Találatok a következő kifejezésre: Terheléses vércukor azt (33 db)

Kellene aggódnom az eredményeim miatt? A háziorvosom azt mondta határeset. Kinek milyen eredményei voltak, a terheléses vércukor mérésen?

A fehér vérsejt számom 14.6. A glükoz 6.4,a második vérvételnél 7.8,a harmadiknál 7.0

Legjobb válasz: Én már 15 kg-ot híztam, amióta terhes vagyok, jóval többet nyomok 100 kg-nál. A terheléses vércukor eredményeim: elõször pár hete 4,4-3,6, most 3,8-3,8. Próbáld kerülni a finomított cukrot, a fehér lisztet. (tudom, csak mondani könnyû, én nem tudom kerülni...)

Én már 15 kg-ot híztam, amióta terhes vagyok, jóval többet nyomok 100 kg-nál. A terheléses vércukor eredményeim: elõször pár hete 4, 4-3, 6, most 3, 8-3, 8. Próbáld kerülni a finomított cukrot, a fehér lisztet. (tudom, csak mondani könnyû, én nem tudom kerülni...)
Az én fehérvérsejtem is magasabb volt, 12, erre azt mondták a dokik (háziorvos is), hogy semmi gond vele, általában 14-15 körül van terhesség alatt és a megadott tartomány nem veszi figyelembe a terhességet, ami teljesen más mint egy nem terhesnél. Nekem a glükózom 3, 5 és 6, 2 lett ezért nem tudom, hogy a tiéd kóros-e, de nagyon biztos nem lehet mert ezek eléggé határon lévõ értékek. Bízz a dokikban, biztosan elmondják ha nem jó és van rá megoldás is. Nagy baj nem lehet mert akkor a többi eredményed sem lenne jó. 29 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: A többi értékem jó, a vizelet is.
A cukor 5-6 között a normális! Tehát a a tiéd picit magas !Nekem 8.9 volt és az orvosom elküldött még egyszer és mondta hogy próbáljak meg diétázni, akkor 7 lett. Azt mondta 7 fölött be szokták fektetni a kismamákat de mivel látta hogy van önkontroll ezért nem tette. Felejtsd el a kenyeret csak zsemlét egyél. Mellõzd az édességet és a nasikat a tésztát! Nekem azt mondta ha eddig 3 kanál kakaót tettem akkor mostantól csak másfelet tegyek!
Csatlakozva az elõttem szólóhoz, egy kicsit figyelj oda, hogy mit eszel. Kerüld a fehérlisztes dolgokat, péktermékben, tésztában van már durum, tönköly, rozs, zabpehely lisztes alapú így azokat használd, illetve edd. Semmi cukor, méz és aszaltgyümölcs! Egyéln naponta 6-szor, de keveset. Sok zöldség, köretnek is....valami ilyesmit kellene tenned, és akkor szerencsés esetben jobb lesz az eredményed. Az nem baj, hogy csinálsz egy szénhidrát diétát, csak arra figyelj, hogy 150-180 g szénhidrátot megegyél egy nap, mert ennyire biztos szükséged lesz. Egyébként az én történetem: Önszorgalomból mértem itthon a vércukort, mert a családban sok a cukorbeteg, és nekem is van kb. 20 kg feleslegem. Szóval méregettem, nekem egy zsömlétõl már 8 felett volt evés után egy órával, így kaptam beutalót a szakrendelésre, ahol még terhelést sem csináltak, mert a fõorvos szerint ezt már diétával nem lehet szabályozni, ezért inzulint írt fel. 17 hetes korom óta napi 3-szor inzulint adok be magamnak, 170 ch-t ehetek meg naponta, és így teljesen karbantartható a vércukorszint. Ami még fontos, és öröm az ürömben, hogy eddig 4, 5 kg-ot híztam, pefig 29. hetes vagyok éppen ma.:-) Gondolhatod, hogy a 20 kg felesleg mellett nem bánom, hogy csak ennyi jött fel. Tehát ne izgulj emiatt, ha diétázol, biztos elég lesz a diéta, nekem sokkal magasabb volt diéta nélkül, mint neked. Minden jót Nektek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, az az igazság hogy fogalmam sincs arról hogyan kell számolni a kalóriákat. Soha életemben nem diétáztam. Mindég is volt rajtam súlyfelesleg, de ez annyira nem látszik. Mert arányos vagyok (ezt mondják). Már gyerekkoromtól párszor nézték nem e vagyok cukros, de semmi nem derült ki. A családomban sem tudok cukrosról, a fvs számom, és a cukrom mindég is magasabb volt egy kicsit. Megpróbálok odafigyelni az ételekre.
8:33-as vagyok. Ne a kalóriákat számold, hanem a szénhidrátot. Tehát ehetsz fehérszalonnát is a szénhidrát diétával, abban nincs szinte egyáltalán, de kalórai van bõven. Érted? Cukros kismamiknak elsõsorban ezt kell figyelni, persze nem mindegy, hogy mennyi a kalória, mert fontos az egészséges étrend, de ennél fontosabb mont a vércukorszintet befolyásoló szénhidrát. Az ételeknél igazából erre figyelj. A húsokban szinte nincs, sok tejtermékben alig van szénhidrát, a zöldségek is türhetõ mennyiséget tartalmaznak. Megadok egy weboldalt, ami nagyjából az alapvetõ élelmiszereknek tartalmazza a szénhidrát tartalmát. Remélem az segíteni fog. http://www.tablazatok.b74.hu/szenhidrat.php

