Találatok a következő kifejezésre: Terheléses cukorvizsgálat miért kell (2 db)

Miért kell 2 órát várni a terheléses cukorvizsgálat alatt?

Arra lennék kíváncsi hogy miután megitatják az emberrel az oldott 75g cukrot miért kell 2 órát várni? Arra várnak hogy a vércukorszint elérje a maximumot vagy arra kíváncsiak hogy 2 órán belül meddig csökken. Bocs ha hülye a kérdés, de most erre vagyok kíváncsi. :D

Legjobb válasz: mind a kettõre. Kiváncsiak,hogy az ivás után mennyi éshogy 2 óra alatt mennyit bont le a szervezet

mind a kettõre. Kiváncsiak, hogy az ivás után mennyi éshogy 2 óra alatt mennyit bont le a szervezet
Az érdekli õket, hogy 2 óra múlva milyen a vércukor szint. Elméletben egészséges szervezetnél ennyi idõ alatt normál szintre kell visszaállnia. Ha 7.8-nál magasabb, akkor gond van.
Normál esetben folyamatosan figyelik a változást. Olyankor 30 percenként nézik az értékeket és nem kettõ hanem 3 órán keresztül. De igen, nagyjából annyi a lényege, hogy a szervezet hogyan reagál a cukorra és milyen gyorsan képes azt feldolgozni vagy, hogy egyáltalán fel tudja-e dolgozni.

Terheléses cukorvizsgálat előtt miért kell előző 3 nap több szénhidrátot ennem?

mikor egyeztetni voltam az id?pontot a laborban, hogy mikorra menjek, ott mondta a n?vérke, hogy el?z? 3 napban egyek kicsit több szénhidrátot. miért van erre szükség? tényleg szükséges ez? nektek is javasolták?

Legjobb válasz: Ezt nekem ne mondta senki, és a sógornõmnek sem.Szerintem nem lényeg.Igaz én nem most voltam , fél éve.

Ezt nekem ne mondta senki, és a sógornõmnek sem.Szerintem nem lényeg.Igaz én nem most voltam , fél éve.
Ezt nekem sem mondta senki.. sem most, sem az elõzõ terhességnél
Szia! Én épp ma voltam az elsõ vérvételen , mert nálunk két napos a teszt, holnapkell mennem a terhelésre, de senki nem mondott ilyet.A barátnõm mondta csak, hogy elõzõ este 7után ne egyek, mert az befolyásolhatja a végeredményt, de az az igazság, hogy nekem eddig semmi gondom nem volt semmivel, nem hiszem, hogy ezzel is lenne, szval sztem ez hülyeség.Az a cukorszirup amit meg kell inni sztem elég szénhidrátot tartalmaz és elvileg ezért kell éhgyomorra menni, mert ezzel terhelik a véredet.
Én cukros vagyok, de ilyet még nem hallottam. Hiába eszel több szénhidrátot a terhelést megelõzõ napokban, még ha magasabb is a cukrod, (de azért van inzulin-termelés, ami valószínû, különben már kiderült volna a betegség)a szervezeted még ha hosszabb idõ alatt is, de lebontja a szénhidrátokat. Tehát mire a vérvételre mész, pláne éhgyomorra, nyoma nem lesz az elõzõ napok bevitelének.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!