Találatok a következő kifejezésre: Teherbe eshetek-e, a Párom (9 db)

Teherbe eshetek? 3 hete szültem, a baba szopizik, menzeszem még nem volt. A párommal szeretkeztünk, és a kérdésem, teherbe eshetek -e?

Azt is olvastam valahol,ha a baba csak anyatejes és szopizik, az gátolja a peteérést, felér egy fogamzásgátlóval (98%).Szerintetek?

Legjobb válasz: Szia! Na jó, ismételten leírom. Szoptatás alatt is lehet peteérés , annak ellenére, hogy a menstruáció nem jelentkezik. A szoptatás nem fogamzásgátló módszer!!! Gumi, pesszárium,... ezek igen. Szülés után 3 héttel nemcsak a fertõzésveszély miatt nem szabad szeretkezni, hanem azért is, mert a szülés alatt igénybevett dolgoknak pihenniük kell, az izmoknak helyreállni, a méhnek visszahúzódni... Én szülés után 4 hétig csak szoptattam-altattam- pihentem.. kinek jutott eszébe ilyenkor amúgy is a szex?

Szia! Na jó, ismételten leírom. Szoptatás alatt is lehet peteérés , annak ellenére, hogy a menstruáció nem jelentkezik. A szoptatás nem fogamzásgátló módszer!!! Gumi, pesszárium, ... ezek igen. Szülés után 3 héttel nemcsak a fertõzésveszély miatt nem szabad szeretkezni, hanem azért is, mert a szülés alatt igénybevett dolgoknak pihenniük kell, az izmoknak helyreállni, a méhnek visszahúzódni... Én szülés után 4 hétig csak szoptattam-altattam- pihentem.. kinek jutott eszébe ilyenkor amúgy is a szex?
Jogos...:) csak határozottan! Én is kaptam már kritikát értelmes válasz nélkül.. ami a teherbeesést illeti.. azt mondta a védõnõm hogy amíg a babuci napi 5-6 szopit ejt, addig nem valószínû hogy terhes leszek. de szerintem nyugi.. 3 hét alatt a szervezeted nem regenerálódott annyira hogy a nõiességed a peteérésben is tökéletesen mûködjék.. kellemes összebújásokat kívánok, de ahogy írtad vigyázzatok Rád:) egy harmadikat váró 17 hetes kismama
6 hétig nem is szabad szeretkezni, nem véletlenül, természetesen a fertõzésveszély miatt. emélem nem lettél terhes, mert úgy tûnik, hogy ez iránt az egy iránt sem érzel felelõsséget.
Valaha valaki valamit mesélt neked a 6 hét gyerekágyról? Csak úgy kérdezem, bocs, hogy OFF vagyok...
A hormonjaid fontosabbak, mint az, hogy kórházba kerülhetsz fertõzéssel, ne adj isten egy továbbterjedõ fertõzés halálos legyen?! Gratulálok! A gyerekednek/gyerekeidnek szükségük van rád, kicsit beállhatnál a hidegzuhany alá, ha ennyire nem bírsz magaddal. De, hogy a kérdésedre is válaszoljak:igen, teherbeeshetsz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat a kérdésemre válaszolóknak! :) Az eset egyszeri volt, azért én is félek a fertõzésektõl, de a hormonjaim nem bírtak magukkal:) . Az elõzõ szülések után betartottuk az elõírt idõt, és feltett szándékom a maradékot itt is betartani!! Még egyszer köszönöm a válaszokat! A harmadik babáját várandósnak meg sok sikert és örömöt a babaváráshoz és neveléshez!! :)
Teherbe eshetsz. Bár 3 hét után nem szerencsés szeretkezni. Még el sem gyógyultak a sebeid, fertõzést kaphatsz.
Én úgy tudom van rá esély... Hallottam már ilyenrõl! Ha nem szeretnétek korán kistestvért, szerintem inkább más módon védekezzetek!!!
A kérdező hozzászólása: A második válaszolónak! Nem tudom mennyiben van köze a gyermekeim iránt érzett felelõsségtudatomnak ahhoz, hogy szeretkeztem az apjukkal? NEM egy sikátorban vad idegennel kezdtem míg a gyerekeimet otthon hagytam!!! Mivel harmadik gyermekemet szültem nem volt se gátmetszésem, sem pedig varratom, az említett idõpontban már egyáltalán nem véreztem, és elõtte beszéltem az orvosommal is, és azt mondta, ha úgy érzem lehet, csak óvatosan! Tõlünk telhetõen minden higiéniai elõkészületeket megtettünk, csak a védekezésrõl maradtunk le, mert az elmúlt 3 évben nem védekeztünk, és ez most elmaradt. Különben a gyermekeim kiegyensúlyozottak, koruknak megfelelõen fejlõdnek, szeretettel és türelemmel nevelem õket. Bárhová elvihetem õket, nem állnak neki hisztizni és fetrengeni a boltban és az utcán, ahogy sok más gyerekét látom. A válaszodat és a kritikádat így visszautasítom és bántónak találom, ráadásul nem is arra voltam kiváncsi, hogy mi a véleményed arról hogy a férjemmel együtt voltam, hanem a teherbeesés esélyére!
Egyszer olvastam egy cikkben chilei asszonyról (a cikk a spirálról szólt). Könyörgött az arra tévedt európai orvosnak, hogy tegyen valamit, mert már 9 gyereke van, és nem akar többet. Mondta neki az orvos, hogy figyelje a vérzését. Mire az asszony: de doktor úr, amióta férjhez mentem, egyszer sem menstruáltam... Ez a szegény asszony folyamatosan csak szült, szoptatott, és közben jól teherbe esett. Azaz: a szoptatás nem fogamzásgátló módszer. Csak csökkenti a teherbeesés esélyét, de messze nem 98%-kal! Amint van peteérésed, teherbe eshetsz, és ez bekövetkezhet már az elsõ menszesz ELÕTT is, hiszen az elsõ menszesz csak a peteérés után két héttel következik be. Van gumi, pesszárium, és szoptatás alatt is szedhetõ fogamzásgátló tabletta.

