Találatok a következő kifejezésre: Teherbe lehet menzesz (31 db)

Menzesz alatt könnyebben teherbe lehet esni?

Legjobb válasz: Nem. Hiszen a menzesz pont azért van, mert a 2 héttel elõtte kilökõdött petesejt nem termékenyült meg, így a menzesz alatt a méhnyálkahártya leválik. Nyilván akkor van a legnagyobb esély a terhességre, mikor az ovulácó van, azaz a következõ menzesz elõtt kb. 2 héttel. Nem lehetetlen menzesz alatt sem teherbe esni, mert elõfordulhat rendkívüli ovuláció, ill. akkor is elõfordulhat, ha rövid a ciklus és hosszú a vérzés. De alapvetõen menzeszkor (az elsõ pár napban) van a legkisebb esély a terhességre. De egyébként sem ajánlatos menzesz alatt szexelni.

Nem. Hiszen a menzesz pont azért van, mert a 2 héttel elõtte kilökõdött petesejt nem termékenyült meg, így a menzesz alatt a méhnyálkahártya leválik. Nyilván akkor van a legnagyobb esély a terhességre, mikor az ovulácó van, azaz a következõ menzesz elõtt kb. 2 héttel. Nem lehetetlen menzesz alatt sem teherbe esni, mert elõfordulhat rendkívüli ovuláció, ill. akkor is elõfordulhat, ha rövid a ciklus és hosszú a vérzés. De alapvetõen menzeszkor (az elsõ pár napban) van a legkisebb esély a terhességre. De egyébként sem ajánlatos menzesz alatt szexelni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszod .

Hogy lehet menzesz alatt teherbe esni?

Egy az,hogy hogy lehet peteérés? Meg egyáltalán hogy van gusztus ez alatt szexelni??

Legjobb válasz: Menzesz és menzesz között különbség van, van, akinek csak alig van valami, és azt is elfedi a hüvelyváladék. Nem muszáj, hogy akkor legyen a peteérés, a spermák jó körülmények között elélnek akár 6 napig is. (Ez ritka, de elõfordul.) (Tehát ha pl. valaki a 6. ciklusnapon szexel - menzesz utolsó napja, és a 11. napon van peteérése, ami szintén nem extrém eset, és elélnek a spermák 5 napig, és találkoznak a petesejttel, akkor az anyuka egy "menzesz alatti" együttlétbõl esett teherbe, és semmi szokásostól eltérõ nem volt.)

Menzesz és menzesz között különbség van, van, akinek csak alig van valami, és azt is elfedi a hüvelyváladék. Nem muszáj, hogy akkor legyen a peteérés, a spermák jó körülmények között elélnek akár 6 napig is. (Ez ritka, de elõfordul.) (Tehát ha pl. valaki a 6. ciklusnapon szexel - menzesz utolsó napja, és a 11. napon van peteérése, ami szintén nem extrém eset, és elélnek a spermák 5 napig, és találkoznak a petesejttel, akkor az anyuka egy "menzesz alatti" együttlétbõl esett teherbe, és semmi szokásostól eltérõ nem volt.)
Van, akit egyáltalán nem érdekel a vérzés (fõleg az utolsó 1-2 napon, amikor már nem számottevõ). Mi is így élünk, egyikünket sem érdekel akkor már. Az elsõ 1-2 napot szoktuk mellõzni. Ennek a lazaságnak köszönhetjük a babánkat is, mert a rendszeres menzesz ellenére sem félidõben volt ovum, hanem egy héttel korábban, és ha nem kezeljük ilyen lazán, el sem csíptük volna az ovut. Ha neked/nektek nem tetszik, nem kell csinálni. De ettõl még tény, hogy minden ember más, és ítélkezni felesleges.
Mi a menzeszem utolsó, 6. napján voltunk együtt, szinte már vérzésem sem volt. Ma már 2 éves az akkori együttlétbõl fogant kislányunk. :D

Mennyi lenne az esély a terhességre, ha egy adott nap hajnalban vagyunk együtt, egyáltalán nem védekeznénk, és másnap délután megjönne a menzeszem? Tudom h bármikor teherbe lehet esni, de ilyenkor ugy tudom nem sok esély van rá.

Legjobb válasz: 50-50%. Vagy terhes leszel, vagy nem, mivel tényleg bármikor teherbe eshet az ember és nem tudod van e éppen érett petesejted. Vagy van vagy nincs. Ismerek több olyan csajt is, aki menzesze elõtt, vagy után egy-két nappal szeretkezett a pasijával és láss csodát, jött a baba. Persze középidõben a legesélyesebb a baba, de aki nem védekezik, mindíg készüljön fel arra, hogy terhes marad. Szóval, ha nem szeretnél még gyereket, akkor jobb ha védekezel. Az esetek többségében pont olyankor jön össze a gyerek, amikor nem akarják, még mások évekig próbálkoznak és semmi. Okot nem tudom...

