Találatok a következő kifejezésre: Teherbeesés után idővel (44 db)

Misseb ab. műtét után, mikor próbálkoztatok újra a teherbeeséssel? Mennyi idő múlva fogant meg a következő baba? A következő terhesség problémamentes volt?

Legjobb válasz: Szia! nekünk fél évet javasolt a doki várni és mi indokoltnak is láttuk ezt az idõt, fõleg a lelki feldolgozás szempontjából (fõleg engem nagyon megviselt). Végül 5 hónap után mindketten úgy éreztük, hogy mehet a próbálkozás. 3-4 hónap után jött össze , érdekes módon nagyjából akkor fogant a babánk, amikor az elõzõ, elvesztett babóca született volna. Most 23 hetes vagyok és úgy néz ki, minden oké. Kitartást és sok erõt kívánok Neked! Tudom, hogy ez az idõszak nagyon nehéz és kétségekkel teli, de fogod még sokkal jobban érezni magad, hidd el!

Szia! nekünk fél évet javasolt a doki várni és mi indokoltnak is láttuk ezt az idõt, fõleg a lelki feldolgozás szempontjából (fõleg engem nagyon megviselt). Végül 5 hónap után mindketten úgy éreztük, hogy mehet a próbálkozás. 3-4 hónap után jött össze , érdekes módon nagyjából akkor fogant a babánk, amikor az elõzõ, elvesztett babóca született volna. Most 23 hetes vagyok és úgy néz ki, minden oké. Kitartást és sok erõt kívánok Neked! Tudom, hogy ez az idõszak nagyon nehéz és kétségekkel teli, de fogod még sokkal jobban érezni magad, hidd el!
Nekünk is félévet mondott a doki, bár hallottam olyat is, hogy annyi hetet kell várni ahány hetesen ment el a baba.Én tavaly márciusban vetéltem el 12. hetesen, úgy voltam vele szeptemberig várunk aztán kivizsgáltatjuk magunkat (mivel nehezen jött össze a baba, több mint 1 év után clostybegit+injekciókúra). Nyáron lakást újítottunk fel és rengeteget mérgelõdtünk, sokat és nehezeket cipeltem és lám augusztusra terhes lettem. Valószínûleg nem görcsöltem a dologra és akkor sikerülhetett, el sem akartam hinni.Teljesen problémamentes a terhességem, most vagyok a 33. hétben. Sok okosságot lehet olvasni, hogy az idõ segít meg hasonlók, de én azt gondolom, hogy csak akkor fog megnyugodni a szíved a lelked ha újra terhes leszel. Próbálj meg pozitívan állni a dolgokhoz!
Szia! Nekünk 3hónapot mondott a doki. Be is tartottuk, aztán egybõl össze is hoztuk a babánkat az 1. próbálkozós hónapban :) ) 26hetes vagyok a virgonc kisfiunkkal, eddig teljesen probléma mentesen és így is lesz szülésig! Mindenkinek boldog babavárást!
Nekem 8 hete volt missed ab, most voltam kontrollon és mondta a doki, hogy lehet már nyugodtan próbálkozni(8hetes terhesség volt).Már egyszer megjött, most a napokban várható hogy megint megjön, szóval áprilistól már próbálkozunk :) Remélem hamar összejön. Neked mikor volt a mûtét? Mi mondott a dokid, mennyit várjatok?
Nekünk azt mondta (súgta) a doki, hogy 2 hónap után nyugodtan, de a kórházban hivatalosan 3-at kell mondjon, illetve ezt szokták a biztonság kedvéért. Kivártuk a kövi 2 hónap menzijét, majd rá 2 hétre (félidõben) együtt voltunk, s meg is fogant a bébike elsõre. 5 hónapja szültem és minden okés volt a terhesség alatt is.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm, hogy írtatok! Már van egy kétéves kislányom. :-) Holnap lesz a mûtét és 3-4 hónapot mondott, de gondolom attól is függ, hogy én hogy leszek. A nyáron már szeretnénk próbálkozni.
Sajnos nekem negatív tapasztalataim vannak. Mûtét után 2-3 hónapot javasolt a doki. 3 hónap után próbálkoztunk, meg is fogant, és ugyanolyan sorsra jutott, mint az elõzõ. :( Szívbõl kívánom, hogy neked sikerüljön.

Teherbeesés után mennyi idõvel jelentkezik hányinger? Ha 3 napja volt szexuális kapcsolatom akkor elõfordulhat, hogy már most hányingerem van, vagy csak beképzelem?

Legjobb válasz: A terhességi tünetek a beágyazódás után kezdõdnek, ami a petesejt megtermékenyítésétõl számított min. 10 nap. Szóval most csak beképzeled a tüneteket (de ettõl még megtörténhetett a megtermékenyítés).

