Találatok a következő kifejezésre: Terhes lehet valaki pár (15 db)

Terhes lehet maradni akkor is ha mindennap akár többször is élvez a párom? Valakivel megesett ez, vagy teljesen kizárt annyira felhígul az ondó?

Legjobb válasz: Természetesen a sokadik ondó is tartalmaz élõ spermiumot, így minden további nélkül teherbe eshetsz tõle, bár kisebb eséllyel, de ez függ a párod spermájának minõségétõl. Azt nem írtad, hogy a teherbeesést elkerülni szeretnéd, vagy éppenhogy babát terveztek, mert babaprojekt esetén inkább a 2-3 naponta történõ szeretkezés javasolt, nem a naponta 2-3 :-)

Természetesen a sokadik ondó is tartalmaz élõ spermiumot, így minden további nélkül teherbe eshetsz tõle, bár kisebb eséllyel, de ez függ a párod spermájának minõségétõl. Azt nem írtad, hogy a teherbeesést elkerülni szeretnéd, vagy éppenhogy babát terveztek, mert babaprojekt esetén inkább a 2-3 naponta történõ szeretkezés javasolt, nem a naponta 2-3 :-)
Egy nap regenerálódás kell, de elég is egy jól mûködõ férfinek.:) Na persze néha, nem pedig minden nap! Egyébként utolsó remek választ adott.
A sokadik nap környékén esélye minimális- de semmi nem lehetetlen:)
Simán. Egy nap szünet alatt termelõdik jó sperma. :)
A kérdező hozzászólása: Volt egy 24 órás szünetünk.Azalatt termelõdhettek spermiumok?
A kérdező hozzászólása: 3 napos önmegtartoztatás után a párom spermium vizsgálata nagyon jó volt.70 , 80 és 90 százalékoknál semmi se volt alább. Mindegy hogy lesz-e baba vagy nem.Elfogadom azt ahogyan lesz.Csak kiváncsi voltam, hogy mennyire hígulhat fel. Köszönöm a válaszaitokat.Ezekszerint akkor lehet belõle baba.Örülnék.

Lehet valaki terhes egy par huzastol?

Ugy 7 hete,mielott sexeltunk a baratommal,tehat mielott feltettuk volna a gumit,egy parszor behatolt,de ezt altalaban igy csinaljuk,mikor kezdunk bemelegedni,de csak vagy10-15 huzasrol van szo...es ez utan 2 es fel hetet kesett a menstruaciom,csinaltunk tesztet,es negativ lett,majd megjott.eloszor barnasan,majd rendesen,jol erosen,es vagy 10 napig tartott.Lehetseges, hogy megis terhes vagyok? az ilyen behatolasoktol a sex elejen,mielott feltesszuk a gumit,lehetek terhes?

Legjobb válasz: jó lenne ha erre valaki válaszolna, mert engem is érdekel. Csak a húzás volt, utána nálam nem volt semmi, mert megzavartak minket és nem tudtuk be fejezni.

jó lenne ha erre valaki válaszolna, mert engem is érdekel. Csak a húzás volt, utána nálam nem volt semmi, mert megzavartak minket és nem tudtuk be fejezni.
Én azt gondolom, nagyon kicsi az esélye. Persze lehetséges, ha a menstruációs ciklus közepe táján történt. De szerintem minimális a lehetõség rá. Ilyen helyzetben én is voltam, ezért mertem válaszolni.
lehetsz terhes! mert a penisen megjeleno gyonyor cseppek is tartalmazhatnak annyi ondot hogy teherbe ess. vigyazzatok
A barnás szín nem teljesen normális, mindenképp menj el orvoshoz, és mondd el neki! Nekem is volt, hogy barnás színû és teljesen más szagú volt, persze nekem panaszom is volt mellette! Egyébként lehetsz terhes ettõl is, nem véletlenül nem ajánlják "fogamzásgátló módszernek" a megszakított közösülést!
Igen lehetseges a teherbe eses.Eleg egyetlen "csepp" is.Azt, hogy terhes vagy e ellenorizd le egy tesztel vagy keresd fel az orvosodat.
Az a bizonyos"csak húzásból"simán lehet gyerek!Nekem igy született a második babám!
Ezt a húzás jelzõt hagyd már el, mert elég közönséges!
Szerintem terhes lehettél, valúszínûleg elvetéltél. Különben, használjatok gumit mert az elõváladéktól is lehetsz terhes.

Ha valaki nem szed gyógyszert, de nem élvez bele a párja, de utána nem mossa meg és úgy szexelnek újra, terhes lehet? .

Legjobb válasz: Ezzel a módszerrel egy év alatt 35% az esélye, hogy teherbe esel. Sok sikert.

