Találatok a következő kifejezésre: Tegnap voltunk ultrahangon, (48 db)

Most akkor terhes vagyok vagy nem? Én már abszoludt nem értem ezt az egészet! Már megbolondulok a tudatlanságba! Kérlek írjatok véleményeket! Tegnap voltam Ultrahangon. Ezt írták a papíromra:

Norm uterus, endometrium 14mm vastag. Intrauterin terhesség egyértelm?en nem látszik. Az uterus körül tágult belek. Adnexumok jelenleg nem ítélhet?k meg! 2hét múlva kontroll. ez mit jelent?

Legjobb válasz: Ez annyit jelent, hogy egy megvastagodott méhnyálka hártyát lát a doki, azonkívül más terhességre utaló jelet nem lát az ultrahangon. A megvastagodott méhnyálkahártya csak gyanússá teszi a dolgot, de abból egyértelmûen terhességre következtetni nem lehet. (nincs olyan vastagság ami egyértelmûen terhességet jelent) Ha valóban terhességrõl van szó, akkor két hét múlva biztosan látni kell a babát is, ezét szoktak ilyenkor visszarendelni.

Ez annyit jelent, hogy egy megvastagodott méhnyálka hártyát lát a doki, azonkívül más terhességre utaló jelet nem lát az ultrahangon. A megvastagodott méhnyálkahártya csak gyanússá teszi a dolgot, de abból egyértelmûen terhességre következtetni nem lehet. (nincs olyan vastagság ami egyértelmûen terhességet jelent) Ha valóban terhességrõl van szó, akkor két hét múlva biztosan látni kell a babát is, ezét szoktak ilyenkor visszarendelni.
szialeforditom nekedÍ a norm uterus: normális méh endometrium a méh nyálkahártyája intrauterin: méhen belüli uterus: méh adnexek: petefészkek szia irj majd mi van.. nem küldtek további vizsgálatra? ha terhes lennél, megnagyobbodott lenne a méhed ludtojásnyira sztem, . és tesztet csináltál? eü.
Szia! Tesztet csináltál? mert már ki kellene mutatnia, hamarabb, mint az Uh-nak! A leltedbõl az látszik, hogy a méhnyálka nem vált le. Egyébként egyetértek az elõzõ hozzászólóval mivel nincs olyan méhnyálka vastagság ami egyértelmûen terhességre utalna. Nekem múlt hónapban a ciklus 14. napján Uh-n 14 mm vastag volt a méhnyálkám. Ugyhogy ebbõl még bármi lehet. Vegyél tesztet!!!
Persze, hogy lehet, föleg, hogy a dokid is ilyesfélét mondott.Remélem sikerült.
Szia. A 14mm nyálkahártya utalhat terhességre csak ha igaz hogy késöbb volt péd akkor még uhn nem látszik de szerintem babás vagy gratula , ne idegeskedj pihenj sokat és boldogan várd a köv 2 hetet. :-DD
A kérdező hozzászólása: volt egy halvány poz.de én nem nagyon hiszek a tesztekben, úgy is az orvos mondja ki a végsõ szót!
Szia! Ez igaz, de a halvány pozitív teszt és a mensi késése együtt sokkal biztatóbb. Mert olyan lehet hogy valakinek nincsen peteérése és egy hónapban kimarad a mensije, de az nem tesztel még halvány pozitívat sem. Nekem volt olyan hónapom hogy alig volt mensim, elég volt egy tisztasági és csak 2 napig tartott, csináltam tesztet de nem volt még halványan sem pozitív, úgyhogy nem mindegy!!
utolso válaszolonak igaza van, terhes vagy tutira jo neked, gratulálok. a dokihoz akkor élrdemes legközelebb menned ha 7 vagy 8 hets leszel ( vagyis az elözö mensi elsö napjátol számitva ennyi idöre. akkor már szivhang is van:) irj majd mi van gratula mégegyszer. én is ugy örülnék egy halvány poz. tesztnek.. és azért halvány mert még kevés a hcg benned, és ez erösödik naponta megduplázodik, ne aggodj. szia

Tegnap voltam ultrahangon, és minden rendben volt a baba méreteivel! 23 hetes vagyok! Látták volna már a bajt?

az idegesít,hogy befelé fordult,vagyis csak a gerincét,és a fenekét mutatta! az arcát nem láttuk. azt korábban látták volna,ha valami nem stimmelne az arcával?

