Találatok a következő kifejezésre: Teherbe eshetek (762 db)

Menstrúáciom után 1 héttel lefeküdtem a barátommal teherbe eshetek?

Legjobb válasz: MINDIG teherbe eshetsz, ha nem védekeztek. nincs olyan, hogy most megvan, nem eshetek teherbe meg blablabla.

MINDIG teherbe eshetsz, ha nem védekeztek. nincs olyan, hogy most megvan, nem eshetek teherbe meg blablabla.
...uccsó.... de azokat nem olvasta el, inkább beküldte, hagy legyen még több szemét itt.
Ha olvasni sem tud, akkor biztos, hogy nem az elsõ naptól számolta. Én is visítófrászt kapok már a 800 ilyen kérdéstõl. Biztos neki is kiírt vagy huszat, mikor feltette.
Hát nekem a "menstruációm után" kifejezés azt jelenti, hogy aztán, hogy elmúlt a menstruációm:D Persze én tisztában vagyok azzal, hogy a ciklust az elsõ naptól számoljuk. De sok kérdezõ azzal sincsen tisztában. Nekem így logikus:) De majd a kérdezõ megmondja, hogy hogy gondolta.
ma 18:53-es: szerintem a menzesz 5 napja benne van az egyhétben - legalább is a legtöbben a kezdetétöl számitják a napokat, nem a végétöl. Ha viszont úgy van, ahogy te gondolod, akkor igen nagy a valószinüsége egy babának.
Utolsó: Ugyan miért kisebb? 5 napos menzesz +7 nap= 12. Az már elég közel van az ovulációhoz.
XXXD mindig teherbe lehet esni... De itt kisebb az esély... Én védekeznék "legközelebb"...
IGEN! Teherbe eshetsz még akár a menzeszed alatt is!
Ráadásul ha a menzeszed 3-5 napos, akkor gyakorlatilag kb az ovulációdkor szexeltetek. Gratulálok, ennél jobban már nem is csinálhattátok volna kb. Max akkor, ha még benned is megy el... Istenem... Légyszíves olvass már utána, hogy mi mikor történik egy ciklus során. Szóval: IGEN, teherbe eshetsz. Akkor is teherbe eshetnél, ha menzeszkor szexeltetek volna, de így jóval nagyobb az esély.
A tiniket állítólag felvilágosítják. Hát akkor most ez vagy kamu, vagy a tinik nem figyelnek egyáltalán. Kérdezõ: naponta 3 ilyen kérdést tesznek itt fel. MIÉÉÉÉÉÉRT?????? GONDOLKOZZATOOOOOK MÁÁÁÁÁÁR! ÓÓÓÓÓÓVSZER VAGY TAAAAAABIIIIII Bocsi, csak már sikítógörcsöt kapok a 30. ostoba tinitõl.
Mi a menzesz 5. napján - az elsö vérzésmentes napon - voltunk együtt, az eredmény egy csodálatos ikerpár lett.
Ha elment benned akkor 50% esélye hogy terhes vagy kb.
mindig 50% az esélye, hogy terhes vagy. vagy igen, vagy nem:Dhülyeség mindig így számolgatni. az elsõ embernek tudok igazat adni. ha nem védekezel, bármikor teherbe eshetsz....

Teherbe eshetek igy?

Együtt voltam a párommal,és elbakiztuk,nem hagytuk abba id? el?tt,és megtörtént...de megvan a menzeszem!Lehetek igy terhes? És még annyit,hogy csak 24órás esemény utáni tabletta van,vagy jól hallottam hogy van kés?bbi is?

Legjobb válasz: És ha teherbe eshetek,hány százalék esély van rá??

