Találatok a következő kifejezésre: Terheléses cukor hét (10 db)

A terheléses cukor hányadik héten van? A védőnőm 24 hetesen vagyis a héten a dokim a 27. héten küldött el. Milyen ételeket kerüljek amitől bizti nem lesz magas?

Legjobb válasz: Már elõtte való este ne egyél édeset. Reggel teljes éhgyomorral kell odamenni. Én vizet ittam egy keveset elõtte. 24-26 hétig bármikor elküldhet terhelésre. De itt nincs olyan nagy jelentõsége a terh. hétnek mint az afp-nél. 32km

Már elõtte való este ne egyél édeset. Reggel teljes éhgyomorral kell odamenni. Én vizet ittam egy keveset elõtte. 24-26 hétig bármikor elküldhet terhelésre. De itt nincs olyan nagy jelentõsége a terh. hétnek mint az afp-nél. 32km
Nem attól lesz magas, vagy alacsony, hogy elõtte mit eszel és mit nem eszel. Minthogy az sem befolyásol, hogy szoktál e édesééget enni, sokat, vagy keveset. 75 g cukor azért megviseli a szervezetet, így is úgy is, de ha magas is lesz esetleg az eredemény, nem kell megijedni, csak kezelni kell, aztán szülés után elmúlik. De a várandósok 5%-ánál áll fenn a terhességi diabétesz. És valóban, mint az elõzõ válaszoló is írta: elõtte nap már kb. 19-20 órától ne egyél semmit, éhgyomorra kell menni, ha cukros lötyit itatnak, vigyél magaddal 1-2 citromot, hogy tudj belefacsarni, mert nem mindenhol adnak. Úgy elviselhetõbb az íze! És én is úgy tudom, hogy 24-26 hetesen szokták csináltatni, de nincs jelentõsége. Én is 26 hetesen voltam, azóta diétázom. 32 hetes kismami
nálunk 26-28 hetesen van!
Én 23 hetesen voltam.

Melyik hétben kell a terheléses cukor vizsgálatot megcsináltatni? (Miskolcon) 25 hetes pocakos

Legjobb válasz: Átlagosan a 24. héttõl úgy a 28. hétig szeretik elvégezni ezt a vizsgálatot. Helye válogatja. Neked is már esedékes! Kérdezz rá a védõnõnél vagy a dokinál!

Átlagosan a 24. héttõl úgy a 28. hétig szeretik elvégezni ezt a vizsgálatot. Helye válogatja. Neked is már esedékes! Kérdezz rá a védõnõnél vagy a dokinál!
Szia, Nekem a 26.heten csinaltak de ez nincs annyira idohoz kotve mint az afp.Egy hettel elotte is jo vagy utanna!!! Minden jot!
Húgomnak is Miskolcon csinálták. ha jól tudom, a 26. héten. Azt mondta, hogy ott az a szokás, hogy itatnak veled cukorszirupot. A másik húgom - aki egészségügyes - mondta azt a jó tanácsot, hogy ha viszel magaddal egy kevés citromlevet, és beleöntöd a szirupba, akkor nem lesz annyira kellemetlen.
Nálunk 24-27 hétig bármikor...
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!Akkor nekem aktuális.Picit félek tõle! szép napot.

Terheléses cukor két hét diéta után magasabb lett, mint előtte. Mit tudok még tenni, hogy alacsonyabb legyen? Mennyire árt ez a babának? 30 hetes vagyok

Els? érték 8,3 volt. Két hétig betartottam mindent,semmi tészta,kenyér nasi stb,mégis két hét mulva 9,5 lett. Ezek terheléses értékek(cukros lötyi).Az éhgyomros mindig jó, 4,5. Folytatnom kell a diétát, és evés után egy órával nézni fogják gyorsteszttel a jövö hétt?l.

