Találatok a következő kifejezésre: Teherbeesés elött lehet (8 db)

Már teherbeesés előtt el lehet kezdeni szedni az Elevitet? Nem hízlal nagyon? Ti szedtétek?

Legjobb válasz: Nem! Utána sem! Igazából a teherbeesést nem könnyíti meg! Igyekeztem inkább változatosan étkezni. A vitamin maga nem tud hízlalni!

Nem! Utána sem! Igazából a teherbeesést nem könnyíti meg! Igyekeztem inkább változatosan étkezni. A vitamin maga nem tud hízlalni!
Én akkor kezdtem el, mikor megtudtuk, hogy babát várok. Akkor 5hetes voltam. Nem hízlal, de hánytam tõle. (bevettemés már jött is ki) Úgyhogy kb. 1hétig szedtem csak. Szedtem másmilyen vitaminokat, pezsitablettákat, figyeltem az ételeim minõségére.
Elég folsavat szedned. Én 12 hetes koromtól álltam át kismamavitaminra.
Én is akkor kezdtem el szedni, amikor 5hetesen látták a petezsákot! A dokim javasolta, hogy szedjek Elevitet vagy Gravidát a folsav miatt!! Tulajdonképpen a folsavnak van nagy jelentõsége ilyenkor!! Egyébként el lehet kezdeni hamarabb is szedni, semmi bajod nem lesz tõle (én nem híztam)!! Néha a vitamin hiány is hátráltatja a babóca megtapadását!! Én Gravidát szedtem a 16.hétig, az Elevittõl sok mindenki van rosszul! Amúgy a Femibiont is ajánlják sokan!!
Nekem a doki azért ajánlotta az Elevitet, hogy feltöltsük a vitaminraktárokat a teherbeeséshez. Egyáltalán nem kötelezõ, de ha mást nem, folsavat azért szedj. Egyébként nekem semmi bajom nem lett tõle, nem híztam egyáltalán.
Az orvoson azt javasolta, hogy amíg nem tudok vitamindús zöldséghez, gyümölcshöz jutni, addig szedjek terhesvitamint. Fõleg a folsav miatt. Én femibion-t szedek.
Keress egy listát a neten, hogy milyen vitaminokra stb van szüksége a babának a fejlõdéshez, és rá fogsz jönni, hogy ennyit egyszerûen helyes étkezéssel nem tudsz összehozni. Nem szedni terhesvitamint, amikor hozzáférhetõ és még a genetikai betegségek megelõzésében is segít nekem kb.olyan, mintha létezne szemüveg/kontaktlencse, és egy nem jól látó nem hordaná, mert azt mondaná, minek az.

Teherbeesés elött is lehet toxoplazma szűrést csinálni? Háziorvos is írhat beutalót?

Legjobb válasz: Igen lehet, én már átestem rajta,természetesen + lett, mert a cicusunk abszolut lakásban tartott, így megkérdeztem egy állatorvost, hogy mennyire kell tartanom a fertõzéstõl, és azt mondta, hogy egyáltalán nem kell félni, a lényeg, hogy ne egyél nyers húst (fasírozott nyersen, nem szabad kóstolgatni), ha pedig cicád van akkor a párodnak kell az almot tisztítani, mert onnan lehet a fertõzést elkapni, nem magától a cicától.

Igen lehet, én már átestem rajta, természetesen + lett, mert a cicusunk abszolut lakásban tartott, így megkérdeztem egy állatorvost, hogy mennyire kell tartanom a fertõzéstõl, és azt mondta, hogy egyáltalán nem kell félni, a lényeg, hogy ne egyél nyers húst (fasírozott nyersen, nem szabad kóstolgatni), ha pedig cicád van akkor a párodnak kell az almot tisztítani, mert onnan lehet a fertõzést elkapni, nem magától a cicától.
Ja, azt elfelejtettem leírni, csak szakorvos adhat beutalót, háziorvos nem!

