Találatok a következő kifejezésre: Terheléses vércukor azt (33 db)

Kellene aggódnom az eredményeim miatt? A háziorvosom azt mondta határeset. Kinek milyen eredményei voltak, a terheléses vércukor mérésen?

A fehér vérsejt számom 14.6. A glükoz 6.4,a második vérvételnél 7.8,a harmadiknál 7.0

Legjobb válasz: Én már 15 kg-ot híztam, amióta terhes vagyok, jóval többet nyomok 100 kg-nál. A terheléses vércukor eredményeim: elõször pár hete 4,4-3,6, most 3,8-3,8. Próbáld kerülni a finomított cukrot, a fehér lisztet. (tudom, csak mondani könnyû, én nem tudom kerülni...)

Én már 15 kg-ot híztam, amióta terhes vagyok, jóval többet nyomok 100 kg-nál. A terheléses vércukor eredményeim: elõször pár hete 4, 4-3, 6, most 3, 8-3, 8. Próbáld kerülni a finomított cukrot, a fehér lisztet. (tudom, csak mondani könnyû, én nem tudom kerülni...)
Az én fehérvérsejtem is magasabb volt, 12, erre azt mondták a dokik (háziorvos is), hogy semmi gond vele, általában 14-15 körül van terhesség alatt és a megadott tartomány nem veszi figyelembe a terhességet, ami teljesen más mint egy nem terhesnél. Nekem a glükózom 3, 5 és 6, 2 lett ezért nem tudom, hogy a tiéd kóros-e, de nagyon biztos nem lehet mert ezek eléggé határon lévõ értékek. Bízz a dokikban, biztosan elmondják ha nem jó és van rá megoldás is. Nagy baj nem lehet mert akkor a többi eredményed sem lenne jó. 29 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: A többi értékem jó, a vizelet is.
A cukor 5-6 között a normális! Tehát a a tiéd picit magas !Nekem 8.9 volt és az orvosom elküldött még egyszer és mondta hogy próbáljak meg diétázni, akkor 7 lett. Azt mondta 7 fölött be szokták fektetni a kismamákat de mivel látta hogy van önkontroll ezért nem tette. Felejtsd el a kenyeret csak zsemlét egyél. Mellõzd az édességet és a nasikat a tésztát! Nekem azt mondta ha eddig 3 kanál kakaót tettem akkor mostantól csak másfelet tegyek!
Csatlakozva az elõttem szólóhoz, egy kicsit figyelj oda, hogy mit eszel. Kerüld a fehérlisztes dolgokat, péktermékben, tésztában van már durum, tönköly, rozs, zabpehely lisztes alapú így azokat használd, illetve edd. Semmi cukor, méz és aszaltgyümölcs! Egyéln naponta 6-szor, de keveset. Sok zöldség, köretnek is....valami ilyesmit kellene tenned, és akkor szerencsés esetben jobb lesz az eredményed. Az nem baj, hogy csinálsz egy szénhidrát diétát, csak arra figyelj, hogy 150-180 g szénhidrátot megegyél egy nap, mert ennyire biztos szükséged lesz. Egyébként az én történetem: Önszorgalomból mértem itthon a vércukort, mert a családban sok a cukorbeteg, és nekem is van kb. 20 kg feleslegem. Szóval méregettem, nekem egy zsömlétõl már 8 felett volt evés után egy órával, így kaptam beutalót a szakrendelésre, ahol még terhelést sem csináltak, mert a fõorvos szerint ezt már diétával nem lehet szabályozni, ezért inzulint írt fel. 17 hetes korom óta napi 3-szor inzulint adok be magamnak, 170 ch-t ehetek meg naponta, és így teljesen karbantartható a vércukorszint. Ami még fontos, és öröm az ürömben, hogy eddig 4, 5 kg-ot híztam, pefig 29. hetes vagyok éppen ma.:-) Gondolhatod, hogy a 20 kg felesleg mellett nem bánom, hogy csak ennyi jött fel. Tehát ne izgulj emiatt, ha diétázol, biztos elég lesz a diéta, nekem sokkal magasabb volt diéta nélkül, mint neked. Minden jót Nektek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, az az igazság hogy fogalmam sincs arról hogyan kell számolni a kalóriákat. Soha életemben nem diétáztam. Mindég is volt rajtam súlyfelesleg, de ez annyira nem látszik. Mert arányos vagyok (ezt mondják). Már gyerekkoromtól párszor nézték nem e vagyok cukros, de semmi nem derült ki. A családomban sem tudok cukrosról, a fvs számom, és a cukrom mindég is magasabb volt egy kicsit. Megpróbálok odafigyelni az ételekre.
8:33-as vagyok. Ne a kalóriákat számold, hanem a szénhidrátot. Tehát ehetsz fehérszalonnát is a szénhidrát diétával, abban nincs szinte egyáltalán, de kalórai van bõven. Érted? Cukros kismamiknak elsõsorban ezt kell figyelni, persze nem mindegy, hogy mennyi a kalória, mert fontos az egészséges étrend, de ennél fontosabb mont a vércukorszintet befolyásoló szénhidrát. Az ételeknél igazából erre figyelj. A húsokban szinte nincs, sok tejtermékben alig van szénhidrát, a zöldségek is türhetõ mennyiséget tartalmaznak. Megadok egy weboldalt, ami nagyjából az alapvetõ élelmiszereknek tartalmazza a szénhidrát tartalmát. Remélem az segíteni fog. http://www.tablazatok.b74.hu/szenhidrat.php