50-50%. Vagy terhes leszel, vagy nem, mivel tényleg bármikor teherbe eshet az ember és nem tudod van e éppen érett petesejted. Vagy van vagy nincs. Ismerek több olyan csajt is, aki menzesze elõtt, vagy után egy-két nappal szeretkezett a pasijával és láss csodát, jött a baba. Persze középidõben a legesélyesebb a baba, de aki nem védekezik, mindíg készüljön fel arra, hogy terhes marad. Szóval, ha nem szeretnél még gyereket, akkor jobb ha védekezel. Az esetek többségében pont olyankor jön össze a gyerek, amikor nem akarják, még mások évekig próbálkoznak és semmi. Okot nem tudom...
Leírom részletesen, mi történne a legrosszabb esetben (persze ha nem akartok babát, akkor a legrosszabb esetben). A vérzés elõtt - nevezzük a 0. napnak - szeretkeztek, sperma kerül a hüvelyeden és méheden át a petevezetékedbe. Itt 2-3 napig biztos életképes, de találtak már 8 nap elteltével is élõ hímivarsejtet a petevezetékben, és történt már fogantatás az aktus után egy héttel is: http://kiwu.winnirixi.de/gluckstreffer/1111.jpg (aktus a 9. napon, ovuláció a 16. napon, pozitív terhesteszt a 30. napon.) Szóval a hímivarsejtek ott vannak a petevezetékben, és várakoznak. Egy hetük van arra, hogy közben találkozzanak egy frissen kiszabadult petesejttel ugyanott. Ez pedig elõfordulhat: bármikor lehet ovulációd, elég hozzá egy jó orgazmus, de olyan is van, amikor egyszerûen csak korai ovuláció van, a petesejt a ciklus elején érik meg és szabadul ki, ennyi. tegyük fel, hogy neked az 5. napon van egy váratlan, spontn vagy korai tüszõrepedésed. A pete kiszabadult a tüszõbõl, megtermékenyült a petevezetékben, és még kb 5 napig itt várakozik, osztódik. Közben a visszamaradt tüszõ progeszteront termel, ez az a hormon, ami újból felépíti a méhnyálkahártyát és alkalmassá teszi az embrió befogadására. Mire a magzatkezdemény megérkezik a méhben, hogy a 7-12. nap között beágyazódjon, a vérzés már rég lezajlott, és a méhnyálkahártya ismét vastag és erõs. A magzatkezdemény beágyazódhat, és létrejöhet a terhesség. Az elõbb leírt folyamatnak persze nagyon pici az esélye, és sok mindennek kell egyszerre teljesülnie hozzá, de az esély rá korántsem nulla. Elég sok nõ esik teherbe így ahhoz, hogy kijelenthessük: ha nem akartok babát, mindig védekezni kell, akkor is, ha úgy gondoljátok, hogy most épp nem vagytok termékeny idõszakban. Ez a vérzés utáni idõszakra fokozottabban igaz!

Könnyebben teherbe lehet esni, pár nappal menzesz elõtt?

Legjobb válasz: A legkönnyebben kb 14 nappal menzesz elõtt lehet, plusz-mínusz 3 nap. A többi napon elég kicsi az esélye.

A legkönnyebben kb 14 nappal menzesz elõtt lehet, plusz-mínusz 3 nap. A többi napon elég kicsi az esélye.
Nem.
nem
Nem. A ciklus közepén, a két menstruáció közötti félidõben van a legtöbb esély normál ciklus esetén.
Biztos, hogy nem. Az ovu általában középidõben van, a petesejt kb. 24 óráig megtermékenyíthetõ. Ráadásul idõ kell neki, hogy elvándoroljon (legalább 7 nap). Biztosan volt már rá példa, de szerintem még a ciklus elején is könnyebb teherbe esni, mint nagyon a végén.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Késik es azt hittem terhes vagyok.
1-es vagyok. Kiegészítem, amit írtam. Nem kónnyebb teherbe esni, de nem is lehetetlen.

A terhesség tünetei aktus után mennyivel jelentkezhetnek? Menzesz alatt teherbe lehet esni? (félre ne értsetek, nem bajba jutott kamasz vagyok, nincs félelem )

Csak érdekelne, kinek hogy volt. Volt akinek sikerült úgy, hogy menzesz id?ben hozták össze?

Legjobb válasz: Az egyik barátnõm esett mensi alatt teherbe, 14 nap minimum kell, hogy tünetek jelentkezzenek, ha terhes vagy az aktus után.

