Találatok a következő kifejezésre: Terheléses cukorvizsgálat ha (5 db)

Terheléses cukorvizsgálat után ha csokit kívántam az lehet annak a jele hogy cukros vagyok, vagy pont az ellenkezője?

Vagy semmi köze hozzá?

Legjobb válasz: Nálam is így volt :) és nekem azt mondta a doki, hogy ha a terheléses cukorvizsgálatom jó lett, akkor ne aggódjak, nem vagyok cukros. Én ezek után ezt úgy fogtam fel, hogy lelkileg esett jól valószínûleg az a csoki, mivel féltem a cukorvizsgálat elõtt, nehogy cukros legyek. Amúgy az orvos azt is mondta, hogy azért ne egyek továbbra sem édességet édességgel, mert nem egészséges, és semmi szüksége rá a szervezetnek. Inkább egyek sok gyümölcsöt. További jó babavárást, remélem tudtam segíteni! :)

Nálam is így volt :) és nekem azt mondta a doki, hogy ha a terheléses cukorvizsgálatom jó lett, akkor ne aggódjak, nem vagyok cukros. Én ezek után ezt úgy fogtam fel, hogy lelkileg esett jól valószínûleg az a csoki, mivel féltem a cukorvizsgálat elõtt, nehogy cukros legyek. Amúgy az orvos azt is mondta, hogy azért ne egyek továbbra sem édességet édességgel, mert nem egészséges, és semmi szüksége rá a szervezetnek. Inkább egyek sok gyümölcsöt. További jó babavárást, remélem tudtam segíteni! :)
Nálam is így volt!Az elsõ utam a boltba vezetett, de én kalácsot és kakaót vettem meg mellé egy csokit!és teljesen jó volt a cukorterhelésem, sõt egy icipicivel alacsonyabb volt az érték mint az éhgyomri.A cukrosat akkor szoktuk kívánni amikor leesik a vércukor.
A kérdező hozzászólása: De jó! Megnyugodtam hogy nem voltam ezzel egyedül!:) Tök jó, itt mindíg rádöbbenek arra, hogy nem vagyok egyedül a "gondjaimmal" és nem vagyok különlegesebb eset senkinél!:)

A háziorvosom szerint a terheléses cukorvizsgálat csak akkor indokolt, ha magasnak számít a sima labor eredmény. Igaz ez? Nekem PCOS-mám van, ami cukorbetegséggel is együtt járhat, de így nem tudom meg.

A sima labor jó volt,bár egyszer egy picit magasabb.Olyat is hallottam,hogy ennél nem derül ki,ha valaki cukorbeteg és ehhez a terhelésesre van szükség. köszi előre is!

Legjobb válasz: Hát, azért a vérvételbõl sok minden kiderül. A gyógyszertárakban van kihelyezett cukorszintmérõ, amit ingyenesen használhatsz, reggeli elõtt mérd meg a cukorszintedet pár alkalommal, ha magasnak ítéled, fordulj újra az orvosodhoz.Ha rendszeresen jársz a háziorvosodhoz, õt is megkérheted, hogy mérjen nálad cukrot, minden háziorvosnak van mérõje.