A kérdező hozzászólása: És ha teherbe eshetek, hány százalék esély van rá??
72 órás tabletta van !nõgyogyász írja fel! elég kevés így a teherbeesésre a valószínûség! de egy nagyon pici van.százalékosan ezt nem lehet általánosítani!ha nagyon aggódsz és belefér a 72 órába irány a doki!
A kérdező hozzászólása: húúú bele fér...holnap meglátogatom akkor az orvosom!!! Köszönöm :)
na sikerült felíratni?
A kérdező hozzászólása: Igen sikerült, köszönöm! 120 órás, vagyis 5 napos tabletta van :)

Teherbe eshetek? 3 hete szültem, a baba szopizik, menzeszem még nem volt. A párommal szeretkeztünk, és a kérdésem, teherbe eshetek -e?

Azt is olvastam valahol,ha a baba csak anyatejes és szopizik, az gátolja a peteérést, felér egy fogamzásgátlóval (98%).Szerintetek?

Legjobb válasz: Szia! Na jó, ismételten leírom. Szoptatás alatt is lehet peteérés , annak ellenére, hogy a menstruáció nem jelentkezik. A szoptatás nem fogamzásgátló módszer!!! Gumi, pesszárium,... ezek igen. Szülés után 3 héttel nemcsak a fertõzésveszély miatt nem szabad szeretkezni, hanem azért is, mert a szülés alatt igénybevett dolgoknak pihenniük kell, az izmoknak helyreállni, a méhnek visszahúzódni... Én szülés után 4 hétig csak szoptattam-altattam- pihentem.. kinek jutott eszébe ilyenkor amúgy is a szex?

Szia! Na jó, ismételten leírom. Szoptatás alatt is lehet peteérés , annak ellenére, hogy a menstruáció nem jelentkezik. A szoptatás nem fogamzásgátló módszer!!! Gumi, pesszárium, ... ezek igen. Szülés után 3 héttel nemcsak a fertõzésveszély miatt nem szabad szeretkezni, hanem azért is, mert a szülés alatt igénybevett dolgoknak pihenniük kell, az izmoknak helyreállni, a méhnek visszahúzódni... Én szülés után 4 hétig csak szoptattam-altattam- pihentem.. kinek jutott eszébe ilyenkor amúgy is a szex?
Jogos...:) csak határozottan! Én is kaptam már kritikát értelmes válasz nélkül.. ami a teherbeesést illeti.. azt mondta a védõnõm hogy amíg a babuci napi 5-6 szopit ejt, addig nem valószínû hogy terhes leszek. de szerintem nyugi.. 3 hét alatt a szervezeted nem regenerálódott annyira hogy a nõiességed a peteérésben is tökéletesen mûködjék.. kellemes összebújásokat kívánok, de ahogy írtad vigyázzatok Rád:) egy harmadikat váró 17 hetes kismama
6 hétig nem is szabad szeretkezni, nem véletlenül, természetesen a fertõzésveszély miatt. emélem nem lettél terhes, mert úgy tûnik, hogy ez iránt az egy iránt sem érzel felelõsséget.
Valaha valaki valamit mesélt neked a 6 hét gyerekágyról? Csak úgy kérdezem, bocs, hogy OFF vagyok...
A hormonjaid fontosabbak, mint az, hogy kórházba kerülhetsz fertõzéssel, ne adj isten egy továbbterjedõ fertõzés halálos legyen?! Gratulálok! A gyerekednek/gyerekeidnek szükségük van rád, kicsit beállhatnál a hidegzuhany alá, ha ennyire nem bírsz magaddal. De, hogy a kérdésedre is válaszoljak:igen, teherbeeshetsz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat a kérdésemre válaszolóknak! :) Az eset egyszeri volt, azért én is félek a fertõzésektõl, de a hormonjaim nem bírtak magukkal:) . Az elõzõ szülések után betartottuk az elõírt idõt, és feltett szándékom a maradékot itt is betartani!! Még egyszer köszönöm a válaszokat! A harmadik babáját várandósnak meg sok sikert és örömöt a babaváráshoz és neveléshez!! :)
Teherbe eshetsz. Bár 3 hét után nem szerencsés szeretkezni. Még el sem gyógyultak a sebeid, fertõzést kaphatsz.
Én úgy tudom van rá esély... Hallottam már ilyenrõl! Ha nem szeretnétek korán kistestvért, szerintem inkább más módon védekezzetek!!!
A kérdező hozzászólása: A második válaszolónak! Nem tudom mennyiben van köze a gyermekeim iránt érzett felelõsségtudatomnak ahhoz, hogy szeretkeztem az apjukkal? NEM egy sikátorban vad idegennel kezdtem míg a gyerekeimet otthon hagytam!!! Mivel harmadik gyermekemet szültem nem volt se gátmetszésem, sem pedig varratom, az említett idõpontban már egyáltalán nem véreztem, és elõtte beszéltem az orvosommal is, és azt mondta, ha úgy érzem lehet, csak óvatosan! Tõlünk telhetõen minden higiéniai elõkészületeket megtettünk, csak a védekezésrõl maradtunk le, mert az elmúlt 3 évben nem védekeztünk, és ez most elmaradt. Különben a gyermekeim kiegyensúlyozottak, koruknak megfelelõen fejlõdnek, szeretettel és türelemmel nevelem õket. Bárhová elvihetem õket, nem állnak neki hisztizni és fetrengeni a boltban és az utcán, ahogy sok más gyerekét látom. A válaszodat és a kritikádat így visszautasítom és bántónak találom, ráadásul nem is arra voltam kiváncsi, hogy mi a véleményed arról hogy a férjemmel együtt voltam, hanem a teherbeesés esélyére!
Egyszer olvastam egy cikkben chilei asszonyról (a cikk a spirálról szólt). Könyörgött az arra tévedt európai orvosnak, hogy tegyen valamit, mert már 9 gyereke van, és nem akar többet. Mondta neki az orvos, hogy figyelje a vérzését. Mire az asszony: de doktor úr, amióta férjhez mentem, egyszer sem menstruáltam... Ez a szegény asszony folyamatosan csak szült, szoptatott, és közben jól teherbe esett. Azaz: a szoptatás nem fogamzásgátló módszer. Csak csökkenti a teherbeesés esélyét, de messze nem 98%-kal! Amint van peteérésed, teherbe eshetsz, és ez bekövetkezhet már az elsõ menszesz ELÕTT is, hiszen az elsõ menszesz csak a peteérés után két héttel következik be. Van gumi, pesszárium, és szoptatás alatt is szedhetõ fogamzásgátló tabletta.