Legjobb válasz: Köszönöm szépen! Napi 5* eszem,abból 3 fõétkezés(1-2 szelet sovány hus vagy hal, párolt zöldséggel v salátával) kettõ pedig inkább nasi (sovány joghurt, friss gyümi). Ha vmit nem tudok megenni kenyér nélkül teljes kiõrlésüt veszek, abból is max 1-2 szelet/nap. Inni csak mentes ásványvizet iszok. Dokim küldött másodszor is,nálunk kétszer megcsinálják,ha nem jó az eredmény. Többet már õ sem küld,azért jön az ujjszurkálós módszer jövõ héttõl.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Napi 5* eszem, abból 3 fõétkezés(1-2 szelet sovány hus vagy hal, párolt zöldséggel v salátával) kettõ pedig inkább nasi (sovány joghurt, friss gyümi). Ha vmit nem tudok megenni kenyér nélkül teljes kiõrlésüt veszek, abból is max 1-2 szelet/nap. Inni csak mentes ásványvizet iszok. Dokim küldött másodszor is, nálunk kétszer megcsinálják, ha nem jó az eredmény. Többet már õ sem küld, azért jön az ujjszurkálós módszer jövõ héttõl.
Rendben lesz minden, ne aggódj, csak maradj meg ennél az étkezésnél! Jók lesznek az értékeid is, tudom. Majd írd meg, mennyit mértek! Boldog babavárást neked is! :)
A kérdező hozzászólása: Szia! Képzeld, ma megmérték a cukrom étkezés után egy órával és 1, 4 lett. Fõtt tojást ettem, ráadásul rendes fehér kenyérrel, mert nem kaptam teljes kiõrlésüt. Háziorvos mérte. Mi a véleményed? Én már nem tudom mi van.


21 hetes kismama vagyok. A terheléses cukor vizsgálatra adnak beutalot? Kell? Mert nekem nem adtak. 18 hetesen voltam dokinál és a védönö azt mondta, hogy a 26 héten menjek ujra. Nem sok a kihagyás?

Legjobb válasz: Igen kell. Én mentem a terhesrendelésre és kértem, de szerintem ha nem kérek, akkor is mondta és adta volna a védõnõ. Nekem azt mondták, betöltött 24. héten kell menni.

Igen kell. Én mentem a terhesrendelésre és kértem, de szerintem ha nem kérek, akkor is mondta és adta volna a védõnõ. Nekem azt mondták, betöltött 24. héten kell menni.
Kell a beutaló, hiszen ez vérvételes vizsgálat. Ha esetleg magától nem ad a doki , kérjél. És ha cukros vizet iszol a vizsgálatnál (ritka esetben tej+kifli) akkor vigyél magaddal citromlevet. Állítólag picit javít az ízén. Én is viszek majd. Gratula a babához.
kell beutaló. nálunk a 26. héten csinálják. nekünk kellett vinni a glükózt is a terheléshez.bár van ahol csak simán tejet kel ini.hívd fel nyugodtan a védõnõdet.szerintem nem sok ez a kihagyás sok sikert
Kell beutaló, mert vérvétel, sõt nekem is írtak receptet és nekem kellett kiváltani 91 ftért a glukózt...Röhej:-))) Nekem is 24 hetesen kell menni, de abból még nem lesz tragédia, ha 26 hetesen mész, de kérdezz rá a dokinál, vagy a védõnõnél, aki adja a beutalót. A kihagyás nem sok, úgyis kell vinned az eredményt a védõnõnek legközelebb-)Durván havonta kell menni védõnõhöz és dokihoz is-mifelénk..

Most akkor hogy van ez a terheléses cukor? A védőnőm azt mondta, vegyek a patikában cukrot, amit meg kell inni. Rá másnapra a dokim meg, hogy fél hétkor egyek meg 2 zsömlét, meg 3dl tejet és az lesz a vérvétel.

De akkor ahogy a dokim mondja, nem fognak sima éhgyomorra vért venni, csak a cukrosat már? Akkor most melyiket csináljam?

