Találatok a következő kifejezésre: Terhes vagyok, a terhesség első (38 db)

Van itt valaki, aki fogamzásgátló mellet lett terhes és a terhességet elsõ kézbõl onnan tudta, hogy nem jelentkezett a megvonásos vérzése vagy az mindenképp jelentkezik?

Legjobb válasz: Nálam úgy volt, hogy a mensi esedékességének napján teszteltem pozit, 3 nap késéssel megjött, sokkal több vérzés volt mint a megszokott és nagyon görcsöltem. Ez múlt hónapban történt.

Nálam úgy volt, hogy a mensi esedékességének napján teszteltem pozit, 3 nap késéssel megjött, sokkal több vérzés volt mint a megszokott és nagyon görcsöltem. Ez múlt hónapban történt.
A kérdező hozzászólása: Hú ha nem vagyok túl tolakodó, akkor elmondanád mi történt..? Amúgy neked is baromira lecsökkenti a fogamzásgátló a vérzést? Ez normális?
1 es vagyok. Igen nekem is alig van vérzésem. Kiderült, hogy nem elég a hormon. Holnap kezdem el szedni a magasabb hormontartalmú tabit. Egyébként elment a baba. 4. baba lett volna, megtartottuk volna. Mindig bevettem, percre pontosan, nem folt hasmenés stb. Úgy érzed terhes vagy?
A kérdező hozzászólása: Igazából, csináltam 2 tesztet is mindegyik negatív de képes vagyok mindent túl stresszelni
És mitõl érzed magad terhesnek? :)
A kérdező hozzászólása: Semmitõl, nincs semmi tünet nincs hányinger se rosszullét se szag szindróma semmi. Rendesen megjött a mensim igaz kevéske de akkor gondolom ez a fogamzásgátlótól van aztán ennyi.
Jajj de jo, hogy ezt megkerdezted, en egesz nap ezen kattogok! csutortokon vettem be az utolso bogyot, es csak ma jott meg... en mar a legrosszabb variaciokra gondoltam, de most sem vagyok biztos benne, hogy nem baba van a dologban. 2 honapja szedem, 7 honapos a masodik babam! ... hat biztos, hogy dobnek egy hatast ha poz. lenne a teszt!... a ket gyerkocom kozott is csak 16 honap a kulonbseg...
A kérdező hozzászólása: Hú szerintem akkor csinálj egyet :)

Első és második terhességem ötödik hónapjáig sokat hánytam. Most 8 hetes terhes vagyok a harmadik babával, és alig alig vagyok rosszul. Nem mintha baj lenne, de nem furcsa ez?

Legjobb válasz: Azt mondják a lányokkal rosszabbul van az anyuka. (ha az elsõ kettõ lány akkor akár igaz is lehet) Nekem elsõ baba, 27 hetes vagyok és soha nem voltam rosszul 1-2 alkalmat leszámítva, de az sem volt vészes.

Azt mondják a lányokkal rosszabbul van az anyuka. (ha az elsõ kettõ lány akkor akár igaz is lehet) Nekem elsõ baba, 27 hetes vagyok és soha nem voltam rosszul 1-2 alkalmat leszámítva, de az sem volt vészes.
én is az ötödik hónapig hánytam ... pfuuu de utáltam! :) lányom lett, a fiammal semmi .. tök jó volt az egész terhesség :) lehet hogy fiad lesz ;)
Nekem az elsõ kettõvel semmi nem volt, egyik lány, másik fiú. A 3.- al volt minden, fiú lesz. Furcsa a természet :-)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Van egy lányom és egy fiam már, mindkétszer nagyon rosszul voltam, most ttljesen elviselhetõ, furcsa:) Persze nagyon örülök!
Kiderült, hogy fiad-lányod lesz? Nekem 3fiam van, és egyszer sem hánytam, barátnõmnek egy fiu egy lány- a lányt úgy rendesen megszenvedte!! A kisfiával nem volt semmi.
Még csak most van/volt peteérésed. Nem hiszem, hogy terhes lennél
Most lehet peteérésed. Így nem terhességtõl érzed magad rosszul. Feltéve ha a menzid normális vérzés volt.

