Találatok a következő kifejezésre: Tejpéptől lehet a (8 db)

A Hipp tejpéptől lehet a baba allergiás, ha eddig ha-s tápszert kapott?

Legjobb válasz: Igen, lehet allergiás rá, ha van allergia hajlama. Ez is tehéntejbõl készül, tejfehérjét tartalmaz.

Igen, lehet allergiás rá, ha van allergia hajlama. Ez is tehéntejbõl készül, tejfehérjét tartalmaz.
Szerintem nem lesz semmi baja, esetleg ha amúgy is tejallergiás lenne.Én a héten kezdtem el milupa gyermekálom tejpépet adni a babának, semmi baja nem lett tõle, amúgy a beba ha start tápszert issza.
A kérdező hozzászólása: Mi is Beba tápszert iszunk. Se én se apa nem allergiás semmire. Nõvérem fia volt anno tejallergia gyanús de aztán nem lett az. Ezért kérdeztem. Köszi a választ.
Igen lehet, nálunk is a tejpéptõl derült ki, hogy tejallergiás, bár még most várjuk a vérvétel eredményét. A családban senki sem allergiás semmire, állítólag nem ettõl függ...

Lehet a tejpéptől azonnali hasmenése a babának?

Tegnap este már kevésnek bizonyult a tejem, így adtam az 5 hónapos kisfiamnak tejpépet: 80 ml anyatejbe tettem 2 és fél ev?kanálnyi Milupa vaníliás tejpépet. Hát, ordítva evett meg 30 ml-t és azonnal hasmenése volt. Ez normális?

Legjobb válasz: Hogy attól volt-e nem tudom. DE: a tejpépet eleve forralt, lehûtött vízzel kell csinálni, mert már van benne tápszer...

Hogy attól volt-e nem tudom. DE: a tejpépet eleve forralt, lehûtött vízzel kell csinálni, mert már van benne tápszer...
A kérdező hozzászólása: Nekem szt mondta a doktornõ, hogy a gyümölcsöt is be lehet vele sûríteni és anyatejbe is tehetem.
Ok, hogy gyümölcsöt rakhatsz bele, attól táplálóbb és finomabb is lesz. De mivel a tejpép sûrû tápszer, így csak vízzel kell hígítani. Rajta is van a dobozon...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Tejpéptől lehet allergiás a baba?

Elvileg valamilyen tejszármazék az is.

Legjobb válasz: Lehet, mert tejpor van bennük és a tejfehérjére lehet allergiás. Onnan veszed észre, hogy érzékeny rá a babád, hogy a tejpép adása után kipattog a bõre és/vagy hasmenése lesz. Úgyhogy a tejpépbõl is elõször csak kis adagot szabad adni, hogy lásd, hogyan reagál rá a babád.

Lehet, mert tejpor van bennük és a tejfehérjére lehet allergiás. Onnan veszed észre, hogy érzékeny rá a babád, hogy a tejpép adása után kipattog a bõre és/vagy hasmenése lesz. Úgyhogy a tejpépbõl is elõször csak kis adagot szabad adni, hogy lásd, hogyan reagál rá a babád.
Az én babám is allergiás de sajna nem voltak tünetek.A harmadik találkozás után iszonyatos hasfájás gyötörte 2 órán át.Nem segített neki semmi Azt a 2 órát nem kívánom senkinek.


Másik tápszert szeretnék a 8 hós babámnak Beba HA 2-es helyett, elvileg nem tejérzékeny, szóval lehet a simát is, mert tejpéptől nem lett gondja. Ajánlanátok?

Olyat akarok, ami recept nélkül se drága. Amit megveszek a dm-be.

Legjobb válasz: Én is ajánlom a DM Babylovet.De ha van felétek Rossmann ott minden hónapban szokott akciós lenni a Milupa tápszer 1499Ft olyankor a 600g. 1200g-os 1éves kortól adható akcióban 2700Ft volt,2 hete.Neten is rajta van mikor mi akciós náluk,érdemes benézni,mert sok minden jóval olcsóbb mint a DM-ben.A két bolt között ingázom én is :)

Én is ajánlom a DM Babylovet.De ha van felétek Rossmann ott minden hónapban szokott akciós lenni a Milupa tápszer 1499Ft olyankor a 600g. 1200g-os 1éves kortól adható akcióban 2700Ft volt, 2 hete.Neten is rajta van mikor mi akciós náluk, érdemes benézni, mert sok minden jóval olcsóbb mint a DM-ben.A két bolt között ingázom én is :)
Dm saját márkás tápszer.
Igen, a DM saját márkás, finom, olcsó, jó!
Lactogen. Receptre nem drága, mégis márkás, és tej állaga van, nem ragad össze.

