Találatok a következő kifejezésre: Teljesen kétségbe esve (106 db)

Ez most hogy van, a haverom teljesen kétségbe van esve?

Fiú vagyok.Haverom meleg és nincs vele (nekem) semmi bajom, csak nem értem hogy az emberek miért utasítják el ?ket mert általába panaszkodik nekem hogy ? nem akarja ezt inkább megöli magát :S. mert sokan mondják hogy büdös b*zik pedig nem tehet róla, de teljesen heteros kinézete van.és hogy miért kell a melegeket piszkálni, csúfolni, megalázni....? ha lehet csak olyan írjanak akik normális választ tudnak írni.

Legjobb válasz: A férfiaknak általában ezt nehezükre esik elfogadni. Gondolom mert ez a férfiasságot vonja kétségbe, ettõl meg irtóznak... nem véletlenül bántják pl. a lányos kinézetû vagy gyenge idegrendszerû fiúkat is. Lányok jellemzõen toleránsabbak. Egyedi példákkal lehet rajta segíteni. Nekem van meleg ismerõsöm, teljesen normális, rendes srác, és ezt mindenkinek elmondom. Mivel az átlagember nem nagyon találkozik direktbe meleggel, fogalma sincs, hogy õk milyenek, hogy valójában a szexuális orientáltságon kívül semmi nem választja el a szomszédunktól, mert ugyanolyan igényei vannak, ágyai, álmai, céljai etc. És amit az emberek nem ismernek, attól kicsit tartanak és azt bántják. Mikor mesélek a meleg ismerõsömrõl, vagy kihangsúlyozom, hogy én toleráns vagyok, akkor azok akik engem kedvelnek is kicsit közelebb kerülnek az elfogadáshoz, hisz egy olyan áll ki a másság mellett, akit õk is hitelesnek tartanak.

A férfiaknak általában ezt nehezükre esik elfogadni. Gondolom mert ez a férfiasságot vonja kétségbe, ettõl meg irtóznak... nem véletlenül bántják pl. a lányos kinézetû vagy gyenge idegrendszerû fiúkat is. Lányok jellemzõen toleránsabbak. Egyedi példákkal lehet rajta segíteni. Nekem van meleg ismerõsöm, teljesen normális, rendes srác, és ezt mindenkinek elmondom. Mivel az átlagember nem nagyon találkozik direktbe meleggel, fogalma sincs, hogy õk milyenek, hogy valójában a szexuális orientáltságon kívül semmi nem választja el a szomszédunktól, mert ugyanolyan igényei vannak, ágyai, álmai, céljai etc. És amit az emberek nem ismernek, attól kicsit tartanak és azt bántják. Mikor mesélek a meleg ismerõsömrõl, vagy kihangsúlyozom, hogy én toleráns vagyok, akkor azok akik engem kedvelnek is kicsit közelebb kerülnek az elfogadáshoz, hisz egy olyan áll ki a másság mellett, akit õk is hitelesnek tartanak.
Ha jól tudsz angolul nézd meg ezt, hamar megvilágosodsz: http://www.youtube.com/watch?v=AEuDDvqYbVw Ha nem tudsz jól angolul, röviden összefoglalva: Csináltak egy tesztet magukat heteroszexuálisnak valló férfiakon. Kitöltettek velük egy kérdõívet, amiben rákérdeztek arra, hogy mit gondolnak a meleg férfiakról. Majd ezután olyan tesztnek vetették alá õket, ahol homoszexuális pornóvideót mutattak nekik, és mérték egy mûszerrel az erekció mértékét. Érdekes módon a leghomophóbbak mutatták a legerõsebb merevedést. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy itt is ahogy más téren is, az ok a homoszexualitástól való félelem. Aki biztos a szexualitásában, nincsenek kétségei, az nem fog a homoszexuálisokra támadni csakazért, hogy bebizonyítsa õ mennyire nem az.
A kérdező hozzászólása: Kössz a hasznos válaszokat :) ahogy ezt a haverom megtudja ^^
Gyanítom, az a gond, hogy nincs vagy alig akad egy-két meleg, leszbikus ismerõse, haverja, barátja - ezért egyedül érzi magát, nem tudja, hogy kezelje a helyzetet. Személyes tapasztalat, hogy sok fiú, persze lány is, emiatt begörcsöl. Én is nagyon magányos voltam, évekig, mert úgy éreztem, nem értenék meg, nem kezelnék hétköznapian (ahogyan én), ha elmondanám nekik pl. azt, hogy tetszik XY, szép szeme van Z-nek, stb. Másrészt, az utóbbi pár évben eléggé felerõsödött ez az utálkozás, sokaknak kényszeresen kellett keresni valami ellenséget, ugye... Nyilván az lehet a baja, hogy ezek a macsóskodó elvek uralják az életet, és lassan beszivárognak a tudatába, ellentétet feszítenek benne. Én, leszbikusként, azt mondom, hogy ez csak egy pótcselekvés. Van ismerõsöm (lány), aki a saját elcseszett életével nem mer szembenézni, ezért folyamatosan belémköt, zavarja, hogy stabil, kiegyensúlyozott, boldog párkapcsolatban vagyok. Ennyi. Haverodat megnyugtathatod, hogy ez nem a személye ellen irányul, ez az utálat afféle kényszermozgás, félelem, bizonytalanság, amit rávetítenek másokra, pl. a melegekre. Ha az emberek paráznak, pl. az anyagi helyzetükön, agresszívek. És akkor marnak, bárhová. Tény, hogy homofób fiú ismerõseim között azok kapálóznak a leginkább, akiknek pl. "nõiesen finom kezük van" (egyik lány mondta a párjának, aki erre szakított vele, értelmes, mi?!), akiknek lehet, hogy egyszer véletlenül merevedésük volt a tesiöltözõben és nem tudták hova tenni az esetet, akik nem tudnak sikeresen udvarolni, sok kudarc éri õket a lányokkal. Õk bizonytalanok, félnek, ezért támadnak, hogy õk bezzeg nem melegek. Aztán rátehet egy lapáttal az is, hogy b.zivicceket hall, a családjában is elhintenek egy-egy ellenséges, meggondolatlan kijelentést. Engem is és a meleg fiúbarátaimat is nagyon zavarja/-ta ez, kell egy kis idõ, élettapasztalat, türelmes barátok, mire megnyugszik az ember. Annyit tehetsz, hogy biztosítod, hogy a haverja maradsz, mellette vagy, és ha bajba kerül, nyugodtan mondja meg neked, nem lesz semmi gond. Fél szóval tudod bátorítani, hogy nyisson az emberek felé, mert úgysem látszik a homlokán. Akik pedig szar alakok, azokat úgyis gyorsan felismeri és nem fog haverkodni velük, így titkolóznia sem kell. Esetleg, ha a férfiasságát vonja kétségbe (mert ezt sugallja neki a társadalom, hogy õ nem férfias), akkor menjetek/küldd el gyúrni, focizni, stb. Hozzáteszem, ha kicsit ellazul, és vegyesen ismerkedik mindenféle, toleránsabb emberrel, lehet, hogy akad köztük meleg is. De ahhoz nyitni kell általánosságban az Emberek felé. ;) 19/L
Tizenevesen en is homofob voltam, es ma mar egyszeruen nem ertem, hogyan gondolkodhattam igy.Ma mar azt furcsallom, amikor leszoljak a melegeket.Igaza van a tobbi hozzaszolonak, jo esellyel az ismeretlentol valo felelem a ludas a legtobb embernel, ill. az, hogy a ferfiak nehezen emesztik ezt meg. Nem veletlen, hogy a bortonben teljesen heteroszexualis ferfak raknak s.be mas ferfiakat-valahogy a homoszexualis aktus a kiszolgaltatottsagot, a gyengeseget szimbolizalja tudat alatt, amivel a ferfiak tobbsege nem szivesen szembesul. Ha a magam gondolkodasbeli fejlodeset nezem, nalam is erdekes modon akkor jott elo legerosebben a homofobia, mikor bizonytalan tini voltam.Az evek multaval, ahogy az onbizalmam nott, es ahogy ferfi lettem, elkezdtek nem zavarni a melegek, annak ellenere, hogy 100% heteronak erzem magam.