Legjobb válasz: Szerintem a 18 hetes genetikain már szóltak volna ha baj van vele. Én ajánlom a 4D- ultrahangot azon minden látszik.

Szerintem a 18 hetes genetikain már szóltak volna ha baj van vele. Én ajánlom a 4D- ultrahangot azon minden látszik.

Tegnap voltam ultrahangon! 4mm a babykém, szívműködés rendben, és 6 hetesek vagyunk! Jó ez a méret?

Legjobb válasz: Bocs, elírtam 5,6mm.Most néztem meg az ultrahang képen.

A kérdező hozzászólása: Bocs, elírtam 5, 6mm.Most néztem meg az ultrahang képen.
szia! ha megkérdezhetem mikor volt az utolsó mensid?
Az 5, 6 teljesen jó! Itt megnézheted az átlagos adatokat. http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8
A kérdező hozzászólása: Az utolsó menszim jan 29-én volt.De tudom pontosan, hogy rá egy két hétre fogant!
Nekem 7 hetesen volt 5, 5 mm, szval nagyon jók vagytok:-) Gratulálok!
Szia! Ugyanannyi idõs terhesek vagyunk, az én babám is 6 hetes, és 4 mm. (bár múlt héten voltam dokinál..)És pont akkor foganhatott õ is, mint a te bébid :)

Tegnap voltam ultrahangon, akkor állapították meg az élő terhességet. Elfelejtettem képet kérni, ha jövő héten vissza megyek képért, megcsinálják az uh-t megint?

Állami kórház, ultrahang vizsgálója. Tegnap voltam és annyira akartam kérni képet, és párom is nagyon akarta, de nem elfelejtettem. Ha jöv? héten csak ezért vissza megyek megcsinálják? Igazából nem "fejleharapósak", de nem is kedvesek, olyan pókerarcúak. Azt azért íróm ne hogy leharapja a fejem az orvos, ha így hozzá állítok. Vagy van magán ultrahangos rendel?, ahol megcsinálják?

Legjobb válasz: Magán úton bárhol, a terhesség bármely szakaszában csináltathatsz UH képet/felvételt. Én SZTK-ban amikor voltam, azt mondták, hogy 1000Ft-ért csinálnak nekem egy kis képet, ezen annyira kiakadtam, hogy nem kértem. Így csak egy papírt kaptam, amin rajta voltak az adatok.

Magán úton bárhol, a terhesség bármely szakaszában csináltathatsz UH képet/felvételt. Én SZTK-ban amikor voltam, azt mondták, hogy 1000Ft-ért csinálnak nekem egy kis képet, ezen annyira kiakadtam, hogy nem kértem. Így csak egy papírt kaptam, amin rajta voltak az adatok.
Én 9 éve szültem, magánorvoshoz jártam. Ott minden alkalomkor(kb.havonta egyszer) videokazettára vetettem fel az orvossal az összes ultrahangot, csak kazettát kellett vinnem. Most már dvd van nála. 8 hetesen még nem nagyon látni a babát, szerintem majd a következõ uh-on kérj képet. Sok boldogságot!
Tudom, hogy neked nagy dolog, de egy 8 hetesbõl a fotón csak egy maszat látszik. hidd el, késõbb jobb képek lesznek. szerintem tök felesleges, de ha nagyon akarsz, akkor találj ki valami indokot: fája hasad, stb. nézzék meg. és ha már....
nálunk pl nem is adnak a sztk-ban képet még ha kérnénk sem!
Emiatt ne menj vissza jövõhéten, majd a 12 hetes UH-on kérj képet, akkor ár szépen látszik a babóka :) - nálunk lehet kérni, adnak egy 500 Ft-os csekket, amit aztán vagy feladsz, vagy nem egy alapítványnak - én lelkiismereti okokból feladtam, de nem ellenõrzik, vagy ilyesmi.
A kérdező hozzászólása: Lemaradt: 8 hetes vagyok.

