Találatok a következő kifejezésre: Terheléses vércukor hogyan (24 db)

Veszprémben terheléses vércukor hogy zajlik?

Lehet citromlevet vinni, hányszor vesznek vért ( 2x vagy 4x ) , közben el lehet menni?

Legjobb válasz: Szia! Köszönöm szépen a választ!

A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm szépen a választ!
Szia.Én tavaly voltam:Reggel éhgyomorra kell menni, ásványvizet azt lehet inni decsak tényleg pár kortyot ha nem bírod.Leveszik a vért, utána meg kell inni kb.2dl cukrosvizet(szõlõcukrot neked kell vinni), van ott citromlé lehet bele önteni, utána egy óra múlva megint vérvétel, és rá egy órára megint.Közben el lehet menni sétálni ha van kedved, de pontosan nézd az órát és érj vissza idõbe, soron kívül be kell kopogni és be lehet menni.Másnap megvan az eredmény.Remélem tudtam segíteni, nekem ez volt az összes vizsgálat közül a legrosszabb, még most is felfordul a gyomrom ha rágondolok, mert amúgy sem kívántam az édességet a terhesség alatt, de ez....brrr 8hós manó anyuja

Ha az van a terheléses vércukor mérés eredményén hogy pozitív akkor az az jelenti hogy cukros lettem terhességem alatt?

most kaptam meg az eredményt és az van rajta hogy

Legjobb válasz: Ez nem a vércukor eredményed, azon konkrét érték szerepel, nem az, hogy pozitív vagy negatív. Ez az ellenanyag szûrés eredménye.

Ez nem a vércukor eredményed, azon konkrét érték szerepel, nem az, hogy pozitív vagy negatív. Ez az ellenanyag szûrés eredménye.
A kérdező hozzászólása: ja értem. csak azért gondoltam mivel hogy a doki terheléses vércukor mérésre küldött....de oks
Az ellenanyagszûrés eredménye: pozitív, ez a vércsoport összeférhetetlenséggel függ össze. Valószínû a babád vére nem azonos a tiéddel. Ezt folyamatosan figyelni kell majd. Mint laikus ezt mondanám.
nem azért, de ebben sehol nincs szó cukorról. Ez az ellenanyagról szól, beírod RH összeférhetetlenség és találni fogsz róla információt. Például itt: http://www.freeweb.hu/mama-baba/rh.html
Nem rosszindulatból, de ezt komolyan kérdezted? Nem mondta az orvosod, hogy ellenanyag szûrésre is küld? Vagy nem olvastad el a beutalódat? Viszont keresd fel az orvosod, vagy a védõnõdet, és beszélj velük, hogy mi a teendõd, mert ez azért nem olyan szokványos.
Tényleg keresd fel a dokit vagy a védõnõt mert ez a vizsgálat kötelezõ a terhesgondozás alatt(az ellenanyagszûrés) és a terheléses vércukor is kötelezõ!!

Ma voltam terheléses vércukor vizsgálaton. Normális, hogy éhgyomorra nem vettek vért csak terhelés után?

Odamentem éhgyomorra, mert úgy tudtam, hogy éhgyomrit is csinálnak, erre közölte a laboros n?, hogy csak a vizeletet kell leadni, egyek (zsömle+tej) és 1 óra múlva jöjjek vissza vérvételre.Szerintetek ez így rendben lesz?

Legjobb válasz: Szia! Nem tudom, de szerintem a terhelésesnek az a lényege, hogy megnézik az éhgyomrit, meg a terhelt értéket is. Nálunk így van, bár itt a cukoroldatos, 2 órás terhelést végzik. Kérdezz azért utána legalább a védõnõtõl, vagy a dokitól! Remélem, nem kell megismételned a vizsgálatot! :-) Minden jót!

