Találatok a következő kifejezésre: Teherbe lehet az (300 db)

A barátom nem bírja a gumit, én viszont nem akarok tablettát szedni. A megszakításos módszert javasolta. Úgy hallottam, az előváladéktól is teherbe lehet esni. Igaz ez? Ajánlanátok esetleg más védekezési módszert?

Legjobb válasz: Igen, teherbe lehet esni úgy is, kb. fele akkora esélyed van a terhességre, mint ha nem védekeznétek. Másrészt a barátod egy ba.rom, akit nem érdekel, ha teherbe ejt, lesza.rja, hogy te milyen mellékhatásoknak teszed ki magad, és kb. a véleményedet is lesza.rja. Gondolom, õ is úgy van vele, hogy te esel teherbe, akkor védekezz te, õt ugyan nem érinti. Ennyi latexérzékeny ember a világon nincs, mint ahányan itt elírják, hogy a "barátom nem bírja a gumit". Latexmentes gumi is van. Az óvszer az EGYETLEN, ami nem csak a terhességtõl véd, de a nemi betegségektõl is. Se a tabletta, se semmi más nem véd meg a fertõzésektõl, és nem az AIDS az egyetlen, ami nemi betegség. Ha nem szokott óvszert használni, akkor kíváncsi lennék, mit szólna, ha kérnél tõle egy orvosi igazolást, hogy mindenféle fertõzésre negatív, és biztonságos vele a szex gumi nélkül is. Azt szokták mondani, hogy ott van pl. a hüvelygyûrû, de annyira biztonságos, hogy tegnap mutatta be a rokonságnak XY. a "kis balesetet". Sokkal többen esnek mellette teherbe az ismerõseim között, hogy azt ajánlani merném.

Igen, teherbe lehet esni úgy is, kb. fele akkora esélyed van a terhességre, mint ha nem védekeznétek. Másrészt a barátod egy ba.rom, akit nem érdekel, ha teherbe ejt, lesza.rja, hogy te milyen mellékhatásoknak teszed ki magad, és kb. a véleményedet is lesza.rja. Gondolom, õ is úgy van vele, hogy te esel teherbe, akkor védekezz te, õt ugyan nem érinti. Ennyi latexérzékeny ember a világon nincs, mint ahányan itt elírják, hogy a "barátom nem bírja a gumit". Latexmentes gumi is van. Az óvszer az EGYETLEN, ami nem csak a terhességtõl véd, de a nemi betegségektõl is. Se a tabletta, se semmi más nem véd meg a fertõzésektõl, és nem az AIDS az egyetlen, ami nemi betegség. Ha nem szokott óvszert használni, akkor kíváncsi lennék, mit szólna, ha kérnél tõle egy orvosi igazolást, hogy mindenféle fertõzésre negatív, és biztonságos vele a szex gumi nélkül is. Azt szokták mondani, hogy ott van pl. a hüvelygyûrû, de annyira biztonságos, hogy tegnap mutatta be a rokonságnak XY. a "kis balesetet". Sokkal többen esnek mellette teherbe az ismerõseim között, hogy azt ajánlani merném.
csak annyit fûznék hozzá hogy nagyszüleim egy életen át "védekeztek" megszakítással, egyetlen egy nemkívánt gyerekük sem született! és mamámat ismerve, nagyban nyomták az ipart... nem azt mondom hogy követendõ példa, de azért annyira nem rossz a helyzet mint sokan itt rémisztgetnek vele. biztos mind gumigyáros meg tablettagyáros, és elakarják adni... :P utolsó mondat persze vicc :)
Igaz.
life styles szûrke gumi(legvékonyabb) Írd be a google-be hogy fogamzásgátló és meglepõdhetsz hogy mennyi mindent kidob!!!!
Én is megszakításos módszert alkalmazunk.És mindig idõben ki tudok szállni, ezt nem hiszem el senkinek hogy nem érzik egyesek hogy mikor kell megállni.Ha véletlenül terhes lenne akkor sincs semmi mert megtartanánk de ez ilyen formában még nem fordult elõ.
Én 2 évig csináltam megszakítással, nem lett semmi bajom, DE.. ..a barátod elég nagy s*ggfej, hogy ezt javasolta. Mi azért csináltuk így, mert se õ, se ÉN nem szeretjük a gumit. Tehát én vállaltam a felelõsséget. Ha te nem vállalod a kockázatot, akkor találjatok valami más megoldást. Egyébként a pharmatex+megszakítás nem rossz dolog elvileg, bár én sose próbáltam.
Igen elég sokan. Gumi használata mellett is van aki belecsöppen abba a bizonyos 1%-ba. Megszakításos meg 50-50. Vagy bejön vagy nem. Ha már úgy vagytok együtt h nem gond a baba akkor lehet használni, amúgy meg olyan mintha a barátod lyukas gumit javasolt volna. Van még egy pár módszer, ha nem tablettát szednék azt hiszem én a pesszárium+spermicid mellett döntenék. Itt egy teszt ami esetleg segíthet mi neked a legideálisabb: http://www.gondtalanfogamzasgatlas.hu/
7/7 nek 100% igaza van. Én is megszakitásal csinálom és sosem volt még baj mert én érzem hogy mikor kezdenék elélvezni, hogy mikor indul meg bennem, de ugylátom sok férfi erre nem képes, nincsen érzésük.
A te felelõsséged, hogy mit vállalsz be és mit nem. A megszakításos módszer mellett egy év alatt 35% az esély a terhességre (védekezés nélkül 80%). Szóval BAROMI SOK! Ha neked megér ekkora kockázatot, akkor csináld. Csak aztán ne gyere sírni, hogy terhes vagy, a barátod meg esetleg lelépett. De van a gumin és a fogamzásgátló tablettán kívül is megoldás. Pl. a megszakítást kiegészíthetnétek spermiciddel, vagy spermicid és pesszárium együtt.