Terheléses vércukor eredményem 6, 3 lett. Az éhgyomrinak tudom a felső határértékét (6, 1), de a terhelésesnek nem. Ez jó eredmény, vagy vissza kellett volna mennie 6, 1 alá?

Legjobb válasz: Szia.Jó az eredményed.Nekem a terheléses 7,4lett.Elküldtek dietétikára,ott mondták,hogy nincs semmi baj mivel 7,8ig jó kismamáknál...minden jót 34hetes kismama

Szia.Jó az eredményed.Nekem a terheléses 7, 4lett.Elküldtek dietétikára, ott mondták, hogy nincs semmi baj mivel 7, 8ig jó kismamáknál...minden jót 34hetes kismama
Szia!Nekem 6, 9 volt és azt mondták, hogy jó, igaz én kicsit sokalltam, mert eddig nem volt semmi baja a cukor szintemnek!Szóval akkor nincs nagy gond! 31 hetes kismnami
tökéletes! 7-7, 8-ig jó.
A kérdező hozzászólása: 75g cukor után, 2 óra elteltével mért eredmény.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors, megnyugtató választ!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Ha az van a terheléses vércukor mérés eredményén hogy pozitív akkor az az jelenti hogy cukros lettem terhességem alatt?

most kaptam meg az eredményt és az van rajta hogy

Legjobb válasz: Ez nem a vércukor eredményed, azon konkrét érték szerepel, nem az, hogy pozitív vagy negatív. Ez az ellenanyag szûrés eredménye.

Ez nem a vércukor eredményed, azon konkrét érték szerepel, nem az, hogy pozitív vagy negatív. Ez az ellenanyag szûrés eredménye.
A kérdező hozzászólása: ja értem. csak azért gondoltam mivel hogy a doki terheléses vércukor mérésre küldött....de oks
Az ellenanyagszûrés eredménye: pozitív, ez a vércsoport összeférhetetlenséggel függ össze. Valószínû a babád vére nem azonos a tiéddel. Ezt folyamatosan figyelni kell majd. Mint laikus ezt mondanám.
nem azért, de ebben sehol nincs szó cukorról. Ez az ellenanyagról szól, beírod RH összeférhetetlenség és találni fogsz róla információt. Például itt: http://www.freeweb.hu/mama-baba/rh.html
Nem rosszindulatból, de ezt komolyan kérdezted? Nem mondta az orvosod, hogy ellenanyag szûrésre is küld? Vagy nem olvastad el a beutalódat? Viszont keresd fel az orvosod, vagy a védõnõdet, és beszélj velük, hogy mi a teendõd, mert ez azért nem olyan szokványos.
Tényleg keresd fel a dokit vagy a védõnõt mert ez a vizsgálat kötelezõ a terhesgondozás alatt(az ellenanyagszûrés) és a terheléses vércukor is kötelezõ!!


