Találatok a következő kifejezésre: Tehetek valamit erdekeben, hogy (13 db)

Mit kezdjek a vérnyomásommal? Valakinek lenne valami ötlete, hogy mit tehetnék annak érdekében, hogy ne izguljak annyira az orvosnál és ne legyen magas?

Úgy volt, hogy ma vért adok, de már reggel óta nagyon féltem t?le (amúgy sem bírom a vért és a t? látványát). Sajnos olyan típus vagyok, hogy orvosnál amit meglátom a vérnyomásmér?t, már felmegy, most is ez történt. Emiatt maradt el a véradás. A problémám az, hogy kb 3 hét múlva egy elég komoly orvosi vizsgálaton kell átesnem (óceánjáró hajóra megyek dolgozni) és tartok t?le, hogy ott is magasabb lesz a kelleténél (otthon mérve 125-130/85-90 körül szokott lenni, van némi súlyfeleslegem, de kb. 2 hónapja életmódot váltottam és heti 4x sport, sok zöldség/gyümölcs stb.) Semmilyen gyógyszer nem jöhet szóba, mert vérvizsgálat és minden egyéb lesz... Köszönöm annak aki végigolvassa és hasznos tanácsot ad!

Legjobb válasz: Sajnos van ilyen, hogy egy bizonyos pszichés hatásra /pl orvos/ felmegy a vérnyomás. Ezen nem igen tudnak segíteni, de miután ez nem betegség, nyugodtan mond el a vizsgálatnál, nem lesz következménye. Csak elõre szólj.

Sajnos van ilyen, hogy egy bizonyos pszichés hatásra /pl orvos/ felmegy a vérnyomás. Ezen nem igen tudnak segíteni, de miután ez nem betegség, nyugodtan mond el a vizsgálatnál, nem lesz következménye. Csak elõre szólj.
A fokhagyma elég jól leviszi a vérnyomást saját tapasztalatom alapján. Próbáld ki, hátha neked is.
Jah-jah, a fokhagyma, mega zeller is jó.. A melóhoz meg õszinte részvétem, ha esetleg elõször mennél, mert akkor még nem tudod mit vállaltál be!!
Neked fehérköpeny-magasvérnyomásod van. Igyál citromfû teát, ez olyan stresszoldó, ami nem álmosít.Magnézium pezsitabletta hozzá, jobb leszel, mint új korodban.

Mit tehetnék annak érdekében, hogy legyen peteérésem? Valami természetes gyógymód? Tea?

Legjobb válasz: 2. válaszolónak. Orovshoz mentünk, kivizsgálásra, hogy miért nincs még babókánk 10 hónapja? és hüvelyi uh-n látta. majd kell menni vérévételre, és valószínû kapok vmi serkentõ gyógyszert is, csak félek a hormontartalmától és a mellékhatásaitól. Ezért gondoltam kipróbálok vmi természetesebbet addig.

A kérdező hozzászólása: 2. válaszolónak. Orovshoz mentünk, kivizsgálásra, hogy miért nincs még babókánk 10 hónapja? és hüvelyi uh-n látta. majd kell menni vérévételre, és valószínû kapok vmi serkentõ gyógyszert is, csak félek a hormontartalmától és a mellékhatásaitól. Ezért gondoltam kipróbálok vmi természetesebbet addig.
Úgy tudom, a cickafarkfû tea segíti a peteérést.
Szia. Nekem nem volt pém szedtem a clostyt attól meg lett 8mm ami szinte semmi olyan pici tehát az sem segített , 2 hónapja iszom a cickafark, palástfû, málnalevél teákat minden nap hol ezt hol azt, és ebben a hónapban lett 4 érett tüszõm , nekem bejött , és remélem a babiban is segíteni fog. Honnan tudod hogy tuti nincs péd?
Teáktól sajnos nem lett peteérésem. Az agyalapi mirigy mûködésére segítettek rá (+ peteérés serkentõ), progeszteron stb. Az ok a lényeg, hogy miért nincs. Akkor pedig nem biztos, hogy a természet segít.

A férfiak mit tehetnek annak érdekében hogy minél tovább birják az ágyban? Tudom a gyakorlat teszi az embert mesteré na de ezenkivül van e még valami?

