Találatok a következő kifejezésre: Tengerimalacnak mivel fel az (8 db)

Mit tegyek azzal a tengerimalaccal, aki nem hagy fel a ketrec rágásával?

PEDIG RENGETEG (különböző) FA VAN BENT NEKI

Legjobb válasz: Miért baj az ha rágja?

Miért baj az ha rágja?
Ha egyedül van, akkor különbözõ káros sztereotíp viselkedéseket produkálhat, pl. rácsrágás. Bekenheted citrommal, de megoldás egy másik malacka lenne.
A kérdező hozzászólása: ÓÓÓ. Köszike. Egyébként, hogy az elsõ válaszra visszatérjek, azért mert tele van festékkel meg más különbözõ anyagokkal amit megeszik.
Valószínûleg azért rág, mert unatkozik. Egy azonos nemû társ megoldaná a problémát.
Van neki korlátlan mennyiségben szénája és vize? Van neki társa? Ezek hiánya megindokolja (jogosan) a ketrecrágást. Ha bekened citrommal a rácsot talán visszatartja egy idõre de nem a tünetet hanem az okot kell kezelni.
Én szerintem csak a fogát koptatja, én azzal jöttem rá, hogy vettem neki egy fogkoptatót és(((BEVÁLT))) !!!!!!
Fogkoptató nem való a tengerimalacnak. Széna kell neki és jó minõségû táp. Rendes ketrec bújókkal, és egy másik malackával.
Hát én nemtudom! ahány malac annyi szokás! 6maller közül, egyetlen egy rágja a rácsot, mégpedig ha zaba kell neki, fogkoptató széna, fogkoptatós táp, társ (3-3 mali egy egy ketrecbe) minden izé megvan ami csak kellhet. De Teó reggel ha felkelek nyújtózom, és elmerek menni mellette anélkül, hogy kapjon valamit, azt aztán nem engedi, ugyanez este... A kicsik a másik ketrecbe visítanak ugyanekkor, tehát éhes... jah mert hihetetlen idõérzékük van, rettenetesen tudnak követelõzni :D :D

Tengerimalacom ma szült 4 kicsit, amikor észrevettem már mind halott volt, az egyiket megette félig, a többinek megrágcsálta a lábfejüket :S Mi lehet az oka?

A hasát megtapogattam és olyan mintha még lenne benne kismalac, lehetséges? Miért ölte meg ?ket? (elég fejletlenek voltak, a sz?rük is rövid volt, a kifejletthez képest) Vagy lehet, hogy nem ? ölte meg ?ket hanem halva születtek?

Legjobb válasz: hát ha nem látod rajtuk 1. a szûre se oylan 2. alaoból látszik h sokkal kissebbek a kelleténél. Mind1 sztem ebbõl ne üssünk vitát...jópár kismalacot láttam már és nekem egyik se nézett így ki.Sokkal fejlettebbek voltak.