Terheléses vércukor eredményem 6, 3 lett. Az éhgyomrinak tudom a felső határértékét (6, 1), de a terhelésesnek nem. Ez jó eredmény, vagy vissza kellett volna mennie 6, 1 alá?

Legjobb válasz: Szia.Jó az eredményed.Nekem a terheléses 7,4lett.Elküldtek dietétikára,ott mondták,hogy nincs semmi baj mivel 7,8ig jó kismamáknál...minden jót 34hetes kismama

Szia.Jó az eredményed.Nekem a terheléses 7, 4lett.Elküldtek dietétikára, ott mondták, hogy nincs semmi baj mivel 7, 8ig jó kismamáknál...minden jót 34hetes kismama
Szia!Nekem 6, 9 volt és azt mondták, hogy jó, igaz én kicsit sokalltam, mert eddig nem volt semmi baja a cukor szintemnek!Szóval akkor nincs nagy gond! 31 hetes kismnami
tökéletes! 7-7, 8-ig jó.
A kérdező hozzászólása: 75g cukor után, 2 óra elteltével mért eredmény.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors, megnyugtató választ!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Ha az van a terheléses vércukor mérés eredményén hogy pozitív akkor az az jelenti hogy cukros lettem terhességem alatt?

most kaptam meg az eredményt és az van rajta hogy

Legjobb válasz: Ez nem a vércukor eredményed, azon konkrét érték szerepel, nem az, hogy pozitív vagy negatív. Ez az ellenanyag szûrés eredménye.

Ez nem a vércukor eredményed, azon konkrét érték szerepel, nem az, hogy pozitív vagy negatív. Ez az ellenanyag szûrés eredménye.
A kérdező hozzászólása: ja értem. csak azért gondoltam mivel hogy a doki terheléses vércukor mérésre küldött....de oks
Az ellenanyagszûrés eredménye: pozitív, ez a vércsoport összeférhetetlenséggel függ össze. Valószínû a babád vére nem azonos a tiéddel. Ezt folyamatosan figyelni kell majd. Mint laikus ezt mondanám.
nem azért, de ebben sehol nincs szó cukorról. Ez az ellenanyagról szól, beírod RH összeférhetetlenség és találni fogsz róla információt. Például itt: http://www.freeweb.hu/mama-baba/rh.html
Nem rosszindulatból, de ezt komolyan kérdezted? Nem mondta az orvosod, hogy ellenanyag szûrésre is küld? Vagy nem olvastad el a beutalódat? Viszont keresd fel az orvosod, vagy a védõnõdet, és beszélj velük, hogy mi a teendõd, mert ez azért nem olyan szokványos.
Tényleg keresd fel a dokit vagy a védõnõt mert ez a vizsgálat kötelezõ a terhesgondozás alatt(az ellenanyagszûrés) és a terheléses vércukor is kötelezõ!!


Gond-e, ha terheléses vércukor-mérésnél 2 óra elteltével alacsonyabb az vércukor-érték?

Éhnyomorra 4,5-öt mértek, ami teljesen jó. Megittam a szlötyit, majd két óra elteltével újra vért vettek, és ezúttal 3,8 lett az eredmény, ami már egy kicsivel a kívánatos sáv (4-6,4) alatt van.

