Találatok a következő kifejezésre: Terhes vagyok, az első (218 db)

6 hetes terhes vagyok, az első babámat várom. Hány kg-ig emelhet egy kismama? Vagy nincs ilyen?

Legjobb válasz: Tuti h nincs ilyen határ. Gondolom egy súlyemelõ nõnek jóval többet szabadna, mint egy átlagosnak. Persze lehet, h tévedek. Mi most próbálkozunk a 2. babával, de nem tudom azt mondani az elsõnek, h bocs, de nem akarlak felemelni, mert anyuci lehet már terhes. 13kg körül mozog. Elõfordulhat persze, h emiatt nem maradtam még terhes, de én azt vallom, h amelyik baba megakar maradni, az úgyis megmarad. Szerintem annyit emelj, h ne érezd tehernek.

Tuti h nincs ilyen határ. Gondolom egy súlyemelõ nõnek jóval többet szabadna, mint egy átlagosnak. Persze lehet, h tévedek. Mi most próbálkozunk a 2. babával, de nem tudom azt mondani az elsõnek, h bocs, de nem akarlak felemelni, mert anyuci lehet már terhes. 13kg körül mozog. Elõfordulhat persze, h emiatt nem maradtam még terhes, de én azt vallom, h amelyik baba megakar maradni, az úgyis megmarad. Szerintem annyit emelj, h ne érezd tehernek.
annyit emelj, amennyit emelni is szoktál általában - amennyihez a szervezeted hozzá van szokva én pl. a 11 kilós gyerekemet még most is emelgetem 37 hkm
én is 6 hetes vagyok, én spec nem emelgetem a 4évesemet-nincs is miért. de a 2, 5 évesemet sem, mert már úgy élnek, h ne kelljen-önállóan mennek a kádba, wc-re, ágyba, székre. ha tudod, kiméld magad. ha nagyobbik gyerek van, alakitsd úgy az életeteket, h ne kelljen. ha meló, jogod van kérni más munkakört, ha nem tudnak adni, akkor betegállomány.
Nincs ilyen határ.Én a 9. hétben vagyok a 3. babával, a középsõ 18 kg-4 éves-és rendszeresen emelgetem.
Én még a szekrényt is arrég tologattam a 37. héten a második babómmal... Végig emelgettem a nagyobbat. Most is emelem a két "nagyot" (három és fél, illetve másfél évesek), 24 hetes vagyok. Igen, be tudnak mászni a kádba, etetõszékbe, stb. De ennek ellenére csak picik még, vágynak arra, hogy fölemeljem õket, ha ettõl elmegy a baba, akkor az nem volt életképes. A nõdokim is mondta, ha egészséges a terhesség, akkor a kismama akár legurulhat a lépcsõn, akkor se lesz semmi baja a babának. Jó nagy bajban lennék, ha nem emelgetnék - a férjem rengeteget dolgozik, utazik, minden hónapban többször el kell mennie napokra, ugyan ki csinálná meg helyettem a dolgokat? Ki menne el pl. nagybevásárlásra? A terhesség nem betegség, nagyanyáink az utólsó pillanatig húzták a vizet a kútból meg kapálták a kukoricát, mégis kihordták a babákat. Nem kell ezt túlparázni.
Nálunk automatikusan nézték.
Na, akkor a valodi menete a dolgoknak: Alapesetben nem végeznek vercsoport meghatározást, mivel semmi szükség ra, ha nincs vészhelyzet. Kicsit drága lenne minden újszülött vercsoportját meghatározni, viszont par másodperc, igy azonnal megoldható, ha szükség van ra. Abban az esetben, ha az anya RH- , akkor RH ellenanyag ra szûrik a kicsit - ha pozitív, akkor az anya antiD injekciót kap. A "sima" vercsoportok ehhez sem kell meghatározni, de van, ahol szoktak. Ha te szeretnél vercsoport meghatározást, kerdezo, akkor azt majd a gyerek háziorvosatol lehet kérni. Értelme viszont nincs, hiszen bemondasra nem fognak neki teszemazt B+ Vert adni, minden alkalommal tesztelni kell. Az egyetlen, amire jo lehet, ha nem tudod hogy ki az apa es ebbõl akarod kideríteni.....
Nem nezik. Kiveve ha az anyuka nullas vercsoportu mert akkor az osszeferhetetlenseg miatt leellenorzik a kicsit. Nalunk legalabbis igy csinaljak. Senki masnak nem neztek meg a vercsoportjat a babak kozul csak akinek nullas volt az anyuka. H mashoo is igy van-e azt passzolom.
