Találatok a következő kifejezésre: Terheléses cukorvizsgálatnál a (14 db)

nincs jelentõsége, szerintem
szerintem sincs jelentõsége. én visszajöttem dolgozni és mikor letelt a két óra, ismét a kórházban voltam.... olvastam viszont olyat ahol nem igazán engedik mozogni a kismamát.
Én sétáltam egyet a barátnõmmel. Megkérdeztem, azt mondták, nem kell ott maradni, én meg akkor inkább kimentem, mert nem valami barátságos a kórházi folyosó! De javaslom, hogy ne egyedül mászkálj, mert ott akkor több kismama is rosszul lett, egy el is ájult. Szóval érdemes "támogatóval" menni!
SZia! Én is sétáltam egy jó nagyot az apukámmal a városban. A férjem dolgozott, így apu jött elkísérni, hogy ne legyen semmi baj. Szerintem egy kis mozgás jót tesz, nem hiszem hogy nagyon befolyásolná az eredményt. De mindenképp legyen melletted valaki, aki támogat, ha rosszul lennél. Nekem kifejezetten jót tett a levegõ és a séta, elmúlt a hányingerem.
Nekem azt mondta a nõvérke, hogy ne mozogjak, ne sétáljak. És többször odajött, hogy minden oké-e?... Ha nem lett volna ott a párom, biztos megõrültem volna. De ha nem tiltják külön meg, akkor gondolom azt csinálsz, amit akarsz. Nem hinném, hogy kihatása van a vizsgálatra, inkább csak féltenek, nehogy rosszul legyünk.
Nem szabad mozogni!!! Nekem is szóltak, hogy max pisilés, és egyszer le az újságosig, meg vissza! Mert a zsírégeés, szénhidráthazsnosítás, stb nyilván mozgás hatására gyorsabb!! Szóval, ha bírod, akkor vigyél olvasnivalót, és tedd le a popódat, ki lehet bírni azt a 2 órát, - ha valós eredményt akarsz kapni!

Mit jelent ha a terheléses cukorvizsgálatnál a 120 perces érték az alacsonyabb?

A 120 perc utáni 2,5 lett.

Legjobb válasz: Húúú, nem ájultál el ilyen értékkel? Ez nagyon durván alacsony cukorszint. Éhgyomorral szokott 3, 3,5 körüli értéket mutatni. Üdv, és boldog babavárást!

Húúú, nem ájultál el ilyen értékkel? Ez nagyon durván alacsony cukorszint. Éhgyomorral szokott 3, 3, 5 körüli értéket mutatni. Üdv, és boldog babavárást!
Az a baj hogy ha terhességi cukros vagy akkor nagyon nem tenne jót még egy ilyen vizsgálat.. Ha el akar küldeni 60 percesre akkor kérdezd meg hogy a cukros víz helyett nem vihetnél-e reggelit, vagy legalább nem lehetne-e a sima tej-zsemle kombinációt alkalmazni, amit néhány helyen csinálnak.
A kérdező hozzászólása: Hát, igen. Nem tartom kizártnak, hogy a doki elküld majd mégegyre :S
jó lett volna ha most nézik a 60-at is mert nekem az a gyanúm hogy oltári magas lehetett... :(
A kérdező hozzászólása: 24 hetes kismama vagyok :) Nem tudok róla, hogy baj lett volna a cukrommal, a 12 hetes vérvizsgálatkor is tökéletes volt
ha csak az inzulin magas az még nem lenne baj, az inzulin molekulák nem mennek át a méhlepényen és így a babára ez nem káros. de ha azért magas az inzulin mert korábban valamikor a cukor is magas volt, az már árt a babának és kezelni kell.
Terhes vagy? Ez azt jelenti, hogy nagyon sok az inzulin a szervezetedben, terhesen eleve mindenkinek több, de a tied nagyon sok, figyelj oda, hogy ne egyél cukrot meg fehér lisztet hanem tk cuccokat akkor nem fog ilyen hamar lezuhanni a cukrod.
A kérdező hozzászólása: Ja az éhgyomri az jó 5, valamennyi (nem tudom pontosan)
A kérdező hozzászólása: Még nem mondott semmit, majd csak 2 hét múlva megyek. :S Én is ezen csodálkoztam, hogy különösebben nem voltam rosszul, kicsit gyenge voltam, de azt gondoltam az éhségtõl.
2, 5 az nagyon alacsony.. nem voltál rosszul? attól lehet ilyen alacsony ha nagyon sok volt az inzulinod, de általában azért nagyon sok az inzulin mert elõtte valamikor nagyon sok a cukor, lehet hogy 60 percnél valami brutálisan sok lett a cukrod, csak ugye 60 percnél nem nézik... Az orvosod mit mond erre?
Esetleg vegyél egy vércukormérõt (vagy kérj kölcsön valakitõl, ha van rá lehetõséged). Reggel mérd meg éhgyomorra a cukrod, majd jól reggelizz meg. Egyél fehér kenyeret, vagy zsemlét és igyál 2 dl tejet. Ezután ha megméred 1 órával akkor kiderül van-e baj.