Hát, azért a vérvételbõl sok minden kiderül. A gyógyszertárakban van kihelyezett cukorszintmérõ, amit ingyenesen használhatsz, reggeli elõtt mérd meg a cukorszintedet pár alkalommal, ha magasnak ítéled, fordulj újra az orvosodhoz.Ha rendszeresen jársz a háziorvosodhoz, õt is megkérheted, hogy mérjen nálad cukrot, minden háziorvosnak van mérõje.
Hba1C értéke ha nem éri el a 6%-ot, akkor még nincs gond, életkor függõ. Hemoglobin A1C az a vér háromhavi átlagos cukorszintje!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, aranyos vagy , kifogom próbálni!:)
Ha a szervezet nehezen tudja feldolgozni a bevitt cukrot szénhidrátot, ez nevezik kettes típusú cukorbetegségnek. Ha nem küld el terheléses cukorvizsgálatra, attól még vedd kezedbe a saját gyógyításodat. Különben is amit adnak gyógyszert a cukorszint fenntartására, attól bizony állandó hasmenést kapsz. Ellenben ha gyógynövénybõl készült tea keveréket iszol, és kevés cukor, kenyér és sütiket fogyasztasz, rendben lehet tartani a cukorszintedet. A következõ gyógynövények keverékébõl kellene naponta készítened teát kb 2 dl.-t Babhéj kukorica bajusz fekete áfonyalevél kecske ruta csalán levél szamóca levél szeder levél
Terheléses cukorvizsgálatra akkor küldenek, ha minden tünet arra utal, hogy a szervezet nem képes olyan ütemben lebontani a bevitt szénhidrát és cukrot, és emiatt van tünete, még akkor is amikor a sima vérvételnél nincs magasabb vércukor szint. Ezt találtam egyik egészségportálon:http://www.betegszoba.hu/betegsegek/cukorbetegseg_diabetesz/..
Milyen vizsgálataid voltak eddig egész pontosan, és milyen problémáid/tüneteid? Részletesen:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Ma voltam a terheléses vizsgálat eredményéért...sajnos nincsen inzulinrezisztenciám.:( Persze tudom, ennek örülnöm kellene csak abban bíztam , ha van, akkor esetleg metforminnal ki tudok gyógyulni ebbõl a betegségbõl.De mégsem:(. Ráadásul a hormon eredményeim is egész jók, aminek szintén örülhetnék csak akkor nem tudom mitõl vannak ezek a borzalmas tünetek nálam.
Hm. Inzulin rezisztenciád akkor is lehet, ha az éhomi cukrod normális! Ha már az éhomi is magas, akkor ott nagy gáz van!!! Minden PCO-s nak érdemes terhelésest nézni, mert nagyon szoros az összefüggés a PCOS és a IR között, nem 100%, de azért magasnak mondható! Én is márciusban megyek terhelésesre, a saját orvosom aki kérte a laborvizsgálatot, õ nem kért terhelésest, elmentem még másik 2-höz, mindketten azt mondták, indokolt.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a válaszokat.Igen én is úgy tudtam, hogy attól még, ha valakinek nincs éhgyomri cukra, lehet rejtett cukorbetegsége.Igazából egyszer nekem picit több volt, de most legutóbb már elég jó értéket mutatott a labor.Anyukámnak van cukormérõje és azzal reggel mértük éhgyomorra, 4, 9 volt.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ha jó az éhgyomri vércukrod (<5, 5mmol/l), akkor felesleges a terheléses. Terheléses vizsgálatot akkor szoktak kérni, ha az éhgyomri szint emelkedett (5, 5-6mmol/l), de nem annyira, hogy kimondható legyen a cukorbetegség (>6mmol/l), ezt az állapotot nevezik IFG-nek.
Már a másik kérdésednél is leírtam, de ide is beírom: Az inzulinrezisztencia csak terheléses vizsgálttal mutatható ki, éhgyomrival NEM! Mert ez még nem cukorbetegség, hanem a norm. állapot és a cukorbetegség közötti helyzet.
szükséges a terheléses cukorvizsgálat, hogy feltárják, milyen gyorsan képes a szervezeted a cukrot lebontani. Megiszod a cukoroldatot, és 1/2 óránként vesznek vért. A lebontás gyorsasága, normál állapot vissza állásának ideje megmutatja, hogy van e rejtett cukorbetegséged. Ilyen nehezen felszívódó lebomló cukor szint miatt lesz valakinek glaukómája, (zöldhályog)
Azt még elfelejtettem leírni, hogy nem szükséges a terheléses cukorvizsgálat a cukorbetegség megállapításához, az csak a már meglévõ betegség mértékéhez, ill a gyógyszerek beállításához kell.
Nekem teljesen normális alapból a cukrom, a terheléses eredménye mégis elég pocsék lett, IR, PCOS... (ami mondjuk furcsa az egészben, egyik doki szerinte nem IR, másik szerint igen, mégpedig eléggé)

24 hetes vagyok, rossz lett a terheléses cukorvizsgálat eredménye. Gondoltam, ha úgy alakul, hogy kell, veszek 1 vércukormérőt. Ezek mind egyformán működnek vagy van különbség? Milyet ajánlotok, akik már használnak ilyet?

Legjobb válasz: Az elõzõnek írnám: Lehet hogy nem mindenhol így mûködik, és ezért bocsi, de úgy gondolom, ha valami jár az jár, és mivel közeledik a babó, én inkább rá költöm még az utolsó 1000-met is.Nekem a personal aktív csík 3000-ft volt mert azt a korházba nem kaptam. De mivel a méréseim ténleg mindig tökéletesek voltak, örültem hogy nem vettem feleslegesen vércukormérõt.