A párom elment, de nem élvezett belém, nekem nem volt orgazmusom, vagyis jó volt, csak úgy hogy a csiklómat izgatta. Teherbe eshetek e? Lehetek e ilyen módon terhes?

Ne nevessetek ki, még kezd? vagyok!

Legjobb válasz: Az attól függ! Ha bekerült a fiú pénisze a hüvelyedbe, akkor az õ elõváladékától is teherbe eshetsz, ha nem tette be, akkor semmi esetre sem shettél teherbe.

Az attól függ! Ha bekerült a fiú pénisze a hüvelyedbe, akkor az õ elõváladékától is teherbe eshetsz, ha nem tette be, akkor semmi esetre sem shettél teherbe.
Mi megszakítással védekeztünk, most így várom a harmadik babánkat. Attól, hogy neked nincs orgazmusod, lehetsz terhes.
Nem nevet ki senki, ez az oldal azért van, h kérdezhess.Teherbe eshetsz az elõváladéktól és ennek a peteéréskor van legnagyobb esélye, tehát kb. a ciklusod felénél.Hányadik napon jársz?A 10. és a 20. nap között a legveszélyesebb.
Igen, teherbe eshetsz.
könyörgöm, ne csináld ezt, ne akarj még egy abortuszt! igen, elõváladéktól is lehet teherbe esni, de hogyhogy ezt nem tudtad? még abortusz után sem néztél utána normálisan a dolgoknak? :(
3 nap. 1 hónapos szüneteltetéssel mit akarsz elérni? Csak borítod a ciklusodat, a hormonháztartásod, semmi értelme 1 hónap szünetnek, többet árt, mint használ. Ha szünet, az minimum 6 hónap, és az a nagyon minimum. Nem Tictac.
Te jó ég, hogy lehetsz ennyire buta??? 5 hónapja volt abortuszod, semmit nem jelentett ez neked? Miért kockáztatod, hogy megint becsúszon egy nem akart baba? Igen megszakításos együttlétel teherbe eshetsz. Tanulj egy kicsit: http://www.webbeteg.hu/cikkek/fogamzasgatlas/10714/megszakit..
A kérdező hozzászólása: köszönöm, hány napig lehet bevenni az esemény utáni tablettát?nem tudja valaki?
A kérdező hozzászólása: ÁLLJ!Mielõtt bárki itélkezne, mikor 5 hónapja abortuszom, volt nem azért mert nemakartam megtartani a babát-hanem azért mert a gyerek meghallt 3.-hónapos kora elõtt!Ennyi csupán-Most ugy állok, hogy a gyógyszert szüneteltetni akartam, de ezt szedtem, 4 hónapig, most letelt a 7 gyógyszermentes nap-és utána rá 7 nap mulva vettem be a másik levél 1. bogyiját-ekkor akartam szünetelni, ebben a második 7 nap, ebben közösültem a férjemmel, megszakitásosan, és reméllem nem estem ujra tehetbe, mondjuk sztem nem.ki, mit gondol errõl?
Megszakításos közösüléssel kisebb az esélye a teherbeesésnek, de nem lehetetlen! Függ attól, hogy a fiú mennyire "ügyes", attól, hogy az elõváladéka éppen tartalmaz e spermiumokat, attól, hogy mikor van a peteérésed, attól, hogy az aktus után csináltátok e újra, mert akkor maradhatott is vmi...Egy spermium is elég a fogantatáshoz, egyébként erre vannak vmi statisztikák, most nem akarok hülyeséget beszélni, de én ugy emlékszem, hogy egy év alatt 100 nõbõl 35 esik teherbe azok közül, akik így "védekeznek", de ebben nem vagyok biztos. Az esemény utáni tablettát 72 óráig lehet bevenni, minél elõbb veszed be annál jobb. Minden más esetben azt mondanám, hogy ha nem vagy a ciklusod közepén, akkor nagyon kicsi az esély a teherbeesésre, ellenben a tabletta hatalmas hormon adag, ami borítja a szervezetedet, de így, hogy 5 hónapja abortuszod volt én nem kockáztatnék semmit. Sok szerencsét.