15 hónapos babám állandóan fel kell éjszaka és nagyon sír. Már teljesen kétségébe vagyok esve, hogy mi lehet az oka mert nagyon sajnálom. A foga nem lehet, mert nm látnám, hogy jönne. Akkor mi lehet az oka? Köszönöm

Legjobb válasz: Lehet, hogy éhes, vagy fáj a hasa, szorulása van, lehet melege vagy éppen fázhat. Jöhet a foga is, attól még hogy nem bújt ki. Kitartás, ne ess kétségbe!

Lehet, hogy éhes, vagy fáj a hasa, szorulása van, lehet melege vagy éppen fázhat. Jöhet a foga is, attól még hogy nem bújt ki. Kitartás, ne ess kétségbe!
Hátul az örlõfogak jöhetnek ilyenkor, ami nagyon fájhat:( szegényke! Ilyenkor adsz neki tápit/tejet? Ha jelentõs mennyiséget megiszik és ugyanúgy reggelizik, akkor viszont éhes. Emelni kell a napi bevitt kalóriát.
Szia az én picim sikitva ébred éjjelente van hogy 3-4 alkalommal már kb 3 hete.(a frászt hozza rám) Tegnap elött vettem észre hogy jön a szemfoga mind a kettõ, tiszta fehér az inye szerintem attól van.Eddig én sem láttam semmit.(16hós)Szerintem egy darabig még igy szenvedünk.
Nálam is volt, hogy 2 éjszaka üvöltött, nem láttam a szájában semmit aztán pár nap múlva éreztem a hegyét.
A kérdező hozzászólása: Nem hinném, hogy éhes lenne napköbzen legalább5-ször eszik, és este 240ml babatejet megiszik elalvás elõtt.
Attól még lehet éhes. Mi kislányunk is megiszik 240ml-t este, és van, hogy éjszaka még 100-150-et. :) Na jó, ez azért ritka. Õ egyébként 9 hónapos, már kint van 6 foga, és mikor kibújtak, csak néha-néha ébredt fel.
A kérdező hozzászólása: De õ reggel is és este is ennyit szokot inni, és már este a felét ott szokta hagyni
Hát én megpróbálnék ilyenkor , ha felriad 2 dl babatejet, ha megissza, akkor éhen kel fel, ha nem kéri, akkor legalább tudod és megnyugszol, hogy nem éhezik éjjel.

Teljesen kétségbe vagyok esve. Tényleg el fogok vetélni?

5 hetes terhes vagyok. Ma voltam orvosnál, mert tegnap elkezdtem barnázni. A doki látja a petezsákot, de azt mondja hogy nagyon lapos és ez nem normális.

Legjobb válasz: Nagyon kérlek ne ess kétségbe,én is voltam így,én véreztem a baba mellett,már el akarták venni mire sok herce-hurca után megmaradt.

Nagyon kérlek ne ess kétségbe, én is voltam így, én véreztem a baba mellett, már el akarták venni mire sok herce-hurca után megmaradt.
ha idegeskedsz, csak rontasz a dolgon. tudom nehéz, de próbálj meg ne idegeskedni.
Az én terhességem 5. hetében erõs vérzés jelentkezett. Élénk piros, tipikus vetéléses vérzés. Azt hittem vége. Mint kiderült, a babának semmi baja nem volt, épp ma 1 hónapos. Nem szabad feladni!! És én hiszek benne, hogy nagyon pozitívan kell gondolkodni, mert az agyban sok minden eldõl.
Probalj emgnyugodni meg barmi lehet, nem biztos, hogy el fogsz vetelni. Irt fel esetleg a doki utrogestant? Mert barnazasnal az is segit ha esetleg hormon problema all fent. Sajnos a petetzsakhoz nem ertek de ami a barnazast illeti en 8 hetes kismama vagyok es mar tobb mint egy hete barnazok. Voltam dokinal, baba rendben tokeletesen fejlodik es senki sem tudja mitol van a barnas folyas. Semmi rendelleneset nem talatak. Azt modntak amig nem elenk piros nincs semmi gond. Ugyhogy en mar lassan hozzaszoktam, es nem borulok ki. Kb egy nap egyszer elofodul, hogy elmegyek a wc-re es latom, hogy kicsit barnas a wc pappir vagy egy kis barna van a tisztasagi beteten. Szoval ez nem jelent minden estben rosszat ne felj. Kivanom, hogy minden rendben legyen nallatok!!
én az 5. hónapban majdnem elvetéltem, de szerencsére mégsem. Sikerült megállítani. Egyik ismerõsömnek kb 2 hónapja halt el a babája a 8. hónapban. Azért gondolj bele, hogy inkább most, mint késõbb. Sokat pihenj, feküdj, kit érdekel most, hogy szalad a lakás. Igyál sokat, és NE! idegeskedj. Énekelgess, olvass, fejts rejtvényt, ezek segítenek elterelni a gondolataidat. A tv nem annyira. Remélem minden rendben lesz.
utolsó vagyok 11 hetes
nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni, bár ezt könnyebb mondani, mint megtenni. Én is barnázgatok, és szögletes a petezsákom, ami szintén nem normális. Már két ultrahangon túl vagyok, eddig minden rendben volt. Szombaton megyek a harmadik uh-ra. Ha akkor sem lesz gond, akkor picit megnyugszom én is, meg az orvos is. Szóval attól még lehet életképes az embrió, amiért a petezsáknak nem szabályos a formája.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen.
A kérdező hozzászólása: Igen, próbálok nem idegeskedni. De az hogy lapos a petezsák az tényleg ennyire rossz? Volt már valaki igy?
A kérdező hozzászólása: Én pozitivan álltam eddig a dologhoz, de a dokim mondta hogy vetélés gyanús.. nem én találtam ki... De remélem hogy minden rendben lesz. Sok egészséget kivánok Nektek.
Ne essél kétségbe, egész biztos csak a hormonok okozzák!Sztem meg vannak duzzadva a emlõmirigyeid.
Na ez is biztos csak fickó lehetett. Erre gerjed. Ne foglalkozz vele! Idióta. Prosztata gyulladást neki!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Fürödtem! ÉS tudod ahhoz hozzátartozik a mell megmosása is...Persze lehet, hogy te valami putriban laksz és ilyenrõl még nem hallottál.
És mit csináltál este hogy így kitapintottad? xDD
Mirigyállomány van és nem a terhesség alatt alakul ki. Az hogy mikortól kezdik meg a tejtermelõ funkciót, ahhoz valóban elõször terhesnek kell lenni. De sajnos nyugalmi állapotban is begyulladhatnak.
14 évesen még nincsenek tejmirigyek, azok az elsõ terhesség alatt alakulnak ki, tehát az begyulladva sem lehet. Egy biztos: irány a doki, sose lehet tudni. Lehet, hogy semmi baj (erre van nagyobb esély), de ha mégis, akkor minél elõbb lásson doki.
Szia Ne aggodj, en 28 vagyok es a jobb mellemben a mellbimbom mogott van egy csomo, kb 7 eve. Jartam szamtalan dokinal, nem csak magyarorszagon (mivel kulfoldon lakom 3 eve) es mind ugyan azt mondta. Tejmirigy. Ne aggodjak. De ha megnyugtat menj el orvoshoz.
Nekem is volt ilyen problémám, néhány évvel ezelõtt észrevettem az egyik mellemben valami dudort. Ekkor voltam kb.17 éves. Elmentem dokihoz, aki elküldött ultrahangra a biztonság kedvéért. Ott nem mondtak semmi konkrétat csak, hogy minden rendben van és, hogy fél év múlva menjek ellenõrzésre. Kb.3x voltam fél évenként és már nagyon elegem volt, hogy nem mondanak semmi konkrétat, ekkor mentem el egy magándokihoz, akit egy másik nõgyógyász ajánlott. Ott pedig én úgy éreztem, mint ha hülyének néztek volna azért, mert oda mentem egy nem is létezõ problémával, mert azt mondta a doki hogy ez teljesen normális, csak a mirigyek vannak egy kicsit megduzzadva. Igaz, hogy 4.000Ft-ot fizettem erre az egyszeri alkalomra, de nekem megérte! Azóta is ott van az a dudor, de ezek szerint semmi probléma. Gondolom nálad is csak hasonló a helyzet, nem kell megijedned. Viszont a biztonság kedvéért szerintem mutasd meg egy orvosnak, hogy teljesen megnyugodj!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! És akkor mindenképp menjek el mostanában orvoshoz? Egyébként sokszor voltam már nõgyógyásznál különbözõ okokból, szóval van nekem már nõ nõgyógyászom és nem is félek tõle.:D De így most kicsit megnyugodtam.
Elõfordulhat, hogy a tejmirigyek gyulladnak be. Egyáltalán nincs kizárva. Pont abban a korban vagy amikor a hormonok hatására elég erõteljes változásokon megy keresztül a tested. Menj el nõgyógyászhoz, már vannak tinédzser ambulanciák és nõdokik. Sõt nõ nõgyógyászt is választhatsz. A mammográfia NEM NEKED VALÓ! Eszedbe ne jusson! Ha még ezek után is bizonytalan vagy inkább lágyrész ultrahang vizsgálatot kérj, ami nem fájdalmas. Remélem tudtam segíteni.
Szívtad, mert csaj vagyok, szóval prosztata gyulladás nem lesz. Egyébként elég furcsa a gondolat meneted, megkérdezem mitcsináltál este hogy kitapintottad, te meg reagálsz azzal, h biztos putriba lakok.. grat :) Egyébként ha "egyik napról a másikra" jelent meg ez a dudor (Mert gondolom MINDENNAP MEG SZOKTAD FOGNI A MELLED FÜRDÉS KÖZBE ;D) akkor nem hiszem hogy ez mellrák... ;)

