Találatok a következő kifejezésre: Teherbe lehet fogamzásgátló (55 db)

Fogamzásgátló mellett teherbe esés? Lehet, hogy teherbe esel fogamzásgátló szedése mellett s mégis megjön a menzeszed? Tapasztalatok?

Legjobb válasz: vannak olyan ritka esetek hogy akkor is megjön ha már terhes vagy én már jópár ilyenrõl hallottam (sajnos a rokonságban is uh parázok rendesen:S) de fogamzás gátló szedése mellett a szüneti vérzés is lehetséges terhességel egyidejüleg és mivel az is lehetséges igaz kis százalékban hogy fog.gátló szedése mellett teherbe ess így gondolom a kettõ eggyütt is. Tapasztalat? Háát barátnõmmel történt hogy fogamzásgátlót szedett és folyamatosan volt a szünetben a vérzés 5 hónapig(de már elötte is szedte majdnem 3éve) amikor észre vette hogy már nem normálisan nõ a hasa hanem olyan mint egy terhes nõnek és a nõgyógyász állapította meg hogy 5 hónapja babát vár. Az egészben az volt a szomorú hoyg elvetetni már nem tudta de mivel a terhesség alatt fogamzásgátlót szedett a baba nem élte túl és 5 és fél hónaposan halva született:(:(:(

vannak olyan ritka esetek hogy akkor is megjön ha már terhes vagy én már jópár ilyenrõl hallottam (sajnos a rokonságban is uh parázok rendesen:S) de fogamzás gátló szedése mellett a szüneti vérzés is lehetséges terhességel egyidejüleg és mivel az is lehetséges igaz kis százalékban hogy fog.gátló szedése mellett teherbe ess így gondolom a kettõ eggyütt is. Tapasztalat? Háát barátnõmmel történt hogy fogamzásgátlót szedett és folyamatosan volt a szünetben a vérzés 5 hónapig(de már elötte is szedte majdnem 3éve) amikor észre vette hogy már nem normálisan nõ a hasa hanem olyan mint egy terhes nõnek és a nõgyógyász állapította meg hogy 5 hónapja babát vár. Az egészben az volt a szomorú hoyg elvetetni már nem tudta de mivel a terhesség alatt fogamzásgátlót szedett a baba nem élte túl és 5 és fél hónaposan halva született:(:(:(
Így a kettõ együt...extrém eset lenne...
A kérdező hozzászólása: komolyan köszönöm a normális válaszokat.
Elég kicsi a valószínûsége, hogy, ha rendesen szeded, akkor teherbe ess, annak pedig még kevesebb, hogy baba mellett legyen vérzésed.Mégpedig azért, mert ugyan a 7 napos szünetben nem szeded, így a tested vérzéssel reagál, mert nem kapja meg azt a hormonmennyiséget, mint a 21 nap alatt, de ha terhes vagy, akkor megkapja végig, a 7 napos szünetben is, ezért nincs vérzés. Ez persze az egyébként is csekély teherbeesés lehetõség mellett a gyakoribb reakció, de ha mellette vérzel, az már tényleg extra ritka.
A kérdező hozzászólása: én se szednék, ha nem lenne muszáj, elhiheted. de betegségem van, arra szednem kell, ha meg szedem, akkor minek triplán védekezni, nem? ezért érdekel a dolog. percrepontosan szedem, mert nem akarok semmit a véletlenre bízni, és meg szeretnék gyógyulni.
Nem :) Én nem szedek hormonális szereket, irtózom tõlük, egészségem egy van, nem akarom elcseszni, így ezeket kihagyom, de ezzel nem akarlak lebeszélni róla, ez mindenkinek a saját döntése. Akkor szoktak teherbe esni mellette, ha nem szedik rendesen. Ha valaki normálisan szedi, akkor nem lesz terhes és nem kell ellenõrizgetni sem, mert védekezésre tökéletes.
A kérdező hozzászólása: értem, s akkor honnan tudod meg, hogy ha mégis teherbe estél? minden 3 hónapban csinálsz tesztet, hogy tudd, hogy nem-e estél teherbe véletlenül? most ezt komolyan kérdeztem...
Fogamzásgátló szedése mellett ha valaki mégis teherbe esik, akkor igenis megjön a vérzés, mert maga a tabletta okozza a megvonásos vérzést a hormonjai segítségével.
Ennél szomorúbb történetet aligha lehet elképzelni. Képzelem milyen szenvedést élhetett át az a szerencsétlen lány :(
A kérdező hozzászólása: csak érdekelt, mert azt szedek, s azért megvan bennem a félsz, mint mindenkiben... utolsó hozzászóló, szomorúan olvastam amit írtál... riasztó, ilyenkor mindig elgondolkodom, hogy megéri szedni, de mindig úgy gondolom, hogy még mindig biztonságosabb mint a kikapom idõben... s tünetei nem voltak az 5 hónap alatt?
Volt, csak nem fogamzásgátló mellett...Kicsi rá az esély, ne aggódj! :)
A kérdező hozzászólása: a hülye válaszadóknak... olvassatok utána. volt rá példa, hogy elsõ hónapban megjött, s terhes volt... ezért kérdeztem
Mutáns vagy!
99% hogy igen, de annak az 1%nak az esélye majdnem 100
terhes vagy de megjön? hehh... gondolkozz mielõtt kérdezel...
*t
az már hatalmas pech lenne.. ez nem lehetséges, csak nagggyon ritkán.

