Találatok a következő kifejezésre: Tengerimalacnak mivel fel (21 db)

Miért mondják annyian, hogy a tengerimalacot kb. fél évente fürdetni kell, mikor tiszta állat?

Nem értem miért kéne fürdetni, pláne, szakember mondta, hogy nem kell és f?leg nem lehet rájuk semmiféle (még állatoknak kifejlesztett) sampont se tenni. Tiszták, ezért nekik nincs szükségük erre...De akkor mégis miért fürdetik ?ket ennyien, nem lesz valami bajuk a sampontól?

Legjobb válasz: én soha nem fürdettem és semmi baja nem lett, nem is volt. én még nem is hallottam arról hogy fürdetik, de ha így is lenne, akkor szerintem lenne kifejezetten tengerimalac sampon, vagy legalább olyan, ami pl nyúlra és malacra egyaránt használható :)

én soha nem fürdettem és semmi baja nem lett, nem is volt. én még nem is hallottam arról hogy fürdetik, de ha így is lenne, akkor szerintem lenne kifejezetten tengerimalac sampon, vagy legalább olyan, ami pl nyúlra és malacra egyaránt használható :)
az enyéim szeretnek fürdeni sima meleg vizben fürdenek párhavonta, sampon nélkül hosszúszõrûek, húzza maga után a szõrt, összekoszolja
Malaca válogatja, ismerõsömnek hosszúszõrûje volt, azt muszáj volt fürdetni, mert a szõre összeszedett minden [email protected] - szó szerint. A rövidszõrû persze tiszta marad. Meg egyébként is, ha már valakira hallgatni kell, akkor az a szakember; ha szerinte nem kell, akkor nem kell és kész :)

Kaptam egy tengerimalacot, fiu és kb 1 éves lehet. Kisállat kereskedésben vették, igyhát nem volt kézhez szokatva és most mikor fel szeretném venni a kezembe akkor sir és szabadul. Probáljam meg a kezembe venni, vagy ne kényszeritsem?

Eszik a kezemböl és engedi hogy megsimogassam, de látszik rajta ,hogy nagyon fél. Mit tanácsoltok, mit csináljak??

Legjobb válasz: Nekem egy hónapja vannak nálam a malackáim, õk is még nagyon félnek! Idõ kell neki, hogy megszokjon téged! Elõször még új helyen van, attól is fél! Sokszor vedd ki, rövid idõkre, adjál neki egy kis finomságot is, és akkor hamarabb megbarátkozik Veled! De sajnos egyedül magányos lesz, nem lesz olyan jókedvû malacka! Mindenféleképpen kéne mellé még egy kisfiú!

Nekem egy hónapja vannak nálam a malackáim, õk is még nagyon félnek! Idõ kell neki, hogy megszokjon téged! Elõször még új helyen van, attól is fél! Sokszor vedd ki, rövid idõkre, adjál neki egy kis finomságot is, és akkor hamarabb megbarátkozik Veled! De sajnos egyedül magányos lesz, nem lesz olyan jókedvû malacka! Mindenféleképpen kéne mellé még egy kisfiú!
kicsit többet törõdj vele akkor nem fog félni!

A tengerimalacom 5 fele már vinnyog, mit csináljak? Lent több.

A malacnak a tápot 7-8 fele szoktam adni, imádja. Õ 5 fele már boldogan visít, és addig nem nyugszik meg míg 1-2 szemet nem kap. Valahogy nem lehet err?l leszoktatni?

Legjobb válasz: Ne mocorogj olyan korán! Reggel a malac, ha valami kis zörejt hall, már feljogosítva érzi magát arra, hogy kaját kérjen! Ha adsz neki egy-két szemet 5 órakor, akkor holnap persze, hogy eljátsza ugyanazt! Ha ilyenkor mégis adsz valamit neki, az inkább répa vagy alma legyen! Ha mindig ugyanakkor kap enni, akkor valamennyire beáll a biológiai órája. De a malacok belsõ órája gyári hibás, mindig siet!

