Találatok a következő kifejezésre: Terhes vagyok, az első vizsgálatok, (13 db)

Kb.6 hetes terhes vagyok, az első vizsgálatra hétfőn megyek. Apró szúrásokat érzek az alhasamban de tudom hogy normális. Most viszont lefelé érzem (vagy csak oda sugárzik? ) a hüvely felé. Nem erősek, 1-2 pillanatig tartanak csak. Másnak is van ilyen?

Els? baba... :)

Legjobb válasz: Én éreztem ilyet, és arra is azt mondták normális. A vérzés, erõs görcsölés nem normális. De ha csak furcsa, kellemetlen érzés, akkor általában nincs gond. Persze ha fájdalmaid vannak, akkor menj el dokihoz.

Én éreztem ilyet, és arra is azt mondták normális. A vérzés, erõs görcsölés nem normális. De ha csak furcsa, kellemetlen érzés, akkor általában nincs gond. Persze ha fájdalmaid vannak, akkor menj el dokihoz.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Fájdalmaknak azért nem mondanám, csak olyan mint a hasszurka csak lefelé érzem. Csak az merült fel bennem nehogy a méhszáj picit nyitva legyen vagy ilyesmi. Azt nem érzem hogy nagy gond lenne csak tapasztalatlan vagyok.
A kérdező hozzászólása: Ja és napjában csak 2-3x érzek 1-2 ilyen szúrást, amikor teszek-veszek. Egyik nap reggel éreztem, ittam egy magne b6 feminat és kis idõre ledõltem és elképzeltem h minden rendben odabent. El is múltak aznapra ezek a szurasok, persze nem tudom melyiktõl. :)
Én egész végig éreztem ilyen-olyan szurkálásokat, nagyobb terhesen jóslókat, szurkált a hüvelyem, és konkrétan 40 hét 2 napig voltam tök zárt, nem nyílt a méhszáj. Amikor utána nyílt, nem éreztem. Szóval alapvetõen normális az enyhe szurkálás.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a választ, akkor nem agyalok rajta.. :)

Mi történik az első vizsgálaton? 6 hetes terhes vagyok.

Legjobb válasz: Nekem 12. héten volt vizsgàlatom,vért vettek,megnézték a cukromat,meg a vérnyomàsomat,terhes vitamint irtak fel,meg egy sima hasi ultrahang.éN Most 14 hetes terhes vagyok,hüvelyi vizsgàlatom nem volt,de szerintem a doki elfeledkezett vagy nem tom,de tudtommal szoktak kenetet venni,meg vizeletet is nézni,igaz 3 hét mulva megyek ujra,talàn akkor lesznek ezek a vizsgàlatok

Nekem 12. héten volt vizsgàlatom, vért vettek, megnézték a cukromat, meg a vérnyomàsomat, terhes vitamint irtak fel, meg egy sima hasi ultrahang.éN Most 14 hetes terhes vagyok, hüvelyi vizsgàlatom nem volt, de szerintem a doki elfeledkezett vagy nem tom, de tudtommal szoktak kenetet venni, meg vizeletet is nézni, igaz 3 hét mulva megyek ujra, talàn akkor lesznek ezek a vizsgàlatok
6 hetesen már lesz egy kis 'valami' ami látszódik UH-n, és talán szívhang is. nagyon nagy élmény! a többi vizsgálat meg az amit az elõttem szólók írtak, nekem kb 3x volt hüvelyi UH, a 12. héttõl meg már csak hasi
szia! hüvelyi uh, ekkor még a hasival nem látni.
Hüvelyi. Hasin nem látszik semmi. nekem hasit elõször a 12. héten csinált. (Elsõ válaszoló, 18 hetes kismama)
Nõgyógyászatira gondolsz? Megtapiz a doki, megnézi mekkora a méhed, esetleg rákszûrést csinál, majd jön az UH. És ennyi. A házidoki pedig megméri majd a vérnyomásodat, kiadja a beutalókat és EKG-ra küldd.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!Az uh hüvelyi uh vagy sima?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, én is így gondoltam.És már láthat valamit?Biztosat tud majd mondani?
Én elõször 5 hetes 6 naposan voltam a nõgyógyásznál. Elõször megvizsgált, rákszûrést csinált (azt mindenképp csinálnak, ha 1 éven belül nem voltál), majd az UH-vizsgálat következett, amivel megállapította a terhességet. Nekem hasi UH volt már a kezdetekkor, mert magánrendel a doki és nagyon modern gépe van, így már láttuk a dolgokat így is (ez tényleg dokifüggõ, hogy milyen berendezése van). Adott egy papírt, hogy megállapította a terhességet és azzal kellett menni a házidokihoz és a védõnõhöz, aki a terhességi kiskönyvet adja majd oda. Ennyi az elsõ vizsgálat! Persze engem még elküldött a köv. hétre teljes vérvizsgálatra, amit a kórházban csináltak, de az már egy külön téma. Boldog babavárást! 31 heteske

Olvastam ezer meg egy választ kérdést de régiek nem tudom azóta mi változott. Terhes vagyok de nincs tb-m. A terhesgondozás az alanyi jogon jár még mindig vagy most fizetnem kell magam után a TBt, hogy eltudjak menni legalább az első vizsgálatra?