Tegnap voltam ultrahangon 16+3 napos voltam és 40 mm lett a bdb, lehet hogy idősebb? Nektek mennyi volt?

Tegnap megultrahangoztak mert volt egy kis panaszom.. És igaz más nem mértek, csak a Bdp-t az 4 cm lett... Szerintetek?

Legjobb válasz: 16 hetesen a BPD átlagosan 36mm, +-5mm. Tehát teljesen normális érték, korának megfelelõ a babád mérete.

16 hetesen a BPD átlagosan 36mm, +-5mm. Tehát teljesen normális érték, korának megfelelõ a babád mérete.
A kérdező hozzászólása: Jah azt elfelejtettem írni, hogy eddig minden ultrahangon nagyobbat mértek, (nem is értem miért nem írták át a kiírt idõpontot...) A 4d-n, a 12 hetes ultrahangon is nagyobb volt az itteni értékeknél jó pár nappal... Tudom, hogy ezek csak átlagok, de nem hiszem, hogy ennyit tévedne... http://www.hotdog.hu/babazzunk/9-honap/magzati-meretek-ossze..
A BPD-re gondolsz? Nálam 39, 9mm-t 17+6 naposan mértek. Majd a 18. heti ultrahangon megnézik más adatokkal együtt és ha nagy az eltérés, akkor majd módosítják a szülés várható idõpontját.
A kérdező hozzászólása: Igen bocsi elírtam :D
A kérdező hozzászólása: Hát a doki nem mondott semmit, csak hogy minden rendben van, :) Nekem csak az a gyanús, hogy 12 hetes ultrahangon a Crl-je meg 67 mm lett..
12 hetes UH-n a CRL nekünk 68 lett.
A kérdező hozzászólása: Na akkor pont jó :D Örülök, hogy szép nagy :D
Nálam 68, 1 mm volt a CRL, a BPD 21 mm Terhességi kor gép szerint 13 hét+ 2 nap kisfiú magzat
A kérdező hozzászólása: Hát nekem nem mondták, hogy bármennyivel is idõsebb lenne, a 12 hetesen, pedig a Bpd is 22mm lett :D nem értek én ehhez :D

30 hetes kismama vagyok és tegnap voltunk ultrahangon a doki azt mondta hogy kb 1 kiló 80 deka a kisfiam az megfelelő vagy kicsi?

Legjobb válasz: Nekem majdnem 30 hetesen 1600 grammra becsülték a fiam, a kiírt elõtt 4 nappal született 3900 grammal. Ez alapján szép nagy babára számíthatsz Te is. Azt viszont tudd, hogy sokaknál nagyon elmérik a babákat, a becslés tévedhet.

Nekem majdnem 30 hetesen 1600 grammra becsülték a fiam, a kiírt elõtt 4 nappal született 3900 grammal. Ez alapján szép nagy babára számíthatsz Te is. Azt viszont tudd, hogy sokaknál nagyon elmérik a babákat, a becslés tévedhet.
Szia nekem a fiam a 30 hetes uh.n (4d) 1650 grammra becsülték, azt mondták hogy kicsit nagyobb így ne szedjek már terhesvitamint.
Az enyém 32 hetesen volt kb. 1939g szóval teljesen rendben van a súlya.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, megnyugtattak!
Szia! Nekem 1400grammra becsülték.... 3040grammal 53cm-vel született meg 40+5 napra:-)
Nekem 32 hetesen becsülték 1900 grammra. 41. héten született 3060 grammal és 52 cm-rel.

Mikor lehetett a fogantatas? Tegnap voltam ultrahangon, CRL 9, 66, gav s7. A uhu kepen 7+0 szerepel.

Legjobb válasz: Kb egy eve nem volt meg, ezert az utolso menstruácio nem mérvadó.