A terhesseg elso ket heteben, amig nem tudtam, hogy terhes vagyok sielni voltam es ketszer is eleg nagyot estem. Ebbol kifolyolag lehet a babanak valami problemaja? . Volt valakinel ilyen eset? Elore is koszonom a valaszt!

Legjobb válasz: A terhesség elején a "minden vagy semmi" el szokott érvényesülni (már elnézést a kifejezésért). Ha a babának ennyi ártana, akkor elvetélnél. Ha nem vetélsz el, akkor meg nem ártott neki.

A terhesség elején a "minden vagy semmi" el szokott érvényesülni (már elnézést a kifejezésért). Ha a babának ennyi ártana, akkor elvetélnél. Ha nem vetélsz el, akkor meg nem ártott neki.
Nem hinném.Általában amíg nem tudod , hogy terhes vagy addig nem vigyázol annyira magadra.Meg amúgy is az elején még csak osztódnak a sejtek. Én terhességem alatt is ugyan úgy csináltam mindent.Még az utolsó hónapba a krumplit töltöttem fel egyedül.Volt hogy elcsúsztam mikor síkos volt az idõ, de semmi baja nem lett a babámnak.Tegnap volt 6 hónapos a kislány.De ha nagyon félsz akkor ha mész nõdokihoz kérdez rá nála.Boldog baba várást!!!
Elõzõ válaszoló vagyok, és igen, kb. hat hetesen tudtam meg, hogy terhes vagyok én is. Akkor tettem le a cigit. Elméletileg egészséges a bébi, de még pár hét vissza van addig, hogy a saját szememmel lássam. A doki szerint nem lehet ettõl baja.
NEEEEEEM! De az összes barátnõm igen! Miért kérded?
Szia! Ne aggodj, a termeszet ezt nagyon jol kitalalta! Amig nem tudsz rola, hogy terhes vagy, addig a mehlepeny meg nem is alakul ki, igy a babahoz nem jutottak at a karos anyagok. Nem lesz semmi gond! Jol tetted, hogy aztan leraktad. Sosem keso! A dohanyos kismamaknak meg csak annyit, hogy a nikotinnak erosszehuzo hatasa van. Ennel fogva a babahoz kevesebb ver jut, ami azt jelenti, hogy kevesebb oxigen es kevesebb taplalek is. Ergo: a dohanyos kismama babaja ehezik es fuldoklik. Azert szerintem ezen erdemes elgondolkodni!
Szia! 6hetes terhes voltam mikor megtudtam hogy baba lesz. Ezután még kb 2 hétig elszívtam napi egy-két szál cigit, mert nagyon kívántam, majd telejesen elhagytam. Most 2 hónapos a kislányom, egészséges és gyönyörû. Nekem viszont még most is lelkiismeret furdom van, mert az elején dohányoztam, és ráeröltettem az én rossz szokásom.
Én pont akkor tettem le, amikor fogant a csöppségünk. De hozzáteszem, így is szomorú vagyok, hogy hamarabb nem ment. Szerintem ha valaki babát vállal, ezt minimum meg kell tennie. Ennyit megérdemel a babánk! Tudom, hogy nehéz letenni, de csak magunkat hibáztathatjuk, ha a babánknak emiatt lesz baja. Szóval nagyon jól cselekedtél, amikor letetted. Ezzel több lehetõséget adtál a babádnak a "túlélésre"!
Én a terhességem elõtt dohányoztam. Nem voltam láncdohányos, de heti egy-másfél doboz elment. Aztán terhes lettem, és letettem. Nem volt egyszerû, és jóval többet híztam, mint ha nem dohányoztam volna elõtte, de azt hiszem egy gyerek, akit annyira várnak, mint mi, megérdemli az esélyt a maximális egészségre. Enélkül is annyi veszély fenyegeti szegényeket. Egyébként a férjem is leszokott ugyanezért. A passzív dohányzással sem vagy elõbbre. Szerintem nem olyan sok ez a kilenc hónap. Persze, ha szoptatni is tudsz majd, az az idõszak is kimarad, de ha nem tudsz örökre lemondani a dohányzásról, gondolj bele, hogy utána évtizedekig hódolhatsz ennek a szenvedélynek. Csak ezt a pár hónapot bírd ki a gyerkõc kedvéért! Sok erõt, és kitartást kívánok hozzá! Üdv: 37 hetes kismami
Én is dohányoztam amíg nem tudtam. Ettõl még nem lesz baja. A gond onnantól kezdõdik ha utána is dohányzol.
Szia!Én is dohányoztam addig amíg nem tudtam hogy terhes vagyok.Azóta már abbahagytam, és nem is hiányzik.Fontosabb, hogy a baba egészséges legyen.Boldog babavárást!
Ne haragudj, de már a 10.000. ilyen kérdés! Miért nem olvasod el az eddigieket? Amúgy nem.
Pfúúj, hogy teheted ezt a gyerekeddel?nem szép látvány egy dohányos nõ, amikor nagy pocija van és csak szívja, szívja!!ez elkeserítõ!ne hari
Elítélendõ, ha dohányzással kezded a babád életét... Õ csak rád számíthat, és ha ezt kapja tõled, inkább ne vállalj gyereket.
A kérdező hozzászólása: Dohányoztam amíg nem tudtam, hogy terhes vagyok. 6 hetes voltam mikor megtudtam. Az orvos azt mondta nem lesz baja a babának. Van itt olyan kismama aki a terhessége elsõ heteiben dohányzott?
ÉN is cigiztem mikor terveztük a babát letettem utóbb kiderült már késõ volt, ugyanis 2-3hetes terhes voltam.Semmi baja a kisfiamnak már 9hónapos elmult.Azóta sem cigizek és most újra 5hetes vagyok:-))
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy válaszoltatok. Az én orvosom is azt mondta, hogy ettõl nem lesz baja. Reméljük így is lesz.

