Találatok a következő kifejezésre: Telket szeretnék milyen papírokat (2 db)

Telket szeretnék venni, milyen papírokat kell beszereznem és hol ha házat akarok rá építeni?

Legjobb válasz: A tervezõ vagy beszerzi sajátmagától, vagy te általad az illetékes építésihatóságtól, a helyi építési szabályzatot és az alapján és a ti elképzeléstek szerint elkészíti a háztervrajzát. Közben sok egyéb paírt is be kell szerezni: közmû nyilatkozatok,tulajdoni lap, stb. kémyénsperõktõl is kell majd engedély a tervrajz alapján. ha minden papír meg van akkor be kell adni az építési engedélykérelmet az illetékes építési hatósághoz. mindezek intézésében a tervezõ biztos segíteni fog:-))))) Jó tanács: ha megkapod az építési engedélyed akkor kérd meg a szomszédokat, hogy nyilatkozzák le papíron, hogy az engedéllyel szemben nem fognak felebbezni, és nyilatkozatokat vidd be személyesen a hatósághoz és így sokkal hamarabb jogerõs lesz az építkezési engedély, és elõbb kezdhetsz építkezni:-)))))

A tervezõ vagy beszerzi sajátmagától, vagy te általad az illetékes építésihatóságtól, a helyi építési szabályzatot és az alapján és a ti elképzeléstek szerint elkészíti a háztervrajzát. Közben sok egyéb paírt is be kell szerezni: közmû nyilatkozatok, tulajdoni lap, stb. kémyénsperõktõl is kell majd engedély a tervrajz alapján. ha minden papír meg van akkor be kell adni az építési engedélykérelmet az illetékes építési hatósághoz. mindezek intézésében a tervezõ biztos segíteni fog:-))))) Jó tanács: ha megkapod az építési engedélyed akkor kérd meg a szomszédokat, hogy nyilatkozzák le papíron, hogy az engedéllyel szemben nem fognak felebbezni, és nyilatkozatokat vidd be személyesen a hatósághoz és így sokkal hamarabb jogerõs lesz az építkezési engedély, és elõbb kezdhetsz építkezni:-)))))
Mikor a telket megvetted, kifizetted és a neved van elmész egy tervezöhöz és elmondod neki milyen házikot akarsz, ö beszerez minden papírt, és ö már a kész érvényes terveket adja a kezedbe építési engedéllyel.

Elektromos közművet szeretnék a telkemre. Kihez forduljak? Egy villanyszerelőhöz? Milyen papírok kellenek hozzá? Mennyibe fog ez kerülni?

Legjobb válasz: A helyi áramszolgáltató létesít vételezési helyet (villanyórát) a telkedre, szal elõször leginkább hozzá. Ha már van rajta épület, akkor elõször abban építtesd ki a hálózatot/földelést villanyszerelõvel (ha még nincs), és utána köttesd be a szolgáltatóval. De itt egy tájékoztató: http://www.eon.hu/eon.php?id=1,1,1,5,2

A helyi áramszolgáltató létesít vételezési helyet (villanyórát) a telkedre, szal elõször leginkább hozzá. Ha már van rajta épület, akkor elõször abban építtesd ki a hálózatot/földelést villanyszerelõvel (ha még nincs), és utána köttesd be a szolgáltatóval. De itt egy tájékoztató: http://www.eon.hu/eon.php?id=1, 1, 1, 5, 2
Akkreditált villanyszerelõvel elkészítteted a tervet, megcsináltatod a belsõ villanyszerelést, vagy csak egy vételezõ helyet. és a papírokkal bemész az elektromos szolgáltatóhoz. Ha minden rendben, akkor kijönnek a szolgáltatótól és ha akkor sem találnak kifogást a kiépítés ellen, bekötik és plombálják a mérõt.
A kérdező hozzászólása: Csak egy üres telkem van nincsen ház.
A kérdező hozzászólása: Ugy tudom a villanyszerrelõ tulajdoni lapot és térkép másolatot fog kérni, a tulajdoni lap az ugye megvan de a tèrképmàsolatot honnan tudom beszerezni? És a villanyszerelõ munkadijján kívül mit kell ilyenkor megfizetni még?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!