Legjobb válasz: Így van sokat kell gyakorolni, amit már önkielégítéskor is el kell kezdeni. El húzni az orgazmusst.

Így van sokat kell gyakorolni, amit már önkielégítéskor is el kell kezdeni. El húzni az orgazmusst.
én fõleg hétvégén tök sokáig bírom, van hogy 11-ig ki sem kelek az ágyból. ha lenne a közelben kaja, akkor még tovább is bírnék dögleni.
Azok a bizonyos 2 perces numerák... avagy: [A korai magömlésrõl] A korai magömlésnek számos oka van. A leggyakoribb oka: "túlzott izgatottság". Az, hogy izgulsz, vagy aggódsz a szexuális teljesítményed miatt. (Más is izgul nyugi!) Ez a 25-nél fiatalabb pasik 1/3-át érinti és 1/10-ét a 25 év felettieknek. Az orgazmus egy tanult reakció. Ahhoz, hogy végleg megtanuld irányítani, Csak az kell, hogy újra betanítod a reakciót. Az új feltétel rendszerbe hosszabb idõt kell az izgalmi állapotodban eltölteni az elsüléshez. Nos, két szakaszra bontható az "újra programozás": [1]: hosszútávon fog segíteni feloldani a gondjaidat, de sok gyakorlást igényelnek. [2]: átmeneti, gyors megoldások, amik akár már ma este is segíthetnek az ágyban. [ Átmeneti Gyors Megoldások ] Egyik, amit megtehetsz, hogy kivered, mielõtt szexelnél. Mivel a legtöbb srácoknál a második jóval tovább tart, ez segíteni fog. Ha úgy gondolod, hogy egyszer nem elég ... maszturbálj néhányszor az aktus elõtt. Másik tipp: használj vastagabb gumit. Van vékony / hagyományos / vastag is. (performax) Harmadik tip, amit kipróbálgatsz: érzéstelenítõ krémek, amitõl picit elzsibbad a makk, de az izgatásra nem leszel annyira érzékeny. Amennyiben érzéstelenítõ krémet használsz, Mindenképpen viselj óvszert !!! Különben a másikra sem fog elélvezni. És ugyan ott tartotok. Ezeket nem véletlenül hívják gyors tippeknek, mivel tompítják az érzékenységedet. - - - Ahhoz hogy hosszú távon is hatékonyan élvezhess, lássuk a hosszú távú megoldásokat: [1.] tipp: Indulj - Állj! módszer Alapvetõen mielõtt úgy érzed, közeledsz az elélvezéshez, kapd ki és állj le nagyjából 30 másodpercre. Ez enyhíti a szexuális feszültséget, majd kezdheted újra felhevíteni azt elélvezés nélkül. [2.] tipp: Elszorításos módszer Orgazmus közeli állapotban te, vagy a partnered finoman szorítsátok össze a makkot 3-4 másodpercig. Ez megakadályozza a kilövellést (kis pofozás is belefér). Várj újra 30 másodpercet, majd mehet tovább a hancúr. [!] Ezekben a 30 másodperces pihenõkben, csak téged nem szabad izgatni. Gondoskodj arról, hogy a partnered nem hagyta abba saját izgatását. Lényegében mindkét esetben tudatosan visszafogod magad, növelve kitartásodat. Ezek ismétlésével elérheted, hogy újra betanítsad az elélvezõ reakciódat. Hosszú távon meg is lesz az ejakulációs-szabályozásod. Próbálj elszakadni a szexuális szokásaidból. Mert valószínû, a szokás rabjaként rohansz a kéjelgéseid tetõfokára. Lehet hogy egy pozícióban túl nagy az inger. Akkor azt inkább a szeretkezés végére tartogassad.
sok menet egymás után vastag gumi speed vagy eki (ez a legjobb, mert 2-3 órát úgy lehet csinálni, mintha 10 perc lett volna)
Párom a csúcs elõtt meg szokott állni pár másodpercre aztán folytatja. De van, hogy elmegy két perc alatt, aztán a következõt már sokáig bírja :)
második válaszolón szétröhögtem magam :D
lassan kell csinálni az a lényeg :) én pl ha úgy érzem hogy már majdnem elmegyek kiveszem és nyalok kb 5 percet aztán visszateszem. ezzel a technikával órákig is el lehet húzni az orgazmust. a rekordomat inkább le se írom mert úgyse hinnétek el :D
Jó kedvemben vagyok, mert megígértem egy lánynak... szal szerencséd van. Ha már ott tart az ugy, hogy van barátnõ és gonodolom másként nem talakoztal volna ezzel a problemaval, akkor a következõket tudom tanácsolni: Huzz gumit, ne egy kört menyjetek egyszerre, igyál elotte kicsit, sûrûn bujjatok össze... Nekem pl csak rosszabb ha elotte kiverem...
Vastag gumi
Én rohadtul sokáig bírom az ágyban!Elfetrengek este nyolctól akár másnap délig is.

