Találatok a következő kifejezésre: Teherbe eshetek alatt Ha (9 db)

Mentsruáció alatt teherbe eshetek? és a párom előnedvétől teherbe eshetek, akkor ha nem élvez el bennem?

Legjobb válasz: Kicsi az esély, de van rá. Elsõsorban akkor pl ha az elõszõ ciklusodban nem repedt meg a tûszõ, és mensi alatt spontán peteérés következik be.

Kicsi az esély, de van rá. Elsõsorban akkor pl ha az elõszõ ciklusodban nem repedt meg a tûszõ, és mensi alatt spontán peteérés következik be.
Már bocs, de ennek az esélye 0. Mensi alatt akkor lehet teherbe esni, ha szex alatt orgazmusod van, mert akkor lehet spontán tüszõrepedés. De ahhoz még kéne valami ami meg is termékenyíti.
Igen, mensi alatt is, es az elonedvtol is teherbe lehet esni. Ha egyutt vagytok, vedekezni KELL! Mindig! Arra gondolj mindig, hogy terhes lehetsz, nincs vedelem csak ugy, mert te azt szeretned. Gumi ovszer, vagy fogamzasgatlo tablettat irassal fel, es fizessetek ki kozosen a baratoddal.

Teherbe eshetek akkor ha a menstruáciom sex alatt jelentkezett pár cseppel és barátom elment (ovszerba) 2X csinaltuk kb félorawal utanna eleinte ovszerel kesob anelkul és a végen megint ovszereel?

felunk h maradhatott e walami a péniszén igy teherbe eshettek? Ha lehet akkor ne rágalmazva írjatok vissza. értemes válaszokat várok köszike

Legjobb válasz: A menzi miatt nagyon kevés esélye van a teherbeesésnek. A védekezés, amit leírtál, nem tûnik túl megbizhatónak sajnos, bár a félóra szünet soknak tûnik, de ki tudja. De szerintem tényleg kevés esélye van. Ha aggódsz, inkább esemény utáni, mint késõbb abortusz.

A menzi miatt nagyon kevés esélye van a teherbeesésnek. A védekezés, amit leírtál, nem tûnik túl megbizhatónak sajnos, bár a félóra szünet soknak tûnik, de ki tudja. De szerintem tényleg kevés esélye van. Ha aggódsz, inkább esemény utáni, mint késõbb abortusz.
Szerintem nagyon nagyon pici az esélye így a teherbeesésnek, de legközelebb nem szeretnéd inkább megkímélni magad az aggódástól? Nem vagyok tabletta-párti, én sosem szedtem, mindig óvszerrel védekeztünk, de sosem került le "akció" közben (babatervezésig). Ha Nektek igényetek van arra, hogy óvszer nélkül is együtt legyetek, miért nem mész el tablettát felíratni? Ha nem szedhetsz, még mindig használhatsz pesszáriumot pl, nõgyógyász meg tudja mondani, mekkora kell, és meg lehet rendelni a neten. Engem tönkretett volna, ha állandóan a teherbeeséstõl kellett volna rettegnem... 23 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat:) Már is nyugotabb vagyok 1kicsiket:)
Nem akarlak elnyugtalanítani, de én pont a mensim alatt estem teherbe az elõzõ terhességemnél... Persze nagyon kicsi az esély rá, de hát mi nagyon termékenyek voltunk/vagyunk...:) Nem szabad addig parázni rajta, amíg tényleg nincs baj, mert beképzelhetsz magadnak tüneteket és elég nyugtalanná válnak emiatt az éjszakáid... Szóval az esély meg van rá, de nagyon ritka... Reméljük nem lesz semmi...:)
Akkor is véd, de fujj.
Ugye tudod h menstruáció alatt 1 "bazi nagy" seb van a méheden és elég veszélyes dolog ilyenkor a szex? Mert el is fertõzõdhet, úgyh csak óvatosan. Ajánlanám h olvasgass utána h mi az az ovuláció, menstruáció stb, ami ide tartozik.
2-es Te pedig arról olvasgass egy kicsit, hogy mi történik a természetes menstruációval (és értelemszerûen a peteéréssel), ha valaki gyógyszert szed! (megsúgom: peteérés NINCS és menstruáció helyett megvonásos vérzés van csak) Ettõl függetlenül AZ igaz, hogy megvonásos vérzés alatt sem tanácsos szexelni, mert a méhszáj ugyanúgy nyitott és a hüvelyben mindig jelenlévõ jó bacik ilyenkor a pumpáló mozgás hatására könnyen a méhbe juthatnak és ott már nem viselkednek túl "jóként". Az alapkérdésre: igen, a fogamzásgátló a gyógyszermentes szünetben IS véd, feltéve, hogy nem felejted el bevenni a 8. napon az új levél elsõ tablettáját!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ nyugi, nem is akkora gondoltam a szexet, amikor még ömlik belõlem a vér, hanem az utolsó napokra, amikor már nincs meg, de még nem telt el az egy hét és nem kell újra szednem a tablettát.

Ha menzesz ideje alatt együtt vagyok a párommal, teherbe eshetek?

