Találatok a következő kifejezésre: Tengerimalac vagy malac (10 db)

Tengerimalac vagy tengeri malac? Egy szó vagy kettő?

Legjobb válasz: Egybe kell irni. Itt olvashatsz is róla. http://hu.wikipedia.org/wiki/Tengerimalac

Egybe kell irni. Itt olvashatsz is róla. http://hu.wikipedia.org/wiki/Tengerimalac
Arra pedig egyszerû ok van, hogy miért is kell egybeírni az adott szót: Bár a szóösszetételben az elsõ tagban megjelenik a rag (tenger + i), ez ok lehetne arra, hogy a szót külön kelljen írni, tengeri malacként. Azonban itt az egybeírás a szónak többletjelentést is ad, hiszen tengeri malac önmagában azt jelenti, hogy a "tengerbõl származó disznó" :) , viszont egybeírva már a rágcsálóra gondolunk (amely ugye nem sertés...) Vagyis a szót egybeírjuk. Hasonlóan a vízilóhoz :)
Tengerimalac-ot egybe kell írni.

Hol érdemes tengerimalacot venni? Tenyésztőnél vagy kisállatkereskedésben? Ti hazavinnétek egy malacot, ha nem engedik a szüleitek, de a másik malacnak szüksége van rá?

Legjobb válasz: Tenyésztõtõl vegyél malacot, mert biztosan nem vemhes, túlszaporított, élõsködõkkel teli, genetikailag hibás példányt kapsz. Ha nem a szüleid gondozzák, akkor minek szólnak bele? Ha csak a Te reszortod, akkor semmi közük hozzá. Az árván maradt malacka érdekeit kell nézni, nem a kényelmet. Két malac ellátása nem sokkal több, mint egyé. Ha a szüleid látják, hogy boldogok együtt, akkor biztosan megenyhülnek.

