Találatok a következő kifejezésre: Terhes vagyok, a terhesség (544 db)

Terhes vagyok? A terhességi teszt kimutatja az ilyen korai terhességet?

Egy 17 éves lány vagyok, és rettentõen félek hogy teherbe estem, mivel 17.-én, azaz másfél hete elfelejtettem bevenni a gyógyszeremet, de csak egy szemet hagytam ki, utána rendesen bevettem a következõ napit. Lehetséges az, hogy elment a hatása és az utána lévõ sem hatott már? Mert alapból is egy hetet kell várni, hogy hasson, amikor elkezdem szedni. Fáj a mellbimbóm, feszül, és alig lehet hozzáérni. Feltûnõen sokat eszek, fáradékony vagyok és gyakrabban megyek pisilni is. Elõször azt hittem csak felfáztam vagy csak beképzelem hogy terhes vagyok, de mostanra már komolyan aggódok, miután éjszaka arra keltem hogy egyre jobban fáj a hasam. A méhem tájékán görcsölt, mintha ki akart volna szakadni, mintha húzódott volna össze és össze akart volna roppanni, kiszaladtam a fürdõbe mikor már nem bírtam egy helybe fekve. Nemigazán tudtam mit kezdeni ezzel, így összehúztam magam, de nem lett jobb. Lefeküdte ma földre, mivel bejönni már nem volt erõm a lábamon, közbe már leizzadtam a szívem meg kalapált, a kép is elhomályosodott és már csak alig-alig "hangyásan" láttam. Mikor letettem a fejem a földre és ellazultam, próbáltam egyenletesen és lassan venni a levegõt jobb lett, végül el is múlt. Hányingerem csak nagyon enyhén volt, de szerintem az csak a stressztõl és az idegességtõl, mivel ez nálam gyakori. Mi a véleményetek? Lenézõ, aljas és lefikázó kommentektõl kíméljetek, egyáltalán nem erre van szükségem! Elõre is köszönöm az értelmes válaszokat!

Legjobb válasz: Hányadik ciklusnap volt ez, hogy elfelejtetted? És mikor kéne megjönnie? Szerintem nem vagy terhes, csak stresszes, de várd meg a hétvégét és csinálj egy tesztet. Azért kéne még várni, mert nem telt el annyi idõ, hogy biztosan kimutassa, ha terhes vagy. Legalább szombatig, de inkább hétfõig. Hacsak közben meg nem jön a mensesed, akkor megnyugodhatsz :) Az viszont nem értem, hogy ha ismered a tabletta hatásmechanizmusát, a kihagyás utáni hét napban miért nem védekeztél más módszerrel is?