Mért van az, hogy a 4 hónapos babám a tejpéptől és a babakeksztől is hasfájós lesz. Ha ilyet kapott nappal, hasfájós, forgolódós éjszakája volt és nem tudott pihenni. Talán még nem érett meg a sűrűbb ételekre? Mi lehet a gond?

Legjobb válasz: így van ahogy mondod.próbáld meg kicsit késõbb pl 1 hónap múlva.és mikor adtad neki?jobb ezeket vagy gyümölcsöket is ennyi idõs korban délelõtt adni épp azért ha fáj a pocakja ne az éjszakája legyen rossz.

így van ahogy mondod.próbáld meg kicsit késõbb pl 1 hónap múlva.és mikor adtad neki?jobb ezeket vagy gyümölcsöket is ennyi idõs korban délelõtt adni épp azért ha fáj a pocakja ne az éjszakája legyen rossz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a gyors választ!Persze mindent csak akkor adok neki ha korának megfelelõ idõben van.A keksz is 4 hónapos kortól van és a tejpép is.Ezért csodálkoztam hogy nem bírja.Remélem tényleg csak a koraisággal van baj nem érzékenységrõl van szó.
Az én babáim 4 hónaposak és simán eszik a tejpépet, minden gond nélkül. Természetesen csakis HA pépet adok nekik. Babakekszet 6 hós kor elõtt nem ajánlott adni! A tejpép mellett már megkóstoltattam velük az almát és az õszibarackot is. Az almával vigyázni kell, mert székletfogó.
Pont ezt akartam írni, hogy milyet babakekszet adtál 4 hósodnak!Az csak 6 hótól lehet adni!Én várnék vele!Én a tejpépeket is majdnem 5 hós korában adtam elõször!
ma 14:36 rosszul tudja, nem glutén hanem laktózérzékenységre utal. A gluténérzékenység csak hónapokkal a glutén bevezetése után jelentkezik.
Ha puffad is a hasa, az gluténérzékenységre utal. A babakekszet 6 hós kortól javasolt adni.
14:58 vagyok. :) ) Fura, mert a gluténérzékenység csak hónapokkal késõbb jelentkezik, de végülis akár az is lehet. De sajnos a laktóz intoleranciának is van ilyen tünete. És abból gondolnék inkább arra, mert a tejpép jóesetben gluténmentes, de a baba hasa attól is fáj. Lényeg az, hogy 4 hónapos babának semmi szüksége még a kekszre. :)
A gluténérzékenység, azaz cöliákia valóban csak több hónappal, akár több évvel a glutén bevezetése után jelentkezik!!! Öcsém lisztérzékeny, úgyhogy benne vagyok a témában. Kedves kérdezõ, ha hasfájós lesz a babád, akkor még várj az ilyen sûrûbb, szilárdabb ételek bevezetésével, mert még nem érett meg rá!
szerintem is korai lehet, még nem érett meg rá a pocója! babakekszet egyébként se adnék 4 hónapos babának, inkább almát vagy répát :)
14:36 vagyok: Nekem ezt a védõnõ mondta. Amikor bevezettük a glutént, azt mondta figyeljem pár napig, s ha nem puffad a hasa, akkor adhatok neki lisztes ételeket.

Banános tejpéptől is lehet székrekedése a babámnak?

Más tejpépet már evett, nem volt gond, de ez most nagyon megfogta. Vagy másra gyanakodjak?

Legjobb válasz: A banán fogja a székletet, ezért jó hasmenés ellen is

A banán fogja a székletet, ezért jó hasmenés ellen is
Én sem merem adni neki, még nem is próbáltam.De ahogy olvastam a dobozán csak pár százalék banán-pehely van benne. Ezek a tejpépek életükbe nem láttak banánt. Ezért nem vagyok benne biztos, h annyira megfogja mintha rendes banánt enne.
Ha rízspép, akkor biztos hogy befogja, bár az én babám a sima tejpéptõl is szorulásos lett, amikor még más kaját nem kapott a szopizáson kívül, csak tejpépet, rögtön észre lehetett venni.
nem értem...banán szezon van, ha banános tejpépet akarsz neki adni, miért nem reszelsz bele friss banánt? Ezek a tejpépek életükben nem láttak egy fikarcnyi banánt sem...amúgy pont ezért nem is hiszem, hogy a babán miatt fogja meg, lehet hogy több benne a rizs %...
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Nem emlékszem, hogy lett volna ilyen kérdés, hogy jó-e, ha banános pépet kap. Amúgy a banán megfogja, de nem gondoltam volna, hogy így is, mivel én is azt gondolom, hogy szinte csak az ízét érezni. Köszönöm a válaszokat!
Én is inkább sima tejpépet veszek. (Natúrt) És abba reszelek mindenféle gyümit. (Pl.: banán, alma, körte.