A kérdező hozzászólása: Kb egy eve nem volt meg, ezert az utolso menstruácio nem mérvadó.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!:) sztem az utolsó elõtti válaszoló arra gondolt, h ha esetleg szoptatás miatt nem jött volna meg egy eve, ergo mar túl vagyok egy terhességek, akkor naivnak tûnt volna a kérdésem!:) az esetben tényleg az lett volna!
Én is 23 évesen lettem Anyuka!Ne foglalkozz ezekkel a megjegyzésekkel.Legalább érdeklõdsz és tájékozódsz!Így is kell!Nagyon jó egészséget kívánok nektek!!
Azt írtad, egy éve nem volt meg. Azt hittem, szoptatás miatt, és közben nem tudod, hogy ovulációkor esünk ugyan teherbe, de a terhességet az utolsó rendes menstruáció elsõ napjától számoljuk! :D Na, mindegy is! Nagyon jó egészséget, kis 23 éves Anyuka, Neked is és a Kisbabádnak is!!! ;)
A kérdező hozzászólása: Nem, nem tudtam, es erre vonatkozo dolgot a neten sem találtam, ezert kerdeztem ra. Amugy 23 eves vagyok, es elso babamat varom.
Nem tudtad?! :) Ha 7 hetes terhesek vagyunk UH alapján (IS), akkor az azt jelenti, hogy a menstruáció elsõ napjától számított(!) terhességünk hetedik hetében járunk. Maga a fogamzás, a megtermékenyülés azon a napon lehetséges, amikor tüszõrepedés (ovuláció) megtörténik a peteérést követõen. Tehát azért kell visszaszámolni két hetet, mert az ovuláció nagyjából a kb. 28 napos ciklus közepén történik, következésképpen hamarabb nem termékenyülhet meg a petesejt! Megkérdezhetem, hogy hány éves vagy? Hanyadik babát szülöd majd?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Úgy tudom, ilyenkor meg nagyjából azonos ütemben fejlõdnek! Azt nem tudtam igazából, h elvileg az uhu idõbõl is le kell e vonni a két hetet, de akkor ezek szerint igen!
Szerintem ezzel segítek, mert hasonló adatokkal voltam én is. Nekem aug. 13-án volt ovum. Szeptember 18-án UH-n CRL 9 mm volt, grav S 7. Szóval ha nekem szept. 18-án ugyanez az adat volt, mint neked tegnap, akkor kb. 6-7 nap az eltolódás, így azt mondanám, hogy kb. aug. 18-22 között lehetett ovud. Aztán persze, van, hogy teljesen máshogy fejlõdik az embrió, lehetnek itt még különbségek. Késõbb ahogy növekszik, úgyis pontosítják. Gratulálok!
Csak magamhoz képest tudok számolni.Szerintem augusztus 14-e körül. Nekem 7+2 a crl 11mm...és a miénk nagy valószínûséggel augusztus 16-án fogant.
Elmélteileg tényleg öt hete, de pontosan csak te tudhatod :-D Gratulálok!
Akkor elméletileg pont 5 hete (tegnaphoz képest)
Pontosan így van!!! Helyettem szóltál! ;) "Utolsó elõtti" :)

12 hetes terhes vagyok tegnap voltam ultrahangon szerintetek ezeken a képeken látszik, hogy fiú vagy lány lesz?

http://kepfeltoltes.hu/view/130416/img037_www.kepfeltoltes.h..

Legjobb válasz: Fú, nehéz ügy. Az elsõ kép kicsit lányos, de még akár lehetne fiú is. A másik inkább fiú :) Mondtak valamit? Nekem 12 hetesen egyértelmûen lányt mondtak, és most a 16. héten is.