Hányadik ciklusnap volt ez, hogy elfelejtetted? És mikor kéne megjönnie? Szerintem nem vagy terhes, csak stresszes, de várd meg a hétvégét és csinálj egy tesztet. Azért kéne még várni, mert nem telt el annyi idõ, hogy biztosan kimutassa, ha terhes vagy. Legalább szombatig, de inkább hétfõig. Hacsak közben meg nem jön a mensesed, akkor megnyugodhatsz :) Az viszont nem értem, hogy ha ismered a tabletta hatásmechanizmusát, a kihagyás utáni hét napban miért nem védekeztél más módszerrel is?
Sokszor olvastam, hogy egy szem gyógyszert kihagyott az illetõ és terhes lett! Szóval akár lehetsz terhes is, de teszt leghamarabb az aktus utáni 14ik napon mutatná ki. Nem akarlak kioktatni de ha idõben észrevetted, hogy elfelejtettél egy tablettát kiegészítõ védekezés kellett volna egy hétig. Majd írd meg mi lett az eredmény.
Korai lenne, szóval a tüneteidet úgy hiszem, nem a terhesség okozza. Ha meg akarsz bizonyosodni róla, hogy tényleg nem vagy-e terhes, az aktus utáni 15. nap reggel az elsõ vizeletbõl csinálj egy 10-es tesztet.
Nem Kérdezõ, ha rendszeresen szeded, akkor egy nap kihagyás nem függeszti fel a tabletta hatását... szóval annyi esélyed van kb a terhességre, mint az adott gyógyszer természetes hibaszázaléka, ami valszeg 1% körüli-alatti... Ha 7-én kell megjönnie, akkor most léptél túl pár napja a ciklus középidején, tehát, amikor a legnagyobb esély van a megtermékenyülésre, akkor már 1 hete újra rendszeresen szedted. Úgyhogy no para - szép terhességi tüneteggyüttest tud összehozni a pszichés álterhesség, a terhességtõl való félelem is, én már láttam élõben is - de ez, amit leírsz, meg nem terhességi tünet. Viszont, ha visszatér menj el nõgyógyászhoz mindenképp, mert sokminden lehet, pl. egy formás clamydia-hólyaghurut nézhet ki egészen hasonlóan. Hányingert érezni meg nem most kell, hanem REGGELENTE fõleg, kb a 10-20 terhességi hét között:) - már, ha terhes az ember lánya:) Ettõl még persze csinálhatsz tesztet, biztos ami zicher...
A kérdező hozzászólása: 7.-én kell megjönnie legközelebb. Az meg, hogy miért nem védekeztem máshogyan is, egy jó kérdés :(((
Egyet kihagysz semmi baj nincsen. Gyengíti ugyan a fogamzásgátló hatását, de nem annyira, hogy teherbe ess. Szalad el a boltba (DM-be is van) terhességitesztért és meg fogsz nyugodni :)
Nem árultad el, hanem ránk bíztad, hogy számolgassunk, de kb. az elsõ héten hagyhattad ki, nem igaz? Hányadik tabletta volt pontosan? Hülyeség, hogy egy szembõl nem lehet probléma, s fõleg akkor hülyeség, ha a levél elsõ 7 tablettája közül hagytál ki egyet. Ilyenkor nem csak hogy lehet terhesség, de a kihagyást MEGELÕZÕ 1 héten folytatott aktusból is lehet (plusz utána 1 hétig kiegészítõ is kell)! Csekkold csak a tájékoztatót! Meg fogod találni ezt benne! Mindenesetre a tüneteid koraiak, a stressz okozza õket, nem terhesség. Ha teherbe estél, annak késõbb lesznek tünetei! Azt jól írták, hogy leghamarabb 14 nap múlva tesztelhetsz, de ezt NE a kihagyástól számold, hanem ha a kihagyást követõ 1 héten szexeltél, akkor attól az idõponttól!
Óvatosan ezekkel a gyogyszerekkel, mert megbolonditjak a hormonjaidat es klimax utan borzalmasan fogsz kinezni!!

8 hét 5. napos terhes vagyok, a terhesség 5. hetének 6. napjától táppánzen vagyok mint veszélyeztetett terhes. Brutto 150 E fizetés után mennyi táppénzt fogok kapni, ha a családi adókedvezményt nem én veszem igénybe?

Legjobb válasz: Annyit tudok mondani - tapasztalatból - hogy minden napot elszámolnak, viszont ezt nem a havi hanem a napi fizetésed szerint számolják. Tehát hogy óra béres vagy vagy teljesítménybéres. És akkor annak az összegnek amit a munkahelyeden kaptál nézik a 75-80% -át egy napra és annak a nettó értékét kapod meg. Na már most amíg dolgozol addig talán megéri hogy te vedd igénybe a családi adó kedvezményt, viszont ha már otthon leszel tgyás,gyed, gyes -en akkor már nem éri meg annyira. Ez attól is függ hogy meghosszabbítják e majd a munkaszerzõdésedet, vagy munkanélkülirõl mész el a fentiekre. Ha a munkáltatód fizeti akkor talán több fog járni, viszont az álláskeresési egyébként is kevesebb a munkabérednél, tehát nem kapnál annyi családi adó kedvezményt.

