Találatok a következő kifejezésre: Tehet az apasági nyilatkozatot a (3 db)

Ha az apa apasági nyilatkozatot sem tett, és a gyermek anyakönyvi kivonatában sem szerepel a neve, milyen jogi lépéseket tehet, ha az apaságát bizonyítani akarja?

Tudom a genetikai vizsgálat, de ezt akkor is kérheti, ha valakinek a nevére kerül végül a gyerek és tesz apasági nyilatkozatot is? Kvázi valaki elismeri sajátjának.

Legjobb válasz: kérni kérheted a vizsgálatot, de nem értem, miért? ha van a gyereknek 'apja' (ha a nevére vette más gyerekét, biztos szereti is), neked gondolom akkor mikor született nem kellett, akkor most miért háborgatod a dolgokat? nem ítélkezek, csak érdekelnek a részletek

kérni kérheted a vizsgálatot, de nem értem, miért? ha van a gyereknek 'apja' (ha a nevére vette más gyerekét, biztos szereti is), neked gondolom akkor mikor született nem kellett, akkor most miért háborgatod a dolgokat? nem ítélkezek, csak érdekelnek a részletek
Én sem értem miért akarsz kiszúrni szegény gyerekkel.Anyosód pattoghat, az nem úgy mûködik majd õ felneveli:) )
Kivülrõl nem lehet megtámadni, pert csak te indithatsz vagy az aki elismeri. És persze késõbb a gyerek.
Nézd Kérdezõ, ehhez azért a párodnak is van pár szava... ugye az nem 2 perc, amíg te találsz valakit, aki elismeri vagy örökbe fogadja a gyerekedet és le is megy ez az ügy... az alatt, ha akar, kényelmesen megírja a beadványt, és elindítja az eljárást - ha még nem indította el...
Bíróságon kell kérni az apasági vélemény megdöntését, keres ügyvédet.
Kérdezõ nem, ha az apaság rendezett pl. teljes hatályú apai elismerés vagy örökbefogadás által, akkor harmadik személy kívülrõl nem támadhatja meg az apaságot.
Kérdezõ (#4), azért elárulok egy titkot, a gyerek nem harci eszköz az anyós elleni háborúban, hanem egy önálló ember. Szóval annyira ne csodálkozz, ha a kavarásaiddal egyszer csak azt éred el (az anyóssal együtt), hogy lesz tizenéves, rátok vágja az ajtót, és soha többet nem keres...
Hat ritka nagy szemetsegre keszulsz.
Arról már ne is beszéljünk ha valakit terhesen vesznek el, ennek tudatában. No de az utsó szó jogán: Sem biró, sem ügyészség nem bolygat meg egy rendezett családi körülményben és jogállásban lévõ gyermeket, ha annak jogilag van apja. Gondolom akik ilyen helyzetben vannak/voltak, nem véletlenül választották ezt a formát, vagy azért mert ismerték biológiai apuka "felelõségérzetét" "befolyásolhatóságát.
Bocsáss meg, kedves utolsó, de nekem a kérdésbõl nekem az jon le, hogy anyukanak fogalma nincs arról, hogy kit lehetne erre a lépésre rávenni, csak gondolkodik rajta, hogyan lehetne az apát torolni a képbõl. Kedves érdeklõdésedet a csaladi allapotomrol köszönöm, jelentem a kedvesem es a lányom jol megvannak. :)
Senkinek sem esik le h nem az apát akarja törölni a képbõl hanem a drága anyóst??
"Kedves érdeklõdésedet a csaladi allapotomrol köszönöm, jelentem a kedvesem es a lányom jol megvannak" Gondolom ezért próbálsz más emberbe(kérdezõ) félelmet generálni:DD
25 Fogadjunk, hogy a "drága anyós" valójában a pasi jelenlegi, ippeg aktuális nõje:DD
Es attól az anyós megszûnik létezni, hogy Szabó Pisti helyett Kis Józsi lesz hivatalosan Andriska apukája? Kedves kötekedõ 45%os áruld mar el hol látod azt, hogy "félelmet akarok generálni"? Csupán leírtam, hogy minek mi a következménye.
"anyós" szegénykém foglalkozzon a kis elcseszett életkéjével, a másik nõrõl és annak gyerekérõl leakadhat(senkit nem érdekel a személye).Már uncsi a mûsora. Inkább foglalkozzon azzal, hogy a pasija jól érezze magát, mert ha nem megint egy 20-on éves egyednél köt ki:D
28 Ugyanis a másik nõhõz köze nincs "anyósnak" ahhoz max. a biológiai apának, a gyerekhez meg végképp.
31 Kedves tanuld meg egy életre, hogy egy magát valamire is tartó nõ sosem idiótáz le egyetlen kisgyermeket sem, mert önmagát minõsiti vele, fõleg akkor ha pontosan tisztában van azzal, hogy az általa leidiótázott kisgyermek kiköpött mása a biológiai apa átlagon felüli inteligenciájának:DD
Na itt a bizonyíték. A nõk annyira hajtogatják, hogy õket a férfias, határozott férfiak érdeklik, aztán meg hozzá mennek ilyen nyámnyilákhoz. Szóval az egész nõi társadalom a butaságon alapszik. A férjét meg simán bedarálja, csak a gyereke maradjon meg. Innen is látszik, hogy a kérdezõnek semmilyen kapcsolata sincs a külvilággal, csak az idióta kölykével.