Mit tehetnék annak érdekében, hogy gyorsabban nőjön a hajam? ( sampon / vitamin / gyógyszer / valami más ami beválik )?

Legjobb válasz: a melegollós hajvágás segíthet. az ára ugyan magasabb, mint a sima hajvágásé, de jobb a hajnak.

a melegollós hajvágás segíthet. az ára ugyan magasabb, mint a sima hajvágásé, de jobb a hajnak.
A kérdező hozzászólása: körübelül mennyibe kerül? és ha levágják utána gyorsabban fog nõni a hajam? :O
úgy tudom, hogy 3000 körül van, de pontos árat nem tudok sajnos mondani. lehet, hogy több. meg kell kérdezni egy fodrászt. állítólag, ha melegollóval vágják le , akkor utána gyorsabban megnõ a hajad. a lány ismerõseim szerint. egy fodrász biztosan többet tud neked mondani. amúgy vannak vitaminok is, amelyek jót tesznek a hajadnak. táplálék kiegészítõ boltokban lehet kapni ilyesmit is. legalábbis a biotech-ben láttam már.
A kérdező hozzászólása: köszönöm :) )
Elõször kérlek áruld el mennyi idõs vagy, mert aszerint válaszolnék.

Tehetek valamit annak érdekében, hogy a 1 éves vizslám ne féljen a macskáktól?

Tudom elég furán hangzik, hogy egy kutya fél a cicáktól, de én sem értem mi van vele. Ikerházban lakunk és osztjuk a kertet a szomszéddal. Nekik van két cicájuk, és t?lük "retteg" a kutyusom.

Legjobb válasz: szerintem próbáld meg valahogy kiképezni hogy kergesse meg a macskákat elõször valami játék macskával próbálkozz aztán már lefojtja az igazi macskát is végülis egy vizsla még a fáról is leszedi a macskákat sok szerencsét

szerintem próbáld meg valahogy kiképezni hogy kergesse meg a macskákat elõször valami játék macskával próbálkozz aztán már lefojtja az igazi macskát is végülis egy vizsla még a fáról is leszedi a macskákat sok szerencsét
Lehet hogy egyszer bántották a macskák. Tudom elég hülyén hangzik de nálam így volt.Az eggyik macskámnak voltak kölykei és bentvoltak a lakásban.Éppen akkor került a családban az én kutyusom.Az anyacicám nemtalálta a kicsinyeit pedig bentvoltak a lakásban és komolyan teljes erõbõl nekitámadt a kutyának.Megyek ki az udvarra azt vettem észre hogy a kutyám visítva szalad keresztül az udvaron meg a kerten a macskám meg szalad utána.Én meg temészetesen a macskám után szaladtam hogy leállítsam.De komolyan ilyen agresszív macskát mint ami nekem volt rárontott a kutyára és szószerint elkezdte karmolászni, pofozni megminden.Szóval sikerült nagynehezen elkapni a macskámat a kutyám meg néhány kissebb sebekkel megúszta az esetet.azóta a kutyám retteg a fekete macskáktól olyan messzire elkerüli amennyire csak tudja.De azóta már a macskám már nem verte meg.Csak egy párszor kapott bele a nagykutyám orrába amikor nemfigyeltem oda. Lehet hogy a te kutyádnak is hasonló élménye volt a macskákkal kapcsolatban ezért fél.
A kérdező hozzászólása: Nem hiszem, hogy volt problémája a macskákkal, 2 hetes kora óta "ismerem". Bár mondjuk az anyukája a kölykeji melett szoptatott egy kiscicát is. Tudom, elég furcsán hangzik, de igy van. Lehet, hogy akkor történt valami!? ÉS ha igen, akkor hogyan csináljam, hogy ne féljen? Mondjuk nem akarom, hogy kettéharapja cicát, csak, hogy mutassa meg, hogy ki az úr az udvarban!