Mentsruáció alatt teherbe eshetek? és a párom előnedvétől teherbe eshetek, akkor ha nem élvez el bennem?

Legjobb válasz: Kicsi az esély, de van rá. Elsõsorban akkor pl ha az elõszõ ciklusodban nem repedt meg a tûszõ, és mensi alatt spontán peteérés következik be.

Kicsi az esély, de van rá. Elsõsorban akkor pl ha az elõszõ ciklusodban nem repedt meg a tûszõ, és mensi alatt spontán peteérés következik be.
Már bocs, de ennek az esélye 0. Mensi alatt akkor lehet teherbe esni, ha szex alatt orgazmusod van, mert akkor lehet spontán tüszõrepedés. De ahhoz még kéne valami ami meg is termékenyíti.
Igen, mensi alatt is, es az elonedvtol is teherbe lehet esni. Ha egyutt vagytok, vedekezni KELL! Mindig! Arra gondolj mindig, hogy terhes lehetsz, nincs vedelem csak ugy, mert te azt szeretned. Gumi ovszer, vagy fogamzasgatlo tablettat irassal fel, es fizessetek ki kozosen a baratoddal.

Miért van az, hogy mikor a 7 napos szünetet tartom a fogamzásgátló szedése között akkor nem eshetek teherbe, de ha a levél közepén kihagyok 1 szemet, akkor viszont teherbe eshetek? Állitólag

Tehát ha egy hétig nem szedem a gyógyszert akkor nincs gond, nem eshetek teherbe de ha a hónap közepén vagy elején tehát valamikor kihagyok 1 szemet,vagy hányás hasmenés meiatt nem szivódik fel egy szem akkor miért van hogy emberek ennyit?l teherbe esnek?