Szia! Nem tudom, de szerintem a terhelésesnek az a lényege, hogy megnézik az éhgyomrit, meg a terhelt értéket is. Nálunk így van, bár itt a cukoroldatos, 2 órás terhelést végzik. Kérdezz azért utána legalább a védõnõtõl, vagy a dokitól! Remélem, nem kell megismételned a vizsgálatot! :-) Minden jót!
Szia! Biztosan normális, van ahol így veszik le, van ahol másképp. Nekem a Péterfyben pont így vették le, hogy csak a cukros szirup megivása után két órával vettek vért. Éhgyomorit nem. Ha nem lenne jó az eredmény, nem így csinálnák. Nyugodj meg.
szia! :) szóval nekem mind a kettõt megcsinálták, a tej+zsöminél is vettek vért éhgyomorra, aztán rá 1 órára vettek megint. ezt a vizsgálatot szokták kérni a doki és amennyiben ez magasabb, akkor küldenek a terhelésesre (cukorszirupos), ahol szintén elõször éhgyomor, utána pedig 60 és 120 perc elteltével vesznek megint vért. sajnos nekem kicsit magas lett, diétáznom kell. alapból is nézik a teljes vérképnél a cukrot egyébként. a dokid meg tudja mondani, hogy mit kért pontosan. üdv
2.válaszoló ismét, ha 25 hetes vagy, akkor kell éhgyomri, ez kiderült, a legjobb ha megemlíted az orvosodnak, hogy így és így történt, mi legyen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok választ! Azt hiszem inkább felhívom majd a dokimat. Egyébként 25 hetes vagyok. Azt a doki ráírta a papírra, hogy tej+zsömlés vizsgálatot kér, de az nem volt rajta egyértelmûen, hogy éhgyomri kell-e. Én úgy gondoltam, hogy kell, mert eddig mindenhol úgy hallottam, hogy vesznek vért éhgyomorra is.
én is így tudom , ahogy az elõttem író. Nálunk a terheléses cukrovizsgálaton (24.hetesen) van éhgyomri vérvétel, de ez a cukros italosra (75 gr cukor+víz) vonatkozik és utána szintén 2 óra múlva vérvétel. Na meg van a másik a zsömlés és az elõtt lehet enni. Nálunk így van. Nekem kicsit magas lett a cukorterheléses vérvétel (8.1) és diétáznom kell. És amikor megyek tesztebédre, ami abból áll, hogy edbédelnem kell egy meghatározott listából kiválasztott ebédet, akkor én is ehetek elõtte reggelit. Délben kell itthon megennem és 1 óra múlva vesznek vért. Szerintem a zsömlés ilyen elven mûködik, nem kell éhgyomorra vért venni, mert a lényege az hogy ha megeszi a zsömlét+ megissza a tejet, akkor 1 óra múlva mennyi lesz a cukor a vérében. Ennyi. Minden rendben lesz. Sok sikert. 32 hetes kismama
2. válaszoló vagyok, akkor most az a kérdés hány hetes vagy?
Két különbözõ vérvételrõl beszéltek. Az egyik a vércukorterheléses, amit ha jól emlékszem 16-18 hét körül vesznek le. Ott van éhgyomri vérvétel, majd a cukrosoldat után pár órával újra vesznek vért. A másikat valamikor a 3. trimeszterben veszik le, oda eleve úgy kellett menni, hogy vérvétel elõtt 1 órával ettél zsömlét és egy pohár tejet v. kefírt. És ott nem vesznek éhgyomorra vért. Bocsi, hogy nem emlékszem a pontos hetekre, pedig csak 3 hónapja szültem...:-)
Szia. Nekem tegnap csinálták ezt a vérvételt, és pont az a lényege, hogy az elsõt éhgyomorra, a másodikat pedig a terhelés után kell csinálni. Itt (Salgótarján) az a szokás, hogy cukros vizet itatnak és rá két órára leveszik a következõt. Abból ahogy Neked csinálták nem tudom mit tudnak megállapítani. Mivel akarják összehasonlítani? Üdv, 25 hetes kismami
Az elõzõ hozzászólókhoz csatlakozom én is. Mifelénk van éhgyomori vérvétel, majd még óránként vesznek vért (1, 2 3 és 4 óra múlva)
Szia! Szerintem is jelezd a dokidnak, hogy így történt veled, mert elvileg az a lényege ahogy írtátok, hogy kell egy éhgyomri és rá nálunk 2 órárta megnézika terheléses eredményt.Hisz az éhgyomri érték is fontos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek! Felhívtam az orvosomat és azt mondta, hogy rendben van így, nem baj, hogy nem vettek éhgyomrit. Ha ennek túl magas az eredménye, akkor majd elküld cukoroldatosra is, de reméljük minden rendben lesz. (Eddig nem volt gond a cukrommal.)