Annyit tudok mondani - tapasztalatból - hogy minden napot elszámolnak, viszont ezt nem a havi hanem a napi fizetésed szerint számolják. Tehát hogy óra béres vagy vagy teljesítménybéres. És akkor annak az összegnek amit a munkahelyeden kaptál nézik a 75-80% -át egy napra és annak a nettó értékét kapod meg. Na már most amíg dolgozol addig talán megéri hogy te vedd igénybe a családi adó kedvezményt, viszont ha már otthon leszel tgyás, gyed, gyes -en akkor már nem éri meg annyira. Ez attól is függ hogy meghosszabbítják e majd a munkaszerzõdésedet, vagy munkanélkülirõl mész el a fentiekre. Ha a munkáltatód fizeti akkor talán több fog járni, viszont az álláskeresési egyébként is kevesebb a munkabérednél, tehát nem kapnál annyi családi adó kedvezményt.
Bocsi már elfelejtettem írni hogy a szöveg elsõ fele a veszélyeztetett táppénzre szól a második meg a csalási adó kedvezményre.

Múlt héten voltam dokinál s megállapitotta hogy terhes vagyok. A terhesség 5. hete kezdődik és ma délután egy -két cseppes barnás folyásom volt és most estére se akkor elmúlni. Mit tegyek?

meg?rülök holnap reggelig

Legjobb válasz: Menj be az ügyeletre mindenképp, nem fognak meglepõdni! Én most jöttem, mert nagyon aggódtunk valami miatt, és hidd el, sokkal jobban fogok aludni.

Menj be az ügyeletre mindenképp, nem fognak meglepõdni! Én most jöttem, mert nagyon aggódtunk valami miatt, és hidd el, sokkal jobban fogok aludni.
Ha nem görcsölsz, akkor nyugodj meg, valószínüleg nincs nagy baj. Szerintem nálad is a szokásos barnzgatás jelentkezett. Én Utrogestant kaptam és magneb6-ot. Persze én is azonnal mentem a dokihoz, ha nagyon félsz, inkább szerintem is menj el ez ügyeletre. Minden jótk ívánok!
Nyugodj meg, barna, rózsaszín de akár véres folyás is elõfordulhat és normális, még akár a menzesz is megjöhet terhesen... Ügyeletre nincs szükség, ha nem görcsölsz és nem friss vér szivárog, de az orvosodnak említsd meg, ad rá esetleg valamit, ha kell. Ne aggódj, rendben van minden!

19+2hetes terhes vagyok. A terhességnek ebben a szakaszában már lehet 4D-s ultrahangot csinálni? Ha igen, ezt kérni kell az orvostól vagy ő megemliti?

Legjobb válasz: Természetesen lehet 4D-s ultrahangot csináltatni, ha szeretnél.Ha késõbb csináltatod jobban látszódnak a vonásai is a babucidnak.Te kérd a dokitól, hogy szeretnéd.Gratulálok!

Természetesen lehet 4D-s ultrahangot csináltatni, ha szeretnél.Ha késõbb csináltatod jobban látszódnak a vonásai is a babucidnak.Te kérd a dokitól, hogy szeretnéd.Gratulálok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszodat.:) )

12 hetes terhes vagyok a terhességem normálisan fejlődő de a méhszáj felett van egy 41X31 mm hematomma, és folyton vérzek, olykor amolyan vérrög szerű anyag is távozik ez vetélés jeletn vagy azt hogy ez a vérömleny elkezdett felszivodni?

a Péterfybe kedden kerültem be vérzés miatt de szerdán már ki is jöhettem.Honnan tudhatom azt hogy ha esetleg bels? vérzésem van, vagy vetélésem? A babám 56mm és jó a szívm?ködése NT 1.6 mm.Nem fáj semmim nincsenek görcseim,csak még mindig er?sen vérzek.

Legjobb válasz: szió! másoknál is olvastam ezt a problémát és azt is hogy néhány héten belül elmúlt. mit mondott a dokid? Mikor kell menj legközelebb? vele konzultálj errõl gyakran! nem adtak valami gyógyszert? pihenj azért gyakran! boldog, problémamentes babavárást! 20 hetes km

