Találatok a következő kifejezésre: Terhes vagyok, a (7747 db)

Mennyi idő után mennyek el nőgyógyászhoz, ha lehet hogy terhes vagyok? Mert vettem 2 db tesztet az egyik azt mutatta hogy terhes vagyok, a másik azt hogy nem.

Legjobb válasz: Minél elõbb, mert olyan van, hogy az vagy, de negatív, de olyan nincs, hogy nem vagy terhes, de pozitív. Ha pozitív, akkor az vagy és kész!

Minél elõbb, mert olyan van, hogy az vagy, de negatív, de olyan nincs, hogy nem vagy terhes, de pozitív. Ha pozitív, akkor az vagy és kész!
A kérdező hozzászólása: de mennyi idõ után menjek el orvoshoz?
Már most mehetsz, mivel az egyik teszted pozitív lett, tehát kimutatható a terhesség.
A holnap reggel problémát okoz? És a dél? Délután? Bár szerintem várd meg a 9 hónapot, hátha elmúlik, vagy esetleg kipottyan csak úgy magától! Hülye kérdésre hülye válasz, tessék!
Szia! Alapvetõen irány az orvos. De ha mé nem tudsz elmenni, mert kitudja a mai egészségügyi ellátásban mikor kerülsz sorra, vegyél többféle tesztet, mondjuk 3-at, és akkor arányra tudhatod hogy ha mondjuk ezzel a kettõvel együtt 5bõl 3 + lesz, akkor hát gyereked van! De mindenképp orvos!
Ha már a teszt kimutatta, azonnal menj. Nálunk idõpontot kell kérni, ha nálatok is azt kell akkor meg azt kérj, holnap hétfõ, a saját érdekedben ez legyen az elsõ!
Milyen saját érdekedben?!Ha kis esélye is megvan arra hogy terhes a kérdezõ, akkor a születendõ gyermeke érdekében irány az orvos. Amúgy a kérdésedre válaszolva, az elsõ két és fél hétben nem számít, hogy orvoshoz mész, mert nem mutatható ki 100%-osan a terhesség.Szerintem tisztelt kérdezõ, várj még egy hetet, ami a kérdést leszámítva már le is telt, csinálj még egy tesztet, és ha az is pozitív akkor boldog kisbabavárást kívánok, és keresd fel a nõgyógyászodat.

Még szoptatok és most derült ki hogy 8 hetes terhes vagyok. A kettőt lehet együtt? Van aki szoptatott terhesen? Mik a tapasztalatok?

Legjobb válasz: Szia! Én igen kb 1 hónapig. Amikor rájöttem, h terhes vagyok, már nem esett jól szoptatni. Olyan fura lett, és abba is hagytam.

Szia! Én igen kb 1 hónapig. Amikor rájöttem, h terhes vagyok, már nem esett jól szoptatni. Olyan fura lett, és abba is hagytam.
Lehet, nem zárja ki a kettõ egymást, bár vannak olyan nézetek, hogy a szoptatás vetélést okozhat. Lányom 1 éves volt, mkor terhes lettem, mindjárt le akartam választani, de persze nem ment olyan gyorsan, 2 hónap kellett hozzá. A doki azt mondta, szoptathatok, a természet elvégzi úgyis, amit el akar. Sokan még a kettõt együtt is szoptatják, én nem kívántam...
4 hónapos terehes koromig szoptattam. A kisfiamat nehéz volt leválasztani. Õt nem zavarta hogy terhes vagyok. Sokan mondták hogy megváltozik a tej íze és majd nem fogadja el. Sok sírás árán, nehezen állt le 15 hónaposan. Engem annyiban zavart hogy egy idõ után már kényelmetlen volt a pocimon etetni. Sokan tartanak vetéléstõl. Egészséges terehes nõ szerintem nem emiatt vetél el.
Én is terhes vagyok igaz csak 6 hetes, de szoptatom a 17 hós fiamat.Mielõtt terhes lettem körbejártam ezt a témát. sok olyan anyuka van aki egész terhesség alatt szoptatott, és szülés után mindkét gyerkõcöt szoptatja.De hallottam olyat is, hogy a terhesség elõrehaladtával elapadt a tejcsi, vagy olyan is elõfordul, hogy a magzat nem fejlõdik rendesen és akkor a szopi megszüntetését javasolják!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Igazság szerint én is szeretném a picúrt leválasztani mert már nagyon fáradt vagyok. Érzem hogy ez nagy megterhelés a szervezetemnek. Pl. az elsõ terhességem 7. hónapjában voltak fog problémáim. Most már most olyan ronda az ínyem amilyet még nem láttam. Mi lesz késõbb? Csak hát nem nagyon megy a leválasztás.