Az elõzõnek írnám: Lehet hogy nem mindenhol így mûködik, és ezért bocsi, de úgy gondolom, ha valami jár az jár, és mivel közeledik a babó, én inkább rá költöm még az utolsó 1000-met is.Nekem a personal aktív csík 3000-ft volt mert azt a korházba nem kaptam. De mivel a méréseim ténleg mindig tökéletesek voltak, örültem hogy nem vettem feleslegesen vércukormérõt.
Szerintem teljesen felesleges, és nekem a doki is, a dietetikus is és a védõnõ is ezt mondta. 2 vagy 3 hetente úgyis mész dietetikushoz, ott mérik, és a védõnõ, körzeti is megméri neked, ha úgy érzed gond van. De ez még nem cukorbetegség, csak egy terhességi emelkedett cukor. nekem 8, 4 lett a 2 órásom, és azóta is csak 5, 3 étkezés után (diéta nélkül is), tehát ne félj, nem lesz semmi baj. Ha jók az eredményeid, kár 10 ezreket szánni egy mérõre...
Szia. Nem kell venned, fölösleges pénz kidobás. Nekem is rossz lett a terhelésem, és a korházba kellett járnom 2 hetente, ki adtak egy vércukormérõt egy hétre.Kapsz kis füzetet hozzá amibe írod a méréseket, a doki meg ellenõrzi.Mennyire lett magas? Nekem 8, 6, és ahogy diétáztam, tökéletes lett, tehát se inzulint se gyógyszert nem kaptam.Nehogymár pénzt adjál ki ilyenekre azért fizetjük azt a szaros tb-t.Jó babó várást 37 hetes kismama
Szerintem nem hülyeség és bármikor szükség lehet rá! Az elõzõ hozzászólónak üzenném hogy nem minden város , rendelõ, orvos egyforma! Szóval cseppet sem biztos hogy ahol õ lakik ott õ fog is kölcsön kapni ilyen készüléket! Én pécsi vagyok és itt pl azt sem kérdezték meg az AFP levételekor hogy hány kiló vagyok és Toxo Plazmát sem csináltak! Olvastam hogy máshol meg igen! Nekem Accu-Chek Aktiv van ez a leg elterjedtebb és legjobb márka. Igaz a további tesztcsíkok ára 6000 Ft. Mindegyik máshogy mûködik, no persze leszámítva azt hogy megszúrod magad és oda cseppentesz 1 csepp vért, de a készülékek használata eltérõ. Üdv 25 hetes kismami
Elõbb olvasd el mit írtam.2HETENTE 1 HÉTIG MÉRTEM!!!!!
jA ÉS HA ANNYIRA MARHA LAZÁN VETTEM VOLNA, AKKOR NEM DIÉTÁZTAM VOLNA!!!!Én profeszorhoz jártam és a diéta nagyon sokat jelentett és be is tartottam.Az éhomim 4 környékén volt, az étkezés utána 6, vagy alatta. Szénhidrátos be állításom volt.És tisztába vagyok vele hogy a babám a tét és nem én azért tartottam be mindnt.Nem tudom vidéken hogy müködik és ezért már elnézést is kértem, ezek szerint pesten jobban oda figyelnek a dolgokra.Bocsi azért remélem nem lessz semmi bajotok nektek sem, ahogy mi is jól vagyunk.
Ahoz képest, hogx te meddig mérted, meg mi mindent tettél, a válaszodból nem ez jött le..... bocs.
nekem is d-cont start van, personal aktív tesztcsíkokkal(mi 3000.- 50 db) Én 13 hete majdnem mindennap szúrom magam, és csak így vagyok nyugodt, az étkezés után egy órával mért értékeim mindig 5.5 és 6.3 között van, attól függ, mit eszek. Éhomi 4 és 5 között, étkezés után kétórával visszatér étkezés elõtti állapotra. Tehát ezek az eredmények jók. Nem akarlak elkeseríteni, de ha veszel egy cukormérõt, rögtön veszel egy tesztcsíkot, azt egy hét alatt elszúrkálod, mert miért ne (úgy, mint én) és hetente veheted a 3000 hufos tesztcsíkokat. És normálisan eszel, nem eszel cukrosat, meg nem iszol cukros üdítõket, így a cukrod nem is megy fel, de a pénzt pedig szórod ki az ablakon (mint én) és szúrkálod magad ezerrel... :) De sajna én így vagyok nyugodt, és tudom, hogy rendben vannak az értékeim. Ezt a kérdést magadnak kell feltenned, van- e rá elég pénzed, és akarod-e ezt a tortúrát végigcsinálni. Vagy: eszel rendesen, úgy ahogy egy dietetikus mondja, bejársz ellenõrzésekre, és rendben lesz minden. Ha cserepesedik a szád, akkor magas a cukrod, amúgy. De most ne rágd ki ezért cserepesre :) Szerintem ne vegyél:) Boldogságos babavárást :)
nekem is d cont start van.Én c test glucose csíkot használok hozzá(3ezer ft).én 4 hete tudom hogy gáz van a cukrommal, de én viszont nem szurkálom magam halálra, pedig megtehetném:) de napi 1 értékpárt mérek.1 nap a reggeliket, 2.nap az ebédeket, 3.nap a vacsikat.Néha néha beleméregetek az uzsiba, vagy a tízóraiba és ENNYI...Én nyugodt vagyok így is, mert azért így minden nap ellenõrizve van, de én tuti nem szurkálom magam orrba-szájba!!!Eddig 1 szer volt olyan hogy magas értéket mértem, de akkor 2 napig utána mértem minden étkezési értékpárt, aztán szépen visszaállt a cukrom, azóta megint csak napi 1 párt mérek, és totál nyugodt vagyok így....Elsõnek én nem akartam cukormérõt venni, mert volna máshová is tenni a pénzt, de NEKEM az jutott eszembe, hogy ha ne adj isten bármi lenne a cukor miatt a babámmal, sosem bocsáltanám meg magamnak, hogy nem tettem meg mindent a jó vércukorszint eléréséhez, tartásához....Bár ez ÉN vagyok.