Elsõ válaszoló hatalmas ostobaságokat ír. A vércsoport nagyon fontos dolog, hiszen ha vért kell kapnia valami miatt esetleg, akkor fontos, hogy megfelelõ vért kapjon. Nem kell érte fizetni.
Nem fogják automatikusan megmondani. Ha nincs semmi egészségügyi indoka, akkor meg sem csinálják. A lányom huszon éve született, akkoriban még megcsinálták. Igazából nincs semmi gyakorlati haszna nincs, azon kívül, hogy tudod mi a vércsoportja. Késõbb ha szükség lesz rá, akkor is újra meg kell csinálni ha az embernek papírja van a vércsoportjáról. Maga a vércsoport nyilván nem, de az ellenanyagok változhatnak életünk során. Pénzért nyilván megcsinálják, az más kérdés, hogy van-e értelme ezért szúrkálni egy babát. Az árat nem tudom, de gondolom több ezres nagyság rendbe kerül.
Kedves 9-es! Nem vagyok orvos, de korábban egészségügyit végeztem, és ez nem egészen így van, ahogy leírtad. A "0"-ás vércsoportnál, tehát számodra jelent problémát az, ha "B" vagy "A", vagy "AB" vércsoportú a baba, hiszen a 0-ásban nincs semmi ellenanyag. Ilyenkor a terhesség alatt elõfordulhat, hogy az anya szervezet ellenanyagot, az ún. E antigént termeli, amely a vérbõl kimutatható. Én is nullás vagyok, férjem pedig A-s, de nekem nem is néztek ilyesmit. Ez valóban okozhat szülés után súlyosabb sárgaságot, mint az élettani sárgaság, de ez sokkal kevésbé veszélyes, mint az RH összeférhetetlenség.
Nálunk be van írva a kiskönyvbe, hogy vércsoport (köldökzsinórvérbõl, tájékoztató jellegû) 0+. De gondolom ezt is csak azért nézték, mert vettek le õssejtet a köldökzsinórból. (Nem nekünk, kísérleti célra) Ha vérre van szükség, mindig néznek elõtte vércsoportot.
Nekünk bele irták a kiskönyvébe kéres nélkül.mi felénk megcsinálják minden babának.
Sajnos hasonló tapasztalatom van, mint a 9-es válaszolónak. Én 0+, kisfiamz B- vércsoportú. Nálunk is ez okozta a súlyos sárgaságot és ezért tudom a vércsoportját.
14-es Hát persze, ezért volt a lányom hosszú napokat intenzív osztályon, mert kevésbé veszélyes... Ne szólj bele olyanba, amirõl halvány fogalmad sincs! Nem kívánom azokat a napokat mikor nem tudtam, hogy agykárosodott lesz-e a gyerekem, vagy sem, annyira rosszul volt, még csak szoptatni se engedték kivenni. De persze aki "okos" és sosem élt át ilyesmit, az mindig mindent jobban tud...
elõzõ vagyok, nem volt semmi egészségügyi indoka hogy nézzék, alapból megnézték.
a+os vagyok, a fiam is az lett szerencsére. nálunk ráírták a zárójelentésére a vércsoportját. (szfvár)
Rosszul tudja mindenki, aki úgy tudja, hogy minden kisbabának alapból nézik a vércsoportját, aki megszületik. A fiamnak se néztek. Nem volt rá szükség. És amikor szültem, akkor többen is szültek a családból és senkinek a babájának nem nézték a vércsoportját! Ha nem indokolja semmi, akár az anya vércsoportja, akár a baba állapota, valamilyen probléma, akkor nem nézik! A nõvérem lányának se nézték, a fiának viszont mikor megszületett, volt egy kisebb mûtétje egybõl és neki nézték.
RH-, 0-ás vércsoportom van. Akkor ez telitalálat, bakker... Az Rh részrõl tudtam, a nullásról nem. És tûfóbiám is van. Na, napi jó hír :)
Abban az esetben nézik, ha az anya rh-. Én az vagyok, szülés után nézték is a kislányom vércsoportját, mert ha rh+ lett volna, AntiD injekciót kellett volna adniuk.
#5ös válasz a helyes
RH- vagyok es kaptam en is antiD injekciot es a lanyomnak megneztek a vercsoportjat. Es ugy van ahogy az elottem iro leirta.
Nem tudom 18- as most miert vagy ilyen bunko vele hiszen semmi rosszat nem akart azzal amit irt es tok kulturaltan mondta el amit akart. Reszedrol eleg csunya megnyilvanulas volt.

