Találatok a következő kifejezésre: Terheléses cukor kell (15 db)

Terheléses cukor vizsgálatra kell mennem holnap a Szent István kórház belgyógyászatára mert magas lett a cukrom. Milyen vizsgálatot csinálnak? Igaz hogy 4 szer 5 ször vesznek vért és ennyiszer kell meginni a cukros vizet?

Legjobb válasz: A terheléses cukornál meg kell innod 75 g szõlõcukrot 1 dl vízben feloldva. Nálunk citromot is lehetett bele tenni szerencsére, egész finom volt. Ha ez magas lesz (helyenként változó, mit tekintenek magasnak), akkor ún. cukorprofil vizsgálatra küldenek. Itt reggeli elõtt + minden étkezés után egy órával vért vesznek, kiértékelik, és utána mondják az "ítéletet": minden oké, gyógyszer vagy inzulin. Én ma jöttem ki a kórházból, szívesen segítek, ha valami érdekel.

A terheléses cukornál meg kell innod 75 g szõlõcukrot 1 dl vízben feloldva. Nálunk citromot is lehetett bele tenni szerencsére, egész finom volt. Ha ez magas lesz (helyenként változó, mit tekintenek magasnak), akkor ún. cukorprofil vizsgálatra küldenek. Itt reggeli elõtt + minden étkezés után egy órával vért vesznek, kiértékelik, és utána mondják az "ítéletet": minden oké, gyógyszer vagy inzulin. Én ma jöttem ki a kórházból, szívesen segítek, ha valami érdekel.
Szia! Én pénteken voltam ilyen cukorprofil vizsgálaton. Annyi volt, hogy csak azt lehetett megenni amit ott adtak, és minden étkezés elött és után vettek vért.Összesen 7-szer szúrtak meg. Cukros víz nem volt!Pénteken reggel mentem be, szombaton reggel kiengedtek. Azért kellett ott aludni, mert a hetedik vérvétel éjfélkor volt. Nem kell félni!!!
Szió! igaza van az elso hozzaszolonak, kis citromlevet mindenképpen vigyél! Ne egyél elõtte semmit, és közben sem. (ha jól emlékszem)
A kérdező hozzászólása: Köszi a segitséget. Neked jó lett az eredményed?Holnap én még csak vérvételre megyek nemkell befeküdni, csak állitólag többször kell meginni a cukros vizet meg félóránként vesznek vért.
Szia! A második hozzászóló vagyok. A terheléses vizsgálatom 8.3 lett, a profil vizsgálat a kóházban viszont egész jól sikerült. "Csak" szénhidrátmentes diétára fogtak. Gyógyszert nem kell szednem, viszont kb egy hónap múlva meg kell ismételni a kórházos dolgot.

Terheléses cukor mérésnél (zsemle evéses) 1ó 20 perccel vettek vért. Az érték 6 lett. Én úgy tudom, hogy 1 órán belül kell a vért levenni. Az orvosom szerint ne aggódjak. Nagy a pocakom, barátok szerint nagy babám lesz-ez már a cukorbetegség jele?

-

Legjobb válasz: Terheléses cukormérésnél 60 perces és 120 perces szúrás van. A 60 perces nem sokat ér, de azért több helyen csinálják. Nálad a 80 perces nem tudom, mire jó... :S

Terheléses cukormérésnél 60 perces és 120 perces szúrás van. A 60 perces nem sokat ér, de azért több helyen csinálják. Nálad a 80 perces nem tudom, mire jó... :S
Szia!Miért aggódsz ennyire? Van cukorbeteg a családban vagy az elsõ vérvételen a cukorszint magas volt? Én is ilyen vérvételen voltam 1 hete, bár még nincs eredményem. Szerintem ne aggódj, fõként ha az orvos is azt mondja. Amúgy a terhességi cukorbetegek száma nem olyan magas, mint általában gondoljuk (kb.a terhesek 8-10%-a lesz cukros), úgyhogy nem kell parázni. Nemrég voltam 4D uh-n, ahol azt mondták, hogy nem lesz nagy a babám, pedig nekem is elég nagy a hasam, ezt mások folyamatosan megjegyzik...:)
Ne aggódj, ha egy órával utána kellett volna levenni, de neked késõbb vették le, ez az eredmény még így is jó! 20 perc alatt nem esik olyan nagyot a vércukor szint és a Te eredményed messze elmarad a határértéktõl, még akkor is ha késõbb vették le a vért! Amúgy hatalmas hasam volt, már a cukros vizsgálaton is, mindenkinek kisebb volt, mint az enyém, a lányom nem is aprózta el a maga 4, 2 kg-val, mégis a cukrom tökéletes volt. Az hogy nagy a baba nem feltétlenül jelent terhességi cukrot, ne aggódj! Az orvosod meg biztosan jobban ért a dolgokhoz, mint az ismerõsök, barátok!
Jól vették le. Egy órának el kell tellni, de másfélnek még nem. VAgyis 1-másfél óra között kell levenni a vért. Nálunk is így csinálják. A lányomnál is így volt, és minden ok volt végig.