2napja késik a menzeszem és úgy érzem holnap sem fog megjönni. Valószínű, h. terhes vagyok? A barátommal mindig nagyon vigyázunk (ószerrel védekezünk). Elméletileg nem lehet baj.

Legjobb válasz: Hello, nyugodj meg nem gondolom, hogy terhes lennél, ha védekeztetek és az óvszernek semmi baja nem volt. Sokmindentõl késhet a menszid, pl stresszesebb vagy mostanság. Ne aggódj egyébként most én is ugyanígy állok, h nem jön meg... de terhes tutira nem vagy szerintem!!

Hello, nyugodj meg nem gondolom, hogy terhes lennél, ha védekeztetek és az óvszernek semmi baja nem volt. Sokmindentõl késhet a menszid, pl stresszesebb vagy mostanság. Ne aggódj egyébként most én is ugyanígy állok, h nem jön meg... de terhes tutira nem vagy szerintem!!
Ha védekeztetek és nem volt semmi gond, akkor tényleg nem lehetsz terhes, szóval ne aggódj! :) Szerintem is inkább az idegeskedés miatt késik.
Ha nem szakadt el az óvszer, és nem volt semmi gond, eléggé valószínûtlen, hogy terhes vagy. Inkább azért nem jött meg, mert idegeskedsz. Ha másfél-két hét múlva sem jön meg, akkor viszont menj el orvoshoz:)

Terhes vagyok? A terhességi teszt kimutatja az ilyen korai terhességet?

Egy 17 éves lány vagyok, és rettentõen félek hogy teherbe estem, mivel 17.-én, azaz másfél hete elfelejtettem bevenni a gyógyszeremet, de csak egy szemet hagytam ki, utána rendesen bevettem a következõ napit. Lehetséges az, hogy elment a hatása és az utána lévõ sem hatott már? Mert alapból is egy hetet kell várni, hogy hasson, amikor elkezdem szedni. Fáj a mellbimbóm, feszül, és alig lehet hozzáérni. Feltûnõen sokat eszek, fáradékony vagyok és gyakrabban megyek pisilni is. Elõször azt hittem csak felfáztam vagy csak beképzelem hogy terhes vagyok, de mostanra már komolyan aggódok, miután éjszaka arra keltem hogy egyre jobban fáj a hasam. A méhem tájékán görcsölt, mintha ki akart volna szakadni, mintha húzódott volna össze és össze akart volna roppanni, kiszaladtam a fürdõbe mikor már nem bírtam egy helybe fekve. Nemigazán tudtam mit kezdeni ezzel, így összehúztam magam, de nem lett jobb. Lefeküdte ma földre, mivel bejönni már nem volt erõm a lábamon, közbe már leizzadtam a szívem meg kalapált, a kép is elhomályosodott és már csak alig-alig "hangyásan" láttam. Mikor letettem a fejem a földre és ellazultam, próbáltam egyenletesen és lassan venni a levegõt jobb lett, végül el is múlt. Hányingerem csak nagyon enyhén volt, de szerintem az csak a stressztõl és az idegességtõl, mivel ez nálam gyakori. Mi a véleményetek? Lenézõ, aljas és lefikázó kommentektõl kíméljetek, egyáltalán nem erre van szükségem! Elõre is köszönöm az értelmes válaszokat!