Igen, teherbe eshetsz (még folyamatban van, kb. 14 nap, mire beágyazódik). Amit írtak, az mind igaz, kezdve onnan, hogy nem lehet 1 hónap szünetet tartani, sõt, kimondottan tilos, odáig, hogy termékenyebb vagy, mint tabletta nélkül. Mi lenne, ha a magánakciók helyett megkérdeznéd a nõgyógyászodat? Azért kapja a fizetését.
Utolsó vagyok. Na meg azt se értem, hogy 8 hónapja fogyott el a gyógyszer, aztán terhes lettél? Mi van? Most szedés alatt lettél terhes vagy utána? Mert ha szedés alatt, akkor nem jut eszedbe, hogy talán nem gyógyszerrel kellene védekezni, ha nem hat? Na persze nem is megszakítással. Az óvszert nem ismered??
Te tényleg ennyire buta vagy? Nem hiszem el, hogy ilyen emberek vannak. Egy abortusz nem volt elég lecke? Mindenképp akarsz egy másodikat is? 1. A tablettát max. 4-5 év után kell szüneteltetni (akkor sem muszáj), nem 4-5 hónap után. 2. Mielõtt ilyen baromságot kitalálsz, talán meg kellene kérdezni róla egy szakembert. 3. Abbahagyás után sok nõnél rögtön peteérés van, akár több is, így bizony akár termékenyebb is lehet, mind egyébként. Komolyan megáll az eszem. Remélem a hülyeséged miatt nem hal meg még egy gyerek...
4-5 hónapja szeded a symiciát és elõtte 8 hónapig meg szedtél valami mást, de 5 hónapja abortuszod volt, most meg lehet megint terhes vagy? És még megszakítással akarsz védekezni? Atyám borogass...
szunet pont arra jo teherbe ess.gyogyszert nem kell sot felesleges es veszelyes pihentetni .akar non stop szedheted nem kell stop het sem ezt mondjak a modern kutatasok
A kérdező hozzászólása: reméllem :s mert még nincs meg mindenem ahoz, hogy baba legyen-általában mindig megszakitásos-an vagyunk együtt ha van gyogyszer ha nem , reméllem nem lessz gond, köszönöm mindenkinek
2 nap alatt ki sem tud alakulni, szerencsétlen spermium nem ennyire gyors azért:) Ha van érett petéd, kb most küzdenek érte, hogy melyikük lesz a gyõztes:) De szerintem semmi gond nem lesz, fõleg hogy megszakításos védekezés azért volt.
A kérdező hozzászólása: kb. 4-5 hónapja szedem a symicia-t. csak szünetet akartam, de akkor nem, köszönöm segitséged.akkor ne képzeljem be hülyeségeket?vagy vegyek egy teszt-et az kimutatja a 2 napos tehességet, amit nem hinnék, hogy lenne.....
2 nap az nem probléma, simán kezdheted, valamelyest még védettséget nyújtott az együttléthez is, ha 8 hónapja szedted. Ilyen 1-2 hónapos kihagyásokat felejts el, 3 hónap, mire a ciklusod beáll megint, semmi értelme, csak ártasz.
A kérdező hozzászólása: Értem.A gyógyszer kb:8 hónapja fogyott el, elõtte rendesen menstruáltam.akkor most is fenn áll a veszély?vagy még a gyógyszer hatása fenn áll?még elkezdhetem szedni, 2 nap maradt el!!neem?
na itt kérhetek 1 kis segítséget, 5 hónapja abortuszom volt de volt rá okom miért vettetem el a kicsit, elkezdtem gyógyszert szedni most 1 hónapja nem szedem de kicsit zzeretnék teherbe eshetek?
Van rá egy minimális esély mindig.
ha becsületesen szeded a gyogyszert, akkor nem valószínû, bár van rá esély mert a gyógyszer sem 100%os
Gyakorlatilag lehetetlen. Persze keringenek a történetek gyógyszer mellett teherbe esett nõkrõl, meg talán még rajta is van hogy nem 100% egy esetleges per miatt, de a mai bogyók mellett nem fogsz teherbe esni. De ha még elõtte kihúzza a pasid, akkor meg aztán végképp nem.

