Találatok a következő kifejezésre: Terhes vagy terhes (11838 db)

Nem egészen értelek, most hanyadik hétben vagy? Azt írod 9 hónapos terhes vagy, akkor mért nem szülheted már meg a babát?
Nem értem miért nem fektettek be megfigyelésre. Inkább mint hogy valami baj legyen. Mindenféleképpen menj vissza a kórházba ha nem múlik.
Szia! Ne haragudj, hogy ezt irom, de ha továbbra is nagyon vérzel, akkor igen, elveszitheted a babát!Nem értem, miért nem fektetett be a kórházba, mert nagyon ritka, ha sok vérzés mellett megmarad a terhesség, bár kivánok neked hozzá sok szerencsét!Próbálj inni palástfûteát, az általában csökkenti a vérzést.1 nap 2-3 csészével!
én tuti bemennék a kórházba!
Nyugodj meg elõször is. Nyilván sok tapasztalt nõ van itt, de az a lényeg hogy a dokid mit mond. Gondolom bízol benne. Sokkal többet nem tud tenni, minthogy felírta ezt a gyógyszert, Te meg pihensz. Ha a baba el akar menni, elmegy. Nekem nem vérzésem volt hanem erõs barnázás amit egy vérömleny okozott. Nem kaptam gyógyszert, pihentem sokat. Nem múlt. minden héten a dokim nyakára jártam és mondta hogy amíg fel nem szívódik nincs mit tenni, ez barnával jár. Szval pihenj nagyon sokat és szedd a gyógyszert. A kórházban sem tudnának többet tenni minthogy fektetnek, akkor már jobb otthon. A lényeg hogy pozitívan gondolkodj és ne pánikolj!! Én ezt tapasztalatból mondom
A kérdező hozzászólása: bocsi de 9 hetes terhes vagyok

Úgy érzem terhes vagyok, eddig minden jel arra utal, de orvoshoz nem merek elmenni, és még senkinek sem mondtam el, hogy milyen változásokon mentem keresztül az utóbbi hat hétben, nagyon sok mindenben változtam. Vajon terhes vagyok?

Legjobb válasz: Leginkább az tünt fel, hogy minden héten buliztam és szórakoztam a haverokkal, most is elmegyek de már kevésbé érzem úgy magam mint ezelõtt. A piát sem kívánom. Max egy sört vagy egy boroskolát iszok meg de azt is nagy nehezen a barátaim kedvéért. viszont a menstruálcióm megjött de nem úgy mint azelõtt..:/

A kérdező hozzászólása: Leginkább az tünt fel, hogy minden héten buliztam és szórakoztam a haverokkal, most is elmegyek de már kevésbé érzem úgy magam mint ezelõtt. A piát sem kívánom. Max egy sört vagy egy boroskolát iszok meg de azt is nagy nehezen a barátaim kedvéért. viszont a menstruálcióm megjött de nem úgy mint azelõtt..:/
Akkor feltehetõen nem vagy terhes, csak a hormonok játszanak.
A kérdező hozzászólása: én is ezt gondoltam..de már egyre inkább úgy gondolom, hogy nem..:S eddig még nem történt ilyen velem mindig pontosan jött meg és nem voltak ilyen tüneteim sem, gyógyszert sem szedek..
Tesztelj egyet.

21 hetes terhes vagyok és abba fogom hagyni az iskolát de van már szakmám! Hogy abba hagyom a sulit meddig kapom az árvaellátást és meddig érvényes a társadalom biztositásom? Jelezem a Nyugdíj Folyositónak h terhes vagyok?

Legjobb válasz: Édes Istenem! Még iskolába jársz, ráadásul árva is vagy, de már teherbe is estél. Csak remélni tudom, hogy megvan a háttér a gyermek vállaláshoz. Biztos partner, aki majd feleségül is vesz belátható idõn belûl, biztos lakhatás, némi egzisztencia. Hát legalább már van egy szakmád. Minden jót kívánok neked is, és a picinek is!