Ezzel a módszerrel egy év alatt 35% az esélye, hogy teherbe esel. Sok sikert.
Én meg 5 évig, aztán a végén mégis terhes lettem, pedig nem állt szándékomban. Azóta tudom, hogy az ilyen védekezés nem védekezés. Nem mintha bánnám, de igencsak meglepett a dolog.
Már attól is tehres lehet, hogy védekezés nélkül szexelnek.
Hiába is mossa, belülrõl nem tud megmosakodni. Tehát spermiumok maradhatnak az ivarutakban. Nem a legjobb védekezési forma, de a semminél még mindig ezerszer jobb.
Nagyon kicsi az esély, de elõfordulhat.
semelyik védekezés nem 100%-os, hát ez meg pláne nem.
mi 7 évig védekeztünk megszakításos módszerrel, és nem lettem terhes
ez a mosás dolog miért él még mindig úgy a köztudatban, hogy ér valamit? meg a megszakításos "védekezés"? a 21. században élünk, emberek, nem a 18.-ban... szerintem el kell dönteni: 1. akarok gyereket, nem védekezek 2. nem akarok gyereket, védekezek. ez a megszakításos hülyeség semmire nem jó. kellemetlent a haszontalannal...

Terhes lehet e valaki pár hétel a terhességmegszakitás után? Ha igen, mi a következménye?

Legjobb válasz: Ez attól függ hogy a megtermékenyített pete megtud-e már tapadni. Mert pete az érik, csak ahova tapadnia kell az most sérült. de ha megtapad, akkor terheség a következménye.

Ez attól függ hogy a megtermékenyített pete megtud-e már tapadni. Mert pete az érik, csak ahova tapadnia kell az most sérült. de ha megtapad, akkor terheség a következménye.
Szia! Nem irtad, hogy mégis hány hétrõl van szó. Lehet, hogy a terheségmegszakitás után megmaradt a terhességed. A szivásos módszernél 2 %-ban elõfordul, hogy a pete a méh üregében marad és tovább növekszik. A folytatódo hányinger és mellfeszülés figyelmeztet ennek a lehetõségére.
Szia! Az egyik ismerõsömnek 10. hetesen mûvileg befejezték a terhességét, mert elhalt a baba. Kb. 5 hét múlva ismét teherbe esett és most 12. hetes boldog kismama és a baba is rendben fejlõdik. Üdv. 28. hetes kismami
Nyugodtan terhes lehetsz és ha a baba meg akar mardni, akkor meg is marad, ha nem akkor majd legközelebb!
Igen, elvileg lehet terhes. Hát szerintem kicsit magasabb ilyenkor a vetélés esélye. meg a koraszülésé. De szerintem ha vigyázol magatokra, jó esélyed van arra, hogy végig kihord babókádat.

Ha valaki fogamzásgátlót szed, plusz PCO szindrómája van, és három hete volt a párjával, akkoris max egy cseppnyire ment el benne, sőt azóta még megvonásos vérzés is volt attól még lehet terhes?

persze én szedtem bogyókat, és tényleg három hete voltam párommal, de a menzikor nem egy hét szünetet hagytam hanem kett?t, mert csak most mentem kontrollra belgyógyászhoz kai felírhatja, és azthittem hogy már többet nem kell szednem, mer múltkor még azt mondta. És mivel csak most van fizum, és felírta megint, csak most tudtam kiváltani. Tehát még egy hétk ihagyás, de közbe nincs szex, és a menzi a szex után volt, attól még lehetek babás?

Legjobb válasz: Sose hagyok ki két hetet, de most voltam kontrolon, és elõbb nemtudtam iratni gyógyszert, dolgoztam, el se dutam volna elõbb menni, meg fizetni sem tudtam nyolcadika elõtt. Sõt azért sem mentem elõbb iratni bogyót, mer legutóbb azt mondta nekem a doki, hogy õ úgy gondolta, hogy szedjem fél évig, és már lejárt a fél év, erre mire mentem mondta hogy ha nem akarok még babát akkor felírja ugyanezt, sõt elõtte mondta, hogy elküld hüvely UH ra, most meg olyan jók lettek hormon eredményeim, hogy arra sem volt szükség. Amúgy tudom, hogy megvonásos vérzés van a fogamzásgátló szedése alatt, és hogy olyankor nincs peteérés, de én a bogyót elsõsorban nem csak fogamzásgátlás céljából szedem, hanem a pco miatt is, hogy múljanak el a cisztáim, és ha majd abbahagyom a kúrát, akkor könnyebben eshessek teherbe :) viszont tudom hogy a fogamzásgátlók nem védenek 100% osan, és nem egy esetrõl hallottam, hogy valaki normálisan szedte a bogyókat, sõt nem volt se hasmenése se nem hányt, és olyan gyógyszert sem szedett ami közömbösített volna, mégis terhes lett közben. És három hete volt szex, két hete kezdõdött el menzim, és azalatt az idõ alatt nem szedtem bogyót (azaz gyógyszermentes hét ötödik napjától véreztem) és rá egy héttel írták fel megin a bogyókat és az új levél (ez már a hetedik hónap hogy szedem) 3. szeménél szeretkeztünk ismét :) ha szedem a bogyót úgy ha terhes vagyok, de nem tudok róla h terhes vagyok, akkor árthatok a babának?