Hogy lehet az, hogy gumi mellett teherbe estem?

Minden egyes szeretkezés után megtöltöttem a gumit vízzel, egyik sem volt lyukas. Tudjuk használni, semmi baj nem volt vele soha.

Legjobb válasz: Az elõzõ válaszolók elég idióták... Elõször is: nyugodj meg! Fõ a higgadtság. Lehet, nem vagy terhes, mert nem csak a gumi, a terhességi teszt is lehet hibás. Itt ami biztos, az az orvos. Elmész hozzá, beszélgetsz vele, megvizsgál és kiderül, mi lesz. Figyelj, semmi nem 100%-os, a fogamzásgátló tablettától is sokan estek már teherbe, de azt és szinte lehetetlennek tartom, hogy észrevétlenül ess teherbe. Ha a gumi kilyukad, az nem mikroszkopikus, hanem rendesen lyuk lesz rajta, mint a lufin. Eléggé tesztelve vannak ezek, nem gondolnám, hogy ekkora baleset megtörténhet, ez abszurd. Egyébként nem lehet, hogy a barátod egyszer úgy ujjazott meg, vagy esetleg valahogy mégis beléd került? Próbálj meg visszaemlékezni, hátha... Nem te vagy a hibás, elvégre te nem tehetsz róla - ahogy leírtad a történetet -, mégis itt mindenki olyan k*rva okos ezen a rohadt oldalon. Nem gondoltál arra - ha esetleg mégis terhes vagy -, hogy elvetesd a babát? Tudom, hogy nem túl törvényszerû, de abba gondolj bele, milyen fiatal vagy és mi van, ha ne adj' Isten, a barátod késõbb elhagy? Egyedül maradsz a gyerekkel és éled a magányos anyák életét? Úgy minden nehezebb lesz: a munka, a késõbbi férjkeresés és stb. Szóval azon mérlegelj, hogy megéri-e neked ez, mert soha nem tudhatod, hogy mit hoz a jövõ. Egy gyerekhez kell a biztos anyagi- és családi háttér, ez pedig nálad nincs meg, ráadásul még tanulsz és gondolom, karriert is szeretnél. Ha mégis terhes lennél, szerintem vetesd el a babát. Késõbb még annyi gyereked lehet, amennyit csak szeretnél, de most... Mindenesetre azért nagyon szorítok, hogy mégse legyél terhes! Majd írd meg a késõbbiekben, mi az igazság! Kitartás!

