Találatok a következő kifejezésre: Teherbe lehet fogamzásgátló tabletta szedése mellett (4 db)

Teherbe lehet esni fogamzásgátló tabletta szedése mellett?

A tablettákat már 3 hónapja szedem rendszeresen, egy sem maradt ki, de a nagy meleg miatt eddig kétszer volt úgy, h a beszedés után kb 6 órával hánytam, de nem sokat. Ez csökkenti a hatákonyságát? És ezek után a következ? vérzésem is gyenge volt. Valamint azt is olvastam hogy a 30C° feletti h?mérséklet is csökkentheti a gyógyszer hatékonyságát. És még egy kérdés: terhesség alatt menstruálhatok?

Legjobb válasz: Sajnos hallottam olyat,hogy valaki gyógyszer mellett terhes lettés és olyat is amikor a terhesség 3 hónapjáig menstruált. Szóval ha a legcsekélyebb kételyed van a gyógyszerben rögtön menj el orvoshoz és nézesd meg magad!!Mindíg jobb egy kellemetlen 10 perc mint egy jópár hónap stressz!!!

Sajnos hallottam olyat, hogy valaki gyógyszer mellett terhes lettés és olyat is amikor a terhesség 3 hónapjáig menstruált. Szóval ha a legcsekélyebb kételyed van a gyógyszerben rögtön menj el orvoshoz és nézesd meg magad!!Mindíg jobb egy kellemetlen 10 perc mint egy jópár hónap stressz!!!
A fogamzásgátlók szedésénél figyelni kell arra, hogy lehetõleg mindig azonos idõben vedd be. Hányás, hasmenés során csökken a hatékonyság. Figyelni kell arra is, hogy egyes antibiotikumok szedése ilyenkor ellenjavallt. Másik kérdésedre a válasz: igen, menstruálhatsz, bár ez nem túl gyakori.
A gyógyszer sem 100%-os módszer. De 6 óra elteltével már rég felszívódott, az nem befolyásolja a hatékonyságát. A tartós hányás persze igen, de az egyszeri eset és ennyi idõ után, biztos nem. A gyógyszer jelentõs mértékben csökkenti a vérzés mennyiségét. Akinek nagyon sok a vérzése szokták vele csökkenteni. Ha pontosan szedted, nem lehet gond. Csinálj tesztet!

Teherbe lehet-e esni fogamzásgátló tabletta szedése mellett?

Sziasztok! Február 12-én kezdtem el fogamzásgátló tablettát alkalmazni. Szedtem is rendszeresen, minden nap. Majd mikor a 21. tabit is bevettem, csak egy héttel később volt nagyon gyenge vérzésem 2napig. Azóta folytattam a tabletta szedését, de szokatlan változásokat észlelek magamon: fáradtság, iszonyatos hányinger és gyomorégés, has- és fejfájás. Ami még különösebb, nagyobb lett a cicim, viszont a fogamzásgátló szedése óta kb.10 kg-t fogytam. Nem igazán aktuális a babaprojekt, de ha mégis terhes lennék, fel sem merülne, hogy nem tartom meg. Viszont az már jobban aggaszt, hogy mindez fogamzásgátló tabletta szedése mellett történt. Szóval félek, hogy esetleg árthat az "esetleges" babának.

Legjobb válasz: alig egy hónap alatt 10 kilot fogyni?tesztelj,ha terhes vagy,akkor a teszt kimutatná...a mellnövekedés a gyogyszertöl is lehet,meg az émelygés is...

alig egy hónap alatt 10 kilot fogyni?tesztelj, ha terhes vagy, akkor a teszt kimutatná...a mellnövekedés a gyogyszertöl is lehet, meg az émelygés is...
Tesztelj, de a leírtak alapján szerintem inkább a gyógyszer nem felel meg neked. Menj vissza a nõgyógyászhoz, beszéld meg vele, talán kipróbáltok más tablettákat, mert nem mindegyik jó mindenkinek, lehetnek mellékhatások.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! A biztonság kedvéért délután csinálok egy tesztet. És az orvoshoz is kérek idõpontot.
Szia Lyndinette-tõl én is hasonlóan éreztem magam, szörnyen fájt a fejem, a hasam, iszonyat gyenge voltam, majd egyszercsak annyira megfájdultak és "betompultak" lábaim, hogy nem bírtam felkelni a fotelból, az ügyeletet kellett felhívnom, hogy ilyenkor mi van... Egy levéllel bírtam beszedni belõle. Mikor terhes lettem, akkor viszont nem volt semmi "fizikális" problémám, szerintem nyugodj meg, tényleg a gyógyszerrel lehet baj.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat, és külön örülök, hogy megosztottad a konkrét esetedet!

Mi van ha valaki fogamzásgátló tabletta szedése mellett esik teherbe? Lehet egészséges a baba?

Legjobb válasz: Természetesen! Az a lényeg, hogy a terhesség kiderülése után már ne szedd!

Természetesen! Az a lényeg, hogy a terhesség kiderülése után már ne szedd!
SZia! Igen!!! Az én kisfiam is így lett...januárban lesz 8 éves és semmi baja!!! :-)
szia. én 21 vagyok, és tabit szedtem.aztán nem jött meg multhónapban, és szerdán leszek 10hetes:) szóval igen lehet tabi mellett teherbe esni.
Az én unokatesóm is így "lett". 15 éves, semmi baja.