A terhességi tünetek a beágyazódás után kezdõdnek, ami a petesejt megtermékenyítésétõl számított min. 10 nap. Szóval most csak beképzeled a tüneteket (de ettõl még megtörténhetett a megtermékenyítés).
Jók is azok a biológia órák ;)
csak beképzeled a beágyazódás aktus után 8-10 nappal kezdödik meg. hányinger pedig a HCG-töl van ami a beágyazódás után kezd el termelödni. A hányás hányinegr általában csak a terhesség 5-6. hete körül jelentkezik mert addigra olyan magas a HCG szint a vérben hogy tünetet okozzon. Tehát ez kb aktus után 3-4 héttel jelentkezik. de sokaknál egyáltalán nincs is.
Nekem 6 hetesen jelentkezett kb ès mèg mindig tart 18 hkm
De jó neked utolsó, én a 3. hét elején már hánytam, most 5 hetesen is nagyon rosszul viselem. Kérdezõ, Te pedig nyugodj meg, egész biztosan csak beképzeled. Hányinger az idegességtõl is lehet, amit esetedben el tudok képzelni.
Én egy héttel a nem várt elõtt hánytam és utána néha volt hányingerem (+ más tüntetk is), utána elmúlt és most 1 hete kezdett visszajönni a hányinger, reggeli rosszullét mág néha este is. 8hKm

Teherbeesés után (ha hüvelygombám lesz) mennyi idő után jelentkezik? Vagy mindenkinél máshogy jön elő?

Legjobb válasz: bármikor elõjöhet.4.héten,de a 40.héten is.egyébként nekem még életemben nem volt hüvelygombám,pedig már szültem.

bármikor elõjöhet.4.héten, de a 40.héten is.egyébként nekem még életemben nem volt hüvelygombám, pedig már szültem.
nem értem a kérdést. mennyi idõ után jelentkezik a hüvelygomba?? miért jelentkezne? nekem nincs hüvelygombám, semmi hasonló panaszom. 17hkm
mindenkinél? nekem nincs hüvelygombám:O
Ezt nem lehet általánosítani. Nekem sajnos elõjött, kb. 28 hetesen... De van, akinek elõ sem jön, van akinek korán, van akinek késõn. Ez nem magától a teherbeesésétõl függ, hanem attól, hogy mennyire vagy fogékony erre. Én örök életemben az voltam terhesség ide vagy oda. :(
Nekem szülés elõtt jött ki valami gomba...blõe... Viszont ne viccelj, ezt nem lehet mindenkire "rávarrni". :) Van olyan, aki eleve fogékonyabb rá, van akinek meg soha nincs jóformán. terhesen érzékenyebb az ember, de olyan nincs, hogy meg lehessen mondani, kinek mikor jön ki.
A kérdező hozzászólása: A mindenkit úgy értettem, hogy akinek már volt..bocsánat nem volt jó a fogalmazás. köszönöm a válaszokat!

Teherbeesés után ha megjön a menszi, mivel másabb? Rövidebb ideig tart és kevesebb mennyiség, mint általában (a megszokott)?

Legjobb válasz: esetleg-barna -világosabb a megszokottnál -rövidebb ideig tart 1-2 nappal

esetleg-barna -világosabb a megszokottnál -rövidebb ideig tart 1-2 nappal
Egyáltalán nem biztos, hogy észrevehetöen más. Egy közeli ismerösöm nyolc hónapos terhesen vette észre, hogy babája lesz, addig teljesen megszokott módon jött meg neki minden hónapban.
nekem anno 4 napig tartott csak es barnzas volt
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
8 hónapos terhesen már akkorát rugdos egy baba, hogy ha valaki "mensturál" akkor is tudnia kell, hogy terhes!
A 8 hónaposhoz: a baba igen lusta volt, jóformán nem mozgott, illetve egyáltalán nem rugdosott, hanem csak piciket mozdult. Az anya jóformán nem hizott, összesen 4 kg-ot vett fel a terhesség alatt, pedig nem diétázott vagy hasonló. Semmi egyéb tünete sem volt, és csak egyetlen alkalommal volt nemi kapcoslata - és azonnal terhes is maradt. És annyira nem látszott rajta, hogy senki sem vette észre, még a kollégái sem, pedig egy kórházban volt ápolónö, de se a többeiknek, sem az orvosonak még csak gyanus sem volt. Aztán 8 hónaposan begörcsölt, elöször azt hitték, hogy vakbélgyulladása van - és csak a vizsgálat alatt lett gyanus az orvosnak, hogy esetleg terhesség is lehetne.

Teherbeesés után mindenkinek emelkedik a testhőmérséklete? Nekem kivételesen alacsony szokott lenni 35 fok alatt 3-4 tizeddel, vagy 35 és 2-3. Mennyi idő után mutat változást a lázmérő?