:) )
Dehogy, nem vitázni akartam, csak ha valaki aki ért hozzá(Te válaszadó) felvilágosítana....hogyha netalántán nálunk is ilyen ellés lenne tudjam!....bocsesz, nem negatív kommentnek szántam!!!
hát ha nem látod rajtuk 1. a szûre se oylan 2. alaoból látszik h sokkal kissebbek a kelleténél. Mind1 sztem ebbõl ne üssünk vitát...jópár kismalacot láttam már és nekem egyik se nézett így ki.Sokkal fejlettebbek voltak.
azthittem negatívumként:) de akkor nincs semmi szívesen adok válaszokat iylen kérdésekkel kapcsolatban.ha bármi kérdésed van írhatsz privit is:)
A kérdező hozzászólása: Megkérdeztem ahonnan kaptuk a malacot, azt mondta h vagy koraszülöttek voltak, valami miatt hamarabb születtek meg és az anya azért ölte meg õket mert nem maradtak volna meg. A másik lehetõség, hogy eleve az anya malac rossz anya. 1-2 hónap múlva megpróbálom megint pároztatni, remélem megmaradnak. (nem a pénz miatt akarok kicsiket, hanem úgymond " az élmény miatt")
Lehet buta kérdés és bocsi az off-ért de én is tratok malackákat, nálam is volt ellés(szerencsére mind él) és nem láton mitõl fejletlenek ezek a malackák...az enyémek is ilyennek születtek...biztos h ez az én tudatlanságom csak gondoltam megkérdem, máskülönben hülén halok meg!:)
A kérdező hozzászólása: Eléggé kicsik voltak. A hely megfelelõ volt, eldugott helyen, félig sötétbe volt. Éjszaka szült, akkor meg teljes a csend. itt a kép róluk(csak erõs idegzetûeknek!) http://i29.tinypic.com/30bgsug.jpg
Azért ölte meg a kicsiket, mert nem tartotta megfelelõnek a körülményeket a felnevelésükhöz. Túl kicsinek vagy nem elég biztonságosnak érezte a helyet.
A kérdező hozzászólása: Még azt elfelejtettem, hogy kiszámoltam és augusztus 3.-án kellett volna szülnie, úgy terveztem h akkor nem alszok és figyelemmel követem, de nem gondoltam h 8 nappal hamarabb szül.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat. Remélem legközelebb nem fordul elõ ilyen mert elég rossz volt látni. Amúgy elsõ szülése volt, csodálkoztam h négyet szült.
Szia! Mikor gyerek voltam ugyanez történt az én malacommal is. 4 kölyke született szintén és mire odamentem az akváriumhoz mind halott volt. Elvittem a malacot a dokihoz és azt mondta, hogy csoda számba megy a négy malac mert általában csak egyet hoznak a világra. Megvizsgálta és adott a malacomnak egy injekciót mert szerinte egy fertõzéstõl haltak meg a picik. Rá kb. 2 hétre meghalt szegény malacom. :( Ha mindenesetre harapásnyomot látsz a kicsiken biztos, hogy megolte õket. Ezért mondják, hogy nagyon kell figyelni éjjel nappal mikor születnek a kicsik.
Ezt azért csinálta, mert valószínû, hogy életképtelenek voltak, vagy sérültek. Az enyémmel is elõfordult már ilyen, de õ csak egyet evett meg, a többit szoptatta, biztosan azért, mert azzal az egyel biztos volt valami gond. A természet mindig elrendezi magát. Ez most sajnos egy ilyen alom volt, de legközelebb, remélhetõleg jobb lesz. Sok sikert!

Tengerimalacnak mivel dobhatom fel az étkezését?

Mindig van tápja, szénája és napi 3 x kap uborkát, imádja. De jó lenne valami mást is adni neki. Náha kap répát is, de mit lehetne még?

Legjobb válasz: igen ez mindjó amit az elöttem lévó írt deh nyugodtam adhatsz még neki karalábét fehér répát csak ne adjál neki nyers krumlit attól + halhat jah és a kivit is nagyon szereti az enyém a kisebb tök savanyún ette+!

igen ez mindjó amit az elöttem lévó írt deh nyugodtam adhatsz még neki karalábét fehér répát csak ne adjál neki nyers krumlit attól + halhat jah és a kivit is nagyon szereti az enyém a kisebb tök savanyún ette+!
Szia! Én nem vok jártas a tengerimalacok körében, de találtam egy oldalt, ahol sok jó infó van. http://www.gemon.ro Remélem ezt még nem láttad, és segítettem valamit!! :) Még annyit, hogy remélem tudod, hogy általában a K betûs zöldségek puffasztják a rágcsálókat, és el is pusztulhatnak tõle!!!! Ja és külön kell neki(k) víz is!!
Szia! Az enyém nagyon szereti az almát, a paprikát, a paradicsomot, a petrezselyemzöldet, a reteklevelet, a répalevelet, a zellerlevelet (ezeket egyszerû beszerezni, hiszen a boltban a friss zöldségeken adva vannak). Szokott kapni "K" betûseket is - karfiol, karalábé, káposzta -, azokat is szereti, persze nem sokat adok neki. Meg ahogy te is írtad: szénát, magvas tápot, répát, uborkát is. Nagyon változatosan lehet táplálni, az enyém minden nap mást kap, így nem unja el egyik táplálékot sem.
Almát, lehet kapni a boltokban ilyen ásványi nalyódarabkát na az kell vagy nyalósó!!!


Tengerimalac: ma vettem észre, hogy az 5 és fél éves tengerimalacomnak kiesett az alsó foga, és ezért nem tud enni. Mit tegyek?