A SOTE II-n engedik a terheléses cukorvizsgálatnál a citromot belefacsarni a cukros lötyibe?

Legjobb válasz: Nekem két éve engedték. Sõt, az volt az elsõ kérdése a laboros csajnak, hogy "ugye hozott citromot?"

Nekem két éve engedték. Sõt, az volt az elsõ kérdése a laboros csajnak, hogy "ugye hozott citromot?"
Ugyanaz van most is mint amit az elobbi hozzaszolo irt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)


Terhességi terheléses cukorvizsgálatnál kötelező meginni a cukros vizet, vagy van más megoldás?

Én semmilyen körülmények között nem eszem/iszom finomított cukrot, finomítatlan is csak keveset és ha nagyon muszáj.

Legjobb válasz: Van egy olyan módszer is amikor tejet+zsömlét kell enni, inni. Kérdezd az orvosodat.

Van egy olyan módszer is amikor tejet+zsömlét kell enni, inni. Kérdezd az orvosodat.
nekem majd csak 6hét múlva lesz, de a barátnõm aki júniusban szült citromlevet vitt magával!:) Még is kellemesebb egy limonádé..!:)
Én cukros citromos teát ittam, egész jó volt :-D
álunk pl nem lehetett választani. Csak a cukros lötyi volt a lehetõség. Annyira nem borzalmas pláne ha belefacsarsz egy fél citrom levét!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen.
mii??kakaóscsiga meg kóla???huu legközelebb ezt választom:) ha lehet...katasztrófa volt a cukros víz...
Ez a zsemle+tej dolog tényleg nem a legmegbízhatóbb. Nekem levették a vért éhgyomorra, majd megettem egy kakaóscsigát+ 2dl kólát, után 2 óra múlva újabb vérvétel. Ez jobban hasonlít a terheléses cukorhoz( cukroslöttyhöz), és megbízhatóbb eredményt is ad. Kérdezd meg a nõdokidat!
Megbeszélheted az orvosoddal a tej és zsemle dolgot, bár az pontatlanabb módszer, de ha nincs oka gyanakodni terhességi diabéteszre, akkor talán belemegy.
Én tejet + zsömit ettem a vizsgálatnál. Nekem a doki ajánlotta.
Nálunk is tej+zsemle megoldás van.

Miskolcon, a megyei kórházban terheléses cukorvizsgálatnál reggelit adnak, vagy szirupot?

Legjobb válasz: reggelit tudtommal sehol nem adnak, max elküldenek, hogy reggelizz.. :)

reggelit tudtommal sehol nem adnak, max elküldenek, hogy reggelizz.. :)
A kérdező hozzászólása: Úgy gondoltam, bocsi :)
Nem tudom, hogy a Megyeiben ez konkrétan hogy mûködik, de terheléses cukorvizsgálatnál általában a legtöbb helyen reggel 7-kor éhgyomorra, éjszakai éhezés után kb 75 g cukrot tartalmazó vizes oldatot itatnak meg a kismamákkal és 2 óra múlva mérik a cukorszintet, ami nem lehet 7, 8-nál magasabb. A baj ezzel csak az, hogy sokan kihányják a cukrot és meg kell ismételni. Van, ahol vizes zsömlét és 2 dl tejet itatnak, aminek a szénhidráttartalma miatt emelkedik a cukorszint és ilyenkor 7-nél nem lehet magasabb. És persze van egy nagyon egyszerû teszt is, amit bármikor el lehet végezni, evés után is, bármelyik napszakban, a "loading test", de ezt itthon nem nagyon alkalmazzák. Szóval reggelit nem adnak sehol :( , csak jó nagy adag cukros vizet. :S

A terheléses cukorvizsgálatnál számít, ha néhány perccel hamarabb vették le a vért, mint 2 óra? befolyásolja az eredményt?

