Találatok a következő kifejezésre: Terhes kismamák a (227 db)

Terhes kismamáknak a fogorvosnál mennyibe kerül egy húzás és egy tömés? Mennyit kell fizetni érte?

Legjobb válasz: Sztk-ban ingyenes, akkor is, ha nem vagy kismama. (A fehér tömés is ingyen van, kivéve a bölcsességfogakba.) Ha magánorvoshoz mész, akkor az õ árszabásuk szerint fizetsz.

Sztk-ban ingyenes, akkor is, ha nem vagy kismama. (A fehér tömés is ingyen van, kivéve a bölcsességfogakba.) Ha magánorvoshoz mész, akkor az õ árszabásuk szerint fizetsz.
ugyanannyiba, mint bárki másnak. azért mert terhesek vagyunk, nem lesz olcsóbb. ja, és nem egységárasok a fogorvosok, úgyhogy passz...
amennyit eddig is fizettél
érdekes, tõlem az sztk-ban is mindig kérnek pénzt 2- és 3 ezer között.

Placenta praevia, azaz elölfekvõ méhlepény miatt "veszélyeztetett terhes" kismamák! A 32. heti UH után mikor kellett legközelebb terhesgondozásra mennetek?

Mikor volt legközelebb UH? Vizsgáltak-e Benneteket egyáltalán manuálisan a terhesség alatt (amióta ismert volt az elölfekvõ lepényi helyzet)? Volt úgy valaki, hogy még a 32. héten is érintette, elérte a méhlepény a méhszájat?

Terhes kismamák! Olvassátok el! Oltassunk-e terhesen? Czeizel Endre véleménye a H1N1 oltásról terheseknek.

Http://www.antsz.hu/portal/down/kulso/aktualis/ujinfluenza/C

Legjobb válasz: Én sem tudom megnyitni, inkább írd le hol találtad. Bár ha az ANTSZ honlapján van akkor asszem tudom mi lehet a konklúzió...

en akkor sem merem magam beoltatni! pedig nagyon bizok czeizel-ben. boldog babavarast mindenkinek!
Én sem tudom megnyitni, inkább írd le hol találtad. Bár ha az ANTSZ honlapján van akkor asszem tudom mi lehet a konklúzió...
én sem veszem fel az oltást.15 hetes km
Én akkor sem oltatom be magam!!!!!!
Ugyanakkor a Szabin cseppektõl is ment a para, ma meg kötelezõ. Errõl ennyit. Sztem a Czeizel éppen az az ember, akinek a szavában lehet bízni. Pont.
Lehet bízni, ezért lett õ is "reklámarc"... Millió kismamának és meddõ párnak segített, õ korunk egyik "hõse", ezért megfelelõ ember az állam oldalán. Szerinted kedves utolsó mi történne a karrierjével és a renoméjával, ha az ellenkezõjét állítaná? Mehetne õ is a süllyesztõbe...
nem tudom megnyitni:(
Szerintem akkor is mehetne a süllyesztõbe ha valótlant állítana és miatta születnének beteg gyerekek(sok 1000, sok 100 000?).Szerinted azt megúszná a karrierje?Lehet, hogy reklámarc de ezért õ már megdolgozott!Már letett az asztalra annyit, hogy én bízzak benne.
A kérdező hozzászólása: Szerintem is jó reklámarc mostanság mindehhez... Nem véletlenül került be a képbe! Fura ez az egész szitu. Nem gondoljátok?
Én meg azt gondolom, ez az egész hülyeség. Oltass vagy ne oltass, oltasd a gyereked, ha megnyugtat, ne oltasd, ha nem nyugtat meg, de senkit ne akarj meggyõzni, mert azt hiszed, hogy igazad van. Nem most fog kiderülni. Lehet, hogy annak lesz igaza, aki oltat, lehet, hogy annak, aki nem. Lehet, hogy mindkét félnek. Abba kéne már hagyni ezt az egész lihegést ezen a témán sztem. Az, aki azért oltat vagy nem, mert egy ilyen fórumon olvas egy névtelen hozzászólást pro vagy kontra, az a felelõtlen. Én oltattam, a gyerekeket is, így érzem helyesnek. De nem akarok senkit meggyõzni, se engem, se a gyerekeimet nem veszélyezteti az, ha más nem oltat. De engem se akarjon UTÓLAG, az oltásunk után meggyõzni senki arról, hogy márpedig nem szabad oltatni. Az én dolgom, nem az övé. Neki meg abból nem származik kára, ha én oltatok. Pont. De egyszerûen õrület egy rohadt oltáson ennyit vajúdni, habzó szájal szídni vagy nem szídni. Minek? Attól bármi is jobb lesz?
Én nem tudom elolvasni egyiket sem de nincs az az Isten hogy én beoltassak egy virussal egy alig fél kg os babát aki a pocimban van!!!Nem leszek kisérleti nyul és a babám sem!
Az elõzõ vagyok!Bocs , ne haragudjatok azt hittem mûködik!
én sem...
Lanyok probaljatok meg igy: http://www.antsz.hu/portal/oldalak/index.page?menuid=f99c01e.. Utanna jobboldalt a negyedik linkre kattintsatok ra. Ugy kezdodik, hogy Czeizel... Remelem sikerul, en igy talatam ra
Az elõzõ vagyok.Sajnos nekem sem ment a bemásolás!Valamiért ezt sem nyitja!!Bocsi
Http://www.antsz.hu/portal/down/kulso/aktualis/ujinfluenza/C zeizel_Oltassak_be_ujinfluenza_ellen_kismamak_20091007. pdf.
Igazad van!