Tenyésztõtõl vegyél malacot, mert biztosan nem vemhes, túlszaporított, élõsködõkkel teli, genetikailag hibás példányt kapsz. Ha nem a szüleid gondozzák, akkor minek szólnak bele? Ha csak a Te reszortod, akkor semmi közük hozzá. Az árván maradt malacka érdekeit kell nézni, nem a kényelmet. Két malac ellátása nem sokkal több, mint egyé. Ha a szüleid látják, hogy boldogok együtt, akkor biztosan megenyhülnek.
Elsõ kommentelõnek: a tengerimalac társas lény, nem ártana, ha végre az a köztudatba kerülne. Régen sokkal kevesebbet lehetett tudni róluk. Nem kell feltétlenül tenyésztõtõl venned, de több állatkereskedést érdemes megnézni, és onnan választani, ahol jól tartják a malacokat, hímek, nõstények külön vannak, van elõttük víz, zöldség v széna stb. Csak akkor vigyél haza malackát, ha utána biztos, hogy a szüleid elhamarkodottan nem teszik ki vagy ilyesmi. Örülök, hogy szeretnél új társat neki, próbáld meg rávenni a szüleidet nyugodtan érvelve, esetleg mutass nekik honlapokat pl. a gemon.ro-t, ami nagyon alapos és szakszerû. (Te tudod, hogy mit szólnak, ha hazaviszed és úgy látják meg, hisz már van egy, akkor már igazán mindegy h egy vagy kettõ, de a malackád sokkal boldogabb lesz.)
Legyél te az a barát :) vedd ki naponta 2-szer 3-szor egy félórára de NE hagyd egyedül de kiveheted õt többre is órákra és akkor nem kell sûrûn kivenni játsszál vele és nem lesz magányos és hipp-hopp elfelejti a elhunyt barátját :) B.U.É.K.
Nem. Honnan tudod hogy szüksége van rá a másiknak? Nekem is csak 1db tengeri malacom volt igaz kicsit többet kell vele foglalkozni de nem lesz semmi baja. Az enyém 10 évig megvolt és nem lett stresszes vagy hasonlók. Amúgy egy állatkereskedésbõl is simán jó ahol rendesen tisztán tartják õket. Az enyém is onnan volt.
A kérdező hozzászólása: Azért van szüksége másik malackára, hogy túl jusson a másik halálán. :( Sokan írták, hogy szüksége van egy másik barátra.
nekem mar volt ugy az agy ala dugtam anyukam eszrevette oszt mondta hogy vigyem el otthonrol és hazudtam hogy abaratnom elviszi de maradhatott nalunk még 1 napig masiknap elmondtam az igazat és mégis megtartottuk nagy nehezen de mar meghalt, sokat kaptam veszekedtek de nem oltek meg...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!! Boldog újévet mindenkinek!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat nektek is!! Azt tudom, hogy nem fogják ki rakni, mert szeretik az állatokat. De nem nagyon merek haza vinni egy állatkát, csak úgy, hogy mondom nekik, hogy ne lepõdjenek meg, ha haza viszek egyet. xd Apukámnak már mondtam, azt mondta, hogy akkor kinn fogok vele aludni, de tudom, hogy ezt nem tenné meg. De anyukámtól jobban tartok, mert ha ezt mondanám neki tuti, hogy ordibálna. :// De muszáj õket erre felkészítenem. A Virágért mindent megteszek ( tengerimalacom ). :DD
nem értitek meg h egy malacnak kell egy másik malac társ ha most nem veszel neki egy másikat akkor nehezebben emészti meg a másik halálát és akkor meg még stresszesebb lesz és depressziós is
Tapasztalataim szerint egyik malacka sem szereti, ha a hasát simizzük.Talán azért, mert ott túl sebezhetõnek érzik magukat. :)
a mi malacaink nem szeretik ha a hasukat simogatják!:s
Nekem eszembe nem jutna a malac hasát simogatni, akkor ki kell teríteni szegénykét! Simogasd csak a hátát!
A kérdező hozzászólása: Részvétem utolag, és ksözi a válaszodat!
A kérdező hozzászólása: Engem is érdekel léccí írj nekem is
engem érdekelne a történeted, írsz privit?
A kérdező hozzászólása: *köszi
A kérdező hozzászólása: Hát istenem....Én csk aranyos kérdéseket tudok írni. 15/f
Ez ollllyan aranyos kérdés volt! X"D Sírtunk a nevetéstõl. Ja és szerintünk TERHES, igen! Mindenképp. XDDD Amúgy a tengerimalacok félõsek, és nem igazán szeretik ha a hasukat piszkálják, ahogy ált. a nyuszik se túl simogathatóak, hacsak nem szoktatták hozzá õket, akkor akár bújósak is lehetnek.
az én kis Zsömim sem szerette... de viszont bújós volt hihetetlenül tudta szeretni az emberi közelséget...mindig mikor haza értem, már "ui"-zott... most helyette nyuszi van, ugyan úgy ugrándozik, meg szereti az embereket, de azért mégsem ugyan az. Õ nem köszön "ui"-val :)


Fiú tengerimalacom van, hamarosan egy éves lesz. Egy másik fiú malac ideális lehet mellé? Vagy inkább lány malacka lenne jobb?

Legjobb válasz: másik fiú, a fiú malacok jól kijönnek egymással és nem kell aggódnod.

másik fiú, a fiú malacok jól kijönnek egymással és nem kell aggódnod.
Fiút mindenképpen, különben nagyon gyakori lesz a szaporulat. Ami egyrészt nem jó a lánymalacnak, másrészt képtelenség jó gazdihoz adni annyi kismalacot. Amire figyelj: az új jövevény minimum 2 hónappal legyen fiatalabb a réginél. De minél nagyobb a korkülönbség, annál kisebb az esélye annak, hogy nehézségek adódnak az összeszoktatás során.
én tudok jobbat:) a tengerimalacok nagyon jól elvannak kis (nagyjából velük azonos)termetû nyulakkal:) abból biztos nem lesz szaporulat:) én is úgy tartom õket és tök jól elvannak:D
Nagyon jól elvannak a nyuszikkal, de õk nem értenek malacul, nem tudják pótolni a malactársaságot. Jobb, mint egyedül, mert van kivel összebújni, meg egyáltalán, van társasága, de abszolút nem az igazi.
Szerintem fiút ne nagyon vegyél...nekem is volt 2 fiú malacom és állandóan összeverekedtek, megsebesítették egymást. MAX akkor vegyél fiút, ha egy alomból származtak/nak, amit kétlek!!! Úgyhogy sztem ne fiút!

