Találatok a következő kifejezésre: Terhes vagyok, az első vizsgálatok, mit (6 db)

Terhes vagyok, mik az első vizsgálatok, mit néznek ilyenkor?

Els? baba nem nagyon tudok semmit.Segítsetek.köszi.

Legjobb válasz: Néhány fontos vérvétel, majd 11-12 hetesen lesz a tarkóredõtáji ultrahang ahol nézik a dankórt elsõsorban, ez még hüvelyi ultrahang bár mindenütt klinika válogatja, nekem hüvelyi volt. 16 hetesen AFP ez vérvétel, esetenként terheléses vércukor, 18 hetesen ultrahang.. én eddig tudom :)) 17 hetes vagyok :)

Néhány fontos vérvétel, majd 11-12 hetesen lesz a tarkóredõtáji ultrahang ahol nézik a dankórt elsõsorban, ez még hüvelyi ultrahang bár mindenütt klinika válogatja, nekem hüvelyi volt. 16 hetesen AFP ez vérvétel, esetenként terheléses vércukor, 18 hetesen ultrahang.. én eddig tudom :) ) 17 hetes vagyok :)
Szia! A http://www.babaszoba.hu oldalon vam szó errõl. Gratula!
Elmész a dokihoz, vesz citológiát és beutal uhra. Hüvelyi uhon megállapítják a terhességet, 6-7 hetesen van szívhang, ha még elõtte vagy, visszahívhatnak (nem mindenhol). Hamar van (nekem 7 hetesen vol) egy teljes vérvétel, kb 3 kübli vért vesznek, vércsoportot és lezajlott fertõzõ betegségeket néznek. Utána 12 hetes uh, 15 hetesen afp vérvétel, 18hetesen uh....De a védõnõ mindig mondja, hogy mikor mi jön, kérdezhetsz tõle nyugodtan:-) A doki mondja meg, mikor akar látni megint:) Olvasgass a neten, sok oldal van, http://www.babanet.hu, http://www.babazo.hu, ezeken hétrõl hétre látod, veled és babáddal mi történik, és mikor milyen vizsgálat van. Boldog babavárást:-)

Mi történik az első vizsgálaton? 6 hetes terhes vagyok.

Legjobb válasz: Nekem 12. héten volt vizsgàlatom,vért vettek,megnézték a cukromat,meg a vérnyomàsomat,terhes vitamint irtak fel,meg egy sima hasi ultrahang.éN Most 14 hetes terhes vagyok,hüvelyi vizsgàlatom nem volt,de szerintem a doki elfeledkezett vagy nem tom,de tudtommal szoktak kenetet venni,meg vizeletet is nézni,igaz 3 hét mulva megyek ujra,talàn akkor lesznek ezek a vizsgàlatok

Nekem 12. héten volt vizsgàlatom, vért vettek, megnézték a cukromat, meg a vérnyomàsomat, terhes vitamint irtak fel, meg egy sima hasi ultrahang.éN Most 14 hetes terhes vagyok, hüvelyi vizsgàlatom nem volt, de szerintem a doki elfeledkezett vagy nem tom, de tudtommal szoktak kenetet venni, meg vizeletet is nézni, igaz 3 hét mulva megyek ujra, talàn akkor lesznek ezek a vizsgàlatok
6 hetesen már lesz egy kis 'valami' ami látszódik UH-n, és talán szívhang is. nagyon nagy élmény! a többi vizsgálat meg az amit az elõttem szólók írtak, nekem kb 3x volt hüvelyi UH, a 12. héttõl meg már csak hasi
szia! hüvelyi uh, ekkor még a hasival nem látni.
Hüvelyi. Hasin nem látszik semmi. nekem hasit elõször a 12. héten csinált. (Elsõ válaszoló, 18 hetes kismama)
Nõgyógyászatira gondolsz? Megtapiz a doki, megnézi mekkora a méhed, esetleg rákszûrést csinál, majd jön az UH. És ennyi. A házidoki pedig megméri majd a vérnyomásodat, kiadja a beutalókat és EKG-ra küldd.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!Az uh hüvelyi uh vagy sima?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, én is így gondoltam.És már láthat valamit?Biztosat tud majd mondani?
Én elõször 5 hetes 6 naposan voltam a nõgyógyásznál. Elõször megvizsgált, rákszûrést csinált (azt mindenképp csinálnak, ha 1 éven belül nem voltál), majd az UH-vizsgálat következett, amivel megállapította a terhességet. Nekem hasi UH volt már a kezdetekkor, mert magánrendel a doki és nagyon modern gépe van, így már láttuk a dolgokat így is (ez tényleg dokifüggõ, hogy milyen berendezése van). Adott egy papírt, hogy megállapította a terhességet és azzal kellett menni a házidokihoz és a védõnõhöz, aki a terhességi kiskönyvet adja majd oda. Ennyi az elsõ vizsgálat! Persze engem még elküldött a köv. hétre teljes vérvizsgálatra, amit a kórházban csináltak, de az már egy külön téma. Boldog babavárást! 31 heteske

