Találatok a következő kifejezésre: Teljesen el keseredve! 2 (6 db)

Lehet még szívhang? 7+2 hetes vagyok és az orvos látott ugyan "vmit" pulzálásra értette gondolom de szívhangot nem hallott. Arra a "vmire" pedig azt mondta hogy lehet az én keringésem. Is. Teljesen el vagyok keseredve.2 nap múlva kell visszamenjek.

Legjobb válasz: Én 6+5 hetesen voltam elõször, és nem hogy nem volt szívhang, de még az embrió sem látszott, csak üres petezsák! A legtöbb doki ilyenkor már elõjegyez mûtétre, de az én dokim csak annyit mondott, biztos késõbb fogant... Akkor jöttek az ünnepek, így 2,5 hetet kellett várnom bizonytalanságban, nem volt könnyû. Viszont a következõ alkalommal már közel 2 cm-es izgõ-mozgó babát láthattam, természetesen szívhanggal! Szóval, fel a fejjel, remélem, te is így jársz, mint én!

Én 6+5 hetesen voltam elõször, és nem hogy nem volt szívhang, de még az embrió sem látszott, csak üres petezsák! A legtöbb doki ilyenkor már elõjegyez mûtétre, de az én dokim csak annyit mondott, biztos késõbb fogant... Akkor jöttek az ünnepek, így 2, 5 hetet kellett várnom bizonytalanságban, nem volt könnyû. Viszont a következõ alkalommal már közel 2 cm-es izgõ-mozgó babát láthattam, természetesen szívhanggal! Szóval, fel a fejjel, remélem, te is így jársz, mint én!
Nem tudom, hogy keverheti össze egy orvos a szívhangot a te keringéseddel. Ilyenkor még csak pulzálás látszik, igazi szívhang nem hallatszik. Ha megmutatják, azt géppel generálják a pulzálás alapján. Úgyhogy, ha látta, akkor van szívmûködés. Ha nem, akkor pedig még lehet - késõbb is foganhatott a baba.
Nyugi! Volt itt olyan kérdezõ nem is olyan rég akinek többen mondtuk az adatok alapján hogy valószínûleg elment a babája így az elején, mert szintén nem láttak szívhangot. Õ mégis kikönyörgött még pár napot a dokijától és láss csodát utána már volt szívhang. Majdnem megmûtötték mert a dokija is azt mondta hogy ez bizony nem maradt meg...
szrintem nem lehet összekeverni a TE keringésed, a baba pulzálásával! mindenesetre, most nyugodj meg, pihenj, bízz a babádban, két nap múlva pedig várjuk a boldog jelentést, hogy lüktet a kis szivecske!!

2 és fél éves kisfiam nem tud beszélni mondatokban és kb a szókincse 15 szó, de megérteni mindent tökéletesen megért. Mit csináljak? Hova forduljak? Mielőbbi válaszukat várom. Köszönöm. An. Teljesen el vagyok keseredve.

Beszéd helyett mindenre egy szót mond, hogy apa mintha ezzel fejezné ki magát és ez ismételgetni folyamatosan szavak helyett mondatban.

Legjobb válasz: Még annyit, hogy anyukám óvónõ. Most is épp kicsikkel van, már törvény szerint 2,5 évesek is vannak. Sok 3 éves sem tud beszélni, amikor odakerül, de ott megtanul, mert kommunikálni csak kell valahogy. Valamelyik gyereknek kell egy év is az oviban, mire jól beszél.

Még annyit, hogy anyukám óvónõ. Most is épp kicsikkel van, már törvény szerint 2, 5 évesek is vannak. Sok 3 éves sem tud beszélni, amikor odakerül, de ott megtanul, mert kommunikálni csak kell valahogy. Valamelyik gyereknek kell egy év is az oviban, mire jól beszél.
Az én fiam is 2 és fél éves, és még 15 szót se mond, megérteti magát szavak nélkül. Engem is zavart, ezért megkérdeztem a gyerekorvost, aki azt mondta hogy ez egyáltalán nem probléma, és hogy figyeljem meg majd 3 éves kora elött 1-2 hónappal kezd el, összefügõ mondatokban beszélni. Megjegyzem neki a járásnál is kimaradt a "lépésenként" elindulás, õ igaz hogy 17hós korában indult meg, de akkor már bement a szobába kapaszkodás élkül ami cirka 7m. jelent. A fiuk amúgy is késõbb érnek.
biztos sokan azt mondják majd áá nem baj, viszont én is elvinném, egy fejlesztõ pedagógushoz, egy alkalom nem nagy dolog, de legalább megtudod, hogy kell e speciálisan foglalkozni vele, vagy csak várni kell.Ha foglalkozni kell vele, jobb azt idõben elkezdeni.de azért ne ijedj meg, 2 és fél évesen ez még nem akkora probléma.
Kérdezd meg a védõnõdet. nálunk akinek ilyen problémája van azt a nevelési tanácsadóba viszik gyógypedagógushoz. Nem tudom, hogy 2, 5 évesen ez már akkora probléma e. Lehet hogy még nem kell szakemberhez menned, már cxsak abból kiindulva, hogy nekem az ovónõ azt modnta sok 3 éves nem tudja elkezdeni az ovit, mert nem beszél (ez ugye azért gond mert nem mondja h pisilni kell, és ezért nem mehet oviba). Igazából lehet megér egy kört, és akkor a hozzáértõ személy fölvilágosít ad hogy ez ebben a korban mekkora gond vagy nem gond. Menj a nevelési tanácsadóba ha a védõnõd nem segít!
Semmi gond nincs szerintem. Az én keresztfiam 2, 5 évesen még egy szót sem mondott. És igen a harmadik szülinapja elõtt 2 hónappal kezdett el beszélni egybõl mondatokban. Az én fiam most 21 hónapos és tudatosan 30 szót használ.Ez se sok de szerintem õ is majd 3 éves kora körül kezd majd el beszélni.Nincs ezzel semmi gond.