21 Épeszû férfinek is kellhet úgy egy nõ, hogy gyerekkel együtt, és saját családjának akarja mind kettöjüket(anyukát és gyermeket együtt).Vállalva a felelõsséget is. Azért mert téged még igy nem akartak, azért észbeli képességét valakinek megkérdõjelezni felesleges.
19 A félelem generálást nem neked irtam, hanem a 12-nek, mert az egész kérdés alatt egyfolytában ezzel próbálkozik.
11vagyok igen mint írtam most látom , hogy valaki nevére venné a gyermeket...ebben az estben tényleg nem indithat pert mert rendezett a családi jogállás.egyátalán nincs szándékomban félelmet kelteni kérdezõben...figyelmetlen voltam ezért elnézést...
A kérdező hozzászólása: Én az anya vagyok. És ez egy elég faramuci és hosszú történet, miért döntöttem úgy, hogy az embertõl -akit szeretek- született gyerekemnek miért is nem hagytam, hogy apasági nyilatkozatot tegyen, és a nevére vegye. Nagyon röviden. Mindenlében kanál, fontoskodó anyósom miatt, aki manipulálható páromat teljesen elvadította tõlem. És úgy gondolja, hogy a kisfiával kellene neki felnevelni a gyerekemet. Mert õ ahhoz jobban ért bárkinél. A párom a hibás egyébként, hogy ennyire nyámnyila, ezzel is tisztában vagyok. Sajnos nem tud gondolkodni értelmesen a témában. Ez az egész nem a párommal egy harc, hanem anyóssal.
A kérdező hozzászólása: Épp azon vagyok, hogy kizárjam az életünkbõl anyóst ezáltal. Én saját családot szeretnék de nélküle. Nincs szükség a befolyására a gyerekemnél. Még a páromat is hagyom veszni, de a gyerekemet nem fogom soha.
az apa indithat pert...ha meg van gyõzõdve az apaságról perelhet..és ha nyer te fizetsz mindent
Csakúgy senki nem vesz a nevére egy vadidegen gyereket. El vagy tevedve. Apuka majd szépen eltereli tõled a gyereket, amire igy meg esélye is van.
utolsó elötti vagyok a per melyet indithat apaság vélelmének megállapítása...ne légy buta ne tedd ki magad ennek....és hát valljuk be a gyereknek apa kell
bocsi most látom .ha valaki nevére veszi a gyermeket és apaságit tesz akkor , õ nem kérhet vizsgálatot
Mar nem azért, de hol találsz épeszû embert, aki a "nevére vesz" egy idegen gyereket? Tudod a gyamhivatal ban felvilagositalak róla, hogy onnantól kötelezettségei vannak, mint pl tartasdij fizetése. Jár, a jogokról nem is beszélve, tehat simán beperelhet es igényt tarthat ra, hogy mint apa, nála helyezzék el a gyereket,
11 Nem indithat, mert az ügyészség nem fogja megbolygatni a gyerek rendezett jogi hátterét és a gyermek családba való nevelkedését. Esélytelen.
12 Semmi esélye nincs a gyerek 1 éves kora után. Felesleges félelmet próbálni generálni a kérdezõnél.Esélye nincs a pasinak.
13 Egy gyereknek olyan apa kell, aki napi szinten jelen van az életébe, akire nem csak akkor "számithat" ha az illetõ hangulata úgy diktálja, hanem mindig. Aki nem csak akkor törõdik vele mikor kedve van hozzá, hanem mindig.
Gyakran elõfordul az az eset, hogy az anya nem adja meg a hozzájárulását, ilyenkor az apa elismerõ nyilatkozatot nem tud tenni. A jogalkotó ezen méltánytalanságot akként küszöböli ki, hogy az illetõ férfi számára lehetõvé teszi azt, hogy az apaság megállapítása érdekében bírósághoz forduljon. A Csjt. 38. § (1) értelmében: „Ha a gyermek apja sem az anya házassági köteléke vagy utólagos házassága, sem teljes hatályú apai elismerés, sem pedig reprodukciós eljárás alapján nem állapítható meg, az apaságot bírósági úton lehet megállapítani.
Nem.
nem tudom, hogy magyarországon ez hogyan megy, mert külföldi vagyok, de itt nálunk mindkettõnknek alá kellet írnia a papírt, tehát a párom-azaz az apuka - egyedül a tudtom nélkül nem tudta volna elintézni. gondolom Magyarországon is ez van.
Nem, mivel ehhez mindkettejük együttes személyes megjelenése kell es személyes iratokkal is kell hogy igazolják magukat.
nem.
LOL :) ezt mégis hogy gondoltad? beslattyog a fickó, benyögi, h lefeküdt a Kis Julikával, aki már 6 hónapos terhes, és szeretné, ha a gyerek az õ neve alatt futna? :) a hivatalnok egy napig fetrengene a röhögéstõl :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors válaszokat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!