Lehetséges az, hogy 5 hónapos terhes kismamának nem is látszik a hasa?

Egy regényt írok éppen, a 19. század második felében játszódik, és a főszereplőm abban a tudatban van, hogy a nem kívánt terhességét elhajtatta. De akkoriban az ilyesmi elég bizonytalan dolog volt, és nem is sikerült. A baba a pocijába úgy 5. hónapban mozdulna meg, és akkor jönne rá a szereplőm, hogy a baba mégsem ment el. Persze ezek után már nem akar semmilyen módon megszabadulni tőle. Na szóval lehetséges, hogy a baba nem látszik? Én még sosem voltam terhes, a környezetemben meg eddig csak nagy hasú kismamákat láttam. Arra is kíváncsi lennék, hogy ki, hogyan érezte meg, mikor a picije először megmozdult. Előre is köszönök minden választ.

Legjobb válasz: Hugom 22 hétes terhes, eddig 3 kg-ot hízott, nem látszik, ha nem testhez álló ruha van rajta. Nem túl vékony alapból de nem is duci, 170 cm és 65-70 kg szokott lenni, most 72. Én a kislányommal (2. baba) 6 kg-ot híztam szülésig, kb. a 20-22-ig hétig aki nem tudta hogy terhes vagyok nem jött rá az alkatomból. 173 cm vagyok, a terhességet 59-cel kezdtem, 64-gyel szültem.