Fél éve szedek fogamzásgátlót. Vasárnap 7-kor vettem be a gyógyszert, de rá egy órára hánytam! Pótoltam a gyógyszert, így egy nappal előrébb járok. Így teherbe lehet most esni?

Legjobb válasz: Szia! Velem is történt egyszer egy hasonló eset. Betegség miatt én is többször hánytam. Ekkor felhívtam a nõgyógyászomat, aki azt mondta, hogy tilos másik gyógyszert beszedni, mert mindegyik szem , másik hormost tartalmaz, persze ez nem mindegyik fog.gátlóra igaz, de a Tri-regolt szedtem akkor. Másrészt pár napra rá megjött a menzeszem, hiába szedtem a többit normálisan. Végül , de NEM utolsó sorban, nagyon könnyen teherbe eshetsz, amíg nem billenek egyensúlyba megint a hormonjaid. Szerintem legalább egy levél gyógyszert szedjél újra végig normálisan, és amennyire lehet azonos idõpontban. Addig pedig más fog.gátlást is alkalmazzatok, ha nem szeretnél teherbe esni.

Szia! Velem is történt egyszer egy hasonló eset. Betegség miatt én is többször hánytam. Ekkor felhívtam a nõgyógyászomat, aki azt mondta, hogy tilos másik gyógyszert beszedni, mert mindegyik szem , másik hormost tartalmaz, persze ez nem mindegyik fog.gátlóra igaz, de a Tri-regolt szedtem akkor. Másrészt pár napra rá megjött a menzeszem, hiába szedtem a többit normálisan. Végül , de NEM utolsó sorban, nagyon könnyen teherbe eshetsz, amíg nem billenek egyensúlyba megint a hormonjaid. Szerintem legalább egy levél gyógyszert szedjél újra végig normálisan, és amennyire lehet azonos idõpontban. Addig pedig más fog.gátlást is alkalmazzatok, ha nem szeretnél teherbe esni.

Attól teherbe lehet esni a 7napos szünetben (fogamzásgátló) ha belém élvezett a barátom? Még minimálisan megvan

Legjobb válasz: Ha nem tudod hogyan mûködik a fogamzásgátló akkor minek szeded. Olvasd el a papírját. Azért fogamzásgátló, hogy ne legyél terhes!

Ha nem tudod hogyan mûködik a fogamzásgátló akkor minek szeded. Olvasd el a papírját. Azért fogamzásgátló, hogy ne legyél terhes!
Istenem. Ha már szeded a gyógyszert, akkor illene tudnod, hogy az folyamatos védettséget nyújt. Nem csak azokon a napokon, amikor beveszed.
most a menstruációd van meg minimálisan ??
ha helyesen szedted a fogamzásgátlót akkor biztosan nem eshetsz teherbe.
A kérdező hozzászólása: igen a menstruációm van még meg kicsit
A kérdező hozzászólása: rendesen szedtem és egy se maradt ki.
De tenyleg, miért nem olvasod el a tájékoztatót?

