Találatok a következő kifejezésre: Terheléses vércukor mennyi (14 db)

Terheléses vércukor vizsgálatnak mennyi idő múlva van meg az eredménye?

Még aznap megmondják, vagy pár nap múlva?

Legjobb válasz: Nálunk az éhgyomorit azonnal megmondják,a terheléses eredméynért pedig másnap reggel kellett menni.

Nálunk az éhgyomorit azonnal megmondják, a terheléses eredméynért pedig másnap reggel kellett menni.
Nálunk nincs meg az azonnali eredménye az éhgyomorra levettnek sem. A leletért sem a kismamának kell mennie, hanem a védõnõ kapja meg, és így a legközelebbi tanácsadáson mondják meg az eredményt. Bár gondolom, ha probléma van, akkor esetleg telefonálnak, mert nekem is eltelt 2 hét a vérvétel és a tanácsadás között, és az elég hosszú idõ, ha gond van a cukorral, fõleg, hogy nálunk elégkésõn a 27. héten csinálják.
Nálunk még aznap délután megvan az eredmény. Eszerint mindenhol más!

Mennyi lett a terheléses-vércukor erdményetek? Mennyi volt az alap? Cukros vizet vagy zsemlét tejjel kellett ennetek/innotok?

én holnap megyek a vérvételre..kíváncsi vagyok kinek mennyi lett az értéke... köszi!

Legjobb válasz: mindkétszer cukros löttyöt ittam elsõ babánál. terhelés elõtt 3,9 terheléssel 3,7 másodiknál: terhelés elõtt 4,3 terheléssel 4,7

mindkétszer cukros löttyöt ittam elsõ babánál. terhelés elõtt 3, 9 terheléssel 3, 7 másodiknál: terhelés elõtt 4, 3 terheléssel 4, 7
nekem a minimum szint alatt volt... :) nekem a gyógyszertárban kellett kiváltanum egy zacskó fruktózport, azt kellett vinnem a vérvételre és citromlevet. Nekem ott keverték bele két dl vízbe. Nem olyan vészes ám ahogy sokan mondják.
Szerintem sem olyan vészes, mint ahogy sokan beállítják. Nekem 75 mg glükózt kellett vennem a patikába + én is vittem magammal citromlevet. Nekem is a vérvételnél keverték be. Éhomi értékem 4, 3 Terheléses 5, 6 30 hkm
cukros lötty 5 volt a terhelés elõtt 4, 7 utána. még kevesebb lett :)
Cukros lötty... blöe.. 0': 4, 8 60': 6, 5 120': 5, 1
Én cukros löttyöt ittam, gyógyszertárban kellett 75 gramm glükózt venni. Nem volt olyan vészes szerintem, mondjuk én 1 citrom levét belefacsarhattam. 0': 4, 7 120': 5, 2 26 hkm

Akinek picit lett rossza a 2 órás terheléses vércukor értéke mennyire kellett ráfeküdni a diétára?

Mik lehetnek a befolyásoló tényezők? A napi elfogyasztott folyadék mennyiség? Vagy benne lehet az hogy én nem nagyon fogyasztok cukrot, mármint csak a kávémban van rendes cukor?

Legjobb válasz: Attól függ mennyi lett az eredmény. Mire értetted? Nekem 7,1 lett, elmentem diabetológushoz, aki mondta, hogy ez teljesen jó eredmény, nincs cukorbetegségem, de jó lenne a cukrot mellõzni, illetve megszorítani a többi szénhidrát mennyiséget is. Én a kávéba nyírfacukrot szoktam rakni. Illetve, ellenõrizgetem itthon a cukroszintemet étkezések után.