Legjobb válasz: szia na ez most jó kérdés, kórház válogatja, nekünk nyíregyházán reggel 7 re kellett menni, s vettek vért, majd meg kellett inni cukros vizet de ott adták semmit se kellett venni, aztán két óra múlva azt hiszem megint vérvétel...s csak utána evés már...

szia na ez most jó kérdés, kórház válogatja, nekünk nyíregyházán reggel 7 re kellett menni, s vettek vért, majd meg kellett inni cukros vizet de ott adták semmit se kellett venni, aztán két óra múlva azt hiszem megint vérvétel...s csak utána evés már...
Bocsi, lemaradt, hogy Orosháza.
éhgyomrosat egyértelmûen...cukrot vigyél ennyi:) ja s elõzõ nap este 6 tól se lehet már enni max kefír ilyesmi ha nagyon éhes vagy
ha cukrosvizet iszol, citromlevet tehetsz bele, ugy nem olyan rossz en a zsomleset csinalnam a helyedben, vagyis mindkettoben volt reszem, es nagyon orultem, hogy terhesen a zsomleset kellett. (el is rontottam a nagy lelkesedésben, 2 zsomlet es fel liter tejet ettem-ittam, de igy is joval hatarertek alatt lettem szerencsére.) en ugy tudom mindenkeppen ketszer vesznek vert (van ahol haromszor), egyszer kaja elott, aztan kaja utan, a kulonbségbol lesz az az ertek, hogy a szervezeted mennyire bontja le a cukrot, stb
Rajta kell lennie a vizsgálatkérõ lapon valahol, hogy 75 gr. cukor. Mivel a védõnõ írja a papírt, neki kell tudnia, mit kért. Mind a kettõnél vesznek éhgyomorra vért, a zsömlésnél 1 óra múlva, a cukrosnál 2 óra múlva újra. Ha nem tudod eldönteni, az a legjobb, ha az elsõ vérvételkor megkérdezed, hogy melyiket egyed-igyad.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, Boldog Karácsonyt nektek.
Szia! Egyértelmûen a cukros megoldás ad biztos eredményt arról, hogy minden okés e a cukroddal!egy zsemle (de még kettõ sem) plusz egy kis tej még nem dobja meg úgy a vércukrot, hogy azzal bizonyíthatóan kiderüljön, hogy baj van e.Nekem elhiheted, 15 éve cukros vagyok és most 5 hetes pocis:-) Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: ok, köszi mindenkinek!
Nekem se kellett cukrosvizet innom. Nekem egy zsömle + két deci tej volt. Elõtte éhgyomorra vérvétel, aztán megettem-megittam, és egy óra múlva megint vérvétel. Szerintem azt csináld, amit a dokid mond, ne azt, amit a védõnõ. Üdv
Zsömlét és tejet úgy ehetsz ha az van ráírva a papírodra, hogy azt kell. Egyébként lehet cukros vizet is csak mind 2-nél mások a jó értékek. Bemész reggel leveszik a vér , utána megiszod a cukros vizet vagy megeszed a zsömlét tejjel és 2 óra múlva visszamész.Ismét leveszik a vért.Ez így megy. Én is hétfõn fogok menni.
Mindenféleképpen kell venni tõled vért éhgyomorra!!Mi lenne ha az aki leveszi a vért õ tõle kérdeznéd meg, hogy utána cukros víz vagy zsömle tejjel. A közelben úgy is van gyógyszertár és büfé. Ne haragudj, hogy ezt mondom, de ha zsömlét eszel és tejet iszol és utána veszik le a vért azzal szerintem meghamisítod az eredményt. Vagyis az orvosod. Vagy még azt teheted, hogy megkérdezed a webbeteg.hu-n orvos válaszol. Anonim, a szakorvos megmondja neked mi a helyes.
Szia! A teheléses vércukor vizsgálat lényege, hogy kétszer vesznek vért (1 óra telik el köztük) elõször éhgyomoral, majd cukor vagy cukros oldat fogyasztása után. Nálunk a két vérvételnél a vizeletet is megnézték. Szerintem elõször menj éhgyomorral és majd ott megmondják a továbbiakat.
A kérdező hozzászólása: Ok, köszi, de szerintetek melyik verziót csináljam, ha a helyemben lennétek.
Szia! nálunk úgy volt, hogy ideadták a receptet a cukorról , kiváltottam, elsétáltam vele a laborba, ott levették éhgyomorra a vért, vizeletet.megittam a cukros lötyit, 2 óra múlva kellett visszamenni, megint pisi és vérvétel.
Elõször éhgyomorra vesznek vért, ez a viszonyítási alap!Aztán megiszod a löttyöt, nekem a doki írt receptet, amire glükózt adtak a patikában(kérdezd meg tõle!), feloldottam 2 dl teába, egy pici citrommal, aztán 2 óra elteltével megnézték hogyan reagál rá a szervezetem!De közben nem mehettem el, mert ha úgy reagál a szervezet a cukorra, be is lehet kómálni!

