Találatok a következő kifejezésre: Teherbe eshetek alatt Ha még nem (2 db)

Teherbe eshetek szoptatás alatt? Ha még nem volt menszim, akkor is? Mik a tünetei?

Legjobb válasz: Elméletileg igen,mert ugye az elsõ peteérést nem elõzi meg mensi.Szerintem ugyanaz a tünete,mint annak,amikor szoptatás nélkül,rendszeres mensivel leszel babás,csak most nincs meg legfõbb gyanujel,hogy nem jön meg a mensi. Ha ilyen gyanud van,akkor csinálj egy tesztet.

Elméletileg igen, mert ugye az elsõ peteérést nem elõzi meg mensi.Szerintem ugyanaz a tünete, mint annak, amikor szoptatás nélkül, rendszeres mensivel leszel babás, csak most nincs meg legfõbb gyanujel, hogy nem jön meg a mensi. Ha ilyen gyanud van, akkor csinálj egy tesztet.
terhes lehetsz szoptatás alatt, az biztos, egyik barátnõm is így járt, neki pont 1 év lett a két baba között.Neki a hányinger volt az egyetlen jele, mert ugye a melled az feszül szopi alatt is, menszi pedig nem mindenkinek áll be rendesen a szoptatás alatt, nekem 6 hónap altt pl. 2-szer volt.
Bizony teherbe lehet esni! Attól, hogy kimarad a menstruáció szoptatás alatt, védekezni kell. Nem egy ismerõsöm járt így! A tünetek meg ugyan azok lehetnek, de én még nem jártam így, úgyhogy nem tudom részletezni.
Én szoptattam mikor terhes lettem a második gyermekemmel. A tünetek ugynaazok mint amikor menses mellett leszel terhes, kivve a mellfeszülést. Nekem az egyáltalán nem fájt és nem feszült. Minden más megvolt, émelygés, hányinger, aluszékonyság, hasszúrka. Ha nem szeretnél még második babát, inkább védekezzetek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítségeteket!

Az Azalia fogamzásgátló csak szoptatás alatt szedhető? Sajnos már nem tudok egy jó ideje szoptatni, attól még ugye nem eshetek teherbe ha szedem rendesen sz azaliát?

Legjobb válasz: De teherbe eshetsz, mert az Azália minipill, nincs benne ösztrogén-szerûség, mint a kombinált tablettákban, ezért nem akadályozza meg biztosan a peteérést. Szoptatás mellett azért biztonságos viszonylag, mert nemigen van peteérés, de ahogy abbahagyod a szoptatást, elõbb-utóbb beindul az is, és mint a tájékoztató is írja, az ellen nem nyújt megfelelõ védelmet. Ha nem akarsz megint babát, sürgõsen válts kombinált tablettára! 26/N

De teherbe eshetsz, mert az Azália minipill, nincs benne ösztrogén-szerûség, mint a kombinált tablettákban, ezért nem akadályozza meg biztosan a peteérést. Szoptatás mellett azért biztonságos viszonylag, mert nemigen van peteérés, de ahogy abbahagyod a szoptatást, elõbb-utóbb beindul az is, és mint a tájékoztató is írja, az ellen nem nyújt megfelelõ védelmet. Ha nem akarsz megint babát, sürgõsen válts kombinált tablettára! 26/N
jajj kedves válaszoló nem akarlak megbántani de csak felületesen ismered a dolgokat én mindent részletesen átbeszéltem az orvosommal. és igaz én nem szoptatok 19éves vagyok és tormbózis hajlam miatt szedhetem csak ezt a fajtát. ezt ugye szoptatós anyukáknak szokták ajánlani mert csak progeszteron nevû hormont tartalmaz ellentétben a többi kombinált fog.gátlókkal amik progeszteron mellett ösztrogént is tartalmaznak. sajnos mivel trombozis hajlamom van kiderítették vizsgálattal, hogy heterozygota -e /csak egyik szülõtõl örökölte/ vagy homozigota/mindkét féltõl/ én heterozygota vagyok és aztmondta az orvosom h ha mindenképp szeretnék szedni csak ezt az egyet szedhetem. igen minipillnek is szokták nevezni. a rendes kombinált fog.gátlók alatt van egyel. vagyis úgyértem hogy ez nem annyira hatékony de csak egy két %kal van lemaradva a kombinált tablettáktól. viszont ennél tényleg nagyon fontos h órára pontosan szedje az illetõ mert egy két óra is csökkenti már a hatását. viszont ha pontosan szedi idõben akkor eléri a kombinált tabletták hatékonyságát. menzesz alatt is szednni kell van akinél van vérzés van akire ugy hat hogy egyáltalán nincs viszont ez nem baj. mert elllentétben a kombináltakkal ha ezt abbahagyja az ember akkor rögtön olyan lesz a szervezete mint azelõtt volt. a kombináltak után meg pl ha teherbe szeretne esni valaki akkor azért pár hónap kell h minden helyre álljon. lényegében azt szeretném mondani h persze átállhat másra is de ebben is meg lehet bízni. idõre pontosan beveszi nemcsúszik 1-2 órát akkor szinte eléri a kombinált készitményekét. azért egy orvos csak jobban tudja nem?! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!