Olvastam ezer meg egy választ kérdést de régiek nem tudom azóta mi változott. Terhes vagyok de nincs tb-m. A terhesgondozás az alanyi jogon jár még mindig vagy most fizetnem kell magam után a TBt, hogy eltudjak menni legalább az első vizsgálatra?

Legjobb válasz: Rosszul kerested, egészen friss kérdések és válaszok is vannak amik a te kérdésedre is választ adnak. El tudsz menni a vizsgálatokra. Az orvos köteles ellenõrizni a jogviszonyod és ha rendezetlen, akkor felhívni erre a figyelmed és jelenteni a NAVnak. Ettõl függetlenül el kell látnia (ingyenesen)

Rosszul kerested, egészen friss kérdések és válaszok is vannak amik a te kérdésedre is választ adnak. El tudsz menni a vizsgálatokra. Az orvos köteles ellenõrizni a jogviszonyod és ha rendezetlen, akkor felhívni erre a figyelmed és jelenteni a NAVnak. Ettõl függetlenül el kell látnia (ingyenesen)
én is terhes vagyok és nekem se volt tbm. Én lementem az önkormányzathoz ahol lehet igényelni hogy õk fizessék 1 évig, de ehhez le kellett mennem a munkanélkülibe és regisztráltatnom magam egyedülállónak kell lenned, nem lehet vagyonod és megvan hogy mennyi lehet a max bevételi forrásod/én csak az utolsó gyest és családit kaptam/.én gyorsan elintéztem mert én is féltem hogy bár ellátnak de utólag nem e küldhetik e ki a vizsgálat díját csekken.
Én is úgy tudom, hogy köteles jelezni feléda doki, hogy nincs rendben a TB-d, de nem fog elzavarni. Most havi 7000 HUF körül van a járéluk amit ilyenkor kell fizetni, hogy legyen TB-d, szóval szerintem intézd el és akkor nem kell aggódnod.A havi 7000 HUF nem megfizethetetlen. Nem tudok róla, hogy alanyi jogon járna-e a TB a kismamáknak. Itt a neten azt olvasom, hogy nem. Nálunk amúgy mindig ellenõrzik a terhesgondozóban is, hogy rendben van-e a TB.
Én nekem is fizetnem kell, havi 6660 Ft. Ha már kapod a gyest (szülés után), akkor nem kell, akkor úgy tudom alanyi jogon jár!
A kérdező hozzászólása: Mindenkép megigénylem csak a fiammal azt mondták hogy kotelesek ellatni terhesseg alatt.2005be erdekelt hogy most hogyan van eltudok e holnap menni jar e vagy el kell mennem intezni.koszonom
A kérdező hozzászólása: Igazából azért érdekelt mert ugye minden sztkban már lent elkérnek lakcím kártya személyi mindent. S ha nem jó a tajom akkor fel se engednek.
terhesség elõtt nekem sem volt tb-m, majd terhesség elején elintéztem és fizetni kell magad után amég meg nem lesz a baba, utána bejelenteni az apehnál hogy megszületett, így 3 éves koráig alanyi jogon jár a tb támogatás!De addig fizetni kell!!!ha magán dokihoz mész akkor is, mert van olyan vizsgálat amit a kórházban csinálnak és ez akkor ingyenes csak, illetve a szülés tb nélkül horror összeg 150-200 ezer ft!