Teherbe eshetek-e, ha ovuláció környékén minden nap szeretkezek a párommal?

Van-e így elég ideje a spermáknak megérni?

Legjobb válasz: Szia.Mi így csináltuk,és már az elsõ próbálkozási hónapban sikerült :)) most 6hetes a kis pocaklakom :) Sok sikert!

Szia.Mi így csináltuk, és már az elsõ próbálkozási hónapban sikerült :) ) most 6hetes a kis pocaklakom :) Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Gratulálok! Minden jót nektek!
Köszönjük!Megy a drukk :)
A kérdező hozzászólása: Köszi!!
Én azt olvastam, hogy elég minden második nap, mert a spermiumok 48 óráig életképesek, és így minden nagyobb szünet az aktusok között, a spermiumok minõségét is javítja! Mi minden 2. nap voltunk együtt, elsõre össze is jött, most 10 hetes a pocaklakó!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Gratulálok a babóhoz! Jó egészséget nektek!
Viszont kívánom a legjobbakat!
Kinek így kinek úgy, de szerintem ha elég jó a spermiumok minõsége akkor mindegy hogy minden nap vagy kettõ naponta.
Igen, de szexuálisan nem lehet létesülni....
szexuálisan létesültem :D vicces:D IGEN lehetsz terhes. Elment benned? ha igen menj 72órásért.
Bocsi, de a pharmatex nem fogamzásgátló hüvelykúp? Azt elõtte kell alkalmazni. Szóval igen van rá valamennyi esély, hogy teherbe esel, még ha menstruálsz is éppen. Pharmatexet felrakni szerintem már felesleges.
A kérdező hozzászólása: Bocsi.... nem írtam helyes kérdést.... De most akkor komolyan teherben eshetek????
Pharmatexet szex elõtt kell felrakni bizonyos idõvel (sztem bele is van írva a tájékoztatójába). Irány a doki 72 órás tablettáért, mert elõfordulhat h a ciklus során extra peteérés történik és akkor lényegtelen h van-e havi v nincs.
Igen lehetsz terhes. A Pharmatex az csak akkor véd ha aktus elõtt felhelyezed, akkor sem 100%osan.
Igen, bár viszonylag kicsi az esélye. Talán elõbb kellene kérdezni, és utána "szexuális létesülni".

Teherbe eshetek -e ha a párommal január 1-én ill.2-án voltunk együtt, gumióvszerrel védekeztünk (rövid ideig viszont anélkül szeretkeztünk de 1 percnél nem lehetett több ugyanis még időben észhez tértem)?

A legutolsó menstruációm december 7-én kezd?dött és 14-ig tartott. A hasamban telítettséget, puffadást, a petefészkemnél pedig alkalmanként nyomást érzek. Gyomorégést is tapasztalok az elmúlt pár napban, többen azt mondták (mivel már régóta vannak problémáim a gyomrommal) hogy fekélyre is gyanakodhatok a stresszes életmódom miatt f?leg. Sárgás-fehér folyást viszonylag kis mennyiségben tapasztalok. A melleim nem feszülnek, nem látok különösebb elváltozást mégis félek.

Legjobb válasz: köszönöm a gyors választ, sikerült valamennyire megnyugodnom :-) a holnapi nap folyamán szeretnék elvégezni egy terhességi tesztet a biztonság kedvéért. Vagy ez még korai lenne?