Terheléses vércukor kérdés. Ha zsemlét eszek mikor veszik le a vért, doktor azt mondta, hogy egyek 2 zsemlét igyak 3 dl tejet és 2 óra múlva le veszik a vért, hogy van ez?

egyszer már volt ,hogy cukros vizet ittam,előbb ujjbegyből levették a vért,utána megittam a a cukros vizet,megint vettek vért,90 perc után megint szúrtak és utána még fél óra múlva.Szóval 3 szor vettek vért és először ujjamat szúrták.

Legjobb válasz: ennyiszer szúrtak?engem 120 perc után a cukrosvíz után ha azt mondta a doki hogy egyél akkor ehetsz.ha jól emlékszem tényleg van ilyen.bár rég volt már tél

ennyiszer szúrtak?engem 120 perc után a cukrosvíz után ha azt mondta a doki hogy egyél akkor ehetsz.ha jól emlékszem tényleg van ilyen.bár rég volt már tél
A kérdező hozzászólása: köszönöm.
Nekem 2 terhességemnél terheléses vércukrot csináltak, de ott vénás vért néztek. Az elsõnél még 1 órás vérvétel is volt, a másodiknál már csak a 120 perces. Mivel az elsõnél terhességi diabéteszem volt a második terhességnél 2x is le kellett küzdenem a cukros 'teát'. Most a 3. babát várom, a védõnõ azt mondta, hogy 1 zsemle + 2 dl tej és csak 1 órás vérvétel van, elõtte nincs. Ki érti ezt? Most egy másik városban lakunk, de ahány hely az országban annyi módszer? Totál káosz...
Én holnap reggel megyek. De nekem ki kellett váltanom hozzá a cukrot, amit majd felvizeznek, és azt viszem. Elöször éhgyomorra vesznek vért, aztán megiszom a cukrosvizet és 2 óra múlva újra vérvétel. De rendesen vénából veszik mindkettõt. Hallottam, hogy valahol ez a zsemlés módszer van, de szerintem éhgyomri cukrot akkor is néznek, vagy nem? És csak utána eszel. Ezt jobb lenne megkérdezni pontosan a védõnõtõl, vagy az orvostól, mert térségenként elég nagy eltérések vannak ebben a dologban.
Tényleg ahány kórház, annyi szokás, a dokid biztos tudja, mi épp a módi, tehát kövesd az utasításait, ha meg nem értettél valamit, akkor tõle kellene megkérdezned. Lehet, hogy ugyanabban a kórházban más a terheléses vércukorvizsgálat terheseknél, és más egyéb esetekben. Lehet, hogy ezért volt neked már cukros-ujjbegyes, és ezért lesz most zsömlés-tejes? Az mondjuk durva, ha a kórháznak már a cukorra sincs pénze, és a kismamával váltatja ki, ilyenrõl még nem hallottam... Asszem, én szerencsés vagyok, a mi kórházunkban "jár" az a jó kis cukros tea, és a módszer már jó pár éve változatlan. Egyébként három vénás bökés van nálunk, egy éhgyomri, majd utána óránként még kettõ.

Terheléses vércukor mérés! Ti hogy csináltátok?

