Találatok a következő kifejezésre: Terheléses vércukor a (77 db)

A terheléses vércukor értékeim : 30'-es vércukor:7.9 60'-es vércukor:7.8, 90'-es vércukor: 7.6 120'-es vércukor: 5.3 ezek rossz értékek!?

volt külön beutalón húgysav:440* megcsillagozva és éhgyomri vércukor de azt nem találták meg hiába raplikáztam érte a laboros nőnek!

Legjobb válasz: A vércukor értékek a megengedett határon belül vannak.

A vércukor értékek a megengedett határon belül vannak.

A Terheléses Vércukor VIzsgálatom a következő: 30 perces:7.9 60 perces:7.8 90 perces:7.6 120 perces:5.3 Ezek vércukor gyanúra utál?

Mert az éhgyomri vércukor értékem az 6.5 volt!!! Azért kellett ez a vizsgálat.

Legjobb válasz: Ez terhelésesnek teljesen jó. Az éhgyomri tényleg kicsit magasabb volt a kelleténél, de ez lehet egyszeri véletlen eset is.

Ez terhelésesnek teljesen jó. Az éhgyomri tényleg kicsit magasabb volt a kelleténél, de ez lehet egyszeri véletlen eset is.

Beutalot kaptam a szokásos laborra: vérvétel, vizelet. Ezen felül még külön terheléses vércukor vizsgálatra. Szerintetek van értelme egyszerre megcsináltatnom? A sima labor beutalon is van éhgyomros vércukor mérés.

Legjobb válasz: Az, hogy az éhgyomri cukrod jó, nem jelenti azt, hogy minden rendben. Nekem még az 1 órás értékem is jó volt, csak a 2 órás nem, aztán inzulin lett a vége. Mindenképp csináltasd meg a terheléses vizsgálatot.

Az, hogy az éhgyomri cukrod jó, nem jelenti azt, hogy minden rendben. Nekem még az 1 órás értékem is jó volt, csak a 2 órás nem, aztán inzulin lett a vége. Mindenképp csináltasd meg a terheléses vizsgálatot.
Nem ugyanaz az éhgyomros, illetve a terheléses vércukor vizsgálat!! Egy éhgyomri vércukor és 75 gramm cukrot tartalmazó szirup megivása utáni két órás vércukor eredmény összehasonlításából tudnak következtetni a szénhidrát anyagcserére.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Tisztában vagyok, h melyik mit jelent. De egy azon napon nincs értelme a kettõnek ugye? Erre volnék kiváncsi. :)
Nyugodtan megcsináltathatod az egészet egyszerre, én is egyszerre csináltam, hogy ne kelljen még a terheléses miatt visszamenni máskor. 7-re mentem 10-kor már jöttem is haza :-)
Szia. De igen van értelme. Nekem külön csinálták meg ezeket, és így 4-szer szúrtak. az utolsó kettõ eléggé bekékült. Szerintem örülj neki, hogy egyszerre letudod az egészet, és nem kell többször visszamenned.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! Akkor holnap mindent ki fogok pipálni. Én meg azt hittem, h nincs benne logika és külön kell elmennem. Nem mondott semmit a doki, a védõnõm meg szabin van. Szép babavárást kívánok mindenkinek!


Kellene aggódnom az eredményeim miatt? A háziorvosom azt mondta határeset. Kinek milyen eredményei voltak, a terheléses vércukor mérésen?

A fehér vérsejt számom 14.6. A glükoz 6.4,a második vérvételnél 7.8,a harmadiknál 7.0

Legjobb válasz: Én már 15 kg-ot híztam, amióta terhes vagyok, jóval többet nyomok 100 kg-nál. A terheléses vércukor eredményeim: elõször pár hete 4,4-3,6, most 3,8-3,8. Próbáld kerülni a finomított cukrot, a fehér lisztet. (tudom, csak mondani könnyû, én nem tudom kerülni...)

