Találatok a következő kifejezésre: Templomi esküvőt én református vagyok (3 db)

Templomi esküvőt szeretnék, én református vagyok. A párom nincs megkeresztelve, meg semmi. Így lehet esküvőnk, vagy keresztelkednie kell ill. konfirmálnia?

Legjobb válasz: Keresztelkednie kell, hagyományos konfirmációra nincs szükség, bár a lelkész kérdez majd tõle pár dolgot, amit meg kell tanulnia (de nem annyit, mint a konfirmációra).

Keresztelkednie kell, hagyományos konfirmációra nincs szükség, bár a lelkész kérdez majd tõle pár dolgot, amit meg kell tanulnia (de nem annyit, mint a konfirmációra).
A férjem református én katolikus vagyok. Katolikus templomban eskettek össze minket, a páromnak alá kellett írni egy nyilatkozatot hogy mindenféleképpen a katolikusként neveljük a gyerekünket. (keresztelkedni pedig meg kell).
Elvileg akkor lehet templomi esküvöd református templomba, ha meg vagytok keresztelve valamilyen keresztény valással ámi elött kötelezö jópárszor eljárni a templomba és konfirmáltatok, és jegyes oktatásra jártok. na most elég kedvesek szokta lenni a tiszteletes urak hölgyek, mert ugye nem nagy tömeg megy a templomba, így keresztség elött azért általában el kell járni de egyben lesz a konfirmációval (ahogy írták pár kérdés) és a jegyes oktatás szerencsés esetben egy alkalom amikor megbeszéltek mindent az esküvöröl és a pap elmondja hogy nem csak össze kell házasodni szeretni is kell egymást meg gyereket csinálni. de református esküvö csak a polgári után lehet, mert ez igazából nem is esküvö csak megáldja az esküvöt. református egyház a hivatali esküvöt tekinti hivatalos esküvönek ök már csak megáldják a frigyet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek!
Nálunk ugyanez volt a helyzet: a férjem református, én meg -szakszóval élve- pogány vagyok, tehát nincs vallásom. Mi is szerettünk volna egyházi esküvõt, és hogy minél egyszerûbb legyen a helyzet, református templomban. Amikor felkerestük a lelkész urat, azt mondta, hogy meg kell keresztelkednem, adott egy gyerekeknek írt református olvasókönyvet, hogy majd errõl fog velem beszélgetni, ez lesz a vizsgám. Na, ebbõl aztán nem lett semmi, ugyanis egyszer, mikor elmentünk hozzá egyeztetni, csak a házasságról, és a kapcsolatokról beszélgettünk. =o) Azt mondta, hogy neki az a lényeg, hogy a házasulandó pár vágyai teljesüljenek, és ha ez a templomi esküvõ, õ nem fogja megnehezíteni, vagy nem fog az utunkba állni. Tehát megtartottuk az esküvõt a református templomban, és mégis "pogány" maradtam! =o) Ja, meghitt, gyönyörû és fenséges volt!

Párom református és templomi esküvőt szeretne, de én nem vagyok megkeresztelve. Mi a menete, hogy templomban esküdhessünk?

Legjobb válasz: Nálunk a református pap így is összeadja minden további nélkül a párokat. A katolikus pap az nem, ott elõbb kell keresztelkedni, viszont volt már nálunk olyan eset, hogy a katolikus pap összeadott olyan párt, ahol az egyik fél nem volt megkeresztelkedve.

Nálunk a református pap így is összeadja minden további nélkül a párokat. A katolikus pap az nem, ott elõbb kell keresztelkedni, viszont volt már nálunk olyan eset, hogy a katolikus pap összeadott olyan párt, ahol az egyik fél nem volt megkeresztelkedve.
REformátusoknál nem kötelezõ megkeresztelkedni. Összeadnak benneteket.
Az unokatesóm férje nem volt megkeresztelkedve, és nem is akart , ezért mentek refi templomba. Unokatesóm egyébként katolikus.
A kérdező hozzászólása: Örülök, hogy a reformátusoknál egyszerübb. Az én szüleim is azok egyébként, csak mikor születtem apám rendõr volt és a kommunista idõszakban az õ gyerekeiket nem lehetett megkeresztelni, késõbb meg már nem foglalkoztak vele...
Nem kell megkeresztelkedni. ELég ha az egyik fél megvan. Az meg külön elõny, ha valamelyik fél református is.
Hát szerintem meg templomtól és paptól függ! Én megvagyok keresztelve a párom nem volt és neki is kellett!!!!!!
Megkell keresztelkednek, csak akkor lehet templomi esküvõtök! A menete elõször is kell keresned keresztszülõket, utána megtanulni amit a pap mond és megkeresztelkedni!!Ennyi és semmi ördöngõsség nincs benne.
A kérdező hozzászólása: Kötelezõ a keresztszülõ?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm...
Ez a helyi szokásoktól függ. Ha megírod, hol laktok, tudok ajánlani gyülekezetet különbözõ szempontok szerint.
A kérdező hozzászólása: Baranya megye, Pécs, Szigetvár.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a segítséged!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!