Gond-e, ha terheléses vércukor-mérésnél 2 óra elteltével alacsonyabb az vércukor-érték?

Éhnyomorra 4,5-öt mértek, ami teljesen jó. Megittam a szlötyit, majd két óra elteltével újra vért vettek, és ezúttal 3,8 lett az eredmény, ami már egy kicsivel a kívánatos sáv (4-6,4) alatt van.

Legjobb válasz: Nem gond, ha alacsonyabb lesz 2 óra múlva, az jó, nincs miért aggódni!

Nem gond, ha alacsonyabb lesz 2 óra múlva, az jó, nincs miért aggódni!

Lehet enni és inni? Holnap megyek az utolsó, 36. heti nagylaborra. Éhgyomorra menjek, vagy lehet enni-inni? Terheléses vércukor 2 hete volt.

Legjobb válasz: elvileg megmondják, amikor a beutalót kapod, de általában éhgyomorra kell menni. de ha felhívod a terhesgondozót, biztos megmondják, vagy a védõnõdet kérdezd meg! hogy hogy ilyen késõn csinálták a terheléses cukor vizsgálatot?

elvileg megmondják, amikor a beutalót kapod, de általában éhgyomorra kell menni. de ha felhívod a terhesgondozót, biztos megmondják, vagy a védõnõdet kérdezd meg! hogy hogy ilyen késõn csinálták a terheléses cukor vizsgálatot?
Szerintem lehet enni, inni, legalábbis nálunk lehet, a doki mondta.(Miskolc)Kivéve a terheléses vércukornál, de te azon már túl vagy.Kérdezz rá azért.(24h)
Szia!Nekem a múlt héten csinálták, nem éhgyomorra voltam, direkt megkérdeztem azt mondták cukrot nem néznek.37 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszi! A holnapi nap: ctg, orvosi vizsgálat és ott kapom a beutalót a laborra. A terheléses cukor ismétlõ volt, mert a védõnõ cukrot talált a vizeletemben.

Terheléses vércukor vizsgálatnak mennyi idő múlva van meg az eredménye?

Még aznap megmondják, vagy pár nap múlva?

Legjobb válasz: Nálunk az éhgyomorit azonnal megmondják,a terheléses eredméynért pedig másnap reggel kellett menni.

Nálunk az éhgyomorit azonnal megmondják, a terheléses eredméynért pedig másnap reggel kellett menni.
Nálunk nincs meg az azonnali eredménye az éhgyomorra levettnek sem. A leletért sem a kismamának kell mennie, hanem a védõnõ kapja meg, és így a legközelebbi tanácsadáson mondják meg az eredményt. Bár gondolom, ha probléma van, akkor esetleg telefonálnak, mert nekem is eltelt 2 hét a vérvétel és a tanácsadás között, és az elég hosszú idõ, ha gond van a cukorral, fõleg, hogy nálunk elégkésõn a 27. héten csinálják.
Nálunk még aznap délután megvan az eredmény. Eszerint mindenhol más!

Ma voltam terheléses vércukor vizsgálaton. Jó az éhgyomri cukrom?

szóval 5,3 lett. terheseknél ez jó eredmény?

Legjobb válasz: azt elfelejtettem írni hogy utána nagyon hányingerem volt attól az édes sziruptól, remélem ez nem okozott nagy bajt a babánál.