A kérdező hozzászólása: Sose hagyok ki két hetet, de most voltam kontrolon, és elõbb nemtudtam iratni gyógyszert, dolgoztam, el se dutam volna elõbb menni, meg fizetni sem tudtam nyolcadika elõtt. Sõt azért sem mentem elõbb iratni bogyót, mer legutóbb azt mondta nekem a doki, hogy õ úgy gondolta, hogy szedjem fél évig, és már lejárt a fél év, erre mire mentem mondta hogy ha nem akarok még babát akkor felírja ugyanezt, sõt elõtte mondta, hogy elküld hüvely UH ra, most meg olyan jók lettek hormon eredményeim, hogy arra sem volt szükség. Amúgy tudom, hogy megvonásos vérzés van a fogamzásgátló szedése alatt, és hogy olyankor nincs peteérés, de én a bogyót elsõsorban nem csak fogamzásgátlás céljából szedem, hanem a pco miatt is, hogy múljanak el a cisztáim, és ha majd abbahagyom a kúrát, akkor könnyebben eshessek teherbe :) viszont tudom hogy a fogamzásgátlók nem védenek 100% osan, és nem egy esetrõl hallottam, hogy valaki normálisan szedte a bogyókat, sõt nem volt se hasmenése se nem hányt, és olyan gyógyszert sem szedett ami közömbösített volna, mégis terhes lett közben. És három hete volt szex, két hete kezdõdött el menzim, és azalatt az idõ alatt nem szedtem bogyót (azaz gyógyszermentes hét ötödik napjától véreztem) és rá egy héttel írták fel megin a bogyókat és az új levél (ez már a hetedik hónap hogy szedem) 3. szeménél szeretkeztünk ismét :) ha szedem a bogyót úgy ha terhes vagyok, de nem tudok róla h terhes vagyok, akkor árthatok a babának?
Azaz 79%-osnak írtam, és 85%-os vagyok:) Tehát az elõzõ hozzászólás 79%-osnak szólt.
85%-os: Nyilván én sem arra gondoltam, hogy amíg szedi, beindítja. De a PCO általában magas tesztoszteron szinttel jár. Egyes fogamzásgátlóknak pedig (Pl. Diane, Cyprmomix) antiandrogén hatása van. Ezért kúraszerûen szokták adni (pl. fél évig), és akkor van rá esély, hogy a tabiszedés abbahagyása után is lent marad a tesztoszteronszint, és beindul a peteérés. Kérdezõ: A tabit ne szedd össze vissza. Ne hagyj ki két hetet, mert baromira egészségtelen. Vagy szedd normálisan, vagy ne szedd.
Ha 4 hete szexeltél és azóta megjött, nem vagy terhes. Viszont ha kihagytál 2 hetet, valószínûleg nem vagy védett ebben a ciklusban. Mellesleg a fogamzásgátló NEM indítja be a peteérést. Ellenkezõleg: leállítja. Ilyenkor nincs menstruáció sem, csak megvonásos vérzés.
teszteltél már??? már 400 ft-ért lehet tesztet venni!!!
A kérdező hozzászólása: Nem! nem 2 hgetes zsünetbe szexeltem, hanem 3-4 hete szexeltem, és múlt héten menstruáltam, és mult héten meg ezen a héten nem szedtem bogyót, de tegnap elöttõl meignt szedek :)
PCOnál alapból elég nehéz teherbe esni. Viszont ha úgy hatott a tabletta, ahogy vszínûleg az orvos is reméli (beindult tõle a peteérésed), akkor simán lehetsz terhes. Csinálj tesztet.
Én a te helyedben vennék tesztet(ne egyet vegyél min 2) Ha negatív megnyugszol, ha pozitív akkor hamarosan bõvül a család :)
Jól értem, hogy nem 7, hanem 14 napot hagytál ki a tabival, és ebben a szünetben volt szex? Bakter... Az elsõ héten kihagyott tablettáknál a legnagyobb az esély a terhességre, te meg 7 tabit hagytál ki... Azonnal tesztelj!
A kérdező hozzászólása: nem gondoltam eddig terhességre, a munkatársaim cseszegetnek h az lehet, meg hogy ne bízzak benne, hogy bogyó mellett nem lehetek babás, meg hogy van terhesség közbe is vérzés néha. Van aki észre se veszi, hogy terhes, mer semmi tünet. Csak nem tudom hogy ez a nem megszokott hányinger, meg étvágy és hangulatingadozás mitõl lehet? És legfõképpen a savanyú ubit kívánom sok kaporral :) és a sós ételeket, most pl a krumplipürét párolt mexikói vegyes zöldségekkel eddig ittam kávét, és most tökre undorodom tõle, még a selyemcukortól is majdnem berókáztam :(
azonnal tesztelj!, ha pozitív akkor tessék abbahagyni a tablettát!!!
szerintem csak beképzeled