Édes Istenem! Még iskolába jársz, ráadásul árva is vagy, de már teherbe is estél. Csak remélni tudom, hogy megvan a háttér a gyermek vállaláshoz. Biztos partner, aki majd feleségül is vesz belátható idõn belûl, biztos lakhatás, némi egzisztencia. Hát legalább már van egy szakmád. Minden jót kívánok neked is, és a picinek is!
Szia!Nem eszik azért olyan forrón a kását!Én elvégeztem az iskolát igaz, de én is elég fiatalon estem teherbe!20 évesen!Nos de nem is rólam van itt szó!Az árvaellátást barátnõm is kapta, mivel meghalt az apukája, de csak míg iskolába járt, úgy tudom addig jár!A társadalom biztosításod érvényes, de mivel tanuló voltál, nincs munkahelyed, ezért magadnak kell fizetned sárga csekken, hogy el lássanak akárhol, Azt hiszem 5000ft-on felül van ez az összeg!Alanyi jogon jár, ha már megszületik a pici az ingyenes ellátás , most még ezen ne aggódj, de ha jársz rendszeresen védõnõi tanácsadásra, ott is sokat kérdezhetsz, kedvesek és segítõkészek bármit is kérdezel, hiszen õk találkozhattak már igen sok történettel és "esettel"!Remélem hogy a szülõi háttér legalább megvan és nyitottak feléd, meg a párod is részt vesz, felelõsséget vállal!Ez nem tartozik senkire sem , nem azért írtam, de sokkal nehezebb, ha az embert nem segíti senki ebben az áldott állapotban!Nem sokat tudtam segíteni, de annyi biztos hogy a gyes és a családi pótlék összege nagyjából neked 38000 -ft lesz!Anyasági segély is járni fog egyszeri támogatás, (65000 Ft ha már megszületett a pici)az is nagy segítség, ha nem volt munkahelyed és nem kapsz gyedet, mert az több lenne mint az a kevés kis gyes!Önkormányzattól gyermekvédelmi támgatásra jogosulhatsz, ha egyedül élsz a pároddal és a létminimum alatt lesz a befolyt fizetésetek.és az egy fõre esõ jövedelem nem haladja meg a 38000ft ot!Kevéske kis pénz ez és nem tudom hogy mindenütt így megy e ez mint itt nálunk, de sok kicsi sokra megy és minden egyes fillérre szükségetek lesz!Sok szerencsét és nagyon jó egészséget kívánok neked és a Babádnak!Kívánom hogy a kezdeti nehézségeken lendüljetek át sikeresen és boldogan nõjön fel a Picurkád!Anno nekem is enhéz volt de a párom és a családom mindenben támogatott és jól döntöttem mert felneveltem és már több mint 6 éves a lányom és imádom a mindenem és példakép vagyok neki már most!Ennél nem kell több egy édesanyának!Hamarosan te is az leszel, de sok megpróbáltatással és lemondással jár egy gyermek, de most is azt mondom így 27 évesen lassan hogy megéri!Szia!Timi
Bocsanat!Helyesbitek!Remelem legalabb az egyik szulod el es az osszetarto rokonsag is nagy segitseg lehet!Persze senkire nem szabad raeroltetni magad nem errol van szo!De nagy segitseg nehez helyzetben ha tamaszkodhatsz valakire!

Am miért van az hogy a nők vagy lányok az írják hogy terhes vagyok terhes vagyok?

Igazából azt akarom kérdezni hogy miért itt teszik fel a kérdést hanem inkább miért nem mennek el a dokihoz???

Legjobb válasz: Mellesleg még nem is ide kéne írni hanem a Gyerekvállalás-> Terhesség részbe. És ez még fel is van tüntetve. Csak sok hülye lusta olvasni-.-

Mellesleg még nem is ide kéne írni hanem a Gyerekvállalás-> Terhesség részbe. És ez még fel is van tüntetve. Csak sok hülye lusta olvasni-.-
mert buták.
ha nem fiú vagy, akkor fõleg
szerintem is terhes!!
A kérdező hozzászólása: :) elirtam 16 f
És a fiúk/férfiak miért azt írják hogy ekkora pénisz jó? Holott csak be kellene írni a gógliba és láss csodát!!! Milliónyi oldalon taglalja az átlagos péniszméretet.
Mert a nõknek ez egy elég fontos dolog. Persze a férfiak ezt nem nagyon érthetik meg:) Egy nõ vagy mindent megtenne egy gyerekért, vagy mindent megtenne, hogy ne legyen. És ha késik a menzesze, rögtön arra gondol, hogy terhes. Belegondol, hogy hogy fog a barátja meg a szülei elé állni, hogy esetleg el kell mennie egy abortuszra vagy mg kel szülnie. És azért nem mennek orvoshoz, mert félnek. Tudom, hogy kicsit hülyeség, meg nehéz megérteni, de ez van. Amíg nem biztos a dolog, addig van esély rá, hogy nem terhes. De ha már elmegy orvoshoz, akkor biztos lesz. Akkor szembe kell néznie a dologgal, és az nehéz:)
A kérdező hozzászólása: oké :)
Unatkoznak, v félnek elmenni orvoshoz.

18 hetes terhes vagyok. Már mocorog a babám de én nem érzek olyat hogy rugdosna hanem csak olyan mintha itt ott feszítene vagy nyomná magát. Vagy kúszna egyik oldalról a másikra. Ti mit éreztetek enni idős terhesen? Nem baj hogy nem érzek rugdosást?

Olyan finoman mozog mindig!Mintha vigyázna rám nehogy fájjon!!:)

Legjobb válasz: Nem sokáig lesz ilyen illedelmes, ne félj. Még nagyon pici, ezért nem érzed olyan erõsnek a rúgásokat. De be fogja hozni a vége felé ne izgulj!