Teljesen kétségbe vagyok esve. Kellene egy pszichológus. De nekem nincs pénzem. Hová fordulhatok?

Elõttem az állam vizsga de elõtte még pár kisebb és már dupla adag alprazolamt szedek. Ezt ideggyógyàsz a szorongàsaimra írta fel. Ami másnak mindennapi dolog nekem borzasztó lelki vívódás, kétségbeesés. Legszívesebben hagynám az egészet a fenébe. De 4 évem, 600 000 ft diákhitelem van benne. Nem tehetem hogy csak feladok mindent.

Legjobb válasz:
[link] Azt hiszem õk ingyenesek. Nincs az egyetemnek egy pszichológusa (mint az iskolai pszichológusok gimnáziumban)? Vannak barátaid,akikkel tudnál beszélgetni (akár errõl,akár másról - furcsának tûnhet,de segít,ha az agyad tudatos része mással van elfoglalva -). "Nem tehetem hogy csak feladok mindent" PUSZTÁN elméleti szinten megtehetnéd. De: - szeretnéd elvégezni a szakot (nem a pénz vagy az idõ miatt)? - szeretnél túl lenni a vizsgán? (ha túljutsz,akkor már nem kell ezzel foglalkoznod -><- ha váltasz,akkor elõbb-utóbb úgyis visszakerülsz ebbe a helyzetbe) Miért érzed,hogy nem vagy rá képes? Nem tanultál évekig az órákra;buta vagy;nem tanulsz a mostani vizsgára sem? Ha nemmel válaszolsz a fentiekre,akkor nincs valós okod a félelemre. A tanáraim mondták,hogy kétfajta vizsgázó van általában: az egyiknek jót tesz egy kis adrenalin,míg a másik teljesen leblokkol.Te gondolom az utóbbi lehetsz,csak nyugi. Tudom,hogy nehéz,de kapcsolj ki egy pár órára.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); [link] Azt hiszem õk ingyenesek. Nincs az egyetemnek egy pszichológusa (mint az iskolai pszichológusok gimnáziumban)? Vannak barátaid, akikkel tudnál beszélgetni (akár errõl, akár másról - furcsának tûnhet, de segít, ha az agyad tudatos része mással van elfoglalva -). "Nem tehetem hogy csak feladok mindent" PUSZTÁN elméleti szinten megtehetnéd. De: - szeretnéd elvégezni a szakot (nem a pénz vagy az idõ miatt)? - szeretnél túl lenni a vizsgán? (ha túljutsz, akkor már nem kell ezzel foglalkoznod -><- ha váltasz, akkor elõbb-utóbb úgyis visszakerülsz ebbe a helyzetbe) Miért érzed, hogy nem vagy rá képes? Nem tanultál évekig az órákra;buta vagy;nem tanulsz a mostani vizsgára sem? Ha nemmel válaszolsz a fentiekre, akkor nincs valós okod a félelemre. A tanáraim mondták, hogy kétfajta vizsgázó van általában: az egyiknek jót tesz egy kis adrenalin, míg a másik teljesen leblokkol.Te gondolom az utóbbi lehetsz, csak nyugi. Tudom, hogy nehéz, de kapcsolj ki egy pár órára.
Kedves kérdezõ, teljesen egészséges és normális hogy félsz a vizsga elõtt. Aki nem tanúl, nem is fél. A vizsga egy megfelelni akarás , az érdemjegyekért, pontszámokért. Engedd meg magadnak, hogy hibázz, hogy ne a maximumot hajtsd. légy elégedett magaddal bármilyen vizsgaeredmény szülessen is. Azt pedig tudd, hogy most akár mennyire is sírógörccsel küzdesz, és félsz, a vizsgán minden eszedbe fog jutni. :) Sok sikert :)
Mindegyikünk félt a vizsgáitól...Menj el pszichiáterhez, az nem kerül pénzbe. Õ megmondja, hogy baj van, vagy csak vizsgadrukk...Ne ideggyógyászhoz menj, hanem pszichiáterhez.
24 éves korig keresheted a Kék-Vonalat: 116-111 18 felett már a felnõtt lelkisegély is: 116-123 Mindkettõ ingyenes. Alap segítõ beszélgetésben itt is részed lehet, de ha mást nem, õk tudnak segíteni, hol érdeklõdj segítségért. Ha az egyetemen van kortárs-segítõ csapat, meg lehet keresni õket is. Ez fõleg azokra az egyetemekre igaz, ahol pszichológia szak is van. A helyi kórházi ambulancián is találhatsz pszichológust, illetve utánakérdezhetsz a helyi családsegítõ szolgálatnál is. De a segélyvonalaknak biztos dolga, hogy ismerjék az ingyenes lehetõségeket. A Kék-vonalról tudom, hogy ilyen információval tudnak szolgálni. Az éjszakásaik pedig pszichológusok vagy szoc munkások.
sztem ne vedd annyira a lelkedre! Esetleg ha nem sikerül egy vizs sem dõl össze a világ. majd javítasz! Az életed, és az örömöd sokkal fontosabb mint egy vizsga, vagy suli! Sok sikert Neked! KÍvánom h mielõbb befejezd!
Ezeknek a válaszolóknak fogalmuk sincs a kérdezõ helyzetérõl...