Ma voltam a véd?n?mnél, aki azt mondta, hogy ha megyek a vérvételre vigyek magammal 2 dl forró fekete teát és a kezembe nyomott 70 gramm sz?l?cukorport, hogy majd tegyem bele. Nos gondolom ne itthon tegyem bele a cukrot mert még a végén azt mondják a dokik, hogy ki tudja mit is tettem bele.. Nem is ez a lényeg. De mindenkinek így van? Én azt hittem ott megiszok valami löttyöt aztán túl leszek rajta.. De ez így sokkoló! Legalábbis nekem mert elég rosszul lév? típus vagyok.. :(

Legjobb válasz: Szia! Nekem vízben kellett oldani. Vagyis ott oldották volna fel, de én otthon feloldottam. Húzták a szájukat, de elfogatták. Nem hallottam olyat, hogy fekete teában is lehetne. Én nagyon rosszul lettem a lötyitõl, és erõsen küzdöttem, hogy ne hánnyam ki, mert akkor újra kellett volna máskor kezdeni. És, ha rosszul levõs vagy, akkor inkább kísérjen el valaki. Kitartást! Üdv: 39+3 hkm

én is 24 hetes vagyok csütörtökön megyek reggel 7-re éhgyomorra , elõször vesznek vért, megmérik a cukrot, aztán fekete teába amibe otthon öntök jó sok citromlevet, adnak ott azt az édes port beleöntöm és megkell inni.. 2 óra a várakozás nem lehet se enni, se inni nekünk legalábbis, aztán újra megmérik a cukrot és annyi..
Szia! Nekem vízben kellett oldani. Vagyis ott oldották volna fel, de én otthon feloldottam. Húzták a szájukat, de elfogatták. Nem hallottam olyat, hogy fekete teában is lehetne. Én nagyon rosszul lettem a lötyitõl, és erõsen küzdöttem, hogy ne hánnyam ki, mert akkor újra kellett volna máskor kezdeni. És, ha rosszul levõs vagy, akkor inkább kísérjen el valaki. Kitartást! Üdv: 39+3 hkm
nekem 2 deci vízbe keverték a zacskó cukorport de rakhattam bele citromot.
a terheléses vércukornak pont ez a lényege hogy a cukrot hogy tudja lebontani a szervezet. ha meg annyira félsz hogy mit szólnak hát vidd magaddal a port, és ott szórd bele.. ennyi !
A kérdező hozzászólása: Na ezért is kérdeztem meg.. :\ Elég fura nekem is ez a teás dolog, de azért elviszem.. Nehogy a végén magyarázzanak.. :\ Köszi a gyors válaszokat sokat segítettek! :)
Hát ez nagyon kórházfüggõ! Ahogy nálunk zajlik: 1. kör: éhgyomri vérvétel+vizelet, ezután meginni 2 dl tejet, és megenni egy zsömlét, 1 óra várakozás (sétálni sem szabad, mert az is bezavar az értékba), utána újabb vérvétel. Amennyiben jó az eredmény, akkor ennyi volt. Ha az érték nem jó, akkor jön a következõ: 2. kör: éhgyomorra vérvétel, majd cukorszirup, amit ott adnak, ott csinálnak, 2 óra tétlen ücsörgés, és újabb vérvétel. Ezután hazamehetsz. Friss élmény, tegnap már megvolt a tesztreggelim, de rossz lett, ezért holnap megyek a cukros borzalomra... Teáról még csak nem is hallottam, hogy lehetne, max. citromlét rakhatsz bele.
A cukros vízhez citromlevet öntesz, és az már így limonádé, egészen elviselhetõ.
Igen, olyan is van, csak csalós az eredmény!
Nálunk ilyen nincs. 2 dl tejet kellett meginni 1 kiflivel, és rá 1 órára vették le a vért.
Hát ilyet nem is hallottam még.Nekem is ott adtak cukros vizet amihez tehettem citromlevet. 32hkm
Mindenhol máshogy van! Leírom nálunk hogy zajlik: Odamész éhgyomorra, leveszik a vért, majd várni kell az eredményre kb fél órát. Ha ez már magas, akkor meg sem csinálják a terhelést, hanem automatikusan küldenek a cukorgondozóba. Ha jó az értéked, akkor megiszod a löttyöt (nálunk az asszisztens keverte be, tehettem bele citromlevet, így elviselhetõbb volt az íze). Majd 2 óra múlva vissza és újabb vérvétel. Valahol az mondják, nem szabad inni, járkálni, nálunk azt is lehetett. Ki lehet bírni és is rosszul voltam kicsit még utána (még így is, hogy citromlevet is tettem bele),
Szia! Elmondom, nálunk, hogy volt. A terhesgondozáson megkaptam a port, és mondták, lehet bele citromot tenni. Elmentem reggel hétre, éhgyomorra, levették a vért és a vizeletet, majd az asszisztens rögtön bekeverte nekem a port 3dl vízbe, nem rakhattam bele végül semmit, pedig nálam volt a citrom. Én már akkor olyan rosszul voltam az éhségtõl(sokat kellett várni), hogy jól esett a cukorszirupos lötyi. Egy óra múlva már alig láttam, remegtem, de végül kibírtam a két órát, mire levették a másik vért és a vizeletet. Nekem nagyon alacsony volt a cukrom, az éhgyomri és a terhelt is, ezért voltam rosszul, maga a szirup jó volt, én elmondások alapján sokkal rosszabbra készültem. 29hkm