Nem sokáig lesz ilyen illedelmes, ne félj. Még nagyon pici, ezért nem érzed olyan erõsnek a rúgásokat. De be fogja hozni a vége felé ne izgulj!
Ja, és hogy a kérdésre is válaszoljak, én még semmit nem éreztem ennyi idõs terhesen, kb. 1-1, 5 héttel késõbb éreztem meg elõször a mozgását.
Szia! Én 18 hetesen csak buborékokat éreztem.Rugdosásokat csak a 20. héttõl.De akkor is csak gyengén.Nincs belõle baj ha még nem érzed erõteljesen a mocorgást.Hidd el be fogja pótolni.Nekem már szinte kellemetlen, de jó értelemben. Boldog babavárást! 29 hetes
hidd el fogod még érezni bõven. volt olyan hogy nekem már fájt annyira rugdosott.

Nem tudom, hogy terhes vagyok vagy sem. Ha fájnak a melleim és minden nap úgy érzem, hogy rögtön megjön, és 6 napja nem jött meg, valamint a 6. késési napi teszt negatív lett, akkor van esélyem, hogy terhes legyek?

Tehát 13. kellett volna megjöjjön, de nem jött és fájnak a melleim. 17. csináltam egy tesztet és az egyik csík teljesen bevörösödött, de a másik csak halvány, látható egész jól, de nem annyira intenzív, mint a másik, a 19. teszt pedig negatív. Na ebb?l most mi derül ki???

Legjobb válasz: Nekem pontosan ugyanezek voltak a kezdeti tüneteim. A melleimet legszívesebben alátámasztottam volna, mert annyira fájtak, és minden órában úgy éreztem, most megjön. Rendszeres a menstruációd? Mert ha igen, akkor bizony nagy esélyed van. Egyazon márkájú teszteket csináltál? Állítólag némelyik érzékenyebb, másikak meg a korai terhesség kimutatásában megbízhatatlanabbak. Szerintem csinálj még egy harmadikat, az talán döntõ lesz. Szívbõl kívánom, hogy minden úgy alakuljon, ahogy szeretnéd!

Nekem pontosan ugyanezek voltak a kezdeti tüneteim. A melleimet legszívesebben alátámasztottam volna, mert annyira fájtak, és minden órában úgy éreztem, most megjön. Rendszeres a menstruációd? Mert ha igen, akkor bizony nagy esélyed van. Egyazon márkájú teszteket csináltál? Állítólag némelyik érzékenyebb, másikak meg a korai terhesség kimutatásában megbízhatatlanabbak. Szerintem csinálj még egy harmadikat, az talán döntõ lesz. Szívbõl kívánom, hogy minden úgy alakuljon, ahogy szeretnéd!
hát, a halvány csík is csík, viszont a másik negatív??? Elég fura. Szerintem várj 4-5 napot, és akkor tesztelj újra (ha addig nem jön meg, én sajnos a múlt hónapban úgy jártam, hiába reménykedtem hasonló szituációban). Ha pedig negatív, akkor irány a doki. Persze ha pozitív, akkor is (remélem, az lesz, az esély megvan!)
Szívbõl gratulálunk.Várjuk a fejleményeket.
A kérdező hozzászólása: Amint megígértem írok ha van valami......csináltam egy tesztet és pozitív lett. Holnap megyek dokihoz és többet tudok majd. Remélem nincs, nem lesz semmi baj. Köszönöm mindenkinek a hozzászólást és a kedves szavakat. puszi mindenkinek, jó éjszakát majd még írok :) )
drukkolunk..
A kérdező hozzászólása: Ja és ma olyan fejfájással ébredtem, hogy mindjárt kiugrik az agyam.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!!!! A két teszt nem volt egyforma, és az elsõt délután csináltam meg, a másodikat (negatív) pedig a reggeli vizeletbõl. A havim ezelõtt két hónappal 4 nappal hamarabb jött meg, és a múlt hónapban pedig 1 nappal. de ebbõl azt veszem, hogy akkor 26-27 nap az átlagom. De most már egy hete késik. A tesztek márkáját nem tudom, mivel már eldobtam. Úgy gondoltam, hogy pénteken reggel megint csinálok egyet és akármi jön ki, megyek dokihoz. Köszönöm a válaszokat, véleményeket. Amint tudok valamit írok nektek :) ) puszi mindenkinek és szép napot
Mi újság teszteltél?
van olyan, hogy egy poz teszt után a másik nem mutat semmit, mert nem egyforma érzékenységû, vagy a pisi koncentrációja más... amit írsz abból még semmi nem derül ki, kérj egy érzékeny tesztet a patikában és csináld meg reggeli vizeletból, úgy hogy nem iszol elõtte sokat.
hát nagyon esélyes h babás vagy, mivel volt egy pozi teszted.milyen márkájú teszt volt a pozi?és milyen a nega?mert lehet h másmilyen érzékenységûek voltak.de én csinálnék még egy msáikat is.nekem a gravi hcg 3 nap késés után délutáni pisibõl erõs pozi lett.sztem az nagyon jó teszt, csak ajánlani tudom.majd ha teszteltél írd meg mi lett.szorítok h baba legyen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Voltam dokihoz és 3 hetes terhes vagyok. :) ) Sajnos még sok mindenünk nincs meg a gyerekvállaláshoz, de ha Õ akart jönni, akkor Isten hozta. Sokat kell küzdenünk ebben a 8 hónapban, mert még nincs ház, anyósékkal lakunk, ami nem nagyon jön be nekem, de csak lesz valahogy. Még egyszer köszönök minden hozzászólást, és mindenkinek kívánom, hogy érje el azt, amit akar. Jó éjt puszika
A kérdező hozzászólása: Ülõ helyzetet úgy értem hogy a bucija a jobb mellem alatt a popója pedig a hasamalja fele kandikál:D
Esélyed elég sok arra, hogy nagy baba lesz. Nem tudom milyen lakat vagy és milyen a cukrod, de ebbõl lehet császár. megfordulni pedig biztosan meg fog. ismertem olyan kismamát akinek a babája 28. hetesen ült 32. hetesen fordult aztán 36 hetesen megint csücsült és mire jött a szülés ismét befordult. Nem kis riadalmat okozott anyukának a forgással. De okos kisbaba volt:) ))
A kérdező hozzászólása: Hát nem vagyok egy cingár alkat olyan Szulák Andi + 10kg :D a terhelésem 9.5 lett azóta 150g-os diétán vagyok és annyira vigyázok hogy 5 fölé sose ment (eddig) remélem ilyen jó is marad.
Hát lehet, hogy nagyobb baba lesz az átlagnál. Nekem a 29. héten 1470 g volt a bébim, az orvos szerint ez átlagos súly, de pl. az elõzõ uh-n jóval nagyobb volt az átlagnál. A végeredmény lesz a fontos! :) A császározáshoz nem tudok hozzászólni. Bármikor megfordulhat a baba, akár többször is oda-vissza, ezért ne aggódj! 31 hetes kismama
Szép nagy babócád lesz.Nekem 30 hetesen 1300g volt.Igy is van sulya a hasamnak.Nekem már 26dik héttõl be van fordulva.eddig még nem igy van, remélem igy is marad.De már hallottam h utolsó héten fordul be, szoval még reménykedhetsz nyugodtan.
Nem pontossak az Uh eredmények.Nekem azt mondták a 40 héten hogy az áttlagnál kisebb lessz a babám 3kg körüli.4 napjára megszültem az aprócska kisleány 4300gm, és 54cm volt.Sajnos így lehet hinni a 4d Uh-nak.Nembiztos hogy nagylessz a babád.
Elõzõ válaszoló vagyok azt kihagytam hogy.32 hetessen fordult meg a baba.Nyugodj meg biztossan megfordul, mert még nincs elkésve.Boldog babavárást.

