Találatok a következő kifejezésre: Teherbe lehet ha (291 db)

Már régóta gyötör a kiváncsiság! Egy lányt csak akor lehet teherbe ejteni ha meg volt az élete első mensie?

És ha nem volt meg olyan 9 éves a lány és szegényt meg erőszakoják lehet terhes? LEHET ÚGYE? ez csak egy kérdés.

Legjobb válasz: Ha egy lány nem menstruál, akkor nem is tud teherbe esni. Azért nem menstruál mivel nincs peteérése, és peteérés nélkül nem lehet teherbe esni. Az viszont elõfordulhat, hogy pont mikor egy még nem menstruált lánynak az elsõ peteérése van, akkor teherbe essen.

Ha egy lány nem menstruál, akkor nem is tud teherbe esni. Azért nem menstruál mivel nincs peteérése, és peteérés nélkül nem lehet teherbe esni. Az viszont elõfordulhat, hogy pont mikor egy még nem menstruált lánynak az elsõ peteérése van, akkor teherbe essen.
Nem tudom az elsõ két válaszadó tisztában van-e azzal, hogy ELÕSZÖR van ovuláció, majd utána két héttel a vérzés. Ergo az elsõ vérzés ELÕTT teherbe lehet esni. Bár hozzáteszem, hogy ált. az elsõ vérzések elõtt nincsen ovuláció, de ez nem törvényszerû.
Ha még nem jött meg neki, akkor nem lehet terhes. De aki olyannal kezd, akinek még nincs meg, azzal azért tennék olyat, ami miatt behozná az elmaradt vérmennyiséget:)
Ha nem volt menszesze, nem lehet terhes..
A kérdező hozzászólása: És akor akik a hiradóba voltam 9évesen az lett, és nem volt meg neki. Akor ez hogy van?
A kérdező hozzászólása: volt
Az elsõ menstruáció elõtt sem lehet védekezés nélkül szexelni, mert lehet, hogy éppen akkor van az elsõ peteérés, és már kész is van baba.

Pettingnél úgy esel csak teherbe ha egy adag sperma van a kezeden? És esetleg a hüvelyre való sperma ráfolyásától is teherbe lehet esni?

Legjobb válasz: Nem gyakori, de elõfordulhat, amint már elõ is fordult. Estek már teherbe szûz lányok pettingtõl, kis "játéktól", úgy, hogy nem volt behatolás. Volt olyan 12 éves szûz terhes lány, aki azt se tudta, mi a közösülés, mégis sikerült teherbe esnie... Ne kísértsétek a sorsot, mert lehet, hogy ti lesztek a következõk. Ha nem akartok babát, akkor minden egyes alkalommal védekezzetek! Akkor is, ha azt gondoljátok, hogy a lány épp nem termékeny, mert pl épp menstruál.

Nem gyakori, de elõfordulhat, amint már elõ is fordult. Estek már teherbe szûz lányok pettingtõl, kis "játéktól", úgy, hogy nem volt behatolás. Volt olyan 12 éves szûz terhes lány, aki azt se tudta, mi a közösülés, mégis sikerült teherbe esnie... Ne kísértsétek a sorsot, mert lehet, hogy ti lesztek a következõk. Ha nem akartok babát, akkor minden egyes alkalommal védekezzetek! Akkor is, ha azt gondoljátok, hogy a lány épp nem termékeny, mert pl épp menstruál.
nem értem h h jön a teherbeeséshez egy adag sperma a kézen?ez egy új fajta teherbeesési mód?vagy mi?komolyan néhány ember akkora óltári nagy hülyeséget tud kérdezni h csak úgy lesek h ilyen tudatlan emberek is vannak a földön!már bocs!
Elösször is, akkor is teherbe eshetsz, ha a keze helyett a nyelvén van a sperma! Ezt nem hagyhattam ki! Ha valaki ilyen hülye kérdést tesz fel, majd kikéred magadnak, hogy nem nõgyógyász válaszol, annak nem csak a kérdése hülye. Szerinted a nõgyógyászok egy public fórumon ülnek és válaszolgatnak naphosszat?
A kérdező hozzászólása: Azt kérhetem, hogy egy nõgyógyász fejtse is ki az esélyeket bõvebben, köszönöm!
Akkor légyszíves emelkedj fel a net elõl és fáradj el egy nõgyógyászhoz, mert itt laikusok vannak. Én egy háziorvos praxisából tudok tapasztalatokat mondani: 3 olyan tinivel is találkozott, aki szûzen lett terhes, behatolás nélkül. Azaz vagy csak a hüvelyére került a spermából, vagy pedig kézzel a hüvelyén belülre. Nyilván nem ez az általános, hanem a szabály alóli kivétel, de semmiképpen sem lehetetlen.
A kérdező hozzászólása: Megkérdeztem, nem fogok ilyenért elmenni a nõgyógyászhoz! Egyébként meg nem tudom miért kell ilyen gusztustalanul válaszolni, van aki kedvesen tud írni, valaki bunkón és az ujjon lévõ spermára gondoltam.

