Találatok a következő kifejezésre: Tehetek valamit azért, hogy a (10 db)

Tehetek valamit azért, hogy ne kopjon le a bőröm?

Leégtem a strandon. feszül a b?röm és érzem, hogy kopni akar. nem lehet valahogy megel?zni? nagyon csúnya lesz :S tudom, hogy rendszersebben kellett volna kennem magam, szóval fikázást nem kérek.

Legjobb válasz: hát ilyenkor az elhalt hámsejtek vagy maguktól elkezdenek hámlani (ami tényleg nagyon csúnya)..amit tehetsz az az hogy bõrradírozol, pl méz+kevés finomsó és ezzel kíméletesen átdörzsölöd a felületet, és mindenképpen hidratálnod kell testápolóval, egy nap többször is kend be és akkor nemfog feszülni

hát ilyenkor az elhalt hámsejtek vagy maguktól elkezdenek hámlani (ami tényleg nagyon csúnya)..amit tehetsz az az hogy bõrradírozol, pl méz+kevés finomsó és ezzel kíméletesen átdörzsölöd a felületet, és mindenképpen hidratálnod kell testápolóval, egy nap többször is kend be és akkor nemfog feszülni

Miért van, hogy az egyik nap elég a tejem. , a másik nap kevés? Tehetek valamit azért, hogy mindíg elég legyen?

Legjobb válasz: Leírnád, hogy hogyan szoptatsz (idõre, igény szerint, ha idõre mikor), mennyi idõs a babád, és mibõl gondolod, hogy nem elég bizonyos napokon a tej? Ilyen kevés infóból nehéz okosat mondani.

Leírnád, hogy hogyan szoptatsz (idõre, igény szerint, ha idõre mikor), mennyi idõs a babád, és mibõl gondolod, hogy nem elég bizonyos napokon a tej? Ilyen kevés infóból nehéz okosat mondani.
A kérdező hozzászólása: 3 hónapos. Igény szerint szopizik, 120 az átlag. Sokszor alig bír ki 3 órát. Van, hogy csak 80-at eszik meg és még sír, de a cicimben nincs több, akkor kap fagyasztottat pótlásként. Más napokon viszont érzem , hogy szépen tele vannak a cicik.
Detto ugyanígy vagyok, sajnos a megoldást nem tudom, már próbáltam tejszaporító teát, sok folyadékot, fejést, semmi nem segített az állandó hullámzáson. Én arra jutottam, hogy valami hormonális ingadozás lehet és semmit nem lehet csinálni :-(

6 hónaposan még nem forog, tehetek valamit azért, hogy segítsem a fejlõdését? Baj, hogy nem forog még?

6 hós lesz 2 hét múlva a kisfiam, elég ducimuci 68 centi, 8 kiló, és elég kényelmes, szeret hanyatt feküdni és a keze ügyébe esõ dolgokkal játszani... az oldalára fordulgat azért, de fõként hanyatt fekvésbõl teszi ezt. többnyire háton van, és bár hason is elvan, a hasalást 30 percnél tovább azért nem csípi, nyöszörög (de nem erõlködik) amúgy elég erõs baba, és minden másban kiválóan fejlõdik, az orvos is csak dicséri a babát... - van valami, amivel segíthetem a forgását? - lehet valami gond vele, hogy még nem pördült se hasról hátra, se fordítva ennyi idõsen? - hány hónapos koráig "kell" tudnia ezt megcsinálni? - mindenben le fog maradni, vagy ilyen összefüggést ne keressek?

Legjobb válasz: "3 hónaposan kéne hátról hasra, 4 hónaposan hasról hátra fordúlni, s fél évesen ülnie kéne a babának a könyvek szerint." Úristen, dehogy! 6 hónapos korig kell megfordulniuk, de még ez sem szentírás. Ülni 6 hónaposan?? A fiam 8 hónaposan ült ki és soha senkinek nem volt ezzel gondja. Most 17 hónapos nagyfiú, aki 1 éves kora óta egyedül jár (most már inkább rohan), tökéletes a mozgásfejlõdése. A Kérdezõ helyében én konzultálnék szakemberrel, de Te kedves Utolsó hagyd a babát a saját ütemében fejlõdni, ne tedd ki értelmetlenül a tornáztatásnak, mert nálatok semmi baj nincs.