úgy értem, pár perc kellett volna, hogy leteljen a 2 óra. mennyire kell ezt percre pontosan végezni?

Legjobb válasz: Pár perc nem számít, 15 percig elmegy.

Pár perc nem számít, 15 percig elmegy.
Nem befolysolja. Nekem 5 percel hamarabb vették le és tökéletes lett az eredmény.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat. kíváncsi vagyok már az eredményre, szerdán lesz csak meg. izgulok, hoyg jó legyen!

Terheléses cukorvizsgálatnál mik a normál határértékek?

Ma voltam terheléses cukorvizsgálaton az éhgyomrim 3.8, egy óra múlva 6.9 és két óra múlva 7.9, bár az utolsót el?bb vették le egy picivel, lehet ez is számított. Ezek az értékek magasnak számítanak?

Legjobb válasz: Éhomi 5, terhelés után 7. Nekem 8,6 lett így diabeteses voltam. Jártam be profhoz minden két hétbe, kaptam vércukormérõt, egy hétre, és fõl kellett írnom a méréseket,amit õ ellenörzött. És mindig jók voltak az otthoni mérések.36.hétbe voltam utoljára, minden rendbe volt, nem kellett se gyógyszert se inzulint kapnunk.Jó babó várást 39 hetes kismama

Éhomi 5, terhelés után 7. Nekem 8, 6 lett így diabeteses voltam. Jártam be profhoz minden két hétbe, kaptam vércukormérõt, egy hétre, és fõl kellett írnom a méréseket, amit õ ellenörzött. És mindig jók voltak az otthoni mérések.36.hétbe voltam utoljára, minden rendbe volt, nem kellett se gyógyszert se inzulint kapnunk.Jó babó várást 39 hetes kismama
Szia megnéztem az én leletem és azt irja hogy éhgyomori 4.1- 5.9 egy órás 5.6-7.8 jó nállunk két órás nincs remélem egy kicsit tudtam segiteni 16 hetes kismama
Elsõ válaszóló vagyok, én 2 órásra írtam
bocsi második válaszolo vagyok nem jol irtam egy órás nincs nállunk ne hari:)
Az én papíromon az van, hogy 3.8-5.8ig jó.Bár ez a 75gramm szõlõcukrosra vonatkozik.Érdekes, hogy mindenhol más?Nekem a terhelt 8.0lett, de az szerintem már mindihol magasnak számít.....sajna...Nekem hetente kell lemennem a diabetológiára ez végett, és otthon is mérem a cukromat..31hetes kismama
Az éhgyomri abszolut jó, a kétórás kicsit magas, az 7-ig elfogadható. Tehát kicsit emelkedett a cukrod, de ez nem cukorbetegség!! VAlószínü elküldenek dietetológiára, esetleg diétát javasolnak, ami a szénhidrátbevitelt szabályozza, csökkent. Nekem 8, 4 lett a kétórásom, azóta odafigyelek mit eszek ( nem méricskélek) és semmi baj, azóta mindig 7 alatt van a cukrom. Ne félj, semmi baj nem lesz, kerüld az édességet, nassot, tésztát, egyél sok fõzeléket és zöldséget és járj el a dietetikushoz, aki ellenõriz mindig:-)
Szia, nekem a 2órás 6, 3 lett, erre azt mondták magas.A laborospapiron az szerepel, hogy a 2órás is 5, 8-ig jó.Engem már 200grammos szénhidrátdiétára fogtak.

A terheléses cukorvizsgálatnál 2 decibe vízbe öntöm a 75 gramm cukrot vagy fél literbe? Teába nem lehet?

26 hetes kismami vagyok,holnap megyek vizsgálatra.

Legjobb válasz: Nem érdemes fél literbe öntened,mert azt meg is kell inni,inkább 2 max 3 dl-be,és vihetsz bele citromot,azt belecsepegtetni.Úgy elviselhetõbb lesz.Minden jót!