Lehet hogy terhes vagyok? Pár napja időszakosan pár percig enyhe "remegés/lüktetés" érzésem van az alhasamban, egészen lent. (Nem az ütőerem, mielőtt ezzel jönne valaki)

A menstruációm megjött (2 napja lett vége), de kicsit rövidebb volt mint szokott, és két napja esténként nagyon sokat járok pisilni. Nem eszem sokat, de akármit eszem felpuffadok, f?leg estére nagyon er?sen. Tesztet csináltam 2 napja (mondjuk délutáni pisib?l) de negatív lett. Lehetséges, hogy valaki terhes és úgy hogy menstruál? Történt már valakivel ilyesmi?

Legjobb válasz: Igen, történt már ilyesmi, de nagyon ritka. Nem véletlenül a mensi elmaradása az elsõdleges tünete a terhességnek. Azért az, mert nem általános a vérzés terhesen. De nem is zárható ki 100%ig. Ha reggeli pisibõl csinálod a tesztet, késés/'mensi" után egy héttel, akkor reális eredményt kapsz. Délutániból nicns értelme, még akkor sem, ha a reklám szerint kimutatja. Utána meg jön a kétkedés... felesleges. Mensi napjától számított egy hét múlva, reggeli elsõbõl --> és megtudod, mi a helyzet. Minden más tudat alatt befolyásolható, legyen az puffadás, pisilési inger, hnáyinger, stb. Ezek megjelenhetnek, ha elhiszed, hogy lehet baba. Nem egzakt. A papírcsík viszont nem színezõdik el csak úgy. Én csak erre alapoznék a helyedben, semmi másra.

Igen, történt már ilyesmi, de nagyon ritka. Nem véletlenül a mensi elmaradása az elsõdleges tünete a terhességnek. Azért az, mert nem általános a vérzés terhesen. De nem is zárható ki 100%ig. Ha reggeli pisibõl csinálod a tesztet, késés/'mensi" után egy héttel, akkor reális eredményt kapsz. Délutániból nicns értelme, még akkor sem, ha a reklám szerint kimutatja. Utána meg jön a kétkedés... felesleges. Mensi napjától számított egy hét múlva, reggeli elsõbõl --> és megtudod, mi a helyzet. Minden más tudat alatt befolyásolható, legyen az puffadás, pisilési inger, hnáyinger, stb. Ezek megjelenhetnek, ha elhiszed, hogy lehet baba. Nem egzakt. A papírcsík viszont nem színezõdik el csak úgy. Én csak erre alapoznék a helyedben, semmi másra.
Nagyon ritka terhesség esetén menstruálni. Ha mégis, akkor meg jóval rövidebb ideig tart és nem élénk piros hanem max barna színû. A remegés-lüktetés meg biztosan más, hiszen a baba miatt nem érezhetsz még semmi ilyesmit. Nekem is volt ilyen és akkor nem voltam babás, biztos valami bélmozgás vagy valamelyik ér ver jobban. 7hkm
Tényleg a reggelibõl jó megcsinálni, de itt vagyok ellenpéldának nem várt napján megcsináltam délután 3-4körül és erõs pozitív lett. De szerintem ha megjött nem hiszem h az vagy..ilyen lüktetéses tünetet meg még soha nem is hallottam. A puffadás meg lehet a menstruációtól is. De ha biztos akarsz benne lenni inkább csinálj egy tesztet reggel is de nem valószínû a terhesség szerintem. Ha terhes lennél és mondjuk vérzel is kicsit amit hozzáteszek nem jó jel, mert barnázni szoktak inkább ilyenkor de akkor is már ilyenkor a délutáni pisibõl ki kellett volna mutatnia. Remélem nem keserítettelek el csak azt írtam amit én gondolok. De ha babát szeretnél drukkolok h ne legyen igazam. 11hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Nem terveztünk még babát, de az sem lenne gond ha jönne, örülnénk neki. Mivel csak megszakítással védekezünk, ezért kezdtem el gyanakodni. Megfogadom a tanácsotokat, csinálok holnap reggeli tesztet. A vérzésem már elmúlt, de általában 6 napig erõsen megvan, most pedig 2 nap normál vérzés után csak maszatolgattam már, ez a furcsa.

Kb.4-5 hetes terhes lehetek, de a párom azt akarja, hogy vetessem el a babát! Félek az abortusztól, mert hallottam, hogy valakinek utána nem lehet soha többé babája! Létezik ilyen? De én akarom ezt a babát! Mit tegyek?