Fogamzásgátló tabletta szedése után lehet-e pharmatex tablettát szedni fogamzásgátlásra a teherbeesés előtt?

Babát szeretnénk a párommal, ezért most hagytam abba a Tri-regol tabletta szedését.

Legjobb válasz: Lehet használni, csak ne lepõdj meg, ha hamarabb összejön a gyerek, mint kellene. Ugyanis nem túl megbízható. Ha tényleg akartok várni 2-3 hónapot, akkor megszakítással kombináljátok. Szedhetsz mellette terhesvitamint, és szedjél is!

Lehet használni, csak ne lepõdj meg, ha hamarabb összejön a gyerek, mint kellene. Ugyanis nem túl megbízható. Ha tényleg akartok várni 2-3 hónapot, akkor megszakítással kombináljátok. Szedhetsz mellette terhesvitamint, és szedjél is!
Az én dokijaim (nõdoki, meddõségis doki) szerint nem kell várni. :-)
A kérdező hozzászólása: Kedves Manka68! Két oka van, hogy miért nem szeretném, ha hamarabb jönne a baba. Az elsõ, hogy idén kezdtem dolgozni és meg kell lennie a szülés elõtt a 365 nap biztosított napnak, amelybõl legalább 180 napot ténylegesen munkába kell tölteni (ha jól tudom). Az 1 évem meg csak jövõ év elején lesz, illetve idén õsszel a fele. :) A másik meg, hogy az orvosom is és az egyik egészségügyes ismerõsöm is azt mondta, legalább 2 hónapot várjak a gyógyszer befejezése után.
Szia! Én is sok rosszat hallottam már errõl a módszerrõl, viszont ha amúgy is babát szeretnétek, miért akartok védekezni? Miért lenne gond, ha 2-3 hónappal elõbb érkezik? A fogamzásgátló azonnal kiürül a szervezetbõl, nem kell várni utána semmit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a hozzászólást! Hát ezek után nem vagyok benne biztos, hogy a pharmatex annyira jó!
Érdekes mi 5 évig használtuk a pharmatexet és egyszer sem lettem terhes. Mikor akartuk a gyerekeket viszont 3x azonnal terhes is lettem. Mi az egybe tubusost használtuk. Kolléganõm vizsont a 6 adagost. Neki is besikerült egy gyerek úgy hogy még szoptatta a kicsit. Használj mellette pesszáriumot, nekem egyszer a nõgyógyász ezt tanácsolta.
Én 8 év után hagytam abba a Tri-regolt és mi is még várni szerettünk volna pár hónapot, kipróbáltuk mi is a pharmatexet, elsõ hónapban terhes lettem.A patikában is elég furcsán néztek rám mikor vettem de nem szóltak semmit. Terhes vitamint szedhetsz nyugodtan, én a fogigátlót cseréltem le arra.Én a gravidát választottam, mert abban van a legtöbb fajta vitamin és árban sem rossz. 9hkm
Fú de utálom én is azt a reklámot, mindig morgok is a férjemnek, hogy hogy hagyhatják ezt... Na mind1, ez nem megfelelõ védekezési forma, ennél még a megszakítás is jobb módszer, vagy használjatok gumit.
Én is emelett estem teherbe!Tehát én is csak megerõsíteni tudom az elõzõeket.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Sya, én sem ajánlom fogamzás gátlásra...nem ér semmit! Hidd el, tapasztalat :) (amit persze nem bánok), de tényleg nem megbízható!
Nem tudom, miért ajánlják, mindig fel is cseszem magam, mikor a TV-ben látom a reklámot. Nem csak a tabletta, semelyik nem megbízható. A pearl indexe magas, sokan esnek teherbe mellette. De megszakítással okés. Terhesvitaminban nem vagyok jártas annyira, de ha az orvosod az Elevitet ajánlotta, akkor szedd azt.
A kérdező hozzászólása: Nem túl megbízható? Akkor miért reklámozzák és ajánlják? Konkrétan ez a tabletta nem megbízható vagy összességében? Tudsz ajánlani terhesvitamint? Nekem az Elevit-et ajánlotta az orvosom.
Én a Pharmatex tabletta mellett lettem terhes, szóval szerintem ez nem jó mód védekezésre.