Most akkor teherbe lehet esni akkor is ha valaki foggátlót szed vagy nem?

Elvileg 99%os biztonság.

Legjobb válasz: Ez is olyan, minthogy óvszer használtat közben is teherbe lehet esni. Ha valaki nem megfelelõen szedi a tablettát, akkor teherbe eshet. Vagy esetleg akkor, ha a doki nem megfelelõ hormontartalmú készítményt ír fel, de ez már az elején kiderül. Azért írják, hogy 99%-os a védelem. Az óvszernél is ugyanennyi, mert az is kiszakadhat, lecsúszhat és a lány teherbe eshet.

Ez is olyan, minthogy óvszer használtat közben is teherbe lehet esni. Ha valaki nem megfelelõen szedi a tablettát, akkor teherbe eshet. Vagy esetleg akkor, ha a doki nem megfelelõ hormontartalmú készítményt ír fel, de ez már az elején kiderül. Azért írják, hogy 99%-os a védelem. Az óvszernél is ugyanennyi, mert az is kiszakadhat, lecsúszhat és a lány teherbe eshet.
szzerintem 99% az elég biztos, csak az a lényeg hogy mindigegy idõben vedd be és ne késs még 10percet semé s akor tuti nem lesz baba :D
Azért az elõzõ választ ne vegyük szentírásnak. Nem biztos, hogy megfelelõen szedte a gyógyszert. Itt is láttam már olyan kérdést, hogy nem szedtem rendszeresen, ez baj??? Ha odafigyelünk arra, hogy betartsuk a tájékoztatóban leírtakat, akkor szerintem nem lehet baj. Nem kell folyton arra gondolni, hogy mi lesz ha mégis teherbe esel.
Ha kétségeid vannak, kérdezz meg egy nõgyógyászt. Amúgy Jézus meg elvileg mindenféle szex nélkül született, szóval még az önmegtartóztatás sem 100% :)
3. válaszolónak: Talán rendesen kellett volna szedned a tablettát, és odafigyelni a szabályokra, akkor most biztos nem lennél terhes! Az óvszerre én nem mondanám, hogy 99 %, max. 50%.
szia. én 21 éves vagyok, és 3 hónapja kezdtem el a tabit szedni, és hát mit ne mondjak, itt ülök 6 hetes terhesen.Ennyit a 99% védelemrõl:S A tabi semmire való.
Nem kell bevenni 2tablettát az nem jó, nincs is benne a tájékoztatóban.
Én már féléve szedek fogamzásgátlót és bennem is voltak olyan gondolatok, hogy mi van, ha teherbe esek így 19 éves fejjel... Viszont a 2. válaszolótól kérdezném, hogy milyen 10 percrõl beszél?? Nem másodpercre pontosan kell szedni a gyógyszert! Az tény, hogy mindennap kb ugyan abban az idõpontban kell bevenni, de ha esetleg ne adj isten elfelejtené bevenni és nem telt el több, mint 12 óra, akkor sem lehet még gond!! Szóval erre oda kell figyelni. Nah meg ami még fontos, hogy ha esetleg a gyógyszer bevétele 4 órával hasmenés, vagy hányás jelentkezik, akkor érdemes bevenni egy újabb szem gyógyszert. Ugyanis 4 óra kell felszívódásához. Már velem elõfordult ilyen! De valóban nagyonn agyon pici az esélye annak, hogy teherbe ess. Mivel már 3 hónapja szeded, ezért a 7 napos szünetben sem kell vigyáznid, ugyanis a gyógyszer akkor is véd!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat. amúgy ha nem lenne szinte 100%os védelem akkor lehet hogy ajánlana még a doki mellé óvszert is vagy valamit nem? mert úgy hallottam hoyg valami 3as funkciója van.
3.válaszólónka üzenem, hogy bizonyára nem mindig ugyanabban az idõpontban vetted be vagy nem jót írt fel a dokid.Amugy megnem hülyeség a tabi, ne hidd el kérdezõ, Sok jó hatása van:szabályozza a mensit meg rövideb is lehet a mensi, véd baba ellen.....
Nem azt mondtam, hogy kettõt kel bevenni...... Hanem ha bevetted a gyógyszert és 4 órán belül erõs hasmenés ill. hányás jelentkezik, akkor nem szívódott fel rendesen! Tehát ilyen esetben vagy beveszel egy újabb tablettát, vagy oda figyelsz és 1 hétig gondoskodsz a kiegészítõ fogamzásgátlásról!! Ha kell megkeresem neked a tájékoztatóban!