Ha időnként megmérem a cukromat és jó, akkor is javasolt a terheléses cukorvizsgálat?

Legjobb válasz: Persze! Otthon biztos nem végzel cukorterhelést és amúgy sem fogadják el hivatalosan.

Persze! Otthon biztos nem végzel cukorterhelést és amúgy sem fogadják el hivatalosan.
A terheléses cukorvizsgálat nem javasolt, hanem kötelezõ. Csináltasd meg, mert az idõnkénti cukormérés nem mérvadó. Megnyugtató, hogy jók az eredményeid, de inkább legyen meg a terhelés, hogy a terhesség végig problémamentes maradjon.
A kérdező hozzászólása: Itt olvastam, hogy néhány helyen a terhesség alatt többször is kell menni ilyen terhelésre. Ez nem egységes? Én ha nincs semmi baj, tuti nem megyek csak egyszer.
Kötelezõ. Nekem minden cukormérésem jó lett, még háziorvosom is csinált terheléses mérést (nem cukros vízzel, hanem mondta, hogy menjek el enni, tésztát ettem, tehát szénhidrátot), az is jó lett. A cukros vízzel viszont nem. Járhattam diabetológiára.
Kötelezõ! Mindegy mikor és miért méred! Nem fogadják el!

Ha a vércukrom általában 3, 5-4, 5 között van kaja után is, mi az esélye, hogy a terheléses cukorvizsgálat eredménye magas lesz?

Ma reggel megettem egy szelet sütit és egy zsemlét kefírrel, a cukrom 1 órával utána 3,6 lett.

Legjobb válasz: Ez teljesen jó, ez a normál tartomány! Esélyed szerintem nincs a cukorbetegségre, bár ezt soha nem lehet tudni senkinél. Az biztos, hogy most nem vagy cukorbeteg, teljesen jók az értékeid!!

Ez teljesen jó, ez a normál tartomány! Esélyed szerintem nincs a cukorbetegségre, bár ezt soha nem lehet tudni senkinél. Az biztos, hogy most nem vagy cukorbeteg, teljesen jók az értékeid!!
Étékeid tökéletesek.(egy ápolónõ)Szerintem minden rendben lesz.
Reméljük, hogy jó lesz, de azt azért ne vedd készpénznek.Én is sokat olvastam ezen az oldalon a cukors dolgokról, ezért még mielõtt mentem volna a terhelésre én is méregettem otthon, csak kíváncsiságból, és minden tök szuper volt.Akkor estem csak pofára amikor a terhelés eredménye az egekben volt.....
Majd a terhelésen kiderül.....


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!