Legjobb válasz: Rosszul kerested, egészen friss kérdések és válaszok is vannak amik a te kérdésedre is választ adnak. El tudsz menni a vizsgálatokra. Az orvos köteles ellenõrizni a jogviszonyod és ha rendezetlen, akkor felhívni erre a figyelmed és jelenteni a NAVnak. Ettõl függetlenül el kell látnia (ingyenesen)

Rosszul kerested, egészen friss kérdések és válaszok is vannak amik a te kérdésedre is választ adnak. El tudsz menni a vizsgálatokra. Az orvos köteles ellenõrizni a jogviszonyod és ha rendezetlen, akkor felhívni erre a figyelmed és jelenteni a NAVnak. Ettõl függetlenül el kell látnia (ingyenesen)
én is terhes vagyok és nekem se volt tbm. Én lementem az önkormányzathoz ahol lehet igényelni hogy õk fizessék 1 évig, de ehhez le kellett mennem a munkanélkülibe és regisztráltatnom magam egyedülállónak kell lenned, nem lehet vagyonod és megvan hogy mennyi lehet a max bevételi forrásod/én csak az utolsó gyest és családit kaptam/.én gyorsan elintéztem mert én is féltem hogy bár ellátnak de utólag nem e küldhetik e ki a vizsgálat díját csekken.
Én is úgy tudom, hogy köteles jelezni feléda doki, hogy nincs rendben a TB-d, de nem fog elzavarni. Most havi 7000 HUF körül van a járéluk amit ilyenkor kell fizetni, hogy legyen TB-d, szóval szerintem intézd el és akkor nem kell aggódnod.A havi 7000 HUF nem megfizethetetlen. Nem tudok róla, hogy alanyi jogon járna-e a TB a kismamáknak. Itt a neten azt olvasom, hogy nem. Nálunk amúgy mindig ellenõrzik a terhesgondozóban is, hogy rendben van-e a TB.
Én nekem is fizetnem kell, havi 6660 Ft. Ha már kapod a gyest (szülés után), akkor nem kell, akkor úgy tudom alanyi jogon jár!
A kérdező hozzászólása: Mindenkép megigénylem csak a fiammal azt mondták hogy kotelesek ellatni terhesseg alatt.2005be erdekelt hogy most hogyan van eltudok e holnap menni jar e vagy el kell mennem intezni.koszonom
A kérdező hozzászólása: Igazából azért érdekelt mert ugye minden sztkban már lent elkérnek lakcím kártya személyi mindent. S ha nem jó a tajom akkor fel se engednek.
terhesség elõtt nekem sem volt tb-m, majd terhesség elején elintéztem és fizetni kell magad után amég meg nem lesz a baba, utána bejelenteni az apehnál hogy megszületett, így 3 éves koráig alanyi jogon jár a tb támogatás!De addig fizetni kell!!!ha magán dokihoz mész akkor is, mert van olyan vizsgálat amit a kórházban csinálnak és ez akkor ingyenes csak, illetve a szülés tb nélkül horror összeg 150-200 ezer ft!

6 hetes terhes vagyok még nem voltam dokinál, az első vizsgálatkor rákszűrést is csinál? Vagy csak uh-t?

Legjobb válasz: Ha 1 éven belül volt rákszûrésed, akkor most nem lesz. Általában egy kézi vizsgálat és egy uh szokott lenni az elsõ vizsgálat. Boldog babavárást! 27hkm.

Ha 1 éven belül volt rákszûrésed, akkor most nem lesz. Általában egy kézi vizsgálat és egy uh szokott lenni az elsõ vizsgálat. Boldog babavárást! 27hkm.
Csak akkor csinál rákszûrést, ha te szólsz neki, és kéred. Nem automatikusan ezzel kezd. Ha nem mondod neki, akkor csak uh, hasi vagy hüvelyi, vagy mindkettõ.
Nekem csinált az orvos rákszûrést is mindjárt, mert pont le telt az egy évem!
Nekem is csinált rögtön rákszûrést is, mert épp idõszerû lett volna. Minden jót!
èn úgy tudom, hogy max 3 hós lehet a rákszürés. Az elsö és legfontosabb hogy a rákos megbetegedést kiszürjék. Mert ha a kismama már rákosan kezdi, nem lehet kempoterápia stb...
Ez a dokitól függ, ill. attól, hogy mikor volt utoljára rákszûrésed.