1 hét múlva közönség előtt mutathatom meg az izmaim ez idő alatt mit tehetek még az érdekébe, hogy kicsit jobbak esetleg még nagyobbak legyenek? :D valami super-gainer edzésterv+ diéta, szálkásítani nem akarok mert elég szálkás vagyok így is

Legjobb válasz: Elmesélhetnéd, hogy hol és míért fogod közönség elött mutogatni az izmaidat... Ha jóltudom ilyenkor szoktak vízhajtózni meg feltõlteni (a verseny/fotózás elött.)

Elmesélhetnéd, hogy hol és míért fogod közönség elött mutogatni az izmaidat... Ha jóltudom ilyenkor szoktak vízhajtózni meg feltõlteni (a verseny/fotózás elött.)
jó genetikája van a palinak
atyaisten ezért már halálbüntetés jár
Ezt a formát simán összehíz...hozhatod egy hét alatt sajtburger-sült krumpli étrenddel.Nézd meg, neki is mekkora sikere lett, te sem fogsz csalódni:-) http://www.youtube.com/watch?v=ZAPlR9XNCrU
elírtam: magas ismétlésszámra
A kérdező hozzászólása: ezen jót röhögtem :D
Egy hét alatt semmt. Max a nagy nap elõtti napon csinálj 1-2 gyakorlatot alacsony ismétlésszámmal minden izomcsoportra bedurrantásképp. Vagy még aznap. A nagy nap elõtt mérsékeld a vízfogyasztást, de azért szomjan ne halj.
Egy carb loading jól jöhet

Tehetek valamit annak erdekeben, hogy jol suljon el a dolog?

19 eves lany vagyok ,a baratom 22 eves .2 honapja vagyunk egutt es nagyon jol megertjuk egymast.leszeretnek fekudni vele ,viszont rettegek attol a gondolattol ,hogy tapasztalatlan vagyok (szuz vagyok ) es nem tudom mit kell tennem.egyaltalan tehetek valamit?vagy csak "fekszem"?:( nem akarom ezzel elcseszni ezt a szep kapcsolatot...

Legjobb válasz: Elõbb utóbb mindenképpen elveszti az emberlánya a szüzességét, és ha ez olyan pasival történik akit szeret, akkor csak jól sülhet el a dolog :) A lényeg benne van a kérdésedban, csak pont fordítva: ha nem csak fekszel mint egy "fadarab", minden rendben lesz! Nem kell tenned semmi különöset, csak simogasd a párodat, csókoljátok egymást, pettingeljetek, és ne görcsölj rá nagyon a szex témára, sokkal jobb, ha spontán történik (csak a védekezésrõl ne feledkezzetek meg, akármi is történjen). Ha a barátod látja rajtad, hogy élvezed a simogatását, akkor az önbizalommal tölti majd el, és fel sem fog tûnni neki, hogy tapasztalatlan vagy. :) Nem kell egybõl a csúnyán fogalmazva "közösüléssel" kezdeni, minden alkalommal menjetek egy kicsit tovább a simogatásban és egymás testének felfedezésében, a szex ezek után sima ügy lesz:) A lényeg: élvezd, hogy a barátoddal vagy!