Legjobb válasz: Persze, hogy létezik, de alapvetõen ne ez alapján hozz döntést. Ülj le a pároddal, beszéljétek meg a lehetõségeiteket és mondjátok el õszintén az érzéseiteket, félelmeiteket. lehet, hogy fel tudjátok így oldani azt a félelmet, ami miatt a párod nem akarja. Hány éves vagy? dolgozol már? A párod a férjed is, stabil a kapcsolat?

Persze, hogy létezik, de alapvetõen ne ez alapján hozz döntést. Ülj le a pároddal, beszéljétek meg a lehetõségeiteket és mondjátok el õszintén az érzéseiteket, félelmeiteket. lehet, hogy fel tudjátok így oldani azt a félelmet, ami miatt a párod nem akarja. Hány éves vagy? dolgozol már? A párod a férjed is, stabil a kapcsolat?
Nyilván ez a pali nem családalapítás miatt van veled, csak az idejét tölti. Ha metartod, akkor elhagy? Akkor menjen is a fenébe! Nyilván, a gyerekvállaláshoz 2 ember kell, ahogy kettõnek kell megcsinálnia is azt a gyereket. Tehát nem biztos, hogy egyértelmûen egyik vagy másik felelõssége. Én megtartanám, ki tudja még mit hoz a jövõ. Unokatesóm 3 gyerekkel maradt egyedül, azóta új férje van, már 5 gyerekük van és boldogok. (nem kisebbség)
Én otthagynám azt a férfit aki ilyet kér tõlem !!! Feltételezem, nem ilyennel akarsz családot alapítani, mert azt ugye tudod h gyermekedet õ nem igazán szeretné ! Hány éves vagy ? Szüleiddel laksz, esetleg ezzel a pasival ?
Hát ez nagyon nehéz dolog...Véletlemn csusszant be vagy te csináltad úgy hogy terhes legyél??Ez nagyon komoly dolog és meg kell beszélni a pároddal mi az ami ellene szól és mik a kilátások.Egy baba nagy felelõség sok szempontból...Van olyan akinek nem sikerült utána a terhesség de szerintem a mai világban ez már nem túl gyakori.
Hogyne lehetne, elõfordul. Ne is öld meg a babádat, mert ez legalizált gyilkosság. Mutass a párodnak néhány abortuszos videót, és akkor látni fogja, hogy mit kér.
Mi van ha nem beszélte meg a párjával a dolgot???Ha az anyagiak nem engedik meg akkor mi történik velük??Egy pasit nem lehet rákényszeríteni a gyerekre mérlegeld az életed.
a missed abortuszok ugyan olyan mutettel tortenek mint a sima abortusz szoval akinek volt attol meg lehet babad, nekem 2* volt sajnos es 35 hetes vagyok most. hat te tudod de en nem szulnek neki a tuti ugyis elhagy ha mar igy velekedik, es akkor egyedul maradnal egy gyerekkel az sem jobb.
teljesen mindegy mennyit tudunk rólatok, egyet biztosan:hogy a párod nem akarja a babát. és én ilyen embernek nem szülnék, hanem otthagynám.
A kérdező hozzászólása: Páran írtátok, hogy keveset tudtok rólunk így nem nagyon tudtok tanácsot adni!Röviden.....2 és fél éve vagyunk együtt a párommal, neki már van egy 11éves fia, dolgozunk mindketten, de emellett van elég sok fizetni valónk!Én 23 éves vagyok õ pedig 33!Segítségem lenne a szüleimtõl, de ezt nem várhatom el!Velük lakom és így is sokat segítenek!Köszi az eddigi tanácsokat!
Valóban j esély van rá, hogy nem lehet több gyereked! Az elvetetés pedig Rajtad múlik, Neked kell átgondolni, hogy a párod nélkül vállalod-e. Ha rá hallgatsz, tudnád szeretni??? Ha arra beszél rá, hogy megöld a gyereketeket? Szerintem nem... Nem írhatom, hogy tartsd meg, mert ezt csak te tudhatod. Kívánom, hogy dönts jól!
Úgy nehéz tanácsot adni, vagy véleményt mondani, ha nem tudunk rólatok semmit. Nem tudjuk, hogy hány évesek vagytok, milyen körülmények között éltek, van-e munkátok, milyen régóta vagytok együtt, milyen terveitek voltak...stb. HA esetleg írnál errõl többet, akkor lehet kapnál más véleményt is, mint eddig.
Annyira nehéz minden ebben a rohadt világban nem??Sokan a minimálbérbõl élünk és aggódunk folyamatosan, mit teszek az asztalra másnap, mi hónapokig agyaltunk rajta legyen vagy ne pedig nagyon akartuk.Le a kalappal aki egyedül bevállalta de nagyon nehéz lehet nem??Fontos hogy legyen segítség mert tök egyedül képtelenség..
Ok, igaz. :S Szét hasad a fejem és hirtelen írtam le a választ...
Azt hiszem, már meg is fogalmaztad a választ, amikor ezt írtad: "én akarom ezt a babát". Igen, valóban elõfordul, hogy abortusz után nem sikerül többé teherbe esned. De ne csak emiatt ne vetesd el a gyerekedet. Egy új élet fogant meg benned, nyilván nem véletlenül. Õt még nem lehet errõl megkérdezni, hogy meg akar-e születni vagy sem, de vajon mit válaszolna? Sok nehézség van ebben az életben, kudarc, próbák, de szerintem mi mindannyian, Te is, én is meg akartunk volna születni, hisz mindennek ellenére az élet maga a csoda. Szerintem - bár ez a Te döntésed - ne dobd el magadtól semmiképp. Bármit is kér a párod. Bár nehéz ezt hallani, ha igazán szeret, elfogadja a döntésedet. Ha nem szeret, és emiatt elhagyna, akkor pedig olyan ember miatt ne vetesd el a babádat, aki nem is szeret igazán.