Szüzesség elvesztésekor ha nem védekezünk teherbe lehet esni? Mikor lehet észre venni a terhesség első jeleit?

vagyis mi védekeztünk de félek hogy kiszakadt a gumi.egyébként 16 vagyok...

Legjobb válasz: persze,hogy teherbe lehet esni...ha mar van menstruaciod akarmikor teherbe eshetsz ha nem vedekezel...a szuzessegnek semmi koze nincs ehhez....

persze, hogy teherbe lehet esni...ha mar van menstruaciod akarmikor teherbe eshetsz ha nem vedekezel...a szuzessegnek semmi koze nincs ehhez....
Ha volt aktus, és fõleg ha a fiú "bent" élvezett, bármikor lehet teherbe esni. A terhességet kb. 2 hét után ki lehet mutatni a patikában (vagy akár a tesco gyógytermékes részlegében is láttam) kapható terhességi gyorstesztekkel (van pár száz ft-ért, meg drágábban is) Ha a felhelyezéskor vigyáztatok a hegyes körmökkel, gyûrûkkel, stb., és maradt elég hely a végén (tudod, össze kella legvégét csippenteni "spermazsáknak", levegõ ne maradjon benne, bár egy kicsi nem baj, és úgy feltekerni a kotont, lehetõleg a körömmel nem hozzáérve) akkor azért nem szakad ki olyan könnyen az a gumi.
Akár szûzen is teherbe lehet esni. Az a hártya ugyanis lyukas.
Igen igy is teherbe tudsz esni de a jelei esetleg 1-2hétel az aktus után jelentkeznek akkor vehetsz tesztet is hogy tudd hogy esetleg terhes vagy-e?
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!
És ha a pasi egyáltalán nem élvez el? akkor is lehet? ( ha kb 2 percig van "benne"??
1: IGEN! 2: nem kell 2 perc. 2 lökés elég, ha jött egy kevés sperma is. Az meg jöhet, messze az elélvezés elõtt is.

Ha az elovaladektol ugyanugy teherbe lehet esni mint egy adag ondotol akkor emberek millioinal miert valik be ez a vedekezesi modszer?

mar en is kiprobaltam a baratommal,eddig nemvolt semmi baj,de mi valahogy megis aggodunk.utaljara peldaul mar 72 oras tablettat is vettem be hogy minden biztos legyen.en egyenlore biztos nemfogok igy vedekezni.