Nem rég hagytam abba a yasminelle fogamzásgátlót! Elkezdet hullani a hajam ez lehet a gyógyszer abba hagyása miatt. A másik kérdésem: A gyógyszer abba hagyása után a 1 hónapban védekezés nélkül gyorsabban teherbe lehet esni?

A második kérdésre csak véleményre vagyok kíváncsi meg kinek mi a tapasztalata

Legjobb válasz: Én is nemrég kezdtem el szüneteltetni a gyógyszerem és nekem is nagyon hullik a hajam azóta.10 éve szedem és 3 hónap szünetet ajánlott az orvos.A másik kérdésedre nem tudom a választ,mert nem tervezünk babát így védekezünk. Amúgy ugy tudom hogy ezektöl az uja gyógyszerektõl ha abbahagytod nagyon hamar teherbe lehet esni,az már tészta hogy az orvosok nagy része mondja hogy jobb ha vársz egy két hónapot hogy teljesen kitisztulj.A dokim azt mondta hogy 90 nap kell a szervezetnek hogy ujjászülessen"azaz gyógyszermentes legyen.Szerintem ennyit megéri várni még a babára minthogy valami baja legyen,hiába alacsony hormontartalmúak ezek a dolgok,de nem hiszem hogy megérné kockáztatni.

Én is nemrég kezdtem el szüneteltetni a gyógyszerem és nekem is nagyon hullik a hajam azóta.10 éve szedem és 3 hónap szünetet ajánlott az orvos.A másik kérdésedre nem tudom a választ, mert nem tervezünk babát így védekezünk. Amúgy ugy tudom hogy ezektöl az uja gyógyszerektõl ha abbahagytod nagyon hamar teherbe lehet esni, az már tészta hogy az orvosok nagy része mondja hogy jobb ha vársz egy két hónapot hogy teljesen kitisztulj.A dokim azt mondta hogy 90 nap kell a szervezetnek hogy ujjászülessen"azaz gyógyszermentes legyen.Szerintem ennyit megéri várni még a babára minthogy valami baja legyen, hiába alacsony hormontartalmúak ezek a dolgok, de nem hiszem hogy megérné kockáztatni.
Gondolom összezavarta a hormonjaid, attól lehet a hajhullás. Az, hogy ki mennyire lesz termékeny a tabi abbahagyása után, az nagyon változó. Van olyan, akinek hosszabb ideig egyáltalán nincsen peteérése. Nyilván ilyen esetben a baba sem fog összejönni. Van, aki könnyebben teherbe esik utána, mert a petefészek felszabadul a gátlás alól. Olyan is van, akinek csak simán visszatér a ciklusa, így ugyanakkora eséllyel lesz terhes, mint elõtte. Ha arra irányul a kérdés, hogy együtt lehettek-e védekezés nélkül úgy, hogy nem szeretnétek babát, akkor a válasz: NEM. Mindenképpen védekezzetek, mert nem tudod melyik csoportba tartozol. Ha szeretnétek babát, akkor pedig az orvosok azt szokták mondani, hogy 3 hónapot várni kell. Igazából nem történik katasztrófa akkor sem, ha esetleg hamarabb teherbe esel, de jobb kivárni.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Kicsit a hajhullás miatt megijedtem. A másik kérdést csak azért kérdeztem mert 2 napja nagyon rám jött a hányinger és a mellfájdalom. Leszakad. Nem is azon gondolkozok hogy terhes lettem, hanem hogy gyógyszer abba hagyás utáni mellékhatás.

Teherbe lehet esni úgy, hogy menstruálok és 2 napja szedem a fogamzásgátlót?

Kérem ne szóljanak hozzá olyanok, akik csak kötekedni akarnak.