Kb.6 hetes terhes vagyok, az első vizsgálatra hétfőn megyek. Apró szúrásokat érzek az alhasamban de tudom hogy normális. Most viszont lefelé érzem (vagy csak oda sugárzik? ) a hüvely felé. Nem erősek, 1-2 pillanatig tartanak csak. Másnak is van ilyen?

Els? baba... :)

Legjobb válasz: Én éreztem ilyet, és arra is azt mondták normális. A vérzés, erõs görcsölés nem normális. De ha csak furcsa, kellemetlen érzés, akkor általában nincs gond. Persze ha fájdalmaid vannak, akkor menj el dokihoz.

Én éreztem ilyet, és arra is azt mondták normális. A vérzés, erõs görcsölés nem normális. De ha csak furcsa, kellemetlen érzés, akkor általában nincs gond. Persze ha fájdalmaid vannak, akkor menj el dokihoz.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Fájdalmaknak azért nem mondanám, csak olyan mint a hasszurka csak lefelé érzem. Csak az merült fel bennem nehogy a méhszáj picit nyitva legyen vagy ilyesmi. Azt nem érzem hogy nagy gond lenne csak tapasztalatlan vagyok.
A kérdező hozzászólása: Ja és napjában csak 2-3x érzek 1-2 ilyen szúrást, amikor teszek-veszek. Egyik nap reggel éreztem, ittam egy magne b6 feminat és kis idõre ledõltem és elképzeltem h minden rendben odabent. El is múltak aznapra ezek a szurasok, persze nem tudom melyiktõl. :)
Én egész végig éreztem ilyen-olyan szurkálásokat, nagyobb terhesen jóslókat, szurkált a hüvelyem, és konkrétan 40 hét 2 napig voltam tök zárt, nem nyílt a méhszáj. Amikor utána nyílt, nem éreztem. Szóval alapvetõen normális az enyhe szurkálás.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a választ, akkor nem agyalok rajta.. :)

Még van 3 napom, hogy mehjöjjön a menseszem, de ma megcsináltam egy terhességi tesztet, mert úgy érzem terhes vagyok. Az elsö csík halvány lett míg a második erösebb. Ez most mit jelent? Mikor vegyek egy újabb tesztet?

Legjobb válasz: Ha két csíkot látsz, akkor is, ha az egyik halványabb, azt jelenti, hogy várandós vagy. Két csík az a pozitív! Gratulálhatok?

Ha két csíkot látsz, akkor is, ha az egyik halványabb, azt jelenti, hogy várandós vagy. Két csík az a pozitív! Gratulálhatok?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkor igen! :) de azért a biztonság kedvéért mikor teszteljek újra? Nem akarom magam beleélni még 100%-an
Szia! Halkan gratulálok neked, a halvány is pozitív! Szerintem 3 nap múlva már jóval erõsebb lesz a teszt, a nem várt napján! De szeretnék én is ilyet a kezemben tartani, de nekem várnom kell pár hónapot, sajnos!
A kérdező hozzászólása: Akkor neked meg drukkolok hogy mihamarabb sikerüljön....:)
Köszönöm, majd írd meg, milyen lett a következõ teszted, de az már erõsebb lesz!

9 hetes terhes vagyok az első babánkkal, érezhetem, hogy megmozdult?

Legjobb válasz: A hasad méretére célzol, vagy a mozgást véled látni? (Köszi a lepontozást, meg lehetne indokolni, hogy mi a baj?)