Legjobb válasz: Hogy tudsz ilyen kérdést feltenni? Mondjuk, nem mindenki esik könnyen teherbe, nem minden férfinak uolyan az o....ója stb stb. Sokaknak beválik, mert lehet, hogy egyébként sem eshetnek könnyen teherbe, de hallottam én sok olyan emberrõl, aki egy idõ mulva terhes lett. Szerinted a 72 órás tabletta olyan jó, kb egy hónapig jól összezavarja a hormonjaidat és várhatod, hogy mikor jön meg. Szóval te csak védekezz normálisan.

Hogy tudsz ilyen kérdést feltenni? Mondjuk, nem mindenki esik könnyen teherbe, nem minden férfinak uolyan az o....ója stb stb. Sokaknak beválik, mert lehet, hogy egyébként sem eshetnek könnyen teherbe, de hallottam én sok olyan emberrõl, aki egy idõ mulva terhes lett. Szerinted a 72 órás tabletta olyan jó, kb egy hónapig jól összezavarja a hormonjaidat és várhatod, hogy mikor jön meg. Szóval te csak védekezz normálisan.
Ha bízol a megszakításos módszerben, akkor miért vettél be a múltkor egy 72 órás tablettát? Az a baj, hogy legtöbben azt hiszik, hogy a 72 órás tabletta a megelõzésre van! Pedig nem! A legtöbben mégis úgy kapkodják be, mint a tic-tac-ot! Ahelyett, hogy szednének rendes fogamzásgátlót!
mert nem válik be. Egy fogamzásgátló módszer eredményessége nem azon múlik, hogy hányan nem esnek teherbe, hanem azon, hogy hányan igen. A két dolog koránt sem ugyanaz. Ha mondjuk a semmielyen módon nem védekezõk esetén 1000 párból mondjuk 250 esik teherbe, akkor egy fogamzásgátló módszer aminél ez a szám 150 koránt sem tekinthetõ jónak, fõleg nem egy olyannal szemben, aminél a teherbe esõk száma teszem azt 3.
(õõ a 72órásnak nem az a lényege, hogy egybõl megjöjjön? egyszer szükségem volt rá, és rögtön másnap megjött, iszonyú görcsök közepette. bár az igaz, hogy fölborít mindent úgy hirtelen.)
Mert nem "ugyanúgy". Sokkal kisebb az esélye. Csak te elõre nem tudhatod, hogy melyik típushoz tartoztok. Van olyan nõ, aki már akkor gömbölyödik, ha ránéz egy fiúra. Mást meg gyömöszölhetnek reggeltõl estig, elörõl és hátulról... a fiúnál ugyanez, fordítva. Még sok mástól is függ.

Valóban nem lehet teherbe esni, ha nő nem élvezz el?

A párom és én 1 hónapja vagyunk együtt és most került sor a szeretkezésre is... Nagyon kívántuk már egymást és tudom, hogy felel?tlenség volt, de nem védekeztünk... Úgy gondoltam, majd el?tte kihúzza, bár tisztába vagyok hogy az el?váladéktól is lehet baba... A gond ott van, hogy éppen csak berakta és elélvezett belém... Valahol megértettem azt mondta rég volt n?vel. Utána a nap folyamán megkívántuk egymást, de akkor is épp hogy elkezdtem mozogni és elment és újra belém élvezett nem értem miért nem vette ki... Tudom olyankor nehéz, és az igaz nekem lehetett volna több eszem n? létemre. Beszéltünk err?l és ? azt mondta, ha véletlenül bab lenne bel?le, akkor ? szeretné megtartani. Ezek után úgy érzem szándékosan élvezett belém... De a párom azt is mondta, hogy ? úgy tudja, hogy ha n? közbe nem élvezz el, akkor nem eshet teherbe, én úgy tudom ez nem így van, vagy tévednék? Remélem tudtok írni választ...köszi! A "felel?tlenség volt" és ehhez hasonló válaszokat mell?zzétek, tisztába vagyok vele, hogy hibát követünk el!