24 hetes terhes vagyok, ő az első kisbabám és tartok valamitől amit az orvostól nem mertem megkérdezni. Mikor elmegyek nagy vécére és kicsit erősebben nyomok akkor az nem árt a babának? A terhesség vége fele nem indítja be a szülést?

Kérem hogy csak tapasztalt kismamák,anyukák írjanak.Köszönöm:))

Legjobb válasz: NYugodj meg, ettöl nem indul be szülés, még az utolsó idökben sem. A szülést nem az erölködést inditja, amikor jön a baba, hanem a hormonk hatásáta a méh elkezd összehúzódni, ezeket nevezik tágulási fájásoknak. Amikor eléggé elörehaladt már ez a folyamat, akkor jönnek a tolófájások, amikor kijön a baba, és ekkor tudsz aktivan segiteni, ha nyomsz, elötte nem. Viszont ha metán rendszeresen szorulásod van, és azért kell erölködnöd, akkor próbálj több gyümölcsöt enni meg elég folyadékot fogyasztani, mert az erölködéstöl könnyebben kaphatsz a terhesség alatt aranyeret, ami nem túl kellemes dolog. Ne idegeskedj! Kellemes babavárást!

NYugodj meg, ettöl nem indul be szülés, még az utolsó idökben sem. A szülést nem az erölködést inditja, amikor jön a baba, hanem a hormonk hatásáta a méh elkezd összehúzódni, ezeket nevezik tágulási fájásoknak. Amikor eléggé elörehaladt már ez a folyamat, akkor jönnek a tolófájások, amikor kijön a baba, és ekkor tudsz aktivan segiteni, ha nyomsz, elötte nem. Viszont ha metán rendszeresen szorulásod van, és azért kell erölködnöd, akkor próbálj több gyümölcsöt enni meg elég folyadékot fogyasztani, mert az erölködéstöl könnyebben kaphatsz a terhesség alatt aranyeret, ami nem túl kellemes dolog. Ne idegeskedj! Kellemes babavárást!
Ne aggódj, nem indítja be a szülést, az elsõ válaszoló jókat írt. Nem bújik ki olyan könnyen egy baba, de majd megtapasztalod. Nekem ez volt a félelmem szülés elõtt: már az ágyon feküdtem a szülõszobán, mikor tolófájásom volt, a doki még nem ért fel, a szülésznõ meg elment wc-re (egyedül hagytak), és mielõtt elment a szülésznõ, azt mondta, hogy nyomjak, ha jön a tolófájás. Hát én nem mertem nyomni, hogy mi van, ha megszülök, és leesik a baba. Aztán rájöttem szülés közben, hogy nem olyan egyszerû ez, nem jön ki olyan hamar a baba. :)
Olyankor nem a méhed nyomod össze! Ne félj, jól ki van ez találva...