Legjobb válasz: Ha nem védekezel nem csak gyereket, de fertõzést is összeszedhetsz.

Ha nem védekezel nem csak gyereket, de fertõzést is összeszedhetsz.
Igen!Kicsi rá az esély, de nem lehetetlen!
Hm... Én is így fogantam :) Szóval van rá esély, csak nagyon-nagyon kevés.
Igen

Ha pajzsmirigy alulműködésem van, teherbe eshetek? Vállalhatok egyáltalán így babát? A terhesség alatt jár ez valamilyen veszéllyel?

Nemrég derült ki ez a dolog, gyógyszert még nem kaptam rá, de lehet, hogy fogok...

Legjobb válasz: Nekem is nemrég derült ki,hogy pajzsmirigy alulmûködésem van. Gyerekem még nincsen de természetesen szeretnék majd én is. Meg voltam ijedve, hogy nem lehet de ha rendesen kezelve vagyok akkor talán nem lehet baj. 28 éves vagyok.

Nekem is nemrég derült ki, hogy pajzsmirigy alulmûködésem van. Gyerekem még nincsen de természetesen szeretnék majd én is. Meg voltam ijedve, hogy nem lehet de ha rendesen kezelve vagyok akkor talán nem lehet baj. 28 éves vagyok.
nyugodtan vállalhatsz babát, de elötte jó lenne beállitani a hormonszinteket!Én is pajzsmirigy gondozott vagyok!Milyenek lettek az eredményeid?39 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem tudom még pontosan az eredményt, mert az orvosommal csak telefonban beszéltem, most szabadságon van, 2 hétmúlva megyek hozzá. De a telben annyit mondott, hogy alulmûködés, és hogy "kicsit rendetlenkedik". Remélem, nincs nagy gond! Viszont híztam 4 hónap alatt 10 kg-ot! Lehet, hogy a pajzsmirigy-dolog miatt? A ciklusaim sosem voltak rendszeresek, és a fogigátló abbahagyása óta meg pláne nem azok, ennek 7 hónapja már, -így kerültem a dokihoz és így került sor vérvételre! Köszi a választ!
ha van kedved errõl a témáról beszélgetni szivesen beszélek veled priviben vagy ha van msn-ed akkor vegyél fel ha gondolod cimem :[email protected] és ne idegeskedj gyogystûzerekkel rendben lehet tartani , de azt feltétlenûl szedni kell mert akkor hamarabb lehet vetélésed!
A kérdező hozzászólása: megpingeltelek :-) köszi!
Nekem a 10. héten vették észre az alulmûködést, és aztán a 16. héten tudtam elkezdeni a gyógyszert, aztán emelni kellett az adagot, kb a 24. hétre állt be, eddig semmi probléma nincs a terhességemmel, meg a 12. hét után a baba pajzsmirigye termeli magának a hormont.. Nálam egyenlõre minden rendebn, úgyhogy ne izgulj:) 31. hetes kisfias:)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! További boldog babavárást, aztán szép szülést!
A kérdező hozzászólása: Szia utolsó! Csak jó értékkel vállalj babát! nekem akkor a TSH-m 5, 4 volt, az már nagyon magas! Szedtem a gyógyszert, de nem eleget, és 2009 decemberében terhes lettem, de rossz értéknél nem fejlõdött a baba, elvetéltem, megmûtöttek. Rá fél évre, szuper TSH-val, 150 mikrogramm gyógyszerrel naponta a 25 mikrogr helyett ismét teherbeestem, és most van egy 15 hónapos kisfiam, és a 16 hetes vagyok a kistestvérrel. A TSH mindig legyen 0, 1-1 között. Én magamnak állítom be a gyógyszeradagot, terhesség alatt 200 mikrogrammra emeltem, 5 hetente megyek emiatt leborba, és mindig jó a TSH-m. Én így vagyok nyugodt. A pajzsmirigy hormonjait a magzat a 16. hétig nem tudja magának termelni, így addig különösen kockázatos rossz TSH-val "közlekedni". Sok sikert! Ne habozd elkezdeni a gyógyszert, mert megéri! :) )

Teherbe eshetek szoptatás alatt? Ha még nem volt menszim, akkor is? Mik a tünetei?

Legjobb válasz: Elméletileg igen,mert ugye az elsõ peteérést nem elõzi meg mensi.Szerintem ugyanaz a tünete,mint annak,amikor szoptatás nélkül,rendszeres mensivel leszel babás,csak most nincs meg legfõbb gyanujel,hogy nem jön meg a mensi. Ha ilyen gyanud van,akkor csinálj egy tesztet.