Ha megyek terheléses cukor vizsgálatra, vérvétel is lesz? vagy vérvétel hanyadik héten lesz?

Legjobb válasz: szia lesz vérvétel éhgyomorro utána meg két óra mulva:) 16 hetes kismama

szia lesz vérvétel éhgyomorro utána meg két óra mulva:) 16 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszi!kicsit izgulok amugy!és honnan veszik a vért?
Szia! A terheléses cukorvizsgálatot vérvétellel nézik. Nekem a vénámból vettek kétszer, elõször éhgyomorra, majd meg kellett inni a cukorszirupot, és két óra múlva újra vettek vért! Ne izgulj, kibírható! 34 hetes kismama
Karhajlat vénáiból, mint minden alkalommal.Vérvétel amúgy van egy az elején, aztán egy a 16. héten AFPkor, de ott nem mindenkinek csinálnak teljes vérképet, meg egy a 34-36. hét környékén.Ezek a rutinvizsgálatok, van akinek ennél többször is vesznek, a korábbi eredmények fényében döntik el az orvosok.
Szia! Igen, a terheléses cukor vizsgálat vérvétellel jár. Éhgyomorral kell menni. Vért vesznek, majd innod kell cukorszirupos oldatot és 2 óra múlva újra vesznek vért. Legtöbbször így történik... Azonban a terhelés nem mindenhol egyforma. Orvosa válogatja. Nálam a kiméletesebb módszert választotta a dokim. Levették éhgyomorra a vért, majd megkellett ennem egy szendvicset és innom 2 dl tejet. 1 óra múlva vettek újra vért. Ne izgulj, minden rendben lesz!
Szia én most voltam a multhéten terheléses cukron elötte lévö este 10töl már nem ehettem, be mentem leveték a vért vénábol (meg az ujambol ez nem volt kötelezö de meg kérdezte aki meg szurt, hogy szabad-e ) , aztán két zsömi meg 2 dcl tej semmi más és 60 perc mulva még egy vér véttel de ez csak fél kémcsönyi.A János korházban
De jó nektek, nálam ez úgy zajlott, hogy éhgyomorra vettek vért, aztán megittam a cukros löttyöt, aztán félóra múlva megint vérvétel, aztán félóra múlva megint, aztán egy óra múlva.Összesen 4-szer.Nagyon rossz volt, teljesen szétszurkálták a vénámat.

A terheléses vércukor mérés a 24-ik héten jó lett (5, 0 és 7, 0), de 3 héttel később a vizeletben van cukor és aceton. Jelenleg 29 hetes terhes vagyok. A nődoki szerint nem kell diétáznom csak kevesebb édességet fogyasztani. Valóban?

Legjobb válasz: Valóban így van, feltéve, ha a terheléses cukornál végigülted a két órát, és nem mászkáltál, sétáltál közben. Mert az csal. Csak akkor érvényes az eredmény, ha nyugalmi állapotban végigülöd azt a két órát. Sajnos sok kismamának nem szólnak, és elmennek sétálni, vagy hazamennek, és elégetik a szénhidrátot, amibõl kiderülne a terhességi cukor. Boldog babavárást! :o)

Valóban így van, feltéve, ha a terheléses cukornál végigülted a két órát, és nem mászkáltál, sétáltál közben. Mert az csal. Csak akkor érvényes az eredmény, ha nyugalmi állapotban végigülöd azt a két órát. Sajnos sok kismamának nem szólnak, és elmennek sétálni, vagy hazamennek, és elégetik a szénhidrátot, amibõl kiderülne a terhességi cukor. Boldog babavárást! :o)
Igaza van a dokidnak. Nekem is volt a vizeletembe cukor elküldtek másodszor is terheléses cukorvizsgálatra, de az is jó lett. Hogyha sok édességet eszel az tényleg megjelenik a vizeletben. Én kevesebbet ettem az utolsó két hónapban és nem lett semmi gond.Az terhesség utolsó harmadában a szervezet jobban megköti a cukrot mint máskor. Boldog babavárást!