Én már 15 kg-ot híztam, amióta terhes vagyok, jóval többet nyomok 100 kg-nál. A terheléses vércukor eredményeim: elõször pár hete 4, 4-3, 6, most 3, 8-3, 8. Próbáld kerülni a finomított cukrot, a fehér lisztet. (tudom, csak mondani könnyû, én nem tudom kerülni...)
Az én fehérvérsejtem is magasabb volt, 12, erre azt mondták a dokik (háziorvos is), hogy semmi gond vele, általában 14-15 körül van terhesség alatt és a megadott tartomány nem veszi figyelembe a terhességet, ami teljesen más mint egy nem terhesnél. Nekem a glükózom 3, 5 és 6, 2 lett ezért nem tudom, hogy a tiéd kóros-e, de nagyon biztos nem lehet mert ezek eléggé határon lévõ értékek. Bízz a dokikban, biztosan elmondják ha nem jó és van rá megoldás is. Nagy baj nem lehet mert akkor a többi eredményed sem lenne jó. 29 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: A többi értékem jó, a vizelet is.
A cukor 5-6 között a normális! Tehát a a tiéd picit magas !Nekem 8.9 volt és az orvosom elküldött még egyszer és mondta hogy próbáljak meg diétázni, akkor 7 lett. Azt mondta 7 fölött be szokták fektetni a kismamákat de mivel látta hogy van önkontroll ezért nem tette. Felejtsd el a kenyeret csak zsemlét egyél. Mellõzd az édességet és a nasikat a tésztát! Nekem azt mondta ha eddig 3 kanál kakaót tettem akkor mostantól csak másfelet tegyek!
Csatlakozva az elõttem szólóhoz, egy kicsit figyelj oda, hogy mit eszel. Kerüld a fehérlisztes dolgokat, péktermékben, tésztában van már durum, tönköly, rozs, zabpehely lisztes alapú így azokat használd, illetve edd. Semmi cukor, méz és aszaltgyümölcs! Egyéln naponta 6-szor, de keveset. Sok zöldség, köretnek is....valami ilyesmit kellene tenned, és akkor szerencsés esetben jobb lesz az eredményed. Az nem baj, hogy csinálsz egy szénhidrát diétát, csak arra figyelj, hogy 150-180 g szénhidrátot megegyél egy nap, mert ennyire biztos szükséged lesz. Egyébként az én történetem: Önszorgalomból mértem itthon a vércukort, mert a családban sok a cukorbeteg, és nekem is van kb. 20 kg feleslegem. Szóval méregettem, nekem egy zsömlétõl már 8 felett volt evés után egy órával, így kaptam beutalót a szakrendelésre, ahol még terhelést sem csináltak, mert a fõorvos szerint ezt már diétával nem lehet szabályozni, ezért inzulint írt fel. 17 hetes korom óta napi 3-szor inzulint adok be magamnak, 170 ch-t ehetek meg naponta, és így teljesen karbantartható a vércukorszint. Ami még fontos, és öröm az ürömben, hogy eddig 4, 5 kg-ot híztam, pefig 29. hetes vagyok éppen ma.:-) Gondolhatod, hogy a 20 kg felesleg mellett nem bánom, hogy csak ennyi jött fel. Tehát ne izgulj emiatt, ha diétázol, biztos elég lesz a diéta, nekem sokkal magasabb volt diéta nélkül, mint neked. Minden jót Nektek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, az az igazság hogy fogalmam sincs arról hogyan kell számolni a kalóriákat. Soha életemben nem diétáztam. Mindég is volt rajtam súlyfelesleg, de ez annyira nem látszik. Mert arányos vagyok (ezt mondják). Már gyerekkoromtól párszor nézték nem e vagyok cukros, de semmi nem derült ki. A családomban sem tudok cukrosról, a fvs számom, és a cukrom mindég is magasabb volt egy kicsit. Megpróbálok odafigyelni az ételekre.
8:33-as vagyok. Ne a kalóriákat számold, hanem a szénhidrátot. Tehát ehetsz fehérszalonnát is a szénhidrát diétával, abban nincs szinte egyáltalán, de kalórai van bõven. Érted? Cukros kismamiknak elsõsorban ezt kell figyelni, persze nem mindegy, hogy mennyi a kalória, mert fontos az egészséges étrend, de ennél fontosabb mont a vércukorszintet befolyásoló szénhidrát. Az ételeknél igazából erre figyelj. A húsokban szinte nincs, sok tejtermékben alig van szénhidrát, a zöldségek is türhetõ mennyiséget tartalmaznak. Megadok egy weboldalt, ami nagyjából az alapvetõ élelmiszereknek tartalmazza a szénhidrát tartalmát. Remélem az segíteni fog. http://www.tablazatok.b74.hu/szenhidrat.php