Legjobb válasz: Van a nõknek ugye egy ciklusa. A bogyó a peteérést akadályozza fõleg. Ha ciklus közepén kihagysz egyet, esetleg beérhet egy petesejt, bár ennek halovány esélye van. De vérzés közben nem érik, az a tisztulás, kilökõdés fázisa. Ez olyan, mint h benzinkúton nem cigizünk, de 2 állomás között már lehet.

Van a nõknek ugye egy ciklusa. A bogyó a peteérést akadályozza fõleg. Ha ciklus közepén kihagysz egyet, esetleg beérhet egy petesejt, bár ennek halovány esélye van. De vérzés közben nem érik, az a tisztulás, kilökõdés fázisa. Ez olyan, mint h benzinkúton nem cigizünk, de 2 állomás között már lehet.
Ugy van ahogy a második kolléga leírta, ugyanakkor a gyógyszer 3 különálló típusú tabletta (néhol a színük is más), és az utolsó 7 azt a reakciót váltja ki a petefészekbõl, hogy ne termeljen petesejtet, míg az elsõ 7 beindítja a peteérést, csak ugye az majd képtelen lesz megtermékenyülni. Ha nem szedsz gyógyszert akkor teherbe eshetsz menstruáció alatt, mert a tested mindig más és más, gyógyszer viszont pontosan szabályozza.
mert a gyógyszer óramû pontosságával állítja be a ciklusodat, így biztos lehetsz benne, hogy nem történt peteérés és a gyógyzsermentes idõszakban pedig már nem történhet! hiszen jön a menses, és már arra készül a szervezeted, nem fog petét kilökni magából, mert azt hiszi, hogy már megtörtént! ez a lényege a gyógyszernek...minden nap mikor beveszed, megakadályozza a peteérést, és beállítja a ciklusod 28 naposra... a szervezeted gyakorlatilag át van verve... azt hiszi hogy már megtörtént a peteérés és jöhet a menses... de mindeközben csak a vér jön, elhalt petesejt nincs benne, mivel soha nem is lökõdött ki... és azért nem eshetsz teherbe a gyógyszermentes napokon, mert addigra már a szervezeted elhitte, hogy megvolt a peteérés és nem lesz újabb...
Amikor a 7 nap szünet van akkor jelentkezik az ú.n. megvonásos vérzés. Ilyenkor nincs esély a teherbeesésre, egyszerûen a 21 nap alatt alakul ki a védettség, tehát akkor mint ahogy a téglákat rakod fel alakul a fal, de ha egy kimarad akkor ott rés lesz. A hét nap szünetet pedig úgy képzeld el, hogy utána új sor kezdõdik.
Azért meg az a 21 nap folyamatos szedés után lesz benned, elég hormon ahhoz hogy fent tarts a hormon szintet amitõl nem tudsz teherbe esni... De ha kihagysz egyet ....már is megbillen a libikóka és hát mondjuk ki szar lesz a helyzet...
Szal az ilyen kérdések eszembe juttatják az egyik tanárom mondását: A kérdésbõl látom, hogy nem tanultál eleget. (Finomított változat)
Ezt a kérdést már én is fel akartam tenni, mert ugyan a mensi közben/környékén igaz kicsi az esélye a teherbeesésnek, de mégis van. És mégis ennyire védett lenne a szervezet ekkor is a tabi nélkül, hogy nem lehet teherbe esni? Fura.
Na jó, de mégis van esélye a terhességnek akkor is? Ez hogy van, kedves uccsó hozzászóló?
Hát igen, vannak más és más gyógyszerek, amiket nem mindegy, hogy melyik napn veszel be, de van olyan is( ezek vannak többségeben) amelyek mindegyike ugyanazt és ugyanannyi hatóanyagot tartalmaz. Itt, hogy mûködik?

Ha már nincs meg kb. 3 honapja a menzeszem akkor nehezebben eshetek teherbe vagy egyáltalán teherbe eshetek?

Eddig rendzseres volt a munstuáciom de most valami miatt nincs 3 honapja és kiváncsi lennék hogyha lefeküdnék a barátommal és esetleg lecsuszna a gumi vagy iesmi akkor ezmiatt talán kevesebb az esélye ennek?