Szerintetek lehetséges, hogy terhes vagyok?

A párommal 11.én voltunk utoljára,május 26.a óta próbáljuk összehozni a babát-(2 naponta voltunk együtt).Kb másfél hete fájtak is a mellbimbóim,de már vagy 5 napja elmúlt.Semmi görcsölés,csak gyakori vizelés van,és valamivel többet eszem.Pár napja éreztem szurkálásokat a hasam aljában,de már 2 napja az sincs.Viszont már most 5. napja késik.Csináltam tegnap reggel els? vizeletb?l tesztet,de negatív lett.Lehet,hogy túl hamar teszteltem,és még nem mutatta ki a teszt?Tudnátok küldeni kismamák pár képet arról,hogy nektek a mellbimbó környéke mennyire sötétült be??Mert nekem mintha valamivel sötétebb lenne,de nem tudom,hogy mennyire sötétül be terhességkor,és nagyon szeretném tudni!!Kérlek rakjatok fel képet!!El?re is köszönöm a válaszokat(és a képeket).

Legjobb válasz: Kérdezte az orvos,hogy terhes vagyok-e,mondtam neki,hogy nem,mert nem számítottam arra,hogy nem fog megjönni.És mivel negatív lett a tesztem így még mindig nem tudom biztosan,hogy terhes vagyok-e.Tudom,hogy nem tesz jót,mivel terhesen NEM szabad szedni,de mivel nem lett pozi a teszt így végül is még ,,nem vagyok terhes,,.Csak most kétségek között vagyok,hogy azért késik-e mert erõs gyógy. szedtem,vagy pedig azért mert terhes vagyok?!Ha pedig igen,akkor meg ideges vagyok amiatt,hogy nem-e ártott nagyon a babának az antibiotikum?!