Tényleg új "protokoll", hogy 3x is van terheléses vércukor-vizsgálat a terhesség alatt, vagy ez csak az én orvosom nünüje?

28 hetes terhes vagyok, és legnagyobb megdöbbenésemre a tegnapi találkozásunkkor azt mondta a dokim, hogy a következ? nagy vérvételnél újra lesz vércukor-vizsgálat és majd még a 36. héten is! Visszakérdeztem, hogy akkor is, ha az eredményem teljesen jó lett a 24. héten (alig érte el az alsó határt), az el?z? terhességemnél sem volt gond, és a családomban sincs cukros..? Azt mondta igen, ez új szabály.. Nos én ebben nem vagyok olyan biztos, sok velem hasonló korú kismamának is csak 1x nézték. Meg lehet ezt valahogy úszni??

Legjobb válasz: Én azt gondolom, hogy semmi bajod nem lesz tõle. Mindig jobb, ha túlfélt az orvosod, mint ha le se tojja a fejed. Én örülnék neki, hogy az enyém foglalkozik velem. Ha egészséges vagy, akkor se nem oszt se nem szoroz. Legalább jó eredményeket produkálsz végig.

szia pedig tényleg 3szor kell menni cukorterhelésre :( sajnos!
Én azt gondolom, hogy semmi bajod nem lesz tõle. Mindig jobb, ha túlfélt az orvosod, mint ha le se tojja a fejed. Én örülnék neki, hogy az enyém foglalkozik velem. Ha egészséges vagy, akkor se nem oszt se nem szoroz. Legalább jó eredményeket produkálsz végig.
Utolsó: azért várandósan nem 3 dl kólával kezdem a reggelt és 2 órán keresztül nem eszek iszok semmit 40 fokban.... 40+3 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Azért a 3 dl kóla ízélménye és a 75 g glükóz között is van egy cseppnyi különbség.:) Ja, és akkor állítólag még majd a 36. héten is újra, ugyanúgy.... brrr! Majd megírom, hogy mire sikerült jutnom a dokimmal.
Nekem is jó lett az elsõ, mégis a 32. hetes vérvételnél megint kértek cukorterhelést! :( Nem tudom minek csesztetnek, ráadásul nekem az elsõ zsömlés-tejes volt, most meg a cukros löket. Tuti ki fogom hányni, utálom az édeset!
Csak annyit tennék hozzá, hogy az a "lórúgásnyi" cukor, amirõl beszélsz 75g cukor, ami egyenértékû 3 dl kólával. Ennyire azért nem kell túldramatizálni egy cukorterhelést, fõleg ha egészségesen reagál a szervezeted rá.
"újra lesz vércukor-vizsgálat" Ezt én úgy értelmezem, hogy nézik az éhgyomri cukrot is és kész, semmi terhelés. Terheléses nálam is csak 1x volt mindkettõvel, elég is volt. Viszont az éhgyomri cukrot minden egyes vérvételnél nézték.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat és az ötleteket is! Mindenképp beszélek errõl újra a dokimmal.
én simán megmondtam, hogy NEM csináltatom meg ezt a vizsgálatot. kész. ez a 3. terhességem, eddig egyiknél sem kellett, ez valami új baromság. szóval én megtagadtam.
Nekem egyszer volt terhelés a 24. héten, nem lett túl jó az eredményem, ezért diabetológiára kellett járnom, ahol folyamatosan vért vettek, de terhelés többször nem volt.