"3 hónaposan kéne hátról hasra, 4 hónaposan hasról hátra fordúlni, s fél évesen ülnie kéne a babának a könyvek szerint." Úristen, dehogy! 6 hónapos korig kell megfordulniuk, de még ez sem szentírás. Ülni 6 hónaposan?? A fiam 8 hónaposan ült ki és soha senkinek nem volt ezzel gondja. Most 17 hónapos nagyfiú, aki 1 éves kora óta egyedül jár (most már inkább rohan), tökéletes a mozgásfejlõdése. A Kérdezõ helyében én konzultálnék szakemberrel, de Te kedves Utolsó hagyd a babát a saját ütemében fejlõdni, ne tedd ki értelmetlenül a tornáztatásnak, mert nálatok semmi baj nincs.
A legkisebb fiam nekem is 8 hónaposan tanult meg átfordulni, hátról hasra.Aztán 9 hónaposan tanult meg ülni, kúszni, mászni, állni.De csak 14 hónaposan indult el.A most hat hónapos lányom viszont három hónaposan átfordult és most majdnem, hogy ülni tud.Szóval nagy a különbség még testvéreknél is.
Azért két hét még ebben a korban sokat számít ám! De ha nem vagy nyugodt, akkor vidd el tornászhoz. Azért az orvosok nem mindig vesznek észre dolgokat, saját tapasztalatból mondom!
Teljesen gyerek függõ! 1 lányom 4es fel hosan fordult át 10hosan maszottu 1evesen ment egyedül segítség nélkül 2dik 10hetesen atfordult 6hosan mászott és most 13hosan indult el! Az en két gyerek is ejjel és nappal! Kerdezd meg a védõnõtol de szerintem azt fogja mondani hogy hagyd a saját ütemében fejlõdni!
Én is ebben a cipõben vagyok, ugyan azokat csinálja mint a te babád, 5 hónapos lesz, 68 cm, 8 kg:) de nem kövér, szóval én erre nem fogom:) Baj van, tudom, ezért be is jelentkeztúnk egy tornászhoz, csütörtökön viszem.3 hónaposan kéne hátról hasra, 4 hónaposan hasról hátra fordúlni, s fél évesen ülnie kéne a babának a könyvek szerint. Lányom így is csinálta. A tornász azt mondta 6 hónap a határ, amikorra meg kell fordulnia, mert ha addi nem teszi, akkor gond van, lesz, mert ugye a mozgás fejlõdés összefüggésben van a késõbbi beszéd fejlõdéssel... Jelentkezz be minél hamarabb valahová, mert 1-2 hónap mire idõpontot kapsz!
6 hónaposan más forodnia kéne. Mindenképpen elvinném egy dévényes szakemberhez.
Az enyém sem forgott hat hónaposan, pedig addigra tudnia kell, dévény tornára akart küldeni a gyerekorvos, de végül kaptunk egy hónap haladékot. a neten találsz videót hogyan kell megtanítani a babát forogni, mi azt csináltuk és megtanulta egy hónap alatt hogyan kell, aztán szépen utolérte magát a fejlõdésben.
Szia! Találtam egy egész jó oldalt ezzel kapcsolatban, vannak gyakorlatok is, hogyan segítheted az átfordulást! http://www.babaprojectproba.eoldal.hu/cikkek/nyitooldal/a-mo..

Tehetek valamit még azért, hogy a következő terhességet ne veszítsem el? Hogy az előző terhességeim megszakadtak állítólag a hcg színt volt az oka.

3 hónap alatt 2 kora (5 hetes) terhességem sz?nt meg.Nagyon alacsony volt mindkett?szer a hcg színt.Az orvos azt mondta teljesen egészséges vagyok.