Teherbeeses elott nyugtatot lehet ini?

Minden este 2dl citromfu teat iszom elalvas elott.

Legjobb válasz: A citromfû tea nyugodtan iható akár terhesen is. Az éhséghez nem tudom, hogy van-e köze.

A citromfû tea nyugodtan iható akár terhesen is. Az éhséghez nem tudom, hogy van-e köze.

Teherbeesés előtt abbahagyott dohányzás olyan a babának, mintha nem is dohányozott volna a kismama vagy így is lehet kockázata, hogy előtte (akár hónapokkal is) dohányozott valaki?

Legjobb válasz: 1. válaszolónak üzenem h ha vki nagyon rá van szokva a cigire,és leteszi,és az elvonási tünetektõl sík idegbaj lesz meg remeg meg minden baja van,akkor az tényleg többet árt a sok idegeskedéssel a babának mintha elszívna naponta vagy hetente 1-2 szál cigit!ezt nekem orvos mondta,õ meg azért csak jöbban tudja!

1. válaszolónak üzenem h ha vki nagyon rá van szokva a cigire, és leteszi, és az elvonási tünetektõl sík idegbaj lesz meg remeg meg minden baja van, akkor az tényleg többet árt a sok idegeskedéssel a babának mintha elszívna naponta vagy hetente 1-2 szál cigit!ezt nekem orvos mondta, õ meg azért csak jöbban tudja!
az utolso valaszolonak igaza van az en baratnomnek is ezt mondta a dokija de nekem hala istenek mindketonel egy honapos voltam mikor sikerult letennem es semmit nem artott
Szerintem az a lényeg, hogy letetted a cigit. Nem hiszem, hogy baja lenne így, bár sajnos sokan még akkor sem tudják lerakni, mikor már terhesek. Azzal magyarázzák, hogy az rosszabb a babának, ha leteszik hirtelen. Na ne! Ez nem hiszem el. Én is cigiztem és le tudtam rakni, még baba se kellett hozzá. Sok sikert!
kockázat mindig van, de ebben az esetben nagyon kicsi.viszont ismerek olyan házaspárt, akik 4 évig vártak a babával, hogy addig tisztuljon valamennyit a szervezetük a dohányzás miatt. de nyugi, nem kockázatos.
teherbeesés elõtt fél évvel le kell rakni h teljesen kitisztuljon a szervezeted mire jön a baba!és akkor már szinte kockázatmentes!én is most vok leszokóban!:)
Ahhoz, hogy a szervezeted rendesen kitisztuljon minden méregtõl évek kellenek! Mihamarabb tedd le a cigit, ha babát szeretnétek! Drukk!
A kérdező hozzászólása: Köszi! AMúgy régebben volt 1 év amikor letettem, csak aztán újra rágyújtottam, de akkor nam voltak elvonási tüneteim.

A dufastont vagy az utrogestrant a ciklus mely napján kell elkezdeni? Teherbeesés előtt már tényleg lehet szedni?

A saját orvosom nem beszélt róla. (Most cserélem le). Az ügyeleten ajánlottak most a 2. spontán vetélésem után.

Legjobb válasz: A ciklus 2. felében már érdemes szedni, egy 28 napos ciklusnál a 17. napon kell elkezdeni, szedni a 28. napig, ha akkor negatív a teszt, abbahagyni. Ha pozitív, akkor folytatni. Sajnálom, ami történt. :(

A ciklus 2. felében már érdemes szedni, egy 28 napos ciklusnál a 17. napon kell elkezdeni, szedni a 28. napig, ha akkor negatív a teszt, abbahagyni. Ha pozitív, akkor folytatni. Sajnálom, ami történt. :(

Mennyi lehet az esélye a teherbeesésnek ha menzesz előtt kb 1-1, 5 héttel voltunk együtt, és a megszakításos módszert alkalmaztuk?