Hogyan lehetséges, hogy alkalmatlannak nyílvánítanak egy pár hetes terhes kismamát postai pénzforgalmi ügyintéző munkakörben, csak azért mert terhes, pedig szeretne dolgozni. Segítsen valaki hová lehet ilyenkor fordulni?

Egy ismer?söm már évek óta látja el ezt a munkakört egy postán és most volt kötelez? orvosi vizsgálaton, ahol elmondta, hogy terhes, ezért alkalmatlannak nyílvánították,pedig ? dolgozni akar még, mert kell a pénz.És még tegnap este a híradó azzal volt tele, hogy a mostani 30 évesek nem akarnak szülni.....Hát aki meg szülne azzal ezt csinálják.....Pereljünk?Érdemes?

Legjobb válasz: úgy, hogy esetleg a cég bundázta meg az orvost, hogy "építse" le. Menjen el egy rendes orvoshoz, kérdezze meg õt is, illetve asszem kezdetben menjen el a házidokihoz és kérjen segítséget, hogy kihez fordulhatna. Nyilván olyan orvos kell aki tudja, hogy egy ilyen munka káros lehet e rá. veszteni ezzel nem veszít semmit.

A kérdező hozzászólása: Hát kíváncsi vagyok mi fog történni , mert nagyon kiakadt ezen, hogy alkalmatlannak nyílvánították.Azt azért nem hiszem, hogy valakinek 4 órás munkáért kifizetnék az eddigi 8 órás munkabérét.Ilyen törvény tutira nincs.
Olvasd el mégegyszer az elözö válaszát a törvény idézettel: ha négy órásra teszik, akkor se kereshet kevesebbet, mint elötte, a terhesség megállapitása nem a kiskönyv megkapásakor történik, hanem amikor az orvos megállpitja, hogy terhes -ez pedig már fennáll. Ha nem alkalmas az eddigi munkára, akkor a munkáltató KÖTELES megfelelö munkakört biztositani és UGYANANNYI fizetéssel alkalmazni továbbra is.
Az orvosnak igaza lehet, a számítógép elõtt ülni nem jó egy terhes mamának.A magzatnak is árthat vele.Ha rendes a fõnöke, akkor más beosztásba helyezheti.
úgy, hogy esetleg a cég bundázta meg az orvost, hogy "építse" le. Menjen el egy rendes orvoshoz, kérdezze meg õt is, illetve asszem kezdetben menjen el a házidokihoz és kérjen segítséget, hogy kihez fordulhatna. Nyilván olyan orvos kell aki tudja, hogy egy ilyen munka káros lehet e rá. veszteni ezzel nem veszít semmit.
Annak járjatok utána, hogy mely szerv jogosult a foglalkozás-egészségügyi vizsgálat felülbírálatára. Ott kérjetek újabb kivizsgálást, és annak eredménye már döntõ lesz a barátnõd munkaképességét illetõen.
Nem egészen világos: ki nyilvánította alkalmatlannak? Az orvos -ez ellen nem sok mident lehet tenni-, vagy a munkahelyi vezetõség?
Hát, nem értem, hogy a gép elõtt ülés, miért lenne stresszes vagy ártalmas a kismamának. Tény, nagy pocival nem könnyû órákat ülni, de pár hetes terhesen ez még nem lehet gond! Tavaly 12 számítógép elõtt dolgozó kolléganõm ment el babázni, egyiknek sem lett semmi baja, majdnem a 8. hónap végéig dolgoztak. Járjatok ennek utána...
19:28-nek: én írtam, hogy a pultba is visszamentem volna szívesen. Hát kérlek, onnantól, hogy nem dolgozhattam, én mást nem is csináltam, mint gép elõtt ültem (UNALMAMBAN), nem napi 8 órát, hanem 12 simán. És van egy egészséges 2 éves fiam.
elsõsorban másik orvoshoz szerintem, aki igazolja, hogy egészséges. értelemszerûen a munka-orvos-nak kellett írnia valami jelentést az állapotáról, meg hogy miért tartja alkalmatlannak a munkavégzéshez. És ezeket kellene megcáfolni, ez eléggé bundagyanús.
Ez nagyon durva. Nyugati országokból meg kapjuk a savazást, hogy minden szir-szarért kiíratják magukat a terhes nõk, kint meg tök sokáig dolgozik aki egészséges, aztán tessék, itt aki akar - nagyon helyesen -, az se dolgozhat! Szerintem kéne kérni egy felülvizsgálatot, de sajnos nem tudom, kihez kell ilyenkor fordulni. Csak ez most eléggé kiakasztott. A terhesség nem betegség, nem úgy kéne mostmár itthon sem kezelni. Nem betonozni akar, hanem csak folytatni az addigi munkáját, ami nem is fizikai munka. Megáll az eszem komolyan! Én a reggeli rosszullétek elmúltával szívesen visszamentem volna dolgozni, és engem sem engedtek, igaz, az álló munka, sok pakolással (pultban), nade ez... Á, hihetetlen. Na ezért is tart ott az ország, ahol tart. Aki dolgozna, azt se hagyják.
