Találatok a következő kifejezésre: Teherbe lehet fogamzásgátló és (22 db)

Szerintetek mitől lehet az hogy 1éve és 2 hónapja abba hagytam a fogamzásgátlót és nem esek teherbe?

20 éves vagyok és a párommal hetente min. 2-3 alkalommal szeretkezünk úgy hogy belém élvez! Amikor márciusban orvosnál voltam azt mondta minden a legnagyobb rendben van! Kezdek nagyon félni hogy nem lehet babám! Yadint szedtem 5 évig! Segítsetek kérlek!

Legjobb válasz: Nyugodj meg. Fogamzásgátló szedésétõl nem lehetsz meddõ. De azért az az 1 év próbálgatás sok. Lehet, hogy kicsit komolyabban kellene vennetek.

Nyugodj meg. Fogamzásgátló szedésétõl nem lehetsz meddõ. De azért az az 1 év próbálgatás sok. Lehet, hogy kicsit komolyabban kellene vennetek.
A kérdező hozzászólása: amikor dokinál voltam még meg is kérdezte hogy babát szeretnénk e mert minden a legnagyobb rendben van! Lehet hogy nem is velem van a baj?
Vegyél ovulációs tesztet vagy ovumikroszkópot, ezekkel meg tudod állapítani, hogy van-e peteérésed.A fogamzásgátló abbahagyása után elõfordul, hogy nincs és ezért nem jön össze a baba.Lehet, hogy nálad más a gond, de ezekkel a tesztekkel legalább ezt az okot ki tudod szûrni és ha rendben van a peteérés, akkor könnyebb velük meghatározni, hogy mely napokon érdemes együtt lenni. A doki milyen vizsgálatokat végzett? A párodat is vizsgálták???
Igaza van az elõzõnek. Elõször azt kellene kideríteni van-e peteérésed. De gondolom ha a doki azt mondta, hogy semmi gond, akkor van. Milyen vizsgálatokat végzett? 1 év után már érdemes lenne kivizsgáltatni a párodat is. Létezik férfi meddõség is:S
Szia!Mi 4 évig nem védekeztünk a férjemmel és nem jött össze a baba.Kilettünk vizsgálva mindketten, egyikõnknek sem volt semmi baja!!Aztán egyszercsak terhes lettem.Sajnos nemis hinné az ember hogy mi minden befolyásolhatja a teherbeesést.Pl. a stressz, a "görcsösen akarás" ...stb.Mi 1 1/2 év sikertelen próbálkozás után mentünk el orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Ultrahangot csinált meg megvizsgált! Amióta a gyógyszert abbahagytam azóta rendesen megjön mindig ugyanabban az idõpontban max 1-2 napot késik! A páromat nem vizsgálták!
Akkor már bõven ideje MINDKETTÕTÖKNEK orvoshoz menni és ott jelezni, hogy több, mint egy éve nem sikerül teherbe esni.
Az ultrahangon nem látja, hogy neked van-e peteérésed, ha épp akkor nincs.Lehet, hogy azt nézte meg nincsenek-e ciszták a petefészkekben, az már jó jel, ha nincs. Menstruálni peteérés nélkül is lehet, tényleg jó lenne, ha vennél ovutesztet és havonta figyelnéd.Ha ezt a gondot ki lehet zárni, az már nagy dolog.A párodat is sürgõsen meg kellene vizsgálni, mert lehet, hogy nála van a bibi és amíg téged nyúznak, csak megy az idõ és õt nem kezeli senki. Amit pedig az utolsó elött válaszoló írt, az sem hülyeség, a rágörcsölés szintén nem tesz jót.Próbáljatok néha kikapcsolni és csak az élvezetekért együtt lenni, ne csak baba projekt legyen. :)
Nem, még akkor se, ha akkor esik teherbe, amikor még szedi.
Igen... pont ezért írtam, hogy sokan félreértik az oldal célját. Tényleg csak az reagáljon egy kérdésre, aki vagy tudja a választ, kicsit is ért a témához, vagy tapasztalt már olyat... Itt mindenki hozzászól, csak hogy hozzászóljon, leginkább a " menj el egy orvoshoz" szakszöveggel... Ha valaki az orvos véleményére kíváncsi, az elmegy az orvoshoz. Csak sajnos az orvos sokszor meg sem hallgat, vagy félrekezel, vagy nem is vizsgál ki alaposan... Én pont egy egészségügyi dolgozó vagyok, magasan képzett, de nem orvos. Szeretek segíteni, és értek is valamelyest az emberi testhez...
A kérdező hozzászólása: Szerintem meg pont On erti felre , itt mindenbizonnyal mindenki tisztaban van azzal, hogy nem egy orvos valaszol. Ertelmezze at ujra a valaszokat!
Ez itt nem egy orvos válaszol rovat... Sokan félreértik ennek az oldalnak a célját és értelmét...
A kérdező hozzászólása: Kicsit megnyugtatobb.:D de kifogom kerni egymasik orvos velemenyetis:D Koszonom szepen !
Sok sikert a baba-projecthez! De egy észrevétel: te inkább hiszel az itt válaszolóknak, mint az orvosodnak?!
A kérdező hozzászólása: Orvos mondta. Koszonom az utolso kommentelonek is a segitseget.Szeretnenk mar babat, csak en ettol feltem nagyon :)
Én is azt hallottam, hogy a mai fogamzásgátlók már nem veszélyesek a babára, ha nem sokkal az abbahagyásuk után esik egy nõ teherbe.
Mégis hol hallottad?
A kérdező hozzászólása: Koszonom, de foleg a Yasminelle-rol hallottam ilyet(amit sajna en is szedek )
Régen még káros volt, a maiak már nem azok.
A kérdező hozzászólása: Koszonom, csak azert feltem, mert hallottam olyanokat is, hogy mivel a fogamzasgatlo ugye azert van, hoogy meggatolja a baba szuleteset, ezert a babara karos hatasok vannak benne
A kérdező hozzászólása: Igen, sajnosilyen nagyon sok orvos.Megnyugtatobb az a helyzet, ha valaki ert is ahoz, amihez hozzaszol, es koszonom a valaszokat!