Legjobb válasz: Nagyon kicsi az esélye. Bár az elején még tanácsos kiegészítõ védekezést alkalmazni, de a 2. ciklusnapon még nem valószínû, hogy teherbe esel.

Nagyon kicsi az esélye. Bár az elején még tanácsos kiegészítõ védekezést alkalmazni, de a 2. ciklusnapon még nem valószínû, hogy teherbe esel.
Nagyon kicsi az esélye, de igen. Nem mondta a doki, hogy 1 hónapig (vagy legalább 2 hétig) még alkalmazz kiegészítõ védekezést? Még akkor is, ha az van a papírján, hogy az 1. naptól véd.
A kérdező hozzászólása: Oké, csak azt gondoltam hogy ha még a mensesem is megvan, akkor végül is nem eshetek teherbe.
A kérdező hozzászólása: A gyógyszer szedése óta folyamatos barnás folyásom van. Cseréljem le a tablettát? Mikor vegyek teszet? Egyáltalán kell-e? Vagy csak a gyógyszer zavart be? 5 darab tablettám van még. Ha nem vagyok terhes, akkor rendesen megjön a menstruációm?
Menj vissza az orvoshoz, lehet nem jó neked ez a fogamzásgátló, azért van köztivérzésed. De van, hogy megvárnak még egy hónapot, mert az elsõben még elõfordulhat ilyen. Szóval orvossal konzultálj, mert a barnázás minden bizonnyal a tablettától van.
Hogy van 5 tabid, ha menstruálsz? ha pedig nem menstruálsz. akkor két nap szedés után, hogy lehet 5 tabid?
Utolsó! A kérdést nem most írta ki a kérdezõ, hanem több, mint 2 hete.

Ha 3-4 hónapig szedem a fogamzásgátlót (első alkalom ) akkor utána ha abbahagyom könnyebben teherbe lehet esni?

Rendszertelen mensi miatt kell..vagy inkább mással probálkozzak ?

Legjobb válasz: Szia! Ha rendszertelen a mensesed, akkor inkább menj el endokrinológushoz, kideríti az okát, és ad rá hatásos kezelést. A fogamzásgátló csak tüneti kezelés, kicsi az esély, hogy segíthet. Persze nem kizárt, és a gátlás alól felszabadult petefészkek egy ideig jobban mûködnek, de sajnos a babához nem elég peteérést generálni. Én elvetéltem, mert a pajzsmirigyemmel is gond volt, és nem tudtam róla.

Szia! Ha rendszertelen a mensesed, akkor inkább menj el endokrinológushoz, kideríti az okát, és ad rá hatásos kezelést. A fogamzásgátló csak tüneti kezelés, kicsi az esély, hogy segíthet. Persze nem kizárt, és a gátlás alól felszabadult petefészkek egy ideig jobban mûködnek, de sajnos a babához nem elég peteérést generálni. Én elvetéltem, mert a pajzsmirigyemmel is gond volt, és nem tudtam róla.

Fogamzasgatlo szedese mellett teherbe lehet esni? (tobbi lent)

Tobb honapja szedem a fogamzasgatlot, neha van h kesobb veszem be, mert elfelejtem :( Elegge meghiztam mostanaban, es ugy nezek ki mint aki babatvar, a teszt negativ lett, menzeszem is van, bar gyenge, nem a megszokott... A nagy poci miatt felek nehogy legyen benne pocaklako... Ugyan is mostanaban elegge megnott! Lehetseges ez?

Legjobb válasz: Amúgy meg nem menstruálsz fog.gátló szedése mellett,mert nincs peteérés. Tablettaszedéskor csak ÁLmenstruáció van,nem igazi! Szóval biztos nem estél teherbe. A teszt negatív,szóval tutibiztos. Jótanács: -Állíts be a telefonodon mindennapra egy riasztást/ébresztõt ugyanarra az idõpontra,pl este 7-8-9órára,vagy pedig mindig lefekvés elõtt vedd be a fog.gátlót,így tuti nem felejted el.Hagyd az éjjeliszekrényen,vagy az ágyad közelében a tabletta csomagját. -A párod ne élvezzen el a hüvelyedben szeretkezéskor,ez is lecsökkenti az esélyét a nem kívánt terhességnek.