Legjobb válasz: A teherbe esésnek semmi köze a nõi orgazmushoz. A férfi orgazmushoz sokkal inkább. Nagyobb eséllyel esik teherbe a nõ, ha elélvez a pasi, minthogy csak elõváladék kerül a hüvelyébe.

Hát egy hónap után már az is felelõtlenség volt hogy lefeküdtél vele, persze nem tudom hány éves vagy de 2x óvszer nélkül? Hát nem tudom szerintem eléggé valószínû hogy terhes leszel, és ne gondold azt egy percig sem hogy egy ilyen pasiban megbízhatsz szerintem, amilyen tudatlan (ezek alapján)azt sem tudja mire vállalkozik, egy gyerek nem 2 forintjába fog kerülni, és gondolom nem az orvosira jár.XD
Úristen, remélem nem komoly kérdés. Simán lehetsz terhes, ennek semmi köze, hogy neked van-e orgazmusod! Ha benne vagy az idõben, amint lehet irány 72 órás tablettáért! 1 hónap után nem lenne szerencsés egy baba, szinte biztos, hogy elõbb utóbb otthagyna a párod. Hisz ennyi idõ alatt nem is ismerhetett meg rendesen, és valószínûleg meg is ijedne a hirtelen ölébe szakadt felelõsségtõl! Drukkolok, hogy ne legyen "baj"!
Nagyon fiatalok és tapasztalatlanok lehettek még. Szerintem rohanj 72 órás tabiért amíg nem késõ.
most ez valami vicc? igen terhes leszel a párod meg ne a babát tartsa meg, hanem a maradék eszét istenem milyen emberek vannak
A párod ostoba, vagy csak annak tetteti magát. A férfiak ki tudják venni, ha ki akarják. Nyilván [email protected], hogy teherbe is eshetsz, utána vállaltok egy gyerket és te hordozod a testedben, gondoskodsz róla, szülöd meg, teremtesz otthont, neveled föl. Lehet, hogy õ addig meg már messze jár. Mellesleg arra éppenséggel nem gondoltál, hogy a nemi erõszakot elszenvedett nõk (viszonylag magas) százaléka, hogy esik teherbe a megerõszakolójától? Biztos elélvez, mi? Egyszóval hülyeség. Magadnak okoztad a bajt.
Igen terhes lehetsz akkor is, ha nem élveztél el. 72 órás tabi? Mennyire veszélyes napon voltatok együtt? Legalább termékeny napodon? Hát… csoda, ha nem leszel terhes, én mindenesetre szurkolok, hogy szerencséd legyen! Legközelebb legalább te figyelj oda jobban! Megkérdezhetem hány éves vagy?
Lehetett volna legalabb annyi eszetek, hogy masodjara vedekeztek! Szerintem pedig meg sose lehetett novel az illeto, ha rogton elelvezett meg masodjara is! Es gondolod, hogy 1 honap eggyuttjaras utan gyereket vallalna? Nehez elhinni! Persze sok ferfi konnyen mondja ezt, aztan megfutamodnak!
A teherbe esésnek semmi köze a nõi orgazmushoz. A férfi orgazmushoz sokkal inkább. Nagyobb eséllyel esik teherbe a nõ, ha elélvez a pasi, minthogy csak elõváladék kerül a hüvelyébe.
utolsó vagyok: a követ el hibát és a többit a védekezésre gondoltam, nem általánosan. mielõtt valaki megszól :)