Legjobb válasz: Nekem nem mutatott, szóval szerintem nem lehet általánosítani. Sokaknál bejött már a hõmérõs módszer, nálam nem. Amúgy nekem is nagyon alacsony a reggeli hõm, lehet azért, nem tudom. De ennek ellenére elsõre babás lettem.

Nekem nem mutatott, szóval szerintem nem lehet általánosítani. Sokaknál bejött már a hõmérõs módszer, nálam nem. Amúgy nekem is nagyon alacsony a reggeli hõm, lehet azért, nem tudom. De ennek ellenére elsõre babás lettem.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ. Mikor kellene a testhõmérsékletnek emelkedni?
szia nekem meg mindig 37körül van ez nem is változott, amikor terhes lettem.

Mennyi időt kell adott helyen dolgozni ahhoz, hogy teherbeesés után ne küldjenek el?

Legjobb válasz: A próbaidõt kell letöltened, addig kirúghatnak.

A próbaidõt kell letöltened, addig kirúghatnak.

Teherbeesés után mennyi idő mulva jelentkeznek az első jelek? Szédülés, hányinger.

Legjobb válasz: Nekem a 6. héten jelentkezett elõször. Már régen tudtam, hogy terhes vagyok. Nem ebbõl vettem észre. Annyi volt csak, hogy elmaradt a mensi, pedig még a hasam is görcsölt, mégsem jött meg:))

Nekem a 6. héten jelentkezett elõször. Már régen tudtam, hogy terhes vagyok. Nem ebbõl vettem észre. Annyi volt csak, hogy elmaradt a mensi, pedig még a hasam is görcsölt, mégsem jött meg:) )
A kérdező hozzászólása: Nállam elég problémás a dolog, ugyanis elõtte sem volt rendszeres a menzeszem, ezért nem tudom.
Nekem is változó volt. 28-38 napig. Így a 35. napon teszteltem elõször, hátha és hát + lett.
A kérdező hozzászólása: sok boldogságot nektek :) én azért aggodom, mert már nem vagyunk eggyütt.majdlesz valahogy.
:) ) Tesztet mindenképp csinálj. Akár mai is, ha már késik. Egyébként stressztõl én mindig szédülök és hányingerem is van. Ez lehet pszichés is.
szia! nekem hányinger, szédülés kb 5.héttõl volt.de a legelsõ tünet mensi elõtt egy héttel jelentkezett, az is a nyugalom volt, közben olyan görcseim, hogy néha felállni nem tudtam, eltartottak vagy 6 hét végéig, hányni a 8. héten hánytam csak 2szer.cicifájás ovutól volt/van.már 2szer akkorák mint voltak.:) igazából más tünetem nem volt.elsõ pozi teszt , mensi elmaradása után 1 nappal esti pisibõl full pozitív. jah és még persze az állandó pisilés.akkor kezdõdött amikor a nyugalom megszállt:) 10 percenként, mára kicsit enyhült. 11+4hkm

Teherbeesés után általában mennyi időre rá kezdjük érezni, hogy feszül a mellünk?

Legjobb válasz: 2 héttel utana, de van, akinek nem is feszül, és nem is hány, és mégis terhes. miért? nem védekeztetek?

2 héttel utana, de van, akinek nem is feszül, és nem is hány, és mégis terhes. miért? nem védekeztetek?
ez változó.. pár héttel utána.
A kérdező hozzászólása: Hát az elején nem védekeztünk, de amikor már érezte hogy közel van...akkor már igen.
Én már kb 1 héttel késõbb éreztem, hogy teltebb. elõször azt hittem, hogy premenstruációs tünet, de éreztem, hogy ez más. és rá 1 héttel teszteltem pozitívat.
és? h fogják hivni? tervezett baba? mivel, ha nem, akkor nem értem, h miért nem lehetett védekezni.. és mi az, h a végén védekeztetek? neked az a védekezés, h nem élvez beléd? ez most komoly? nem vagyunk már az ókorban!

Teherbeesés után mennyi idővel jelentkeznek a terhesség jelei?

(Szédülés,hányinger,kívánósság...?)

Legjobb válasz: Ez nagyon változó!Van aki végig tünetmentes,sõt még eleinte meg is betegedhet!Én rögtön megéreztem a hangulatváltozást,még a beágyzódás alatt,ami csak pár nap!

Ez nagyon változó!Van aki végig tünetmentes, sõt még eleinte meg is betegedhet!Én rögtön megéreztem a hangulatváltozást, még a beágyzódás alatt, ami csak pár nap!
nekem 3 hetre jelenkezett az allando ejsegerzet es meg mindig ugyan azt erzem .10 hetes kismama.

Van olyan kismam, akinek pajzsmirigy alulműködés volt a teherbeesés akadálya mennyi idő után lett meg a kívánt érték és mennyi idővel utána sikerült a baba, illetve kellett e stimulálo gyógyszert szedni vagy sikerült anélkül is?