szió! másoknál is olvastam ezt a problémát és azt is hogy néhány héten belül elmúlt. mit mondott a dokid? Mikor kell menj legközelebb? vele konzultálj errõl gyakran! nem adtak valami gyógyszert? pihenj azért gyakran! boldog, problémamentes babavárást! 20 hetes km
A kérdező hozzászólása: 16 -án kell mennem a saját orvosomhoz terhesgondozásra.Magne b6 ot kaptam 3X2 ben
akkor szerintem a babát teljesen rendben találták, mert különben adtak volna terhesség megtartó bogyót! nyugodj meg! nem lesz baj! Tuti :D (elsõ voltam)
SZia! Én a 14 héttõl a 19. ig véreztem, szinte végig. Nekem is hematómám volt, elõször várták, hogy felszívódjon, utána, hogy kiürüljön, de lassan ment nagyon. A kisfiam gyönyörûen fejlõdött közben, vele nem volt gond. Rutascorbint is kaptam vérzéscsillapításra, de nem a legelejétõl, nem tudom miért, viszont még a 20 hét után is szednem kellett egy darabig. Ha vetélésed lenne, akkor nagyon begörcsölne a hasad, erre figyelj. Ja, és persze szigorú ágynyugalom - én csak pisilni meg zuhanyozni keltem fel, nem volt túl vidám, de igyekeztem lekötni magam értelmes módon. Lépcsõt kerüld, szedjél magnéziumot. A baba ebbõl semmit nem érez, õ mellette szépen fejlõdik. Három éves múlt a kisfiam :) Jó babavárást!
Ja, és szinte végig a kórházban feküdtem. Inkább ez viselt meg nagyon. Utolsó voltam.

21 hetes terhes vagyok, a terhesség elején nagyon sűrűn kellett mennem pisilni, éjszaka is többször fel kellett kelnem. Viszont a második trimeszter óta fel sem kelek éjszaka. Ez nem furcsa?

Azt hozzáteszem, hogy három babám van, ezért találom furcsának, hogy ?k már biztosan jobban nyomják a hólyagomat, és iszok is rendesen, napi min. 2 liter vizet. Amúgy örülök is neki, csak olvastam valahol, hogy veseproblémára is utalhat, ezért tartok t?le, hogy nem-e baj. De amúgy napközben járok óránként, kétóránként. A vizelet nem sárga, inkább szinte átlátszó.

Legjobb válasz: Én is így voltam,eleinte sokat annyira örültem volna ha nem kell éjszaka felkeljek,aztán elmult ÉN IS MEGIJEDTEM de nem volt semmi baj csak máshogy helyezkedett a babó!

Én is így voltam, eleinte sokat annyira örültem volna ha nem kell éjszaka felkeljek, aztán elmult ÉN IS MEGIJEDTEM de nem volt semmi baj csak máshogy helyezkedett a babó!
Az jó, ha a vizeleted szinte átlátszó! Szerintem nincs gond, de én sem vagyok orvos, így ha igazán meg akarsz nyugodni, kérdezd meg a dokitól!
szia! Szerintem ne aggódj! Én is 21 hetes vagyok. Az elején a hormonok miatt jártál ki éjjel. Pár hét múlva pedig a babák miatt mivel tényleg nyomni fogják a hólyagot.
A kérdező hozzászólása: Persze, megkérdezem, csak gondoltam addig hátha kapok megnyugtató választ. És kaptam is, köszönöm!

Munkanélküli járadékon vagyok május 30-ig, most 6 hetes terhes vagyok. A terhesség alatt, illetve a szülés után milyen járandóságot igényelhetek. Csak gyest, ami nincs 30 ezer. Ft? Semmit nem számít hogy előtte mennyit dolgoztam?

Legjobb válasz: ***** Ha a munkanélküli folyósítása alatt szülsz, akkor TGYÁS-ra jogosult leszel, illetve némi trükközéssel GYED is járhat. Ha nem tart ki a munkanélküli ellátásod a szülésig csak gyes fog járni, TGYÁS-t illetve gyedet csak akkor kaphatsz ha el tudsz valahova helyezkedni. * Automatikusan eltávolított tartalom.

***** Ha a munkanélküli folyósítása alatt szülsz, akkor TGYÁS-ra jogosult leszel, illetve némi trükközéssel GYED is járhat. Ha nem tart ki a munkanélküli ellátásod a szülésig csak gyes fog járni, TGYÁS-t illetve gyedet csak akkor kaphatsz ha el tudsz valahova helyezkedni.* Automatikusan eltávolított tartalom.