A hasad méretére célzol, vagy a mozgást véled látni? (Köszi a lepontozást, meg lehetne indokolni, hogy mi a baj?)
NEM! 2 cm-es sincs, még a többedik terhességnél is a tizen valahanyadik héten esélyes. Vagy lehagytál egy 1-est?
Ha olyan vékony vagy, mint egy anorexiás, a baba pedig hamarabb fogant és idõsebb 9 hétnél, akkor sem érezheted. Elsõ babát 20. hét környékén lehet elõször, persze elõfordultak már csodák, de akkor is leghamarabb (és ez már többedszer szülteknél is extrém hamar) 14 hetesen érezheted.
Nem! Én 17 héten éreztem a magzatviz vétel után.. Legkorábban 15 hétre mondta nekem valaki, de õ már a harmadik gyerkõcöt várta..
Biztos, hogy nem, valószínûleg valami bélmozgás volt...
Nálam így volt: elsõ baba: 14 hét (ekkor bizonytalan voltam, és legközelebb csak a 16 héten éreztem, de akkor tudtam, hogy az elõzõ is az volt) második baba: 12 hét harmadik baba: 11 hét. És ekkor volt az, hogy én a 9. héten érezni véltem, nagyon csodálkoztam is, de amikor a dokihoz elmentem, kiderült, hogy a 11 héten volt már, csak korábban fogant a babám, mint gondoltam. Mondjuk annyi, hogy nekem korábban volt bélbetegségem, így a bélmozgásokkal eléggé tisztában vagyok, és azért ez más érzés, de akinek soha nem volt semmi pocibaja, az nem biztos, hogy meg tudja különböztetni, tehát lehet, hogy valami ilyet éreztél Te is. Viszont amikor a 11. héten éreztem, akkor még nagyon nagyon lent volt, a "szõrös tartományban" benne. Jó babavárást, csak pár hónap és néha azért fogsz könyörögni, hogy bár ne mozogna legalább egy kicsit. :o)
A kérdező hozzászólása: A köldökömtöl lejjebb kb 5cm-el kicsit jobbra.
Hol látod púposabbnak a hasad?
9 hetesen nem látni a pocakodon. Nekem az 5. hónap vége felé kezdett el jobban gömbölyödni. A magzatod mozgását se érezheted ilyen hamar, fõleg ha az elsõ babádat várod. Kb. majd 19-21 hét körül.
A kérdező hozzászólása: Én sajnos nem vagyok nagyon vékony, inkább átlagosnak mondanám magam.
Hasfal és a szövetek lazaságától függ jócskán. És sokszor ilyenkor még "csak" a puffadás látszik, ami kora terhességi tünet. Amúgy nekem a harmadikkal a 12-13 héten a szemfülesek észrevették (kollégák), amikor testhezálló nadrág és felsõ volt rajtam. Talán számít, hogy nagyon vékony vagyok.
A kérdező hozzászólása: Csak akkor látom picit "puposnak" ha a kádban fekszem.:) Amugy nem.
Nekem az elsõ babánál ilyenkor még bõven nem látszott, viszont most, hogy a harmadikat várom, már látszott ebben a korban. Szerintem attól is függ, mennyire rugalmas a hasfalad, milyen a súlyod.
A kérdező hozzászólása: Én pozitívat adtam.Tetszett a válaszod, nem értem, hogy miért pontoztak le.(a hasam méretére gondolok)
A kérdező hozzászólása: Köszike a válaszokat. És a hasamon látszódhat már?Vagy bemesélem magamnak?
Szerintem korai. Én az elsõt a betöltött 17. héten, a másodikat a betöltött 13. héten éreztem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.:D
Nem, az még biztos, hogy nem magzatmozgás volt. Olyan pici még (2-3 cm), hogy cigánykereket is hányhat, abból sem veszel észre semmit (nem is magzatnak nevezik ilyenkor még, hanem embriónak, mert csak a 12. héttõl magzat). Nem is beszélve arról, hogy még alig vannak kifejlõdve a szervei (pl. ekkor KEZD kialakulni a térde, kezén az ujjai), szóval nem is nagyon tud mivel rugdosni.

Milyen tünetek jelentkezne ha terhes vagyok az első 2- 4 hétben?

Legjobb válasz: A fogamzás után néhány héten belül jelentkezõ tünetek: 1. A menstruáció elmaradása Egyéb oka lehet: utazás, fáradtság, hormonzavar, félelem a terhességtõl, nagyfokú hízás vagy fogyás 2. Reggeli rosszullét Egyéb oka lehet: ételmérgezés, vérnyomásesés, fertõzés és számos más megbetegedés 3. Viszketõ, érzékeny, duzzadt mell Egyéb oka lehet: fogamzásgátló tabletták mellékhatása 4. Mellbimbó elsötétedõ udvara, apró kiemelkedõ mirigyek a mellbimbó körül Egyéb oka lehet: hormonzavar 5. Fokozott étvágy Egyéb oka lehet: étrendi és lelki okok