Hugom 22 hétes terhes, eddig 3 kg-ot hízott, nem látszik, ha nem testhez álló ruha van rajta. Nem túl vékony alapból de nem is duci, 170 cm és 65-70 kg szokott lenni, most 72. Én a kislányommal (2. baba) 6 kg-ot híztam szülésig, kb. a 20-22-ig hétig aki nem tudta hogy terhes vagyok nem jött rá az alkatomból. 173 cm vagyok, a terhességet 59-cel kezdtem, 64-gyel szültem.
Egy barátnõm 7 hósan tudta meg hogy terhes, addig alig hízott, meg volt neki rendesen, nem volt rosszul, a baba nagyon lent feküdt és hátsó falon. A környezete sem vette észre, nem nõtt a hasa. A párja jegyzet meg annyit (utólag tudják hogy kb. 5-6 hósan) hogy mintha hízott volna egy kicsit hasra, meg combra.
Én azt olvastam, hogy a magasabb nõknél (modellalkatúaknál) sokkal késõbb látszik meg a baba, mert felfele van elég helye terjeszkedni.
Én most vagyok 24 hetes és még csak most kezd látszani. Mondjuk nem vagyok egy piszkafa, de kövér sem. :)
nekem is kb 23-24 hetesen kezdett látszódni, átlagos súlyú voltam .
Társszerzõ :DDD
5 hónaposan azért mát látszik mindenkinél a baba.
neeeeeem! én messze vagyok ilyenektõl, eddig mindig csak elkezdtem a regényeimet, de kb az ötvenedik oldalnál abbahagytam mert elfogyott a ihlet. maradtam a novelláknál... :)
Na akkor csak igazam volt...! :P
:P
A kérdező hozzászólása: Médea13 Köszönöm, a hozzászólásod. Az étvágy változást, meg hogy furcsábban érzi magát, bele írtam. Önmarcangolása is van a tette miatt. Kívánósabb is, például éjszaka is kilopózik a kamrába enni...stb. De, mivel a környezetében nincs olyan nõ, aki tudná milyen a terhesség, ezért nem tudja. Azokban az idõkben azért nem lehetett mára már magától értetõdõ témákról kérdezni, beszélni. A regény nagy része már megvan, csak ez a terhesség dolog fogott ki rajtam. De, lehet tényleg a negyedik hónapba írom át.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a hozzászólásokat, sokat segítettetek.
pont van egy munkatarsnom aki 24 hetes terhes es senki meg nem mondta volna ha nem arulja el. magas vekony pedig. igaz bovebb felsoket hord.nekem 16 hetesen nagyobb a pocakom mint neki. es csak 2 kilot hizott. ha nem latom el sem hiszem hogy ilyen van.
Húú ez nem semmi! De legalább minden jó, ha a vége jó! :) És tényleg mindig normálisan megjött neki? Bár gondolom õ nem az a görcsölõs, erõsen, egy hétig menstruáló nõ. :D
Szia nekem 23 héten vállt láthatóvá :) És elöször a 16 héten éreztem, hogy mozog!!!
Az már látszik sajnos, a te esetedben ezt kell, hogy mondjam!
Szerintem alkat függõ , a barátnõmön nem látszódott hogy 6 hónapos. Nem is értem hogyan . Elsõ terhességem és 22 hetesen éreztem élõsszõr , de jó nagy a hasam . 28 hkm
Barátnõd hasa 6 hónapos koráig lapos volt? :O
igen nem egyáltalán nem látszódott , nem is értem hogy miért .
mizuzizu92: Hány kg-os a barátnõd?
hát hogy most hány kg nem tudom , de 2 évvel ezelõtt született a kis fia , nem tudom most a saját súlyommal vagyok elfoglalva, hogy ne hízzak sokat a terhesség alatt :D.
Utolsó elõtti: Ez most komoly? :O És egészséges baba született?
Igen, egészséges. Lassan egyéves nagy baba, korának megfelelõen fejlõdik. Mivel nem tudták a pontos várható születési idõt uh-n ellenõrizték gyakrabban mint mást meg többféle vérvétel volt.
Én azt hallottam, hogy ha valakinek hátrahajló a méhe, akkor alig látszik a terhesség, szóval ilyen lehetséges. Anyum mesélte, hogy amikor születtem, ment be egy nõ, hogy szülni jött, és alig látszódott a hasa... Idõre szült egy több, mint 3 kilós gyereket!

7 hónapos terhes kismamára mennyire veszélyes a bárányhimlő?

Sziasztok!

Legjobb válasz: így van, a kismamára és babára nem veszélyes, de az apucira nagyon is az!!!!

