Találatok a következő kifejezésre: Terheléses vércukor picivel lett (2 db)

Akinek picit lett rossza a 2 órás terheléses vércukor értéke mennyire kellett ráfeküdni a diétára?

Mik lehetnek a befolyásoló tényezők? A napi elfogyasztott folyadék mennyiség? Vagy benne lehet az hogy én nem nagyon fogyasztok cukrot, mármint csak a kávémban van rendes cukor?

Legjobb válasz: Attól függ mennyi lett az eredmény. Mire értetted? Nekem 7,1 lett, elmentem diabetológushoz, aki mondta, hogy ez teljesen jó eredmény, nincs cukorbetegségem, de jó lenne a cukrot mellõzni, illetve megszorítani a többi szénhidrát mennyiséget is. Én a kávéba nyírfacukrot szoktam rakni. Illetve, ellenõrizgetem itthon a cukroszintemet étkezések után.

Attól függ mennyi lett az eredmény. Mire értetted? Nekem 7, 1 lett, elmentem diabetológushoz, aki mondta, hogy ez teljesen jó eredmény, nincs cukorbetegségem, de jó lenne a cukrot mellõzni, illetve megszorítani a többi szénhidrát mennyiséget is. Én a kávéba nyírfacukrot szoktam rakni. Illetve, ellenõrizgetem itthon a cukroszintemet étkezések után.
A kérdező hozzászólása: Én azt olvastam hogy 7, 8 alatt kéne lennie a vércukor szintnek. Nekem 2 óra elteltével 8, 0 lett a diabetikus meg elkezdett olyanról beszélni hogy valami 6, 3 körül kell lennie nem nagyon értem ezt.
Valószínûleg arra gondolt, hogy a 6, 3 az ideális érték, vagy valamilyen középérték lehet. A 7, 8 az a felsõ határ. Az még nem azt jelenti, hogy a 7, 6 hû de jó, csak azt hogy nem éri el a felsõ korlátot. Szerintem higgy a szakembernek, mert nem az a lényeg, neked most, hogy az alsó korlátot elérd, hanem, hogy normalizálódjon a cukrod, mert ez nagyon nem jó a babának. Nekem 5, 6 lett. A védõnõm azt mondta, hogy az egy nagyon jó érték.
Közben elértem, megoldódott a dolog...
Uh ne haraduj rossz helyre ment ez a dolog megoldás.Azt hittem a saját kérdésemhez írtam.SORRY!!! Csajok ide még KELL a válasz!!!!
Mégis mennyi az a picivel magasabb???
A kérdező hozzászólása: Állítólag 7.8-ig jó, nekem 7.9 lett a 2órás.
Nekem 6.9 lett és azt mondták 7-ig jó.Lehet ez is testalakat függõ?
Ez nem tastalkat függõ:) Talán lehet hogy az eggyik helyen cukros lötyi van, a másikon tej, zsemle, a harmadikon mit tudom én mi...Attól is függ, hogy mennyi lehet a terhelt érték....Hát a 7.9tényleg magas sajna, de azt nem értem miért akarnak ezzel már kórházba küldeni..Nekem 8.0lett a terhelés, de senki nem akart kórházba küldeni..(nálunk cukros lötyivel csinálják), csak a dietetikushoz kellett elmennem, és diétáznom kell...Már hónapok óta..Esetleg ha nálatok tej+zsemle volt, és ugy lett 7, 9akkor érthetõ a kórház, de cukros lötyinél nem...Nálunk akinek ilyen 9-10-11körül van a terhelt cukra, azokat szokták befektetni, de õk is azt mondják, hogy igazából a világon semmit nem csinálnak velük a kórházban, csak koplaltatják õket....


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!