A kérdező hozzászólása: azt elfelejtettem írni hogy utána nagyon hányingerem volt attól az édes sziruptól, remélem ez nem okozott nagy bajt a babánál.
Nekem 4, 3 volt cukros víz után volt 5, 7
Az enyém: éhgyomri vércukor 4, 3 cukorterhelés 120 perc után 5, 7
A kérdező hozzászólása: köszi szépen !
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat a kislányommal mikor terhes voltam éhgyomri után 3, 6 lett az eredmény. inkább alacsony volt mint magas.
Éhgyomri: 4, 0 Terheléses 120perc múlva: 6, 1 28hkm
a 2. mérték a mérvadó nekem 5 körül volt a 2.
3-as jól írja, de a lényeg a 120 perc végén mennyi az érték. 120 perc elteltével 7, 8 a határ.
Éhgyomri érték 6, 0-ig jó. A terheléses nálunk 7, 7-ig. Azért írom hogy nálunk, mert mindenhol máshogy van, ahány doki, annyi határérték. Van ahol már 7 fölött diétát javasolnak.
szia. Milyen lett a 120 perces cukor eredményed?

Tényleg új "protokoll", hogy 3x is van terheléses vércukor-vizsgálat a terhesség alatt, vagy ez csak az én orvosom nünüje?

28 hetes terhes vagyok, és legnagyobb megdöbbenésemre a tegnapi találkozásunkkor azt mondta a dokim, hogy a következ? nagy vérvételnél újra lesz vércukor-vizsgálat és majd még a 36. héten is! Visszakérdeztem, hogy akkor is, ha az eredményem teljesen jó lett a 24. héten (alig érte el az alsó határt), az el?z? terhességemnél sem volt gond, és a családomban sincs cukros..? Azt mondta igen, ez új szabály.. Nos én ebben nem vagyok olyan biztos, sok velem hasonló korú kismamának is csak 1x nézték. Meg lehet ezt valahogy úszni??

Legjobb válasz: Én azt gondolom, hogy semmi bajod nem lesz tõle. Mindig jobb, ha túlfélt az orvosod, mint ha le se tojja a fejed. Én örülnék neki, hogy az enyém foglalkozik velem. Ha egészséges vagy, akkor se nem oszt se nem szoroz. Legalább jó eredményeket produkálsz végig.