Az egyik barátnõm esett mensi alatt teherbe, 14 nap minimum kell, hogy tünetek jelentkezzenek, ha terhes vagy az aktus után.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :)
Legelsõ tünetek ktus után 7-10. naptól jelentkezhetnek, mert akkor ágyazódik be a megtermékenyített petesejt és kezd el termelõdni a hacg, ami a terhességi tünetekért IS felelõs. Menzesz alatt is teherbe lehet esni, én direkt megkérdeztem egy nõgyógyászt errõl, azt mondta nekem, h a közhiedelem az, h ilyenkor nem. Viszont ahogy elindul a menzesz, a méhnyálkahártya azonnal kezd visszaépülni, tehát ha a pete talál egy megfelelõ területet, ahova be tud ágyazódni, "gyökeret" ver, nem zavarja a mensi :) az is iga, h ennek kevés az esélye, de nem lehetetlen.
Saját tapasztalatból: lehet teherbe esni mensi alatt. Nekem a 4. napján sikerül. Nem sok az esélye, de nekünk így jött össze. 25 hetes kismama
ezektõl nem lehet vérezgetés, én terhesen szedtem ezeket...annak vmi más oka van, sztem dokihoz menj el.Tuti nincs baba?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget. Dokinál voltam a múlt héten (akkor éppen megvolt és nem gondoltam, hogy ilyen hosszú ideig tart)ultrahangon is megvizsgált és nem talált semmit.

Menzesz nélkül is teherbe lehet esni?

Tehát a helyzet a következő... nem menstruálok, (illetve másfél éve egyszer mintha véreztem volna.... de az is tartott kb 2 napig) és lefeküdtem a barátommal. Először használtunk gumit, majd a következő alkalommal már nem volt neki és úgy akarta. A pillanat hevében betette gumi nélkül, ám nem hagytam neki hogy folytassa, tehát az aktus tarthatott vagy 2 percig (se....) Kérdés, hogy lehetek e így terhes?

Legjobb válasz: Lehetni lehet... Mi van ha épp most jönne meg elõször éppenséggel...... Amúgy lassan nem kellene orvoshoz fordulnod a mensi hiányával?

Lehetni lehet... Mi van ha épp most jönne meg elõször éppenséggel...... Amúgy lassan nem kellene orvoshoz fordulnod a mensi hiányával?
Nagy az isten állatkertje. Minden lehetséges. Bár az esélye kicsi. Hány éves vagy? Szõrös már a puncid?
A kérdező hozzászólása: 16 éves vagyok, és.... igen az.
Ettõl még nem valószínû, hogy terhes leszel, mert még peteérésed sincs. Ha lenne, akkor se tuti, hogy ennyi elegendõ lenne hozzá.. menj orvoshoz, mert nem normális hogy ennyit menstruálsz..
Én már csak azt nem értem, ha valakinek még a teste sincs felkészülve a nemi életre, akkor miért szexel? Vagy miért nem megy orvoshoz és deríti ki az okát? Amúgy igen, lehet terhes az is, aki még nem menstruál. Mert nem lehet tudni, hogy nem-e éppen akkor volt meg a peteérés, amit menzesz követett volna, de mivel teherbe esett, így nem lesz menzesz. De baba igen. Nagyon ritka eset, de elviekben nem kizárható. A megszakítás meg nem védekezés. Nyilván sokkal kisebb az esélye annak, hogy így terhes lesz valaki, mintha belé élveztek volna, de sokkal nagyobb az esélye a babának, mintha védekeztek volna. Szóval menj el szépen az orvoshoz és derítsék ki az okát, hogy miért nem menstruálsz még 16 évesen!

Szoptatás alatt akkor is teherbe lehet esni, ha szülés után még nem jött meg egyszer sem a menzeszem? Többi lent.

9 hónapos a kislányom, intenzíven napi 4x szoptatom. Mensim még nem volt a szülés óta, viszont pár napja vmi mozog a hasamban. És pár hete nagyon kemény a székletem, és ez a korábbi terhességem alatt is így volt. Létezik, hogy terhes vagyok? Persze, csinálok majd tesztet, de még nem jutok el a patikába..

Legjobb válasz: Létezhet, nekem így jött a második, 8 hós volt a kisfiam akkor, és még szoptattam. A teszt majd biztosat mond, majd megírod az eredményt?

Létezhet, nekem így jött a második, 8 hós volt a kisfiam akkor, és még szoptattam. A teszt majd biztosat mond, majd megírod az eredményt?
Igen, hiszen az elsõ peteérésnél is megtermékenyülhet, és beágyazódhat, akkor nincs menzesz, mert kimarad az elsõ, ami megjönne. Mindenképp tesztelj!
Igen, lehetséges. Csinálj tesztet. Hogyan védekeztetek?
A kérdező hozzászólása: Persze, mindenképp megírom mizu. Óvszerrel, de sztem nem a legelejétõl...
A peteérés megelõzheti az elsõ vérzést, és akkor igen. (Van, akinek vérzéssel indul a ciklusa, és csak utána lesz peteérése is)
Én sem véreztem a 2 gyerekem között. 6 hós volt a lányom, mikor a fiammal teherbe estem.
csináltál tesztet?
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, nem voltam azóta netközelben. Csináltam, nem vagyok várandós. Sima bélmozgás lehetett.. Köszönöm mindenkinek!