Amikor az első vizsgálatra mentek, mert kiderült hogy terhes vagy, már akkor fel lehet kérni a dokit hogy ő legyen az orvosod, vagy majd későbbi vizsgálatoknál? Itt már "szokás" pénzt adni? . és mennyit?

Miket csinálnak az els? vizsálaton?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem ha nem magánrendelésre jársz, mondhatod neki hogy hozzá szeretnél járni, aztán Õ majd megbeszéli veled hova menjél legközelebb. Pénzt ne adjál, majd amikor magánrendelésre mész, úgyis elkéri! Elsõ vizsgálatnál általában megtapintja a méhet, és a melleket, ha van ultrahangja, akkor azt is csinál, ha nincs, akkor ír beutalót. Meg kell nézni, hogy tényleg terhességrõl van-e szó. Csak akkor tekinti egy orvos a terhességet valósnak, ha már van szívhang. kb. 6-7 hetes korban látszódik ultrahangon. Sok sikert a babához!

Szia! Szerintem ha nem magánrendelésre jársz, mondhatod neki hogy hozzá szeretnél járni, aztán Õ majd megbeszéli veled hova menjél legközelebb. Pénzt ne adjál, majd amikor magánrendelésre mész, úgyis elkéri! Elsõ vizsgálatnál általában megtapintja a méhet, és a melleket, ha van ultrahangja, akkor azt is csinál, ha nincs, akkor ír beutalót. Meg kell nézni, hogy tényleg terhességrõl van-e szó. Csak akkor tekinti egy orvos a terhességet valósnak, ha már van szívhang. kb. 6-7 hetes korban látszódik ultrahangon. Sok sikert a babához!
Szia! Én, amikor meglett a pozitív tesztem, már úgy mentem az orvoshoz, hogy mondtam neki, hogyszeretnék majd nála szülni, és adtam 5 e ft a vizsgálat végén (nem magánorvos, kórházi fogadott volt, nem Bp-en). Nekem még hüvelyi uh-t csinált, akkor 6 hetes voltam, megbeszéltük, hogy majd milyen vizsgálatok lesznek, és válaszolt a kérdéseimre. 4, 5 hós kislány anyukája
Én magán dokihoz mentem az 5.héten.Bemutatkoztam neki és mondtam szeretnék idejárni.Azt mondta ok.Késöbb egyértelmüvé vált, hogy nálla fogok szülni is.Külön pénzt nem adtam a rendelkéseknek szépen elkérték az árát.Majd szüléskor adunk még.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat.Elsõ babámat várom és azt sem tudom mi merre hány méter.De majd csak belejövök a végére. Mindenkinek boldog babavárást!!!

Terhes vagyok, mik az első vizsgálatok, mit néznek ilyenkor?

Els? baba nem nagyon tudok semmit.Segítsetek.köszi.

Legjobb válasz: Néhány fontos vérvétel, majd 11-12 hetesen lesz a tarkóredõtáji ultrahang ahol nézik a dankórt elsõsorban, ez még hüvelyi ultrahang bár mindenütt klinika válogatja, nekem hüvelyi volt. 16 hetesen AFP ez vérvétel, esetenként terheléses vércukor, 18 hetesen ultrahang.. én eddig tudom :)) 17 hetes vagyok :)

Néhány fontos vérvétel, majd 11-12 hetesen lesz a tarkóredõtáji ultrahang ahol nézik a dankórt elsõsorban, ez még hüvelyi ultrahang bár mindenütt klinika válogatja, nekem hüvelyi volt. 16 hetesen AFP ez vérvétel, esetenként terheléses vércukor, 18 hetesen ultrahang.. én eddig tudom :) ) 17 hetes vagyok :)
Szia! A http://www.babaszoba.hu oldalon vam szó errõl. Gratula!
Elmész a dokihoz, vesz citológiát és beutal uhra. Hüvelyi uhon megállapítják a terhességet, 6-7 hetesen van szívhang, ha még elõtte vagy, visszahívhatnak (nem mindenhol). Hamar van (nekem 7 hetesen vol) egy teljes vérvétel, kb 3 kübli vért vesznek, vércsoportot és lezajlott fertõzõ betegségeket néznek. Utána 12 hetes uh, 15 hetesen afp vérvétel, 18hetesen uh....De a védõnõ mindig mondja, hogy mikor mi jön, kérdezhetsz tõle nyugodtan:-) A doki mondja meg, mikor akar látni megint:) Olvasgass a neten, sok oldal van, http://www.babanet.hu, http://www.babazo.hu, ezeken hétrõl hétre látod, veled és babáddal mi történik, és mikor milyen vizsgálat van. Boldog babavárást:-)

8 hetes terhes vagyok és vérzek. Görcseim nincsenek. Dokihoz 5 nap múlva van időpontom (az első vizsgálatra) Baj van? Bővebben lent.