A nõi orgazmusnak SEMI köze nincs a teherbe eséshez, nagyon rosszul tudjátok. Remélem tudod, hogy kb 80% az esélye annak hogy terhes vagy ( ha a menstruációs cikus középidejében vagy...ha nem akkor vmivel kevesebb), a helyedben amint tudok rohannék 72órás tabit venni(ha nem akartok gyereket), ha az elsõ aktus 72 órán belül volt. Nem is tudom, hogy lehetnek emberek ennyire felelõtlenek. Maga a kérdés nagy tudatlanségra vall a sexualitás terén, bocs. 22/f
De, teherbe lehet esni. Ja és: ez felelõtlenség volt!
80%??? Ezt honnan vetted? Ugye tudod, hogy ha két teljesen egészséges ember egy egész évig rajta van a gyereken, akkor annak 80% az esélye, hogy összejön.
Ne haragudj, de én nem hiszem, hogy ez egy komoly kérdés, szerintem csak unatkozol és röhögni akarsz. Ha mégsem, akkor nagyon sajnállak, egyrészt azért mert ilyen buta vagy, és a szerencsétlen gyerek miatt remélem, hogy nem vagy terhes, másrészt mert a pasid szerintem az imbecill kategóriát súrolja. Ma még bõven van idõd a 72 órás tabi után menni. Cselekdj amíg nem késõ, nektek ( és fõleg a párodnak) nem való gyerek. Aki ennyire primitív, annak isten ellen való vétek gyereket vállalni. Legalább neked legyen eszed.
A kérdező hozzászólása: Sajnos valós a kérdés. Én is bánom és félek, hogy így történt, de az vesse rám az elsõ követ, aki nem volt még úgy hogy nem védekezett. Másodjára még nagyobb hiba volt. Nem okolom a párom, hisz két emberen múlik. A 72 órás tablettát nem vehetem be...az most mindegy hogy miért. Amúgy meg nem kell minden férfit egy kalap alá venni, hogy biztos elhagy...Köszi azért a válaszokat, bár nem nyugatot meg... Én voltam a hibás!
Hát szerintem senki nem vette egy kalap alá a pasikat, csak azt a pasit aki ennyire felelõtlen, és ez ebben az esetben a tiéd. De mért nem veheted be a tabit?
Én csak azt nem értem, hogy igen, talán mindenkivel elõfordul (speciel velem még nem), hogy követ el hibát, és nem gondolkozik, csak cselekszik. A te esetedben azonban másodszor sem gondolkoztatok, ugyanúgy csináltátok, még a védekezés lehetõségét sem vetettétek fel. Az meg, hogy ha nem élvez el a nõ. Hát, gratuláció a párodnak. Én nem hittem volna, hogy ilyen megtörténhet.
Hát én megdöbbentem.Tényleg csak gratulálni tudok, szóhoz sem jutok.Ennyire HÜLYE, BUTA, PRIMITV HOGY lehet valaki, fel nem foghatom.Egyszerûen erre már nincsenek szavak, már a szokásos hegyi beszédemet sem tudom leirni.Te jó isten!És ha belegondolok hogy jó eséllyel szaporodni fogtok...
Jaj ne haragudj elfelejtettem odairni, hogy nem a te hibád hogy ennyire buta liba vagy :-(Errõl sneki nem tehet, az elõzõ jelzõk inkább a pasit minõsitik.
VAGY ha esetleg 14 évesek vagytok, akkor vissza szivok minden sértõ jelzõt és nem degradállak titeket.:-( elolvastam 3* de még mindig nem tudom felfogni!