Ne mocorogj olyan korán! Reggel a malac, ha valami kis zörejt hall, már feljogosítva érzi magát arra, hogy kaját kérjen! Ha adsz neki egy-két szemet 5 órakor, akkor holnap persze, hogy eljátsza ugyanazt! Ha ilyenkor mégis adsz valamit neki, az inkább répa vagy alma legyen! Ha mindig ugyanakkor kap enni, akkor valamennyire beáll a biológiai órája. De a malacok belsõ órája gyári hibás, mindig siet!
A kérdező hozzászólása: Igen, ha csak csak nyikorogni kezd az ágy, õ már visít, és nem igazán tudok visszaaludni. Ebben az esetben nem adok neki. Köszi a választ!
Ne adj neki 1-2 szemet se, csak kajaidõben etesd!!! Hiába vinnyog, nem kap, erre majd rájön, néhány nap és csend lesz. Csak ne etetgesd napközben.
Ne adj neki semmit, azzal csak adod alá a lovat. A malacok olyanok, mint a kisgyerekek: következetesnek kell lenni velük. Ha engedsz nekik, akkor felbátorodnak és másnap ugyanazt meg fogják csinálni. Úgyhogy ne adj neki semmit, hagyd, hadd visítson, aztán majd belenyugszik, hogy hétnél elõbb nincs kaja.


Tengerimalacnak mivel dobhatom fel az étkezését?

Mindig van tápja, szénája és napi 3 x kap uborkát, imádja. De jó lenne valami mást is adni neki. Náha kap répát is, de mit lehetne még?

Legjobb válasz: igen ez mindjó amit az elöttem lévó írt deh nyugodtam adhatsz még neki karalábét fehér répát csak ne adjál neki nyers krumlit attól + halhat jah és a kivit is nagyon szereti az enyém a kisebb tök savanyún ette+!

igen ez mindjó amit az elöttem lévó írt deh nyugodtam adhatsz még neki karalábét fehér répát csak ne adjál neki nyers krumlit attól + halhat jah és a kivit is nagyon szereti az enyém a kisebb tök savanyún ette+!
Szia! Én nem vok jártas a tengerimalacok körében, de találtam egy oldalt, ahol sok jó infó van. http://www.gemon.ro Remélem ezt még nem láttad, és segítettem valamit!! :) Még annyit, hogy remélem tudod, hogy általában a K betûs zöldségek puffasztják a rágcsálókat, és el is pusztulhatnak tõle!!!! Ja és külön kell neki(k) víz is!!
Szia! Az enyém nagyon szereti az almát, a paprikát, a paradicsomot, a petrezselyemzöldet, a reteklevelet, a répalevelet, a zellerlevelet (ezeket egyszerû beszerezni, hiszen a boltban a friss zöldségeken adva vannak). Szokott kapni "K" betûseket is - karfiol, karalábé, káposzta -, azokat is szereti, persze nem sokat adok neki. Meg ahogy te is írtad: szénát, magvas tápot, répát, uborkát is. Nagyon változatosan lehet táplálni, az enyém minden nap mást kap, így nem unja el egyik táplálékot sem.
Almát, lehet kapni a boltokban ilyen ásványi nalyódarabkát na az kell vagy nyalósó!!!

Mit tegyek? Fél tőlem a tengerimalacom!

Már lassan 2 éve van nálam. 2010 októberében került ide egy társsal. A kis társ hamarosan elpusztult.:(((

Legjobb válasz: Próbáld meg kézbõl etetni és légy türelmes egyébként a tengerimalac társas lény és lehet hogy azért fél mert egyedül van szerintem vegyél mellé még egyet de caak egyet , ellenkezõ nemû jobb lenne szerintem

Próbáld meg kézbõl etetni és légy türelmes egyébként a tengerimalac társas lény és lehet hogy azért fél mert egyedül van szerintem vegyél mellé még egyet de caak egyet , ellenkezõ nemû jobb lenne szerintem
A kézbõl etetés jó ötlet, esetleg vedd magadhoz, simogasd, engedd egy kicsit szabadon és próbálj meg vele "játszani", Tarts a kezedben sokáig, ne engedd, hogy elmenjen, majd idõvel megszokja, az én hörcsögöm is ilyen volt, mára már a kezemben simán ottmarad. :)
Vegyél mellé még egy társat, de csak egyet, és tenyésztõtõl. Azonos nemû legyen, mert az ellenkezõ nemûeknél rengeteg kismalac születik, nekik gazdit kell találni, és az anya élete is jelentõsen megrövidül! (hacsak nem hal meg már szülés közben) Tenyésztõnél 100%-ig egészséges, barátságos, kézhez szoktatott egyedeket lehet kapni, ráadásul sok tippet megoszthatnak veled a malactartásról. Állatkereskedésben sajnos nagy a valószínûsége, hogy nem törõdtek vele, mozgáshiányos, beteg, beltenyésztett, vagy az anyját még azelõtt befedeztették, mielõtt elérte volna a kifejlett tengerimalac-méretet. (tehát amint ivaréretté vált, befedezték. ez olyan, mint embereknél mondjuk a 14 éves terhes lány!)
Beszélj hozzá sokat és simogasd! Utána vedd ki a ketrecbõl és etesd az öledben valami csemegével (jellemzõen uborka)!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Társat nem hiszem hogy tudnék neki biztosítani

Tengerimalac: ma vettem észre, hogy az 5 és fél éves tengerimalacomnak kiesett az alsó foga, és ezért nem tud enni. Mit tegyek?