Mikor kell elmenni az első vizsgálatra, ha terhes vagyok?

Legjobb válasz: a menstruáció elmaradása után legalább 2 héttel, különben még nem látszik a szívhang, Te pedig a falat fogod kaparni az idegességtõl még 1 hétig, szóval 6-7 hetesen elég

a menstruáció elmaradása után legalább 2 héttel, különben még nem látszik a szívhang, Te pedig a falat fogod kaparni az idegességtõl még 1 hétig, szóval 6-7 hetesen elég
Az a fontos, hogy az elsõ vizsgálat még a 12.-hét elõtt legyen. Én a 6.-ik héten voltam elõször.
én 8. héten voltam
Ha nincs semmi panaszod, akkor tényleg elég a 7.héten menned, akkor már biztosan lesz szívhangod is. :) Most hanyadik héten vagy?
5-ös vagyok Tök jó, akkor tényleg várj még 2 hetet. Boldog, problémamentes babavárást!! 10+5 hetes kismami
Én 9+5 voltam mikor elõször dokinál voltam.
A kérdező hozzászólása: Ha a mult havi menszimtõl számitom amit ugyis kell akkor pontosan 5 hetes vagyok ma.:)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm :) Viszont neked is
még én se mentem, az utolsó menszimhez számítva most vagyok 7 hetes, majd csak a jövõ héten megyek, de alig várom már hogy tudjam, hogy mi a helyzet a picivel :D boldog babavárást :)

6 hetes terhes vagyok, a napokban megyek az első orvosi vizsgálatra. Mire számíthatok? Milyen vizsgálatok lesznek?

Legjobb válasz: Elöször is a doki megvizsgál kézzel:-megnézi a méhszájadat -kenetet vesz rákszürésre vagy ha van panaszod akkor fertözésre is Utána jön az ultrahang/nekem hasi volt/de ez kórházanként változó lehet.Ilyenkor már lehet látni a petezsákot...Kikérdez az orvos hogy milyen betegségeid voltak,szedsz-e valami gyógyszert van-e valami panaszod stb.Ezután lehet hogy felvesz terhesgondozásra de ez is változó valahol csak a következö vizsgálatkor adnak papirt róla! Boldog babavárást kivánok!! Vigyázz magadra!! 12 hetes kismama