szia pedig tényleg 3szor kell menni cukorterhelésre :( sajnos!
Én azt gondolom, hogy semmi bajod nem lesz tõle. Mindig jobb, ha túlfélt az orvosod, mint ha le se tojja a fejed. Én örülnék neki, hogy az enyém foglalkozik velem. Ha egészséges vagy, akkor se nem oszt se nem szoroz. Legalább jó eredményeket produkálsz végig.
Utolsó: azért várandósan nem 3 dl kólával kezdem a reggelt és 2 órán keresztül nem eszek iszok semmit 40 fokban.... 40+3 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Azért a 3 dl kóla ízélménye és a 75 g glükóz között is van egy cseppnyi különbség.:) Ja, és akkor állítólag még majd a 36. héten is újra, ugyanúgy.... brrr! Majd megírom, hogy mire sikerült jutnom a dokimmal.
Nekem is jó lett az elsõ, mégis a 32. hetes vérvételnél megint kértek cukorterhelést! :( Nem tudom minek csesztetnek, ráadásul nekem az elsõ zsömlés-tejes volt, most meg a cukros löket. Tuti ki fogom hányni, utálom az édeset!
Csak annyit tennék hozzá, hogy az a "lórúgásnyi" cukor, amirõl beszélsz 75g cukor, ami egyenértékû 3 dl kólával. Ennyire azért nem kell túldramatizálni egy cukorterhelést, fõleg ha egészségesen reagál a szervezeted rá.
"újra lesz vércukor-vizsgálat" Ezt én úgy értelmezem, hogy nézik az éhgyomri cukrot is és kész, semmi terhelés. Terheléses nálam is csak 1x volt mindkettõvel, elég is volt. Viszont az éhgyomri cukrot minden egyes vérvételnél nézték.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat és az ötleteket is! Mindenképp beszélek errõl újra a dokimmal.
én simán megmondtam, hogy NEM csináltatom meg ezt a vizsgálatot. kész. ez a 3. terhességem, eddig egyiknél sem kellett, ez valami új baromság. szóval én megtagadtam.
Nekem egyszer volt terhelés a 24. héten, nem lett túl jó az eredményem, ezért diabetológiára kellett járnom, ahol folyamatosan vért vettek, de terhelés többször nem volt.
7-es vagyok.egyébként van olyan kórház ahol nem is lötyit itatnak csak egy próba reggeli van.na és az milyen?
nekem is fogadott orvosom volt, rendben volt az elsõ eredményem, elakart küldeni 2.-ra mégis mondtan neki hogy ne haragudjon de nem megyek el, mert tönkre teszi az egész napomat, hányingerem van tõle...annak ellenére hogy anyukám a laboros, õ vette le nekem mindig a vért, és semmit nem kellett várnom...tehát még protekcióm is volt. nekünk van otthon vércukor mérõnk mondtam neki néha megnézem de én tutira nem megyek még egyszer. azt mondta rendben van.egyébként a gyógyszertárban is meg lehet nézetni.
Megteheted, hogy nem mész el. A te dolgod. én sem mennék ennyiszer. Mond meg, hogy van otthon vércukormérõd, és ellenõrzöd magadnak.:)
A kérdező hozzászólása: Hogy szimplán nem megyek el, azt nem tudom, mennyire tehetem meg, mert fogadott orvosom van, nyilván várná az eredményeket... megpróbálok vele még egyszer beszélni errõl.
A kérdező hozzászólása: Kedves 2. Válaszoló, azért azt nem gondolom, hogy "nem lesz tõle semmi bajom", mert nekem senki ne mondja, hogy jólesik a várandós szervezetnek, meg akár a kisbabámnak, hogy éhgyomorra megitatják azt a lórúgásnyi szirupot, aztán még két órát étlen-szomjan egy 30+ fokos büdös SZTK-ban ücsörögjek végig, újabb vérvételre várva még a 31 majd a 36. héten is. Ráadásul ahol nekem nézik, ott az éhgyomri cukor eredményét 2x is leveszik (1x 1 nappal elõtte, hogy egyáltalán "terhelhetõ" vagyok-e), majd másnap újra... És akkor még nem beszéltem a 2, 5 évesemrõl, akit ennyiszer nem tudok kire bízni, és cipeljem magammal Õt is, bkv-val ilyen melegbe...? :( Azt megértem, ha veszélyeztetett lennék vmi miatt, de ezt erõs túlzásnak érzem.
nekem is 1-szer nézték.nem volt baj a cukrommal.akinél gond van annál 2-szer nézik a mi városunkban. úgy úszhatod meg, hogy nem mész el....
Nekem is csak a 25. héten nézték, mivel minden rendben volt, nekem nem is volt több vérvételem, csak az ellenanyag kontroll.... 40+3 hetes kismama

21 hetes vagyok. Nemsokára kell mennem a laborba terheléses vércukor vizsgálatra, az van az eseménynaptárba írva, hogy 24-26. héten. Az hogy zajlik, kell vinni vmit? Hányadik héten kell menni? Mindegy?

Ugyanerre az id?szakra, van még egy vérvétel.

Legjobb válasz: Mindenhol máshogy zajlik a cukorterheléses vizsgálat. Van, ahol cukros "löttyöt" kell inni, de van, ahol egy kiflit és 2-3 dl tejet kell megenni a második vérvétel elõtt. Nálunk ez utóbbi volt, így a kiflit és a tejet vinni kellett. Kérdezz rá a védõnõnél, hogy nálatok mi a szokás. A második vizsgálatra csak akkor kell menni, ha RH neg. vagy, nehogy vércsoport összeférhetetlenség miatt baja legyen a babának. Boldog babavárást!