Teherbe eshetek? Ha két napig elfelejtettem bevenni a fogamzásgátlót (ötödik és hatodik darab lett volna), és ez után megvonásos vérzés lépett fel, akkor az ettől számított 14. teherbe lehet esni?

mikor megjött a menstruációm négy napig szedtem, és két napig nem, és most már öt napja megint szedem. a megvonásos vérzés még mindig tart, ez azt jelenti, hogy megint megjött?

Legjobb válasz: Ebben a hónapban nem ártana kiegészítõ védekezést alkalmaznod, és ellátogatnod egy orvoshoz.

Ebben a hónapban nem ártana kiegészítõ védekezést alkalmaznod, és ellátogatnod egy orvoshoz.
Ha elfelejtetted bevenni az elsõ héten a tablettákat, akkor két dolog van: a 7 napos szünetben ha éltetek kiegészítõ védekezés nélkül nemi életet, akkor van esélye a terhességnek. Plusz ezt a levelet már szintén végig mellé kell védekeznetek mert csökkent a tabletta hatása. Tehát nem az ettõl számított x. napon, hanem az egész levél alatt van esélyed arra, hogy teherbe ess, ha nem használtok gumit.

Teherbe lehet esni úgy, hogy menstruálok és 2 napja szedem a fogamzásgátlót?

Kérem ne szóljanak hozzá olyanok, akik csak kötekedni akarnak.

Legjobb válasz: Nagyon kicsi az esélye. Bár az elején még tanácsos kiegészítõ védekezést alkalmazni, de a 2. ciklusnapon még nem valószínû, hogy teherbe esel.

Nagyon kicsi az esélye. Bár az elején még tanácsos kiegészítõ védekezést alkalmazni, de a 2. ciklusnapon még nem valószínû, hogy teherbe esel.
Nagyon kicsi az esélye, de igen. Nem mondta a doki, hogy 1 hónapig (vagy legalább 2 hétig) még alkalmazz kiegészítõ védekezést? Még akkor is, ha az van a papírján, hogy az 1. naptól véd.
A kérdező hozzászólása: Oké, csak azt gondoltam hogy ha még a mensesem is megvan, akkor végül is nem eshetek teherbe.
A kérdező hozzászólása: A gyógyszer szedése óta folyamatos barnás folyásom van. Cseréljem le a tablettát? Mikor vegyek teszet? Egyáltalán kell-e? Vagy csak a gyógyszer zavart be? 5 darab tablettám van még. Ha nem vagyok terhes, akkor rendesen megjön a menstruációm?
Menj vissza az orvoshoz, lehet nem jó neked ez a fogamzásgátló, azért van köztivérzésed. De van, hogy megvárnak még egy hónapot, mert az elsõben még elõfordulhat ilyen. Szóval orvossal konzultálj, mert a barnázás minden bizonnyal a tablettától van.
Hogy van 5 tabid, ha menstruálsz? ha pedig nem menstruálsz. akkor két nap szedés után, hogy lehet 5 tabid?
Utolsó! A kérdést nem most írta ki a kérdezõ, hanem több, mint 2 hete.