Legjobb válasz: Nem tudom, hogy a hormonszinten segít-e - de kérdezd meg az orvosod a magzatvédõ vitaminról. Egy fontos dolog: kettõ héttel a fogantatás ELÕTT kell kezdeni!

Nem tudom, hogy a hormonszinten segít-e - de kérdezd meg az orvosod a magzatvédõ vitaminról. Egy fontos dolog: kettõ héttel a fogantatás ELÕTT kell kezdeni!
A kérdező hozzászólása: 5 hónapja szedjük a férjemmel együtt az Elevitet- barátok tanácsára. Az orvos nem tud róla... Na persze, nincs is orvosom. Az SZTK-ban voltam mindkettõszer másnál, sürgösséggel, és nem tudom kit válaszak. Csak 1 és fél éve élek Bp-en.
Ha megteheted, hogy finanszírozz egy dokit, én tudok neked ajánlani egy jót, aki nem mellesleg a város egyik legjobb szülészetén dolgozik.Magán rendelésre kell hozzá járnod, és ez így fair tõle szerintem.Ha õt nem szeretnéd, akkor a Péterfiben is jó orvosok vannak, de róluk csak hallomásból tudom, hogy jók, Dömötörit személyesen is ismerem. http://www.domotorijeno.hu Szerintem konzultálj vele, hogy mi legyen a megoldás, és egy jó doki sokat segíthet.Az alsó szomszédom lány most 41 éves és várja az elsõ gyermekét, mert eddig nem akart sikerülni(vetélések stb), és végül mesterséges megtermékenyítéssel összejött.
Most ne várd meg, hogy lesz-e baj, vagy sem, inkább még a teherbeesés elõtt menj el orvoshoz és mondd el a problémádat. Az biztos, hogy nem árt, ha olyanhoz mész, akit többen ajánlanak, akár magánrendelésre. Biztosan tud segíteni.
szia! én úgy tudom van olyan, hogy injekcióval segítenek a terhességet megtartani, de ha minden igaz, azt már a tervezett terhesség elõtt megkezdik. én is ajánlanék vkit, dr Timmermann Gábort, a SOTE II-n dolgozik és elég jártas és készséges minden témában. esetleg nézd meg a honlapját : http://www.timmermann.hu ha magánrendelésre mész sem vészes, 5000, - Ft körül van és nagyon jól fel van szerelve mindennel, sõt késõbbi terhességed során a kvártett tesztet ingyen megcsinálja, csak a magánrendelés díját kell fizetni! :) egy nagy vagonnal a továbbiakhoz! :) nagyon szorítok neked! :) 34 hetes mami
Nekem is hasonló problémám volt, pedig én nem vagyok még harminc. Nem tapadtak megfelelõen a babák. Utrogestant szedek, mert a sárgatestem nem termel elegendõ progesteront. Ezt csak orvos írhatja fel...én a helyedben magánrendelésre mennék...tapasztalatból mondom, hogy csak ott foglalkoznak normálisan velünk. Sajnos. Most 7 hetes vagyok már. Hajrá és ne keseredj el!
Szia! Van már két gyermekem, de a harmadik csak nehezen akart összejönni. Januárban volt egy mûszeres befejezésem, mert a baba elhalt. Mostmár a dokim mégjobban figyelt rám és Utrogestant kellett szednem 3x1, ha gond volt akkor 3x2-t, mert pecsételõ vérzésem volt. Ez egy sárgatest hormon, ami támogatja a terhességet!)Mostmár betöltöttem a 13. hetet és nem kell utrogestant szednem és rendben vagyunk. Én azt javaslom neked, hogy írány egy magánrendelõ, mondj el a dokidak mindent és õ biztosan fog tudni segíteni. A legjobbakat!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mindnyájatoknak. Tájékozódom. Anyagialag nem vagyunk most jó helyzetben, de megoldjuk. Boldog babavárást, kismamák!

Tehetek még valamit azért, hogy ne lógjon a bőröm?