Az elõzõ válaszolók elég idióták... Elõször is: nyugodj meg! Fõ a higgadtság. Lehet, nem vagy terhes, mert nem csak a gumi, a terhességi teszt is lehet hibás. Itt ami biztos, az az orvos. Elmész hozzá, beszélgetsz vele, megvizsgál és kiderül, mi lesz. Figyelj, semmi nem 100%-os, a fogamzásgátló tablettától is sokan estek már teherbe, de azt és szinte lehetetlennek tartom, hogy észrevétlenül ess teherbe. Ha a gumi kilyukad, az nem mikroszkopikus, hanem rendesen lyuk lesz rajta, mint a lufin. Eléggé tesztelve vannak ezek, nem gondolnám, hogy ekkora baleset megtörténhet, ez abszurd. Egyébként nem lehet, hogy a barátod egyszer úgy ujjazott meg, vagy esetleg valahogy mégis beléd került? Próbálj meg visszaemlékezni, hátha... Nem te vagy a hibás, elvégre te nem tehetsz róla - ahogy leírtad a történetet -, mégis itt mindenki olyan k*rva okos ezen a rohadt oldalon. Nem gondoltál arra - ha esetleg mégis terhes vagy -, hogy elvetesd a babát? Tudom, hogy nem túl törvényszerû, de abba gondolj bele, milyen fiatal vagy és mi van, ha ne adj' Isten, a barátod késõbb elhagy? Egyedül maradsz a gyerekkel és éled a magányos anyák életét? Úgy minden nehezebb lesz: a munka, a késõbbi férjkeresés és stb. Szóval azon mérlegelj, hogy megéri-e neked ez, mert soha nem tudhatod, hogy mit hoz a jövõ. Egy gyerekhez kell a biztos anyagi- és családi háttér, ez pedig nálad nincs meg, ráadásul még tanulsz és gondolom, karriert is szeretnél. Ha mégis terhes lennél, szerintem vetesd el a babát. Késõbb még annyi gyereked lehet, amennyit csak szeretnél, de most... Mindenesetre azért nagyon szorítok, hogy mégse legyél terhes! Majd írd meg a késõbbiekben, mi az igazság! Kitartás!
A kérdező hozzászólása: Na az már tényleg hihetetlen. Mondjuk én mindig is úgy gondoltam, hogy a fogamzásgátló biztonságosabb, mint a gumi, elvégre nem szakadhat ki, elfelejteni meg úgysem fogom.. De hát sajnos sosem szedhettem, életveszélyes lenne nekem. Így is perceken múlt az életem, a vérrög a mentõben elindult a tüdõm felé, épp idõben kaptam egy jó nagy adag véralvadásgátlót.
"egy begyöpösödött agymosott" Ennél sokkal rosszabb. Gondolom bigott hívõ is vagy mellé.
Elég tájékozottnak tûnsz, kérdezõ, biztosan ismered a fogamzásgáltók Pearl-indexét, és tudod, hogy megfelelõ használat esetén sem 100%-os egyik sem. Sajnos ebbe most belecsúsztál... További probléma még az, hogy ezek után hogy fogsz majd védekezni?
A kérdező hozzászólása: Ismerem, persze, csak hát azért nem erre gondolom elsõre, hogy biztos én leszek az.. Ezen még nem gondolkoztam, de abortusz után még 6 hétig úgysem élhetek nemi életet, abortuszig sem fogok. Így is stressz miatt, vagy baba miatt hányok egész nap, enni sem tudok, nem érdekel a szex.
Persze, és valójában minden, ami ilyen százalékos dolog, az tulajdonképpen 50%: vagy igen, vagy nem... Egy általam nagyon tisztelt nõgyógyász mondta mindig, hogy amíg egy nõnek van méhe, petefészke és nemi életet él, mindig számolni kell a terhesség esélyével. A védekezésen pedig érdemes elgondolkodni, én sem holnaptól gondoltam természetesen, de egy fogamzóképes nõ életében általában kb. 1-2 év a babaprojekt, aztán elõtte-utána klimaxig valahogy védekezni kell...
bekaptad a legyet. egyébkánt nem hallottál még róla, hogy lehet hibás az óvszer ? nem tudom szedsz-e fogamzásgátlót vagy ilyesmi, de hát ez van. cumisüveg, babakocsi...
szégyen h anyukád nõgyógyászaton dolgozik és te meg idejössz kérdezgetni. ezzel mindent elárultál anyukádról és magadról is. inkább maradok a régimódi és átgondolt, de amit ti csináltok az szánalmas. még arra sem képes anyukád h neked elmondja, amit kell, arra meg lusta h az ott megforduló 14 éveseknek pár szóban elmondja mi a hátránya ha szexelnek. ennyi a véleményem. gratulálok, ez a nõgyógyászat csúcspontja, és ilyen hozzá nem értõ emberek kapják meg a fizetésüket, amit tõlünk vonnak le. szánalom. amúgy, ha picit is hallgatott volna rám anyukád, most veled se történt volna ez. mert fáj, ha másnak van igaza.
és inkább maradok régi gondolkodású és nem férek bele a mai világba, de legalább nem csinálok olyan hülyeségeket mint ti, ráadásul nem nõgyógyász lányaként. de ha tetszik, kövessétek ezt a világot, hogy belehaltok végül az nem számít. Nekem van egy érzésem h nem azért szexeltél mert ki akartad próbálni h összeillesz-e a partnereddel, mert akkor most nem írnál és akkor nem kéne abortusz! haladj a korral nyugodtan, de ne csodálkozz ha mindenféle problémád és bajod lesz belõle. töröltethetitek a kommentjeimet, de azért ezt jó lenne ha sokan elolvasnák, hátha elgondolkoznak!
# 28: Neked igazán lehetne abban tapasztalatod, hogy a mai tizenévesek körében mennyi foganatja van az ilyen típusú "felvilágosításnak". Szóval nem a kérdezõt meg az édesanyját kell azért hibáztatni, mert manapság a fiatalok korán kezdenek szexuális életet élni... Egyébként szerintem én is vitáztam már veled, és leírtam akkor is, hogy 16 évesen kezdtem nemi életet élni, ennek ellenére csak házasságban, tervezetten lettem terhes háromszor. Az én példámat persze nem lehet "lobogtatni" a házasság elõtti szexellenes kampányokban... pedig sokan vannak még így, gyanítom, többen, mint ahányan véletlenül teherbe esnek...
még annyit tennék hozzá, sokan elfogadják a véleményem és sokan belátják h van benne igazság. de nem az a legnagyobb baj h mielõtt összeházasodnának, kipróbálják, hanem h te is kipróbáltad akkor, amikor nem kellett volna. na ez a baj! már elmondtam h tényleg nagyon sajnálom ami történt.