A laboros beutalómon a következőket látom: VK4, EHGY, FE, TVKK, T2HGL. Mit jelentenek ezek? Éhgyomorra kell menni? Ezek közöt nincs terheléses vércukor, ugye? 24 hetes kismama vagyok.

Legjobb válasz: nem tudom,ezek mit jelentenek,de 24 hetesen van a terhelses vércukor,és abszolut éhgyomorra kell menni,vizet se lehet inni.nekem mondta a szülész is,hogy éjféltõl semmi kaja,folyadék.vesznek egy vérképet,utána megiszod a lötyit,amit viszel patikában vásárolt port,és 2 óra mulva leveszik a terheléses cukrot.

nem tudom, ezek mit jelentenek, de 24 hetesen van a terhelses vércukor, és abszolut éhgyomorra kell menni, vizet se lehet inni.nekem mondta a szülész is, hogy éjféltõl semmi kaja, folyadék.vesznek egy vérképet, utána megiszod a lötyit, amit viszel patikában vásárolt port, és 2 óra mulva leveszik a terheléses cukrot.
Furcsa rövidítések ezek, de gyanítom, hogy a EHGy= éhgyomri vércukor. Egyetértek az elsõ válaszolóval: valószínû, hogy most lesz a terheléses vércukor vizsgálatod. Nem mondták? Nekem teát és bögrét is vinnem kellett. De valahol vízben oldják fel a szõlõcukrot. Az FE az lehet vas, de nem 100%, mert ezek nem szokványos rövidítések.
Laborba mindig éhgyomorra kell menni!!! (kivéve az AFP)
Nálunk csak a legelsõ éhgyomri vércukorhoz kellett éhgyomorra menni, utána mindegy. A 24 hetes tergeléses vércukrot nálunk úgy nézik, hogy meg kell enni egy kiflit 2 dl tejjel, és 1 óra múlva leveszik a vért. Mindenhol máshogy csinálják, szerintem inkább kérdezz rá a védõnõnél, hogy Nálatok ez hogyan mûködik.
Én amikor kaptam a védõnõtõl a beutalót, õ mondta, hogy mennyi szõlõcukrot kell vennem a patikában és lehet beletenni citromlevet (limonádé lesz), hogy ihatóbb legyen. Már reggel 7-re oda kell mennem, hogy az elsõ vérvétel után megigyam a cukros italt és 2 óra elteltével újra vért vegyenek. Talán hívd fel, aki adta a beutalót, hogy segítsen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
A kérdező hozzászólása: Szóval ezek között a rövidítések között valamelyik a terheléses vércukor?

Terheléses vércukor eredményem 6, 3 lett. Az éhgyomrinak tudom a felső határértékét (6, 1), de a terhelésesnek nem. Ez jó eredmény, vagy vissza kellett volna mennie 6, 1 alá?