Attól függ mennyi lett az eredmény. Mire értetted? Nekem 7, 1 lett, elmentem diabetológushoz, aki mondta, hogy ez teljesen jó eredmény, nincs cukorbetegségem, de jó lenne a cukrot mellõzni, illetve megszorítani a többi szénhidrát mennyiséget is. Én a kávéba nyírfacukrot szoktam rakni. Illetve, ellenõrizgetem itthon a cukroszintemet étkezések után.
A kérdező hozzászólása: Én azt olvastam hogy 7, 8 alatt kéne lennie a vércukor szintnek. Nekem 2 óra elteltével 8, 0 lett a diabetikus meg elkezdett olyanról beszélni hogy valami 6, 3 körül kell lennie nem nagyon értem ezt.
Valószínûleg arra gondolt, hogy a 6, 3 az ideális érték, vagy valamilyen középérték lehet. A 7, 8 az a felsõ határ. Az még nem azt jelenti, hogy a 7, 6 hû de jó, csak azt hogy nem éri el a felsõ korlátot. Szerintem higgy a szakembernek, mert nem az a lényeg, neked most, hogy az alsó korlátot elérd, hanem, hogy normalizálódjon a cukrod, mert ez nagyon nem jó a babának. Nekem 5, 6 lett. A védõnõm azt mondta, hogy az egy nagyon jó érték.


Mennyi idõ, mire meglesz a hormonpanel, terheléses vércukor és inzulin vizsgálat eredménye?

Legjobb válasz: Nálunk 2 nap 1 hét között mozog, attól függ mit vizsgálnak. Cukor 1-2 nap szokott leni.

Nálunk 2 nap 1 hét között mozog, attól függ mit vizsgálnak. Cukor 1-2 nap szokott leni.
magánban reggel leveszik, délután küldik az eredményt.
Terheléses vércukor nekem aznap délután készen volt. Reggel levették 2 óra különbséggel ugye és 5-re mentem a nõgyógyászhoz, aki közölte, hogy nem jó az eredményem. :( Na onnantól napi 150 CH diétán voltam...

Mennyire befolyásolja a mai étkezésem a holnapi vérvétel eredményét (terheléses vércukor)?

Legjobb válasz: Ha nem vagy cukorbeteg, akkor akkor sem fog rossz eredmény kijönni, ha ma csokin élsz, mert a szervezeted fel tudja dolgozni, még ha egészségtelen, akkor is. Ha meg gond van, ki fogja mutatni. 6 után már nem szabad enni, éjfél után már inni sem nagyon. Ezt tartsd be, egyébként meg egyél úgy, ahogy szoktál, hogy reális eredményt láss, ne valami kozmetikázott valamit, a babád érdeke is az, hogy kiderüljön, ha gond van.