Amúgy meg nem menstruálsz fog.gátló szedése mellett, mert nincs peteérés. Tablettaszedéskor csak ÁLmenstruáció van, nem igazi! Szóval biztos nem estél teherbe. A teszt negatív, szóval tutibiztos. Jótanács: -Állíts be a telefonodon mindennapra egy riasztást/ébresztõt ugyanarra az idõpontra, pl este 7-8-9órára, vagy pedig mindig lefekvés elõtt vedd be a fog.gátlót, így tuti nem felejted el.Hagyd az éjjeliszekrényen, vagy az ágyad közelében a tabletta csomagját. -A párod ne élvezzen el a hüvelyedben szeretkezéskor, ez is lecsökkenti az esélyét a nem kívánt terhességnek.
Persze. Csak egyetlen olyan dolog van, ami 100%-s biztonságot nyújt a nem kívánt terhesség elkerüléséhez: 1 pohár víz...szex helyett! Sajnállak babám, de a'sszem bohóc van a fiókban!!!
Pocaklakó :D:D:D Istenem ez mennyire aranyos volt :D:D:D:D Ha a teszt negatív lett aligha lehetsz terhes... Nem létezik 100%-os védelem. Teherbe lehet esni szabályosan szedett fogamzásgátló mellett is. De szerintem az esetedben csak pusztán paranoia :) 21F
Igen, teherbe lehet esni tabletta mellett is, csak kevés az esélye. Azért ahhoz, hogy látszódjon, elég idõs terhességnek kellene lennie. Legalább 4 hónapos körülinek... Ha a teszt negatív, nem vagy terhes. Szimplán meghíztál. Vagy a tablettától, vagy a karácsonyi kajálástól.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a gyors valaszokat! Remelem... de arra gondoltam h a tabletta szedese befolyasolhatja a teszt eredmenyet!
A kérdező hozzászólása: Koszonom a jo tanacsokat! Ezekszerint a gyogyszer nem megfelelo szamomra, azert hizok... mert ugyan azt az eletmodot elem mint elotte is.
Azért más a vérzésed és nem megszokott, mert ez nem menstruáció.A fogamzásgátló szedése mellett nem vastagszik meg annyira a méh nyálkahártyája, mint rendes esetben, így kevesebb lesz a vérzés mennyisége.A menstruációs tüneteket is enyhíti, így alig van görcs, mellfeszülés stb.Persze, ez egyénenként változhat. A fogamzásgátló nem befolyásolja soha a terhességi teszt eredményét, mivel a tesz a hcg szintet mutatja ki, ami csak beágyazódás után kezd el termelõdni, a fogamzásgátló ilyen hormont nem termel.
Én a Dienille fogamzásgátló tablettát szedem, és fél óránként éhes vagyok, és meg tudnék enni egy egész disznót. Sajnos ilyen hatással van rám a tabletta, hogy éheztet. Lehet ezért híztál el. Kicsit figyelj jobban az étkezésedre! Én például ilyenkor megeszek egy almát, vagy egy cerbona szeletet és kicsit tornázok, hogy ne rakódjon le. Nem kell izgulni, a gyógyszer véd, a teszt negatív!

Teherbe eshetek? Ha két napig elfelejtettem bevenni a fogamzásgátlót (ötödik és hatodik darab lett volna), és ez után megvonásos vérzés lépett fel, akkor az ettől számított 14. teherbe lehet esni?

mikor megjött a menstruációm négy napig szedtem, és két napig nem, és most már öt napja megint szedem. a megvonásos vérzés még mindig tart, ez azt jelenti, hogy megint megjött?

Legjobb válasz: Ebben a hónapban nem ártana kiegészítõ védekezést alkalmaznod, és ellátogatnod egy orvoshoz.