Pár éve vesemedence gyulladásra kaptam antibiotikumot, nekem a gyógyszertõl kimaradt egy havi vérzésem, és nem voltam terhes.
A kérdező hozzászólása: Kérdezte az orvos, hogy terhes vagyok-e, mondtam neki, hogy nem, mert nem számítottam arra, hogy nem fog megjönni.És mivel negatív lett a tesztem így még mindig nem tudom biztosan, hogy terhes vagyok-e.Tudom, hogy nem tesz jót, mivel terhesen NEM szabad szedni, de mivel nem lett pozi a teszt így végül is még , , nem vagyok terhes, , .Csak most kétségek között vagyok, hogy azért késik-e mert erõs gyógy. szedtem, vagy pedig azért mert terhes vagyok?!Ha pedig igen, akkor meg ideges vagyok amiatt, hogy nem-e ártott nagyon a babának az antibiotikum?!
A kérdező hozzászólása: Jah azt kihagytam, hogy kedden voltam az orvosnál, mert nagyon fájt a torkom, és írt fel antibiotikumot, amit még kedden elkezdtem szedni, és szerdától várom, hogy megjõjjön, de még sehol semmi, és már ma hétfõ van.Lehet, hogy a gyógyszertõl késik?Meg ittam a gyógy. mellé Neo Citrant-t is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!Hát nagyon reménykedem benne, hogy csak hamar csináltam a tesztet.A párom is nagyon szeretné, ha a baba miatt késne.Egyébként LÁNY vagyok nem fiú!Eszemben sincs csak úgy cicis képeket szerezni, csak tényleg nem tudom, hogy mennyire sötétül be mellbimbó knyéke?!SOHA nem maradt még ki vérzésem amióta elõször megjött(9 évvel ezelõtt).Kicsit hormonzavaros vagyok, szokott késni 3-4 napot, de ez ma már a 6. nap!Éppen a múlthónap végétõl kezdtünk el a párommal a babaprojekten dolgozni, emiatt a hõm össze-vissza ingadozott, így azt sem tudom, hogy mikor lehetett a p.é-em, de nem szeretném, hogy hormonális probléma legyen, mert már nagyon szeretnénk, h összejõjjön a baba!
1. A mellbimbó kb. a 4-5 hónaptól sötétül 2. Ha terhes vagy, az antibiotikum MÉG nem árthatott, az anya és az embrió között kb. beágyazódástól számítva 2 hétig nincs biokémiai kapcsolat. 3. Ismételd meg a tesztet, mert elméletileg 5 napos kimaradásnál már halvány pozinak kéne lenni, de lehet h váratlan, késõi peteérés volt stb.
Lehet, hogy nagyon rosszindulatú vagyok, de nekem egybõl az ugrott be, hogy valami kiscsávó képeket akar szerezni cicikrõl, és egy remek körítést talált ki hozzá :) Válaszolva a kérdésre: ha 5 napja késik, akkor már ki kéne mutatnia a tesztnek a terhességet, feltéve ha középidõben volt a peteérés. Lehet, hogy késõbb volt peteérésed, vagy valami más miatt késik, ha nem jön meg 1-2 héten belül, szerintem menj dokihoz. Képet nem teszek fel a cicimrõl :P
ja látom már bocs!sztem ismételd meg a tesztet pár nap múlva.hamar volt sztem
és mióta késik?hány napja?
elsõ vagyok.egyébként ha tehes vagy ezeket a gyógyszerek nem tesznek túl jót.nekem a neo citrant sem szabadott innom.
az én mellbimbóm csak az 5.hónaptól lett vmivel sötétebb, de eszembe nem jutott fotózgatni... 38hkm
Szia!Nekem nekem alig sötétült be a mellbimbóm, és a linea negrám sem nagyon látszik...39hkm

2 nappal ezelőtt feküdtem le a barátommal és nem védekeztünk de nem is ment belém. Vettem egy terhességi tesztet az kimutatja ennyi nap után ha terhes vagyok?

Legjobb válasz: Nem mutatja ki.Aránylag biztos eredményt csak a menstruáció 1 hetes késése után mutat.De a teszt sem 100%-os.Amúgy nagy az esélye,hogy terhes vagy,mert hiába nem élvezett beléd,az elõváladéktól az lehetsz,fõleg ha nem 1-2 percig volt benned,hanem csak elélvezés elõtt húzta ki,ugyanis egyre több a sperma benne.És tévedés,hogy csak a ciklus közepén lehetsz terhes.Igaz,hogy akkor a legnagyobb az esélye,de máskor sem lehetetlen.Rengetegen nem akkor esnek teherbe.Azért azt megkérdezném,hogyha terhes lettél mit csinálsz majd?Megtartod vagy lazán elmész abortuszra?Mert el tudom képzelni,így látatlanban,ugyanis a kérdésed sok mindent megmutat rólad.Pl nagyon felelõtlen vagy és a te döntésed volt,hogy ne védekezzetek,mégis félsz.És ezt nem fogom soha megérteni.Ugyanis nem kényszerített senki védekezés nélküli szexre,így ha akkor nem érdekelt a következmény,akkor most miért vagy beijedve?Ja,hogy mégis félsz?Hát vess magadra,ha ennyi eszed van.Elõbb gondolkodj,aztán cselekedj.Ez egy normális felnõtt nõ viselkedése.Azért kíváncsi lennék,hány éves vagy.Talán egy tini,aki azt akarja megmutatni mindenkinek,hogy már ne kezeljék gyereknek,mert érett,felnõtt nõ?Na,hát az biztos nem vagy.Vagy már huszonéves vagy?Akkor meg eléggé alacsony IQ-val rendelkezel és nem közelíted meg a felnõtt észjárást.Ha meg az a kifogás,hogy jobb meg érezni akarod,ahogy belédélvez meg a szokásos blabla,akkor remélem terhes leszel és megtanulod,hogy ez nem játék. És igen,jól látod,ki vagyok akadva.Sajna ilyen a természetem.Nem bírom megállni,hogy ne írjam ki magamból amit gondolok.Nap mint nap tele van ilyen kérdésekkel a fórum.Könyörgöm,ha nem védekeztek,akkor mi a francnak vagytok még ti kiakadva arra,aki az igazat mondja?