Ha nem vagy cukorbeteg, akkor akkor sem fog rossz eredmény kijönni, ha ma csokin élsz, mert a szervezeted fel tudja dolgozni, még ha egészségtelen, akkor is. Ha meg gond van, ki fogja mutatni. 6 után már nem szabad enni, éjfél után már inni sem nagyon. Ezt tartsd be, egyébként meg egyél úgy, ahogy szoktál, hogy reális eredményt láss, ne valami kozmetikázott valamit, a babád érdeke is az, hogy kiderüljön, ha gond van.
Jah és igaza van a második válaszolónak! Úgy egyél, ahogy eddig szoktál! Nekem kifehezetten ezt ajánlotta a védõnõ, mert ha mondjuk baj van, akkor derüljön ki most, mint késõbb. Én sütit is simán ettem elõtte való nap. :-)
Még annyi, hogy nekem 12 órával elõtte már se inni se senni nem szabadott. Remélem jól emlékszem erre a 1 órára, de biztosan mondták neked is, hogy mikortól nem szabad enni-inni. De vizet vigyél majd magaddal mert a 2 óra közben szabad inni, én nem ittam a 2 órában sem és nem jött vér a karomból, bent akartak tartani, de végül még egy szúrással sikerült vért venni, de 3 a max szúrás.
Ma már fogd vissza a szénhidrátot. A védõnõm anno azt mondta, h. már elõtte 1 héttel ne egyek sok sütit, csokit stb, de szerintem ez irreálisan sok.
az én dokim nagyon a kor függvényérõl beszélt, hogy 35 év felett aktuális csak a down szûrés, alatta meg, ok, van kockázata, de akkor sem indokolt, mert elhanyagolható kockázatok. és semmi másnak nem függvénye ez a kór, csak a koré. nekem meg pont a vérvétel a fóbiám, mint ahogy más a pókoktól fél, úgy, hogy "lefagy" velem úgy beszélnek vérvételnél, mint egy ovodással és nem is mondok semmit pedig, nagy bátran leülök, adom a kezem, de már akkor látják rajtam valahogy, hogy kivagyok.
de amit elõzõ túlélt, hát az egy életre nyomot hagyna bennem az biztos.
Engem trombocitopémia (vérzékenység) miatt hetente, kéthetente szúrnak :) Sajnos el kell viselni. Egy idõ után hozzászokik az ember...
A kérdező hozzászólása: Bármilyen nehéz is sokszor, ki kell bírni!Van akiért :)
kérdezhetek még valamit? ezt kizárólag 16 hetesen kell/lehet elvégeztetni?
24-28 hét között kell, ha jólemlékszem
most néztem a listát a védõnõtõl. tényleg 24 hetesen kell. akkor engem miért utalnak be 16 hetesen erre? 16 hetesen csak a hepatitiszt kellene nézni. de gondolom az is vérvétel :(
16 héten régen az AFP volt (de én úgy tudom az már megszûnt) a hepatitiszt elvileg mindegy melyik héten csinálják csak meglegyen terhesség végére. Elvileg ha nincs semmi különösebb probléma akkor egész terhesség alatt 3 szor kell menni vérvételre. Minden trimeszterben egyszer. Barátnõmnek minden vizsgálatot megcsináltak, és bár 6-7 üveggel vettek tõle vért, de csak 3 szor volt.
afp is kell, szóval van még. szóval nekem speciel ezek szerint rém felesleges még mennem majdan 16 is hetesen vérvételre.
Örülj ha csak 3 ampulla volt tõlem mindig 6-ot vettek le. Terhesség elején hetente mentem vérvételre minden alkalommal 6 ampulla, összesen 9 alkalommal csapoltak meg a terhesség alatt, mikor 2 hete utoljára voltam vérvételen utána egy csokitortával ünnepeltem. :D Down szûrés szerintem éppen olyan fontos mint ez a cukor terhelés, minél több dolgot néznek annál nyugodtabb az ember (persze a józan ész határain belül). Nem értem a dokidat, mert a Down szûrés is fontos, az én dokim nem egy nagy vizsgálós fajta, de még õ is javasolta a down szûrést.