4,6 os max tsh tartomány mellettnekem 5,2 lett az értékem sajnos valószin? ezért nem estem teherbe, juniusra kaptam id?pontot, mire számítsak mennyi id? míg az érték 2 re lemegy és lehet biztonsággal babát vállani és egyb?l sikerül is stimuláló nélkül (Closty)?

Legjobb válasz: Nekem gyerekkorom óta pajzsmirigy problémám van, de eddig sosem volt komoly, úgymond mindig a normál tartományba volt,utoljára 2 éve volt nézve.Januárba teherbe estem és 9 hetes terhesen derült ki hogy alulmûködésem van,azóta szedem a thiroxint.Most nem tudom hogy akkor a teherbeesésemkor is alulmûködött vagy csak utána, mert elvileg akkor nem tudtam volna teherbeesni.Szedsz az alulmûködésre valamit?Mert nekem azt mondta az orvos, hogy ha elkezdem szedni rá a thiroxint, úgy kb 2 hét alatt kezd maj normalizálódni az érték, és aterhességem alatt is 2 havonta kell nézni aszintet.

Nekem gyerekkorom óta pajzsmirigy problémám van, de eddig sosem volt komoly, úgymond mindig a normál tartományba volt, utoljára 2 éve volt nézve.Januárba teherbe estem és 9 hetes terhesen derült ki hogy alulmûködésem van, azóta szedem a thiroxint.Most nem tudom hogy akkor a teherbeesésemkor is alulmûködött vagy csak utána, mert elvileg akkor nem tudtam volna teherbeesni.Szedsz az alulmûködésre valamit?Mert nekem azt mondta az orvos, hogy ha elkezdem szedni rá a thiroxint, úgy kb 2 hét alatt kezd maj normalizálódni az érték, és aterhességem alatt is 2 havonta kell nézni aszintet.
Szia! Szerencsére nekem hamarabb kiderült a betegségem mint ahogy babát szerettünk volna.2éve diagnosztizálták nálam az alulmûködést, akkor a TSH 6, 84 volt.Nekem majdnem 1 évig tartott mire sikerült lejjebb tornázni az értéket.De lehet ez ember függõ, szerintem változó, hogy kinek, mennyi idõ alatt sikerül az értéket a normálisba terelni. Aztán amikor "zöld lámpát" kaptunk 3 hónap után sikerült teherbe esnem, mindenféle stimuláló szer nélkül.De sajnos missed ab lett a vége, 6 hetesen.Nem tudom akkor milyen TSH szintem volt, de a legutóbbi vérképem 0, 46 volt és a mûtét után pedig 2, 66.De annyi más okból kifolyólag mehet el a baba.Megvártunk 4 mensi vérzést és utána már rögtön teherbe is estem.9 hetesen mentem elõször dokihoz, mert azt az idõpontot ajánlotta, akkor TSH 4 volt.Megemelte a gyógyszeradagomat L-Thiroxyn 75 mikrogram naponta.Elõtte 50-75 volt váltakozva.Aztán majd csak 16 hetesen mentem de akkor már 0, 94 volt a TSH, legközelebb 36 hetesen kell mennem vérvételre.A gyógyszeradagom maradt 75 mikrogram. Én csak azt tudom neked ajánlani, hogy mindenféleképpen várjátok meg amíg jó lesz a vérképed, nem érdemes kockáztatni.Nekem azt mondta a doki, hogy ha degenerált babát akarunk, akkor annak semmi akadálya.Bocs a kifejezésért de nekem is így mondta.Sok türelem kell hozzá, de megéri.Biztos sikerül még ebben az évben összehozni egy szép egészséges babát.Sok sikert és minden jót kívánok nektek. Bocsi, hogy ilyen hosszúra sikerült a mondandóm. 23 hetes
Szia! Nekem pajzsmirigy túlmûködésem volt, de a vérvétel (tsh) nem mutatta ki. Természetgyógyásznál voltam, egy bemérésen, és ott "diagnosztizálta". (mert am. a tüneteim, erre utaltak, csak a vérkép nem) Ott javasoltak 1 gyógynövényes bogyót ami igaz h 6000 ft volt, de a tünetek elmúltak, és elõtte nem sikerült teherbe esnem, most elkezdtem szedni pont mensi alatt ezt a bogyót, és már a következõ nem jött meg!!! :-))))) Lehet h nem ettõl, de vmi akkor is megváltozott... És ez a bogyó mindkét típusra jó, mivel normalizálja a p.mirigy mûködést! Bocsi a hosszú válaszért... de ajánlom bárkinek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat kedves h bíztattok egy picit megijedtem ettõl de remélem nem lesz baj és nemsokára mi is zöld utat kapunk boldog babavárást!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!