akkor hajrá, szexeljen mindenki, ez a világ, ezt kell követni! hogy ki lesz terhes, ki nem, kit érdekel? csak érezzétek jól magatokat és SEMMIVEL NE FOGLALKOZZATOK! HAJRÁ!
Szóval anyukád magánfogorvos, aki nõgyógyászaton dolgozik: Nem sok ez egy kicsit?
Az egyik ismersömék nagyon rossz anyagi helyzetben voltak, nekik fogamzásgátló + gumi mellett sikerült a baba.
A kérdező hozzászólása: Csak átfutva olvastam el a kommentedet, anyukámmal vitatkoztál egyszer anno. Õ az a nõ, aki nõgyógyászaton dolgozik. Emlékszel rá? Olyan dolgokat írtál neki, amitõl a feje ketté állt! Te tényleg nagyon régimódi gondolkodású vagy. Olyannyira, hogy ez nem fér bele a mai világba. Szerintem manapság alig van olyan ember, aki várna a szexszel a házasságig. Én sosem akartam, mert mi van akkor, ha egyáltalán nem passzolunk szexuálisan? Akkor váljak el tõle, vagy csaljuk egymást életünk végéig, csak mert várnunk kellett házasságig? Szerintem ez egy oltári nagy baromság. És vannak olyan szexuális problémák, amik nem orvosolhatók beszélgetéssel, de még pszichológussal, terapeutával sem. Nem véletlen, hogy senki sem fogadja el a véleményed és nem adnak neked igazat. Részemrõl itt lezárva!
A kérdező hozzászólása: DE ha nem volt lyukas, akkor mégis hogyan eshettem teherbe? És teletöltöttem a gumit, szóval még az sem lehetett, hogy az oldalán volt egy kis lyuk és azt nem vettem észre. Nem lesz cumisüveg, sem babakocsi, hanem abortusz lesz sajnos. Nincs pénzünk felnevelni. Na meg idén érettségizek, nem babázni akarok.
A kérdező hozzászólása: Nem szedtem soha tablettát, mert volt már trombózisom. Ezért minden hormonális fogamzásgátló kizárva, ezért használtunk gumit. Vagy hormonos, vagy gumi, a többiben nem bízom.
egyébként hány évesek vagytok ?
A kérdező hozzászólása: Én 17, a párom 20. De most komolyan vannak rajta ilyen miniatûr lyukak? Hát akkor ez sem biztonságos védekezés, ki tudja, hányszor úsztam már meg... Ez nagyon szuper.. Én úgy tudtam, hogy annyira pici lyukak vannak rajta, hogy a spermiumok sem férnek át rajta, ha meg átfér, akkora víz is.
A kérdező hozzászólása: Szörnyû, hogy 2 év járás után lefeküdtünk januárban. Tényleg. Nahát, ilyet! És igen, a tanláson jár az eszem, májusban mindenbõl elõrehozott érettségit teszek, nemsokára vizsgáim lesznek, mert ugye csak jövõre kellene érettségiznem. De minek, ha úgyis elolvasom egyszer az anyagot és máûr tudom, tiszta idõpocskolás az egész. Már van egy 98%-os biosz közepem, október elején megyek emeltre, aztán vár az orvosii :) Tehát nekem ne mond, hogy inkább a tanulásin járjon az eszem. Nem vagyok buta, és a szex nem megy a tanulás rovására. Heti 1x találkozom a barátommal, ennyi csak kijár a heti 6x10-14 óra tanulás után.
nem úgy értettem, hanem hogy ha ez most közbejön és netán megszülnéd akkor aztán egy idõre lõnének az orvosi egyetemnek
A kérdező hozzászólása: Tudom, többek között ezért is fogom elvetetni. Anyukám magánfogorvos a saját rendelõjébe, de már nagyon unja ezt az egészet, mire én végzek, õ nyugdíjba vonul és akkor én veszem át a helyét. Nagyon sokat keres, ezért mindenképpen fogorvos akarok lenni, na meg nem elhanyagolható, hogy érdekesnek találom ezt a munkát. Semmiképp sem akarom feladni az álmaimat...
A kérdező hozzászólása: Soha nem történt ilyesmi, utálom az ujjazást, szóval ez is kizárva. Tényleg nagyon figyeltünk, még februárban kiszakadt egyszer, azóta még jobban figyeltünk mindenre. Mindenképp elvetetem. 7 tesztet csináltam, különbözõ márkákat, nem hinném, hogy mind hazudik.
A kérdező hozzászólása: Mármint az elõzõ elõtti válaszomat nem arra értettem, hogy többek között azért vetetném el, mert a barátom elhagyna. Ebben az egyben biztos vagyok, hogy nem hagyna el, már az eljegyzés is szóba került, csupán a korom az akadály. Együtt tervezzük az életünket, õ még hisz az örök szerelmemben, és teszünk is érte, hogy így gondolja késõbb is.
Egy ismerõsöm 16 évesen szült, utána mégis megcsinálta az érettségit. Persze kellett hozzá a szülõi segítség is, de õk örömmel babáztak. Azért nagyon jól gondold át ezt a elvetetést, nehogy késõbb megbánd.
A kérdező hozzászólása: Átgondoltam, már majdnem 2 hete ezen gondolkoztam. A barátommal is megbeszéltük egy csomószor, õ akarja is meg nem is. Aztán közösen erre jutottunk.
A kérdező hozzászólása: Nem, mivel nem csak 1 munkahelye van. 3 van, még szociális gondozó is, de ott csak havonta pár napot kell dolgoznia. A vallásos ember kommentjei nem igazán érdekelnek, nem kellett soha felvilágosítani, magamtól is volt bennem annyi igény, hogy ezeknek a dolgoknak utánajárjak, 10 évesen. Nem szorultam sosem arra, hogy valaki más magyarázza nekem a dolgokat. Ezért utálom pl a sulit is, magamtól is 100%-osan megértem az anyagot, átlátom az összefüggéseket, stb.