így van, a kismamára és babára nem veszélyes, de az apucira nagyon is az!!!!
Ha már volt bárányhimlõs akkor nem veszélyes. Én inkább a férj miatt aggódnék, rá nézve veszélyes!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Gondolom ha az 5 éves kisfiú elkapja, akkor az apának is nagy az esélye. Akkor érdemes lenne beoltatni magát? Olvastam, hogy felnõttkorban súlyosabb a lefolyása a bárányhimlõnek.
Anno mennyire volt erõs lefolyású a kismama bárányhimlõje? Nekünk egy orvos azt mondta, elõfordulhat, hogy valaki újra elkapja, ha korábban enyhe lefolyású volt nála a bárányhimlõ (kevesebb pötty stb.). Ez sajnos meg is történt egy ismerõsömnél. Szerintem a kismamának érdemes volna vérvizsgálatot csináltatnia, ami kimutatja, hogy védett-e bárányhimlõ ellen.
A kérdező hozzászólása: Úgy tudom erõs lefolyású volt neki gyerekkorában a bárányhimlõ.
Én nem értem a kérdést.
Én szinte alig keményedtem , talán csak az utolsó hónapban.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ :)

18 hetes terhes Kismama, miért nem kívánja a sexet?

Nem tudom,mi lehet velem a baj,de akár hol akár kir?l olvasok,szinte mindenki azt írja,hogy a második trimeszterben mennyire megn? a sexuális étvágya.

Legjobb válasz: Szerintem ez személyfüggõ és nem függ attól hogy kisfiút vagy kislányt vársz! Én egyik terhességemnél sem kívántam soha a szexet, pedig most vagyok a harmadik várandósságom végén! Két lányom van és most fiam lesz, egész végig nem kívántam! Majd utána:) 36 hetes kismami