Mindenhol máshogy zajlik a cukorterheléses vizsgálat. Van, ahol cukros "löttyöt" kell inni, de van, ahol egy kiflit és 2-3 dl tejet kell megenni a második vérvétel elõtt. Nálunk ez utóbbi volt, így a kiflit és a tejet vinni kellett. Kérdezz rá a védõnõnél, hogy nálatok mi a szokás. A második vizsgálatra csak akkor kell menni, ha RH neg. vagy, nehogy vércsoport összeférhetetlenség miatt baja legyen a babának. Boldog babavárást!
Szia!Én Makóra járok, itt a 24. héten van cukorterhelés, és csak a gyógyszertárban elõzetesen megvett cukrot kellett vinni.Persze, ha vittem volna citromot, akkor egy kicsit rakhattam volna bele, nekem ez elmaradt, de így is kibírható volt! :) Mikor ez volt akkor nekem csináltak egyúttal ellenanyagszûrést is!0 RH - a vércsoportom.
Felénk nem kell semmit vinni.A cukros lötyit ott adták, nem nekem kellet megvenni. Veresegyház Misszió
szeged: cukrot elözönap megvesze dolyan mint a porcukor de amugy szölöcukor. 2, 5 deci vizben feloldani és 2 citromot belecsavarni. exxtra rossz, és aztán feszült leszel és ideig és .. éjjel majd alig birsz aludni. én orditottam aznap mindenkivel a semmiért, pedig halkszavu csendes vissza huzódó ember vagyok. az a napom szörnyü volt és ráadásul 20 percenként sirogörcseim voltak h szedje ki belöllem a párom ezt a szart mert felrobbanok az ideigtõl. sajnáltam h nem figyelmeztettek elörre h ezlesz!

Ma kaptam meg a vércukor terheléses eredményeimet. Az első érték 4, 4 a második pedig 7, 2 lett. Ez rossz?

Legjobb válasz: 7.8ig jó,úgyhogy belefér.Nekem kereken 7 lett,de azt mondta védõnõm hogy diétázzak.Viszont az orvosom azt mondta hogy jó,egy szóval sem mondta a diétát.Megpróbálok azért odafigyelni,de nem diétázom kifejezetten.27 hetes km

7.8ig jó, úgyhogy belefér.Nekem kereken 7 lett, de azt mondta védõnõm hogy diétázzak.Viszont az orvosom azt mondta hogy jó, egy szóval sem mondta a diétát.Megpróbálok azért odafigyelni, de nem diétázom kifejezetten.27 hetes km
Ez jó eredmény! Nem mondom, hogy a 2. nem lehetne picivel alacsonyabb, de diétáznod tuti nem kell majd. Arra figyelj oda, hogy ne igyál cukros üdítõt, ne egyél édességeket!
A kérdező hozzászólása: Rendben!Köszönöm a válaszokat!
Szia! Kíváncsi lennék, hogy diétára fogtak-e, mert az én eredményem 4, 7 és 7, 1 volt, és diétáznom kell a mai napig. Olyan szinten, hogy a tanácsadó orvos azt mondta nekem, hogy menjek le alfába és tisztázzam magammal, hogy egy beteg ember vagyok, és hogy szigorúan tartsam a diétát!!!
A kérdező hozzászólása: Kimondottan nem fogtak diétára, a dokim annyit javasolt hogy a csokiból fogjak vissza amennyit csak tudok, illetve hogy még több zöldség és gyümölcs.Egyébként mást nem mondott nekem.
Köszönöm, hogy válaszoltál! Nekem ez nagyon furcsa....valaki szerint jó volt az eredményem nem is kellett volna semmilyen diétára fogni, a doki szerint pedig igenis rossz. Nekem mindent meg kellett vonnom amiben cukor van, a száraz hüvelyeseket, a fehér lisztbõl készült dolgokat, és azt mondta, hogy szigorúan mérlegelni kell mindent, hogy ki tudjam számolni mennyi gramm szénhidrát van az elfogyasztandó ételben. Ma már nem mérem, mert ránézésre nagyjából tudom. 40. hétben vagyok, és lassan vége :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!