Nem érdemes fél literbe öntened, mert azt meg is kell inni, inkább 2 max 3 dl-be, és vihetsz bele citromot, azt belecsepegtetni.Úgy elviselhetõbb lesz.Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Köszi:)
A kérdező hozzászólása: Teába lehet önteni?
Sztem lehet, csak ne tegyél bele cukrot:-)
Én teába tettem, ugyan úgy csináltam mint szoktam. Tea, citrom, cukor helyett ez a vacak ment bele-elég tûrhetõ volt, azt a kevés mellékízt leszámítva.
Azt lehagytam, én bizony fél literbe tettem-megittam, így is:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a gyors válaszokat! Nagyon sok boldogságot Nektek!:)

Kismamák, ti nem voltatok rosszul a terheléses cukorvizsgálatnál?

Én ma voltam,megittam a cukros vizet,nem volt rossz egyáltalán és hányingerem sem volt t?le,kiültem a labor elé,és kb 1 óra elteltével remegés jött rám,elsápadtam,er?sen elkezdett dobogni a szivem,kivert a víz,száradt a szám.És félek attól,hogy nem-e a cukrom miatt volt ez.Nagyon félek,hogy terhességi cukrom van és amiatt lettem rosszul.Aki ugyan így rosszul volt,annak milyen lett az eredménye??Jó lett a labor eredménye,vagy magas lett a cukra??Soha nem voltam még rosszul ilyen cukros dolgoktól,nem vagyok egy gyenge szervezet. 26 hkm

Legjobb válasz: A vizsgálaton egyáltalán nem voltam rosszul. Utána megreggeliztem, elindultam a városba, és kb 1 óra múlva úgy éreztem, hogy rosszul leszek.. azonnal ennem kellett valamit, olyan gyengeség jött rám, hogy összeestem volna ha nem eszek valami szénhidrátot. Sajnos nekem rossz eredmény jött ki :( de biztatásként elmondom hogy már túl vagyok rajta és ezt is ki lehet bírni.

A vizsgálaton egyáltalán nem voltam rosszul. Utána megreggeliztem, elindultam a városba, és kb 1 óra múlva úgy éreztem, hogy rosszul leszek.. azonnal ennem kellett valamit, olyan gyengeség jött rám, hogy összeestem volna ha nem eszek valami szénhidrátot. Sajnos nekem rossz eredmény jött ki :( de biztatásként elmondom hogy már túl vagyok rajta és ezt is ki lehet bírni.
én is rosszul voltam, de azért mondjuk nem ennyire, és nem így. Én kb 10-15 perccel utána majd kihánytam, rá pár percre meg nagyon megfájdult a fejem. ez kb. az ivástól számított 1-1, 5 órán belül elmúlt. Az eredményem határérték lett. 7, 7.Enyhe diétát kell tartanom, de nem kell számolnom a szénhidrátot, csak figyelnem arra hogy amennyire lehet kerüljem a cukros, szénhidrát dús ételeket. Jövõhéten kell mennem kontrollra, reggeli után 1 órával.Én sem voltam elõtte sose rosszul édes, cukros ételektõl. 25hkm
A kérdező hozzászólása: Hát ez nem hangzik valami bíztatóan :/ Nekem amúgy is diétáznom kell, mert felszedtem 10 kilót, csak sajnos nem olyan egyszerû :/ Kb 1 hete vannak ilyen gondjaim, hogy 3-4 óránként annyira leesik a cukrom vagy nem is tudom, hogy ugyan így remegek mint ma is, és fáj a fejem is már 1 hete lassan minden nap.És ha eszek, akkor is alig akar elmúlni.Nagyon félek, hogy nem-e a cukrommal lesz baj :( Hát nagyon fogom várni az eredményt.Csak sajnos a védõnõ kapja meg az eredményt, és majd hozzá csak jövõhónap 11.-én megyek :/
Szia, hát ez sajnos gyanús hogy gond van a cukroddal. Szerintem már most kezdj el annyit hogy ne egyél cukros, fehér lisztes dolgokat és többször egyél keveset. Ha sokszor megy fel a cukrod azzal a méhlepény öregszik, legfeljebb vaklárma és két hétig feleslegesen diétáztál, de ha meg gond van akkor ez a két hét is számít :(
Szia! Én nem lettem rosszul a vizsgálat után, de sajnos a 2 órás eredményem rossz lett. A terhesség végéig tartanom kellett az orvos által elõírt diétát, amit szigorúan be is tartottam. Egészséges babám született. Minden jót Nektek!
Az ismerõsöm is rosszul lett, majd kihányta azt a löttyöt. Teljesen jók lettek az eredményei, mindkét terhességénél.
A kérdező hozzászólása: Igen igazatok van, egyébként is el vagyok tiltva a cukros-lisztes dolgoktól a súlyom miatt, persze azért néha becsúszott egy kis bûnözés, de akkor innentõl kezdve még szigorúbb leszek magamhoz, és nincs több süti meg zsemle meg ilyesmik!! Én nem hánytam ki, meg hasmenésem sem volt tõle.Nem lehet kedves utolsó, hogy pontosan azért lett jó az eredménye, mert kihányta??Ha kihányta, akkor nem volt, ami megemelje a cukrát, mivel a wc-ben landolt a cukros lötty!!
Utolsó vagyok, félreértettél, nem hányta ki csak majdnem kihányta. :-) De tény, hogy rosszul lett tõle és az eredményei nagyon jók lettek. Én ma voltam ilyen vizsgálaton, semmi bajom nem volt tõle. Azért nem mondom, hogy ez lesz a reggeli italom, de ki lehet bírni.
A kérdező hozzászólása: Jah értem..csak úgy írtad, hogy majd kihányta..és ez kicsit 2értelmû volt :) Hát én is kibírtam, nem is volt tõle még csak hányingerem sem, meg hasmenésem sem volt tõle, csak rosszul lettem. Még mindig nem tudom az eredményt, a védõnõ nem keresett még meg vele, hát biztos nem is tudom meg hamarabb 11.étõl :/