Reménytelen a helyzetem? Vagy valami megoldás (teljesen kétségbe vagyok esve) 18/l?

szóval a történetem :

Legjobb válasz: Szia! Nem értem igazán, akkor te most leszbikus vagy? Szóval a barátnõd csak barát volt, vagy a szerelmed? A másik az, hogy olvasom, iskolás vagy. Nos az iskolákban mindig van egy iskolapszichológus,teljesen ingyenes. Talán vele kellene beszélned, volt egy olyan barátnõm,akin nagyon szépen segített, azóta szoktam az ilyesmit javasolni.

Szia! Nem értem igazán, akkor te most leszbikus vagy? Szóval a barátnõd csak barát volt, vagy a szerelmed? A másik az, hogy olvasom, iskolás vagy. Nos az iskolákban mindig van egy iskolapszichológus, teljesen ingyenes. Talán vele kellene beszélned, volt egy olyan barátnõm, akin nagyon szépen segített, azóta szoktam az ilyesmit javasolni.
Még gimnazista vagy? Ha már leérettésgiztél mindenképp kezdj új életet! Azt tanácsolom, hogy keress egy kedves családot és menj el aupairnek. A környezetváltozás, és egy kedves családi légkör csodákat fog tenni! Most mindenképp arra van szükséged hogy kiszakadj ebbõl a közegbõl.
Csak nem valami barna (szinte fekete) szemû, sötét hajú neandervölgyi testalkatú dagi vagy?
Egyszer azért rinyálsz, mert zavar, hogy bántanak, aztán meg azon, hogy nem. Ha találsz magadnak párt, tiszta szívbõl fogom sajnálni és sok sikert neki ahhoz, hogy el tudjon téged viselni, de inkább hagyjon ott, ha jót akar magának. Menj szumózni, vagy valami küzdõsportra.
Figyelj remény mindig van. Pszichológust pl tudom ajánlani, vannak nagyon rendesek és rengeteget tud segíteni ha kifogsz valami normálisat. Elmehetnél csoportos terápiákra is, el sem hinnéd, hogy milyen sok embernek vannak hasonló problémai pedig tényleg ! Valami egyetem / fõiskola nem jöhet szóba ? most érettségiztél nem ? Nem szabad feladni, rengeteg lehetõséged van még, csak nem mindig látja ezeket az ember ha rossz passzban van.
Na de miért ne lenne remény? Épp most lépsz be a felnõtt korba, most kezdhetnéd igazán úgy rendezni a dolgokat, ahogyan az neked megfelel. Mivel elõtte nem volt egyszerû dolgod, nyugodtan kérd pszichológus segítségét, õ nem orvos, nem beteg emberekkel foglalkozik, hanem olyanokkal, akiknek a sors egy kicsit keményebb akadályokat állított, mint egy másik embernek. Ettõl te nem leszel buta, sem szerencsétlen. Merj hozzá elmenni nyugodtan, de ha az iskolapszichológust nem szeretnéd, akkor háziorvos is ajánlhat pszichológust. Ezen semmi szégyellnivaló nincs, teljesen normális emberek járnak oda és te is normális ember vagy.
A kérdező hozzászólása: szerelmem volt.. de mind 1 rájöttem arra hogy számomra már nincs remény.. sose lesz normális életem.... szóval... többet inkább nem írok..
Persze, hogy lehet. Apakomplexusa általában azoknak van, akik apa nélkül nõttek fel, vagy nagyon rossz kapcsolatban vannak az édesapjukkal. A sok válásnak köszönhetõen egyre több ilyen fiatal nõ lesz, viszont ezzel különösebb probléma nincs, talál egy nála idõsebb férfit, akibe bele is szeret és boldogan élnek.
akkor lehet apakomplexusom?
Utolsó te még nem hallottál ilyenrõl? Pedig gyakori dolog. Általában az ember azt keresi, amiben felnõtt. Pl. alkoholista szülõk gyermeke gyakran választ házastársának alkoholistát, és nem feltétlenül tudatosan.
"normális kapcsolatom se lehet.. mert én arra vágyom hogy bántalmazzanak.. " WTF??
keress egy bunkósbotot és ütlegeld magad.

Teljesen kétségbe vagyok már esve! Másnak is ilyen nehéz az első babával?

6 napos a picikém, de nem tudom már mit kéne tennem. Állandóan jelzi, hogy éhes. Ciciztetem, aztán leteszem, de van, hogy fél órát sem pihen, megint cuppog és eszi a kezét. Tejem van, cumit nem használunk. Ja és nagyon sokat bukik is, dehát, ha nem etetem akkor meg sír, hogy kell neki. Naponta csak max 2szer van olyan, hogy 3 órát alszik. Nagyon kimerültem már. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Kevés olyanról tudok, akiknek könnyû az elsõ pár hónap. Én több, mint 1,5 évig alig aludtam, a kimerültségtõl gyakran sírtam is. Ne légy elkenõdve, 6 napos, még neki is tanulnia kell az életet. Gondolj arra, hogy milyen szuper, hogy van elég tejed. Megpróbálhatod mással lekötni, énekelj neki, cirógasd, beszélj hozzá és persze tedd cicire, amikor csak kéri. Képzeld el, milyen új élmény lehet neki az éhség, 6 nappal ezelõttig minden olyan kerek volt, nem érzett ilyet. A bukást nem tudom, hogyan lehet csökkenteni, de biztos van erre is jó módszer, az is lehet, hogy 1-2 nap múlva magától elmúlik. Szerintem az is használhat, ha nem teljesen vízszintesen teszed le, a gravitáció is segíthet a tejecske pocakban tartásán. Ne aggódj, beletanultok gyorsan a közös életbe! Gratulálok a babádhoz! :)