Nem mutatja ki.Aránylag biztos eredményt csak a menstruáció 1 hetes késése után mutat.De a teszt sem 100%-os.Amúgy nagy az esélye, hogy terhes vagy, mert hiába nem élvezett beléd, az elõváladéktól az lehetsz, fõleg ha nem 1-2 percig volt benned, hanem csak elélvezés elõtt húzta ki, ugyanis egyre több a sperma benne.És tévedés, hogy csak a ciklus közepén lehetsz terhes.Igaz, hogy akkor a legnagyobb az esélye, de máskor sem lehetetlen.Rengetegen nem akkor esnek teherbe.Azért azt megkérdezném, hogyha terhes lettél mit csinálsz majd?Megtartod vagy lazán elmész abortuszra?Mert el tudom képzelni, így látatlanban, ugyanis a kérdésed sok mindent megmutat rólad.Pl nagyon felelõtlen vagy és a te döntésed volt, hogy ne védekezzetek, mégis félsz.És ezt nem fogom soha megérteni.Ugyanis nem kényszerített senki védekezés nélküli szexre, így ha akkor nem érdekelt a következmény, akkor most miért vagy beijedve?Ja, hogy mégis félsz?Hát vess magadra, ha ennyi eszed van.Elõbb gondolkodj, aztán cselekedj.Ez egy normális felnõtt nõ viselkedése.Azért kíváncsi lennék, hány éves vagy.Talán egy tini, aki azt akarja megmutatni mindenkinek, hogy már ne kezeljék gyereknek, mert érett, felnõtt nõ?Na, hát az biztos nem vagy.Vagy már huszonéves vagy?Akkor meg eléggé alacsony IQ-val rendelkezel és nem közelíted meg a felnõtt észjárást.Ha meg az a kifogás, hogy jobb meg érezni akarod, ahogy belédélvez meg a szokásos blabla, akkor remélem terhes leszel és megtanulod, hogy ez nem játék. És igen, jól látod, ki vagyok akadva.Sajna ilyen a természetem.Nem bírom megállni, hogy ne írjam ki magamból amit gondolok.Nap mint nap tele van ilyen kérdésekkel a fórum.Könyörgöm, ha nem védekeztek, akkor mi a francnak vagytok még ti kiakadva arra, aki az igazat mondja?
minden bizonnyal
Lehetsz terhes simán. Szóval ha van még idõd inkább egy 72 vagy egy 120 órás tabi.
A kérdező hozzászólása: De a teszt az már kimutatná 2 nap után ha terhes vagyok?? vagy nem? mert 1.5 éve így csináljuk. és nem lettem az. de most valamiért rossz érzésem van..
szia , nem mutatja ki , legtöbb teszt 2-3 hét után mutatja ki
hány éves vagy? ha sokáig csináljátok akkor lesz egy babátok, miért nem lehet normálisan védekezni??attól, hogy eddig nem jött össze, meg valakinek évekig nem jön össze nem jelenti azt, hogy nem fog sikerülni neked elõbb vagy utóbb
Szia! A teszt 14 nap után mutatja ki a terhességet. Két nap után még nem történik meg a beágyazódás, tehát nem termelõdik HCG, amit a teszt ki tudja mutatni, ugyanis az a HCG hormont érzékeli, ami csak és kizárólag terhességnél termelõdik a szervezetedben.
Annyit fûznék még hozzá, hogy ha elõtte nem paráztál ezen, akkor így utólag... ELÕTTE kellett volna gondolkodni, nem most parázni!!!
az utolsónak teljesen igaza van elõbb gondolkodni, de jobb ha nem várod meg azt a 2-3 hetet hanem irány a fogamzásgátló tabletta

Úgy néz ki, terhes vagyok. Mikor kell először dokihoz menni? Mikor szóljak a munkahelyemen? És azon kívül, hogy most örülünk, még mit csináljak?

Persze le kell szokni a cigir?l és a kávéról, de ezeken kívül egyéb javaslat? Terhességgel kapcsolatos linkeket is szívesen vennék.