Legjobb válasz: Hányadik ciklusnap volt ez, hogy elfelejtetted? És mikor kéne megjönnie? Szerintem nem vagy terhes, csak stresszes, de várd meg a hétvégét és csinálj egy tesztet. Azért kéne még várni, mert nem telt el annyi idõ, hogy biztosan kimutassa, ha terhes vagy. Legalább szombatig, de inkább hétfõig. Hacsak közben meg nem jön a mensesed, akkor megnyugodhatsz :) Az viszont nem értem, hogy ha ismered a tabletta hatásmechanizmusát, a kihagyás utáni hét napban miért nem védekeztél más módszerrel is?

Hányadik ciklusnap volt ez, hogy elfelejtetted? És mikor kéne megjönnie? Szerintem nem vagy terhes, csak stresszes, de várd meg a hétvégét és csinálj egy tesztet. Azért kéne még várni, mert nem telt el annyi idõ, hogy biztosan kimutassa, ha terhes vagy. Legalább szombatig, de inkább hétfõig. Hacsak közben meg nem jön a mensesed, akkor megnyugodhatsz :) Az viszont nem értem, hogy ha ismered a tabletta hatásmechanizmusát, a kihagyás utáni hét napban miért nem védekeztél más módszerrel is?
Sokszor olvastam, hogy egy szem gyógyszert kihagyott az illetõ és terhes lett! Szóval akár lehetsz terhes is, de teszt leghamarabb az aktus utáni 14ik napon mutatná ki. Nem akarlak kioktatni de ha idõben észrevetted, hogy elfelejtettél egy tablettát kiegészítõ védekezés kellett volna egy hétig. Majd írd meg mi lett az eredmény.
Korai lenne, szóval a tüneteidet úgy hiszem, nem a terhesség okozza. Ha meg akarsz bizonyosodni róla, hogy tényleg nem vagy-e terhes, az aktus utáni 15. nap reggel az elsõ vizeletbõl csinálj egy 10-es tesztet.
Nem Kérdezõ, ha rendszeresen szeded, akkor egy nap kihagyás nem függeszti fel a tabletta hatását... szóval annyi esélyed van kb a terhességre, mint az adott gyógyszer természetes hibaszázaléka, ami valszeg 1% körüli-alatti... Ha 7-én kell megjönnie, akkor most léptél túl pár napja a ciklus középidején, tehát, amikor a legnagyobb esély van a megtermékenyülésre, akkor már 1 hete újra rendszeresen szedted. Úgyhogy no para - szép terhességi tüneteggyüttest tud összehozni a pszichés álterhesség, a terhességtõl való félelem is, én már láttam élõben is - de ez, amit leírsz, meg nem terhességi tünet. Viszont, ha visszatér menj el nõgyógyászhoz mindenképp, mert sokminden lehet, pl. egy formás clamydia-hólyaghurut nézhet ki egészen hasonlóan. Hányingert érezni meg nem most kell, hanem REGGELENTE fõleg, kb a 10-20 terhességi hét között:) - már, ha terhes az ember lánya:) Ettõl még persze csinálhatsz tesztet, biztos ami zicher...
A kérdező hozzászólása: 7.-én kell megjönnie legközelebb. Az meg, hogy miért nem védekeztem máshogyan is, egy jó kérdés :(((
Egyet kihagysz semmi baj nincsen. Gyengíti ugyan a fogamzásgátló hatását, de nem annyira, hogy teherbe ess. Szalad el a boltba (DM-be is van) terhességitesztért és meg fogsz nyugodni :)
Nem árultad el, hanem ránk bíztad, hogy számolgassunk, de kb. az elsõ héten hagyhattad ki, nem igaz? Hányadik tabletta volt pontosan? Hülyeség, hogy egy szembõl nem lehet probléma, s fõleg akkor hülyeség, ha a levél elsõ 7 tablettája közül hagytál ki egyet. Ilyenkor nem csak hogy lehet terhesség, de a kihagyást MEGELÕZÕ 1 héten folytatott aktusból is lehet (plusz utána 1 hétig kiegészítõ is kell)! Csekkold csak a tájékoztatót! Meg fogod találni ezt benne! Mindenesetre a tüneteid koraiak, a stressz okozza õket, nem terhesség. Ha teherbe estél, annak késõbb lesznek tünetei! Azt jól írták, hogy leghamarabb 14 nap múlva tesztelhetsz, de ezt NE a kihagyástól számold, hanem ha a kihagyást követõ 1 héten szexeltél, akkor attól az idõponttól!
Óvatosan ezekkel a gyogyszerekkel, mert megbolonditjak a hormonjaidat es klimax utan borzalmasan fogsz kinezni!!