Most vagyok 8 hetes terhes (a menzeszem alapján). Dokinál még nem voltam, az első vizsgálat 5 nap múlva esedékes. Ez lenne a harmadik babám. Eddigi tüneteim: hányinger, kívánósság,mellfeszülés, és ami az előző két terhességemhez képest újdonság, a hasszúrka, hasfeszülés (enyhe). Gondoltam, talán a stressz miatt van (leginkább azon stresszeltem, hogy a munkahelyemen hogyan fogom elmondani. de maga a munka irodai, nem stresszes) A terhesség miatt eléggé szorulásos vagyok, és tegnap miután nagy WC-n voltam, elkezdtem barnázni. Este még volt egy kis halvány barna nyálka (sűrű), ma reggelre viszont alvadt vér (sötétpiros) lett belőle. Még tart, de nem túl erős, viszont ijesztő, hogy kissé darabos. Hangsúlyozom, hogy görcseim nincsenek! Most akkor ez vetélés is lehet?

Legjobb válasz: En a helyedben nem várnam ki az 5 napot, menj azonnal ügyeletre. A vérzes, fõleg, ha darabos nem jó terhesseg alatt! Drukkolok!

En a helyedben nem várnam ki az 5 napot, menj azonnal ügyeletre. A vérzes, fõleg, ha darabos nem jó terhesseg alatt! Drukkolok!
Az én történetem kísértetiesen hasonló!Wcztem, szorulásom volt, majd vérzés.Az erõlködéstõl megpattant egy ér a méhemben, egy vérömleny alakult ki, majd 3 hét szigorú fekvés.30%ot adtak, hogy megmarad a baba.Mindez 8 hetesen történt, most 13 hetesek vagyunk.Ja, és nekem is van két gyermekem, egy 3 éves, aki még nem jár oviba és egy 4 éves, aki szintén nem volt oviban, mert beteg volt.Gyereknyelven elmagyaráztam nekik, hogy pihennem kell.Megértették.Az ágyban társasoztunk, színeztünk, kisautóztunk :-)Amit tudok javasolni, minél elõbb doki, és szigorú pihenés!Remélem hamar rendbe jössz!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Ma délután felhívom a kórházban a nõgyógyászatot. Remélem, fogadnak...
9 vagyok: Még annyi, hogy nem buta a kérdésed. Minden terhesség más, és mindig új dolgokat tanul az ember. Ez ugyan olyan, hogy pl. az elsõ baba 3 év után jön a második meg elsõre stb. Biztos, hogy a vérzés a hüvelyedbõl jön, mert ha pl. aranyered van és erõlködtél akkor jöhet a másik nyílásból is friss vér, (bár akkor az nem darabos).
A körzetedhez tartozó kórházban biztosan ellátnak. Én elõbb telefonálni szoktam, hogy ne menjek fölöslegesen. HA felhívod a kórházat ahova tartozól és kéred a nõgyógyászati osztályt biztosan segítenek hova menjél, ha nem hozzájuk. A helyi sztk.-ba is elmehetsz bármelyik orvoshoz.
NEM. attól ilyen nincs. max. 1 pötty. hidd el, jobban jársz, ha most telefonálsz sos.
A kérdező hozzászólása: Visszatérve a kérdésemre: azóta van ez a tünet, mióta tegnap WC-n voltam és eléggé erõlködtem. Vajon attól is lehet a vérzés? Azért fura az egész, mert nem görcsölök...
a legjobb az lenne, ha oda mennél, ahol a nõgyógyászod dolgozik, de ha még nem volt nála, akkor ugye ezt így nehéz, de elvileg, ha bemész bárhova úgymond, megnéznek. ha van magándoki a közeledben, vagy akár a sajátod, szerintem õt is felhívhatod, az enyém elég segítõkész, ha ilyen szitu van, el tudom képzelni, hogy tudnak tanácsot adni, kihez fordulj.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a válaszokat. valóban, két gyerkõc mellett nem sokat tudnék pihenni. tudom, hogy nagyon tudatlannak tûnök, de ha ma délután besétálok a városi (kórházi)ügyeletre, akkor felküldenek a kórház nõgyógyászati osztályára és meg fog vizsgálni egy doki? Elnézést, ha hülyének tûnök, de nincs ilyen tapasztalatom.
mindenképpen menj ügyeletre. ez nem ér rá 5 napot még. lehet, hogy sima hormonzavar, kapsz rá bogyót és minden ok, de lehet (sajnos) komolyabb baj is, amit meg tudnak állítani, ha mégsem, akkor is kockáztatod a saját egészséged is. szóval nézesd meg magad!
nem volt: NEKEM IS VOLT VÉRZÉSEM
Hát én inkább elmennék a dokihoz, és megnézetném magam. Nekem elsõ gyermekem és paramami vagyok már most. 2 hete nem is volt vérzésem élénk piros és nem sok (7 hetesen) és rohantam a dokihoz aki adott Rutascorbint és sárgatest hormon bogyókat, azóta szépen elmúlt. Nem görcsöltem és darabos sosem volt. Néhány hónapja volt vetélésem, akkor viszont barnázás 1-2 napig majd menstruációs erõsségû vérzésem volt, görcseim nem, de elvetéltem. Mûszeres befejezésre nem volt szükség. Azt mondta a doki, hogy a pici vérzés nem baj, de mindig orvoshoz kell fordulni mert fenyegetõ vetélés elõ jele lehet. Viszont nem ritka jelenség kb. minden 4. nõ a várható menstruáció idején picit vérzik, barnázik. (fõleg elsõ 3 kimaradt mensire jellemzõ) Szóval nem kell meg ijedni egyáltalán nem biztos, hogy elvetéltél, de jobb lenne minél elõbb megnézetni. Mondanám a sok pihenést, de 2 gyerek mellett gondolom ez nem annyira kivitelezhetõ.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a választ. Az elõzõ gyerkõcöknél is eléggé puffadós-szorulásos voltam, de soha nem véreztem WCzés után. Úgy látszik, öregszem...