Csak akkor eshet teherbe valaki ha peteérése van nem? Az meg általában a 14. nap körül van és 3 napig tart akkor mensi előtt mért nem lehet védekezés nélkül szexelni?

Legjobb válasz: Mert akármikor megérhet egy petesejt, nem csak a 14. napon. A menstruációd kellõs közepén is teherbe eshetsz, ugyanis az emberek nem egyformák, mindannyian kicsit másképp mûködünk. A 14. +- 3 nap átlagérték. A naptári módszer hatékonysága éppen ezért csak 50%, ami azt jelenti hogy száz nõbõl, aki naptári módszerrel védekezik egy év alatt ötven teherbe esik.

Mert akármikor megérhet egy petesejt, nem csak a 14. napon. A menstruációd kellõs közepén is teherbe eshetsz, ugyanis az emberek nem egyformák, mindannyian kicsit másképp mûködünk. A 14. +- 3 nap átlagérték. A naptári módszer hatékonysága éppen ezért csak 50%, ami azt jelenti hogy száz nõbõl, aki naptári módszerrel védekezik egy év alatt ötven teherbe esik.
Akár egy erõs orgazmus hatására is lehet ovuláció. És mivel a spermiumok több napig életképesek, bármikor teherbe lehet esni. 100 %-os módszer egy van, ha nincs szexelés.
Bármikor teherbe lehet esni, nem mindig a 14. nap körül van a peteérés! Védekezni kell mindig, mensi elõtt és után is!
A stressz, hormonális és egyéb egészségügyi okok (betegségek) is befolyásolják a peteérést. minél fiatalabb az ember, annál érzékenyebb a különbözõ hatásokra. érdemes ezért a peteérés egyéb jeleit is figyelni, mivel valóban igaz. h peteérés elõtt 3nappal valamint a peteérés közben vagy veszélyeztetett helyzetben!

Ha az előváladéktól is simán teherbe lehet esni, akkor miért nem lehet teherbe esni a kevés spermiumszámmal "megáldott" férfitól?

Ezt komolyan nem értem...minek milliónyi sperma,ha úgyis csak 1 lesz a tuti befutó????

Legjobb válasz: A többinek is van feladata, fellazítani a petesejt burkát, plusz nem árt, ha van legalább néhány, ami nem téved el. Ha csak egy van, akkor elképzelhetõ, hogy el sem ér a petesejtig. Az elõváladékban ha van élõ spermium, akkor sok van benne, nem csak egy, egy csepp sperma is több millió hímivarsejtet tartalmazhat.

A többinek is van feladata, fellazítani a petesejt burkát, plusz nem árt, ha van legalább néhány, ami nem téved el. Ha csak egy van, akkor elképzelhetõ, hogy el sem ér a petesejtig. Az elõváladékban ha van élõ spermium, akkor sok van benne, nem csak egy, egy csepp sperma is több millió hímivarsejtet tartalmazhat.
Egy is elég, ha az elég ügyes:-) tudom buta válasz, de nekünk erre kellett rámennünk a férjemmel, hogy ne az inszem legyen a megoldás.
Teljesen jogos a kérdés, én is gondolkodtám már ezen.
Én meg azt nem értem, hogy jó spermiumszámmal miért nem lehet teherbe esni ha megfelelõ az idõzítés, és van pé is! :(
Kedves Utolsó! Ezt én sem értem, mi ugyanígy vagyunk, ha minden oké, akkor miért nem sikerül???? Ez a rágörcsölés is olyan hülyeség. Nem ez tölti ki minden gondolatom, de azért mielõtt megjönne, természetes, hogy azt figyelem, hogy na vajon megjön-e vagy sem. Aki elhatározza hogy babát szeretne, szerintem mindenki így van. Na mindegy, egyszer úgy is sikerül!
Teherbe lehet esni csak kevesebb az esely ugyanugy mint az elovaladeknal.
Ebben a cipõben én is értetlenül állok! Mások meg azon aggodnak hova ültek, nyúltak, kentek....és nem estek-e teherbe? A sorsnak érdekes ám a fintora az biztos!
A kérdező hozzászólása: :) szerintem pedig nincsen szükség több millió spermiumra, inkább kevesebb, de jól mozgó, kellene, hogy legyen, akkor szerintem létre jön a terhesség.Bár-hallgttam a Ceizer Endrétõl egy videot, és elmondta, hogy a mai férfiaknak 3-szor kevesebb!!!!! a spermájuk, mint 30 évvel ezelõtt volt és ez drasztikus mértékû romlás-szóval az életmód a stressz, ami ezeket a romló tendenciákat okozhatja sajnos...