Legjobb válasz: Gratulálok! A kimaradt mensi után két héttel érdemes elmenni a dokihoz, ekkor már hat hetes terhes leszel (ugyanis a terhességet az elmaradt mensi utolsó napjától számítják), ha szükséges, akkor kérj már most idõpontot. Persze mehetsz korábban is, de négy-öt hetes terhességet még nem is biztos, hogy látnak és lehet, hogy csak aggodalmat keltenének benned, ha pedig látják, akkor sincs még szívhang, szóval így is, úgy is visszahívnak egy-két hét múlva. Ha szimpatikus, akkor elkezdhetsz terhesvitamint szedni, az Elevit, a Gravida és a Hipp Natal nagyon divatos mostanság. Sokan nem tartják ezt szükségesnek, ez a te egyéni döntésed, én speciel szedem végig, még szoptatás alatt is, mert ártani biztosan nem árt, és nem tudok elég kielégítõen étkezni, nekem szükségem van rá. Ha nem akarsz terhesvitaminozni egy doboz folsavat akkor is vegyél és szedd, annak a 12. hétig van a leginkább jelentõsége. A többit majd a doki megmondja a vérképed alapján. A cigirõl valóban mihamarabb, de okosan, a kávéról nem feltétlen kell leszoknod, én napi egy kávét folyamatosan ittam, ugyanis nem volt gond a vérnyomásommal. Nagy eséllyel most még neked sem lesz, mert az elsõ trimeszterben a legtöbb kismama vérnyomása a béka segge alatt van. Egy-két dologra oda kell figyelned, vannak dolgok, amiket nem ajánlatos enni, mint például nyers tojás, nyers húsok, lágy és penészes sajtok és túl sok májat. A sok máj az magas A vitamin tartalma miatt kerülendõ, a többi pedig az esetleges fertõzések miatt. Terhes nõ immunrendszere gyenge, ez annyit jelent, hogy egy esetleges ételmérgezés sokkal veszélyesebb lehet rád és a babára nézve, ezért kell ezekkel az élelmiszerekkel vigyázni. Jah, mindig mosd meg a gyümit és a zöldségeket evés elõtt. Forró vízben ne fürödj, szaunába ne menj, én szoliba sem mertem és a hûtõszekrény átpakolását is bízd most másra. Összességében picit jobban oda kell magadra figyelned, egészségesen kell élned és kiegyensúlyozottan táplálkoznod, vagyis úgy, ahogyan baba nélkül is optimális esetben kellene, ha betartanánk a nagykönyv tanácsait. Egyébként a terhesség nem betegség. (És ezt egészen addig fogod így gondolni, amíg nem jelentkeznek az elsõ negatív tünetek, mint például egész napos hányás, émelygés, vagy a vége felé a vizesedés, gyomorégés, légszomj, fáradtság.) Ha nincs semmilyen tüneted, akkor se aggódj, speciel az elsõ hét hónapban a pocaknövekedésen és a babamozgáson kívül nekem sem volt semmi, soha nem voltam rosszul. Mensi szerû görcseid lehetnek most, az elsõ hetekben, de ezek csak a méh növekedése miatt vannak, amíg nem nagyon erõsek és nem vérzel, addig semmi gond, ha mégis, akkor irány az ügyelet. Munkahelyen változó, hogy mikor kell szólni. Attól függ, hogy milyen a munkád. Ha olyan, ami a terhességgel simán összeegyeztethetõ (irodai, vagy olyan fizikai, ami nem veszélyezteti a babát, nem vagy vegyszerek között, stb), akkor ráérsz várni vele a 12. hétig, a legtöbben ezt teszik. Ha viszont van a munkakörnyezetedben bármi, ami veszélyes lehet rád és a babára nézve, akkor minél elõbb szólni kell, hiszen át kell tenniük téged akkor egy olyan munkakörbe, amit terhesen is végezhetsz kockázat nélkül (ez törvényi elõírás, sok munkáltató sajnos errõl el szeretne feledkezni). De azt szerintem célszerû megvárni, amíg a védõnõtõl megkapod a kiskönyvet, mert a gyakorlatban onnantól vagy védett (elvileg akkor is védett vagy, ha még nincs kiskönyved, de már bizonyíthatóan terhes vagy). A legtöbb szerintem a munkáltatótól függ, a fõnöködtõl, te ismered, hogy fog reagálni a hírre, örül, vagy sem. Amúgy meg teljesen mindegy, nem a munkáltatónak kell örülnie, hanem nektek! Védõnõhöz az orvosi vizsgálat után tudsz menni, kiskönyvet 10. hét körül szeretnek kiállítani. Sok sikert és vigyázz magadra!