Elõbb utóbb mindenképpen elveszti az emberlánya a szüzességét, és ha ez olyan pasival történik akit szeret, akkor csak jól sülhet el a dolog :) A lényeg benne van a kérdésedban, csak pont fordítva: ha nem csak fekszel mint egy "fadarab", minden rendben lesz! Nem kell tenned semmi különöset, csak simogasd a párodat, csókoljátok egymást, pettingeljetek, és ne görcsölj rá nagyon a szex témára, sokkal jobb, ha spontán történik (csak a védekezésrõl ne feledkezzetek meg, akármi is történjen). Ha a barátod látja rajtad, hogy élvezed a simogatását, akkor az önbizalommal tölti majd el, és fel sem fog tûnni neki, hogy tapasztalatlan vagy. :) Nem kell egybõl a csúnyán fogalmazva "közösüléssel" kezdeni, minden alkalommal menjetek egy kicsit tovább a simogatásban és egymás testének felfedezésében, a szex ezek után sima ügy lesz:) A lényeg: élvezd, hogy a barátoddal vagy!
Persze, hogy tudsz tenni. Gondolom a kedvesed tudja, hogy még ártatlan vagy, így biztos vagyok benne, hogy ehhez mérten fog hozzád közeledni. Ne aggódj, hogy még tapasztalatlan vagy, ez így a normális. Ne akarj az elsõ este egy "szexistennõ" lenni. Egyszerûen csak add magad, amilyen vagy, hisze azt a nõt szereti. Nagyon fontos, hogy görcsölj, hiszen akkor fájni fog. Megfelelõ elõjáték után, teljesen ellazult állapotban könnyen beléd tud hatolni majd. A lényeg, hogy elõször minden szépen lassan történjen. Szerintem ilyenkor még nem is kell különbözõ pózokat bevetni. Az elsõ szexuális együttlét alkalmával ne nagyon számíts arra, hogy lesz orgazmusod, hiszen teljes mértékben nem tudsz feloldódni. De természetesen emiatt ne aggódj, idõvel megismered magad, a párod is megismer, és minden együttlét alkalmával egyre jobb lesz a szex. Pár lehet, hogy szerencsés vagy és többszörös orgazmusaid lesznek. A lényeg, hogy a párod elõtt ne színlelj. Ha jó, ha rossz valami azt add a tudtára!!! Ha nem vagy már elõtte szégyenlõs, akkor nyugodtan gyújthatsz gyertyákat, lehet valami jó kis zene...A többi rád bízom. Hidd el biztos nagyon jó lesz! Kellemes éjszakát!:) Petranova
A két elõttem szóló lánynak tûnt akkor most elmondom fiú szemszögbõl hogy szerintem mi a helyzet: Ha a barátod tudja, hogy szûz vagy akkor nincs baj mert tudja mire számítson. Szóval ha elmondod neki akkor õ is gyengédebb lesz meg benne lesz egy ilyen felelõsségtudat, hogy hûha elsõ alkalom. Nem tudom meddig mentetek pettingben, de gondolom 2 hónap alatt addig eljutottatok, hogy kevés ruhában vagytok és mondjuk egymás hátát/arcát simogatjátok csókolózás közben. Nos kb. ugyanez aktus közben is megteszi, sõt. De egyáltalán bármit csinálsz az teljesen megfelelõ! Szerintem ha olyan vadbarom a barátod, hogy a szûz barátnõjétõl azt várja, hogy lepedõakrobata legyen akkor nem is várhatsz semmit ettõl a kapcsolattól. Simogasd, nézz a szemébe és ne görcsölj és ne azon parázz, hogy nehogy valamit rosszul csinálj, mert nem fogsz. Sõt még ha fekszel mint egy "darab fa" azt sem fogja rossz néven venni elõször, de azért ezt ne csináld mert azért mégiscsak ez a legrosszabb.
Csak egyet tudok érteni az elõttem szólókkal, csak annyit teszek hozzá hogy a fekszel mint egy fadarabot lehetõleg kerüld el. Egyébként ösztönösen tudod elvileg hogy hogyan kell mozogni hogy az neked jó legyen szóval engedd át magad az ösztöneidnek.
Esélyed nincs, hogy jól csináld. Köztudott tény, hogy minimum felsõfokú biológiai végzettség nélkül senki nem képes szekszuális kapcsolatot létesíteni. Ezért is halt ki az emberiség, mivel az õsemberek nem tudtak hol lediplomázni.

Tehetek valamit annak érdekében, hogy első hónapban összejöjjön a baba?

