Találatok a következő kifejezésre: Terheléses vércukor lehet (6 db)

Lehet enni és inni? Holnap megyek az utolsó, 36. heti nagylaborra. Éhgyomorra menjek, vagy lehet enni-inni? Terheléses vércukor 2 hete volt.

Legjobb válasz: elvileg megmondják, amikor a beutalót kapod, de általában éhgyomorra kell menni. de ha felhívod a terhesgondozót, biztos megmondják, vagy a védõnõdet kérdezd meg! hogy hogy ilyen késõn csinálták a terheléses cukor vizsgálatot?

elvileg megmondják, amikor a beutalót kapod, de általában éhgyomorra kell menni. de ha felhívod a terhesgondozót, biztos megmondják, vagy a védõnõdet kérdezd meg! hogy hogy ilyen késõn csinálták a terheléses cukor vizsgálatot?
Szerintem lehet enni, inni, legalábbis nálunk lehet, a doki mondta.(Miskolc)Kivéve a terheléses vércukornál, de te azon már túl vagy.Kérdezz rá azért.(24h)
Szia!Nekem a múlt héten csinálták, nem éhgyomorra voltam, direkt megkérdeztem azt mondták cukrot nem néznek.37 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszi! A holnapi nap: ctg, orvosi vizsgálat és ott kapom a beutalót a laborra. A terheléses cukor ismétlõ volt, mert a védõnõ cukrot talált a vizeletemben.

Megjött a terheléses vércukor vizsgálat eredményem, a haemoglobin pozitív, vizelet üledék 120-130 vvt, 1-2 fvs. A háziorvosom és nőgyógyászom szabadságon. Mi lehet v mitől lehet? Most elugrok a védőnőhöz hátha tud valami okosat mondani. Köszönm: Lya

Legjobb válasz: Ez a vizelet vizsgálat eredménye nem? szerintem ez húgyúti fertõzés. Gyulladás van a szervezetban.Ráadásul vér is van a vizeletben. Menj a helyettesítõ dokihoz, ír fel antibiotikumot.

Ez a vizelet vizsgálat eredménye nem? szerintem ez húgyúti fertõzés. Gyulladás van a szervezetban.Ráadásul vér is van a vizeletben. Menj a helyettesítõ dokihoz, ír fel antibiotikumot.
Nekem egy hét volt.
Nekem reggel leveszik, délután már küldik emailben az eredményt.
Nekem következõ nap kellett menni az eredményért. (Bp. Fehérvári út)
Délelõtt levették, délután négyre volt eredmény.
Tatabányán másnap
Nekem aznap kesz volt, ugy egy ora mulva, de maganrendelo.
A kérdező hozzászólása: Kismamáknál menyi idõ? Mert én a Sztk-ba járok
szerintem mindenki kismama volt, aki válaszolt:) Egyébként, mikor leveszik, el szokta mondani a nõvérke, h mikor lehet menni az eredményért.
A kérdező hozzászólása: hát nekem nem mondta el:/ de akkor kb egy hét után lehet menni tehát ha kedden mentem és következõ kedden visza megyek az jó nem?


Terheléses vércukor vizsgálat után, mind a két eredményem alacsony lett. Baja lehet belőle a babámnak?

Éhgyomorra 3,3 rá két óra múlva csak 4,2. Most nagyon megvagyok ijedve és féltem a babámat!!! :(

Legjobb válasz: Szia! Nekem is kb. ilyen értékeim voltak, sõt a 120perces még alacsonyabb is volt. Most visszanéztem a leleteimet mindkét terhességem alatt és az összesen meg van csillagozva a glükóz, mert mindegyiken alacsonyabb a normálisnál. A dokim szerint nagyon jól dolgozza fel a szervezetem a cukrot, úgyhogy csak egy kicsit aggódtam miatta :) 2 makkegészséges fiam van, akik már 6 és 3,5 évesek. Mindkét terhességem abszolút problémamentes volt, mindketten 4 kilóval születtek, természetes úton. Úgyhogy nyugi, de persze azért kérdezed meg a dokidat is! :) Kellemes és nyugodt babavárást kívánok!

Szia! Nekem is kb. ilyen értékeim voltak, sõt a 120perces még alacsonyabb is volt. Most visszanéztem a leleteimet mindkét terhességem alatt és az összesen meg van csillagozva a glükóz, mert mindegyiken alacsonyabb a normálisnál. A dokim szerint nagyon jól dolgozza fel a szervezetem a cukrot, úgyhogy csak egy kicsit aggódtam miatta :) 2 makkegészséges fiam van, akik már 6 és 3, 5 évesek. Mindkét terhességem abszolút problémamentes volt, mindketten 4 kilóval születtek, természetes úton. Úgyhogy nyugi, de persze azért kérdezed meg a dokidat is! :) Kellemes és nyugodt babavárást kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszod! :) Nem gondoltam volna, hogy ilyen alacsony értékek lesznek sajnos. De egy kicsit megnyugtattál! Remélem nem lesz ebbõl probléma. Az orvosomnak meg mindenképp viszem a leleteket, és õ is megnyugtató választ ad! További szép napot Neked! :)
nekem alacsonyabb volt a terhelés elõtt mint után.Semmi baja nem lesz tõle.Inkább alacsony legyen mint magas.Semmi problémát nem okoz ha alacsonyabb.36hkm

Terheléses vércukor vizsgálatnál, lehet a két vérvétel között enni valamit?

Legjobb válasz: Nem!!! Teljesen rossz eredményt ad, ha eszel!!!

Nem!!! Teljesen rossz eredményt ad, ha eszel!!!
A kérdező hozzászólása: Köszike!
Max. vizet lehet inni
Szia! Semmit nem lehet enni, nálunk Pécsen még inni sem szabad! Elõtte is max. vizet ihatsz otthon. Gondolom nem szeretnéd hogy eltérõ legyen az eredményed és cukrosként kezeljenek pedig nem is vagy az.
Nálunk sem lehet elõtte sem és közben sem még vizet sem inni. Sajna. Ezt ki kell bírni, én is most készülök rá jövõ héten:-)
elõtte max egy pohár vizet, közben semmit enni, inni! Még mozogni sem! De miért akarsz enni? Nehogy azt hidd, éhes leszel, én is azt hittem, közben telve voltam azzal az édes lütyivel :( :) szóval ülni és várni pontosan a 2 órát türelemmel :) Elõtte való napokban ne egyél édeset, vacsora elõtte gyenge legyen és 8-ig. Legfontosabb, h ne izgulj! Az idegesség dobja a cukrot. Kívánom, h jó legyen az eredményed!

22 hetesen el lehet menni a terheléses vércukor vizsgálatra?

Legjobb válasz: Nekem 26 hetesen nézték ,de szerintem miért ne lehetne.

Nekem 26 hetesen nézték , de szerintem miért ne lehetne.
Tudtommal betöltött 24. hét után kell menni.
Csatlakozom a 2. válaszolóhoz. Annyival egészíteném ki, hogy akkor érdemes elõbb menni, ha valami miatt rizikócsoportba tartozol. Pl. van a családban cukorbeteg, vagy ha az eddigi laborvizsgálataidnál az éhgyomri cukorod magas volt, vagy ha magas a vérnyomásod és sok súlyfelesleged is van.
Én a 23. héten fogok menni. A dokim erre az idõpontra kérte, mert csak havi egyszer megyek hozzá. Így a vizsgálat alkalmával megnézni a leleteimet is. Itt nincs olyan kötött idõpont mint az AFP-nél.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!