Kevés olyanról tudok, akiknek könnyû az elsõ pár hónap. Én több, mint 1, 5 évig alig aludtam, a kimerültségtõl gyakran sírtam is. Ne légy elkenõdve, 6 napos, még neki is tanulnia kell az életet. Gondolj arra, hogy milyen szuper, hogy van elég tejed. Megpróbálhatod mással lekötni, énekelj neki, cirógasd, beszélj hozzá és persze tedd cicire, amikor csak kéri. Képzeld el, milyen új élmény lehet neki az éhség, 6 nappal ezelõttig minden olyan kerek volt, nem érzett ilyet. A bukást nem tudom, hogyan lehet csökkenteni, de biztos van erre is jó módszer, az is lehet, hogy 1-2 nap múlva magától elmúlik. Szerintem az is használhat, ha nem teljesen vízszintesen teszed le, a gravitáció is segíthet a tejecske pocakban tartásán. Ne aggódj, beletanultok gyorsan a közös életbe! Gratulálok a babádhoz! :)
Szia! Nekem is ilyen nehéz volt. Én is nagyon fáradt voltam, sokszor sírtam. De azt mondják, ez vele jár! Az enyém most 16 hónapos, és éjjel még most is 3 - 4 alkalommal kelünk. Mostmár nem eszik, csak iszik éjjel. A kisfiam nagyon hasfájós volt, szegénykém csak sírt, sírt, és nem tudtunk vele mit kezdeni. A kezünkön feküdt hason és rázogattuk, úgy lett jobban. Bukott is, sokmindent kipróbáltunk, AR-es tápszereket (bukás elleniek), egyedül a Milupa milumil volt, ami nem jött vissza. DE amíg van elég tejed, ne adj neki tápszert (ha bírod még)!! A barátaink babája is bukós volt, õk pihenõszékbe tették, abban aludt a baba, úgy kevesebb kaja jött vissza neki. Én azt mondom, ne foglalkozz vele, hogy mit mondanak, mennyit kell ennie, ha úgy érzed, rakd cicire és kész! Kitartás, az elsõ 6 hét a legnehezebb, utána már könnyebb lesz, addigra összeszoktok. Sok kitartást és türelmet kívánok! Üdv.
Szia! Igen, pokoli nehéz volt, de túléltük! Ne félj a cumitól, nem mumus az, nekem is szilárd elképzelésem volt mindenrõl pl: hogy nem adok cumit és aztán már nem láttam más megoldást és adtam, sokat segített, de elmondom neked, hogy most 5 hónaposa is rágja az öklét evés után, elõtt, közben, vagyis ez nem az éhség jele, kisfiamnak most is, ha túlpörgött, ha megijedt, ha altatás van mindene a cici, valóban a szopással nyugtatják magukat. Ne foglalkozz ezzel a badarsággal, hogy rossz lenne a tejed, esetleg egy etióp anyának rossz lehet, aki huzamosabb ideig éhezik, de a tieddel biztosan minden rendben, gondolom a puffasztó illetve a tejes dolgokat nem viszed túlzásba. Próbáld meg masszírozni, tornáztatni a picit, hátha attól jobb lesz, de õszinte leszek nálam is csak az alkarra való hasra feltevés vált be és a regula bölcsõhinta, ha teheted szerezz be egy ilyet vagy egy rezgõ pihenõszéket, nekünk rengeteget segített, puki
Bocsánat nem regula, hanem rezgõs, kissé lökött a telefonom, szóval pukinál, kakinál, hasfájásnál is segített és ami a legjobb mivel az én fiam is nagyon bukós, a mai napig evés után kb. Fél órát eljátszik benne és így sokkal kevesebb jön vissza. Nagyon ügyes legyél és magadra is figyelj oda, mert neki te vagy a legfontosabb. Igazából én már most visszasírom
Én is iszonyatosan ki voltam az elején, mert nálunk még kis súllyal is született a pici, 2250 gramm, nem volt rendesen tejem, neki meg ereje nem volt kiszívni. Nagyon megszenvedtünk az elsõ hetekkel. Éjszaka nem kapott tápszert, csak nappal, ha muszáj volt, de úgy meg éjjel alig aludtam, mert fél óránként felkelt. Kínszenvedés volt. A védõnõ pedig hetente mondta, hogy 6 hetes korától jobb lesz, akkor már tudom miért sír. Frászt. A mai napig van, hogy nem tudjuk miért nyûgös, pedig mostmár 3 hónapos lesz pénteken. Még mostanság is van, hogy sírok, lemerülök, fõleg mert mostanában még a séták is valami miatt szenvedéssel telnek, dobálja magát, nyûgös. Lesz ez majd könnyebb, de tényleg hogy nem egyszerû. Kitartás!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek! A szopizás közbeni büfit megpróbálom, csak nem nagyon akar büfizni, helyette inkább elalszik... Még arra gondoltam nyugtatásképp, hogy mi lenne, ha túl gyakran kéri a cicit, akkor csak egy kicsit adnék neki, aztán letenném? Nagyon rossz ötlet?
Szerintem ez nem jó ötlet, inkább teáztasd ilyenkor (kiskanállal, vagy pohárkából, hogy ne szokjon le a szopásról), de csak az elõre megszabott napirendet szem elõtt tartva etesd. Természetesen nem percnyi pontossággal, de negyedórás csúszásnál többet ne engedj. Mindenképpen ki kell alakítani egy rendszert, amihez õ is hozzá fog szokni hamarosan, és így mindenki nyugodtabb lesz. Nem lehet ötpercenként mellre tenni a babát, mert ehhez is hozzá tud szokni, és ki fogsz borulni hamarosan. A melled is könnyen kisebesedhet így. Ez hosszú távon nem lehet mogoldás. Gondolom, a baba nem koraszülött, mert akkor viszont a védõnõ ajánlásait betartva kell eteni.
A kérdező hozzászólása: Igen, tök jó lenne egy napirend, de akkor mit csinálok vele 2 etetés között amikor már semmivel sem tudom megnyugtatni, mert annyira kéri a cicit és az etetésig lenne még mondjuk 1 óra? Mégse hagyhatom 1 órán keresztül sírni :(
Én megkínálnám teával, megpróbálnám más testhelyzetbe tenni, sétálgatnék kicsit vele, símogatnám a kis hátát, és így valahogy kihúznám a következõ etetésig. Az is megoldás lehet, ha kocsiba teszed, és akár otthon is, de kicsit ringatod, kicsit sétálgatsz vele, amíg megnyugszik.
Szia! Hogy vagytok? Megoldódtak már a problémáitok?
Szia! Nemrég kérdezte itt egy anyuka akinek a babája egy hósan szintén sokat bukott, hogy mit tegyen. Javasoltam neki(minthogy az én lányom is elég sokat bukott eleinte), hogy etetés közben is büfiztesse meg. Ugyanis lehet, hogy rossz a szopási technikája és sok levegõt nyel. A lenyelt levegõ visszanyomja e tejet és utána megint gyorsan éhes lesz. Nálunk bevált, és az az anyuka is azt írta, hogy úgy néz ki hatásos módszer. Próbáld meg, veszíteni nem vesztesz vele, remélem beválik.
Drága Moira, a válasz a kérdésedre: IGEN NAGYON NEHÉZ VOLT NEKEM IS!!! és ezen nincs is mit szépíteni, aki mást mond az hazudik vagy nekünk vagy saját magának. Én is voltam a kimerültség, kilátástalanság, kétségbeesés határán, nekem is azt mondták akkor, hogy könnyebb lesz, és valóban!! Az én kislányom másfél éves, és egy tünemény, bár most a kezdõdõ dackorszak nehezít a pályán egy kicsit, de optimista vagyok mert tudom ez is elmúlik, mint az újszülöttkor. Azt javaslom neked, hogy mindig tedd mellre mikor jelzi, hogy éhes, én abszolút ennek a híve vagyok, nem robot a gyerek, hogy be van programozva, hogy 3 óránként kell ennie, ha kell fél óránként etesd, hidd el könnyebb lesz, kitartás, hiszen te is egy szeretõ, ügyes, de kezdõ anyuka vagy. És ha úgy érzed sírnod kell, sírj, menj le a ház elé, fújd ki magad, és ne keseredj, arra gondolj, hogy nem vagy egyedül:) )) Küldök egy kis erõt:) )))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Nagyon jól esik az együttérzésetek! Sajnos az evéssel nálam is gondok vannak, mert egyszerûen nincs idõm rá, annyira lefoglal a baba. De igyekszem eleget enni, nehogy elapadjon a tejem. Nem tesz rosszat a babának hosszútávon, ha hordozóban altatom? És ha feljön neki a tejci, nem fullad meg, hogy nem tud távozni? Vagy olyan helyzetben nem is jön fel egyáltalán?
Az is lehet, hogy igen, sok tejed van, de babanak meg sem megfelelo.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Én is már többször sírtam a kimerültségtõl, meg fõleg a tanácstalanságtól :( Remélem minden nappal könnyebb lesz!
Van cumija? A szopizás megnyugtatja ugyan, de emiatt nem feltétlen kell mindig mellre tenni. Ettõl függetlenül persze igényli az anya közelségét, tehát míg erõd bírja azért ringatgasd.
A kérdező hozzászólása: Ha nem feszes a pocakja, és nem huzogatja a lábát, akkor is fájhat a hasa?
A kérdező hozzászólása: Van cumija, de nem nagyon szeretném használni amíg van más megoldás
A szopáskor levegõt is nyel a baba, ki többet, ki kevesebbet. Van olyan baba, aki nagyon mohón szopik, és ez is okozhat hasfájást. Az enyhe görcsoldó hatású tea nem árthat, nyugodtan kipróbálhatod, talán ez a baj. Általában ez szokott lenni a picikkel. Ha úgy látod, nem segít a görcsoldás, akkor más ok után kell nézni, esetleg melege van, valami zavarja az alvásban, stb.
Nekem 9 hetes a kislanyom, nincs sok valtozas, talan az eleje konnyebb volt. Most nagyon hasfajos! En is neha total kivagyok a faradtsagtol mar, de lassan csak jobb lesz. nekunk semmilyen keszitmeny nem hasznalt eddig sajnos! kitartas! nekem is ezt mondjak!
Szia! Kitartás! Mi hazajöttünk a kórházból, a fiam az elsõ 2 napot szó szerint végig üvöltötte, nagyon rossz volt. Sokat sírtam én is. Ma 5 hetes, és egy kis tündér, szépen beállt egy ritmusra. Ami nagyon fontos, hogy egyél, igyál sokat, mert ha nem akkor teljesen le fog merülni a szervezeted. Nekem is ez volt, 3 napig 39 fokos lázam volt, azóta sokat eszek, szedek vitamint, és már jobb. Visszajött az étvágy is, és a babóm is jobb kedvû! Cumit azt mi használunk, de csak altatja/nyugtatja magát vele, nincs egész nap a szájában, sokszor már nem is kéri, lassan talán el is hagyja. Próbáld ki, hogy evés után a hasadon aludjon, hátha úgy többet alszik, és te is pihenhetsz neki. Mi is így kezdtük, és fokozatosan szoktatom az ágyba. Sok sikert! Fel a fejjel!
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm kérdésed, kicsit már könnyebb, de még mindig tudok kétségbe esni, ha nem találom el miért sír. Vannak nagyon jó napjaink, amikor egész nap csak eszik meg alszik és nincs hiszti. Meg vannak nehezebbek is, amikor nem alszik semmit... Bukásik megritkultak, de azért még mindig van, viszont már nem olyan nagy mértékû és nem zavar annyira. Azt várom már amikor tényleg nézi a tárgyakat és ébren jobban ellessz. Legalább addig amíg elmosogatok vagy kiteregetek :)