Tsh ertekem 3. 02, ezzel az ertekkel teherbe lehet esni? Vagy milyen gyogyszer viszi le az erteket?

Legjobb válasz: Kicsit magas.Azt mondják,hogy 1-2 között legyen az érték.Mutasd meg endokrinológusnak mielõtt próbálkoztok,lehet,hogy ír fel pajzsmirigy hormon pótló gyógyszert! Lehet,hogy teherbe tudsz esni így is és meg is marad,de esélyes a vetélés is vagy az,hogy nem is tudsz teherbe esni! Elõször mindenképpen orvos lásson!

Kicsit magas.Azt mondják, hogy 1-2 között legyen az érték.Mutasd meg endokrinológusnak mielõtt próbálkoztok, lehet, hogy ír fel pajzsmirigy hormon pótló gyógyszert! Lehet, hogy teherbe tudsz esni így is és meg is marad, de esélyes a vetélés is vagy az, hogy nem is tudsz teherbe esni! Elõször mindenképpen orvos lásson!
Kicsit magas letroxot vagy euthiroxot fogsz kapni
Ha tudod, hogy ennyi az értéked, akkor bizonyára voltál vérvételen, ott mindenképpen írnak gyógyszert, hogy levigye. Letroxot fognak írni, 50 mg-osat. Kb két hónap alatt lemegy normál értékre.
Igen, magas szerintem is, babához igen. Én most voltam a nõgyógyászomnál, aki endokrinológus is és megkérdeztem tõle, 2, 5 alatt jó érték a babához!Mindenképp kérj segítséget!
Nekem is 3 volt teherbe esés elõtt, 4 hónap alatt jött össze a baba, most vagyok a 13. hétben, minden rendben van. Az elsõ vérvételen kismamaként már 6 volt a tsh, de a t3, t4 normális, úgyhogy nincs vele teendõ. Csak a tsh nem elég ahhoz, hogy tudjátok van-e gond! Nyugodtan próbálkozzatok szerintem.
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen a valaszokat!

Mikor eshet egy nő legkönnyebben teherbe menstruáció előtt vagy után? Az előváladéktól teherbe lehet esni?

Legjobb válasz: Elõtte könnyebb általában. De nem törvényszerû, ismerek olyan nõt, aki a menzesz utolsó napján esett teherbe. Éz valójában változó. Nem nagy az esélye, hogy teherbe esel tõle, de jobb az elõvigyázatosság.

Elõtte könnyebb általában. De nem törvényszerû, ismerek olyan nõt, aki a menzesz utolsó napján esett teherbe. Éz valójában változó. Nem nagy az esélye, hogy teherbe esel tõle, de jobb az elõvigyázatosság.
Nincs különbség. Igen.
Bármikor. Igen.

Kerestem a neten erről választ, de nem találtam, így azt gondoltam itt kérdezem meg: A vágycseppektől teherbe lehet esni?

Elég gyatra volt a felvilágosítás, mikor tartották, így nem tudom.

Legjobb válasz: Mi a fene az a vágycsepp? Ha ezalatt az elõváladékot érted, akkor igen, teherbe lehet esni tõle, bár tény, minimális az esélye... elvileg orgazmus után, ha újabb aktus követi, akkor tartalmazhat élõ spermiumokat. De az is tény, ha 10 ezer aktusból 1 nõ esik tõle teherbe, és az az 1 te leszel, nem nagyon fog vigasztalni, hogy "de hát alig volt rá esély".