Gratulálok! A kimaradt mensi után két héttel érdemes elmenni a dokihoz, ekkor már hat hetes terhes leszel (ugyanis a terhességet az elmaradt mensi utolsó napjától számítják), ha szükséges, akkor kérj már most idõpontot. Persze mehetsz korábban is, de négy-öt hetes terhességet még nem is biztos, hogy látnak és lehet, hogy csak aggodalmat keltenének benned, ha pedig látják, akkor sincs még szívhang, szóval így is, úgy is visszahívnak egy-két hét múlva. Ha szimpatikus, akkor elkezdhetsz terhesvitamint szedni, az Elevit, a Gravida és a Hipp Natal nagyon divatos mostanság. Sokan nem tartják ezt szükségesnek, ez a te egyéni döntésed, én speciel szedem végig, még szoptatás alatt is, mert ártani biztosan nem árt, és nem tudok elég kielégítõen étkezni, nekem szükségem van rá. Ha nem akarsz terhesvitaminozni egy doboz folsavat akkor is vegyél és szedd, annak a 12. hétig van a leginkább jelentõsége. A többit majd a doki megmondja a vérképed alapján. A cigirõl valóban mihamarabb, de okosan, a kávéról nem feltétlen kell leszoknod, én napi egy kávét folyamatosan ittam, ugyanis nem volt gond a vérnyomásommal. Nagy eséllyel most még neked sem lesz, mert az elsõ trimeszterben a legtöbb kismama vérnyomása a béka segge alatt van. Egy-két dologra oda kell figyelned, vannak dolgok, amiket nem ajánlatos enni, mint például nyers tojás, nyers húsok, lágy és penészes sajtok és túl sok májat. A sok máj az magas A vitamin tartalma miatt kerülendõ, a többi pedig az esetleges fertõzések miatt. Terhes nõ immunrendszere gyenge, ez annyit jelent, hogy egy esetleges ételmérgezés sokkal veszélyesebb lehet rád és a babára nézve, ezért kell ezekkel az élelmiszerekkel vigyázni. Jah, mindig mosd meg a gyümit és a zöldségeket evés elõtt. Forró vízben ne fürödj, szaunába ne menj, én szoliba sem mertem és a hûtõszekrény átpakolását is bízd most másra. Összességében picit jobban oda kell magadra figyelned, egészségesen kell élned és kiegyensúlyozottan táplálkoznod, vagyis úgy, ahogyan baba nélkül is optimális esetben kellene, ha betartanánk a nagykönyv tanácsait. Egyébként a terhesség nem betegség. (És ezt egészen addig fogod így gondolni, amíg nem jelentkeznek az elsõ negatív tünetek, mint például egész napos hányás, émelygés, vagy a vége felé a vizesedés, gyomorégés, légszomj, fáradtság.) Ha nincs semmilyen tüneted, akkor se aggódj, speciel az elsõ hét hónapban a pocaknövekedésen és a babamozgáson kívül nekem sem volt semmi, soha nem voltam rosszul. Mensi szerû görcseid lehetnek most, az elsõ hetekben, de ezek csak a méh növekedése miatt vannak, amíg nem nagyon erõsek és nem vérzel, addig semmi gond, ha mégis, akkor irány az ügyelet. Munkahelyen változó, hogy mikor kell szólni. Attól függ, hogy milyen a munkád. Ha olyan, ami a terhességgel simán összeegyeztethetõ (irodai, vagy olyan fizikai, ami nem veszélyezteti a babát, nem vagy vegyszerek között, stb), akkor ráérsz várni vele a 12. hétig, a legtöbben ezt teszik. Ha viszont van a munkakörnyezetedben bármi, ami veszélyes lehet rád és a babára nézve, akkor minél elõbb szólni kell, hiszen át kell tenniük téged akkor egy olyan munkakörbe, amit terhesen is végezhetsz kockázat nélkül (ez törvényi elõírás, sok munkáltató sajnos errõl el szeretne feledkezni). De azt szerintem célszerû megvárni, amíg a védõnõtõl megkapod a kiskönyvet, mert a gyakorlatban onnantól vagy védett (elvileg akkor is védett vagy, ha még nincs kiskönyved, de már bizonyíthatóan terhes vagy). A legtöbb szerintem a munkáltatótól függ, a fõnöködtõl, te ismered, hogy fog reagálni a hírre, örül, vagy sem. Amúgy meg teljesen mindegy, nem a munkáltatónak kell örülnie, hanem nektek! Védõnõhöz az orvosi vizsgálat után tudsz menni, kiskönyvet 10. hét körül szeretnek kiállítani. Sok sikert és vigyázz magadra!
Még annyit, ha nem biztonságos a munkaviszonyod, akkor csak a kiskönyv megléte után szólj, vagy miután már táppénzen vagy ha erre lesz szükség!! Ha megvan a kiskönyv, akkor nem küldhet el.. dokihoz a mensi elmaradása után 2 hét, vagy ha gond van, akkor elõbb!!!!
Elõször dokihoz menni a kimaradt mensi után 2 héttel érdemes, akkor már lesz szívhangja is a kicsinek. A munkahelyeden szerintem a 12. hétig ne szólj, hacsak a dokid nem nyilvánít veszélyeztetett terhesnek. Mert ha annak nyilvánít, akkor tessék azonnal elmenni TGYÁS-ra. Illetve ha megeröltetõ vagy veszélyes a kicsire a munkád, akkor is. Túl sokat egyelõre nem tudsz tenni. A cigirõl, kávéról szokj le, illetve a kávét mérsékeld, szedd a terhesvitamint (Elevit, Gravidia, Materna, Hipp Natal), próbálj meg minél többet feküdni, ne emelgess, és ne idegeskedj!
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat!!!
A kérdező hozzászólása: * elõször, szóljak, örülünk - bocs

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!