Mikor kell elmenni az első vizsgálatra, ha terhes vagyok?

Legjobb válasz: a menstruáció elmaradása után legalább 2 héttel, különben még nem látszik a szívhang, Te pedig a falat fogod kaparni az idegességtõl még 1 hétig, szóval 6-7 hetesen elég

a menstruáció elmaradása után legalább 2 héttel, különben még nem látszik a szívhang, Te pedig a falat fogod kaparni az idegességtõl még 1 hétig, szóval 6-7 hetesen elég
Az a fontos, hogy az elsõ vizsgálat még a 12.-hét elõtt legyen. Én a 6.-ik héten voltam elõször.
én 8. héten voltam
Ha nincs semmi panaszod, akkor tényleg elég a 7.héten menned, akkor már biztosan lesz szívhangod is. :) Most hanyadik héten vagy?
5-ös vagyok Tök jó, akkor tényleg várj még 2 hetet. Boldog, problémamentes babavárást!! 10+5 hetes kismami
Én 9+5 voltam mikor elõször dokinál voltam.
A kérdező hozzászólása: Ha a mult havi menszimtõl számitom amit ugyis kell akkor pontosan 5 hetes vagyok ma.:)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm :) Viszont neked is
még én se mentem, az utolsó menszimhez számítva most vagyok 7 hetes, majd csak a jövõ héten megyek, de alig várom már hogy tudjam, hogy mi a helyzet a picivel :D boldog babavárást :)

6 hetes terhes vagyok, a napokban megyek az első orvosi vizsgálatra. Mire számíthatok? Milyen vizsgálatok lesznek?

Legjobb válasz: Elöször is a doki megvizsgál kézzel:-megnézi a méhszájadat -kenetet vesz rákszürésre vagy ha van panaszod akkor fertözésre is Utána jön az ultrahang/nekem hasi volt/de ez kórházanként változó lehet.Ilyenkor már lehet látni a petezsákot...Kikérdez az orvos hogy milyen betegségeid voltak,szedsz-e valami gyógyszert van-e valami panaszod stb.Ezután lehet hogy felvesz terhesgondozásra de ez is változó valahol csak a következö vizsgálatkor adnak papirt róla! Boldog babavárást kivánok!! Vigyázz magadra!! 12 hetes kismama