Menzesz után könnyebben teherbe lehet esni? Babát szeretnénk.

Legjobb válasz: nem értem gyereket akarsz, még sem tudod hogyan kell? a szex kevés hozzá, de látom azt sem tudod hogyan kell, ne ide írj ki, hanem a netet használd vannak oldalak leírják mit és hogyan csináld N

nem értem gyereket akarsz, még sem tudod hogyan kell? a szex kevés hozzá, de látom azt sem tudod hogyan kell, ne ide írj ki, hanem a netet használd vannak oldalak leírják mit és hogyan csináld N
Ovulációnál lehet teherbe esni általában. Ami a ciklusod közepén kellene megtörténnie. Tehát ha a ciklusod 28 napos, akkor elvileg a 14.ik nap körül jelentõsen nagyobb a teherbeesés valószínûsége.
Szívbõl kívánom neked! :) és köszönöm :) )
A kérdező hozzászólása: Sok szerencsét..:) Remélem nemsokára gondolkozhatok a babám nevén...:)
Szerintem igen, érzi, de nem tudom. Én ma vagyok peteérés után 9 nappal, 7. napon szurkált az alhasam, lehet, hogy beágyazódás volt :) ma annyira fáj a fejem, hogy megõrülök..aludni nem tudok..remélem, hogy baba van a dologban :) kb 4 nap mulva kell megjönnie, ha nem akk 2-3 nap késés után tesztelek :) )
A kérdező hozzászólása: De már annyira akarjuk.. Ha valaki mensi közben esik teherbe az ugyanugy érzi a terhesség tüneteit? Nekem reggelente van egy kis hányingerem meg fáradékonyabb vagyok a megszokottnál, de lehet hogy csak beképzelem.. A Menstruációm elsõ napján( amikor megjött) reggel szeretkeztünk a párommal persze gumi nélkül... rá egy negyed órára meg megjött.. ne tudd meg mit éreztem...:(
Nem szabad! :) próbálj másra is gondolni :) 2 hónap még nem olyan sok idõ, van akinek 2 éve nem jön össze..de tényleg ne stresszelj rajta, mert az is lehet, hogy azért nem jön..
A kérdező hozzászólása: Mi már 2 hónapja próbálkozunk a babán, de még semmi.. És igen, kétnapnta szeretkezünk, sõt van olyan is hogy 3 naponta.. De még semmi... Lehet hogy nagyon rá stresszelek...:(
Én nem egy olyanról hallottam, hogy mensi alatt lett valaki terhes...és egy kisbabó az maga a csoda..nem gond és teher..próbálkozzatok 2 naponta..vagy mérd a hõdet, ovulációs teszt..mi is a babán dolgozunk :) ) sok sikert! :)
A kérdező hozzászólása: Aki me, akar ide irni az nem tegye.. Köszi!
A kérdező hozzászólása: Egy baba a világon a legcsodálatosabb dolog, IGEN babát akarunk...:) 22.én jött meg , 26.-án múlt el...
A kérdező hozzászólása: :)

Menzesz utáni 3. napon teherbe lehet esni? Mennyi a valószínűsége hogy igen?

Legjobb válasz: Nekem sikerült, de terveztük. Tehát nálam 100% volt. Amúgy kicsi, de nem lehetetlen.

Nekem sikerült, de terveztük. Tehát nálam 100% volt. Amúgy kicsi, de nem lehetetlen.
nekem spontán peteéréssel sikerült a menzesz utáni elsõ nap :) lehetséges természetesen, olyat is hallottam már, hogy valaki a menzesz alatt esett teherbe
attól függ milyen hosszú amenstruációés milyen hosszú a ciklusod. Ésmeddig élnek a spermiumok. ha van 5 napos menstruáció, +3nap az már 8. A spermiumok 3 napid simán elélnek, (de nem ritka az 5 nap sem), de ha 3 nappalszámolunk akko 11. nap. egy rövidebb ciklussal ez simán lehet peteérés napja
A kérdező hozzászólása: 30 naposak a ciklusaim a menstruáció 5-6 napos, remélem igen mert nagyon szeretnék babát
Elsõ vagyok, nekem 35 napos ciklusaim voltak.Spontán peteérés bármikor lehet, de ennek kicsi az esélye azért. Próbálkozzatok, hátha. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!