10 hós babátok hány óránként eszik és mennyit? Teljesen kétségbe vagyok esve.

Valamit nagyon elronthattam.Örülök,ha 100 grammot megeszik egyszerre.Még egy adag szilárd ételt soha nem evett meg,pedig már 5 hónapja hozzátáplálunk anyatejet napközben csak szomjoltónak használja.Kb.200 grammokat hizik egy hónapban.Nem tudom mit csináljak már.Nincs olyan étel amir?l azt mondhatnám,hogy szereti.Vagy nem lenne elég éhes?

Legjobb válasz: Ja és az ebédet szinte teljesen elutasitja.Tényleg csak pár kanállal fogad el belõle.

A kérdező hozzászólása: Ja és az ebédet szinte teljesen elutasitja.Tényleg csak pár kanállal fogad el belõle.
hát én fiam is 10hós, reggel 9 körül 2 cici (nemtudom mennyi), amit én reggelizek abból kap, aztán dél körül 200fõzelék + tea, 4-5 között, gyümölcs (1 alma, v banán, v vmi), fél8 körül vacsi 200fõzelék, fürcsi, és 2 cici (altató). nap közben többször megkínálom inni... van h kap bulátát pár darabot.
mi is 10 hósak leszünk.bár, az én kisfiam csak mostanában nem fogadja el a szilárd ételt...a foga miatt.szinte csak tápszert és tejpépet egyedül, ami kanalas.talán próbáld meg azt...nagyon soktól hallottam, hogy szeretik a babák.de a doki mit mond erre?kérdezted?meg feltételezem, többet is mozog, azért nem hízik sokat.hány kg?
A kérdező hozzászólása: 74 cm és kb.9.2 kg.Igy néz ki egy napunk:7körül egy másfél cici, 9.30 körül valami gyümi vagy tejpép(nagyon max.100 g körül)12.30 fele ebéd(kb.40 g lehet)utána cici(inkább csak szomjoltó)16 körül natur joghurt gyümivel(100-140g) 19 körül vacsi aztán 20 körül két cici és még éjjel kétszer kelünk mostanában akkor is két cici alkalmanként.Doki azt mondta az ivásra figyeljek nagyon meg hogy ne fogyjon
második vagyok.szerintem nincs okod a panaszra:) az én kisfiam 77 cm és 8700gr.mostanában lemozogja, de ezekkel az adatokkal sem sovány egyáltalán, még most is hurkás:) ))így...gondolom a tied is az lehet.nekem nem mondta a doktornõ, hogy aggódnom kellene, szerintem neked sem kell:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a megnyugtató választ.Csak mindenhol olvasom, hogy 170-200 grammokat megeszik a baba egyszerre.Nálunk meg jó ha kétszerre megvan.Még megpróbálom, hogy négy óránként hamizunk, hátha akkor jobban eszik.A te babád nyugodtan eszik?Mert az én kisfiam olyan izgága.Mindig lekötöm a figyelmét valami játékkal evés közben, hogy addig a pár percig nyugton maradjon.Úgy érzem mintha nem szeretne enni, azért gondolom biztos valamit elrontottam:-(
nem hinném, hogy elrontottad volna.az én kisfiam igazából akkor eszik, amikor õ akar:) hiába kínálom mindennel, ha nem fogadja el.amikor meg jelzi, hogy éhes, akkor már nagyon éhes és nyugodtan eszik.elsõ voltam:) kitartás!!!
bocsi, nem elsõ...második voltam:)

Páromnak condylomája van. Van valakinek "tapasztalata", mennyi az esélye hogy én is megkaptam? Milyen orvosi vizsgálat létezik erre, vagy csak a sima cytológia? Teljesen kétségbe vagyok esve, mert négy éve vagyunk együtt és én tuti csak vele voltam.