Normális az a terheléses cukorvizsgálatnál hogy másnap kell visszamennem és első nap csak éhgyomorra vesznek vért? Fehérvári úti rendelő-ben járt már igy valaki, tudja mi a menete?

Eddig mindehol azt olvastam hogy utána ittatják meg a glükózlötyit ,engem hazaküldtek,hogy telefonáljak ma este a laborba és ha 7 alatt vannak akkor menjek holnap a glükózlötyi után ismét vérvételre, Nem értem,akinek éhgyomorra 7 fölött van a cukra az csak tudja magáról hogy cukorbeteg nem?

Legjobb válasz: Nagyon rosszul csinálják!!! Nekem volt terhességi diabetesen, nem is akármilyen, épphogy megúsztam az inzulin és az éhgyomri cukrom mindig normális volt! Csak a terhelésesnél derült ki!b

Nagyon rosszul csinálják!!! Nekem volt terhességi diabetesen, nem is akármilyen, épphogy megúsztam az inzulin és az éhgyomri cukrom mindig normális volt! Csak a terhelésesnél derült ki!b
Szia Mindenhol másképp mennek a dolgok van ahol zsömit kell enni van ahol cukros lötyit itatnak van ahol elõtte és utána vesznek vért van ahol csak utána vesznek
Szia! Gondolom, arra alapozzák, hogy ha valakinek magas az éhgyomri cukra, akkor annak minek a terheléses, úgyis diétáznia kell. Ezzel megspórolják a terheléses cukorvizsgálat árát. Akinek 7 fölött van a cukra: nem feltétlenül jár tünettel a magasabb cukor.
Szerintem meg nagyon jól csinálják!Képzeld el mi van, ha az éhgyomri pl:10 és erre terhelnek!(amit még nem tudnak) Sajnos nálunk is bevett szokás éhgyomri utána lötyi és 2 óra múlva leveszik a vért.
Utolsó vagyok, bocsánat, elolvastam, tehát 7 alatt csinálják meg a terhelésest, ügye? Akkor az elõttem szóló írta jól!
A kérdező hozzászólása: igen köszi a válaszokat -most már kezdem én is érteni-most hívtam fel a labort és holnap is éhgyomorral kell menni csak a cukros lötyit kell magammal vinni és utána is vesznek vért


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!