A fogamzás után néhány héten belül jelentkezõ tünetek: 1. A menstruáció elmaradása Egyéb oka lehet: utazás, fáradtság, hormonzavar, félelem a terhességtõl, nagyfokú hízás vagy fogyás 2. Reggeli rosszullét Egyéb oka lehet: ételmérgezés, vérnyomásesés, fertõzés és számos más megbetegedés 3. Viszketõ, érzékeny, duzzadt mell Egyéb oka lehet: fogamzásgátló tabletták mellékhatása 4. Mellbimbó elsötétedõ udvara, apró kiemelkedõ mirigyek a mellbimbó körül Egyéb oka lehet: hormonzavar 5. Fokozott étvágy Egyéb oka lehet: étrendi és lelki okok
szerintem helyezkedik a szülõcsatornába a picid.
Nyomja a baba magát lefelé, és a rengeteg idegvégzõdés, ami arra felé van, továbbítja a combtõizmok felé. Ez teljesen normális. Végül is közeleg a szülés. :o) Én második gyerekemmel párszor össze is csuklottam, mert olyan erõsen és hirtelen nyilallott bele a combomba (egyszerre mindig csak az egyikbe), hogy a lábam berogyott. Nekem az utolsó 3 hétben ez végig elõfordult naponta jó párszor. :o( Hát jó Neked, hogy ez eddig nem jelentkezett, 3 heted már nem valószínû hogy hátra van. :o) Kitartást és szép szülést!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszotokat!már csak kibujik a drága hamarosan

23+4 hetes terhes vagyok az első babánkkal és sirhatnékom van, mert nem kivánom a szexet. Van valakinek valami ötlete?

Nagyon szeretünk együtt lenni a párommal, az els? 3-4 hónapban ment is a dolog, de azóta nagyon "beteges", pedig jó volna. Mindenütt arról olvasok, hogy ilyenkor indul be a kismami szexuális vágya, hát úgy néz ki, rám ez nem vonatkozik. Többek között az a legnagyobb problémánk, hogy nem tudjuk, milyen mélységig mehet a párom. Lehet, e miatt van a szorongásom.

Legjobb válasz: Szerintem ne aggódj emiatt, ha nincs kedved, hát nincs. A párod biztosan megérti. Ha viszont csak az aggaszt, hogy milyen mélységig mehet a párod (egyébként ha nincs gond, és orvos nem tiltotta, akkor óvatosan, de nyugodtan lehet), szóval ha ez annyira nyomaszt, akkor szexeljetek behatolás nélkül. Van sok más mód is egymás szeretgetésére.:)

Szerintem ne aggódj emiatt, ha nincs kedved, hát nincs. A párod biztosan megérti. Ha viszont csak az aggaszt, hogy milyen mélységig mehet a párod (egyébként ha nincs gond, és orvos nem tiltotta, akkor óvatosan, de nyugodtan lehet), szóval ha ez annyira nyomaszt, akkor szexeljetek behatolás nélkül. Van sok más mód is egymás szeretgetésére.:)
Szia! Legyél Te felül, akkor Te irányÍtod a mélységet. Ha úgy érzed, sok, akkor"szétválás"nélkül is visszavehetsz:) Ez a technika. De a szorongásoddal csak Te tudsz mit kezdeni! Illetve Ti. Ha valaki a lelke mélyén "nem hisz" abban, hogy nem lehet baja a Babának(csak ha az orvos is azt mondta!) akkor a gát ott marad. De ezen talán segÍthet az, ha tudod, Te irányÍtasz, pl.úgy ahogy fenn leÍrtam. Ha pedig a vágy megvan, csak gyakorlati aggályaitok vannak, annak kérdezéssel(orvosnál!!!) illetve utánaolvasással elejét lehet venni:) Szóval jó úton jársz:) Próbálkozzatok(ha a doki engedte), nagy baj nem lehet!
Szia! Ne aggodj, nem mindenkinek nö meg az "étvágya"terhesen.Én például az elsö terhességem elött faltam az életet(sex terén, párommal), de mikor terhes lettem azután nem kivántam egyáltalán.Ne eröltesd, ha nem kivános ne csináld, mert csak rosszabb lesz.
Teljesen igaza van a többieknek.Én is a nem igazán kívánós táborba tartozom.A második trimeszter volt a legjobb ilyen szempontból.De jóval ritkábban, és óvatosabban voltunk együtt.Sajnos a 35. héten el lettünk tiltva, mert egy rossz mozdulat után, a mélyen tapadó lepény miatt picit véreztem.3 hete nem voltunk együtt, és sokáig nem is leszünk, mert lassan szülök.Tényleg ne erõltesd, ha kívánni fogod, akkor jó lesz.Várd meg, míg te is kívánod, mert a párod is megérzi, és szenvedés lesz.Ha zárt a méhszájad, akkor egész nyugodtan.Persze óvatosabban és gyengédebben.
Szia! Ezen ne edd magad, ez nem olyan nagy baj! Azelõtt mi is nagyon szerettük..., de amióta terhes lettem, azóta egyáltalán nem kívánom, mégcsak be sem tudok gerjedni a dologra, holnap leszek 31 hetes és ha hiszed ha nem, idáig csak 3x csináltuk, de egyáltalán nem esett jól, mint azelõtt! Én azt mondom a sexet bármikor belehet pótolni, de babát vállalni nem lehet akármikor! Boldog babavárást! 30+6 heteske
Én is pont így voltam sajnos, de akkor nem vagyok egyedül.Viszont, amint megszültem, már másnap úgy kívántam, alig várom, hogy elmúljon a 6 hét... 3 hetes baba anyukája
Hello, ne aggódj ezen, én is úgy vagyok vele, mint a 14:52-es válaszoló. A második terhességem, elsõnél uez volt. Szülés után aztán...hajajj, visszajött ám a vágy!
Ezzel nincs semmi baj, nem kell azt erõltetni. Mi a baba elõtt intenzív nemi életete éltünk, most meg szinte eszünkbe sem jut...Ez tényleg egy más állapot:)
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a választ! Megnyugodtam, hogy nem csak én nem kívánom a szexet terhesség idején. :)