Elöször is a doki megvizsgál kézzel:-megnézi a méhszájadat -kenetet vesz rákszürésre vagy ha van panaszod akkor fertözésre is Utána jön az ultrahang/nekem hasi volt/de ez kórházanként változó lehet.Ilyenkor már lehet látni a petezsákot...Kikérdez az orvos hogy milyen betegségeid voltak, szedsz-e valami gyógyszert van-e valami panaszod stb.Ezután lehet hogy felvesz terhesgondozásra de ez is változó valahol csak a következö vizsgálatkor adnak papirt róla! Boldog babavárást kivánok!! Vigyázz magadra!! 12 hetes kismama
EGyetértek az elõttem szólóval, kiegészítva azzal, hogy általában van ilyenkor 7 hét körül már egy teljes vérkép is.
Nekem csak uH 6 hetesen volt semmi más vizsgálat. Se kézzel, se kikérdezés, viszont 1 hét múlva visza kell mennem
Nem ertem hogy 6 hetesen hogy latszik eggyeseknek eggyaltalan a petezsak, en ausztriaban voltam eloszor kerek 9 hetesen a hasi ultrahangon semmit nem lehetett latni viszont ahuvelyi ultrahangon jol latszodott a baba es a szive is.Akkor nekem csak vizeletet neztek.12 hetes kismama
Nálam így volt: éhgyomorra vérvétel (vmi hormon mennyiségét nézték meg), aztán hüvelyi UH. Szépen látszódott a babuci, és a szivecskéje is vert már, a kedvemért a doki ránagyított, én meg majdnem elbõgtem magam. 8. héten szintén megnéztek hüvelyi UH-gal, aztán a 12. héten volt a rákszûrés (pici vérzés ilyenkor szokott lenni, oda betétet is vigyél majd), és hasi UH. A 13.héten volt a vérvétel (vagy 5 fiolával levettek) és vizelet vizsgálat. Utána picit békén hagynak, majd jönnek újabb vizsgálatok, de az a jövõ zenéje. Sok boldogságot!
én fogadott orvoshoz mentem rögtön és 6 hetes 5 napos voltam. csakis hasi UH volt, utána 2 hét múlva visszarendelt és akkor is csak az volt. Utána mentem védõnõhöz a 9. héten. majd sorra a többi vizsgálatokra. Minden jót. 36 hetes kismama
Én 5 hetes 6 napos voltam, amikor a nõgyógyászhoz mentem, hasi UH-ot csinált (magánrendelõjében), rákszûrést is (aki egy éven belül nem volt, annak úgy tudom, kötelezõ ilyenkor), megtapogatott belül, és a köv. héten mentem az elsõ vér/vizelet vizsgálatra, majd a 10. héten újra UH a nõgyógyinál, aztán 11. héten mentem a védõnõhöz. 16 heteske
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, így már kicsit felkészültebben megyek az orvoshoz, hogy nagyjából tudom, mi vár rám :-)

5 hetes terhes vagyok. Megvolt az első terhes vizsgálatom, azt mondta az orvos, hogy nincs szívhangja lehet, hogy nem él! Nem korai még a szívhang?

Legjobb válasz: Atya világ, válts orvost, ha már most ijesztget, mi lesz késõbb. De most komolyan mondom: VÁLTS ORVOST.