16 hetes terhes vagyok. A 4 éves lányom belázasodott-próbálom csillapítani, de nem akar lemenni. Rám is veszélyes lehet vagy a babára?

Vagy csak akkor ha elkapom és én is lázas leszek? Gondolom másnak is van, hogy a nagyobb gyerekei belázasodnak-esetleg ezt-azt hazahoznak az oviból. Milyen lázcsillapítót lehet terhesen szedni?

Legjobb válasz: Ha belázasodsz, az veszélyes a magzatra nézve. Ebben a terhességi korban már nem okoz fejlõdési rendellenességt, de mg mindig okozhat koraszülést, vetélést. Terhesen MINDENKÉPPEN el kell kerülni az egy napnál tovább tartó, 38 fok fölötti lázat, akár gyógyszeresen is, de le kell nyomni. Szedhetõ minden paracetamol hatóhatóanyagú készítmény: Panadol, Paramax Rapid, Rubophen, Ben-U-Ron (ez a legolcsóbb) terhesen is. (Persze nem kúraszerûen, hetekig.) Jobbulást!

Ha belázasodsz, az veszélyes a magzatra nézve. Ebben a terhességi korban már nem okoz fejlõdési rendellenességt, de mg mindig okozhat koraszülést, vetélést. Terhesen MINDENKÉPPEN el kell kerülni az egy napnál tovább tartó, 38 fok fölötti lázat, akár gyógyszeresen is, de le kell nyomni. Szedhetõ minden paracetamol hatóhatóanyagú készítmény: Panadol, Paramax Rapid, Rubophen, Ben-U-Ron (ez a legolcsóbb) terhesen is. (Persze nem kúraszerûen, hetekig.) Jobbulást!
Igen, a lazat tenyleg csillapitani kell minnel hamarabb; lehet Algopyrint is szedni lazcsillapitasra. Jobbulast!

Érezhetek menstruációs fájdalmakat, ha terhes vagyok a menstruáció megjövetelének idejében?

Most van az ideje a menzeszemnek, és érzem a szokásos görcsöket... Az azt jelenti, hogy meg fog jönni?

Legjobb válasz: Igen, lehetnek mensi elõttihez hasonló fájdalmaid akkor is, ha terhes vagy. Nekem is így volt, ugyanúgy fájt, de nem jött meg.

Igen, lehetnek mensi elõttihez hasonló fájdalmaid akkor is, ha terhes vagy. Nekem is így volt, ugyanúgy fájt, de nem jött meg.
lehet akkor is ha babas vagy , de ha nagyon görcsölsz akkor meg fog jönni

Egyik orvos azt mondja terhes vagyok, a másik meg hogy nem. Kinek hihetek?

Voltam orvosnál, mert arra gondoltam hogy terhes vagyok. Az egyik orvos aki megvizsgált azt mondta a méh megnagyobodott, terhes vagyok. Egy ajtóval arrébb 3 nap múlva az ultra hangon azt mondta egy másik orvos, hogy nem vagyok terhes! Akkor most kinek higgyek?

Legjobb válasz: erdekes..nem irtad mi kesztetett arra, hogy azt hidd terhes vagy. Mert ha menzi sehol, esetleg mas tuneted is van...akkor inkabb tippelnek terhessegre...de igy eleg nehez megmondani.