pont ez lett volna a köv. kérdésem, hogy volt bárki is, akinek nem lett volna jó ez az eredmény?... a lényeg, hogy én speciel a down kór szûrését sokkal égetõbbnek tartom, arra meg a doki mondja, hogy õ nem látja indokoltnak és nagy kelletlenül adott elérhetõséget, hogy megnézik x helyen 30.000 Ft-ért..
A kérdező hozzászólása: Bocs, nem utolsó hanem 10es. Szerintem meg kell csinálni.A babáért! és magunkért.
Semennyire. Ha nem vagy cukros, akkor a szervezeted az étel elfogyasztása után azonnal elkezdi lebontani a cukrokat és pár óra alatt be is fejezi. Én este nyolc után már nem ettem. Az éhgyomorim 4, 46 lett, majd megittam a cukros löttyött és az én szervezetem azt a cukrot két óra alatt le is bontotta, mert ismét 4, 46 lett a vércukrom
Ugyan úgy egyél ahogy máskor is ennél, a vizsgálatnak pont az a lényege, hogy a valóságot mutassa, tehát amikor normálisan étkezel úgy ahogy szoktál. Neked is és a babádnak is ez az érdeke, hogy valós eredményt mutasson a cukorterhelés.
Én ugyanúgy ettem, ahogy egyébként, (amúgy senki semmi instrukciót nem mondott), direkt jól bevacsiztam, hogy kibírjam kaja nélkül a reggelt :) . Jó alacsony lett az éhhomi és a terhelt cukor is.
Este ne egyél csokit, az bezavarhat. Ha este 10 körül 1-2 kockát bekapsz, mert úgyis késõn lesz a reggeli. Szerintem pár korty víz mehet felkelés után.
A múlt héten voltam terheléses vércukron a Sote 1-esen, lehet inni elõtte, sõt kifejezetten mondták, hogy igyak, természetesen csak szénsavmentes vizet.
bocsi, hogy kérdésre kérdéssel jövök, de mi történik, ha ezt kihagyná egy kismama? én nagyon valószínûsítem, ahogy eddig minden eredményem rendben volt, úgy ez is rendben lenne, szóval én feleslegesnek, indokolatlannak tartom ezt is pluszba.van következménye ha kihagyja az ember?
Egyik vizsgálatra sem vagy kötelezhetõ, pusztán csak a babád és a saját egészsége miatt van rá szükség. A cukor betegség legyen az terhességi vagy sima cukor betegség nagyon alattomos és nem mindig jár tünetekkel, viszont annál nagyobb kárt okoz mind a babában mind a te testedben. Puszta lustaságból nem gondolom, hogy megéri kockáztatni. Nem fájdalmas vizsgálat és nincs semmi mellékhatása, mind össze 2 óra az ember életébõl ennyit megér az egészsége és a tudat, hogy biztosan nincs semmi baj. Sokan mondják, hogy rosszízû a koktél, de szerint nem vészes, nekem semmi de semmi problémám nem volt vele, vinni kell egy kis citromot és azzal abszolút iható a koktél. A 2 órában pedig lehet olvasni, beszélgetni, de ha közel laksz a kórházhoz akkor még haza is lehet menni.
köszönöm, hogy figyelmet fordítottál rám is. nekem magával a vérvétellel van bajom, nemrég örültem, hogy túléltem egy 3 ampullás csapolást, erre kapok még egy beutalót :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Úgy ettem ahogyan szoktam.Csak ma az ebéd cukrosabb étel volt, és felmerült bennem, hogy nem kellett volna.Félek a holnaptól, a kislányommal MINDEN MÁS EREDMÉNYEM JÓ VOLT, CSAK EZ NEM! !!-Kedves utolsó!Én felelõtlenségnek tartom ha ezt valaki kihadja.
A kérdező hozzászólása: Én pl 11 hetes vagyok, és max a 12.hétre megkel csináltatni.És ha jó az eredmény akkor még egyszer ismétlik a 24.héten.Lányommal is így volt 2010ben.