Nekem a következöt mondta az 5-ik hét végén. Látja a petezsákot, terhes vagyok. Nincs még szívhang, de nem is kell hogy legyen. majd 12-ik héten menjek vissza. ha elkezdenék vérezni akkor menjek az ügyeletre, ilyen korai terhesség még leválhat vagy is elmondta hogy van kockázat. volt egy ismerösöm neki egyenes azt mondta a doki hogy elhalt terhesség és menjen vissza kikaparásra. erre a barátnöm azt mondta hogy nem, elmegy egy másik dokihoz, aki egy hét múlva látta a szívhangot.
Én egy pozitív teszt után mentem orvoshoz, meg elmaradt menstruáció után, soha nem késett, de akkor igen és persze tervezett volt a baba. Elmentem orvoshoz 5-6 hetes terhesen és azt mondta hogy a tesztel kitörölhetem a fenekem, nem vagyok terhes, persze ebbe nem nyugodtam bele. Köv. héten elmentem megint mondtam hogy mi a helyzet, megint vizsgálat, akkor azt mondta hogy igen méhen kívüli terhes vagyok, mehetek a kórházba és kaparás... Mondtam hogy még nem, én várok és igazam lett...Elértem hogy 1 hét múlva megint fogadjon 7-8 hetes terhes voltam akkor és már õ is látta csodák csodájára...Most a kislányom egészséges, lassan 4 éves...
Atya világ, válts orvost, ha már most ijesztget, mi lesz késõbb. De most komolyan mondom: VÁLTS ORVOST.
milyen érdekes hogy manapság már a dokikban sem lehet megbízni durva lesz amit írok de azokat a kismamákat akiket az orvosok elküldenek mert leszarják õket mert nem fizet nekik ezerrel, meg kitalálja hogy méhen kívûli meg küretre menjen annak idején jobb lett volna ha az apja lábán folyt volna le !!!!!!
Szia! Én 5 hetesen mentem elõször dokihoz, UH-n látta a petezsákot, és 1 mm-es volt a bébim. 2 héttel késõbb már volt szívhang. Mindenképpen várj a 8.-9. hétig, mert nem biztos a fogantatás. (hacsak nem 1x voltatok együtt) Ismerõsömnek 8 hetesen nem volt szívhang, befektették abortuszra köv. héten, de a beavatkozás elõtt volt már szívhang! Szóval nála 9 hetesen volt. Minden jóindulatból mondom, hogy válts orvost! Az ilyen boncmesternek sem való, nemhogy szülésznek!!!!
Remélem minden rendben lesz.Korai volt még, ráadásul egy igazi tuskó a dokid!1-2 hét múlva menj(de ha mód van rá egy másik dokihoz)
Nekem sem volt még 5 hetesen szívhang. 7 hetesen viszont már igen. Szerintem még korai. Ne idegeskedj. Mikorra hívott vissza?
5 hetesként csak gesztációs gyûrûnek hívták a fiam... Menj másik dokihoz... 7+2 nél mutatta a szívhangját!
Én is azt tudom tanácsolni, mint az elõttem lévõk. Ugyan én még nem vagyok kismama, de orvosnak tanulok. Annyiban igaza van a dokinak, hogy tényleg az 5. magzati héten van szívhang. CSAKHOGY ezt a megtermékenyülés napjától, a terhességet pedig nem onnan számolják. Szóval ami megfelel az 5. magzati hétnek, az a terhesség 7-8. hete. Én is azt javaslom, hogy válts orvost, mert nem éri meg a rettegést. További szép babavárást kívánok! :)
Szia rám is hasonloan hozták rám a frászt, 4hetesen csak a petezsákot látták, aztán 1 hét mulva elmentem egy másik dokihoz és õ mondta hogy valószinü hogy nem él a baba, gondolhatod mit éltem át amig csak meg ultrahangozott, aztán mondta hogy él a baba csak kicsit késõbb lessz szívhangja.azota mát 26 hetes terhes vagyok.ne izgulj minden rendbe lessz.
Csak nem a Zsirai volt a doki?
4D-s ultrahangra menj, az a pontos, nekem a 6. héten már megmutatta, elõtte meg engem is riogattak.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Jósa Elemérnek hívják!Már van másik majd 1 hét múlva mennem kell hozzá, remélem másképp fog fogalmazni és nem fog elkeseríteni.De mindenki azt mondja cseréljem le a dokit mert korai a szívhang.Hát megtettem.Azt is mondta a terhesség alatt semmi sex:) Hát ezt sem hallottam még:)
Jól tetted hogy váltottál:)
Hát a semmi szex is csak indokolt esetben kell. De hogy normál terhesség esetén 9 hónap kihagyás?????? No hallod akkor tutira elhagy a párod. :) Na jó csak vicceltem, de képzelj el egy pasit szex nélkül 9 hónapig, fõleg ha nincs is rá indokod.
Nálunk sem volt 5 hetesen szívhang csak petezsák benne szikhólyaggal. 6+0 hetesen már 3 mm volt és szívhang is volt.
Így indított, hogy no szex?!Én 2 babát szültem(eddig, mert most készülünk a 3.-ra), de mindkét terhességemet végig szexeltük, mivel SEMMI kizáró okot nem talált a doki.De ne
Utolsó vagyok:szóval azt akartam írni:de nem így kezdte!A terhesség nem betegség, így nem kellenek különösebb megszorítások(persze az egészségtelen dolgok elhagyása muszáj, pl.cigi, alkohol stb.)Drukkolok NEKTEK!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat és a jó kívánságokat!Nem idegeskedek és eszem ágában sincs ehhez az orvoshoz járni. Mindenkinek Boldog babavárást kívánok!