Legjobb válasz: Hali! Szeretnék megelõzni egy -- a részedrõl -- kialakulófélben lévõ félreértést. "...mindenhol azt írják, hogy a lappangási idõ 10-16 hónap,..." "...így eléggé valószínû, hogy félrelépett..." !!! KORÁNTSEM BIZTOS HOGY FÉLRELÉPETT!!! (((:-O !!! AKÁRHOL, ÉS AKÁRHOGY ÖSSZESZED7TE, akár egy 1xû idegen WC-használat során, vagy akár mjuk egy uszodában! (:-o Kb. egy éve az egyik Kérdezõ srác, (azóta az egyik legjobb barátom,) aki a saját condylomáival kapcsolatban írt, MÉG SZÛZ VOLT, MÉGIS ELKAPTA!!! Igaz, vannak olyan betegségek, amelyeket nemi úton is el le7 kapni, de vannak olyanok is amelyek nemcsak így terjednek. Gõzünk sincs HOGYAN KAP6TA AKKOR EL??? :-O A srácnak annyira elburjánzott a fertõzés a makkja coronáján (alsó peremén), vmint a fitymáján is... igaz 2 hetes intenzív TETRAN-kenõcsös kezelés lehúzta a gyulladást róla rendesen, viszont nem gyógyult meg az alapbetegség, emiatt TKM-elni kellett õt. (TKM = Teljes KörülMetélés) Szóval NE FELTÉTLENÜL HIDD AZT, HOGY FÉLRELÉPETT!!! Én ennek megelõzéseképpen, ha már 1x le kell ülnöm vhová vécézés céljából, a használat elõtt szánok néhány percet arra idegen helyen, hogy az ülõkét számomra fertõzésmentessé tegyem, ill. kezet mosok szappannal, mielõtt a bréhez nyúlok. _ Ami a kérdésedben nehézséget okoz, és nem egyértelmû, hogy te a pár MELYIK TAGJA vagy, Kérdezõ? A fiú vagy a lány? _ Hány évesek vagytok? _ A borotválásnak MI KÖZE ehhez az egészhez? Üdv: EE

Hali! Szeretnék megelõzni egy -- a részedrõl -- kialakulófélben lévõ félreértést. "...mindenhol azt írják, hogy a lappangási idõ 10-16 hónap, ..." "...így eléggé valószínû, hogy félrelépett..." !!! KORÁNTSEM BIZTOS HOGY FÉLRELÉPETT!!! (((:-O !!! AKÁRHOL, ÉS AKÁRHOGY ÖSSZESZED7TE, akár egy 1xû idegen WC-használat során, vagy akár mjuk egy uszodában! (:-o Kb. egy éve az egyik Kérdezõ srác, (azóta az egyik legjobb barátom, ) aki a saját condylomáival kapcsolatban írt, MÉG SZÛZ VOLT, MÉGIS ELKAPTA!!! Igaz, vannak olyan betegségek, amelyeket nemi úton is el le7 kapni, de vannak olyanok is amelyek nemcsak így terjednek. Gõzünk sincs HOGYAN KAP6TA AKKOR EL??? :-O A srácnak annyira elburjánzott a fertõzés a makkja coronáján (alsó peremén), vmint a fitymáján is... igaz 2 hetes intenzív TETRAN-kenõcsös kezelés lehúzta a gyulladást róla rendesen, viszont nem gyógyult meg az alapbetegség, emiatt TKM-elni kellett õt. (TKM = Teljes KörülMetélés) Szóval NE FELTÉTLENÜL HIDD AZT, HOGY FÉLRELÉPETT!!! Én ennek megelõzéseképpen, ha már 1x le kell ülnöm vhová vécézés céljából, a használat elõtt szánok néhány percet arra idegen helyen, hogy az ülõkét számomra fertõzésmentessé tegyem, ill. kezet mosok szappannal, mielõtt a bréhez nyúlok. _ Ami a kérdésedben nehézséget okoz, és nem egyértelmû, hogy te a pár MELYIK TAGJA vagy, Kérdezõ? A fiú vagy a lány? _ Hány évesek vagytok? _ A borotválásnak MI KÖZE ehhez az egészhez? Üdv: EE
Mi az a condyloma?
Nos, azt hiszem értem, vagy legalábbis kapisgálom a szitut. Azonban ezt a csendet meg kell elõbb-utóbb bontani, azonban ezt csak megfelelõ kommunikációval le7. Nem ismerem a párodat, nem tudom milyen típus, mi az oka feltûnõ hallgatásának!? Ezt csakis beszélgetéssel interaktív kommunikációval le7 kideríteni. Beszélj vele õszintén! Mondd meg a szitut neki, de ne úgy, hogy lecseszed. Legyetek mindvégig normálisak egymással, és hallgassátok meg egymást. Ha nem hajlandó ezt veled megbeszélni, ill. nem indokolná meg a hallgatását, akkor közölném vele, hogy szaknciókat helyeznék kilátásba, vele szemben egészen addig, amíg nem hajlandó elfogadható módon megbeszélni a dolgokat. (Vedd uakkor azt is figyelembe, hogyha valóban nem lépett félre -- mivel a HPV erre még nem egyértelmû bizonyíték -- az is le7, hogy nem tud magyarázatot adni a HPV felbukkanására! dO.ob ÿ Ezt sajnos akceptálni kell, ha így van valójában.) Megkérdezhetem, miféle mûtétre lett õ elõjegyezve? A condylomákat égetik le, vagy a fitymáját? _ Mikor lesz ez vár6óan, és mivel végzik a leégetést? Lézerrel? _ Feltételezem fizetõs beavatkozásról beszélünk. Csak informálódási szándékkal kérdezem, hol és mennyiért végeznek ilyet? (Vannak akik már érdeklõdtek tõlem is, én pedig minden ilyen helyet fontosnak tartok felkutatni, ezért lenne ez fontos infó megintcsak.) _ Párodnak mióta vannak condylomái, ill. mikor derült ez ki, hogy ez a helyzet? Ezek hol helyezkednek el? _ A fitymájának, makkjának felszíne/bõre milyen állapotban van? Nem-e gyulladt, érzékeny, helyenként élénkpiros bevérzéses, vagy túlzottan belilult? ** Ami a HPV-oltást illeti, szted azok nem kap6nak méhnyakrákot, akik már szültek?... ... Na látod. Érdeklõdj a nõgyógyászodnál a HPV-vakcina beadatási le7õségeirõl, és a párodat is oltsák be! Nem mintha ez a dolog így veszélyes lenne a gyerekre, ... (Ne riadj be! Nem azért mondom!!! :-o ) ...de elõvigyázatossági okoból nem ártana sztem a nemtudomhányéves kisfiatokat/kislányotokat is beoltatni. Tudom, hogy most megint a bizalom, és a kétségek kérdése a gyerekre gondolva felkeltõdik, de ha most aktuális ez a téma, akkor fontos lenne az egész családot védetté tenni a vírussal szemben! :-o Ez az én véleményem errõl. Üdv: EE
En emlitettem a borotvalast. Meghozza azert, mert olyankor a bor kisbesedik es nagyon konnyen terjed condyloma.
A kérdező hozzászólása: Hali! Nekem jelenleg semmi tünetem. Páromnak a fitymáján van, de nagyon sok, kisebb- nagyobb.Elõjegyezték mûtétre, leégetik, leszedik. A HPV oltásról annyit hallottam, hogy azok kaphatnak, akik még nem szültek. Egyenlõre szexre gondolni sem tudok.Van egy gyermekem és fel kell nevelni, nem mindegy mi történik velünk. Amúgy meg elég feltûnõen hallgat, tudod, hanem beszélünk róla akkor nem is létezik a probléma.nõgyógyászhoz mindenképp megyek!Nem szeretnék semmit beképzelni, de legyünk õszinték: amikor a bizalom megbomlik...És mért hallgat ennyire....
Hali ismét! Természetesen megértem az aggályaidat és félelmeid vannak a méhnyakrákkal kapcsolatban, de ez még mindig nem egyértelmûen bizonyítja, hogy a párod félrelépett volna, lappangási idp ide vagy oda. Én most a helyedben elmennék a nõgyógyászodhoz, a párodat pedig elkísérném az andrológushoz/urológushoz szaktanácsért, ill. beadatni egy HPV-vakcinát neked is, és a párodnak is. (A Férfiaknak is javasolt!!!) A párodnak attól függõen, hogy hol vannak condylomái, többféle kezelést is javasol6nak. Nem kizár6ó, hogy õt is TKM-el7ik, -- akkor is, ha õ azt nem szeretné, -- mint a barátomat is, (aki -- megjegyzem -- utólag már örül, annak hogy TKM-elték, még akkor is, ha sokat szenvedett miatta.) Azt nem mondom, ne gondolj a méhnyakrákra, azonban NE KÉPZELD BE még, hogy meg is kaptad! Ez még nem biztos. Azonban az óvszerhasználatra mindenképpen szoktassátok vissza magatokat, orális szex esetén is! (Bár én most egy ideig szüneteltetném...) Amennyiben tudok segíteni bármiben, csak szólj(atok)! :-) _ Párodnak mióta vannak condylomái, ill. mikor derült ez ki, hogy ez a helyzet? Ezek hol helyezkednek el? _ A fitymájának, makkjának felszíne/bõre milyen állapotban van? Nem-e gyulladt, érzékeny, helyenként élénkpiros bevérzéses, vagy túlzottan belilult? _ Rajtad semmi nyoma perpill. a fertõzésnek? Üdv: EE
A kérdező hozzászólása: A borotválást az egyik válaszoló említette. Én 32 éves nõ vagyok a párom 32 éves férfi.Egy kisgyermekünk van.Nagyon sok a kétség, de feltûnõen hallgat a párom. Barátodat õszintén sajnálom, de az esetek nagy részében ez szexuális úton terjed.És nekem , mint nõnek elég elkeserítõ a méhnyakráknak még a gondolata is.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom mit gondoljak, mert mindenhol azt írják, hogy a lappangási idõ 10-16 hónap, így eléggé valószínû, hogy félrelépett.Nekem tünetem nincs.Eléggé ijesztõ, hogy ennek is és a méhnyakráknak is a HPV vírus az okozója. Természetesen sokszor elõfordult, hogy frissen voltam borotválva, igyekszem erre odafigyelni.
A ferfiakon ritkabban jon ki, de allitolag az aktiv nemi eletet elo emberek 80%-anak van. Olyankor jelentkezik, amikor legyengul az immunrendszer. Rogton a megcsalas jut az ember eszebe. Nem kell abbol kiindulni, mert sokfelekeppen megkaphatja az ember. Sot meg az ovszer sem ved meg tole mindig. Nem tudom fiu vagy-e vagy lany? Ha lany es kis pottyok jelentkeznek, menjel el rogton a nogyogyaszhoz, mert amig csak kivul van, addig konnyen leszedik. Ha fiu, akkor pedig igyekezz erositeni az immunrendszered. Ja, meg ha lany vagy akkor is erositsd. Nem szeretkeztetek ugy veletlenul, hogy aranylag frissen voltatok borotvalva, marmint lent?
http://www.femina.hu/egeszseg/condyloma Ez alapján viszont elképzelhetõ, hogy nem csak veled volt. Benne van minden info. Ez hosszú folyamat lesz és érdemes elmenned egy vizsgálatra.
A kérdező hozzászólása: Hali! A pécsi urológiai klinikán fogják mûteni 29-én.Égetik és leszedik, legalábbis ezt mondták neki.A péniszén, fitymáján van..sok apró, illetve borsó és bab nagyságú.(lelet szerinti meghatározás).Beutalós, ingyenes volt a vizsgálat, vesekövet keresett az urológus és õ küldte tovább.Ott helyben.Nem tudunk meghatározott tarifáról, persze az ember úgyis ad, merthogy ugyebár hálapénz függvénye minden a magyar egészségügyben... Megbeszélni? Mintha teljesen elzárkózna:( Azt olvastam akinél kimutatják a HPV-t nem kap oltást.Majd kiderül mit mond a doki erre.Kisfiam 3 éves, gondolod ?