Terheléses vércukor vizsgálat előtt mennyi ideig nem szabad enni?

Holnap reggel 7re megyek, és emlékszem, hogy mondta a védőnő, hogy ma meddig lehet enni, de nem írtam fel és elfelejtettem.. Köszi szépen a válaszokat előre is!

Legjobb válasz: Este 10 után már ne egyél. És vacsira is normál adagot, ami könnyen emésztõdik, persze éhezni nem kell. Inni vizet ihatsz, sõt, egy nagy pohárral igyál is meg vérvétel elõtt. A vérvételek között pedig pár kortyocska mehet, természetesen szintén csak vízbõl:)

Este 10 után már ne egyél. És vacsira is normál adagot, ami könnyen emésztõdik, persze éhezni nem kell. Inni vizet ihatsz, sõt, egy nagy pohárral igyál is meg vérvétel elõtt. A vérvételek között pedig pár kortyocska mehet, természetesen szintén csak vízbõl:)
Na ez engem is érdekel, mert nekem is a héten lesz aktuális! Ettél ma ugyanúgy, mint eddig?
Hosszú hétvégén nem rendelnek, nekem is hétfõn kéne menni, de csak Szerdán megyek mert õk sem dolgoznak.
A kérdező hozzászólása: Meglett az eredmény, szerencsére ezzel nincs semmi gond, 6, 6 lett a terheléses eredmény. Viszont a laboros papírt nézegettem és most elég sok eredményem nincs benne a referenciaértékben, emiatt kicsit aggódok. Hétfõn megyek védõnõhöz, majd akkor kiderül, hogy mi mit is jelent pontosan..
Nálunk (IX.ker) egy vizes zsömlét és egy pohár tejet kellett vinni. Levették a vért, megettem, megittam amit vittem és rá egy órára vették le a második adagot. Ha ennek az eredménye magas itt akkor lesz ez a cukros lötyi.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat, végül elõzõ este 8-tól nem ettem semmit sem, azt mondták, így jó is. :) Elsõ válaszoló, nem tudom, hogy nálatok hogy van, nekem azt mondta a védõnõ, hogy 2 deci vízhez hozzákeverhetem egy citromnak a levét, amit lehûtve elvittem. Levették a vért, utána hozzákeverték a glükózhoz (ezt nekem kellet megvenni gyógyszertárban) a citromos vizet, és meg kellett innom. Amúgy nem volt vészes így az íze, olyan volt mint egy édesebb limonádé, de citrom nélkül nem tudom, hogy hogy csúszott volna le :D Ezután hazamehettem és 2 óra múlva kellett visszamennem, akkor is levették a vért, és ennyi volt. Közben nem ehettem és nem ihattam semmit, de szerencsére nem is voltam rosszul. Csütörtökön lesz meg az eredmény. Majd szurkolok neked is, hogy minden legyen rendben :)
Ha nincs bajod, nyugodtan ehetsz akár tortát is vacsorára. Ha meg bajod van, jobb ha kiderül.
Nekem is kb. ilyeneke mondott a védõnõ, a doki viszont az mondta egy nagy hülyeség a védõnõktõl ez, mert mindent ugyanúgy kell csinálni mint máskor, mert ha nem úgy eszünk elõtte 1-2 napig akkor becsapjuk saját magunkat.
nekem annyit mondtak, elõzõ este könnyû vacsora, semmi zsíros
Sziasztok, nekem azt mondták hogy éjféltõl már ne egyek semmit és vigyázzak hogy vacsorára se egyek túl cukrosat mert azt kimutatja másnap is a vér. Boldog babavárást!!
Elsõ vagyok. Majd írd meg légyszi, hogy hogyan zajlott, hogy bírtad. Szurkolok neked, hogy jó legyen az eredmény! Én csütörtökön fogok menni, pont akkor kezdjük a 24. hetet:) )
9 után ne egyél.Úgy tudom 10órának kel eltelnie.Nekem is 7re kellett mennem és 9 elött ettem utoljára.
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló, én a 24. hétben vagyok. Úgy tudom, hogy 23-28. hét között kell valamikor megcsinálni.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat :) Igen, úgy ettem mint ahogy máskor szoktam, annyi, hogy ma eléggé elhúzódott az ebéd, igazából pont most eszem meg gyorsan, hogy még ne legyen gáz.. :D Kicsit tartok ettõl a terhelésestõl. Valahol 10 órát írtak, mindenesetre 8tól nem eszek, úgy nem lesz gond szerintem :) Kettes válaszoló, hát elhiszem, hogy kellett hozzá önerõ :D
Ez hány hetesen van, megkérdezhetem?
Nekem úgy mondták h délutántól semmi édességet ne egyek este 6tól meg egyáltalán semmit se. Reggel 7re mentem én is. Igazi megpróbáltatás volt részemrõl :D :D
A kérdező hozzászólása: Igen, közben láttam a naptárban, valahogy teljesen azt hittem, hogy 21-e hétfõ lesz.. :)

Mennyi az a vércukorszint, ami felett nem végzik el a terheléses vércukor vizsgálatot?

Azt tudom, hogy az első vérvételnél ellenőrzik, csak nem tudom, hogy mennyi ez az érték.

Legjobb válasz: Labortól függ, ha jól emlékszem 7 körül lehet a határ

Labortól függ, ha jól emlékszem 7 körül lehet a határ
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ. Akkor ilyenkor már az inzulin változását sem tudják gondolom ellenõrizni.... Innen akkor már az érték cukorbetegséget jelent?
Hogy inzulint néznek-e az a beutalótól függ. Ha terheléses cukrot kért az orvos, akkor cukrot néznek, ha terheléses inzulint, akkor inzulint és cukrot. A 7 fölötti éhgyomri vércukorszint már cukorbetegséget valószínûsít, de érdemes megismételni a vizsgálatot egy ilyen diagnózis felállítása elõtt.

A terheléses vércukor vizsgálat miatt ( tömény édes por+teás változat) kerüljem pár napig az édességet? Mennyire ártott a babának ez a nagy cukor mennyiség?

egyáltalán az én szervezetemnek kell lebontania a cukrot vagy a babának?