Két hónapja kezdtem el fogyókúrázni, akkor 109kg voltam, most 98kg vagyok. Az elején gyorsan ment a fogyás, de most már beállt a normál heti fél-1 kilóra. Eddig igazából a diéta miatt fogytam, mivel 109 kilósan már a tempósabb séta nehézséget okozott. De elkezdtem szobabiciklizni. Most napi egy órát szobabiciklizek, ennek és a fogyásnak hála nem fáradok ki egy hosszabb sétától sem. Futni még nem tudok, igazából azt sosem tudtam, mikor elkezdeném, egy-két perc után elkezd zakatolni a szívem és alig kapok levegőt (de ez már kiskoromban is így volt, akkor is túlsúlyos voltam). De most, hogy jobban bírok mozogni, tegnap elkezdtem az egyik Norbi DVD-re tornázni. Annak a 60%-át csináltam meg. Úgy terveztem, hogy ezt csinálnám heti 3 nap. Hétvégén meg elmennék úszni (ezt eddig is szerettem és bírtam volna, csak a hidegben nem akartam menni). Ott lehetőség van szaunázni is. Viszont "félek" ha mozgok, akkor heti egy kilónál többet fogok leadni és akkor az már megint túl gyors a bőrömnek. Viszont a mozgást meg ajánlják a bőrnek, most akkor kicsit összezavart :S Lassabban nem tudok fogyni, mert nem koplalok, hanem egészségesebben eszek, azóta kenyeret meg hasonlókat alig ettem (olyan kéthetente eszek meg egy szendvicset, de ez a max), tésztát kerülöm vagy nagyon kis mennyiségben eszek, a tejről meg sajtról (bár imádom mindkettőt) annyit, hogy minimálisra csökkentettem a fogyasztásukat, ugyan ez a helyzet az édességgel is. Helyette több zöldséget, gyümölcsöt és húst eszek. tehát ezen a téren nem tudok lelassulni. Egyébként próbálok minden tanácsot megfogadni, amit olvastam pl. itt Gyakorin is. Vettem bőrfeszesítő krémet, azzal kenem a hasam és a karom napi 2-3X. kaptam ajándékba szauna és masszázsövet és azt is szoktam használni (bár magamtól nem vettem volna, mert nem nagyon hiszek a reklámjának, de ajándék volt, így gondoltam rontani nem ront a helyzeten. Napi 2-3 liter vizet iszok, vitamint is szoktam szedni. 20/L

Legjobb válasz: Azt írod nem tudsz lassabban fogyni.úgy tûnik a keddesedbõl nem számoltad a kalóriát csak az üres kalória csökkentése eredményezett kalória csökkentést.A fogyást egy dolog szabályozza, a bevitt és az elégetett kalória aránya.amennyiben növeled az aktivitásod azt pótolni kell és nem gyorsul a fogyás.Az egészséges fogyás amit a bõröd is követni képes ,heti fél kiló ezt ötszáz kalória deficittel éred el.

Azt írod nem tudsz lassabban fogyni.úgy tûnik a keddesedbõl nem számoltad a kalóriát csak az üres kalória csökkentése eredményezett kalória csökkentést.A fogyást egy dolog szabályozza, a bevitt és az elégetett kalória aránya.amennyiben növeled az aktivitásod azt pótolni kell és nem gyorsul a fogyás.Az egészséges fogyás amit a bõröd is követni képes , heti fél kiló ezt ötszáz kalória deficittel éred el.

Iwiw-re feltöltötte a gyerekem képét egy volt ismerősöm, és tudni szeretném tehetek e azért valamit, hogy leszedessem vele, vagy az iwiw mit tehet ez ügyben?

Ezért letilthatják? Vagy báki bármilyen képet feltehet másról is, ha az egy rendes kép?