Legjobb válasz: Nem gond, ha alacsonyabb lesz 2 óra múlva, az jó, nincs miért aggódni!

Nem gond, ha alacsonyabb lesz 2 óra múlva, az jó, nincs miért aggódni!

Lehet enni és inni? Holnap megyek az utolsó, 36. heti nagylaborra. Éhgyomorra menjek, vagy lehet enni-inni? Terheléses vércukor 2 hete volt.

Legjobb válasz: elvileg megmondják, amikor a beutalót kapod, de általában éhgyomorra kell menni. de ha felhívod a terhesgondozót, biztos megmondják, vagy a védõnõdet kérdezd meg! hogy hogy ilyen késõn csinálták a terheléses cukor vizsgálatot?

elvileg megmondják, amikor a beutalót kapod, de általában éhgyomorra kell menni. de ha felhívod a terhesgondozót, biztos megmondják, vagy a védõnõdet kérdezd meg! hogy hogy ilyen késõn csinálták a terheléses cukor vizsgálatot?
Szerintem lehet enni, inni, legalábbis nálunk lehet, a doki mondta.(Miskolc)Kivéve a terheléses vércukornál, de te azon már túl vagy.Kérdezz rá azért.(24h)
Szia!Nekem a múlt héten csinálták, nem éhgyomorra voltam, direkt megkérdeztem azt mondták cukrot nem néznek.37 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszi! A holnapi nap: ctg, orvosi vizsgálat és ott kapom a beutalót a laborra. A terheléses cukor ismétlõ volt, mert a védõnõ cukrot talált a vizeletemben.

Terheléses vércukor vizsgálatnak mennyi idő múlva van meg az eredménye?

Még aznap megmondják, vagy pár nap múlva?

Legjobb válasz: Nálunk az éhgyomorit azonnal megmondják,a terheléses eredméynért pedig másnap reggel kellett menni.

Nálunk az éhgyomorit azonnal megmondják, a terheléses eredméynért pedig másnap reggel kellett menni.
Nálunk nincs meg az azonnali eredménye az éhgyomorra levettnek sem. A leletért sem a kismamának kell mennie, hanem a védõnõ kapja meg, és így a legközelebbi tanácsadáson mondják meg az eredményt. Bár gondolom, ha probléma van, akkor esetleg telefonálnak, mert nekem is eltelt 2 hét a vérvétel és a tanácsadás között, és az elég hosszú idõ, ha gond van a cukorral, fõleg, hogy nálunk elégkésõn a 27. héten csinálják.
Nálunk még aznap délután megvan az eredmény. Eszerint mindenhol más!

Terheléses vércukor kérdés. Ha zsemlét eszek mikor veszik le a vért, doktor azt mondta, hogy egyek 2 zsemlét igyak 3 dl tejet és 2 óra múlva le veszik a vért, hogy van ez?

egyszer már volt ,hogy cukros vizet ittam,előbb ujjbegyből levették a vért,utána megittam a a cukros vizet,megint vettek vért,90 perc után megint szúrtak és utána még fél óra múlva.Szóval 3 szor vettek vért és először ujjamat szúrták.

Legjobb válasz: ennyiszer szúrtak?engem 120 perc után a cukrosvíz után ha azt mondta a doki hogy egyél akkor ehetsz.ha jól emlékszem tényleg van ilyen.bár rég volt már tél