Fogamzasgatlo tabletta rendszeres szedese mellett (3ik level) teherbe lehet esni, ha a parom elmen bennem a ciklus 14ik napjan?

amugy mindig megszakitjuk a dolgot. nagyon felek, h teherbe eshetek. meg nem aktualis.

Legjobb válasz: Kedves utolsó! Ajánlok figyelmedbe némi olvasnivalót! Rögtön az elején megtalálod! http://www.kamaszpanasz.hu/hirek/test/3031/koztes-verzes Ajánlatos az elsõ 14 napban kiegészítõ védekezés. Ajánlatos! Nem azt írtam, hogy muszáj, kötelezõ, csak ajánlatos. Mert ugyebár az elsõ tablettától kezdve védelmet nyújt. De azért nem árt sosem az óvatosság. Ezért mondják, hogy az elsõ 14 napban. A stílusodon meg még van némi csiszolgatni való.

Kedves utolsó! Ajánlok figyelmedbe némi olvasnivalót! Rögtön az elején megtalálod! http://www.kamaszpanasz.hu/hirek/test/3031/koztes-verzes Ajánlatos az elsõ 14 napban kiegészítõ védekezés. Ajánlatos! Nem azt írtam, hogy muszáj, kötelezõ, csak ajánlatos. Mert ugyebár az elsõ tablettától kezdve védelmet nyújt. De azért nem árt sosem az óvatosság. Ezért mondják, hogy az elsõ 14 napban. A stílusodon meg még van némi csiszolgatni való.
Fogamzásgátló tabletta. Elemezzük ki ezt a kifejezést. Az elsõ szó elsõ része a "fogamzás" arra utal, amikor a petesejtet megtermékenyíti egy hímivarsejt. A szó második fele a "gátló" pedig arra, hogy ennek megakadályozása a cél. A "tabletta" mint olyan talán egyértelmû, nem, nem a "tablet" szóból származik a jelentése, szinonímája viszont a pirula, és ha rendesen szeded akkor az elsõ szó elemzésénél megállapított hatást váltja ki.
"A legeslegelsõ levél elsõ 14 napjánál ajánlott a kiegészítõ védekezés." Ebben nagyon biztos lehetsz, fõleg, hogy fogalmad sincs, melyik fogamzásgátlóról van szó... A legtöbb fogamzásgátló egyébként megfelelõ kezdéssel már az 1. naptól véd, rosszabb esetben is 1 hét után. Persze ezek a betegtájékoztatókban teljesen egyértelmûen le vannak írva, csak azt kellene elolvasni. Ennek ellenére rendszeresek a neten az ilyen kérdések, de a legjobb, hogy MINDIG jön legalább egy olyan válasz, ami arról szól, hogy teljesen általánosságban az ÖSSZES fogamzásgátló csak a 14. nap után véd. Ezért is elég nagy probléma, hogy az emberek a netrõl akarnak tájékozódni, ahol a bizonytalan információk nagy hányadban vannak jelen. Csak a betegtájékoztatót kellene elolvasni, és kész. A kérdezõnek: "nagyon felek, h teherbe eshetek. meg nem aktualis." Éppen ezért szedsz fogamzásgátlót, nem? Még jó, hogy a barátoddal nem húzatsz mellé óvszert, és persze még úgy is megszakítjátok... Így csak annyi értelme van a gyógyszernek, hogy pénzt dobsz ki, és még valamilyen szinten mérgezed is magad. Nem kellene ennyire félni, mert nincs miért. Gondolom attól sem rettegsz minden utcára lépéskor, hogy elüt egy busz, pedig van ám rá esély.
Okos dolog megszakítani miközben szeded a fogamzásgátlót. A sok hülyébõl meggazdagszik a gyártó legalább. Gondolkozom hogy milyen gyógyszert szedjek feleslegesen elvégre nincs jobb dolgom hahaha xD
A legeslegelsõ levél elsõ 14 napjánál ajánlott a kiegészítõ védekezés. Te már a 3. hónapja szeded. Ha rendesen szeded és nem szedtél semmilyen gyógyszert, amit csökkentette volna a hatását, akkor már egyáltalán nem kell védekeznetek más módon a terhesség ellen. Elég a gyógyszer.
Nem emlékszem, hogy kérdeztem volna a véleményedet a stílusomról, de azt sem igazán értem, miért személyeskedsz, amikor én sem tettem ezt. Elhiszem, hogy vannak különbözõ elméletek arról, hogy hány nap után véd egy fogamzásgátló, de ezeket én személy szerint nem tudom igazán komolyan venni. Azt írod, hogy ajánlatos az óvatosság miatt. Az lehet, de akkor a teljes szedése alatt ajánlatod, hiszen ugye tudjuk, hogy semmi sem véd 100%-osan. Nem igazán értem, miért kell mindent így túlreagálni, de ettõl függetlenül persze mindenkinek szíve joga. Gondolom õk az utcára is csak bukósisakban lépnek, mert ugye bármikor bármi elütheti, fejére eshet, stb.
Szerintem egyszerûbb, ha megkérdezi a nõgyógyászát.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!