Legjobb válasz: persze (bárki bármit) ha az ismerõsöd akkor kérd meg hogy szegye le és kész! de szerintem már nem vagy vele olyan jóba mert akkor már írtál volna neki sõt lehet hogy írtál is csak nem válaszolt vagy azt mondta hogy nem szedi le és utána jöttél ide hogy megkérdezd ezt!

persze (bárki bármit) ha az ismerõsöd akkor kérd meg hogy szegye le és kész! de szerintem már nem vagy vele olyan jóba mert akkor már írtál volna neki sõt lehet hogy írtál is csak nem válaszolt vagy azt mondta hogy nem szedi le és utána jöttél ide hogy megkérdezd ezt!
" A személyhez fûzõdõ jogok megsértését jelenti a más képmásával vagy hangfelvételével kapcsolatos bármiféle visszaélés. Képmás vagy hangfelvétel nyilvánosságra hozatalához - a nyilvános közszereplés kivételével - az érintett személy hozzájárulása szükséges. " bõvebben itt: http://fotozz.hu/cikket_megmutat?cikk_ID=68
Az elõzõekre tekintettel szerintem igen az iwiw szerkesztõinek lépni kell valamit ha leírod nekik az esetet különben szerintem õk is részesei a jogsértésnek amennyiben nem intézkednek és jelzésed után már tudnak az ügyrõl.
Még mindig az elõzõhöz: Kiskorú vagy cselekvésében korlátozott személy esetén a szükséges hozzájárulást az érintett személy gyámja, szülõje adhatja meg.

7 hós babám azért nem alszik éjszaka mert állandóan keresztbe fordul, izeg-mozog a kiságyba és sokszor "beszorul". Tehetek valamit hogy ne csinálja ezt és ne keljen fel óránként emiatt?

Legjobb válasz: Nekem ugyan ezt csinalta a 4 hos aprosagom. A doktorno azt mondta hogy tekerjek fel egy furdolepedot es bolcso alakba rakjam a popsia ala. A ket kis kezenel van a vege. Amiota igy van nem tud elfordulni we vegigalussza az ejszakat.

Nekem ugyan ezt csinalta a 4 hos aprosagom. A doktorno azt mondta hogy tekerjek fel egy furdolepedot es bolcso alakba rakjam a popsia ala. A ket kis kezenel van a vege. Amiota igy van nem tud elfordulni we vegigalussza az ejszakat.
Szia! Az én babám 5 hónapos és mi is ezzel a problémával küzdünk. Mára már rendeszeresedett, hogy éjjel többször felébred, mert vagy keresztbe fordul, vagy átfordul, vagy a fejét nyomja az ágyhoz... Mivel õ hason alszik, nem lehet "kiékelni". Szívesen vennék én is tanácsokat...
Azt hittem, az utolsót én irtam...Szintén 5 hós hasonalvó a bébi, és egész éjszaka vándorol.Szerencsére nem kel fel, vagy visszaalszik, mert nyöszörgést hallok.A lényeg, hogy túrázik egész éjszaka, és reggel jön a meglepi, hogy hol van.....
4hós babám is egész éjjel kúszik, mint egy kommandós. Hajnalban arra kelek, hogy csattog a feje a kiságy végében:) örüljünk, hogy ilyen kis aktívak, tuti nem lesz gond a mozgásfejlõdéssel!
Ha van szoptatós párnád, esetleg azt a rács mellé rögzítheted. Igaz, hogy így kisebb a helye és csak az egyik oldalon van, de a másik oldalon talán a rácsvédõ segít. Én is most kísérletezek, hogy megakadályozzam az éjszakai vándorlást :)
Szia! Én azt csináltam hogy a kiságy egyik felébe tettem hajtogatva takarót, a mási felébe egy hosszúkás plüssállatot így kisebb a helye és nem tud elfordulni. Születése óta így csináljuk. Volt 1-2 nap hogy elvettem ezeket mert már elég nagynak gondoltam de vissza kellett tenni mert teljesen keresztbe fordult reggelre és nem aludt olyan jól. Három hónapos baba anyukája

A barátom csak kutyapózban szereti a szexet. Mit tehetnék, hogy azért én is csináljak valamit, ne csak négykézláb tűrjem, hogy ő dolgozik rajtam?