A terheléses cukor eredménye mennyi idő alatt lesz kész? Ha fogadott orvosom van akkor neki küldik a leletet, vagy nekem kell a korházba (Szt Istv) értemenni? Ezzel kapcsolatban nem mondtak semmmit.

Legjobb válasz: Szia!Engem a háziorvos utalt terhelésesre.Úgy beszéltük meg,hogy ha hétfõn megyek a vizsgálatra,akkor szerdán mehetek érte a háziorvoshoz.Nekem a kispesti sztk-ban csinálják.

Szia!Engem a háziorvos utalt terhelésesre.Úgy beszéltük meg, hogy ha hétfõn megyek a vizsgálatra, akkor szerdán mehetek érte a háziorvoshoz.Nekem a kispesti sztk-ban csinálják.


21 hetes kismama vagyok. A terheléses cukor vizsgálatra adnak beutalot? Kell? Mert nekem nem adtak. 18 hetesen voltam dokinál és a védönö azt mondta, hogy a 26 héten menjek ujra. Nem sok a kihagyás?

Legjobb válasz: Igen kell. Én mentem a terhesrendelésre és kértem, de szerintem ha nem kérek, akkor is mondta és adta volna a védõnõ. Nekem azt mondták, betöltött 24. héten kell menni.

Igen kell. Én mentem a terhesrendelésre és kértem, de szerintem ha nem kérek, akkor is mondta és adta volna a védõnõ. Nekem azt mondták, betöltött 24. héten kell menni.
Kell a beutaló, hiszen ez vérvételes vizsgálat. Ha esetleg magától nem ad a doki , kérjél. És ha cukros vizet iszol a vizsgálatnál (ritka esetben tej+kifli) akkor vigyél magaddal citromlevet. Állítólag picit javít az ízén. Én is viszek majd. Gratula a babához.
kell beutaló. nálunk a 26. héten csinálják. nekünk kellett vinni a glükózt is a terheléshez.bár van ahol csak simán tejet kel ini.hívd fel nyugodtan a védõnõdet.szerintem nem sok ez a kihagyás sok sikert
Kell beutaló, mert vérvétel, sõt nekem is írtak receptet és nekem kellett kiváltani 91 ftért a glukózt...Röhej:-))) Nekem is 24 hetesen kell menni, de abból még nem lesz tragédia, ha 26 hetesen mész, de kérdezz rá a dokinál, vagy a védõnõnél, aki adja a beutalót. A kihagyás nem sok, úgyis kell vinned az eredményt a védõnõnek legközelebb-)Durván havonta kell menni védõnõhöz és dokihoz is-mifelénk..

Mennyire kell pontosan menni a terheléses cukor vérvételre?

Ma megkaptam rá a beutalót, 23 hetes 1 napos vagyok!Elmehetek rá holnap, vagy várjam meg míg belépek a 24. hétbe?Vagy ez itt nem olyan fontos mint pl az afpnél?

Legjobb válasz: Itt nem annyira fontos. Engem is 24 hetesen küldtek, de a lányom beteg lett, és csak 26 hetesen jutottam el. Semmi gond nem volt belõle. Én úgy tudom 23-28.hét között kell megcsináltatni.

Itt nem annyira fontos. Engem is 24 hetesen küldtek, de a lányom beteg lett, és csak 26 hetesen jutottam el. Semmi gond nem volt belõle. Én úgy tudom 23-28.hét között kell megcsináltatni.
En kivárnám azt az 1 hetet. Ha késöbb mész az kevésbé rossz. A 24-ik héten alakul ki, hogy a szervezet képes-e lebontani a cukrot vagy sem. Viszont ha nem képes akkor minél elöbb tudni kell róla. Ezért is fontos a 24-ik héten menni, hogy addigra kialakul már ha probléma van, és még idöben van.
Szió! Én tegnap voltam pont beutlókért, 24-28 hét között kell megcsináltattni . Én pl jövõhéten megyek kedden akkor leszek 25+2 napos akkor vesznek vért és vízeletett kell leadni , utána vissza hívnak 1 hét múlva amikor meg kell inni cukros lötyöt amit elötte a patikából kell kiváltanod 100 ft, terhesgondozáson kapsz vényt . 24+4 hkm :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Azt hiszem, megkérdezem a védõnõmet, h mikor menjek, az a legbiztosabb :) Amúgy nálunk nem kell megvenni, meg bekeverni semmit, ott helyben elvan készítve a lötyi 2dl és csak meg kell inni, meg citromot lehet vinni, aki akar :) Inkább azon filózok h nem e baj ha holnap megyek, vagy várjak csütörtökig akkor már 24+1hetes leszek!
24 hetett mindenféleképpen várd meg.