Mostanában csak hétvégén vagyok itthon és a szüleim nem vették észre, hogy ez a baja.. Nagyon sajnálom, mert ugye ha nem tud enni, akkor el fog pusztulni.. Már most is le van fogyva, megemeltem, és alig van súlya.. Segítsetek, kérlek!

Legjobb válasz: Szegénykém :( Sajnos erre nem tudok jobbat mondani, csak hogy vidd el az állatorvoshoz, a legtöbb ért a rágcsálókhoz is. Az enyéimmel nem történt még ilyen, szóval nem tudom mi a teendõ, de a doki biztos tudni fogja.

Szegénykém :( Sajnos erre nem tudok jobbat mondani, csak hogy vidd el az állatorvoshoz, a legtöbb ért a rágcsálókhoz is. Az enyéimmel nem történt még ilyen, szóval nem tudom mi a teendõ, de a doki biztos tudni fogja.
Igen ez jó megoldás, csak mint írtad, mostanában hétvégente vagy otthon, hétközben gondolom a szüleid etetik. Lesz türelmük nekik is felkockázni, stb? Mert pl. nálunk ez nem menne :/ Azért én mégis elvinném megnézetni a dokihoz, baj nem lehet belõle.
A kérdező hozzászólása: arra gondoltam, hogy nagyon picire kockázok meghámozott körtét, azt megette.. meg is itattam.. (eddig nem kapott vizet, mert elég volt, ami a zöldségekben, gyümölcsökben van) de a felsõ foga hatalmasra fog nõni, mert ugye azt nem tudja koptatni.
Így van, majd a doki megmondja, mik a kilátások. A felsõ foga miatt meg ne aggódj, majd néha elviszitek dokihoz, és lecsípi, ha már túl hosszú, szóval ez megoldható.
Ha pesti vagy akkor vidd el ide: http://www.vetfog.hu/BEMUTATKOZAS.html Kimondott kisállat fogászat, és nagyon jók.
Állatorvos! Addig pedig sok sok víz, lédús gyümölcs és reméljük a legjobbakat.
ÁLLATORVOS!!!
Van valami fejlemény?

Ha megijedtek a tengerimalacaim a vendégeinktől akkor mit lehet tenni, hogy ne féljenek?

Legjobb válasz: Semmi ösztönösen fél tõlük, azt hiszi ragadozó és az életére tör

Semmi ösztönösen fél tõlük, azt hiszi ragadozó és az életére tör
A kérdező hozzászólása: de majd idõvel jobban lesznek
Persze csak tudod a malacok a természetben zsákmányállatok sok ragadpzóak ezért parálnak
Olyankor beszélj hozzájuk és simogasd meg õket. Ha az ismerõs hangot hallják, és a megszokott szagot is érzik egy simogatásnál, akkor biztonságban érzik magukat.
Oldalról kell felé közelíteni, mert õt a madarak kapták el a vadonban... A vendégektõl még jó, hogy fél, ha nem félne, akkor valami baj lenne a génjeivel.

Van egy tengerimalacom és van egy gondom az hogy nem mozog ha kiveszem a ketrecbe bárhova rakom nem mozog nagyon félek állitolag ez baj? Mit tegyek?

Gülükének hivják.

Legjobb válasz: Valószínûleg fél. Azonban válaszadás elõtt én is kérdeznék, hogy pontosabb válasszal szolgáljak. Mióta van nálad? Mennyi idõs? Miért van egyedül tartva??