Legjobb válasz: ha eddig rendszeres volt, mostmeg egyáltalán nincs....hát nemtudom....nemvagy terhes? sztem vegyél egy terhességi tesztet rossmann-ban pl. egyébként meg akárhogy terhes lehetsz, akár van menzeszed akár nincs. de mértnem hazsnálsz tablettát? sokkal eccerûbb, és kitérdekel ha leesik a gumi, sõt nemis kell az a gumi

ha eddig rendszeres volt, mostmeg egyáltalán nincs....hát nemtudom....nemvagy terhes? sztem vegyél egy terhességi tesztet rossmann-ban pl. egyébként meg akárhogy terhes lehetsz, akár van menzeszed akár nincs. de mértnem hazsnálsz tablettát? sokkal eccerûbb, és kitérdekel ha leesik a gumi, sõt nemis kell az a gumi
Az esély megmarad...ezzel nem fog csökkeni az esélye! És véletlenül nem amiatt nem jött már meg 3hónapja?
Ugyanúgy van rá esély. De énis feltenném a kérdést: nem lehet, hogy ettõl marad ki?
A kérdező hozzászólása: Csináltam tezstet negativ lett.És mielõtt lefeküdtünk azelõtt sem volt már meg.
Ez így nagyon nem oké, hogy nem jött meg ennyi ideje, menj el dokihoz sürgõsen.

Mennyi a valószinûsége annak, hogy igy teherbe eshetek?

Pénteken voltam együtt a barátommal, de mielõtt elment, kivette. Természetesen fogamzásgátlóval védekezünk. Sajnos megbetegedtem, és antibiotikumot kell szednem 8 óránként. Hétfõtõl szedem. Naponta 3x kell, és úgy oldottam meg, hogy a fogamzásgátló és az antibiotikum között min. 4 óra legyen. Azóta nem voltunk együtt. Tudom, hogy az antibiotikum csökkenti a hatást, de ugye a pénteki miatt nem eshetek teherbe véletlenül sem? Köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Csak hasraütés-szerû adatokat fogok írni, de ha tudsz pontosabbakat, akkor így ki tudod számolni P(e) = annak a valószínûsége, hogy az elõváladékkal teherbe esünk := 0,45 P(f) = annak a valószínûsége, hogy fogamzásgátló szedése mellett teherbe esünk := 0,09 teherbeesõk/összes fogamzásgátlót szedõ x = az antibiotikum miatt ennyi százalékkal csökken a fogamzásgátló hatásossága := 20 P(t) = annak a valószínûsége, hogy terhes leszel P(t) = P(e)*P(f)*(1+x/100) := ~5%, hogy teherbe estél