Terheléses cukor eredménynek mennyi a határértéke? az éhgyomori 6 alatt, a 2 órás az 7, 8 alatt, de az egy órásnak mennyinek kell lennie?

holnap megyek, az előző babánál még csak a 2 órás értéket nézték, most az egy órásat is.

Legjobb válasz: Nálunk a 2 órásnak 6,8 alatt kell lenni. Engem 7 -tel befektettek...

Nálunk a 2 órásnak 6, 8 alatt kell lenni. Engem 7 -tel befektettek...
A kérdező hozzászólása: rögtön utána befektettek? de miért?
Nálunk az egy órásnak nincs határértéke, és szintén 7, 8 a határ. Kedves elsõ, ilyet még nem is hallottam, miért fektettek be 7-es terheléses cukorral?
Azért fektettek be, mert azt mondták, hogy magas. Itt az a "szokás", hogy 6, 8-ig jó. Mikor meglátta a védõnõ, másnap már mehettem is be 3 napra... Itt nem néznek 1 órásat.
Egy órás terhelt cukor nagyon inoghat személyenként, nem nagyon szokás nézni.
És nálunk is 6, 8 a határ, és bizony befektetnek cukorprofilra, ha fölé megy.
A kérdező hozzászólása: Kezembe az eredményem: éhgy: 4, 8 , 60 perces 9, 4 , 120 perces 6, 8! azt mondta a védõnõ, hogy a 9, 4 az nagyon sok! volt valaki hasonló helyzetben? tényleg sok?

A MensMentisbe ugye nem kell vinni a cukrot, mint az SZTK-ban, ha terheléses cukor, - és inzulinvizsgálatra megyek PCOS miatt?

Továbbá hogy a szöszbe' keveredek oda, ha már a pontos címnél vagyok? Annyira bonyolultan magyarázták el a telefonban: lila kapu, belső udvar, parkoló, szórakozóhely stb, írni sem tudtam... Azt tudom, hogy 2 helyszínen vannak, melyikbe megyek a vérvételre és melyikbe majd az endokrinológushoz? Segítséég :)

Legjobb válasz: Itt képen is megnézheted, hogy néz ki a bejárat, hátha könnyebb lesz felismerni, ha odaértél :) http://mensmentis.hu/elerhetosegek/

Itt képen is megnézheted, hogy néz ki a bejárat, hátha könnyebb lesz felismerni, ha odaértél :) http://mensmentis.hu/elerhetosegek/
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszod, így már teljesen egyértelmû. Gratulálok a babához! Én azért megyek, hogy nekünk is lehessen, nagyon vágyunk már rá, bizakodó vagyok a MensMentissel kapcsolatban! Mégegyszer nagyon köszönöm, és boldog babavárást :)
Nagyon szívesen! Jó kezek között leszel! :) Segíteni fognak! :)

A terheléses cukor vizsgálat alatt és után nagyon rosszul voltam. Még nem tudom az eredményt, szerintetek kell aggódnom?

Ma voltam a terheléses cukorvizsgálaton. Nem volt semmi gond,bár már éhesnek éreztem magam a vizsgálat el?tt is,ezért jól is esett a cukros víz. Fél óra elteltével szörny? hányinger,remegés,szédülés jött rám és homályosan láttam mindent. Azt hittem,mire letelik a két óra összeesek,kivert a víz. Hideg,mentes ásványvizet azt iszogattam,azt mondták,azt szabad. Az újabb vérvétel után megittam egy joghurtot és ettem egy kis kekszet,utána már jobb volt. Holnap megyek az eredményért,nem tudom,mire számítsak? 25hkm