Elméletileg igen, mert ugye az elsõ peteérést nem elõzi meg mensi.Szerintem ugyanaz a tünete, mint annak, amikor szoptatás nélkül, rendszeres mensivel leszel babás, csak most nincs meg legfõbb gyanujel, hogy nem jön meg a mensi. Ha ilyen gyanud van, akkor csinálj egy tesztet.
terhes lehetsz szoptatás alatt, az biztos, egyik barátnõm is így járt, neki pont 1 év lett a két baba között.Neki a hányinger volt az egyetlen jele, mert ugye a melled az feszül szopi alatt is, menszi pedig nem mindenkinek áll be rendesen a szoptatás alatt, nekem 6 hónap altt pl. 2-szer volt.
Bizony teherbe lehet esni! Attól, hogy kimarad a menstruáció szoptatás alatt, védekezni kell. Nem egy ismerõsöm járt így! A tünetek meg ugyan azok lehetnek, de én még nem jártam így, úgyhogy nem tudom részletezni.
Én szoptattam mikor terhes lettem a második gyermekemmel. A tünetek ugynaazok mint amikor menses mellett leszel terhes, kivve a mellfeszülést. Nekem az egyáltalán nem fájt és nem feszült. Minden más megvolt, émelygés, hányinger, aluszékonyság, hasszúrka. Ha nem szeretnél még második babát, inkább védekezzetek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítségeteket!
Nem, akkor is véd.
elképzelhetõ, kicsi az esélye de van! http://www.csakmiketten.hu/index.php?option=com_content&task..
A tabi dobozában nem véletlenül van egy kisokos, ahol minden ilyesfajta kérdésre általában egy normális gyártó választ ad. Érdemes átolvasni. Amúgy eléggé csekély az esélye a terhességre, fõleg, ha szedted rendesen...
A gyógyszerszünet alatt is véd, mert ha már a peteérés nem következett be a 3 hetes szedés miatt akkor nem fog hirtelen petesejt teremni a méhedben. Meg az ovuláció lehetetlenné teszi a beágyazódást. Ilyen választ szerettél volna?

Az Azalia fogamzásgátló csak szoptatás alatt szedhető? Sajnos már nem tudok egy jó ideje szoptatni, attól még ugye nem eshetek teherbe ha szedem rendesen sz azaliát?

Legjobb válasz: De teherbe eshetsz, mert az Azália minipill, nincs benne ösztrogén-szerûség, mint a kombinált tablettákban, ezért nem akadályozza meg biztosan a peteérést. Szoptatás mellett azért biztonságos viszonylag, mert nemigen van peteérés, de ahogy abbahagyod a szoptatást, elõbb-utóbb beindul az is, és mint a tájékoztató is írja, az ellen nem nyújt megfelelõ védelmet. Ha nem akarsz megint babát, sürgõsen válts kombinált tablettára! 26/N

De teherbe eshetsz, mert az Azália minipill, nincs benne ösztrogén-szerûség, mint a kombinált tablettákban, ezért nem akadályozza meg biztosan a peteérést. Szoptatás mellett azért biztonságos viszonylag, mert nemigen van peteérés, de ahogy abbahagyod a szoptatást, elõbb-utóbb beindul az is, és mint a tájékoztató is írja, az ellen nem nyújt megfelelõ védelmet. Ha nem akarsz megint babát, sürgõsen válts kombinált tablettára! 26/N
jajj kedves válaszoló nem akarlak megbántani de csak felületesen ismered a dolgokat én mindent részletesen átbeszéltem az orvosommal. és igaz én nem szoptatok 19éves vagyok és tormbózis hajlam miatt szedhetem csak ezt a fajtát. ezt ugye szoptatós anyukáknak szokták ajánlani mert csak progeszteron nevû hormont tartalmaz ellentétben a többi kombinált fog.gátlókkal amik progeszteron mellett ösztrogént is tartalmaznak. sajnos mivel trombozis hajlamom van kiderítették vizsgálattal, hogy heterozygota -e /csak egyik szülõtõl örökölte/ vagy homozigota/mindkét féltõl/ én heterozygota vagyok és aztmondta az orvosom h ha mindenképp szeretnék szedni csak ezt az egyet szedhetem. igen minipillnek is szokták nevezni. a rendes kombinált fog.gátlók alatt van egyel. vagyis úgyértem hogy ez nem annyira hatékony de csak egy két %kal van lemaradva a kombinált tablettáktól. viszont ennél tényleg nagyon fontos h órára pontosan szedje az illetõ mert egy két óra is csökkenti már a hatását. viszont ha pontosan szedi idõben akkor eléri a kombinált tabletták hatékonyságát. menzesz alatt is szednni kell van akinél van vérzés van akire ugy hat hogy egyáltalán nincs viszont ez nem baj. mert elllentétben a kombináltakkal ha ezt abbahagyja az ember akkor rögtön olyan lesz a szervezete mint azelõtt volt. a kombináltak után meg pl ha teherbe szeretne esni valaki akkor azért pár hónap kell h minden helyre álljon. lényegében azt szeretném mondani h persze átállhat másra is de ebben is meg lehet bízni. idõre pontosan beveszi nemcsúszik 1-2 órát akkor szinte eléri a kombinált készitményekét. azért egy orvos csak jobban tudja nem?! :)
Bármikor születik meg a gyes alatt, akkor is fogsz kapni gyed-et ugyanúgy.
Attól függ, hogy aktív vagy passzív jogon kapod-e az elsõvel a gyedet...
A kérdező hozzászólása: Aktív, még van munkaviszonyom.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!