A kérdező hozzászólása: Történés egyenlõre nincsen.Õ ugyanúgy dolgozik, ugyanabban a munkakörben, senki nem tud semmit, csupán a fõnökének fõ a feje, hogy mit is csináljon.Mivel alkalmatlanná nyílvánították elvileg nem dolgozhatna, de el sem küldheti, mert miután megmutatta a ti hozzászólásaitokat tisztában van egy kismama jogaival.Könnyebb munkakört nem tud felajánlani, mivel ez egy vidéki posta és nincs olyan sok munkakör.Be a nagyvárosba meg nem fog bejárni az ismerõsöm, hogy hajnalban keljen és éjjel járjon haza mondjuk levélválogatásból, habár ez a munkakör ennyi utazással még stresszesebb lenne.Mondtam az ismerõsömnek, hogy mostmár nem kisírt szemekkel idegesen, hanem pókerarcal haláli nyugisan végezze a melóját ezerrel és vigyázzon a babára.Mert most ez a legfontosabb.A fõnöke meg majd keres valami megoldást, elvégre ezért õ a fõnök.Érdekesség , hogy éppen tegnap reggel mondták a rádióban, hogy a Magyar Posta 500 dolgozójától készül megválni létszámleépítés végett.Na de így??? És az üzemorvos még csak egy betût sem írt, hogy miért is nem alkalmas.Gerinctelenek, embertelenek.....Mi meg ülünk és várjuk mi lesz az ügy vége, ha egyáltalán lesz vége, de szerintem jó magyar szokás szerint mivel ilyen patthelyzet alakult ki, most a csönd és lapítás következik, magyarán, minden marad a régiben.
Ok.Várjuk, a történést.
Egyébként meg nagyon igaz, amit a linkelõ írt, az embereknek dunsztjuk sincs a jogaikról (hány kismama írta itt, hogy kirúgták, mikor kiderült, hogy terhes... Szerintetek ki ment bíróságra közülük???). Aztán meg sírnak, hogy ez milyen szemét világ. Nem szemét a világ, csak nem kell hagyni magatokat. Mikor én elsõ gyerek után visszamentem, már terhesen dolgozni, akkor ÉN világosítottam fel a munkaügyeseket (egy nagyvállalatnál), hogy mi hogy mûködik most az esetemben. Õk próbálkoztak, hogy de nincs igazam és punktum, én meg kimásoltam a vonatkozó paragrafusokat és azzal mentem vissza, hogy naaaa, akkkor??? És akkor csend lett és úgy lett, ahogy én mondtam. Például hányan tudják közületek, hogy terhesen az orvosi vizsgálatokra FIZETETT távollét jár nektek? Szerintem senki. Mindenki szabadságról megy, vagy este... Lányok, használjátok a netet, ne csak panaszkodjatok!!! Minden segítség ott van rajta!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mégegyszer, mostmár izgatottan várom én is a fejleményeket.Majd megírom.
Azt még azért mond el az ismerösödnek, hogy neki JÁR a könnyebb munka, és ha nem tudja a fönök biztositani, akkor nem kell a régi munkakörben dolgoznia, de a fizetése ennek ellenére jár - a fönöknek nem árt igyekezni egy megfelelö munkakört keresni, az, hogy nincs ott ilyen, az a fönök gondja, bejárás meg szóba se jöhet.
Én vagyok az BEMÁSOLTA a munka törvénykönyvét nektek, hogy ne kelljen sokat keresgélni.Ne legyetek lusták elolvasni, vegyétek a fáratságot!Sokminden mást is megtudhattok belõle.Még be is linkeltem , hogy hol találjátok a munka törvénykönyvét.Az emberek ált. nincsenek tisztába a jogaikkal. Amúgy meg köszi a bizalmat!