Csak hasraütés-szerû adatokat fogok írni, de ha tudsz pontosabbakat, akkor így ki tudod számolni P(e) = annak a valószínûsége, hogy az elõváladékkal teherbe esünk := 0, 45 P(f) = annak a valószínûsége, hogy fogamzásgátló szedése mellett teherbe esünk := 0, 09 teherbeesõk/összes fogamzásgátlót szedõ x = az antibiotikum miatt ennyi százalékkal csökken a fogamzásgátló hatásossága := 20 P(t) = annak a valószínûsége, hogy terhes leszel P(t) = P(e)*P(f)*(1+x/100) := ~5%, hogy teherbe estél
A kérdező hozzászólása: De nem múlt hétfõtõl, hanem most hétfõtõl szedem:D:)
Értem. Hogyha a fogamzásgátló úgy mûködik, hogy megöli az embriót, akkor ugyanez az eredmény. Ha viszont a teherbeesést (a spermium és a petesejt találkozott, és megtapadt a méhfalon) követõen már nincs hatással a fejlõdõ utódra, akkor P(t)=P(e) :D vagyis jelen esetben 45%
A kérdező hozzászólása: 0, 45 nem?:DD ne ijezgess:O:D
0, 45 = 45% = 45:100 = 45/100 = 9/20 0, 05 = 5% Ha 0, 45 a valószínûség, vagyis 45%, az azt jelenti, hogy ha 100-szor eljátsszátok ezt, amit felvázoltál, akkor valószínûleg 45-ször teherbe esel. De nem biztos, hogy a valóságban is 45% a valószínûsége ennek, csak példaként írtam egy számot. Meg kell kérdezni legalább 100 nõt, akiket csak megkukiztak de nem élveztek beléjük, hogy hányan lettek várandósak. Ha mondjuk 1874 megkérdezett nõbõl 563-an számolnak be terhességrõl, akkor a valószínûség 563/1874= 0, 3 = 30% Ilyen egyszerû. Bár mire elvégzed a felmérés, megszületik a gyermek..:D
A kérdező hozzászólása: :DDD köszi:)
Az egész mintavételezés egy fabatkát sem mér mert a megszakításos védekezés a hapsin múlik és nem a Nõn!!!! A mintavételezés Nõk megkérdezésén alapul....ennyi erõvel a szomszédokat is megkérdezhetnék, hogy szex közben mit csinált a férfi....dobogott!!! :) A Nõ annyit tud, hogy bevette a tablettát idõben, használtak-e gumit, vagy éppen pesszáriumot, spirált rakatott fel, mert az egyértelmûen a Nõn múlik....ezekre használható!!! És hogy mennyire rossz ez a mintavételezés mód abból is látszik hogy publikált értékek 10 és 60 között mozognak, ami megmagyarázhatatlan!!!
Valóban nem a legjobb mintavételi eljárás.. De nem akartam a kérdezõnek javasolni, hogy kérje meg a kedvesét, hogy dugjon meg 100-nál több nõt, s ejakuláció elõtt vegye ki belõlük a péniszét - s nézzék meg, hányan lettek terhesek. Mégpedig azért nem lenne ez jó megoldás, mert mire azokról a nõkrõl kiderül, hogy várandósak lettek-e avagy sem; addigra a kérdezõ szíve alatt is növekedni fog a gyermek (vagy nem). Ezért kell ilyen torzított mintákat nézegetni.

Ha sex közben lovagolok, és a barátom belém élvezik akkor könnyebben teherbe eshetek, mint ha fekve csinálnánk? Vagy egyformák az esélyek?

Legjobb válasz: Mind a kétféleképpen könnyen teherbe eshetsz. Ha egy nõ gyereket akar, akkor célszerû alul lennie, és utána mozdulatlanul maradnia, hogy ne folyjon ki az ondó. Tehát ha fölül vagy, valamivel kisebb az esélye, hogy teherbe ess, mint ha alul vagy. Ha nem akarsz teherbe esni, használjatok óvszert, vagy szedj tablettát. Akkor bármilyen pózban igen kicsi lesz az esélye.

Mind a kétféleképpen könnyen teherbe eshetsz. Ha egy nõ gyereket akar, akkor célszerû alul lennie, és utána mozdulatlanul maradnia, hogy ne folyjon ki az ondó. Tehát ha fölül vagy, valamivel kisebb az esélye, hogy teherbe ess, mint ha alul vagy. Ha nem akarsz teherbe esni, használjatok óvszert, vagy szedj tablettát. Akkor bármilyen pózban igen kicsi lesz az esélye.
te se álltál sorba amikor a logikát osztogatták.. nah szerinted hogy lehet könnyebben teherbe esni? hogyha függõleges helyzetben vagy vízszintes helyzetben vagy és hat rád és a benned lévõ spermákra a gravitáció? nyilvánvalóan úgy hogyha nem függõlegesen, mert akkor KIFOLYIK a nagy része. ettõl függetlenül lovagló pózban is nagyon jó eséllyel teherbe lehet esni, de fekve jóval könnyebben. akik tudatosan terveznek gyereket, fekvõ helyzetben fejezik be és 15 perc fekvés következik hogy ne folyjon ki a cucc...
A kérdező hozzászólása: köszi mind a kettötöknek

Több mint fél éve szedek fogamzásgátlót (Diane 35-t). Még soha nem mertem egyéb védekezési módszer nélkül szeretkezni. Hogyan küzdhetném le a félelmemet? Mit tanácsoltok? Egyáltalán mennyi az esélye körülbelül, hogy teherbe eshetek?