Legjobb válasz: Szia.Jó az eredményed.Nekem a terheléses 7,4lett.Elküldtek dietétikára,ott mondták,hogy nincs semmi baj mivel 7,8ig jó kismamáknál...minden jót 34hetes kismama

Szia.Jó az eredményed.Nekem a terheléses 7, 4lett.Elküldtek dietétikára, ott mondták, hogy nincs semmi baj mivel 7, 8ig jó kismamáknál...minden jót 34hetes kismama
Szia!Nekem 6, 9 volt és azt mondták, hogy jó, igaz én kicsit sokalltam, mert eddig nem volt semmi baja a cukor szintemnek!Szóval akkor nincs nagy gond! 31 hetes kismnami
tökéletes! 7-7, 8-ig jó.
A kérdező hozzászólása: 75g cukor után, 2 óra elteltével mért eredmény.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors, megnyugtató választ!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Ha az van a terheléses vércukor mérés eredményén hogy pozitív akkor az az jelenti hogy cukros lettem terhességem alatt?

most kaptam meg az eredményt és az van rajta hogy

Legjobb válasz: Ez nem a vércukor eredményed, azon konkrét érték szerepel, nem az, hogy pozitív vagy negatív. Ez az ellenanyag szûrés eredménye.

Ez nem a vércukor eredményed, azon konkrét érték szerepel, nem az, hogy pozitív vagy negatív. Ez az ellenanyag szûrés eredménye.
A kérdező hozzászólása: ja értem. csak azért gondoltam mivel hogy a doki terheléses vércukor mérésre küldött....de oks
Az ellenanyagszûrés eredménye: pozitív, ez a vércsoport összeférhetetlenséggel függ össze. Valószínû a babád vére nem azonos a tiéddel. Ezt folyamatosan figyelni kell majd. Mint laikus ezt mondanám.
nem azért, de ebben sehol nincs szó cukorról. Ez az ellenanyagról szól, beírod RH összeférhetetlenség és találni fogsz róla információt. Például itt: http://www.freeweb.hu/mama-baba/rh.html
Nem rosszindulatból, de ezt komolyan kérdezted? Nem mondta az orvosod, hogy ellenanyag szûrésre is küld? Vagy nem olvastad el a beutalódat? Viszont keresd fel az orvosod, vagy a védõnõdet, és beszélj velük, hogy mi a teendõd, mert ez azért nem olyan szokványos.
Tényleg keresd fel a dokit vagy a védõnõt mert ez a vizsgálat kötelezõ a terhesgondozás alatt(az ellenanyagszûrés) és a terheléses vércukor is kötelezõ!!

Pontosan mettől meddig jó a terheléses vércukor érték?

Legjobb válasz: Ezt a ROCHE kiadványában olvastam, Anyagcsere Útmutató 2008 április Vénás vér plazmájából laboratóriumban mérve: ÉHGYOMRI Normális 6 mmol alatt csökkent cukortolerancia 6,1-6,9 mmol/l cukorbetegség 7 vagy annál magasabb TERHELÉSES normális 7,8 alatt csökkent cukortolerancia 7,8-11 mmol/l cukorbetegség: 11,1 mmol/l vagy magasabb

Ezt a ROCHE kiadványában olvastam, Anyagcsere Útmutató 2008 április Vénás vér plazmájából laboratóriumban mérve: ÉHGYOMRI Normális 6 mmol alatt csökkent cukortolerancia 6, 1-6, 9 mmol/l cukorbetegség 7 vagy annál magasabb TERHELÉSES normális 7, 8 alatt csökkent cukortolerancia 7, 8-11 mmol/l cukorbetegség: 11, 1 mmol/l vagy magasabb
Nekem 6.5-nél már azt mondta az orvosom, hogy figyeljek oda az étkezésemre.Egyébként a felsõ határ a 7 mmol/l.Pont tegnap nézték nekem 7.09 lett az eredményem, semmi szénhidrátot és semmi cukrosat nem ehetek.Én ezt már egyszer végig csináltam ki lehet bírni. 38+5 hkm
A 16 hetes 2 órás (glükóz) 7, 4 lett ez már intõ jel volt, a 26. heti 7, 9. Onnantól szülésig 200 grammos diétán voltam. 7, 8 volt határ.