7-es vagyok.egyébként van olyan kórház ahol nem is lötyit itatnak csak egy próba reggeli van.na és az milyen?
nekem is fogadott orvosom volt, rendben volt az elsõ eredményem, elakart küldeni 2.-ra mégis mondtan neki hogy ne haragudjon de nem megyek el, mert tönkre teszi az egész napomat, hányingerem van tõle...annak ellenére hogy anyukám a laboros, õ vette le nekem mindig a vért, és semmit nem kellett várnom...tehát még protekcióm is volt. nekünk van otthon vércukor mérõnk mondtam neki néha megnézem de én tutira nem megyek még egyszer. azt mondta rendben van.egyébként a gyógyszertárban is meg lehet nézetni.
Megteheted, hogy nem mész el. A te dolgod. én sem mennék ennyiszer. Mond meg, hogy van otthon vércukormérõd, és ellenõrzöd magadnak.:)
A kérdező hozzászólása: Hogy szimplán nem megyek el, azt nem tudom, mennyire tehetem meg, mert fogadott orvosom van, nyilván várná az eredményeket... megpróbálok vele még egyszer beszélni errõl.
A kérdező hozzászólása: Kedves 2. Válaszoló, azért azt nem gondolom, hogy "nem lesz tõle semmi bajom", mert nekem senki ne mondja, hogy jólesik a várandós szervezetnek, meg akár a kisbabámnak, hogy éhgyomorra megitatják azt a lórúgásnyi szirupot, aztán még két órát étlen-szomjan egy 30+ fokos büdös SZTK-ban ücsörögjek végig, újabb vérvételre várva még a 31 majd a 36. héten is. Ráadásul ahol nekem nézik, ott az éhgyomri cukor eredményét 2x is leveszik (1x 1 nappal elõtte, hogy egyáltalán "terhelhetõ" vagyok-e), majd másnap újra... És akkor még nem beszéltem a 2, 5 évesemrõl, akit ennyiszer nem tudok kire bízni, és cipeljem magammal Õt is, bkv-val ilyen melegbe...? :( Azt megértem, ha veszélyeztetett lennék vmi miatt, de ezt erõs túlzásnak érzem.
nekem is 1-szer nézték.nem volt baj a cukrommal.akinél gond van annál 2-szer nézik a mi városunkban. úgy úszhatod meg, hogy nem mész el....
Nekem is csak a 25. héten nézték, mivel minden rendben volt, nekem nem is volt több vérvételem, csak az ellenanyag kontroll.... 40+3 hetes kismama

Terheléses vércukor vizsgálatnál szintén igaz, hogy minden terhesség más?

Az első babámmal kétszer kellett megcsinálnom, mert elsőre visszajött fél órával a vége előtt. Másodjára nyitott ablaknál félkómásan vészeltem át a két órát. Most 21 hetes vagyok a másodikkal..közeledik ismét. Ettől rettegek a legjobban. Aki átesett már rajta legalább két terhességnél, meg tudna nyugtatni egy kicsit, hogy most talán más lesz? Úgy kevésbé görcsölnék rá erre az egészre. Köszönöm!

Legjobb válasz: Én is megyek nemsokára, mert én is 21hetes vagyok! :) Nekem azt mondta a védõnõ, hogy vigyek kis üvegben valódi citrom kifacsart levét, és nyugodtan keverjem hozzá a cukros lötyihez, mert ez nem befolyásolja az eredményt és ihatóbbá teszi! :) Nem lehet, hogy az elsõnél hányingeresebb voltál?