Valószínûleg fél. Azonban válaszadás elõtt én is kérdeznék, hogy pontosabb válasszal szolgáljak. Mióta van nálad? Mennyi idõs? Miért van egyedül tartva??
Hát ha Gülükének hívnának, én se rohangálnék. Marha fontos információ volt :D Egyébként meg hagyd, majd rájön, hogy nem kell rettegni és elindul. Csak várj türelmesen, ne cseszgesd, rakd le egy levél salátával és ülj le olvasni.
Fél, és halottnak tetteti magát, ezért nem mozog. Mennyi idõs a malacka? Lehet, hogy kellene neki ez azonos nemû társ. Ha nem szeret kint rohangálni, egyszerûen vedd az öledbe és simogasd legalább fél óráig naponta, hogy megszokja , hogy az öledben biztonságos. Ha megszokja, fog szaglászni és érdeklõdni és mászkálni. Nem 1 nap alatt változik meg a helyzet, de 1-2 hét elég lesz, ha mindennap foglalkozol vele.
A kérdező hozzászólása: 1-2 éves és mindig nagyon sokat foglalkozok vele ö az életem imádom mindenki a családomból foglalkozik vele pontosan jol etetem ahogy a tengeri malc portálban van adok neki jutalom falatokat is ha nagyon ügyes !!
A kérdező hozzászólása: És tavaszal kapok mégegy lányt 1-2 éves
A salátás tanácsot nem kellene megfogadni, ugyanis a tengerimalacok télen nem ehetnek sem salátát sem uborkát. Ezeket külföldrõl hozzák be és vegyszerezik, hogy kibírja a hosszú utat! Sajnos ez a vegyszer a malacoknak a véget jelenti, szóval jobban jársz, ha te sem adsz neki salátát!
A kérdező hozzászólása: oké

Segítség kéne sűrgősen! Fél éves tengerimalackámnak már többször letört a foga, és nem tud rendesen enni, félek, hogy nem fog tudni enni és le fog soványodni. Gondoltam arra, hogy valamilyen fogerősítőt veszek. Mit ajánlotok?

Legjobb válasz: hát elöszöris hogy életben maradjon adj neki zöld eleséget saláta ,alma stb... amit meg tud rágni és beszélj egy állat patikussal mert lehet hogy itt kapsz jo tippeket de azért nem hinném hogy gyógyszerügyben meglehetne fogadni bárki tanácsát ,én legalábbis nem merném mert ha rossz a tipp ugrott szegény malac élete .Gondold át én elmennék egy állat patikába ott többet megtudhatsz. Üdv:kecsa

hát elöszöris hogy életben maradjon adj neki zöld eleséget saláta , alma stb... amit meg tud rágni és beszélj egy állat patikussal mert lehet hogy itt kapsz jo tippeket de azért nem hinném hogy gyógyszerügyben meglehetne fogadni bárki tanácsát , én legalábbis nem merném mert ha rossz a tipp ugrott szegény malac élete .Gondold át én elmennék egy állat patikába ott többet megtudhatsz. Üdv:kecsa
Fogtörés Ha az egyik vagy másik metszõfogból (az elöl elhelyezkedõ fogak egyikébõl) egy darab letörik, néhány nap alatt visszanõ, nem okoz kellemetlenséget a tengerimalacnak. Kísérjük figyelemmel a kérdéses fog növekedését, míg vissza nem nyeri eredeti hosszát. Ha emiatt nem tud megfelelõen táplálkozni, a táplálékot apróbb darabokra vágva adjuk neki, szükség esetén átmenetileg pépes ételt is készíthetünk, arra törekedve, hogy minél hamarabb visszatérjünk a hagyományos étrendre. Orvoshoz akkor forduljunk, ha a törött fog felülete csipkézett (esetleg szúrós sarka van), a szemben levõ metszõfog ferde, a tengerimalac étvágytalan, nem rág megfelelõen, gyulladást vagy fertõzést észlelünk. A C-vitamin hiánya jelentõsen rontja az egészséges fogak kialakulását, fejlõdését, ezért a tengerimalac étrendje legyen C-vitaminban gazdag.
mivel rágcsáló a fogai fojton nõnek tehát talán nem lessz baj ha fojton letörik meny állatorvoshozüdv:kecsa;)
Szia! Nálunk is ez volt a fiú malackával, mindig letörött a foga egyszer az egyik máskor a másik, elmentünk állatorvoshoz, az kihúzta neki mind a kettõt, az egyik magától kijött ah hozzáért a doki...csíkokra vágott zöldségekkel etettem, darabonként(mert hát egyedül nem tudta bekapni sem)egy hét alatt rendbejöttek a fogai...semmi baja nem volt, megvártuk h mindkét fog egyszerre nõjön ki így nem csak az egyiken volt a terhelés!széna legyen elõtte mindig, azzal koptat!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Egyenlõre még szerencsére nincs nagy baj, eszik, csak nem tudja rendesen lerágni pl. az uborkából egy darabot, hanem csak tépkedi.
Nyugi nincs gond! Ez még semmi! Nálunk a napraforgómagot nem tudta elrágni! Észrevettem kb 1-2 órára rá hogy túlságosan nagy a csönd kivettem 'hát ennek meg mi a baja"? Erre ott volt a ráhúzva a fogaira a mag XD leszedtem és egybõl jobban lett! Nyugi visszanõ a foga! Addig nincs baj amíg eszik :D:D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!