Legjobb válasz: Neked kell lebontani a cukrot nem a babának,de a vér által kap belõle õ is. Ha bírsz édeset enni,akkor tedd, a szervezet szól úgyis,ha sok volt neki. 32hkm

Neked kell lebontani a cukrot nem a babának, de a vér által kap belõle õ is. Ha bírsz édeset enni, akkor tedd, a szervezet szól úgyis, ha sok volt neki. 32hkm
Nem ártott neki, különben ha ártana akkor nem is csinálnák ezt a tesztet. Ez azért van hogy megtudják hogy a szervezeted hogy reagál egy nagyobb cukorlöketre.
A kérdező hozzászólása: igen sok volt, nagyon hányingerem volt tegnap egész délelõtt, .. de ma jól vagyok, és ezért kérdeztem hogy ennek ellenére készíthetnék e valamilyen desszertet vagy megvolt a hétre való cukor adagunk :)
Pont azt vizsgálják, hogy bírkózik meg a szervezeted a nagyobb mennyiségû cukorral. Ha minden flottul mûködik, simán lebontja, ha nem, azt kimutatja a vizsgálat és akkor kell diétát tartanod. Remélhetõleg jó lesz az eredményed! Nyugodtan ehetsz, ami jólesik és eddig is etted.
A kérdező hozzászólása: nem ettem eddig túlzottan édességet inkább a zöldséget kívánom kilószámra ezért sem hízhattam semmit még eddig pedig nem vagyok sovány, 85 kg vagyok , most elég normálisan nézek ki, , 24 hetes vagyok. már tegnap is tervben volt hogy készítek somlói galuskát de a hányinger miatt nem tudtam, de most lehet nekiállnék ezért kérdeztem ti mit gondoltok errõl..
A szervezeted rég lebontotta, és abból a baba keveset érzékelt. Nyugodtan egyél olyan édességet amit megkívánsz. Gondolom nem ennéd meg az egész tepsi somlói galuskát :) 28+4hkm
A kérdező hozzászólása: nem enném meg :) arra itt van a férjem meg a 2 éves kislányom !!

Múlt héten voltam a 2. vérvételen ami a terheléses vércukor vizsgálat is volt. Ezek az eredmények mennyire rosszak? Többi lent.

Ezeknél van csillag:Vörösvérsejtszám 3,5 T/L 4,1-5,1 Hemoglobin 116 g/L 123-153 MCV 101 fL 80-96 MCH 34 pg 28-33 MPV 7 fL 8-13

Legjobb válasz: csak kicsit vérszegény vagy, egyél sok friss zöldséget-gyümölcsöt-húst és/vagy szedj terhesvitamint!

csak kicsit vérszegény vagy, egyél sok friss zöldséget-gyümölcsöt-húst és/vagy szedj terhesvitamint!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ.Terhesvitamint szedek!
már nem emlékszem de valami nagyon minimális
Úgy emlékszem egy-kétszáz forint körül van az ára.
Azt hiszem 70ft volt nekem
Szombathelyen nem kell fizetni, sõt teába teszik.Ez érdekes.
Nekem receptre volt 70ft. Citromot nem kaptam hozzá azt mondta a csaj hogy ha nem birom pici citromos ücsit ihatok. 1, 5 bögrével megittam azért.
utolsó vagyok, recept nélkül vettem.
Sziasztok, én pont ma vettem meg (feltéve, ha jól értem, és tényleg a glucosum anhydricum-ra gondolt a kérdezõ), nos ez ma 200 ft-ba került.
Tegnap vettem meg. :) 75 g a mennyiség, receptre volt felírva, 98 Ft-ért.
Valahol képesek kifizettetni? Nálunk a vérvételen adták az összekevert löttyöt, még citromot is tett bele a vérvételes nõci.
Az a por csak szõlõcukor. 100 Ft alatt van.
Recept nélkül volt 200 ft alatt. Receptre is lehet kapni? :o)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! (Azt hittem, valami horribál ára van.)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, mindegyik hasznos volt!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!