ennyiszer szúrtak?engem 120 perc után a cukrosvíz után ha azt mondta a doki hogy egyél akkor ehetsz.ha jól emlékszem tényleg van ilyen.bár rég volt már tél
A kérdező hozzászólása: köszönöm.
Nekem 2 terhességemnél terheléses vércukrot csináltak, de ott vénás vért néztek. Az elsõnél még 1 órás vérvétel is volt, a másodiknál már csak a 120 perces. Mivel az elsõnél terhességi diabéteszem volt a második terhességnél 2x is le kellett küzdenem a cukros 'teát'. Most a 3. babát várom, a védõnõ azt mondta, hogy 1 zsemle + 2 dl tej és csak 1 órás vérvétel van, elõtte nincs. Ki érti ezt? Most egy másik városban lakunk, de ahány hely az országban annyi módszer? Totál káosz...
Én holnap reggel megyek. De nekem ki kellett váltanom hozzá a cukrot, amit majd felvizeznek, és azt viszem. Elöször éhgyomorra vesznek vért, aztán megiszom a cukrosvizet és 2 óra múlva újra vérvétel. De rendesen vénából veszik mindkettõt. Hallottam, hogy valahol ez a zsemlés módszer van, de szerintem éhgyomri cukrot akkor is néznek, vagy nem? És csak utána eszel. Ezt jobb lenne megkérdezni pontosan a védõnõtõl, vagy az orvostól, mert térségenként elég nagy eltérések vannak ebben a dologban.
Tényleg ahány kórház, annyi szokás, a dokid biztos tudja, mi épp a módi, tehát kövesd az utasításait, ha meg nem értettél valamit, akkor tõle kellene megkérdezned. Lehet, hogy ugyanabban a kórházban más a terheléses vércukorvizsgálat terheseknél, és más egyéb esetekben. Lehet, hogy ezért volt neked már cukros-ujjbegyes, és ezért lesz most zsömlés-tejes? Az mondjuk durva, ha a kórháznak már a cukorra sincs pénze, és a kismamával váltatja ki, ilyenrõl még nem hallottam... Asszem, én szerencsés vagyok, a mi kórházunkban "jár" az a jó kis cukros tea, és a módszer már jó pár éve változatlan. Egyébként három vénás bökés van nálunk, egy éhgyomri, majd utána óránként még kettõ.

Mennyi lett a terheléses-vércukor erdményetek? Mennyi volt az alap? Cukros vizet vagy zsemlét tejjel kellett ennetek/innotok?

én holnap megyek a vérvételre..kíváncsi vagyok kinek mennyi lett az értéke... köszi!

Legjobb válasz: mindkétszer cukros löttyöt ittam elsõ babánál. terhelés elõtt 3,9 terheléssel 3,7 másodiknál: terhelés elõtt 4,3 terheléssel 4,7

mindkétszer cukros löttyöt ittam elsõ babánál. terhelés elõtt 3, 9 terheléssel 3, 7 másodiknál: terhelés elõtt 4, 3 terheléssel 4, 7
nekem a minimum szint alatt volt... :) nekem a gyógyszertárban kellett kiváltanum egy zacskó fruktózport, azt kellett vinnem a vérvételre és citromlevet. Nekem ott keverték bele két dl vízbe. Nem olyan vészes ám ahogy sokan mondják.
Szerintem sem olyan vészes, mint ahogy sokan beállítják. Nekem 75 mg glükózt kellett vennem a patikába + én is vittem magammal citromlevet. Nekem is a vérvételnél keverték be. Éhomi értékem 4, 3 Terheléses 5, 6 30 hkm
cukros lötty 5 volt a terhelés elõtt 4, 7 utána. még kevesebb lett :)
Cukros lötty... blöe.. 0': 4, 8 60': 6, 5 120': 5, 1
Én cukros löttyöt ittam, gyógyszertárban kellett 75 gramm glükózt venni. Nem volt olyan vészes szerintem, mondjuk én 1 citrom levét belefacsarhattam. 0': 4, 7 120': 5, 2 26 hkm

Mennyi az a vércukorszint, ami felett nem végzik el a terheléses vércukor vizsgálatot?

Azt tudom, hogy az első vérvételnél ellenőrzik, csak nem tudom, hogy mennyi ez az érték.

Legjobb válasz: Labortól függ, ha jól emlékszem 7 körül lehet a határ

Labortól függ, ha jól emlékszem 7 körül lehet a határ
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ. Akkor ilyenkor már az inzulin változását sem tudják gondolom ellenõrizni.... Innen akkor már az érték cukorbetegséget jelent?
Hogy inzulint néznek-e az a beutalótól függ. Ha terheléses cukrot kért az orvos, akkor cukrot néznek, ha terheléses inzulint, akkor inzulint és cukrot. A 7 fölötti éhgyomri vércukorszint már cukorbetegséget valószínûsít, de érdemes megismételni a vizsgálatot egy ilyen diagnózis felállítása elõtt.

Az baj, ha csak reggel fél 9-re érek oda terheléses vércukor vizsgálatra? Vagy az még nem késő? 8-10-ig tart hivatalosan a rendelési idő, de csak elvileg.

Ugyanis elfelejtettem cukrot venni, a gyógyszertár pedig csak 8-kor nyit.

Legjobb válasz: Ha addig nem eszel, akkor nincs probléma.

Ha addig nem eszel, akkor nincs probléma.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!