Mi a fene az a vágycsepp? Ha ezalatt az elõváladékot érted, akkor igen, teherbe lehet esni tõle, bár tény, minimális az esélye... elvileg orgazmus után, ha újabb aktus követi, akkor tartalmazhat élõ spermiumokat. De az is tény, ha 10 ezer aktusból 1 nõ esik tõle teherbe, és az az 1 te leszel, nem nagyon fog vigasztalni, hogy "de hát alig volt rá esély".
Gondolom azelõnervtõlre gondolsz a péniszen, csak azért nem tiszta, hogy a vágycsepp elsõre mi az. Igen, lehetséges a terhesség. Azért durva, hogy ilyen én kicis pónim szinten tolják a felvilágosítást. :-) Ha bármi kérdésed van, üzenj. 28f
IGEN, lehet!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, és igen, valahogyan ezek az információk lemaradtak, amikor "felvilágosítottak" minket. (Lehet, hogy növelni akarják a születési arányt.) XD

Ha az elovaladektol ugyanugy teherbe lehet esni mint egy adag ondotol akkor emberek millioinal miert valik be ez a vedekezesi modszer?

mar en is kiprobaltam a baratommal,eddig nemvolt semmi baj,de mi valahogy megis aggodunk.utaljara peldaul mar 72 oras tablettat is vettem be hogy minden biztos legyen.en egyenlore biztos nemfogok igy vedekezni.

Legjobb válasz: Hogy tudsz ilyen kérdést feltenni? Mondjuk, nem mindenki esik könnyen teherbe, nem minden férfinak uolyan az o....ója stb stb. Sokaknak beválik, mert lehet, hogy egyébként sem eshetnek könnyen teherbe, de hallottam én sok olyan emberrõl, aki egy idõ mulva terhes lett. Szerinted a 72 órás tabletta olyan jó, kb egy hónapig jól összezavarja a hormonjaidat és várhatod, hogy mikor jön meg. Szóval te csak védekezz normálisan.

Hogy tudsz ilyen kérdést feltenni? Mondjuk, nem mindenki esik könnyen teherbe, nem minden férfinak uolyan az o....ója stb stb. Sokaknak beválik, mert lehet, hogy egyébként sem eshetnek könnyen teherbe, de hallottam én sok olyan emberrõl, aki egy idõ mulva terhes lett. Szerinted a 72 órás tabletta olyan jó, kb egy hónapig jól összezavarja a hormonjaidat és várhatod, hogy mikor jön meg. Szóval te csak védekezz normálisan.
Ha bízol a megszakításos módszerben, akkor miért vettél be a múltkor egy 72 órás tablettát? Az a baj, hogy legtöbben azt hiszik, hogy a 72 órás tabletta a megelõzésre van! Pedig nem! A legtöbben mégis úgy kapkodják be, mint a tic-tac-ot! Ahelyett, hogy szednének rendes fogamzásgátlót!
mert nem válik be. Egy fogamzásgátló módszer eredményessége nem azon múlik, hogy hányan nem esnek teherbe, hanem azon, hogy hányan igen. A két dolog koránt sem ugyanaz. Ha mondjuk a semmielyen módon nem védekezõk esetén 1000 párból mondjuk 250 esik teherbe, akkor egy fogamzásgátló módszer aminél ez a szám 150 koránt sem tekinthetõ jónak, fõleg nem egy olyannal szemben, aminél a teherbe esõk száma teszem azt 3.
(õõ a 72órásnak nem az a lényege, hogy egybõl megjöjjön? egyszer szükségem volt rá, és rögtön másnap megjött, iszonyú görcsök közepette. bár az igaz, hogy fölborít mindent úgy hirtelen.)
Mert nem "ugyanúgy". Sokkal kisebb az esélye. Csak te elõre nem tudhatod, hogy melyik típushoz tartoztok. Van olyan nõ, aki már akkor gömbölyödik, ha ránéz egy fiúra. Mást meg gyömöszölhetnek reggeltõl estig, elörõl és hátulról... a fiúnál ugyanez, fordítva. Még sok mástól is függ.

Hogy lehet az, hogy az uh szerint 29 hetes, 6 napos várandós vagyok, viszont az utolsó "mikulás" szerint 28 hetes és 6 napos? 1 héttel előtte estem teherbe, és még megjött? Vagy csak jól fejlett a pincuri, mert az anyja jól táplált?

Legjobb válasz: Ha a mesi szerint 28+6 vagy, akkor a tényleges terhességi kor az 26+6, mert orvosi számítás szerint a teherbeeseés idõpontjában már két hetes vagy (remélem érthetõ). Ha az UH egy héttel korábbinak saccol, akkor a menzeszed után nem 2 héttel, hanem már egy héttel teherbe estél. Tehát az orvosi számítás az nem a tényleges terhességi kor, mert azt sosem fogják tudni teljesen pontosan megadni, nem tudhatják pontosan melyik nap estél teherbe. Ezért számítják a menzesztõl.