erdekes..nem irtad mi kesztetett arra, hogy azt hidd terhes vagy. Mert ha menzi sehol, esetleg mas tuneted is van...akkor inkabb tippelnek terhessegre...de igy eleg nehez megmondani.
Az utolso menstruaciod elso napjatol szamolva 6 hettel ha terhes vagy meg ha az embrio nem is de a petezsak mar latszik.Menj el egy masik orvoshoz is ha kesik a menstruaciod vagy elotte vegezz el egy tesztet.
szia, A terhességi teszt esetében a halvány csík is pozitívnak számít. Lehet, hogy még nagyon kicsi terhességrõl van szó és ezért nem látszik az uh-on. 6. héten már látszik a baba (nekem látszott). Csinlj még egy tesztet, mostmár erõsebben kell látszania a csíknak.
Nos, ultrahangon eléggé egyértelmûen látszik, h van-e baba.Nekem megmutatta a doki a képet, hidd el, nem lehet semmivel sem összetéveszteni.Nos, ha nem bízol egyikben sem, akkor várj még olyan másfél két hetet, és akkor már rendes szívmûködésnek kellene látszania.De én az ultrahangos dokinak hinnék.Legkésõbb következõ mensiig úgyis kiderül, mert ha az nem jön meg akkor már nincs mese, télleg baba van.
Szerintem a terhestesztnek és egy rendes orvosi vizsgálatnak, meg a tüneteknek.
tehat, egy huvelyi uh-n az 5-6 hetes terhesseg mar nagyon jol latszik.sot jobban mint a hasin.ha meg nagyon az elejen jarsz, az utolso mensitol szamitott 4. hetet mar betoltotted akkor a petezsak jol kiveheto, ha tobb mint 5-6 hetes akkor pedig sok esetben a szivveres is kiveheto.a teszt mutathat pozitivat abban az esetben ha termelodik benned a terhessegi hormon, hcg.ha a ket orvos egyertelmuen a sajat igazat osztja, kerned kellene egy vervetelt hogy a laborban keressek a veredben a hcg koncentraciojat.ez egyertelmu valaszt ad, akkor is ha nagyon korai a terhesseg.ha meg varsz par napot es megismetled a tesztet az is adhat pozitiv eredmenyt ha terhes vagy, de vigyazat a mehen kivuli terhesseg gyakran nem jar tunetekkel csak eros hasi fajdalommal amikor mar elore haladott, tehat jo lenne ha ujra megneznenek h megis mi van veled.huvely uh-t es vervetelt javaslok.

Ha úgy esem teherbe, hogy épp munkanélkülin vagyok, akkor felvesznek-e valahova terhesen, vagy a segély lejárta után mi lesz?

Vagy segély után el lehet menni táppénzre és utána kapok gyedet,vagy csak gyest?

Legjobb válasz: Munkanélküli segély lejárta után vagy keresel valami munkát és utána elmehetsz gyedre(amit kétlek, mert ha terhes vagy tutira nem vesznek fel), vagy elmész szociális segélyre amit az önkormányzat ad, és ha megszületett a baba akkor már jogosult leszel a gyesre.

Munkanélküli segély lejárta után vagy keresel valami munkát és utána elmehetsz gyedre(amit kétlek, mert ha terhes vagy tutira nem vesznek fel), vagy elmész szociális segélyre amit az önkormányzat ad, és ha megszületett a baba akkor már jogosult leszel a gyesre.

16+3 terhes vagyok. A hasamról még senki sem mondaná meg hogy terhes vagyok, minden eddig ruhám jó rám. Mással is volt már így? Mikor kezd el nőni jobban?

Egy hete voltam uh-on a baba fejl?dik.

Legjobb válasz: Nemrég valaki ugyanezt kérdezte. :o) Nekem az ismerõsök 20, az ismeretlenek 24 hetesen kezdtek gyanakodni, pedig vékony vagyok. Szóval türelem! Nõni fog! A végén alig gyõzöd majd... :o) Jó babavárást!