Mik a terhesség első tünetei? Terhes vagyok?

Utánaolvastam kicsit, és azt is írták, hogy gyakori vizelés. Na most nálam ez a gyakori vizelés annyira túlzásba ment, hogy szó szerint és nem túlzok, amint kimegyek a mellékhelységről, megteszek pár lépést és már vissza is kell mennem. Próbáltam, hogy visszatartom egy kicsit, de nem bírom. Próbáltam, hogy ülök a wc-n és várok, de akkor se. De amint felállok már vissza is kell mennem. Szinte minden második alkalommal széklettel is jár a dolog. A hasam alul nem fájt, viszont középtájt annál jobban. A párom dohányzik, eddig nem zavart, de most már a konyhából érzem ha szobában(ami kb 10 m-re van) érzem. Hétfőn, kedden, szerdán 2x, csütörtökön és szombaton szexeltünk. Már pár nap után is jelentkeznek a "jelek"?

Legjobb válasz: Gyakori vizelés, igen ha beágyazódott. Megnõ a méh, és az nyomja a hólyagot. Pár nap után még a fogantatás sem igazán történt meg, nemhogy a beágyazódás. Ilyen korán semmiféle terhességi tünet nem jelentkezik. Lehet más miatt jársz sûrûn wc-re, plusz hogy nagydologgal is jár.