Ha a mesi szerint 28+6 vagy, akkor a tényleges terhességi kor az 26+6, mert orvosi számítás szerint a teherbeeseés idõpontjában már két hetes vagy (remélem érthetõ). Ha az UH egy héttel korábbinak saccol, akkor a menzeszed után nem 2 héttel, hanem már egy héttel teherbe estél. Tehát az orvosi számítás az nem a tényleges terhességi kor, mert azt sosem fogják tudni teljesen pontosan megadni, nem tudhatják pontosan melyik nap estél teherbe. Ezért számítják a menzesztõl.
Kezdetben a menstruációd alapján számolják, aztán a 12 hetes uh eredmény alapján, ha kell átterminálják az idõpontot, és a szülés várható idõpontját is már az uh terminushoz képest határozzák meg, nem a menstruációhoz képest. Valsózínûleg a babád valamivel fejlettebb, mint hasonló korú társai, de ennek semmi köze a testalkatodhoz. Jó babásodást!
Szia! Ilyenkor már nem számítanak az ilyen kicsi eltérések. Most kicsit gyorsabban fejlõdik. Amúgy nekem a 33.héten írta a gép, hogy 36.hetes, de akkor már meg kellett volna 20-án születnie. De még midig semmi jele. Üdv 41hetes kismama
Elõzõ válaszolónak igaza van, ilyenkor már nem nagyon módosítják a terminust sem, hiszen magzat és magzat között is vannak méretbeli eltérések, az ultrahangkészülékek átlagméretekbõl becsülik a terhességi kort. Elõfordulhat, hogy egy késõbbi ultrahangon már nem mérik idõsebbnek a terhességet vagy még elõrébb ugranak. Igazából semmi jelentõsége, max annyi, hogy a 28 hetes 6 napos ultrahangon kicsit nagyobbnak látták a babádat az átlagnál.

Szoptatás alatt teherbe lehet esni? Mennyi rá az esély?

Legjobb válasz: Igen teherbe, 100 %, hogy teherbe eshetsz. Nekem is sikerült, és nem vagyok egyedül. Ha nem akarsz babát, védekezzetek megfelelõen!!

Igen teherbe, 100 %, hogy teherbe eshetsz. Nekem is sikerült, és nem vagyok egyedül. Ha nem akarsz babát, védekezzetek megfelelõen!!
Én kétszer lettem terhes szoptatás alatt, másodszor ikrekkel.:) )(Nem kell megkövezni, akartuk!:) ))
Elméletileg a tejtermelõ hormon, a prolaktin gátolja a teherbeesést. De ez csak akkor mûködik, ha minimum 3 óránként szoptatsz még éjszaka is. Az én babám már elsõ héten is 6 órát aludt éjszaka, úgyhogy nálunk nem jött volna be. Egyébként elméletileg amíg nincs mensi, addig nincs peteérés sem. Csak az a baj, hogy a mensi a peteérés után van, úgyhogy csak utólag tudhatja meg az ember. Én is szoptatva lettem terhes, igaz, a kislányom már 15 hónapos volt. Terveztük. Aggódtam is, hogy esetleg majd nem sikerül, de elsõre összejött.
Én is szoptattam még mikor terhes maradtam terveztük a babát tartottam tõle nem jön össze de nagyon könnyen sikerült.
Szia! Én sem gondoltam volna, hogy pont szoptatás alatt leszek ismét terhes, mert az elsõre 3 évet vártunk, a 2.meg ilyen gyorsan jött!Magam is meglepõdtem, de örültem!:) ))
Szia! Én is szoptatás alatt lettem terhes :)

A párommal több mint 2 éve megszakításos módszerrel védekezünk és nem estem teherbe. Annyan estek így teherbe. Ez azt jelenti hogy lehet én nem is eshetek teherbe?

Legjobb válasz: Szia! Egyáltalán nem azt jelenti. Amíg mi is úgy védekeztünk, én sem lettem terhes. Akkor lettem terhes, mikor nem védekeztünk.