Legjobb válasz: Nekem ott a helyszínen keverték össze,és nem engedték,hogy rakjak bele bármit is,pedig vittem magammal citromot meg kést,felkészülten :) Igazából,akkor,amikor ittam jól is esett. Leginkább az volt rémisztõ számomra,hogy nem láttam jól,meg remegtem és vert a víz. A védõnõ nekem is mondta,hogy diétázzak,mert így 25 hetesen tartok kb. 10kg plussznál. Mondjuk látszani nem nagyon látszik,mert magas vagyok,és vékony is voltam nagyon,mikor teherbe estem. De a védõnõknek ez a mániájuk :)

A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm mindenkinek a választ, meg is nyugtatott, hogy nem csak én voltam rosszul :) Ma voltam dokinál, az éhgyomri 5.1, a 120'as pedig 4.5 lett :) Doki azt mondta, tökéletes :) Viszont magas a fehérje és a baktérium a vizeletemben, de a doki szerint nem fertõzés mert a többi negatív. :S Vasat írt fel, de azt sem tudom, hogy miért.
A kérdező hozzászólása: Nekem ott a helyszínen keverték össze, és nem engedték, hogy rakjak bele bármit is, pedig vittem magammal citromot meg kést, felkészülten :) Igazából, akkor, amikor ittam jól is esett. Leginkább az volt rémisztõ számomra, hogy nem láttam jól, meg remegtem és vert a víz. A védõnõ nekem is mondta, hogy diétázzak, mert így 25 hetesen tartok kb. 10kg plussznál. Mondjuk látszani nem nagyon látszik, mert magas vagyok, és vékony is voltam nagyon, mikor teherbe estem. De a védõnõknek ez a mániájuk :)
Az, hogy rosszul lettél, semmit nem jelent eredményt illetõen. Én nem éreztem rosszullétet se elõtte, se utána, aztán mégis cukorbeteg lettem.
Én pénteken voltam.7:55kor levettek 4 fiola vért, 1órát vártam az eredményre, mert ha magas a cukor ugyebár nem ihatom meg a lötyit.9kor megittam a cukros izét, én tehettem vele citromot, úgy "jó" volt.Aztán 11re menjek vissza és megint vettek le.9kor már majd éhen haltam, de a cukrostól meg úgy elment az étvágyam hogy csak na...
Én 2napja voltam cukorterhelésen. Nem tartottam tõle, mert jól bírom még terhesen is az éhséget. Persze ahányan vagyunk annyi félék. Én pl. már éreztem, hogy éhes vagyok, vérvétel, cukros lötty, mondták h 2 óra múlva visszamehetek. Az elsõ 10 perc volt rossz amig a lötty el nem telítette a gyomrom, addig én is böfögtem párat, aztán utána már semmi bajom nem volt. Éhes sem voltam (7tõl egészen 11ig míg haza nem értem) , csak szomjas voltam a második vérvétel végére. Egyébként a kilókra érdemes odafigyelni, az Én védönõm nincs erre a témára ráállva, de a saját érdekünk is odafigyelni. Én 24hetes vagyok, és kevesebb 4 kilóval mint a terhesség elött. És nem bánom. 24+3hkm
A legtöbb kórházban, rendelésen , ahol csinálják a terhelést (a glükózos löttyre gondolok) utána 2 órát ülniük kell ott helyben a kismamáknak. Miért? Mert az éhgyomorra megívott glükóz elindít egy folyamatot, aminek az a vége, h a nem megszokott hatalmas cukormennyiség hányingert, rosszullétet, homályos látást, ...stb okoz. Ez tart 1-1, 5 órát, de valakinél még tovább is. Után az a jó, ha rendezõdik. Én mindkét babánál iszonyatos rosszul voltam, de volt olyan kismama mellettem, aki kiment a mosdóba könnyíteni magán.
Én is ugynaígy voltam, anno írtam is ki kérdést! Annyira rosszul lettem estére, hogy a férjem már dokit akart hívni, rettentõen feszült a gyomrom, de annyira és úgy éreztem, mintha a torkomban lenne. Leírhatatlan fájdalmam volt, de egy kiadós hányás(bocsi), és mintha elvágtak volna, semmi bajom nem volt utána. Az eredményem tökéletes lett, éhgyomori 4, 4 , 120 perces 5, 9
Én is tartok a terheléses cukortól! Ugyanis ha nem eszem reggel, elkezdek büfögni:D (ez így vicces, de nem úgy mintha szénsavasat stb innnék..) aztán öklendezni, émelyegni majd hányni. Késõbb már az se jó ha eszek, rögtön utána kihányom. Ezért jobb a megelõzés. A védõnõ meg kivan akadva hogy 22 hetesen 5 kilót híztam.
Én is rosszul lettem, de jó volt a cukrom (viszont utálok nyáron melegben éhgyomorra tömény cukros löttyöt inni)
Nem lehet, hogy csak a tömény, édes cukros lé émelyített meg? Ha nekem simán kellene meginnom, hát, lehet, hogy ki is hánynám! Nálunk javasolják, hogy citromot vigyen mindenki és facsarja/öntse bele, akkor jó kis limonádé lesz...
én hétfõn voltam, nekem az éhgyomri 4, 1 a 120 perces 5, 2. nekem semmi bajom nem volt, viszont késõ du.ra olyan durva hasmenésem lett hogy csak na...este esett le, hogy a cukortól tuti, mivel semmi olyat nem ettem elõtte ami elõidézhette volna ezt... nem kell egyébként ott ülni 2 órát, nyugodtan el lehet menni, én is 2 óra múlva mentem vissza kopogtatni a 2. vérvételért.