Egy másfél éves tengerimalac fiú mellé, vajon egykorú vagy nála fiatalabb malacot érdemes venni?

Legjobb válasz: Lehet vele egykorú, vagy kicsit fiatalabb 6-8 hónapos. Idõsebbet és kisebb malacot se mondanék. Amikor kialakítják a rangsort úgyis kergetõzni, csipkelõdni fognak, strapabíróbb mali kell.

Lehet vele egykorú, vagy kicsit fiatalabb 6-8 hónapos. Idõsebbet és kisebb malacot se mondanék. Amikor kialakítják a rangsort úgyis kergetõzni, csipkelõdni fognak, strapabíróbb mali kell.
ha fiú akkor ne rakj mellé még egy fiút mert összeverekednek . ha meg lányt raksz mellé lesznek kicsik ha nem szeretnéd akkor vidd el állatorvoshoz és heréltesd ki (a tengerimalacokat NEM szabad egyedül tartani : depressziós lehet pl.: a sarokban ül , keveset eszik , rázza a fejét....
Azt elfelejtettem, ha egyszer lesz egy összeszokott fiú párosod, soha semmi körülmények között se kerüljön a közelükbe nõstény mert abban a pillanatban vetélytársakká válnak s nincs esély a kibékítésükre!!!
A kérdező hozzászólása: Rikimisi köszi, de sajnos a link nem mûködött.
A kérdező hozzászólása: Bocsi, közben beindult. Tényleg jó. Köszönöm.
A kérdező hozzászólása: köszi! és ha csak egy malacot akarok, akkor mindegy??
A malacok nem szeretnek egyedül lenni, akkor válaszd inkább a hörcsögöt, az egyedül érzi jól magát és csendes!
Egy jól nevelt malac teli szájjal nem beszél!
A malacokat nem leszoktatni kell a hangoskodásról, hanem nem kell rászoktatni! Az összevissza etetgetés miatt alakul ki náluk, hogy egész nap csipognak. Ezért mindig azonos idõben kell etetni, ezt következetes be kell tartani! Az mindegy, hogy milyen nemû malacokat veszel, a lényeg, hogy 2 azonos nemût vegyél, igy nem fognak szaporodni és jól meglesznek.
A malac társállat, nem jó neki egyedül, nem jól érzi magát, hamarabb elpusztul.Gondolj bele.Nem tud kivel beszélgetni, futkározni egész nap csak magában ül egy ketrecben, Te sem érzenéd jól magad magányosan a halálod napjáig.A malackáknak van hangjuk igen, szeretnek kujizni, az enyémek is szoktak, de igaza van az egyk válaszolónak hogy mindíg egy idõben kell etetni, azaz mondjuk reggel 7kor minden nap és akkor kialakul egy napi ritmusuk, így nem fognak ordibálni.Fiú-fiú vagy lány-lány páros legyen akiket kiválasztasz és 6 hónappal legyen fiatalabb vagy idõsebb mint a másik így nemelsz verekedés.
UGYANOLYAN nemû tengerimalacot kell akkor választanod

Szeretnék állatot tartani de nem tudom hogy törpenyulat vagy tengerimalacot tartsak. Ha tengeri malac mellet döntenék, lehet egyedül tartani?

Legjobb válasz: A tengerimalac társas lény, ezért fajtársával érzi magát igazán jól. Ha jót akarsz neki, ne tartsd egyedül.

A tengerimalac társas lény, ezért fajtársával érzi magát igazán jól. Ha jót akarsz neki, ne tartsd egyedül.
Nem nem lehet egyedül és magányosnak tartaná magát.
érezné magát
Minimum két egyforma nemû malacot kell tartani, hogy jól érezze magát.
2 azonos nemû tengerimalacot kell tartani, társas állatok. A nyulak el vannak egyedül, sõt, azokat inkább egyedül tanácsos tartani, viszont sokkal több törõdést és gondozást igényelnek, mint a malacok. Velük sokat kell foglalkozni, rendszeresen oltatni, állatorvoshoz vinni stb. Szóval a nyuszi hiába elvan egyedül, de több baj van vele, mint 2 tengerimalaccal.
Ha nem tudnal donteni a nyuszi es a tengerimalac kozott amugy a ketto el van egyutt
a nyulak is társas állatok és a tengerimalacok is. és nem szabad õket együtt tartani. két nyúl vagy két tengerimalac. más opció nincs.