Szedtem kb 2hónapig fogamzásgátlót. És azt mondják, hogy akkor könyebben lehet teherbe esni. Ez igaz?

Legjobb válasz: Nem hinném,ugy hallottam,mondtabiosz tanár, h az bekavarhatk,és ettõl lehetnek ikrek is.

Nem hinném, ugy hallottam, mondtabiosz tanár, h az bekavarhatk, és ettõl lehetnek ikrek is.
Azért lehet ilyenkor ikerterhesség, mert "felszabadul" a szervezet a hormonhatás alól, és egyszerre két pete is kilökõdhet. Én ismerek olyat, akinek így lettek ikrei :o)
Ki hogy reagál. Vki tényleg könnyebben esik teherbe, vkinek meg úgy szétcseszi a hormonháztartását hogy jó ideig se peteérése, se ciklusa nincs.

Vasárnap már nem szedetem a fogamzásgátlómat és még mindig nem jött meg mi töl lehet ez? Teherbe eshetem akkor miután nem szedetem a gyógyszert és el ment bennem a barátom?

Legjobb válasz: Mióta szeded?1 hónapot a szexszel várni kell,hogy hasson a gyógyszer. Miután én abbahagyom a szedését 4-5 napra jön meg. Ne stresszelj még rajta... 16/L

Mióta szeded?1 hónapot a szexszel várni kell, hogy hasson a gyógyszer. Miután én abbahagyom a szedését 4-5 napra jön meg. Ne stresszelj még rajta... 16/L
" csak végig futottam rajta"??? Hát nem tudom...én amikor elkezdtem a gyógyszert szedni rengetegszer átolvastam a tájékoztatót, és pluszba utána is olvasgattam a neten. Ha a mensi elsõ napjától kezded szedni, szerintem 2 hét után már lehet "akciózni". Sokan mondják h elsõ szemtõl véd, de nekem pl a Milligestnél 2 hetet kellett várni, pedig 1. szemtõl kezdtem, szóval jobb a biztosra menni. Ha beszedted az összes szemet jön egy 7 napos szünet, ahol ugyanúgy véd a gyógyszer. (feltéve ha nem szedtél antibiotikumot, nem hánytál v ment a hasad 4 órán belül, illetve h minden szemet bevettél). Nekem 4.5. nap jön meg, szóval ne aggódj. Ha nem jönne meg, menj el orvoshoz, vagy csinálj egy tesztet. És OLVASD el ALAPOSAN a betegtájékoztatót!
A kérdező hozzászólása: hát...az a baj h így csak végig futottam rajta és úgy voltam vele h ha a menszeszem abba marad utána el is kezdem szedni
A kérdező hozzászólása: akkor csináljam úgy h meg várom ezt a hetet és ha nem jön meg akkor folytassam a gyógyszer szedését úgy ahogy kell vagy inkább várjak addig míg meg nem jön?
nem olvastad el a tájékoztatót, h. az 1. napon kell elkezdeni?16/L
akkor viszont para van. ha a menzesz elsõ napjától kezded, AZONNAL véd (nem 1 hónap múlva), ha a 2.-5. napon, akkor 7 napban még kiegészítõ védekezés kell.
én is cypromixet szedek. 7 pihenõnapot kell tartani. én csütörtökön kezdem és szerdán hagyom abba. ÉS vasárnap-hétfõn jön meg. eltelik a hét nap és csütörtökön kezdem el:) nem lehet gond:) 16/L(ugyanaz)
A kérdező hozzászólása: Cypromix bevont tabletta azt szedem nem nem akkor kezttem hanem hamarabb a menszesz végén
nem kell 1 hónap. ha a mensid elsõ napjan kezdted, akkor nincs gond. melyik gyogyszer?
A kérdező hozzászólása: Az a baj h mi nem vártunk egy hónapot vele...de meg várom míg meg jön hát ha igazad van :)
ha késõbb kezdted, akkor lehetsz terhes. :S menj el orvoshoz.