Én is megyek nemsokára, mert én is 21hetes vagyok! :) Nekem azt mondta a védõnõ, hogy vigyek kis üvegben valódi citrom kifacsart levét, és nyugodtan keverjem hozzá a cukros lötyihez, mert ez nem befolyásolja az eredményt és ihatóbbá teszi! :) Nem lehet, hogy az elsõnél hányingeresebb voltál?
A kérdező hozzászólása: De az elsõnél tényleg tovább voltam hányingeres :) Akkor felszerelkezek egy jó adag citromlével!:) Köszönöm a válaszodat!
Miért az annyira rossz ízû?reggel megyek rá:)
Elsõ vagyok! De azt a lelkemre kötötte, hogy csak valódi citrom leve legyen, ne olyan, amit a boltban már palackban lehet kapni, mert az már befolyásolhatja az eredményt! :) Hátha most nem gyûlik meg a bajod a cukros lötyivel! :)
A kérdező hozzászólása: Kedves 3.! Akkor már túl vagy rajta! :) Nem az íze a gáz számomra, hanem ahogy pár perccel a megivása után minimum 180 fokot fordul a gyomrom és kemény 2 óra hosszás koncentráció, hogy bent maradjon az a lötty :S Kedves 1.! Köszi a tanácsot! Így fogok cselkedni :)

21 hetes vagyok. Nemsokára kell mennem a laborba terheléses vércukor vizsgálatra, az van az eseménynaptárba írva, hogy 24-26. héten. Az hogy zajlik, kell vinni vmit? Hányadik héten kell menni? Mindegy?

Ugyanerre az id?szakra, van még egy vérvétel.

Legjobb válasz: Mindenhol máshogy zajlik a cukorterheléses vizsgálat. Van, ahol cukros "löttyöt" kell inni, de van, ahol egy kiflit és 2-3 dl tejet kell megenni a második vérvétel elõtt. Nálunk ez utóbbi volt, így a kiflit és a tejet vinni kellett. Kérdezz rá a védõnõnél, hogy nálatok mi a szokás. A második vizsgálatra csak akkor kell menni, ha RH neg. vagy, nehogy vércsoport összeférhetetlenség miatt baja legyen a babának. Boldog babavárást!

Mindenhol máshogy zajlik a cukorterheléses vizsgálat. Van, ahol cukros "löttyöt" kell inni, de van, ahol egy kiflit és 2-3 dl tejet kell megenni a második vérvétel elõtt. Nálunk ez utóbbi volt, így a kiflit és a tejet vinni kellett. Kérdezz rá a védõnõnél, hogy nálatok mi a szokás. A második vizsgálatra csak akkor kell menni, ha RH neg. vagy, nehogy vércsoport összeférhetetlenség miatt baja legyen a babának. Boldog babavárást!
Szia!Én Makóra járok, itt a 24. héten van cukorterhelés, és csak a gyógyszertárban elõzetesen megvett cukrot kellett vinni.Persze, ha vittem volna citromot, akkor egy kicsit rakhattam volna bele, nekem ez elmaradt, de így is kibírható volt! :) Mikor ez volt akkor nekem csináltak egyúttal ellenanyagszûrést is!0 RH - a vércsoportom.
Felénk nem kell semmit vinni.A cukros lötyit ott adták, nem nekem kellet megvenni. Veresegyház Misszió
szeged: cukrot elözönap megvesze dolyan mint a porcukor de amugy szölöcukor. 2, 5 deci vizben feloldani és 2 citromot belecsavarni. exxtra rossz, és aztán feszült leszel és ideig és .. éjjel majd alig birsz aludni. én orditottam aznap mindenkivel a semmiért, pedig halkszavu csendes vissza huzódó ember vagyok. az a napom szörnyü volt és ráadásul 20 percenként sirogörcseim voltak h szedje ki belöllem a párom ezt a szart mert felrobbanok az ideigtõl. sajnáltam h nem figyelmeztettek elörre h ezlesz!