Teljesen el vagyok keseredve! 2 hete csinálom a fogyókúrát, le is ment az első 12 napban 4 kiló, de ma reggel hétfőre visszajött belőle 2! MIért van ez? Mikor indul be a fogyás? Pedig nem is eszek sokat, és betartom a diétát is!

Legjobb válasz: Nem közelednek a menstruációs napjaid? Mert akkor a szervezet vizet tárol és ez kilókban is meg szokott mutatkozni. A fogyás láthatóan beindult, hiszen lement 4 kiló. Néha mindenképpen lesznek napok, esetleg hetek, amikor nem fog csökkenni a súlyod, utána meg megint beindul. Ilyenkor kell nagyon kitartani!

Nem közelednek a menstruációs napjaid? Mert akkor a szervezet vizet tárol és ez kilókban is meg szokott mutatkozni. A fogyás láthatóan beindult, hiszen lement 4 kiló. Néha mindenképpen lesznek napok, esetleg hetek, amikor nem fog csökkenni a súlyod, utána meg megint beindul. Ilyenkor kell nagyon kitartani!
Valószinûleg vizvisszatartás lehet a dologban vagy lassul az anyagcseréd.
Nem akartam még egyszer feltenni ezt a kérdést, de sokak irják hogy 2 hét után 3-4-5 kilo is lement, mig nekem alig 1, vagy inkább az is fél! mozgok rendszeresen, betartom a diétát ( ami mellesleg nálam nagy szó és elõrelépés...) és mégis csalodás mikor ráállok a mérlegre! nagyon bosszant, hogy rengeteg finom ételtõl italtól megválok hogy tavasz-nyár idõszakra lemenjen, és akkor ez a hála:(

Mit tegyek? Nem tudom feldolgozni, mit tanácsoltok? 2 éve nem sikerül a baba, decemberben kipakolták a jobb oldalamat. Teljesen el vagyok keseredve.

Legjobb válasz: Ne keseredj el!Még mindig ott a "másikfeled"!Leírok egy storyt!Keresztesóm feleségénél ugyancsak ez volt a helyzet és láss csodát ma már van egy gyönyörû 3 éves kislányuk!MÉG SEMMI NINCS VESZVE!POZITÍV GONDOLKODÁS!!!!

Ne keseredj el!Még mindig ott a "másikfeled"!Leírok egy storyt!Keresztesóm feleségénél ugyancsak ez volt a helyzet és láss csodát ma már van egy gyönyörû 3 éves kislányuk!MÉG SEMMI NINCS VESZVE!POZITÍV GONDOLKODÁS!!!!
Mesterséges megtermékenyítést próbáltátok már? A bal oldal még termelhet érett tüszõket, és azzal összejöhet :) Ne keseredj el, a remény hal meg utoljára!!! Drukkolok! :)
Sógornõm is így esett teherbe. Eleve nem sikerült, majd jött egy méhenkívüli, petefészket kivették, sikertelen inszemek, elvileg egészségesek. Majd abbahagyták a görcsölést, elkezdett fogyózni, méregteleníteni, nem szexeltek középidõben és edzett mint állat és azonnal terhes is lett, pedig ugye ezeket tilos elvileg ilyenkor. Ne add fel végleg, de talán itt az ideje, hogy lazíts, tereld el a figyelmed, ne foglalkozzatok ezel pár hónapig, töltõdj fel, aztán tavasszal újból neki lehet feküdni.
szia! nem kell elkeseredni, persze tudom könnyû mondani... nekem mondta a dokim, hogy valószínû, csak két havonta van p.é-m. magyarán olyan mintha csak az egyik mûködne, de azt mondta így is teherbe lehet esni, csak kéthavonta. de ne feledd, bármikor, bármi okozhat egy spontán p.é-t! sok szerencsét!
A kérdező hozzászólása: Köszi a tanácsokat és a bíztatást.Egyenlõre nem megy a figyelemelterelés és a nem rágondolás.Két szomszédomban is van kicsi gyerek és a legjobb szomszédasszonyom is most lett terhes.Nem akarták és még is sikerült.A másik ami bánt, amíg a kórházban voltam, voltak akik elvetették és azóta csak a "miért" kérdésre keresem a választ.