Lassan már egy éve nem szedek fogamzásgátlót, és aktív szexuális életet élünk. Mi oka lehet hogy nem esek teherbe?

Mi lehet a baj? Majd lassan orvoshoz is lemegyek, de mit csinál a doki? És tényleg, milyen okai lehetnek? Egészségesek vagyunk, én 24 a párom 27, rendszeres és normális a menstruációm... :(

Legjobb válasz: Egy év még nem a világ vége.Nyugodjál meg,biztos minden oké,csak lehetséges,hogy nagyon akarjátok már.Mi is így voltunk.Több mint egy év után sikerült.Most 22 hetes pocakos vagyok.Én minden hónapba elõtte sírva szembesültem a ténnyel,hogy megint nem sikrült.Eldöntöttem,hogy változtatok az életemen.Másik munkakörbe kerültem,nyugodtabb környezetbe,és sikerült.:-) kitartás.Sikerülni fog.

Egy év még nem a világ vége.Nyugodjál meg, biztos minden oké, csak lehetséges, hogy nagyon akarjátok már.Mi is így voltunk.Több mint egy év után sikerült.Most 22 hetes pocakos vagyok.Én minden hónapba elõtte sírva szembesültem a ténnyel, hogy megint nem sikrült.Eldöntöttem, hogy változtatok az életemen.Másik munkakörbe kerültem, nyugodtabb környezetbe, és sikerült.:-) kitartás.Sikerülni fog.
szerintem menj el nögyoygászhoz mert nekem is ez volt a baj én is azt hittem hogy csak nagyon be vagyok sozva azért nem jön össze és végül kiderült hogy nem volt pete érésem!és gyogyszert irtak fel!pete érésem van elöre haladott terhességem lett de lett egy be vérzésem és sajnos nem biztos hogy meg marad a baba!azért neked szurkolok!:-)
csatlakozom az elöttem szólóhoz.Mi 9 hónapot próbálkoztunk, és án már kivizsgálásra is elmentem, ahol minden rendben volt.türelemre intett a doki.amikor a 9 hó után is megjött, bepipultam, és azt mondtam, na most picit mással foglakozom, aztán majd késöbb visszatérünk a babatémára.Lakásfelujjitásba kezdtünk, totál tele voltunk melóval, tervezéssel.a szabadidõmet meg intenziv tornával töltöttem, mindent csináltam amit állítólag nemszabad.aztán azt vettem észre, h már 3 napja meg kellett volna jönnie.másnap vettem tesztet, ami igazolta h terhes vagyok.aztán másnap mégegy teszt is.ma 13 hetes vagyok, és tuti bizti vagyok benne h a sok görcsölés tényleg nem hoz jót.orvoshoz menni persze mehetsz, de próbálj változtatni az életeden.nem közhely, tényleg segít.sok sikert, és fel a fejjel.

Teherbe lehet esni antibiotikum és fogamzásgátló együttes szedése mellett?

Lehet, hogy nekem sikerült...

Legjobb válasz: szia:) ez attól is függ mit szedsz és hogy hány óra telt el a kettõ között.doki nekem azt mondta leg 3órával késöbb vegyem be m a tabit..de nemtom nekem abba kellett hagynom,és rem nekem sincs bajom:)