Mostanában csak hétvégén vagyok itthon és a szüleim nem vették észre, hogy ez a baja.. Nagyon sajnálom, mert ugye ha nem tud enni, akkor el fog pusztulni.. Már most is le van fogyva, megemeltem, és alig van súlya.. Segítsetek, kérlek!

Legjobb válasz: Szegénykém :( Sajnos erre nem tudok jobbat mondani, csak hogy vidd el az állatorvoshoz, a legtöbb ért a rágcsálókhoz is. Az enyéimmel nem történt még ilyen, szóval nem tudom mi a teendõ, de a doki biztos tudni fogja.

Szegénykém :( Sajnos erre nem tudok jobbat mondani, csak hogy vidd el az állatorvoshoz, a legtöbb ért a rágcsálókhoz is. Az enyéimmel nem történt még ilyen, szóval nem tudom mi a teendõ, de a doki biztos tudni fogja.
Igen ez jó megoldás, csak mint írtad, mostanában hétvégente vagy otthon, hétközben gondolom a szüleid etetik. Lesz türelmük nekik is felkockázni, stb? Mert pl. nálunk ez nem menne :/ Azért én mégis elvinném megnézetni a dokihoz, baj nem lehet belõle.
A kérdező hozzászólása: arra gondoltam, hogy nagyon picire kockázok meghámozott körtét, azt megette.. meg is itattam.. (eddig nem kapott vizet, mert elég volt, ami a zöldségekben, gyümölcsökben van) de a felsõ foga hatalmasra fog nõni, mert ugye azt nem tudja koptatni.
Így van, majd a doki megmondja, mik a kilátások. A felsõ foga miatt meg ne aggódj, majd néha elviszitek dokihoz, és lecsípi, ha már túl hosszú, szóval ez megoldható.
Ha pesti vagy akkor vidd el ide: http://www.vetfog.hu/BEMUTATKOZAS.html Kimondott kisállat fogászat, és nagyon jók.

Van egy tengerimalacom és van egy gondom az hogy nem mozog ha kiveszem a ketrecbe bárhova rakom nem mozog nagyon félek állitolag ez baj? Mit tegyek?

Gülükének hivják.

Legjobb válasz: Valószínûleg fél. Azonban válaszadás elõtt én is kérdeznék, hogy pontosabb válasszal szolgáljak. Mióta van nálad? Mennyi idõs? Miért van egyedül tartva??

Valószínûleg fél. Azonban válaszadás elõtt én is kérdeznék, hogy pontosabb válasszal szolgáljak. Mióta van nálad? Mennyi idõs? Miért van egyedül tartva??
Hát ha Gülükének hívnának, én se rohangálnék. Marha fontos információ volt :D Egyébként meg hagyd, majd rájön, hogy nem kell rettegni és elindul. Csak várj türelmesen, ne cseszgesd, rakd le egy levél salátával és ülj le olvasni.
Fél, és halottnak tetteti magát, ezért nem mozog. Mennyi idõs a malacka? Lehet, hogy kellene neki ez azonos nemû társ. Ha nem szeret kint rohangálni, egyszerûen vedd az öledbe és simogasd legalább fél óráig naponta, hogy megszokja , hogy az öledben biztonságos. Ha megszokja, fog szaglászni és érdeklõdni és mászkálni. Nem 1 nap alatt változik meg a helyzet, de 1-2 hét elég lesz, ha mindennap foglalkozol vele.
A kérdező hozzászólása: 1-2 éves és mindig nagyon sokat foglalkozok vele ö az életem imádom mindenki a családomból foglalkozik vele pontosan jol etetem ahogy a tengeri malc portálban van adok neki jutalom falatokat is ha nagyon ügyes !!
A kérdező hozzászólása: És tavaszal kapok mégegy lányt 1-2 éves
A salátás tanácsot nem kellene megfogadni, ugyanis a tengerimalacok télen nem ehetnek sem salátát sem uborkát. Ezeket külföldrõl hozzák be és vegyszerezik, hogy kibírja a hosszú utat! Sajnos ez a vegyszer a malacoknak a véget jelenti, szóval jobban jársz, ha te sem adsz neki salátát!
A kérdező hozzászólása: oké

Most ma vettem egy Tengerimalacot fél nem eszik még az baj ez az elsö napja itt ha meg fogom elszallad mit tegyek?