Legjobb válasz: Nyugodj meg!!Én még csak egy hónapja szedek fogamzásgátlót és nem estem teherbe!1% esélye van annak hogy teherbe esel!De ez kizárt dolog!Felesleges más védekezési módot is használni hiszen teljes mértékben védve vagy!Én biztos vagyok benne hogy nem esel teherbe! De ha mégsem tudod leküzdeni a félelmedet akkor meg felesleges tablettát szedned!

Nyugodj meg!!Én még csak egy hónapja szedek fogamzásgátlót és nem estem teherbe!1% esélye van annak hogy teherbe esel!De ez kizárt dolog!Felesleges más védekezési módot is használni hiszen teljes mértékben védve vagy!Én biztos vagyok benne hogy nem esel teherbe! De ha mégsem tudod leküzdeni a félelmedet akkor meg felesleges tablettát szedned!
ilzen kerdes mar nagyon sok volt. Ha nem bizol a tablettaban, akkor folosleges szedni, kidobni ra a penzt, vedekezz ovszerrel. Amugy ez gyerekes, olvass utana az interneten, meg mielott eleve elkezdted, akkor kellett volna az orvosodat megkerdezni, szerinted mire talaltak fel??? ha rendesen szeded, akkor van olyan 0, 1 szazalek koruli az esely a teherbeesesre.
OFF Szia! Közvetlen nem ide tartozik, de.. figyelj rá, hogy 1-1, 5 évnél ne szedd tovább a Diane-t.. Én 4!!! évig szedtem az új nõgyógyász azt mondta, hogy ez abszurd...tulajdonképpen 4 éve alatt egyetlen normális vérzésem sem volt.. (én hormonprobléma miazz szedtem) szóval vigyázz szerintem te is a Dianeval.
én is egy hónap után kezdtem el védekezés nélkül nemi életet élni... de egyvalamire vigyázz, csak akkor csináld ezt, ha állandó partnered van, mert ha különféle fiúkkal fekszel le óvszer nélkül, akkor sokkal durvább dolgok is történhetnek veled egy terhességnél... a tabletta csak a nem kívánt terhességtõl óv meg de a nemi betegségektõl nem!
Én úgy tudom, fél évnél tovább nem szabad ezt szedni. Nekem is ezt akarta felírni a doki, de mondtam, hogy ne. Féltem, mert rengeteg rosszat hallottam róla. Így végül Lindynette 20 lett belõle. Inkább legyen az a pár pati rajtam, legyen zsíros a bõröm, minthogy csomó mellékhatás és fél év után váltogassak fog.gátlót. Ha meg abbahagyod, visszatérnek a problémák, amik miatt eredetileg felírta a doki, szal akkor nem sokra mész vele... Mivel van fogamzásgátló hatása is (eredetileg nem fog.gátló, hanem bõr, szõrösödési problémákra írják)ennek a gyógyszernek, így védett vagy. Bogyó mellett ritkán esnek teherbe a nõk. Az antibiotikum szedésével kell nagyon vigyázni, mert az gyengíti a hatását!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Nem a védekezés miatt kezdtem szedni.Ennek más oka van.De ha már szedem, akkor gondoltam felesleges más eszközökkel is védekezni.Csak biztosra akartam menni.

Két hete szedek gyógyszert, de a ható ideje egy hónap lenne. Igy is teherbe eshetek?