szia:) ez attól is függ mit szedsz és hogy hány óra telt el a kettõ között.doki nekem azt mondta leg 3órával késöbb vegyem be m a tabit..de nemtom nekem abba kellett hagynom, és rem nekem sincs bajom:)
Az antibiotikum elég erõsen csökkenti a fogamzásgátló hatását, még ha már fel is szívódott. Úgyhogy kiegészítõ védekezésre van szükség / lett volna szükség :) .
A kérdező hozzászólása: szia, én melianet szedek és régebben elég gyakran volt húgyúti fertõzésem, sokat szedtem antibiotikumot, általában 250-500mgot 5-10 napig és sose volt probléma. most napi 2000mgot szedtem 6 napig. terhességi tüneteim voltak, szédülés, hányinger, kívánósság ilyesmi. csináltam 2 tesztet, mindkettõ negatív lett, most késik 4. napja. nem hiszem, hogy terhes vagyok, de lehet, hogy felborította így a dolgokat az antibio, nem tudom...
A kérdező hozzászólása: vajon mennyi ideig csökkenti a fogamzásgátló hatását az antibio? mert ha már nem szedem még akkor is, akkor van esély arra, hogy terhes vok. az a baj, hogy évek óta szedek fogamzásgátlót, és kb akkor olvastam el a betegtájékoztatót, mikor elkezdtem szedni, és az orvos se mondta, hogy erre oda kéne figyelni, pedig a nõgyógyász írta fel az antibiot..
Én most vagy ok 6 hetes fogamzésgátló mellett sikerült teherbe esni. Van erre esély, csak kevés. Lehet hogy neked is. Nem szeretnél babát?
A kérdező hozzászólása: és rendesen szedted? tehát nem maradt ki, vagy te is szedtél antibiotikumot? hát nem terveztük a babát, de ha terhes vagyok megmarad, végülis nem okozna gondot, csak akartunk még várni vele. a lányom nagyon örülne a kistesónak :)
Hivatalosan ha együtt szedsz atibiotikumot és fogamzásgátlót, akkor a ciklus további részében végig kiegészítõ védekezésre van szükség, tulajdonképpen ugyanúgy, mintha nem is szednél fog.gátlót. És a következõ ciklustól vagy ismét teljesen védett. A teherbeesés valószínûsége inkább az alanytól függ, tudjuk, hogy vannak olyanok, akiknek bármikor összejön. Én speciel évekig szedtem fogamzásgátlót, nem voltam az a gondos fajta: néha ki is maradt, néha antibiotikum is volt és olyan is volt, hogy két-három hónapig teljesen foggátló mentes voltam egészségügyi okokból és akkor sem védekeztünk sehogy. Igazából nem zavart volna, ha jön a baba, de nem jött így sem. Ha így nézzük, akkor szerencsés vagyok. A másik oldala sajnos az, hogy amikor már akartuk a babát és mindent megtettünk érte, akkor sem jött könnyedén, elég sokáig kellett dolgoznunk rajta. De végülis sikerült! :-) Én a helyedben meglátogatnám az orvost, nem a babaveszély miatt, hanem amiatt, hogy megmondja, miért késik neked foggátló mellett, mert ez nem normális. Valószínûleg az antibiotikum befolyásolja a dolgot, de az is lehet, hogy nem a neked legjobban megfelelõ foggátlót használod és újra lenne szükséged. Kérdezz rá!
A kérdező hozzászólása: megjött ma reggel, uh nincs probléma, gondolom az idegeskedés miatt késett ennyit. a gyógyszermentes napok 3-4. napján szokott megjönni, ez most az 5. nem vészes. megnyugodtam, mert nem volt tervezett, pedig már mindent lebeszéltünk, mit hogyan. majd 2-3 év múlva újratárgyaljuk a dolgot :)

Teherbe lehet esni cipromix fogamzásgátló mellett? Hányingerem van, szédülök és fájnak a melleim.20-ra várom a menszim.

Legjobb válasz: Elvileg minimális esély van rá, de elenyészõ, ha rendesen szedted. Elõzõ mensesed szokásos mennyiségû, idejû volt? Ha nem, vagy terhességre gyanakodsz, csinálj tesztet, mert ha tüneted van, elvileg a teszt is mutatna valamit már

Elvileg minimális esély van rá, de elenyészõ, ha rendesen szedted. Elõzõ mensesed szokásos mennyiségû, idejû volt? Ha nem, vagy terhességre gyanakodsz, csinálj tesztet, mert ha tüneted van, elvileg a teszt is mutatna valamit már
A kérdező hozzászólása: igen rendesen megvolt.és szedem is tovább a gyogyszert.19-re kaptam idõpontot.
végül mi lett?

Mi van ha valaki fogamzásgátló tabletta szedése mellett esik teherbe? Lehet egészséges a baba?

Legjobb válasz: Természetesen! Az a lényeg, hogy a terhesség kiderülése után már ne szedd!

Természetesen! Az a lényeg, hogy a terhesség kiderülése után már ne szedd!
SZia! Igen!!! Az én kisfiam is így lett...januárban lesz 8 éves és semmi baja!!! :-)
szia. én 21 vagyok, és tabit szedtem.aztán nem jött meg multhónapban, és szerdán leszek 10hetes:) szóval igen lehet tabi mellett teherbe esni.
Az én unokatesóm is így "lett". 15 éves, semmi baja.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!