Nálunk a 22. hét körül a védőnő végez cukor vizsgálatot (reggeli után másfél órával megböki az ujjam), és ha ennek nem jó az eredménye csak akkor küldenek el terheléses cukorvizsgálatra. Ez normális?

Legjobb válasz: Én még ilyenrõl nem hallottam. Nálunk automatikusan a doki mindenkit elküld terheléses vércukor vizsgálatra a 24-25. héten. Akinek eddig nem volt gond a cukrával azt tejes-zsömlésre küldi, akinek esélyes, hogy gond lehet azt cukoroldatosra.

Én még ilyenrõl nem hallottam. Nálunk automatikusan a doki mindenkit elküld terheléses vércukor vizsgálatra a 24-25. héten. Akinek eddig nem volt gond a cukrával azt tejes-zsömlésre küldi, akinek esélyes, hogy gond lehet azt cukoroldatosra.
Nálunk nem így van. Nekem mindenképp kellett mennem cukorterhelésre.Hát véeredménybe megspórólsz egy utat magadnek, én csak azt nem értem hogy ebbe hol a cukor terhelés?Én diabeteses vagyok, és 2 hetente kapok a korházból vércukor mérõt 1 hétre, és nekem is így kell itthon mérnem. Reggeli után, vagy ebéd után, vagy vacsi után 1 órával, de hangsúlyozom ez már a rossz cukor eredmény miatt van nekem. Kicsit furi, mert ez nem nevezhetõ terhelésnek, de azért én a dokidat megkérdezneém. Jó babavárást 35hetes kismama
A kérdező hozzászólása: a doki adja a beutalókat, szóval õ együtt mûködik a védõnõvel. :S akkor ez most baj?
Ha nálatok így van, akkor nem baj.Az a lényeg, az orvos is be van vonva.
Ha a doki b avan avatva akkor nem baj, de hangsúlyozom, hogy én a helyedbe kérném. Ha terhességi cukor betegsége van valakinek, az nem rád hanem a babódra veszélyes. Ha nem derül ki a terhesség alatt akár a baba cukrosan is születhet.Nem éri meg játszani vele. Jó babavárást 35 hetes kismama
Mindenképpen meg kell csinálni a terheléses cukorvizsgálatot. Utolsó hozzászolónak mondnaám, h akinek magasabb, mint 7.8 mmol/L a terhesség allat, az nem azt jelenti, hogy cukros lenne az illetõ. Így az utolsó hozzászóló sem cukros, csupán csökkent glükóztoleranciáról van szó, ami azt jelenti, amit már õ is jól fogalmazott, hogy a szervezeted nehezebben bontja le a cukrot, így a vércukorérték tovább marad magasan, és nem tér vissza 1-2 óra múlva az étkezés elõtti értékre, csak kb 3 óra múlva, ami a babára nézve és születéskor valóban veszélyes lehet. Tehát ezt a vizsgálatot mindenképpen el kell végeztetni. A védõnõ méregessen utána, miután kiderült, hogy van-e anyagcsere elváltozás, vagy nincs. Mert ha van, akkor fokozott figyelemmel kell étkezni! És ez csak a terhelés után derül ki. Én a zsemlés módszert sem tartom túl jó ötletnek, bár valakinek a tejcukor dob magasra. És a kérdezõ kérdésére válasz: reggeli után eleve egy órával kell mérni, másfél órával a tényleges cukrosoknak mérik, akiknek terhelés után 11mmol/L fölötti az értékük, és annak 7 alatt kell lennie. Terheseknek reggeli után egy órával kell 7 alatt lennie! A házi vércukormérõk nem adnak minden esetben pontos eredményt! Ennek eredményétõl föggetlenül is el kell menni terheléses vizsgálatra! Boldog babavárást!!! 36hetes kismama
Igen! de elvileg ha fehérje nincs benne akkor nem nagy gond. Gond csak akkor van ha magas a mért értékû glükóz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!