Szerintem ez személyfüggõ és nem függ attól hogy kisfiút vagy kislányt vársz! Én egyik terhességemnél sem kívántam soha a szexet, pedig most vagyok a harmadik várandósságom végén! Két lányom van és most fiam lesz, egész végig nem kívántam! Majd utána:) 36 hetes kismami
Hát, ahogy látod, nem vagy ezzel egyedül.Én még csak 13 hetes vagyok, de valahogy én sem kívánom.Igaz, 2-3 naponta szoktam engedni a férjemnek, de ennek a felét nem élvezem.Pedig terhességem elõtt nagyon " kívánós" voltam, és le se jöttem a csúcsról.Most meg ott tartunk, hogy ugrok egyet, ha a mellbimbómhoz hozzáér.A mellem annyira érzékeny, hogy nem nagyon engedem, hogy hozzáérjen.Nem tudom, mit várjak a 2. trimesztertõl, mert az elsõben sem voltam rosszul.Most talán az fog változni, hogy már nem rettegek a vetéléstõl.Az elsõ 3 hónapban volt olyan, hogy folyt rólam a víz, úgy féltettem a babát.Vártam, hogy vége legyen, pedig ilyen azelõtt sosem volt.A férjem is szenvedett ettõl, úgyhogy ritkítottunk, és most ott atrtunk, hogy megvárja, míg én kívánom.Addig marad csak neki a kényeztetés.
Nincs köze a baba neméhez. Nekem is fiam van. Õ már 5, 5 hónapos. Egész terhesség alatt összesen 2szer voltunk együtt, de nekem már a második is rossz volt, így hanyagoltuk. A párom abba nem ment bele, hogy csak neki legyen jó, úgyhogy õ is maradt parlagon. Pedig elõtte mi is nagy "étvágyúak" voltunk, minden nap együtt voltunk, volt hogy egy nap többször is. Aztán megszületett a kicsi fiúnk, teltek a hónapok és semmi. 2 hete tört meg a jég, azóta szinte minden 2. este együtt vagyunk és nagyon jó. De minden nap elmondta, hogy szeret, megért, és sosem erõltetett semmit. Most megint olyan szerelmes vagyok, mint a kapcsolatunk legelején, hiszen tudom, hogy neki sem volt könnyû ez a sok hónap, de nem keresett mást, nem "segített" magán, mert engem akart/akar. :D J.
ja és fiut várok(utolsó vagyok) de sztem ennek semmi köze a baba neméhez:) )
ez teljesen nõ és terhességfüggõ!! Nekem az 1. trimeszterben a rosszullétek miatt nem volt kedvem, a 2. trimeszterben száraz lettem, mint a sivatag, nem is nagyon akartam . Már teljesen lemondtam a testi együttlétekrõl, és csodák csodájára az utolsó 2-3 hétben meg mint egy felajzott nagymacska viselkedtem:) Akkor meg a párom lett már visszafogadtabb, hogy nagy has, meg hátha érzi a gyerek... Én meg mondtam, hogy "csönd!" :DD De ha esetleg késõbb se jönne meg a vágyad, ne okold magad miatta; viszont a baba születése utáni idõszakra tudatosan készülj, mert a párod a baba mellett igényli a gyengédséget!:)
én is nagyon nagy sexuális étvágyal rendelkezem/ill tem, de remélem csak átmenetileg multidõ:) régen a napi 2 volt a normális, most inkább a heti 2 ha ráveszem magam! igazábol ugy a 25hétig nem kivántam az egészet(de azért azt a kb heti2t engedtem:D)most viszont ugy vagyok vele, h az orgazmusra nagyon vágyom, de gyorsan, minél elõbb játszadozás nélkül, és behatolás nélkül:) de megoldjuk apával h mind2nkek jó legyen:) 31hetes km
Szia! Én sem kívánom a szexet, pedig kisfiút várok. Estére majd kidõlök a fáradságtól mire oda keverednénk... Szerencsére a párom megértõ. Én azért máshogy kényeztetem a párom, hiszen neki hiányzik a szex, de nekem nem. 21 hetes km
Ez teljesen normális, ne meg szülés után :(. A férjem azt hitte megcsalom, pedig ... na szóval rólam feltételezni ilyet. Aztán rendbe jött minden és a 2.-at várjuk és most jobban oda vagyok érte, de sokat keményedik a pocak és fáradt vagyok nagyon úgyhogy sokszor csak nosztalgiázok, hogy de jó lenne...
Szia! Hát sajnos ezzel én is igy vagyok.Egyszerûen nem kivánom, azaz néha igen, de mire oda kerül a sor, teljesen elmegy tõle a kedvem.Sõt mára eljutottunk odáig, hogy amint a párom közeledik felém a pocakom ugy bekeményedik, hogy moccani sem birok.Ilyenkor jót nevetün, és arra fogjuk, hogy féltékeny az apára a kicsi.Szerencsére apa megértõ. 21 hetes km.
TAnácsot sajna nem tudok adni, de én is így voltam ezzel. Az elsõ terhességem alatt alig birtam kivárni, hogy hozzámérjen a párom, sõt volt olyan, hogy szó szerint letámadtam. A második terhességem elsõ 3 hónapjában semmi nem volt, de utánna egyáltalán nem kivántam a párom. Próbálkoztam, hogy neki jó legyen de semmi. Gondoltam, hogy egy két hét után elmúlik, de nem múlt el, így az utolsó 2 hónap már teljesen szexmentes volt. ÉS nekem az elsõ lett a lány és a második a fiú.
ahogy te is írod van aki kívánja van aki nem pont a tegnap írta egy 18 hetes kismama hogy õ nagyon kívánja és többször is maszturbál ott is a válaszok többségében benne volt hogy aki kívánja az kisfiút vár hát ilyenek a hormonok de szerintem majd változik nálad is sajnos szexuális tanácsot nem tudok adni szexológusnak nem lennék jó de nálam mindig bejön ha ábrándozok valami romantikus dologról aztán átmegy erotikusba és egyszer csak már nagyon jó lenne ha lenne valami :-)))szép baba várást
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Aranyosak vagytok sokat segített :)

26 hetes terhes kismamik miket vettetek már meg a pindurkának?