Tiz hetes es öt napos terhes vagyok, az elso ultrahangra november 6.-an megyek. Mikor kezd mar noni a pocak?

Lehetseges az,hogy ha neha rateszem a kezemet a pocakomra ugy erzem mintha a baba szivvereset ereznem,es ha nezem normalisan latom, hogy valami dobog a pocakomban.En most halucinalok? Nem tudom de ez volt mar igy valakinek?

Legjobb válasz: Elõször is hadd gratuláljak!nekem már 14 hetesen kezdett látszódni a pocak!szerintem te a belek mozgását érzed és látod!túl picike õ még ahhoz,hogy lásd és érezd a mozgását!boldog babavárást és minden jót kívánok!

Elõször is hadd gratuláljak!nekem már 14 hetesen kezdett látszódni a pocak!szerintem te a belek mozgását érzed és látod!túl picike õ még ahhoz, hogy lásd és érezd a mozgását!boldog babavárást és minden jót kívánok!
Szia! A babád mindössze 4-5 cm-es még, tehát nem a szívverését érzed az biztos, de azt késõbb sem fogod.Amit látsz, az a saját szervezeted.A megnagyobbodott méhed már érezheted tapintással. Gratulálok a babádhoz
A hasi fõûtõeret érzed. Én 27 hetes vagyok, de a mai napig lehet érezni a fõütõér dobogását. A pocak pedig mindenkinél más, mikor kezd el nõni. A 12. hétig többnyire csak a puffadás látszódik, hisz a méhed kb. narancs nagyságú csak. Nekem a 23. héten kezdett el nõni. Addig csak egy kis puklim volt, amire rá lehetett fogni, hogy többet ettem. :)
Nekem kb.16 hetesen kezdett látszani, de akkor is csak úgy, ha hanyatt feküdtem, és olyan volt mintha egy nagyobb zsömle lenne a hasamban.Én vékony testalakatú vagyok , és fogytam is 5kg-ot az elsõ idõszakban, így ruhában elég késõn látszott csak.
A hasi aortádat érzed és látod.18hetesen hallhato a szivhang, fanendoszkoppal.A védönõ is fogja hallgatni.Nekem a 16.héten kezdett egyértelmüen látszodni.Addig is nagy volt a hasam de az a puffadás miatt volt.

23 hetes terhes vagyok. Az első 3 hónapban volt ilyen barna folyásom, de kaptam rá gyógyszert és aztán el is múlt. MOst megint van egy kicsi barnás váladékozásom. Mitől van ez?

Egyáltalán másnak is volt már ilyen baja,ilyen id?s terhesen?A kicsi nagyon jól mozog a pocakomban,de remélem ett?l még nem lesz baja?

Legjobb válasz: Nem erõltetted meg magad? Pihenj sokat,és én a helyedben a megnyugtatásomra elmennék dokihoz.Biztosat csak õ tud mondani.

Nem erõltetted meg magad? Pihenj sokat, és én a helyedben a megnyugtatásomra elmennék dokihoz.Biztosat csak õ tud mondani.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!