Bocsi a béna kérdésért, de nem vagyok túl tapasztalt e téren, mégis szeretném, ha nem lennék teljesen passzív - ha már egyszer ez a kedvenc póza.

Legjobb válasz: Ugass rá vagy harapd meg.

Ugass rá vagy harapd meg.
ha ilyen önzõ pasid van akkor sztem szakíts vele :( 17/l
Szabadulj meg a barátodtól, gyorsan.
Hány évesek vagytok?
A kérdező hozzászólása: utolsó válaszoló: köszi szépen, ezt majd akkor megpróbálom én is, hátha... és végre nem csak a pózváltást javasolta valaki :) most olvastam itt errõl, h állítólag azért szeretik annyira a férfiak ezt a pózt, mert olyan igazi ösztönös, férfias és vadállatias, és teljes mértékben õk irányítanak mindent, a behatolás mélységét, a tempót stb. :D mondjuk, na, van benne valami - nekem is emiatt tetszik... :)
Az én barátom is úgy szereti a legjobban. De amúgy hiába vagyunk abban a pózban, akkor is én csinálom. Te is tudsz elõre hátra mozogni, nem muszáj neki :) Vagy ha egyszerre mozogtok úgy még jobb :) Csak annyira kérd meg, hogy tegye a csipõdre a kezét, és úgy teljesen biztosra jól tudod te csinálni :)
mond neki, hogy van egy meglepid, kösd be a szemét, kötözd egy székhez izgasd fel annyira, hogy már nyüszítsen, és ülj bele, ott azt csinálhatsz közben amit akarsz. hidd el élvezni fogja
A kérdező hozzászólása: Nem arról van szó, hogy nekem nem jó így, én élvezem a kutya pózt, csak az a bajom, hogy nem tudok mit csinálni közben, mert csak támaszkodom és vagyok. :D Viszont õ azt mondja, hogy a többi pózt nem szereti, szóval itt akartam kitalálni valamit, hogy azért én is "aktivizáljam" magam. :D
Döntsd hanyat és mássz rá. Nem értem minek itt beszélni amikor cselekedni kell.
Nyisd ki a kicsi szád, és mondd meg neki. Párkapcsolatban életek, nem a rabszolgája vagy. Ha nem tudja, hogy neked mi lenne a jó, akkor hogy csinálja?
A kérdező hozzászólása: Hát, ilyenért nem szeretnék vele szakítani... Nem is látom õt önzõnek, nekem is jó ez a póz, mikor együtt vagyunk, csak tényleg olyan hülyén érzem magam, hogy mindent õ csinál, én meg csak élvezem. Na jó, talán majd tényleg megkérdezem, csak gondoltam, hátha lesz itt valakinek ötlete, mivel "lephetném meg" azon kívül, hogy ugatok... :D
Beszéld meg vele.
Ahogy ezt leírtad, ugyan így mondd el neki is, nem? :D Öcsééém hisz jártok...Akkor ilyet miért nem lehet megbeszélni?! Õszintesééééég!
A kérdező hozzászólása: 22 és 23

A spermiumok mozgása, egészsége, gyorsasága befolyásolható? Tehetek azért valamit, hogy "eléldegéljenek odabent" pár napot a kiskatonák?

A gyakori és rendszeres sex segíti vagy épp ellenkezőleg hátráltatja??Akik ritkán élnek házaséletet kevesebb az esélyük a fogamzásra??

Legjobb válasz: ha konkrétan gyereket szeretnétek akkor sportoljon 2 hétig no sex nincs alkohol nincs cigi és összejön...

ha konkrétan gyereket szeretnétek akkor sportoljon 2 hétig no sex nincs alkohol nincs cigi és összejön...
Ovuláció idejére kellene idõzíteni együttlétet. A spermiumok minõsége javítható férfi vitaminnal (Pl FeR14-el/3 hónapos kúra kb.)

Elkezedtek dagadni a lábaim és a kezeim! Tehetek azért valami, hogy ne dagadjak?