17 hetes terhes vagyok. A terhességem 1 hónapja óta már kétszer végigcsináltam egy kezelést (a dokim írt fel kúpot + canesten krém) gombás fertőzésre, mégis újra kiújulnak a tünetek. Normális ez? Mitől múlik el?

Tudom, hogy a babának nem árt, de nekem nagyon kellemetlen.A férjem is kapott gyógyszert, nagyon vigyázok magamra, mégis...A kezelések után 2 hétre újrakezd?dik minden. Meddig tarthat?

Legjobb válasz: Egy párszor már leírtam itt. A nõgyógyászom szerint a Canesten nem igazán jó gomba elleni krém, csak jó a reklámja. Talán valami más szert kellene felíratnod a dokiddal (esetleg, a helyedben el is mennék másik dokihoz egy vizsgálatra - csak emiatt). Amúgy én is nagyon fogékony vagyok sajna az ilyen jellegû fertõzésekre. Amit mostanában használok, az az Aquatus készülék, tejsavas kapszulával. Nekem eddig nagyon jónak tûnik! Viszont nem tudom, hogy kismamák használhatják-e.

Egy párszor már leírtam itt. A nõgyógyászom szerint a Canesten nem igazán jó gomba elleni krém, csak jó a reklámja. Talán valami más szert kellene felíratnod a dokiddal (esetleg, a helyedben el is mennék másik dokihoz egy vizsgálatra - csak emiatt). Amúgy én is nagyon fogékony vagyok sajna az ilyen jellegû fertõzésekre. Amit mostanában használok, az az Aquatus készülék, tejsavas kapszulával. Nekem eddig nagyon jónak tûnik! Viszont nem tudom, hogy kismamák használhatják-e.
Nekem a candybene krém vált be.Csak a terhesség elsõ 3 hónapjában nem ajánlják.
Szia Nekem a dokim azt mondta, hogy a terhesség elõhoz bizonyos baktériumokat, amik egyébként is jelen vannak, csak nem olyan aktívak. Egyébként milyen fehérnemût használsz? Mert, ha nem 100% pamut, ettõl is lehet gombás fertõzésed, mivel ha valami mûanyaggal van keverve, könnyen befülled a bõr és már kész is a gomba.

Terhes vagyok? A terhesség alatt végig menstruálni fogok?

augusztusban terhes voltam és egy s?rg?s bavatkozást kellett végezni hogy életben maradjak,nem méhen kívül volt a baba rendes terhesség volt de sajnos a m?tét után elment,nem gondoltam akkor hogy terhes lennék mert rendesen menstruáltam most is ez a helyzet olyan érzésem van mint akkor ,5 napig megvolt ,de most mindent?l hányingerem van

Legjobb válasz: Nem kizárt, hogy te azok közé tartozol, akik közben menstruálnak. Ha csak emlékszik a szervezet, és ezértcsinálja, akkor hidd el, semmi gond! A tüneteid egyébként terhestünetek is lehetnek, én azt javaslom, hogy csinálj tesztet mindenképp, ki kell mutatnia a "mensi" 3.-4.napja környékén! Drukkolok!

Nem kizárt, hogy te azok közé tartozol, akik közben menstruálnak. Ha csak emlékszik a szervezet, és ezértcsinálja, akkor hidd el, semmi gond! A tüneteid egyébként terhestünetek is lehetnek, én azt javaslom, hogy csinálj tesztet mindenképp, ki kell mutatnia a "mensi" 3.-4.napja környékén! Drukkolok!
Szia! Ultrahangra nem küldött el?Sokaknál normális, de valakinél nem.Dokihoz mikor kell menned?
A kérdező hozzászólása: A múlt hétfõn voltunk uh-on, minden rendben volt.Legközelebb 2 hét múlva kell mennem.
Ha ma újra elkezdtél barnázni, akkor mindenképp menj el dokihoz, mert csak uh-val állapítható meg, hogy a baba veszélyben van-e. Szorítok, hogy minden rendben legyen!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!