A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors választ, sikerült valamennyire megnyugodnom :-) a holnapi nap folyamán szeretnék elvégezni egy terhességi tesztet a biztonság kedvéért. Vagy ez még korai lenne?
sztem ne félj, de kiderül pár nap múlva....s védekezni kell!!!
nagyon korai...amikor meg kéne jönnie de esetleg nem jön csak utána egy két nappal mutat vmit....most negaítv lesz....de sztem meg fog jönni ne aggódj...még csak nem is félidõben voltatok együtt-elsõ voltam
A kérdező hozzászólása: rendben, nagyon köszönöm szépen a segítséget :-)
A kérdező hozzászólása: már 3. napja, hogy késik. hétfõn szeretnék egyet tesztelni de nagyon félek ... de ettõl a tudatlanságtól talán minden jobb. néhányan azt állítják csak bebeszélem magamnak ezeket a tüneteket és a folytonos izgalomtól vagyok így kikészülve. sokszor vizsgálom a hasam és nyomásérzékeny és állandó puffadtságot, telítettséget érzek ill a petefészkemnél is hasonlót. de egyéb tünetem még mindig nincs. (enyhe hányinger és gyomorégés de az inkább csak akkor amikor ezen rágom magam és feszült vagyok.) Sárgás-fehéres folyásom van, néha színtelen. változó. Nemtudom ez lehet -e várandósság?:(

Teherbe eshetek-e, ha a Párom vércsoportja"A pozitiv az enyém pedig "0 pozitiv?

Legjobb válasz: természetesen,mi is így vagyunk a férjemmel,most született meg a második kislányunk.

természetesen, mi is így vagyunk a férjemmel, most született meg a második kislányunk.
az én szüleimnek is ilyen. és én vagyok rá az élõ bizonyíték.
Meva?Ha basztok még egy ABpozitívnegatív is teherbe ejthet egy 0rhfos valamit is

Ha E-vitamint szed a párom, az jó? Én terhesvitamint szedek, kell még a terhesség előtt mást szednem mellé (magneb6, teák, stb)? Mitől eshetek teherbe hamarabb?

Orvosilag minden rendben,volt tavaly egy vetélésem,de hamar terhes lettem,lehetek most is az,egy hónapja próbálkozunk ténylegesen.

Legjobb válasz: Szia! Elég lesz a terhesvitamin egyenlõre,szerintem!Én csak azt nem értem,hogy mindenki a Magne b6-ot szedi,pedig az csak a fáradt,szellemileg lelassult embereknek ajánlják.A Magnerot az,ami terhességben görcsölésre és keményedés ellen tartalmaz annyi magnéziumot,ami szükséges ilyen esetben a kismamáknak!Na,de mindenki maga tudja!Ha terhes leszel,ami remélem hamarosan bekövetkezik,akkor esetleg ha görcsölnél vagy más tüneted lenne,ihatsz palástfûteát és akkor szedjél majd magnéziumot!De remélem minden rendben lesz!Jó egészséget kivánok és mielõbbi babásodást!!:)))

Szia! Elég lesz a terhesvitamin egyenlõre, szerintem!Én csak azt nem értem, hogy mindenki a Magne b6-ot szedi, pedig az csak a fáradt, szellemileg lelassult embereknek ajánlják.A Magnerot az, ami terhességben görcsölésre és keményedés ellen tartalmaz annyi magnéziumot, ami szükséges ilyen esetben a kismamáknak!Na, de mindenki maga tudja!Ha terhes leszel, ami remélem hamarosan bekövetkezik, akkor esetleg ha görcsölnél vagy más tüneted lenne, ihatsz palástfûteát és akkor szedjél majd magnéziumot!De remélem minden rendben lesz!Jó egészséget kivánok és mielõbbi babásodást!!:) ))
Szia! A terhességvitaminok szedése, a nõgyógyászom szerint , csak akkor érdemes ha már valaki terhes és egyáltalán szüksége van plusz vitaminokra.A terhesség elött , ha megfelelõen táplálkozol, nem kel semmit szedned.Ha eszedbe jut az elevites tv reklám amelyben kimondják hogy "szülés elött 1 hónapal már szedni kel " tudjad hogy ez nem más mint gyógyszercéges manipuláció.(onan tudom mert érintet vagyok a gyógyszeriparban.) A másik kérdésedre hohy mitõl eshetsz teherbe? A vitaminoktól biztos nem.Ezt egy érvel szeretném alátámasztanni:anyáink sem szedtek semmit és mégis itt vagyuk és egészségesek vagyunk. Légy nyugot és türelmes és össze fog jönni a baba. Üdvözlettel :5 hetes kismama

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!