Találatok a következő kifejezésre: Terheléses cukorvizsgálat miért (3 db)

A terheléses cukorvizsgálat miért nem egyforma mindenhol?

Én a XV. kerületi SzTK-ba megyek. Ma voltam éhgyomri vérvételen és holnap kell mennem megint. Holnap is vesznek éhgyomorra majd 4X vesznek 30 percenként újra. Sok helyen azt olvastam, hogy az éhgyomri után megisszák a 75g-os cukros vizet és rá 2 órára vesznek újra, és ennyi. (Nem kínozzák a kismamákat) A beutalómon sincs semmi extra, hogy ilyen típusura kellene mennem, hanem csak a sima OGTT. A válaszokat előre is köszönöm. Üdv: 24 hkm

Legjobb válasz: Mert többféle OGTT létezik, amit neked csinálni készülnek, a legpontosabb eredménnyel szolgáló fajtája - sokkal pontosabb eredménnyel szolgál a cukoranyagcserérõl. Neked csinálják jól. A cukorterhelés nem kínzás, elég komoly szövõdmények kiszûrésére alkalmas vizsgálat. Nálunk nem így csináljak, csak kétszer szúrnak, és nem is örültem neki, azon is gondolkoztam, hogy megkérem a férjemet, hogy õ csináljon nekem egy ilyet (õ orvos). Végül elvetettük, de csak mert folyamatosan tudom nézegetni (nekem egyébként megvan ennek a rizikója is, emiatt aggasztott kicsit jobban). No, mindegy, a lényeg: ahol nem így csinálják, ott finanszírozási kérdésrõl van szó, mint mindig. :) 33 hetes km

Mert többféle OGTT létezik, amit neked csinálni készülnek, a legpontosabb eredménnyel szolgáló fajtája - sokkal pontosabb eredménnyel szolgál a cukoranyagcserérõl. Neked csinálják jól. A cukorterhelés nem kínzás, elég komoly szövõdmények kiszûrésére alkalmas vizsgálat. Nálunk nem így csináljak, csak kétszer szúrnak, és nem is örültem neki, azon is gondolkoztam, hogy megkérem a férjemet, hogy õ csináljon nekem egy ilyet (õ orvos). Végül elvetettük, de csak mert folyamatosan tudom nézegetni (nekem egyébként megvan ennek a rizikója is, emiatt aggasztott kicsit jobban). No, mindegy, a lényeg: ahol nem így csinálják, ott finanszírozási kérdésrõl van szó, mint mindig. :) 33 hetes km
Nálunk viszont csak egyszer! Reggel itthon meg kell reggelizni, majd pontosan 1 óra múlva megjelenni és leveszik! Nálunk ennyi a cukorvizsgálat!
A kérdező hozzászólása: Kedves elsõ válaszoló! Köszönöm a pontos és korrekt választ! Természetesen számomra is az a legfontosabb, hogy minden kiderüljön idõben, ha baj lenne. Kedves második válaszoló! Neked is köszönöm a választ!

Miért kell 2 órát várni a terheléses cukorvizsgálat alatt?

Arra lennék kíváncsi hogy miután megitatják az emberrel az oldott 75g cukrot miért kell 2 órát várni? Arra várnak hogy a vércukorszint elérje a maximumot vagy arra kíváncsiak hogy 2 órán belül meddig csökken. Bocs ha hülye a kérdés, de most erre vagyok kíváncsi. :D

Legjobb válasz: mind a kettõre. Kiváncsiak,hogy az ivás után mennyi éshogy 2 óra alatt mennyit bont le a szervezet

mind a kettõre. Kiváncsiak, hogy az ivás után mennyi éshogy 2 óra alatt mennyit bont le a szervezet
Az érdekli õket, hogy 2 óra múlva milyen a vércukor szint. Elméletben egészséges szervezetnél ennyi idõ alatt normál szintre kell visszaállnia. Ha 7.8-nál magasabb, akkor gond van.
Normál esetben folyamatosan figyelik a változást. Olyankor 30 percenként nézik az értékeket és nem kettõ hanem 3 órán keresztül. De igen, nagyjából annyi a lényege, hogy a szervezet hogyan reagál a cukorra és milyen gyorsan képes azt feldolgozni vagy, hogy egyáltalán fel tudja-e dolgozni.

Terheléses cukorvizsgálat előtt miért kell előző 3 nap több szénhidrátot ennem?

mikor egyeztetni voltam az id?pontot a laborban, hogy mikorra menjek, ott mondta a n?vérke, hogy el?z? 3 napban egyek kicsit több szénhidrátot. miért van erre szükség? tényleg szükséges ez? nektek is javasolták?

Legjobb válasz: Ezt nekem ne mondta senki, és a sógornõmnek sem.Szerintem nem lényeg.Igaz én nem most voltam , fél éve.

Ezt nekem ne mondta senki, és a sógornõmnek sem.Szerintem nem lényeg.Igaz én nem most voltam , fél éve.
Ezt nekem sem mondta senki.. sem most, sem az elõzõ terhességnél
Szia! Én épp ma voltam az elsõ vérvételen , mert nálunk két napos a teszt, holnapkell mennem a terhelésre, de senki nem mondott ilyet.A barátnõm mondta csak, hogy elõzõ este 7után ne egyek, mert az befolyásolhatja a végeredményt, de az az igazság, hogy nekem eddig semmi gondom nem volt semmivel, nem hiszem, hogy ezzel is lenne, szval sztem ez hülyeség.Az a cukorszirup amit meg kell inni sztem elég szénhidrátot tartalmaz és elvileg ezért kell éhgyomorra menni, mert ezzel terhelik a véredet.
Én cukros vagyok, de ilyet még nem hallottam. Hiába eszel több szénhidrátot a terhelést megelõzõ napokban, még ha magasabb is a cukrod, (de azért van inzulin-termelés, ami valószínû, különben már kiderült volna a betegség)a szervezeted még ha hosszabb idõ alatt is, de lebontja a szénhidrátokat. Tehát mire a vérvételre mész, pláne éhgyomorra, nyoma nem lesz az elõzõ napok bevitelének.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!