Legjobb válasz: Hát én semmi bíztatót nem tudok írni, mert szerintem ritka, h valakinek elsõre összejön amit lehetett én is megtettem elsõ alkalommal de nem jött össze, ittam a cickafark teát meg a palástfüvet peteérés után, szedem a vitamint +folsav, párom is szedi a vitamint +omega3at. Viszont most, 2. próbálkozásnál ovulációs tesztet vettem és néztük a peteérést, e szerint voltunk együtt +még alapból 2 naponta jövõhéten kiderül sikerül e. Ezeket javaslom neked is, te lehet szerencsés leszel és elsõre sikerül esély megvan:) fõleg ha szabályos a menses:) sok sikert

Hát én semmi bíztatót nem tudok írni, mert szerintem ritka, h valakinek elsõre összejön amit lehetett én is megtettem elsõ alkalommal de nem jött össze, ittam a cickafark teát meg a palástfüvet peteérés után, szedem a vitamint +folsav, párom is szedi a vitamint +omega3at. Viszont most, 2. próbálkozásnál ovulációs tesztet vettem és néztük a peteérést, e szerint voltunk együtt +még alapból 2 naponta jövõhéten kiderül sikerül e. Ezeket javaslom neked is, te lehet szerencsés leszel és elsõre sikerül esély megvan:) fõleg ha szabályos a menses:) sok sikert
Nincs módszer sajna... :/ Kislányom elsõre megfogant, most kistesó projekt van folyamatosan.Májusban elvetéltem , akkor a 3.-hónapban összejött. Utána 3-hónapot várni kellett és azóta még mindig nem estem teherbe... Kitartás! :)
Próbálkozhatsz, de semmi garancia nincs rá. Sok sikert!
nem bunkóságból írtam, kedves kérdezõ, egyszerûen csak ez a legtöbb, amit tehetsz...szedhetsz vitamint, ihatsz teát, de ezeken nem igazán múlik, persze az nem gond, ha teszel az egészségedért figyeld a tested, írd a hõd, figyeld a pé.-t, és igazítsd ahhoz (is) az együttlétet
szexelj a pároddal;)
A kérdező hozzászólása: Istenem, az ilyen válaszokat nem unjátok, mint az utolsó?Hiszen ez ESZEMBE SE JUTOTT!KELL HOZZÁ SEX??
Szedjel terhesvitamint, es ne gorcsolj ra!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:-)

Az egyik Xbox 360 kontrollerembe belefolyt az elem. Tehetek valamit annak érdekében, hogy újra működjön?

Legjobb válasz: Hát ha már szétmarta az áramkört, vagy a vezetékeket, akkor már nem tehetsz semmit, hacsak nem vagy mérnök.

Hát ha már szétmarta az áramkört, vagy a vezetékeket, akkor már nem tehetsz semmit, hacsak nem vagy mérnök.
A kérdező hozzászólása: Úgy látom oda még nem folyt be, csak a fém érintkezõk lettek savasak. Tudsz valamilyen módot, hogy lemossam róla?
A kérdező hozzászólása: Mégsem jó! Sajnos mégis belefolyt mellette, csak nem láttam. Ezt meg tudják javítani egy szervizben?
Ezen mit akarsz javítani? lol Vegyél egy újat jobban jársz. Szervizben a munkadíj, alkatrész díj, posta díj több lenne mint egy új kontroller.

Karácsonyra kaptam 1 új gépet, mert a régi elromlott.. A régin metineztem de ezen nem tudok.. Mint később kiderült Integrált Videokártyát tettek bele... (y) és ez így nem viszi a játékot valamit esetleg nem tehetnék az ügy érdekében hogy vigye a gép?

elindítottam először azt írta ki hogy nem támogatott a 3D-s grafika de húgomnak leszedtem a Tarzant ami úgy szint 3D-s játék és viszi.....akkor most mivan??????mostmár nem ír ki semmit a metin elindítom betölt és kilép a programból?????segítsetek kérlek......:S

Legjobb válasz: Kell venni egy videókártyát bele és probléma megoldva.

Kell venni egy videókártyát bele és probléma megoldva.
:) Üdv gépadatokat tudnál mondani ?
Úgy van, gépadatok, úgy, mint: alaplap típusa. Videókártya típusa proci típusa és RAM mennyisége...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!:) ha megmondjátok hol lehet pontosan megnézni a típust azon nyomban megnézem..Nem igazán értek így a gépekhez :D:D
leszeded az aida64 et telepíted és közlöd hogy mit ír :)
Igen de mivel most kaptad biztos vanak papirjai is. hát integrált kârtya is elég valamihez metinhez már job kel ezek szerint viszont nem integrált kártyát tetek bele hanem nem tetek bele vga kártyát igy helyes:p persze még az se biztos lehet hogy nincs fent driver stb. ha adatokat mondsz töbet tudunk.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!