Leszólást nem kérek, tudatosan "védekeztünk" így, ugyanis nem probléma, ha jönne a kistesó. Köszönöm a választ!

Legjobb válasz: 50%. Bár az elõváladékban lehetnek életképes spermák,de ez nem minden férfinál fordul elõ- pl. Nálunk sem :-) Attól függ,milyen az életvitele a Párodnak (mennyit és mit dolgozik,mennyire stresszesek a mindennapok...) Ha az idõzítés rossz volt,akkor minimum 90 % az esélye annak,hogy babás lehetsz. Üdv: 3 lányos,18hkm

50%. Bár az elõváladékban lehetnek életképes spermák, de ez nem minden férfinál fordul elõ- pl. Nálunk sem :-) Attól függ, milyen az életvitele a Párodnak (mennyit és mit dolgozik, mennyire stresszesek a mindennapok...) Ha az idõzítés rossz volt, akkor minimum 90 % az esélye annak, hogy babás lehetsz. Üdv: 3 lányos, 18hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Villanyszerelõ-daru karbantartó a férjem. Pár nap, és kiderül, hogy lesz e tesó vagy sem. Végül is bármikor összejöhet egy baba, én pl menzesz alatt lettem terhes.

Mekkora esély lehet a teherbeesésre, ha az ovuláció előtt 1-2 nappal, illetve utána 1-2 nappal volt az aktus?

Csak azon a "bizonyos 14-dik napon" ágyazódhat be? Vagy csak akkor van rá a legnagyobb esély, de más napokon is megtörténhet?

Legjobb válasz: Ovuláció elõtt és ovulációkor van legnagyobb esély, azért mert ha már kiszabadult a pete kb. 24 óra múlva már használhatatlanná válik. A spermimuok meg elélnek kb. 2-3 napot (persze már hallottam 6 napról is, de azt nem hiszem)

Ovuláció elõtt és ovulációkor van legnagyobb esély, azért mert ha már kiszabadult a pete kb. 24 óra múlva már használhatatlanná válik. A spermimuok meg elélnek kb. 2-3 napot (persze már hallottam 6 napról is, de azt nem hiszem)
Nekem legtöbbször az a bizonyos nap 17-dikén van, úgyhogy esetleg egy hõmérõzéssel, nyálkafigyeléssel sokat tudhatsz meg magadról. Érdemes megnézned az alábbi oldalt. http://www.babatervezok.otthona.net Hasznos infokhoz juthatsz a kérdésedet illetõen is.
Szia! A legnagyobb esély a teherbeesésre a fent irt napok a legalkalmasabbak. A peteérés általában a 14. napon történik, a pete a megtermékenyülés után még 3-4 napig a petevezetékben tartózkodik, osztodik és növekedik. Lassan sodrodik a méh ürege felé, a méh üregébe érkezve a pete a nyálkahártyába ágyazodik. Tehát a beágyazodás nem a 14. napon van.
Szia!A PÉ a nõk 65%-ánál a ciklusuk 10.-17.napjáig esik(normál 28 napos ciklusnál), a maradék 35 % a ciklus 1.-napjától(akár vérzés alatt) 10.-napjáig, vagy akár 17.-naptól 28.napig ovulál. Hõmérõzés, PG-53 ovulteszt, önmegfigyelés, és megtudod, hogy mikor van pontosan PÉ-d.Beágyazódni a megtermékenyítéstõl számított 7.-10.napon ágyazódik be, ezért van az, ha valakinek 28 napos a ciklusa amibõl a 12.napon ovulál, akkor a terhesteszt már mensi elõtt 1-2 nappal is lehet pozitív.De ha valakinek 28 napos ciklusból a 20.napon van PÉ-je, akkor hiába tesztel mensi elsõ napján, neki még 99%, hogy nem lesz pozitív, ha terhes is, csak 4-5 nappal késõbb, mert nincs még elég HCG a szervezetében.Egy öreg róka

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!