Menzi után hány nappal lehet a legjobban teherbe esni? És akkor is lehet, ha nem belém élvez el?

Legjobb válasz: Attól függ, hány naposak a ciklusaid. A peteérés többnyire két menzi között van pontosan (pl nekem 28 napos ciklusaim voltak, es tobbnyire a 14. napon vagy akorul volt peteérésem). Az elõváladék is tartalmaz spermát, és a hiedelmekkel ellentétben igen, attól is teherbe lehet esni (volt ismerõsöm, aki így lett babás) Illetve lehet spontán peteérésed szinte bármikor, lelkiállapottól, izgalomtól, stb-tõl függõen.

Attól függ, hány naposak a ciklusaid. A peteérés többnyire két menzi között van pontosan (pl nekem 28 napos ciklusaim voltak, es tobbnyire a 14. napon vagy akorul volt peteérésem). Az elõváladék is tartalmaz spermát, és a hiedelmekkel ellentétben igen, attól is teherbe lehet esni (volt ismerõsöm, aki így lett babás) Illetve lehet spontán peteérésed szinte bármikor, lelkiállapottól, izgalomtól, stb-tõl függõen.

Most akkor a hőmérős módszer segítségével mikor lehet teherbe esni? Ha lent van a hő, vagy ha már fent van? És ha már fennt van, akkor nem lehet teherbe esni?

Akkor most már tényleg nem értem.

Legjobb válasz: elméletileg ha felmegy pár tized fokot,akkor van peteérés, akkor kell a napokban együtt lenni, ha fönt marad akkor valószínû sikerült a terhesség, mert a mensi elõtti napokon, egyébként leesne . 37 fölé semmiképp sem kell menni , mert az már hõemelkedés. ha a normál hõd pl 36 fok akkor peteéréskor kb 36,4-36,6 körüli.ha ennél többet emelkedik, akkor már mást is jelezhet, pl náthát-.

elméletileg ha felmegy pár tized fokot, akkor van peteérés, akkor kell a napokban együtt lenni, ha fönt marad akkor valószínû sikerült a terhesség, mert a mensi elõtti napokon, egyébként leesne . 37 fölé semmiképp sem kell menni , mert az már hõemelkedés. ha a normál hõd pl 36 fok akkor peteéréskor kb 36, 4-36, 6 körüli.ha ennél többet emelkedik, akkor már mást is jelezhet, pl náthát-.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Vannak ezen az oldalon olyanok, akik azt mondják, hogy hõemelkedésnek kell lennie. Én emiatt paráztam, mert max 36.8-36.9 fokot tudtam "produkálni", és nem értettem, hogy nekem miért nincs "hõemelkedésem". 36.3- ról ment 36.8-ra akkor ez jót jelent? Mégegyszer köszi a választ.
Én úgy tudom, h 37 fölé kell menni. DE ha neked alapban jóval alacsonyabb, akkor tényleg csak elég pár tizeddel ha feljebb megy. Egyébként hol méred?
36, 3-36, 8 ra ez tökéletes. Itt volt péd. Nekem sem megy soha ill nagyon ritkán hét fölé, pedig nálunk családi vonás hogy az alaphõm napközben 37-37, 1. ez a normális. Tehát nem gond ha nem megy 37 fölé ez egyénfüggõ. Nekem eddig nem sikerült a baba, de a ciklusom normális. Már doki is megerõsítette. És lh tesztet is nézek. Mégis ritka hogy 37 vagy afölé menjen. Sok sikert
Tökéletesn mûködik a hõd! Nekem is alacsonyabban mozog és az normális. 36, 8-nál nem megy feljebb. Alapban meg 36, 2. Már van egy gyerekem, de hõemelkedésem nem volt.
A kérdező hozzászólása: Hónaljban mérem. Köszi a válaszokat. Ha tudok valamit, majd jelzem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!