Találatok a következő kifejezésre: Terheléses cukor kell mennem (2 db)

Terheléses cukor vizsgálatra kell mennem holnap a Szent István kórház belgyógyászatára mert magas lett a cukrom. Milyen vizsgálatot csinálnak? Igaz hogy 4 szer 5 ször vesznek vért és ennyiszer kell meginni a cukros vizet?

Legjobb válasz: A terheléses cukornál meg kell innod 75 g szõlõcukrot 1 dl vízben feloldva. Nálunk citromot is lehetett bele tenni szerencsére, egész finom volt. Ha ez magas lesz (helyenként változó, mit tekintenek magasnak), akkor ún. cukorprofil vizsgálatra küldenek. Itt reggeli elõtt + minden étkezés után egy órával vért vesznek, kiértékelik, és utána mondják az "ítéletet": minden oké, gyógyszer vagy inzulin. Én ma jöttem ki a kórházból, szívesen segítek, ha valami érdekel.

A terheléses cukornál meg kell innod 75 g szõlõcukrot 1 dl vízben feloldva. Nálunk citromot is lehetett bele tenni szerencsére, egész finom volt. Ha ez magas lesz (helyenként változó, mit tekintenek magasnak), akkor ún. cukorprofil vizsgálatra küldenek. Itt reggeli elõtt + minden étkezés után egy órával vért vesznek, kiértékelik, és utána mondják az "ítéletet": minden oké, gyógyszer vagy inzulin. Én ma jöttem ki a kórházból, szívesen segítek, ha valami érdekel.
Szia! Én pénteken voltam ilyen cukorprofil vizsgálaton. Annyi volt, hogy csak azt lehetett megenni amit ott adtak, és minden étkezés elött és után vettek vért.Összesen 7-szer szúrtak meg. Cukros víz nem volt!Pénteken reggel mentem be, szombaton reggel kiengedtek. Azért kellett ott aludni, mert a hetedik vérvétel éjfélkor volt. Nem kell félni!!!
Szió! igaza van az elso hozzaszolonak, kis citromlevet mindenképpen vigyél! Ne egyél elõtte semmit, és közben sem. (ha jól emlékszem)
A kérdező hozzászólása: Köszi a segitséget. Neked jó lett az eredményed?Holnap én még csak vérvételre megyek nemkell befeküdni, csak állitólag többször kell meginni a cukros vizet meg félóránként vesznek vért.
Szia! A második hozzászóló vagyok. A terheléses vizsgálatom 8.3 lett, a profil vizsgálat a kóházban viszont egész jól sikerült. "Csak" szénhidrátmentes diétára fogtak. Gyógyszert nem kell szednem, viszont kb egy hónap múlva meg kell ismételni a kórházos dolgot.

Mennyire kell pontosan menni a terheléses cukor vérvételre?

Ma megkaptam rá a beutalót, 23 hetes 1 napos vagyok!Elmehetek rá holnap, vagy várjam meg míg belépek a 24. hétbe?Vagy ez itt nem olyan fontos mint pl az afpnél?

Legjobb válasz: Itt nem annyira fontos. Engem is 24 hetesen küldtek, de a lányom beteg lett, és csak 26 hetesen jutottam el. Semmi gond nem volt belõle. Én úgy tudom 23-28.hét között kell megcsináltatni.

Itt nem annyira fontos. Engem is 24 hetesen küldtek, de a lányom beteg lett, és csak 26 hetesen jutottam el. Semmi gond nem volt belõle. Én úgy tudom 23-28.hét között kell megcsináltatni.
En kivárnám azt az 1 hetet. Ha késöbb mész az kevésbé rossz. A 24-ik héten alakul ki, hogy a szervezet képes-e lebontani a cukrot vagy sem. Viszont ha nem képes akkor minél elöbb tudni kell róla. Ezért is fontos a 24-ik héten menni, hogy addigra kialakul már ha probléma van, és még idöben van.
Szió! Én tegnap voltam pont beutlókért, 24-28 hét között kell megcsináltattni . Én pl jövõhéten megyek kedden akkor leszek 25+2 napos akkor vesznek vért és vízeletett kell leadni , utána vissza hívnak 1 hét múlva amikor meg kell inni cukros lötyöt amit elötte a patikából kell kiváltanod 100 ft, terhesgondozáson kapsz vényt . 24+4 hkm :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Azt hiszem, megkérdezem a védõnõmet, h mikor menjek, az a legbiztosabb :) Amúgy nálunk nem kell megvenni, meg bekeverni semmit, ott helyben elvan készítve a lötyi 2dl és csak meg kell inni, meg citromot lehet vinni, aki akar :) Inkább azon filózok h nem e baj ha holnap megyek, vagy várjak csütörtökig akkor már 24+1hetes leszek!
24 hetett mindenféleképpen várd meg.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!