Elöször is a doki megvizsgál kézzel:-megnézi a méhszájadat -kenetet vesz rákszürésre vagy ha van panaszod akkor fertözésre is Utána jön az ultrahang/nekem hasi volt/de ez kórházanként változó lehet.Ilyenkor már lehet látni a petezsákot...Kikérdez az orvos hogy milyen betegségeid voltak, szedsz-e valami gyógyszert van-e valami panaszod stb.Ezután lehet hogy felvesz terhesgondozásra de ez is változó valahol csak a következö vizsgálatkor adnak papirt róla! Boldog babavárást kivánok!! Vigyázz magadra!! 12 hetes kismama
EGyetértek az elõttem szólóval, kiegészítva azzal, hogy általában van ilyenkor 7 hét körül már egy teljes vérkép is.
Nekem csak uH 6 hetesen volt semmi más vizsgálat. Se kézzel, se kikérdezés, viszont 1 hét múlva visza kell mennem
Nem ertem hogy 6 hetesen hogy latszik eggyeseknek eggyaltalan a petezsak, en ausztriaban voltam eloszor kerek 9 hetesen a hasi ultrahangon semmit nem lehetett latni viszont ahuvelyi ultrahangon jol latszodott a baba es a szive is.Akkor nekem csak vizeletet neztek.12 hetes kismama
Nálam így volt: éhgyomorra vérvétel (vmi hormon mennyiségét nézték meg), aztán hüvelyi UH. Szépen látszódott a babuci, és a szivecskéje is vert már, a kedvemért a doki ránagyított, én meg majdnem elbõgtem magam. 8. héten szintén megnéztek hüvelyi UH-gal, aztán a 12. héten volt a rákszûrés (pici vérzés ilyenkor szokott lenni, oda betétet is vigyél majd), és hasi UH. A 13.héten volt a vérvétel (vagy 5 fiolával levettek) és vizelet vizsgálat. Utána picit békén hagynak, majd jönnek újabb vizsgálatok, de az a jövõ zenéje. Sok boldogságot!
én fogadott orvoshoz mentem rögtön és 6 hetes 5 napos voltam. csakis hasi UH volt, utána 2 hét múlva visszarendelt és akkor is csak az volt. Utána mentem védõnõhöz a 9. héten. majd sorra a többi vizsgálatokra. Minden jót. 36 hetes kismama
Én 5 hetes 6 napos voltam, amikor a nõgyógyászhoz mentem, hasi UH-ot csinált (magánrendelõjében), rákszûrést is (aki egy éven belül nem volt, annak úgy tudom, kötelezõ ilyenkor), megtapogatott belül, és a köv. héten mentem az elsõ vér/vizelet vizsgálatra, majd a 10. héten újra UH a nõgyógyinál, aztán 11. héten mentem a védõnõhöz. 16 heteske
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, így már kicsit felkészültebben megyek az orvoshoz, hogy nagyjából tudom, mi vár rám :-)

5 hetes terhes vagyok mikor mehetünk az első ultrahang vizsgálatra?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem ha nincs semmi gondod akkor a 7-8 hét környékén elég ha elmész a dokihoz. Nekem sajnos az 5. héten akadt egy kis problémám igy voltam az 5. héten a 6. héten a 7. héten. Majd a 9. héten kell legközelebb mennem. Szerencsére mindent rendben talált a doki.

Szia! Szerintem ha nincs semmi gondod akkor a 7-8 hét környékén elég ha elmész a dokihoz. Nekem sajnos az 5. héten akadt egy kis problémám igy voltam az 5. héten a 6. héten a 7. héten. Majd a 9. héten kell legközelebb mennem. Szerencsére mindent rendben talált a doki.
Az orvos állapította meg az 5 hetet? Mert akkor elvileg akkor meg kellett vona néznie uh-val. Ha még nem voltál dokinál akkor itt az ideje, és meg is fog nézni uh-val és ha nem talál szívhangot akkor 2 hét múlvára szokták a kismamákat visszarendelni. Aztán ha nincs semmi gond akkor a legközelebbi a 12 hetes. Összesen 5 ultrahang lesz szülésig ami kötelezõ. De az utolsó hetekben lehet hogy többször nézik majd, hetente 1-2. Ha az orvos adott papírt a terhesség megállapítására akkor pedig már fel is keresheted a védõnõdet aki kiskönyvet ad és ezt mindíg magadnál kell tartani bárhova is mész. Üdv. 24 hetes kismami
Szia! Ha már 2 hete késik a mensid, akkor nyugodtan mehettek! A legjobbakat!
Én megvártam, hogy két hetet késsen a mensim, aztán mentem. Akkor a petezsák látszott. 3 hét múlva kellett újra mennem UH-ra, akkor már vert a szíve. Üdv. 16 hetes kismami
sziasztok, nekem a dokim azt mondta, h csak akkor menjek, ha már 2 mensim is kimaradt. az a tuti. Állítólag a hüvelyi uh-tól még elmehet a baba. Vagy ha megvizsgál...
Szerintem 7-8 hetesen érdemes, akkor már szívhang is van, ami felejthetetlen élmény. Meg gondolom a dokik is többet látnak az egészbõl már. Boldog babavárást! 34 hetes kismama

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!