Milyen a terheléses vércukor/inzulin eredményem? 0 perces vércukor: 4, 5 / inzulin: 2. - 60 perces cukor: 3, 7 / inzulin: 38, 6. - 120 perces glükóz: 3, 3 / inzulin: 31, 6.

Ez IR, de szerintetek milyen erősségű? Nektek milyen értékekkel, hogy alakult a teherbeesés? Amúgy rendszere, probléma mentes ciklusom van, van PÉ, nincs ciszta, a TSH tökéletes.

Legjobb válasz: Hát min. közepes azért nem mondanám, hogy gyenge, mert egyrészt a cukrod nagyon lezuhan már 60 percnél is, valszeg már 30 percnél van egy nagy inzulin csúcsod, illetve a 120perces inzulin az maximum 5szörö helyett 15szöröse az éhgyomrinak.

Hát min. közepes azért nem mondanám, hogy gyenge, mert egyrészt a cukrod nagyon lezuhan már 60 percnél is, valszeg már 30 percnél van egy nagy inzulin csúcsod, illetve a 120perces inzulin az maximum 5szörö helyett 15szöröse az éhgyomrinak.
A kérdező hozzászólása: ohh tényleg? Azt hittem ez nem olyan vészes. Szedek már egy hónapja Mercformint, még csak 1x500mg-osat. 3*1re kell emelnem, de még mindig nem sikerült, mert totál kész vagyok, ha beveszem a másodikat. Nagyon hányingerem van tõle, meg gyenge leszek. Majd szép lassan megpróbálom emelni. Nem eszem cukrosat, figyelek a napi 5szöri étkezésre, sportolok, fogynom egyáltalán nem kell.
És az ir diétát betartod mert az nem csak abból áll, hogy nem eszel cukrosat. Mit eszel egy nap?
A kérdező hozzászólása: Próbálom. De nincs mintaétrendem. Ha korán kelek, akkor tudok enni reggelit edzés elõtt. Akkor teljeskiörlésû szendvicset eszem. Tízóraira egy fél tepertõs pogácsa, egy kávé, vagy egy alma. Ebédre rendelek valami dibetikusat. Ugyira gyümi. Vacsira szendvics. Nem vagyok profi benne, próbálkozom, elég nehéz. Fõleg, hogy egy idõ után megundorodom a tk kenyerektõl.
A tízóraid nagyon nem jó, az ebéd sem biztos, hogy jó attól, hogy deiabetikus. Ha írsz priviben mailt, küldök diétás anyagokat.

Túl magas a terheléses vércukor értékem?

Meg vagyok ijedve az érték miatt. Éhgyomri cukor: 4,5 (határérték: 4,5-5,9), terheléses után pedig 7,2mmol/l. (itt nem tüntettek fel határértéket). Ez magas lehet? Meg kellett innom 75g cukorral vizet.

Legjobb válasz: A oleszterin az egész terhesség alatt picit magasabb, étkezéstõl függetlenül, ne ijedj meg tõle! 7,2-es vércukor még éppen jó, elvileg ezzel nem kell diétázni még (7,8 a határ) , de jelzés értéke van a dolognak, az édességeket, üdítõket érdemes lenne elhagyni, hátha akkor nem romlik!

A oleszterin az egész terhesség alatt picit magasabb, étkezéstõl függetlenül, ne ijedj meg tõle! 7, 2-es vércukor még éppen jó, elvileg ezzel nem kell diétázni még (7, 8 a határ) , de jelzés értéke van a dolognak, az édességeket, üdítõket érdemes lenne elhagyni, hátha akkor nem romlik!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!