Néhán napja kezd?dött. A láb és kéz ujjaim olyankok, mint a virslik,. Ráadásul nagyon megleg is és baromira feszülnek. Még csak a 26. hétben vagyok, szeretném kellemesebben végig csinálni a nyarat. Van valami módszer,, ami vel lehet csökkenteni a dagadást?

Legjobb válasz: Orvos látott már????Mert ez veszélyes is lehet!!!!Nekem is így volt,és toxémia lett a vége:((((sok pihenés,hûvös helyen feltett lábakkal!!!!És folyamatos orvosi kontroll!!!!!!

Orvos látott már????Mert ez veszélyes is lehet!!!!Nekem is így volt, és toxémia lett a vége:((((sok pihenés, hûvös helyen feltett lábakkal!!!!És folyamatos orvosi kontroll!!!!!!
Szia! Én ugyanebben a cipõben járok, bár nekem csak a jobb lábam kezdett el dagadni tegnap zuhanyzás után. Én lepihentem ill. hozzányomtam a jó hideg falhoz a lábamat és reggelre lement róla. Nem tudom, hogy van -e a kettõ közt összefüggés, igazából nem is szándékosan nyomtam hozzá, egyszerûen csak jól esett, hogy hûti a lábfejem. :) Mivel nagyon meleg van a szobában ... De biztosan van közismertebb módja is a dagadás enyhítésének! :) 28 hetes kismama
Sziasztok! A lábaim és a kezeim is dagadnak...már 2 hete. A legjobb, ha fekszek és a lábam alá párnát teszek, valamint a langyi tus. Reggel alig birom összezárni a kezeimet, kicsit fájnak az ujjaim. Nekem már csak pár hetet kell kibírnom. Minden héten vesznek tõlem vért, mert esik a trombocitaszámom, és nehogy terhességi toxémia alakuljon ki. Oda kell figyelni! És pihenni, nem a munka hõsének lenni! Engedd meg magadnak a lazítást! 37+5 hkm
szia! 36 hetes vagyok, és kb 10 hete ezzel küzdök.. :(( ellenõrizd a vérnyomásod, mondd a dokinak, nehogy toxémia legyen, amúgy sajna nincs mit tenni, én már 10 kg vizet szedtem fel... amit az elõttem szólók írtak, polcolás, pihenés, hûvösben legyél, ha tudsz. próbáld meg a nátrium szulfát schlüsser sót, hátha bejön, nekem nem segített mondjuk..
Én is 26 hetes vagyok, de legalánn 6hete már, hogy elkezdtem vizesedni.Igaz az elején még nem annyira, de mostanában a bokám és a lábfejem nagyon bedagad.Fõleg ha megerõltetem magam, sokat állok., vagy sokat ülök a sz.gép elõtt.Védõnõ szerint addig nincs gond, míg normális a vérnyomásod(140/90), és a vizeletedben sincs fehérje.Ha elkezdene az arcod dagadni és kezed lábad nagyon, akkor azonnal kórház!ja és a vérnyomásod is figyelni kell, ha hirtelen kiugrik az nem jelent jót. Nekem nem nagyon segít semmi.Én áztatni szoktam, langyi vízzel tusoltatom, iszom a calcium pezsgõtabit, megpróbálok sok vizet inni és persze nem sózom agyon a kajáimat.Ha lepihenek mindig felpolcolom a lábaimat, most már a gépnél ülve is felteszem õket, mert ilyenkor dagadnak be a legjobban.Szerintem te is próbáld meg ezeket, de mindenképp beszélj a dokiddal vagy a védõnõddel.Egyébként ilyen melegekben még jobban vizesedik az ember..nekem is azóta ilyen dagadt amióta 30fokok vannak!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Kedves Utolsó! Köszi a részletes leírást. Szerencsére nálm még nem ennyire gázos a helyzet, de legalább tudom, hogy mire figyeljek oda. Köszönöm szépen! Kitartást nyári kismamik!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!