Gyakori vizelés, igen ha beágyazódott. Megnõ a méh, és az nyomja a hólyagot. Pár nap után még a fogantatás sem igazán történt meg, nemhogy a beágyazódás. Ilyen korán semmiféle terhességi tünet nem jelentkezik. Lehet más miatt jársz sûrûn wc-re, plusz hogy nagydologgal is jár.
Elõzõ vagyok, én pár óra múlva vért pisiltem a mensis görcsök 10x-e mellet, kiegyenesedni nem tudtam..... És egy strandolás alkalmával sikerült összeszednünk....
Ha véres pisilés után, akkor ez inkább fertõzés. Nekem nem 1x volt sajnos. Az elsõnél 1-2 nap alatt alakult ki, utána már pár óra alatt, hemorhágiás cistitis, amit nálam Streptococcus okozott. Durva gyógyszeres kezelésre jöttünk rendbe és és a párom aki teljesen tünetmentes volt! Mivel kismedencei gyulladás is lehet a szövõdmény, irány az urológia, ennyi idõ után nem jelentkeznek még a terhességi tünetek. De legalább háziorvos, aki vizeletet néz! Az gyorsabb!
Szerintem hülyeség mindig a felfázásra fogni. Nálam abszolút jelentkezett a gyakori vizelés, persze nem ilyen módon, ahogy neked. Nekem az is feltûnt, hogy más érzés volt a pisilés. Még a mensi elõtt más érzés kezdett lenni, és abból már gyanakodtam, hogy ez fura. Mellfeszülés van, de az lehet a mensitõl is. A szagokat, illatokat én is jobban éreztem, viszont nincs szagundorom (még), se hányinger. Eddig szerencsés vagyok, de ami késik az nem múlik.
ugyanígy jártam, felfázás volt!
A kérdező hozzászólása: Mindenképpen veszek tesztet és ha nem javul, akkor orvoshoz fordulok. Köszönöm a válaszokat! :)
(Egyébként a gyakori vizelést a progeszteron okozza, tipikusan jelentkezhet a beágyazódás környékén, a méh növekedése a 8-9. hét körül tehetõ "felelõssé" a gyakori vizelési ingerért, egészen addig, míg ki nem emelkedik a szeméremcsont mögül. Aztán késõbb, a baba súlyának növekedésével ez a panasz is visszatér. De ez ettõl még leginkább valamilyen gyulladás, tehát továbbra is azt mondom, hogy orvos.)
Attól függ, hol állsz a ciklusodban, de ezek elég korai tüneteknek tûnnek, és ez a pisilés dolog tényleg túlzás. Inkább csak felfázhattál.
Ez abszolút egy kismedencei gyulladás képe. Fordulj az orvosodhoz.
Szia, elsõ válaszoló vagyok. Szerintem felfáztál. Amig a sperma találkozik a petével az is több nap. Utána eljut szintén napok alatt a méhbe. Utána 7-10 nap míg beágyzódik. Mikorra várod a következõ menstruációdat?
Érdemes tesztet vegyél, lehetsz terhes, de hidd el ez még nagyon korai!Nekem a 4.teszt lett pozi!Minimum keddig-szerdáig várnék a helyedben.Menstruációval mi van? Drukkolok!32 hetes kismami
Megfoganhat, de a beágyazódás bõ 1 hét!
A kérdező hozzászólása: Nem, a mellem nem feszül, bár egy nagyon picit mintha megnõttek volna. De nem feszül.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. És ha vizelés után amikor megtörlöm magam olyan kicsi piros valamik, darabkák (mintha takony, de sûrûbb lenne) van a wc-papíron? Az micsoda? Azért érdemes terhességi tesztet vennem? Mert mi gimiben úgy tanultuk, hogy már 3 nap után megfoganhat a gyermek, és ha hátfõn is szeretkeztünk akkor az már több mint 3 nap.
igen a mellfeszülés is gyakori, ha már a nemvárt napján jársz. de párnapos együttlét után még nincsenek semmilyen tünetek elsõ voltam
Ez a gyakori vizelési inger nálam a terhesség vége felé kezdõdött, addig ilyen problémám nem volt. Ez a panasz nagyon sok minden másra utalhat, pl. felfázás. Nem tartom valószínûnek, hogy a terhesség elején ilyen panaszod lenne...
melled nem feszül? az is gyakori tünet
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek a válaszokat, tanácsokat. Ahogy írtátok, várjak a teszttel, hát vártam, szóval a jövõhéten veszek tesztet. Majd írok, hogy mi az eredmény :)

Utrogestan nevű gyógyszert írt fel a dokim (progeszteron tartalmú! Mire jó? Veszélyeztetett terhes vagyok, mert az első terhességem 14 hetében megszakadt! Most 5 hetes és 3 naposak vagyunk!

Legjobb válasz: Sárgatest hormont tartalmaz,ami a babódat táplálja az elsõ 12 hétben. A legtöbb várandósság ennek hiánya miatt szakad meg. Utána átveszi a szerepét a méhlepény. Boldog babavárást! 37 hetes kismami

Sárgatest hormont tartalmaz, ami a babódat táplálja az elsõ 12 hétben. A legtöbb várandósság ennek hiánya miatt szakad meg. Utána átveszi a szerepét a méhlepény. Boldog babavárást! 37 hetes kismami
Szia! Nekem is azt írt fel a Dokim, mert elkezdtem barnázni. Már egy hete szedem és el is múlt, semmi váladék:-). Kedden kell visszamennem UH-ra. Remélem minden rendben lesz Mindannyiunknál. sajna nekem már kétszer is volt spontán vetélésem. de biztos vagyok benne, hogy most minden rendben lesz! Olyan intenzív tüneteim vannak, hogy ez csak jót jelenthet! Arra készülj fel, hogy beszedés után kicsit kába leszel egy darabig. Ilyenkor jobb lepihenni. Legalábbis Én ezt tapasztaltam.Azt hallottam, hogy a lombikosoknak is adják ezt a gyógyszert, mert támogatja a terhességet. Drukkolok Nektek, hogy minden jól alakuljon és egészszéges babád szülessen! Majd írj, hogy mi van veled!
Én ugyanezt hüvelykúp formájában használom a terhességem 7.hetétõl, mert barnáztam, de azóta is elõjött, most is van kicsi, és már egy hete. Félek, hogy velem is ez fog történni, mint veled az elsõnél. Most vagyok 14 hetes. Eddig szépen fejlõdött a baba , de mégis félek hogy baj lesz. Ha nem haragszol, írnál az elsõ terhességed körülményeirõl? Elõre is köszi, egy aggódó kismami. Szorítok neked, hogy most minden rendben legyen!
Nagyon szépen köszönöm, hogy írtál! Sajnálom, hogy ez történt. Remélem minden rendben lesz. Te is vigyázz magatokra!
Segíti, hogy megmaradjon a baba. Én Utrogestan hüvelykapszulát és Progeszteron injekciót kapok. Abbahagyni nem szabad, mert akkor elvetélsz.