Szia! Egyáltalán nem azt jelenti. Amíg mi is úgy védekeztünk, én sem lettem terhes. Akkor lettem terhes, mikor nem védekeztünk.
Egyáltalán nem jelent ez semmit! Mi évekig így védekeztünk és nem lettem terhes. Aztán elkezdtük élesbe csinálni és már a második hónapba terhes maradtam! Ne izgulj!
Simán teherbe lehet esni így is.Én legalább 3 csajt ismerek aki ennél a védekezési módszernél esett teherbe.25 hetes kismami
Teherbe esni úgy lehet ilyen esetben, avagy ilyen védekezés mellett, ha nem rendszeres állandóan a ciklusod. Mert ugye akkor hiába számolgatsz....
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Remélem ha majd élesben fogjuk csinálni nem lesz semmi akadája a babának :-)
Szia! Akkor mit szóljak én? Már 8 és fél éve így védekezünk. Én is gondolkoztam már ezen. Mi jövõre tervezzük, hogy neki látunk. Én bízok benne, hogy minden oké lesz! :) Te se gondolj ilyenekre csak nagyon szeressétek egymást amikor majd babát terveztek és reméljük a legjobbakat!
A kérdező hozzászólása: Neked is a legjobbakat kívánom. Csak a sok "megszakításos módszerrel védekeztünk és teherbe estem" után valaki azért elgondolkozik ezen.
Szia! Abszlolút nem jelenti azt, hogy nem lehet babád. Mi egy évet csináltunk úgy, mert azt akartam, hogy mindenképp kiürüljön a szervezetembõl a fog.gátló, meg úgy voltunk vele, ha jönni akar a bébi hadd jöjjön, de mikor már tényleg szerettük volna a bébit a második hónapban jött össze! 18 hetes kismama
Én is egy évig igy védekeztem s nem lettem terhes, de ez azért kockázatos dolog, mert ha pl. többször vagytok együtt egymás után s pl. a partnered nem mossa meg a nemi szervét, már megtörténhet a baj...vagy az elõváladéktól is.Sok olyat ismerek, akik évek óta igy csinálják s nincs baj. Most azért én is félek, mert 1 hónapja hagytam abba a fog.gátlót s megszakitással védekezünk, igaz Pharmatex kúppal kiegészitve, de ez kevésbé biztonságos, mint a fog.gátló.Ez sztem a nõi szervezettõl függ. Egy barátnõm 3 hónapja szed fog.gátlót, a menszesze is megjött s nemrég derült ki, hogy mégis terhes. Az ilyen esetek megrémisztenek.

Előváladéktól hogy lehet teherbe esni? Az okra vagyok kíváncsi, azt tudom, hogy teherbe lehet esni!

Nem tini vagyok csak nem értem(anyám nem beszélt ilyenekr?l)

Legjobb válasz: Köszönöm a válaszokat.Mostmár tudom az okát.Mivel eddig csak azt olvastam hogy igen lehet,de az okát meg nem.Köszi mégegyszer.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Mostmár tudom az okát.Mivel eddig csak azt olvastam hogy igen lehet, de az okát meg nem.Köszi mégegyszer.
Rengeteget olvastam errõl. Az elõváladékban alaphelyzetben nincs spermium, mert a Cowper mirigyek termelik. Viszont, a férfi nemi szervében maradhat egy elõzõ ejakulációból spermium, , amit az elõváladék kimos. A másik veszélyes dolog pedig az, hogy már az ejakuláció elõtt távozhat a hüvelybe sperma, ami bizony terhességet okozhat. Úgyhogy szerintem ezért lesznek páran terhesek megszakítással, nem feltétlenül az elõváladéktól.
Utolsó! Engem is ez gondolkodtatott el, hogy itt olvastam, hogy a férfinek csak x millió a spermiumszáma, és mondta is az orvos, hogy természetes uton az kevés lesz a terhességhez. Hát ha az elõváladék tartalmaz is, gondolom nem többet annál, mint egy "meddõ" férfié, és akkor abból hogy lehet baba? Szóval ez engem is elgondolkodtatott, ki is írtam errõl kérdést, és végül is az volt a "magyarázata", amit már itt is említett valaki, hogy pl. ha egy nap 2 esemény van, akkor az elsõbõl mrad némi az ivaruakba, és a 2-nál az elõváladékkal kijön, és ha mondjuk pont peteérés vn, akkor az lehet, hogy elég. Meg még szerintem az is lehet, hogy esetleg a egyszer-egyszer a férfi picit késõbb veszi ki, elég 1 másodperc is, és már kerül vmennyi a hüvelybe.
Egyetértek az elõzõ két hozzászólóval! Lehetetlennek tartom, hogy annyi sperma, amit az elõváladék kimoshat, elegendõ lenne a megtermékenyítéshez.. erre szokták azt válaszolni, hogy egyetlen egy sperma elég a teherbeeséshez. Na ez a része onnan nézve igaz is, hogy csak egy tud behatolni a petesejtbe. Viszont, ahhoz hogy "egy" odajusson, több milliónak kell a "startvonalnál" indulnia, mert így is csak egy kis töredékük ér célba. 20millió spermiumszám alatt meddõnek mondják a férfit.
De úgy hallottam, hogy egy bizonyos spermaszám/térfogat alatt a férfi meddõnek számít. És az elõváladékról mindig úgy beszélnek, hogy nagyon kevés spermium van benne. Vagyis kb akkora esély van rá, mint hogy egy meddõ férfinak gyereke szülessen? (bocs, ha nem meddõnek hívják a nemzõképtelen férfit, de gondolkodtam és csak ez jutott eszembe)
A válasz egyszerû. az elõváladék is tartalmazhat egy-két virgonc spermát, ami pont elég egy babához.
van sperma az elõváladékban.....ennyi.... ismerek olyat aki így lett terhes.....megszakítással
Állitolag az elõváladékba lehet sperma .
Lett már igy vki terhes itt?leirná?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!