Legjobb válasz: Szia szerintem ezt a kérdésedet inkább a terhesség-topikba írd,mert Itt mi még csak leendõ kismamák vagyunk:)

Szia szerintem ezt a kérdésedet inkább a terhesség-topikba írd, mert Itt mi még csak leendõ kismamák vagyunk:)
Kedves utólsó és utólsó elõtti!Sajnos nem mindenki áll olyan anyagi helyzetben mint te!Én is adtam a kisfiamra használt ruhát, expressz.hu-n vett használt kocsiban tologáltam és kinaiból öltöztettem és mégis 3 éves már nem halt bele!Már bocs!
szia! Véletlenül találtam meg a kérdésedet, tényleg nem ide való. Nekünk vannak kisruháink, amiket kaptunk, fõleg rugi és body, egy csomó zokni, meg kissapka. Picúrnak már van egy törölközõje, ami akkora, mint egy fürdõlepedõ, vannak cumisüvegei, játékai, fõleg csörgõi. A nagyobb dolgok közül eddig csak az ágyat vettük meg, azt is csak azért, mert akciós volt. A gyerekkocsit is kinéztük már magunknak, de még nincs értelme megvenni. Ágynemût én szeretnék varrni, és 2-3 pulcsikát meg kardigánt is szeretnék neki kötni, remélem, sikerül. De most még dolgozom, úgyhogy november elõtt nem lesz ezekre idõm. Egy turiba azért szeretnék már elmenni, hogy lássam, mi milyen árban van ott. Legnagyobb gondom a bundazsákkal van, olyat, ami újszülöttnek való és még szép is, nem találtam eddig
Kedves utolsó, nagyon szép és praktikus bundazsákokat találhatsz, de nem turiban...ugye nem haragszol meg ezért, de miért nem mész el a Brendonba?Oké drágább, de pl most is rengeteg termékük, ruhák, babakocsik akciósok, és legalább nem más levetett holmiját adod a picurra, hanem márkás, minõségit.
ja, bocs, a bundazsákos voltam
9.39-es! Köszi a tippet, de sajnos nem magyarországi vagyok, olyan üzletben kell keresgéljek, ami nálunk van, és Brendon sajnos nincs. Illetve az internetes dolgok, teszvesz és vatera is kilõve. Aranyos vagy. Még nézegetek. Különben az általunk kinézett babakocsinak is három kereke van, kicsit nehéz, de szerencsére nem lakunk emeleten és anyósomékon kívül más sincs magasan, anyósékhoz meg kocsival fogunk menni úgyis. A párom nagyon praktikus ember, õ pécézte ki elõször a kocsit, mert nagy a kereke, többfunkciós és esernyõre összehajtható.
A "gazdag" vagyok, és most miért háborodtál így föl?Írtam valami rosszat?Én csak leírtam, hogy én mit vettem, és mennyiért, arról meg igazán nem én tehetek, hogy te nem tudsz a gyerekednek annyit megengedni, mint én.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, véletlenül ide írtam!Bocsi
utolsó vagyok, én pl most láttam egy háromkerekû babakocsit, ami 140.000 rõl 75.000-re van értékelve, szerintem ez nem drága, csak körbe kell nézni.Mondjuk én semmit nem vettem használtan egyik gyerekemnél sem, csak Brendonban és bababoltokban vásároltunk.Mivel saját szobájuk van a gyerekeknek, és egy teljes szobaberendezést, kiságy-pelenkázó-komód-akasztós szekrény vettem a fiamnak 80.000 ért.
Babonából akkor még semmit. Csak a 30.héttõl.

Hol szoktatok még csevegni - ezen a blogon kívül - a terhes kismamákkal?

Legjobb válasz: http://www.babaszoba.hu/forums/forum?forum=terhesseg vagy a www.babazo.hu www.mamami.hu Remélem tudtam segíteni:) 40-hetes kismama

origo.hu fórumán, vannak különbözõ szobák
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm szépen az infót! Keresgéltem már, de nem találtam eddig. Megnézem az origót. Boldog babavárást:-)
picibaba.hu, nagyon rendesek es egy csomo temarol lehet beszelgetni.
A nõk lapja oldalán: nlcafe.hu Ha a fórumra belépsz, keresd a Babázzunk! témákat.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok Csajok! Köszönöm az újabb válaszokat is! Megnézem mind, most aztán válogathatok:-) Boldog babavárást Nektek is!:-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!