Pedig bizony így szól a törvény. Tudom, mert én is necces helyen dolgozom. Ha nem tud megfleelõ munkakört biztosítani neki, amire alkalmasnak ítéli az orvos, akkor hazaküldheti és nem kell dolgoznia a szülésig, de a fizetése ugyanúgy jár neki, mintha bejárna dolgozni. Bizony így szól a törvény. Úgyhogy ne szidjad a jogszabályokat, mert NAGYON védik a kismamákat. És könyörgöm, értsétek már meg, hogy NEM KELL KISKÖNYV!!! Senkit se érdekel az a nyamvadt kiskönyv. Ha terhes vgy, azonnal védett is vagy. Kiskönyv nélkül is. Az se kell, hogy orvos megállapítsa. Elég, ha utólag visszaszámolják és az alapján már terhes voltál (te se tudtad), akkor már nem tehetnek veled semmit (itt az ismerõsöddel..). Vagy találnak megfelelõ munkakört, amibe õ is beleegyezik és az eddigi béréért dolgozik tovább, vagy nem dolgozik, de kapja a fizetését. ENNYI.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, de az a bibi, hogy még nincs kiskönyve, mert még éppen a múlt hét óta tudja igazán, hogy terhes, mert fájt a hasa és egy uh vizsgálaton derült ki.Védõnõhöz és dokihoz is csak ezután megy, az orvosija meg éppen most vált aktuálissá.Számomra csak az az érthetetlen, hogy az orvosi alkalmassági papíron 3 lehetõség van:ALKALMAS, IDEIGLENESEN NEM ALKALMAS, és a NEM ALKALMAS.Akárhogyis nézem (mivel több, mint 10 éve a postánál dolgozik)terhessége révén most esetleg az ideiglenesen nem alkalmas még elmenne, de a nem alkalmas fõként magyarázatra szorul. 4 órás munkát bolond lenne elvállalni, pont még ez a 3 hónap számítana neki a t-gyás és gyed számításnál(mivel lezárt adóévet néznek)és ha elvállalná a 4 órás melót csökkentené az átlagkeresetét.
Azért a postahivatalokban nem mindenki dolgozik számítógép elõtt! Olyan munkakört nem kaphat, ahol nincs számítógép? (levél felvétel, postai cikkek árusítása, stb.) Sajnos, a postánál, MÁV-nál, vannak idõszakos kötelezõ orvosi vizsgálatok, amiket csak az üzemorvosnál lehet elvégezni... :-[ (Én 17 évig dolgoztam a MÁV-nál tervezõintézetben, sosem értettem, mi a fenének KELL az alkalmassági vizsgálat keretében nõgyógyászhoz mennünk?! Ha mozdonyvezetõ lennék, még megérteném, de az íróasztalnál nem ülhetek terhesen?!)
A kérdező hozzászólása: Hát ez az, hogy más munkakört nem tudnak felajánlani, mert ez is olyan könnyû munkakör, hogy nem cipekszik, meg ilyenek, csak ül egész nap a fenekén.
A kérdező hozzászólása: Hogy éreted, hogy bundagyanús?
A kérdező hozzászólása: Az orvos.És meg sem magyarázta.Annyit mondott, hogy jigszabály írja elõ, hogy nem dolgozhat, mert 4 óránál többet kell számítógép elõtt ülnie és sok stressz érné.Ezt az üzemorvos mondta.
Így van, a bejárásba nem beleegyezni, ha az üzemorvos szerint még a mostani melóra is alkalmatlan, akkor bejárni is az ugyebár. Errõl ennyit. A fõnök meg ebben a munkakörben nem alkalmazhatja, hiszen alkalmatlan. Tehát ha nincs más megoldás, akkor haza kel engednie õt a szülésig és állásra bért fizetni. Ami tök ó buli lesz az ismerõsnek :-) Úgyhogy éljen az üzemorvos.

Ha valakinek, akinek korábban sohasem késett a menstruációja, egyszer csak 2-3 napot késik, és nagyon erős mellfájdalmai léptek fel azon a pár napon, az akár lehet terhes is?

mert hallottam olyat, h valakinek megjött a menzesze, mégis állapotos volt...vagy, még mire utalhat?

Legjobb válasz: Ha eddig pontos volt és most késett, utalhat terhességre. De kérdés, hogy együtt voltatok-e a pároddal "félidõben".

Ha eddig pontos volt és most késett, utalhat terhességre. De kérdés, hogy együtt voltatok-e a pároddal "félidõben".
A kérdező hozzászólása: Igen, együtt voltunk.
Lehetséges, csinálj tesztet, ha nem jön meg.

Írnátok pár weboldal címet, ahonnan le lehet tölteni terheseknek való tornát?

Legjobb válasz: Szia http://barbara-dvd.blogspot.com/ Itt talàlsz többet is Rubint Rèka , Bères Alexandra stb.

Szia http://barbara-dvd.blogspot.com/ Itt talàlsz többet is Rubint Rèka , Bères Alexandra stb.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!