Találatok a következő kifejezésre: Terheléses vércukor mennyi idő (4 db)

Terheléses vércukor vizsgálatnak mennyi idő múlva van meg az eredménye?

Még aznap megmondják, vagy pár nap múlva?

Legjobb válasz: Nálunk az éhgyomorit azonnal megmondják,a terheléses eredméynért pedig másnap reggel kellett menni.

Nálunk az éhgyomorit azonnal megmondják, a terheléses eredméynért pedig másnap reggel kellett menni.
Nálunk nincs meg az azonnali eredménye az éhgyomorra levettnek sem. A leletért sem a kismamának kell mennie, hanem a védõnõ kapja meg, és így a legközelebbi tanácsadáson mondják meg az eredményt. Bár gondolom, ha probléma van, akkor esetleg telefonálnak, mert nekem is eltelt 2 hét a vérvétel és a tanácsadás között, és az elég hosszú idõ, ha gond van a cukorral, fõleg, hogy nálunk elégkésõn a 27. héten csinálják.
Nálunk még aznap délután megvan az eredmény. Eszerint mindenhol más!

Ha a terheléses vércukor vizsgálat előtt eszek csokit cukrot, mármint nem aznap, hanem előtte való héten, az befolyásolja az eredményt? Mennyi idő alatt ürül ki?

Legjobb válasz: én is erre készülök szerintem nem befolyásolja az elöte való napi kaja ha 2 óra multán veszik le a vért a zsömlés tej vagy szölöcukor után akkor biztos ennek is megvan a kiszámitot pontos idö mikor mit mérnek

én is erre készülök szerintem nem befolyásolja az elöte való napi kaja ha 2 óra multán veszik le a vért a zsömlés tej vagy szölöcukor után akkor biztos ennek is megvan a kiszámitot pontos idö mikor mit mérnek
Szerintem sem befolyásolja, mert ugye este után már nem lehet enni, 4 óra alatt meg fõleg éjjel a gyomor megemészti a benne lévõ ételt. Reggel nem lehet enni, meg a vizsgálat alatt. Nekem magas lett, mentem dietetikushoz jó kis cukros, lekváros grízestészta ebéd után, és ott jó volt a cukrom.-)
A kérdező hozzászólása: azta.. :) )) ez utóbbi grízes cukros eset vicces.. :) ) Köszi a válaszokat! ;)
egyáltalán nem befolyásolja, hiszen 2 óra elteltével a szervezetben a vércukortartalom visszaáll a normális eredetire. Ha meg befolyásolja mégis, az azt jelenti hogy nagy baj van!!! úgyhogy nyugodtan egyél este 5 tábla csokit is, ebbõl a szempontból semmi jelentõsége. minden jót!!!! :) 37.kismama

Mennyi idõ, mire meglesz a hormonpanel, terheléses vércukor és inzulin vizsgálat eredménye?

Legjobb válasz: Nálunk 2 nap 1 hét között mozog, attól függ mit vizsgálnak. Cukor 1-2 nap szokott leni.

Nálunk 2 nap 1 hét között mozog, attól függ mit vizsgálnak. Cukor 1-2 nap szokott leni.
magánban reggel leveszik, délután küldik az eredményt.
Terheléses vércukor nekem aznap délután készen volt. Reggel levették 2 óra különbséggel ugye és 5-re mentem a nõgyógyászhoz, aki közölte, hogy nem jó az eredményem. :( Na onnantól napi 150 CH diétán voltam...


Terheléses vércukor vizsgálat előtt mennyi ideig nem szabad enni?

Holnap reggel 7re megyek, és emlékszem, hogy mondta a védőnő, hogy ma meddig lehet enni, de nem írtam fel és elfelejtettem.. Köszi szépen a válaszokat előre is!