Segítséget kérnék, teljesen el vagyok keseredve, 2 évesemnek már semmit nem tudok beadni a szájába (gyógyszert, lázcsillapítót ) lázat mérni is csak erőszakkal, harc és sírás közepette, másnál is van ilyen?

Tudom, hogy megunta a sokadik napja tartó tortúrákat, de muszáj. Eddig szépen bevett mindent, de két napja még lázat mérni sem enged.

Legjobb válasz: Lázcsillapításra kúpot használj, gyógyszernek meg ha kanalas gyógyszer, akkor keverd valami gyümölcslével össze.

Lázcsillapításra kúpot használj, gyógyszernek meg ha kanalas gyógyszer, akkor keverd valami gyümölcslével össze.
A kérdező hozzászólása: Na igen, de nem tudom megmérni a lázát , hogy tudnám, kell-e csillapítani. A kanalasakat meg megérzi a teában, akkor inkább nem iszik egéshz nap. :(
Mi vettünk homlokmérõt. Nem túl olcsó, de mivel több gyerek is van, így ez a legegyszerûbb. Többször kell megmérni egymás után, mert nem ad olyan pontos mérést, mint a popsi, de sokkal gyorsabb - 3 másodper - és kíméletesebb. A kanalas orvosság pedig... Nos, a Nurophen lázcsillapítónak van fecskendõs adagolója. Én minden gyógyszert abba szívtam fel. Ha nem hajlandó lenyelni, akkor addig tartsd a szájában, amíg nem nyel, mert nyelésre ingerli az, ha már nyálat termel. Nyálat pedig attól fog termelni, ha bent van valami a szájában. Ezzel a fecskendõvel gyorsan be tudod adni a gyereknek. Szinte fel sem eszmél. Ha nem akarja a szájába venni, akkor pedig nálam jött a lefogás. Kezeit a lábam közé fogtam, és úgy adtam be. Remélem hamar meggyógyul a gyermeked!
Ha meleg a feje, adok lázcsillapitót, ennyi. Van egy homlokmérõm, addig a három másodpercig lefogom. Ha be kell venni vmit, nem elötte lötykölöm, hanem ugy, hogy ne lássa. Mögé állok, mindkét kezét elöl összefogom, ordit, igy kinyitja a száját, tehát beleboritom a kanálból a gyógyszert. Ez iszonyat, amit leírok, de másképp nem megy. Esélytelen, mindent kiüt a kezembõl. 28 hós.
Próbáld minél kisebb hercehurcával, és ha nyugodt, akkor a gyógyszert is jobban beveszi. A kezeddel azért érzed, hogy muszáj-e lázat csillapítani. Nálunk is a múlt hónapban volt egy betegség, mindhárom gyerek egyszerre volt a beteg. Germicid C beadása után általában lenyugodott, aludt a 2 éves kisfiam. Akkor meg tudtam mérni a lázát hónaljban is. Mikor ébredt, akkor pedig a Panadol kanalából adtam a gyógyszerét, de inkább két adagban, sõt azt mondogattam neki elõtte, hogy "ebbõl nem adok:) " Úgy csináltam, mintha én megenném, és nagyon finom lenne. Mondogattam, hogy "jaj, de finom cukor, ó, de édes epres krém:) " Úgy lenyelte, hogy csak néztem. A tiltott gyümölcs nagyon érdekelte.

Teljesen el vagyok már keseredve. Kisfiam 1 éves mult pénteken. Nagyon kinlodás az evés kb 2 hónapja. Előtte azért szó-szó megyegetett. Adnátok valami jó tippeket, ötleteket?

Átlagban ez a napirendünk

Legjobb válasz: Ha reggelire megiszik egy üveg üveg kakaót, az úgy telíti a gyomrát, hogy alvás utánig azzal ellesz. Alvás után várj egy kicsit, lehet rögtön nem tud enni. Délután gyümölcsöt adj neki, este jöhet a májkrémes kenyér és társai. Ha kéri fürdés után tej, ha nem akkor ennyi. Egy évesen átesnek ilyenen a gyerekek, majd változik. Éhen nem fog halni. Az is gond ekkora korban, hogy a szülõ 3óránként akarja etetni, mint régen, de neki már ennyi evésre nincs szüksége. Te sem eszel 3óránként. Esetleg tea helyett víz, nasi semmi.