A Tétényi úti kórházban milyen a terheléses cukor vizsgálat? Cukros vizet kell inni vagy lehet a kifli-tej variációt is?

Legjobb válasz: A Tétényit nem tudom, de azt igen, ha rizikófaktorba tartozol, akkor biztos cukros lötyi lesz. Amúgy is megbízhatóbb. Van kórház, ahol engedik a zsemlét, nálunk is, de az én dokim mégsem engedte senkinek sem. Én pl. rendre határértéket hozok ki, és ezt a zsemlénél nehezebb lenne megítélni, szóval nem bánom. Pedig kellemetlen éhgyomorra cukrot inni.

A Tétényit nem tudom, de azt igen, ha rizikófaktorba tartozol, akkor biztos cukros lötyi lesz. Amúgy is megbízhatóbb. Van kórház, ahol engedik a zsemlét, nálunk is, de az én dokim mégsem engedte senkinek sem. Én pl. rendre határértéket hozok ki, és ezt a zsemlénél nehezebb lenne megítélni, szóval nem bánom. Pedig kellemetlen éhgyomorra cukrot inni.
24-26.héten
Szerintem se várj olyan sokáig! Én magam kezdtem mérni a 12 hét után, csak rosszul csináltam, mert evés után nem 1 órával néztem, hanem kettõvel, mint ahogy a cukorbetegek nézik. 15 héttõl viszont már 1 órásat néztem és magas volt. 17 hetes korom óta inzulinozom. Így viszont minden rendben van, legalább emiatt nem kell aggódni. Egyébként nem feltétlenül kell löttyöt inni, nekem nem volt ilyen vizsgálatom. 1 zsemle után 9, 2 lett az eredmény, a fõorvosasszony közölte, hogy nincs mese, itt inzulin kell. Azóta diéta és minden ok.
Nem csak a 24-26. héten van! Van akinek csinálnak korait is, pl. nekem a 17-18. héten, mert a családban van cukorbeteg.
hali most a 23. héten kell mennem holnap megyek beutalóért és akkor jövõhéten a vizsgálatra.
A kérdező hozzászólása: Nekem a 10. héten volt, akkor 5.5 volt a cukrom, az jó... csak nem akarok bajt okozni a babának. Féltem, nagyon nehezen jött.
Nekem csináltak az elsõ vérvételen is kb. 6-8 hetesen, a túlsúlyom miatt gondolták, hogy biztos ami biztos. Után a rendes 26 hetes vérvétel volt cukros.
A kérdező hozzászólása: :) Igen, mindenképpen fogok. Az orvosom tud az inzulinrezisztenciáról... késõinek tartom a 24. hetet.
Hát ez jó kérdés!Szerintem nem várj 24-26 hétig, minden féleképpen beszélj dokival!!!
Nekem a 27. héten volt.
A kérdező hozzászólása: A terheléses inzulinom volt magas terhesség elõtt, kezelték és azt a gyógyszert kell szednem a 12. hétig. Most fogom elhagyni. A sima cukrom normális, de ha a terheléses vacak, akkor a fene megette. Ezért kérdem, hogy vajon ezt addig nem is nézik?
Hát szerintem biztos hogy kell hogy foglalkozzanak vele, mert én úgy tudom hogy terhességnél az veszélyes is lehet.Miért neked van?
A kérdező hozzászólása: Köszi. Akkor még odébb van. :) És ha addig cukorbeteg a kismama, azzal nem foglalkoznak?
A kérdező hozzászólása: A Jánosban lesz a terhelés, és ott a löttyel csinálják. :) Utána fogok érdeklõdni mindenképpen.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!