1 honapos terhes vagyok. Elég sokszor fáj a hasam, mintha menzeszem jönne meg. Vagy belém szzurnak. Ez normalis a terhesség első heteiben?

Legjobb válasz: abszolút normális. Egy dolog nem normális, ha vérzés van, és olyan görcs, amitõl összegörnyed az ember, nem tud járni, állni, az utalhat méhen kívülire. (gondolom még nem voltál u.h.-on) de ha ilyened nincs, légy teljesen nyugodt, minden o.k., csak még fészkeli be magát a babuska! Ja, és magnézium vagy magneB6 segít ám a hasfájáson igen hamar, én is azt "toltam' :-)

abszolút normális. Egy dolog nem normális, ha vérzés van, és olyan görcs, amitõl összegörnyed az ember, nem tud járni, állni, az utalhat méhen kívülire. (gondolom még nem voltál u.h.-on) de ha ilyened nincs, légy teljesen nyugodt, minden o.k., csak még fészkeli be magát a babuska! Ja, és magnézium vagy magneB6 segít ám a hasfájáson igen hamar, én is azt "toltam' :-)
A kérdező hozzászólása: nem még nem voltam .....es koszi a választ.
nálam még a mai napig igy megy, görcsölés hasszurkálás stb, nõ a baba
Nekem is a magnézium szüntette el.
Én is 1 honapos vagyok, és érzek elõ jeleket mensire.. Kétszer meg is jött fél napra.Volt már két abortuszom , és van egy babám. Lehet hogy méhen kivüli???? Bocsi hogy itt kérdezek csak látomhogy tapasztalt emberek társalognak... :)
Miért volt abortuszod? Sajnos csak orvos tudja megmondani Uh -al h méhen belül vagy kívül van. De azt vettem észre h ha egy nõnek egyszer elõfordul a méhenkívüli akkor többször is.Talán az endometriózis miatt. Én 4 szer maradtam terhes és egyszer sem volt méhen kívül.
Válaszoló: Hát ha véreztél, az lehet mástól is, nem csak attól, hogy méhen kívüli. Lehet, hogy semmi gond, csak a szervezeted úgy gondolta menstruál kicsit, lehet az oka alacsony progeszteron szint, lehet fenyegetõ vetélés, ezt nem lehet tudni. Én a helyedben felkeresnék mielõbb egy dokit, ha ad Duphaston gyógyszert nem fogsz vérezni, a görcsre meg jó a magnézium, és az u.h.-on látja ha véletlenül méhen kívüli. Remélem minden rendben lesz.
Köszönöm a válaszokat, és igen mielõbb fel keresek egy dokit..
A kérdező hozzászólása: nekem nem mehen kivuli...az elsõ terhessegemnel is picit fajt a hasim, de nem enyire.azert kerdezem, hogy normalis e ez.
Nekem elõjött :( A 12. héten már megcsinálták a terhelésest és 8 fölött volt.
A kérdező hozzászólása: :( És azóta gondolom diétázol. Remélem rendben lesz a cukrom! :(
Igen és hát így elég nehéz, mert összesen ugye 28 hét diéta. Elõzõnél csak 12 hét diéta volt. Drukk, hogy jó legyen a cukrod! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Kitartást a diétához!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!