Mert nem védekeztünk

Legjobb válasz: Fogamzásgátlótól függ, van olyan, amelyik elvileg már a szedés elkezdésének napjától véd, van amelyik 7. nap környékétõl, van amelyiknél azt javasolják, hogy az elsõ elvonásos menstruációig védekezzen a páciens. Ez a használatiból kiderül, olvasd el. Egyébként pedig nagy mértékben a te szervezetedtól függ, az tény, hogy ha két hete szeded (tehát elvileg két hete volt az utolsó mensid elsõ napja), akkor elvileg most lehet peteérésed, ha még nem hat a fogamzásgátló, akkor eshetsz teherbe. De ez olyan dolog, hogy van nõ, akkor rendszeres és hosszan tartó szedésnél is esett teherbe, én meg például elég trehány voltam ilyen szempontból, mert nem bántuk volna, ha jön a baba, így volt, hogy napokig nem szedtem, sõt, három hónapos tisztulási idõszakokat tartottam másfél évente és akkor sem védekeztünk egyéb úton. Mégsem estem teherbe. Ha bizonytalankodsz, akkor inkább még védekezzetek valahogy a mensiig, csak a saját nyugalmad miatt!

Fogamzásgátlótól függ, van olyan, amelyik elvileg már a szedés elkezdésének napjától véd, van amelyik 7. nap környékétõl, van amelyiknél azt javasolják, hogy az elsõ elvonásos menstruációig védekezzen a páciens. Ez a használatiból kiderül, olvasd el. Egyébként pedig nagy mértékben a te szervezetedtól függ, az tény, hogy ha két hete szeded (tehát elvileg két hete volt az utolsó mensid elsõ napja), akkor elvileg most lehet peteérésed, ha még nem hat a fogamzásgátló, akkor eshetsz teherbe. De ez olyan dolog, hogy van nõ, akkor rendszeres és hosszan tartó szedésnél is esett teherbe, én meg például elég trehány voltam ilyen szempontból, mert nem bántuk volna, ha jön a baba, így volt, hogy napokig nem szedtem, sõt, három hónapos tisztulási idõszakokat tartottam másfél évente és akkor sem védekeztünk egyéb úton. Mégsem estem teherbe. Ha bizonytalankodsz, akkor inkább még védekezzetek valahogy a mensiig, csak a saját nyugalmad miatt!
Szia! Ha fogamzasgatlora gondolsz (gondolom, arra:) akkor ne izgulj. A gyogyszerszedes elso napjatol vedett vagy, tehat ha szepen, szabalyosan el kezdted szedni a ciklusod elso napjatol a gyogyszert (az elso honapban tudod, a cikuls elso napjan kell kezdeni, utana 7 nap szunet, majd ismet gyogyszer, attol fuggetlenul, megjott-e vagy eppen meég megvan-e) akkor semmi gond. Es a gyogyszer a ket honap kozotti szunetben is ved.
Szedd vegig rendesen, aztan legkozelebb talan figyelj oda es vegyel be minden szemet.
Elõzõ vagyok: ...van olyan nõ, aki... Elnézést!
A kérdező hozzászólása: 14 vagy 15.-én kel megjönnie. bocs 3 tabit hagytam ki.barátnõm szerint meg mások szerint is megvan az esély rá hogy babás vagyok.
Kulonben is, ha ket hete szeded, nem ertem, miert kene megjonnie. A dobozban 21 szem van, ha a mensid elso napjatol elkezdted szedni, ahogy kell, akkor szeded 3 hetig, majd a 7 nap szunet, na az alatt jon majd meg.
Ez az egy hónapos dolog hülyeség. Ha rendesen szeded, akkor védett vagy az elejétól. Ha kihagytál, az már más tészta.
szia! Ha nem szeded elvileg megnõ az esélyed a teherbeesésre. A szervezetedtõl függ... bár szerintem azért kicsi az esély rá. Mikor kellene megjönnie?
A kérdező hozzászólása: De azóta még még nem jött meg.És 14 napja ha szedem, ebbõl két nap kiesett (véletlenül).És nem szabadott volna még ugy együtt lenni, csak egy hónap után.mert addig nem véd.tudom utólag okos az ember...
Az esélyed megvan rá. tényleg peteérés környékén vagy, de a tabi miatt meglehet, hogy nem, illetve nem is volt rendes pé-d. Tényleg a szervezetedtõl függ a leginkább. Várj türelmesen még kb két hétig, ha akkor megjön, nem kell aggódnod! Szerintem most sem nagyon...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!