Terheléses vércukor vizsgálathoz azt mondta a dokim hogy 2 dl teába tegyek Glükózt és egy nagyon pici citromlevet. Normális, ha ilyet itatnak?

Mindenhol azt olvasom hogy cukros vizet kell inni nem teát.

Legjobb válasz: Neten olvasni olyat, hogy lehet ízesítetlen teába is tenni. De én azt javaslom, hogy ne te csináld meg, nálunk szigorúan a laboros keveri ki. Nem fogadják el, ha nem õk keverik be. Éhgyomorra menj oda, vidd a port meg vigyél citromlét, azt beleteheted. Az a biztos!

Neten olvasni olyat, hogy lehet ízesítetlen teába is tenni. De én azt javaslom, hogy ne te csináld meg, nálunk szigorúan a laboros keveri ki. Nem fogadják el, ha nem õk keverik be. Éhgyomorra menj oda, vidd a port meg vigyél citromlét, azt beleteheted. Az a biztos!

Szombathelyen hogy zajlik a terheléses vércukor vizsgálat?

Legjobb válasz: Reggel fél 8-ra odahívnak 4 kismamát, érkezési sorrendben egyesével bementek, addig a "nõvér" elkészíti már a cukros teát. Szóval bemész, kiskönyv odaad, vér levesz, lötyit megiszod. Kimész és vársz egy órát. Utána megint vért vesznek. Megint kimész, ismét egy óra. Aztán az utolsó vérvétel. Utána csóközön. :) Közben ihatsz vizet, enni nem szabad. Ezt a citromleves dolgot sem tudom hogy mûködik, mi mind a 4en kibírtuk nélküle. Az eredményrõl akkor kapsz postán értesítést egy héten belül, ha nem jó az eredmény. Ha minden oké, nincs levél. Nálam ez így mûködött 5 hete. :)

Reggel fél 8-ra odahívnak 4 kismamát, érkezési sorrendben egyesével bementek, addig a "nõvér" elkészíti már a cukros teát. Szóval bemész, kiskönyv odaad, vér levesz, lötyit megiszod. Kimész és vársz egy órát. Utána megint vért vesznek. Megint kimész, ismét egy óra. Aztán az utolsó vérvétel. Utána csóközön. :) Közben ihatsz vizet, enni nem szabad. Ezt a citromleves dolgot sem tudom hogy mûködik, mi mind a 4en kibírtuk nélküle. Az eredményrõl akkor kapsz postán értesítést egy héten belül, ha nem jó az eredmény. Ha minden oké, nincs levél. Nálam ez így mûködött 5 hete. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! :)
A kérdező hozzászólása: Na, túl vagyok a terhelésen.Most izgulok hogy vajon várhatom e még a rossz eredményt vagy megnyugodhatok??Múlt héten csütörtökön (3án)volt a vérvétel.
1es vagyok. Már tuti nem kapsz rossz eredményt, ne aggódj. :) Ha legközelebb mész terhesgondozásra, megkapod a papírt az eredményrõl. Ezt is tedd a leletek közé, legyen minden egy helyen. További boldog babavárást! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! :) Igen a vérvételen mondták a nõvérek, hogy majd az sztkban megtudom az eredményt a 32.hetes vérvételkor ha nem jön levél, csak azért izgatott vagyok mert a védõnõ folyamatosan azt mondogatja hogy cukros leszek mivel a lányommal épp a határon voltam.Így legyen az ember nyugodt !! :O :S Én is boldog babavárást kívánok a további idõre még :) !
"Cuki" a védõnõd... :S
A kérdező hozzászólása: Az nem is kifejezés...Szerintem neki az lenne az öröm ha valami bajom lenne..Azt hiszi hogy mivel elsõ terhességnél gondok voltak, most is lesznek és szinte kreálja a bajokat nekem és rettegek már menni hozzá komolyan mondom!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!