Nemrég valaki ugyanezt kérdezte. :o) Nekem az ismerõsök 20, az ismeretlenek 24 hetesen kezdtek gyanakodni, pedig vékony vagyok. Szóval türelem! Nõni fog! A végén alig gyõzöd majd... :o) Jó babavárást!
szia!:) Én 24 hetes múltam és úgy gondold el hogy rajtam a 22. hétig semmi sem látszott ugyanúgy mint nálad minden ruhám jó volt rám!:) ..És hirtelen megváltozott nem kicsivel több mint 2 hét alatt annyit nõtt a hasam hogy nem gyõzök ruhát venni! Nyugodj meg minden rendben lesz úgy fog cseperedni a kis jövevény h nem fogod tudni nyomon követni!:) További minden jót!:)
Örülj neki, hogy nem látszik. Nekem már 16 hetesen akkora hasam volt, hogy kismamanacit tudtam csak hordani, ekkor még örültem. a 25. héttõl már ha a mérlegre álltam sírhatnékom volt.
Szerintem egyéntõl függ a has növekedése!Ne aggódj azért mert nem nõ még a hasad!A baba attól még szépen fejlõdik és észre sem fogod venni, de hirtelen jó nagy pocid lesz amivel nem lesz könnyû!Ne aggódj ezen és használd ki, hogy még jók a ruháid!:) 32 hetes kismama
Nyugi félidõtõl úgy beindul, hogy csak nah! :) Nincs azzal semmi gond, hogy még nem látszik semmi. A babának megvan a helye, de majd kiköveteli magának a nagyobbat, hidd el. (Anyukámon, ahogy meséli, csak a 7 hónap után kezdett látszódni, hogy bizony útban vagyok! Én kb egy héttel vagyok elõtted, s nekem sincs az a nagy hasam. Még :D:D:D) Szóval nyugi! :) :) :) S élvezd ki a babavárás minden percét!
16 hetes vizsgálaton voltam, volt ott egy csajszi, akin farmer volt övvel, és kint volt a dereka a felsõbõl, ahogy ma divat. Semmi hasa nem volt, azt hittem kísérõ, aztán kiderült hogy õ a kismama, 16 hetes, a másik az anyukája volt. Minden ok volt a babával uh-n. Ne aggódj! Nekem sem nagyon látszott semmi a lányommal, de mondjuk a nadrágokat már nem tudtam begombolni, pedgi hízni csak 20 hét után kezdtem.
Ismeretlenek nekem is a 24. hét után kezdtek el gyanakodni. De nekem a csípõm eléggé széles.
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek!
A kérdező hozzászólása: köszi!
A kérdező hozzászólása: És akinek késõbb látszott mikor érezte elõször a magzatmozgásokat?
14:08 15 hetesen éreztem a lányomat is, meg most az ikreket is.
Én 2 hete éreztem elöször de mostmár egyre intenzívebb, mocorog a drága:)
Elsõ vagyok, ez nem függ össze. 14 hetesen, de utána két hétig nem, és csak akkor lettem benne biztos, hogy már az elõzõ is az volt. :o) A második babámmal már a 12. héttõl, de úgy tudom, ez a placenta elhelyezkedésétõl is függ. Továbbá nekem rengeteg bélproblémám volt korábban, így elég jól el tudtam különíteni a bélmozgásoktól. (Na ezt nem kívánom senkinek... )

Ma megyek vérvételre, HCG szint miatt elvileg 4hetes és 6 napos vagyok . Mennyinek kellene lennie a HCG-nek hogy ha ennyiidős terhes vagyok? A doki szerint lehet hogy nem terhes vagyok hanem cisztám van.9 napja késik. Van egy csomó halvány + tesztem.

Legjobb válasz: Hetek az utolsó menzesztõl számolva hCG szint (mIU/ml) 3 5 - 50 4 3 - 426 5 19 - 7,340 6 1,080 - 56,500 7-8 7,650 - 229,000 9-12 25,700 - 288, 000 13-16 13,300 - 254,000 17-24 4,060 - 165,400 25-40 3,640 - 117,000

Hetek az utolsó menzesztõl számolva hCG szint (mIU/ml) 3 5 - 50 4 3 - 426 5 19 - 7, 340 6 1, 080 - 56, 500 7-8 7, 650 - 229, 000 9-12 25, 700 - 288, 000 13-16 13, 300 - 254, 000 17-24 4, 060 - 165, 400 25-40 3, 640 - 117, 000
egyébként tök érdekes ha pl. 30 héten néznéd a vérbõl a Hcg szint negatív lenne és a terhes teszt is:-) akkorra nem mutatható ki a szervezetben:-) (elsõ)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!