Ha reggelire megiszik egy üveg üveg kakaót, az úgy telíti a gyomrát, hogy alvás utánig azzal ellesz. Alvás után várj egy kicsit, lehet rögtön nem tud enni. Délután gyümölcsöt adj neki, este jöhet a májkrémes kenyér és társai. Ha kéri fürdés után tej, ha nem akkor ennyi. Egy évesen átesnek ilyenen a gyerekek, majd változik. Éhen nem fog halni. Az is gond ekkora korban, hogy a szülõ 3óránként akarja etetni, mint régen, de neki már ennyi evésre nincs szüksége. Te sem eszel 3óránként. Esetleg tea helyett víz, nasi semmi.
a 3 üveg tea és a nassolás, édesség elveszi az étvágyát. te magad írtad le. rossz evõ babáknak semmi ilyesmit nem kellene adni, vagy max. ritkán. tudom, mrõl beszélek, az enyém is rossz evõ.
A kérdező hozzászólása: 14:24-es és ebéd ? :)
Ez mind szép és jó, de azért egy 1 éves vagy annál kisebb gyereknek napi 5x kéne ennie, nem? Tudom, vannak babák, akik 4x esznek, de nálunk az nem hiszem, hogy jó lenne az idõpontok/napirend szempontjából. Pont az lenne a lényeg, hogy a vércukorszint egyenletes maradjon egész nap.
Hát ez így van. Nincs rossz evõ gyerek, csak egyszerûen nem várjuk meg amíg éhes lesz! Miért kell egész nap tömni valamivel? Ha nem éhes, ne egyen, majd szól ha szeretne enni, akkor meg azt kapja ami rendes étel, szerintem ha párszor kihagyjátok a tízórait meg az uzsit, akkor simán mûködni fog. Én emlékszem, az oviban mi egy kiflit kaptunk egy iskolatejjel tízóraira, uzsonnára meg egy darab vajas kenyeret zöldhagymával (ma is imádom.) Nem volt semmilyen rudi meg tallér, meg cukorka, ellenben mozogtunk egész nap, amitõl megéhezik az ember:) Szóval nem kell tömni, mert elveszíti az egészséges éhségérzetét, és csak megszokásból fog enni, mert ott az ideje, ezért meg túlsúlyos lesz.
Hááát, lehet, hogy van igazság benne, mindenesetre próbálok következetes lenni. Egyik nap csináltam túrós tésztát. Eddig semmi baja nem volt ezzel a kajával. Most nem akarta megenni. Pár kanálnyit, aztán ne tovább. Na akkor kisfiam, éhen maradsz. Nem adtam neki mást, kivettem az etetõszékbõl, és úgy ment aludni. Délután, uzsira megette a túrós tésztát, meg még egy kis gyümölcsöt. Szóval igyekszem ésszel megoldani az ilyen dolgokat.
IGEN, MERT JÓL TUDJA, HOGY HA NEM ESZIK MEG SEMMILYEN RENDES KAJÁT, akkor megkapja a tallért. átmentem ezen én is.
A kérdező hozzászólása: Több kevesbb sikerrel nekem is szokott sikerülni a nem nasizás - szépen csökkentgettem az "adagot " :)
Egyébként nem hiszem, hogy a 3 üveg tea lenne a ludas. Kisfiam vizet iszik, hozzáteszem elég sokat, de eddig evett rendesen, most kezdõdött csak pár napja ez a nemakarokenni-dolog. Én én pl. nem szoktam adni neki nasit. Ha már tízóraira meg uzsira semmit nem bírok "belediktálni", semmit nem akar enni, akkor is az van, ha kap a kezébe egy olyan tallért, az gond nélkül lecsúszik. Tehát csak úgy nem nasiztatom, soha nem is volt a szokásom. Elsõ voltam.
A kérdező hozzászólása: Én is probálkozom mindennel már. Gondoltam kihagyom a 1 órait és akkor jobban eszik ebédre ha felkel hát ez a tervem sem jött be. Tényleg nem tudom már mitévõ legyek. Nekem is volt olya hogy 3 féle ebéddel is probáltam már kinálni. Köszi hogy irtál azért :)
Bocsi, nem voltam egyértelmû. A "Délután gyümölcsöt" elõtt van az ebéd. Arra írtam, hogy ébredés után várj egy kicsit, hátha rögtön nem tud enni. Csak az lemaradt, hogy aztán jöhet az ebéd. Ezer bocsi, én odagondoltam, csak lemaradt.:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!