öt hetesen még nekem sem volt szívhang. Ez nem jelent semmit van akinek 7-8 hetesen hallják elõször. Ne idegesekedj és szerintem is vállts orvost.
Amikor 5 hetesen voltam én is így járta, azóta tudom, hogy min a 6. hétig érdemes várni az uh-gal.
A kérdező hozzászólása: 1 hét múlva kell mennem.Miért kell azt mondani egy orvosnak, hogy lehet nem él???Miért nem azt mondja minden rendben lehet a méretekbõl tippelve, de még korai a szívhang.Sajnos vannak ilyen orvosok is, pedig nem volt olcsó!
Gratulálok a babához! Én is öthetes vagyok, a doki azt mondta, csak a 7-8. héten menjek, mert akkora lesz tutira szívhang. Szóval semmi ok az aggodalomra!
ne legyél ideges lehet azért mondta hogy ne éld bele magad sok nõ van akinek méhen kívûli stb.. 2 hét múlva már tuti biztosan pulzálni fog a kis szive. pontosabban megtermékenyítéstõl fogva 20 napon kezd el "verni "
Hát hallod ez az orvos nem normális! Én többet biztos be nem tenném hozzá a lábam!! 5 hetesen még korai a szívhang! Kb. 2 hét múlva menj el újra, addigra már biztosan lesz! Ne aggódj, minden rendben lesz! :)
Hát nem lehet megbízni már az orvosokban, lassan 4 éves a lányom , de azóta viselem a "gondokat". Szülés óta szenvedek a méhszájsebemmel... Fogadott orvosom volt, 50 ezer forintot fizettem csak a szülésért, hogy minden rendben legyen... Csalódtam :(. De vannak nagyon jó orvosok is, nekem is egy orvos próbál segíteni kitartóan, hogy rendbe jöjjek :) És érdekes, hogy a szüléstõl féltem a legjobban és az nem is volt olyan szörnyû, már második babán gondolkodom.
A lényeg, hogy 7-8 hetes korig semmi ok az aggodalomra, minden rendben lesz :) Nyugalom!!!
Én 5+2 voltam dokinál, csak petezsákot látott benne szikhólyaggal. Szívhang korai lett volna! Nehogy elkezdj nekem ezen idegeskedni, mert a végén ebbõl lesz a baj! Nyugalom, minden rendben lesz! A doki-cserén pedig elgondolkodnék. Már egy olyan kismama, aki sokat bújja az internetet, az is jobb diagnózist adott volna, mint a dokid. Ha felteszed ezt a kérdést itt hogy mikortól van szívhang, akkor tuti hogy ha mindenki aki tudni véli rá a választ ír, akkor legalább 100 olyan válaszod érkezik, hogy 5 hetesen még nincsen szívhang!
Furcsa orvosod van. Elso babammal 5 hetesen es 6 naposan volt az elso uh. A doki vizsgalat elott 5 percen at beszelt nekunk arrol, hogy ne panikoljunk be, ha nem lesz meg szivmukodes, mert inkabb a 7. hetre kell varni biztosan, a 6. het elott inkabb kellemes meglepetes csak, ha van, de nem kotelezo. Es volt vegulis, de nagyobbnak is tunt picivel a baba 6 hetesnek es 2 naposnak, visszaszamoltam es tenyleg korabban foganhatott kozepidotol par nappal. Ilyen korai terhessegnel szivmukodes szempontjabol napok is szamitanak!
Nálam is ez volt, késõbb kell menni , a 8 héten már lesz szívhang!
Hivatalosan ha a 8. hétig nem indul be a szívmûködés akkor van baj. 5 hetesen lehetetlen a szívhang! Ha nem akarsz gondolt se magadnak, sem pedig a babádnak nagyon sürgõsen hagyd ott! Én is SZTK-s orvoshoz járok mindenben segít a kérdéseimre rendesen válaszol, 4 hetes terhesen voltam nála, aznap mentem el amikor meg kellett volna jönnie, mert elõtte 2-3 nappal már egyértelmûen pozitív volt több teszt is, annak ellenére, hogy tudta és el is mondta, hogy valószínûleg nem fog semmit se látni még, ultrahanggal megvizsgált és azt mondta nagyon szurkol, hogy minden rendben legyen. A 8. héten rendelt vissza, mert ahogy Õ fogalmazott "addigra be kell indulnia a szívmûködésnek"! Be is indult és a mostani állapotokhoz képest minden teljesen rendben van! Válts orvost, mert ez a dilettáns még azzal sincs tisztában, hogy egy ekkora picinek nem is lehet még szívmûködése! Jó egészséget és gratulálok a kicsihez.
Elképesztõ!! Válts dokit! Az enyém annyit mondott a 6. héten, hogy még valószínû korán mentem, jöjjek vissza 1, 5 múlva, hogy legyen szívhang is. A lényeg, hogy a petezsákban lásson valamit, ne legyen üres.
Megmondom õszintén, hogy én ezért mentem a 7 hetesen elõször dokihoz. Nem akartam izgulni mert 5 hetesen még nem igen látni semmit. Még jó, hogy nincs szívhang, talán még a baba sem látszik nemhogy szívhang! Én hétfpn voltam épp a dokinál akkor töltöttem a 7 hetet és 9, 8mm volt a baba és már volt szívhang. 5 hetesen szerintem még csak szikhólyagot láttunk volna.
A kérdező hozzászólása: Nem ezzel indított csak a vége felé megjegyezte.Kérdeztem:miért valami bajom van és vigyázni kell?azt mondta nincs semmi de nem szabad és kész!Nem ajánlom senkinek ezt az orvost ezek után...Én nagyon elkeseredtem, de már sokat segítettetek a válaszokkal, szóval azt mond amit akar:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!