Aki csinált a tengerimalacának függőágyat! Azonnal elkezdte használni a malacka, vagy egy idő után fedezte csak fel hogy az kényelmes?

Legjobb válasz: Elõször csak alábújt, szeretett ott lenni. Ha raktam neki kaját az ágyra, levette. Aztán pár nap múlva egyszer csak látom, hogy az ágyban heverészik! El kell találni a függõágy magasságát, meg azt, hogy milyen távolságra legyen a négy sarka felkötve.

Elõször csak alábújt, szeretett ott lenni. Ha raktam neki kaját az ágyra, levette. Aztán pár nap múlva egyszer csak látom, hogy az ágyban heverészik! El kell találni a függõágy magasságát, meg azt, hogy milyen távolságra legyen a négy sarka felkötve.
A kérdező hozzászólása: Hát tegnap este vagy egy órán keresztül azt állítgattam. :) De szerintem most jó. Raktam bele szénát is (szokása a szénatartóban alvás amit én annyira nem díjazok...), de csak belenyomta a fejét és evett belõle. Beleraktam a reggelit is, amit alig bírt belõle kirángatni. :D Van amúgy kényelmes ágya is, de mégis mindig a szénatartóban alszik. Kilökdösi belõle a szénát, meg a szénatartó se akkora hogy ez így kényelmes legyen neki. :/
Hiába, mindenütt jó, de legjobb a szénatartóban... http://2.bp.blogspot.com/-jHcRMBAJcN8/T3L5LjjoLPI/AAAAAAAAGP.. Ezt a képet egy angol nyelvû oldalon találtam.
A kérdező hozzászólása: Nagyon jó a kép, vicces. :D Az enyém is pici korában még kényelmesen belefért, manapság már inkább csak "beletuszkolja" magát. :) Pedig tényleg van puha kényelmes ágyikója is. :/

Napközben nem láttam inni a tengerimalacom, most állandóan iszik. Lehet, h nem tudja rendesen használni és nem jön belőle elég víz neki? mert miután megpróbáltam, h jön-e belőle víz még azt is lenyalta az ujjamról. Vagy csak sokat isznak a malacok?

Legjobb válasz: hol sokat hol keveset legalábbis az enyéim 4-en vannak,van hogy a fél decisbõl se fogy el a viz,de van hogy a nagy fél literes is kifogy délutánra (kapnak sok lédús zöldséget,igy nem félek hogy kevés a folyadék,tudják õk maguknak hogy mennyire szomjasak) nézegesd azért hogy mûködik-e az önitató

hol sokat hol keveset legalábbis az enyéim 4-en vannak, van hogy a fél decisbõl se fogy el a viz, de van hogy a nagy fél literes is kifogy délutánra (kapnak sok lédús zöldséget, igy nem félek hogy kevés a folyadék, tudják õk maguknak hogy mennyire szomjasak) nézegesd azért hogy mûködik-e az önitató
A kérdező hozzászólása: Igen nézem. Köszönöm a választ
nem tudják sokáig visszatartani, nem lesz sose szobatiszta. De lehet, h jelölget.
A miénk különösebb szoktatás nélkül kijelölt egy sarkot a ketrecében, oda pisil-kakil. A kaját a másik sarokba kapja, lehet azért jelölte ki így magának. Ha kivesszük és pisilnie kell mindig csipogni kezd, gyorsan visszatesszük és rohan is a sarokba. Egyszer régen volt egy "baleset" amikor még nem tudtuk, hogy a gyors csipogás a pisihang, de azóta már tudjuk miért van. :)
az enyém szoba tiszta ketrecben lakik az ajtaja kivan nyitva álltalában, és kibe tud járkálni, ha psilinie kell akkor vissza megy, és nem pisl szét, ennyi
Próbáld meg sûrün cserélni az almot. (Te sem éreznéd jól magad ha egy nedves, büdös helyen kellene laknod.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek! Igazából nekem még nincs tengerimalacom, viszont nagyon szeretnék egyet.
Azért pisilt oda gondolom mert túl sokáig volt kirakva.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!