Mit lehet adni 1éves gyereknek reggelire, ha nem eszi meg a tápszert, tejitalt, a tejpéptől meg ki van pattogva?

Legjobb válasz: Ha nem érzékeny a laktózra, akkor próbáld meg neki a rendes tejet, de magas zsírtartalmút, legalább 2,8%-at. Ezenkívül adhatsz neki pékárut, vajas kenyeret felvágottal, tojást, pirítóst, hisz elmúlt 1 éves, ha nincs semmilyen élelmiszer allergiája, akkor nagyon sok mindent ehet már.

Ha nem érzékeny a laktózra, akkor próbáld meg neki a rendes tejet, de magas zsírtartalmút, legalább 2, 8%-at. Ezenkívül adhatsz neki pékárut, vajas kenyeret felvágottal, tojást, pirítóst, hisz elmúlt 1 éves, ha nincs semmilyen élelmiszer allergiája, akkor nagyon sok mindent ehet már.
Próbáld meg a kakaó a tejbõl vagy tejitalból, hátha annak az íze jobban tetszik neki. Emellé pedig 1 évesen tényleg rendesen reggelizhet, kifli, vajaskenyér, felvágottak, sajtok.Most már mindent meg kell, hogy kóstoljon, az én lányomnak 1 évesen már ezek voltak a kedvencei reggelire: Tojásrántotta, kifli, kockasajt, parizeres, sonkás szendvics, bundáskenyér, virsli, kenõmájas, melegszendvics, pirítós, túrókrémes kenyér, ivójoghurt. A kakaót most is jobban szereti, mint a tejet.
Hát nálunk ugyanez a gond, hogy nem kell neki a tápszer, a tejital, és a tejpép sem. Enyém két hét múlva lesz 1 éves. Már felkerestem a védõnõt hétfõn, hogy mit csináljak, azt mondta reggelire nyugodtan kaphat már, vajas kiflit vagy zsemlét, kalácsot, sajtot, felvágottakat, és próbáljam meg utána hogy egy kis tejet adok neki rá. Hát a lányom kb. 4-5 korty tejet iszik és nem kell neki. Õ még vacsorára is tápszert kapott. Arra azt mondta a védõnõ, hogy maradjon meg legalább az esti étkezés tejalapú. Viszont vacsorára sem kell neki sem a tej, sem a tápszer. Mit lehet vacsorára adni neki? Ugyanazt mint reggelira???
A tejbedarát is meg lehet próbálni neki. Esetleg úgy, hogy 1 dl víz, 1 dl tej, bár sokan a bolti tejet nem vizezik.
Én adtam neki kiflit, 100%-os csirkemell sonkát, sajtot, joghurtot, kis kakaót.
Az enyémmel is ez volt, de a tejet se itta meg. Viszont imádta a gyümölcsjoghurtot, szóval nálunk mindig egy bazi nagy adag joghurt volt a reggeli. A családi kiszerelésû jogobellát vettem, abban gyümi is volt. Egy fél kilós adag 2 reggelire volt elég. Legalább egy évig így ment, aztán 2 éves kora körül már megszerette a tejet, kakaót, macikávét, és akkor már tudtuk variálni.
Zabtejbõl vagy rizstejbõl kakaó, mellé szendvics
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Kenyeret, kiflit, sajtot, sonkát stb. szokott reggelire enni, csak még annyit nem tud megenni belõle, hogy jól is lakjon, ezért nálunk is a joghurt megy hozzá, csak most megint ki van pattogva és nem tudom, hogy nem-e a joghúrttól. Ezért vagyok gondban. Kakaót meg ilyesmit utálja...

Lehet, hogy a tejpéptől voltak apró, fehér golyószerű valamik a kisfiam kakijában?

Tegnap kapott el?ször natúr tejpépet, szerintem izlett neki, nem köpte ki, nem fintorgott, csak a kanállal evés volt neki furcsa. Amit a dobozon 1 adagnak írnak annak kb a negyedét ette. Adhatok neki ma is?

Legjobb válasz: 4 és fél hónaposan nem kellene tejpépet adni neki. Nem tudja megemészteni,ennek a bizonyítéka a fehér golyószerû valamik is a kakijában.

4 és fél hónaposan nem kellene tejpépet adni neki. Nem tudja megemészteni, ennek a bizonyítéka a fehér golyószerû valamik is a kakijában.
Ha a doboz amit vettél 4 hós kortól adható, akkor leht próbálkozni, de én sem látom értelmét. Reméljük az okozta a kakiban a golyókat. Figyeld továbbra is a kakiját, mert ha nem múlik belõle, akkor irány a doki, sajnos az ilyen kicsiknél gyakran elõfordul a cérnagiliszta, ami pont ilyen kicsi fehér golyó elõször.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!