Legjobb válasz: Este 10 után már ne egyél. És vacsira is normál adagot, ami könnyen emésztõdik, persze éhezni nem kell. Inni vizet ihatsz, sõt, egy nagy pohárral igyál is meg vérvétel elõtt. A vérvételek között pedig pár kortyocska mehet, természetesen szintén csak vízbõl:)

Este 10 után már ne egyél. És vacsira is normál adagot, ami könnyen emésztõdik, persze éhezni nem kell. Inni vizet ihatsz, sõt, egy nagy pohárral igyál is meg vérvétel elõtt. A vérvételek között pedig pár kortyocska mehet, természetesen szintén csak vízbõl:)
Na ez engem is érdekel, mert nekem is a héten lesz aktuális! Ettél ma ugyanúgy, mint eddig?
Hosszú hétvégén nem rendelnek, nekem is hétfõn kéne menni, de csak Szerdán megyek mert õk sem dolgoznak.
A kérdező hozzászólása: Meglett az eredmény, szerencsére ezzel nincs semmi gond, 6, 6 lett a terheléses eredmény. Viszont a laboros papírt nézegettem és most elég sok eredményem nincs benne a referenciaértékben, emiatt kicsit aggódok. Hétfõn megyek védõnõhöz, majd akkor kiderül, hogy mi mit is jelent pontosan..
Nálunk (IX.ker) egy vizes zsömlét és egy pohár tejet kellett vinni. Levették a vért, megettem, megittam amit vittem és rá egy órára vették le a második adagot. Ha ennek az eredménye magas itt akkor lesz ez a cukros lötyi.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat, végül elõzõ este 8-tól nem ettem semmit sem, azt mondták, így jó is. :) Elsõ válaszoló, nem tudom, hogy nálatok hogy van, nekem azt mondta a védõnõ, hogy 2 deci vízhez hozzákeverhetem egy citromnak a levét, amit lehûtve elvittem. Levették a vért, utána hozzákeverték a glükózhoz (ezt nekem kellet megvenni gyógyszertárban) a citromos vizet, és meg kellett innom. Amúgy nem volt vészes így az íze, olyan volt mint egy édesebb limonádé, de citrom nélkül nem tudom, hogy hogy csúszott volna le :D Ezután hazamehettem és 2 óra múlva kellett visszamennem, akkor is levették a vért, és ennyi volt. Közben nem ehettem és nem ihattam semmit, de szerencsére nem is voltam rosszul. Csütörtökön lesz meg az eredmény. Majd szurkolok neked is, hogy minden legyen rendben :)
Ha nincs bajod, nyugodtan ehetsz akár tortát is vacsorára. Ha meg bajod van, jobb ha kiderül.
Nekem is kb. ilyeneke mondott a védõnõ, a doki viszont az mondta egy nagy hülyeség a védõnõktõl ez, mert mindent ugyanúgy kell csinálni mint máskor, mert ha nem úgy eszünk elõtte 1-2 napig akkor becsapjuk saját magunkat.
nekem annyit mondtak, elõzõ este könnyû vacsora, semmi zsíros
Sziasztok, nekem azt mondták hogy éjféltõl már ne egyek semmit és vigyázzak hogy vacsorára se egyek túl cukrosat mert azt kimutatja másnap is a vér. Boldog babavárást!!
Elsõ vagyok. Majd írd meg légyszi, hogy hogyan zajlott, hogy bírtad. Szurkolok neked, hogy jó legyen az eredmény! Én csütörtökön fogok menni, pont akkor kezdjük a 24. hetet:) )
9 után ne egyél.Úgy tudom 10órának kel eltelnie.Nekem is 7re kellett mennem és 9 elött ettem utoljára.
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló, én a 24. hétben vagyok. Úgy tudom, hogy 23-28. hét között kell valamikor megcsinálni.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat :) Igen, úgy ettem mint ahogy máskor szoktam, annyi, hogy ma eléggé elhúzódott az ebéd, igazából pont most eszem meg gyorsan, hogy még ne legyen gáz.. :D Kicsit tartok ettõl a terhelésestõl. Valahol 10 órát írtak, mindenesetre 8tól nem eszek, úgy nem lesz gond szerintem :) Kettes válaszoló, hát elhiszem, hogy kellett hozzá önerõ :D
Ez hány hetesen van, megkérdezhetem?
Nekem úgy mondták h délutántól semmi édességet ne egyek este 6tól meg egyáltalán semmit se. Reggel 7re mentem én is. Igazi megpróbáltatás volt részemrõl :D :D
A kérdező hozzászólása: Igen, közben láttam a naptárban, valahogy teljesen azt hittem, hogy 21-e hétfõ lesz.. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!