Ebben a hónapban nem ártana kiegészítõ védekezést alkalmaznod, és ellátogatnod egy orvoshoz.
Ha elfelejtetted bevenni az elsõ héten a tablettákat, akkor két dolog van: a 7 napos szünetben ha éltetek kiegészítõ védekezés nélkül nemi életet, akkor van esélye a terhességnek. Plusz ezt a levelet már szintén végig mellé kell védekeznetek mert csökkent a tabletta hatása. Tehát nem az ettõl számított x. napon, hanem az egész levél alatt van esélyed arra, hogy teherbe ess, ha nem használtok gumit.

A fogamzásgátló tabletta abba hagyása után tényleg fogamzo képesebb vagyok? Ugy mondd hamarabb teherbe lehet esni? Vagy legalább is nagyobb az esély?

Legjobb válasz: Igen,persze ez is szervezettõl függ, de én 2 hétre rá estem teherbe, persze nem vagyunk egyformák, de sokaknál halllottam,bejött.Sok sikert!

Igen, persze ez is szervezettõl függ, de én 2 hétre rá estem teherbe, persze nem vagyunk egyformák, de sokaknál halllottam, bejött.Sok sikert!
En a tabi abbahagyasa utani 2. ciklusban terhes lettem. :) Azok a nok, akik lombikprogram elott allnak, elso utasitaskent azt kapjak, h szedjenek tablettat 3 honapig, utana kezdodik a program. Nem tudom a biologiai okait, de valoban jo esely van babasodni tabletta befejezese utan.
azt mondják az rögtön teherbe esik akinek elõtte nem volt pontos a ciklusa. de egyéntõl függõ
lehet. sõt sokan azt tanácsolják hogy tisztulni kell3 hónapot de ez nem igaz!semmi gond sem lehet.lehetsz babás!

Teherbe lehet-e esni fogamzásgátló tabletta szedése mellett?

Sziasztok! Február 12-én kezdtem el fogamzásgátló tablettát alkalmazni. Szedtem is rendszeresen, minden nap. Majd mikor a 21. tabit is bevettem, csak egy héttel később volt nagyon gyenge vérzésem 2napig. Azóta folytattam a tabletta szedését, de szokatlan változásokat észlelek magamon: fáradtság, iszonyatos hányinger és gyomorégés, has- és fejfájás. Ami még különösebb, nagyobb lett a cicim, viszont a fogamzásgátló szedése óta kb.10 kg-t fogytam. Nem igazán aktuális a babaprojekt, de ha mégis terhes lennék, fel sem merülne, hogy nem tartom meg. Viszont az már jobban aggaszt, hogy mindez fogamzásgátló tabletta szedése mellett történt. Szóval félek, hogy esetleg árthat az "esetleges" babának.

Legjobb válasz: alig egy hónap alatt 10 kilot fogyni?tesztelj,ha terhes vagy,akkor a teszt kimutatná...a mellnövekedés a gyogyszertöl is lehet,meg az émelygés is...

alig egy hónap alatt 10 kilot fogyni?tesztelj, ha terhes vagy, akkor a teszt kimutatná...a mellnövekedés a gyogyszertöl is lehet, meg az émelygés is...
Tesztelj, de a leírtak alapján szerintem inkább a gyógyszer nem felel meg neked. Menj vissza a nõgyógyászhoz, beszéld meg vele, talán kipróbáltok más tablettákat, mert nem mindegyik jó mindenkinek, lehetnek mellékhatások.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! A biztonság kedvéért délután csinálok egy tesztet. És az orvoshoz is kérek idõpontot.
Szia Lyndinette-tõl én is hasonlóan éreztem magam, szörnyen fájt a fejem, a hasam, iszonyat gyenge voltam, majd egyszercsak annyira megfájdultak és "betompultak" lábaim, hogy nem bírtam felkelni a fotelból, az ügyeletet kellett felhívnom, hogy ilyenkor mi van... Egy levéllel bírtam beszedni belõle. Mikor terhes lettem, akkor viszont nem volt semmi "fizikális" problémám, szerintem nyugodj meg, tényleg a gyógyszerrel lehet baj.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat, és külön örülök, hogy megosztottad a konkrét esetedet!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!