Teljesen kétségbe vagyok esve! Mit tegyek?

15 hós lányom egyszer?en lehetetlenné teszi számomra megetetni ?t. A székéb?l feláll, lerúgja a tányért. Ha kiveszem, a kezemb?l mászik ki. Ha játék közben etetem, szétköpködi.

Legjobb válasz: Szia, 21 hónapos a fiam, az etetõszékben kb. 2 percet bír, inkább koplal, a kanalat, villát a kezébe sem veszi. Vettünk neki kisasztalt kisszékkel, és láss csodát, gyönyörûen teljesen egyedül megeszi az ebédet. Nincs korlátozva, bekötve, így sokkal nyugodtabb.

Szia, 21 hónapos a fiam, az etetõszékben kb. 2 percet bír, inkább koplal, a kanalat, villát a kezébe sem veszi. Vettünk neki kisasztalt kisszékkel, és láss csodát, gyönyörûen teljesen egyedül megeszi az ebédet. Nincs korlátozva, bekötve, így sokkal nyugodtabb.
Szia! Én is éppen ma délelõtt írtam ki egy etetéses kérdést...:(( igazából nem sok okosat tudok mondani, de nagyon együttérzek! Esetleg van-e valami, amit nagyon szeret? Ha igen, akkor add neki azt, akár napi többször is! Õ is evett meg te is megnyugszol valamennyire.... Mi a kezdetektõl kínlódunk az evéssel.Egyik anyuka írta, hogy náluk csak tv mellett megy, de õ már nem bánja, csak egyen...Sok sikert, szia!
Akkor legyen csupa kaja a környéke, ez most errõl szól, had próbálkozzon, hát hogy tanuljon meg önállóan enni, ha nem hagyod?
Adj az õ kis kezébe is kanalat, nekem ilyen korban csak úgy hagyta, hogy etessem, ha õ is tudott segíteni a másik kanállal. Most 18 hós és egyedül eszik, nem is, hagyná, hogy etessem.
A kérdező hozzászólása: Köszi a további válaszokat is, próbáltam az ölemben, onnan belelép a tányérba :( A mi székeinken szeret még enni, de annak mindig az a vége, hogy csupa kaja a környéke.
Elsõ vagyok. Az jutott még eszembe, hogy lehet, hogy nem szereti már az etetõszékét.Vedd ölbe, próbáld meg úgy!
A kérdező hozzászólása: Az etetõszékben feláll a legszorosabb kötésbõl, ki kell vennem, különben kiesik. Torka, szája nem fáj, mert a kiflit vígan eszi. Lehet, hogy én rontottam el, de valahogy vissza kell szoktatnom.
Szia! Nézd meg esetleg, hogy nincs-e valami kis seb vagy hólyagocska a szájában, ami fájdalmas lehet számára.Próbálj várni egy picit még, kínáld többször, de ne erõltesd!Tudom, hogy nagyon nehéz, kitartás!Esetleg adj neki többször tápszert/kakaót, vagy valami pépest.Torokfájás miatt is elutasíthatja az ételt.
NEm értem, nekem etetõszékbe be van kötve, onnan nm tud felállni (vagy nincs eléggé szorosra kötve), mivel én fogom a tányért és én etetem, igy nem tudja kiboritani, lerúgni a tányért. Nem veszem ki, nem etetem játék közben.
A kérdező hozzászólása: Szia, pont az a baj, hogy a rizst, ami az abszolút favorit, ma kiköpte, majd rám borította az egészet. A csipetkét a levesbõl dettó, amit ugyancsak nagyon szeret...
Hagyd egy kicsit önállóan próbálkozni. Kiasztal+kisszék, adj neki kanalat. Ha tiszta kaja lesz a környéke, akkor tiszta kaja lesz. Igy is az lesz, mert vagy rádborítja vagy kirúgja a kezedbõl vagy belelép. Ne korlátozd ennyire. Napközben meg tegyél neki egy tányérra gyümölcsfalatokat, vagy szendvicsfalatokat, ha éhes ugyis odamegy és eszik belõle.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!