Legjobb válasz: Központozásról hallottál már? Tudod pont, vesszõ, irásjelek, ilyesmik. Idõnként hasznosak, mert használatuk segitségével mások is meg fogják érteni, mi a faszt is akarsz...

Központozásról hallottál már? Tudod pont, vesszõ, irásjelek, ilyesmik. Idõnként hasznosak, mert használatuk segitségével mások is meg fogják érteni, mi a faszt is akarsz...
Azért fél meg szalad el mert, ismeretlen helyen van. Kell neki idõ míg megszokja az új helyét. Ne várj egybõl csodát.. Kézbõl add neki a sárgarépát vagy épp uborkát vagy paprikát..stb. Én elsõ nap megfogtam az ölembe raktam mindig õket..szegényke annyira félt, hogy nem is mert megmozdulni..majd idõvel kezdett hozzászokni (mire a félelem is elmúlt), hogy kézben van. :) TÜRELEM RÓZSÁT TEREM!!! (=
A kérdező hozzászólása: Hát Németországban élek nincs ékezete a billentyumon :D kosz hût akkor azt mondod hogy várjak és meg szok
Ezekre gondolt: . , ! ? :)
De széna mindig legyen elõtte! Muszáj neki enni! Meg friss víz! Beszélj hozzá sokat, ha közelítesz felé elõbb mindig szólj hozzá, hogy megismerje a hangodat. Lehetõleg szembõl menj feleé, ne felülrõl, mert a zsákmányállatok eleve félõsek.
Szerintem az lesz a legjobb, ha elviszed dokihoz, õ meg tudja mondani, mi baja lehet!
A kérdező hozzászólása: oksa!

Szeretnék venni 2 db tengerimalacot. Az megoldható lenne hogy mindkettő fiú legyen? Egy alomból valóak lesznek, de félek hogy bántani fogják egymást. Mi a véleményetek erről?

Vagy mi lenne a legjobb párosítás? 2 lány, vagy 1 fiú és 1 lány?(ez azért nem lenne jó mert nem akarok kicsiket)

Legjobb válasz: Nekem 3 fiú van egy alomból, teljesen jól kijönnek egymással. Több, mint egy évesek és soha nem veszekednek! Mások szerint a lányok jobban kijönnek egymással, de szerintem a fiúk ugyanúgy!

Nekem 3 fiú van egy alomból, teljesen jól kijönnek egymással. Több, mint egy évesek és soha nem veszekednek! Mások szerint a lányok jobban kijönnek egymással, de szerintem a fiúk ugyanúgy!
vagy 2 fiú, vagy két lány
Nekem csak 1 van, és imádom:) Bár biztos nem érzi jól magát így, de nagyon szeretem. Szerintem a 2 lány jobb lenne!
Nekem volt 1 lány, most 1 fiú malackám. 2-t együtt sosem tartottam. A lány nagyon aranyos, jótermészetû volt, de ha ki akartam venni a házból, mindig hátrapisilt, és mehettem kezet mosni XD. A fiú sokkal többet mozog, csavarog ha kiengedem az erkélyen, követeli a kaját de nem tud hátraspriccelni. Viszont hangosabb. 2 fiú valószínûleg verekedne. Azt tudom, hogy ha 2 fiú 1 lány van, akkor véresre harapják egymást annyira vetekednek. De ha nincs lány, akkor nem tudom. Lehet hogy a kaján is összeveszek. 2 lány talán okosabb döntés lenne.
ha egy alombol vannak nem bantjak egymast...nekem is volt egy alombol 2 fiu es nagyon jol elvoltak!
Nem tartunk tengerimalacot egyedül! Amúgy ha összeszoktak vagy egy alomból valók mindegy hogy fiú-fiú, vagy lány-lány!
Független attól, hogy egy alomból származnak, az hogy jól ki fognak-e jönni egymással. Két fiút gond nélkül lehet tartani együtt, de kamaszkorban elõfordulhatnak dominanciai összezörrenések, ezért jobb lenne ha lenne köztük fél év korkülönbség (mert akkor adott ki a "fõnök" :) ) Egy fiút és egy lányt NE vegyél! Ne szaporíts kérlek!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenki válaszát! Amugy írtam is hogy nem szeretnék kicsiket :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!