Fú, nehéz ügy. Az elsõ kép kicsit lányos, de még akár lehetne fiú is. A másik inkább fiú :) Mondtak valamit? Nekem 12 hetesen egyértelmûen lányt mondtak, és most a 16. héten is.
Én ezekrõl a képekrõl még nem tudom egyértelmûen megmondani a nemét. A doki nem mondott semmit?
Nem igazán látom, a második kép valóban fiús, de lehet akár térde is:-) Amúgy elsõ babád? Nagyon ragaszkodnál egyik vagy másik nemhez? Nekem 2. babám, de nemigen ragaszkodom egyik nemhez sem.Párom dettó.Lányunk van amúgy.Tegnap voltunk 12 hetes uh-n nekünk is mondták van valami nyúlvány, és a doki kérdõn mondta "lehet hogy fiú?"
Szerintem itt mi laikusok ezt nem tudjuk megmondani neked. A fejét, testét ki lehet venni.
Nálam a 12 hetesen már azt mondta a doki, hogy fiúgyanús de még nem merte biztosra mondani akkor-18 hetesen már egyértelmûen látszott, hogy igaza volt:) 38hkm
A kérdező hozzászólása: Igen az elsõ babám és nem ragaszkodok, hogy fiú vagy lány legyen.Csak kíváncsiság. Azt mondta a doki, hogy nem nagyon tudja még megmondani a nemét.
lányra tippelek
3x voltam kismama és nekem egyszer sem tudta megmondani a doki 12hetesen, hogy fiuk-e vagy lányok. Mondta is, hogy ne kérdezzem, mert nem akar találgatásokba bocsátkozni. :) Pedig olyan dokinál voltam akinek nagyon tuti 4D uh-ja volt. És 18hetesen mindháromszor kiderült, hogy kisfiuk lesznek!! :) ) Nagyon örültem mindháromszor! Én nem tudom a Te képeid alapján, hogy ki lakhat a pocakodban. :) Én csak a fejét és a kis testét tudom kivenni-mást nem! :) Gratulálok a kicsihez!

12 hetes terhes vagyok, tegnap voltam ultrahangon de nem tudta megnézni a nyaki redőt mert még kicsi a baba. Ez bajt jelent? Nagyon félek!

Legjobb válasz: Nekünk is kisebb volt a baba, megmérte, de így nem volt hiteles az adat. Hány centi volt a kicsi?

Akkor az a gond. Nekünk 39mm volt, azt mondták, hogy 45 fölött tudják mérni. A 14. hétig nézesd meg megint. Nekünk egy hét után már 63mm-esre nõtt.
Egyformán növekszik, csak nem mindegy, hogy mikor fogant. Ha középidõhöz képes egy héttel késõbb, akkor nyilván kisebb a baba.
Nekünk is kisebb volt a baba, megmérte, de így nem volt hiteles az adat. Hány centi volt a kicsi?
Lehet fiatalabb is a terhesség, fõleg a mérete alapján. Ne aggódj. De én is elmennék máshova is. Egyébként betöltött 14. hétig tudják nézni. Én 13 hetesen voltam.
Én ezt csak azért nem értem mert állítólag a 12.hétig egyformán nõ minden baba.Onnan tudják napra pontosan mennyi idõs.A nyaki redõt pedig 12 hetesen kell mérni sem elõbb sem késõbb mert más eredményt mutat.Ennek függvényében szerintem az a valószínûbb, hogy elszámoltak és még nem vagy 12 hetes terhes.
Szerintem csak szimplán béna volt az orvos aki Uh-ozott, vagy pedig nagyon elavult Uh-os géppel nézte..a 12.heti Uh az elsõ , , nagy, , szûrés, ilyen idõs terhességnél már látnia kellett volna!!Nem hülyeségbõl kötelezõ a 12 hetes UH!!! Nekem már simán látta, meg a 13. hetin is. 32+2 hkm
szerintem is az orvos volt béna vagy az uh készülék. Én elmennék másik orvoshoz mert a nyaki redõt 12 hetesen kell mérni, 13-14 hetesen már nem tud belõle fejlõdési rendellenességre következtetni.
Keress egy rendes dokit még ma valami magánba, mert a 12. heti uh-t muszáj azon a héten megcsinálni.
A kérdező hozzászólása: 35, 5 mm volt, azt mondták lehet hogy fiatalabb a terhesség.
Szia! Nekem 11+6 naposan mérték, de magánnál voltam, sztem menj el Te is, mert én voltam az Sztk-s rendelésem ahol huuhh nem látjuk, másnapra volt idõpontom magánhoz, és szépen látszódott az orrcsontja és a nyaki redõ mérete is megfelelõ 1.4 mm :) A babusom pedig 47mm, élénk mozgással, élénk szívmûködéssel...A lényeg ne aggódj!!! :)
Szerintem is elszámolták a korát. Vagy a gép nem volt túl pontos. Nekem a magándokim többet mér mindig az új kinézetû gépével mint az ócska sztk-ás gép... Jelentõs eltéréssel mert amikor 7 hetesnek mondott az orvosom akkor 5 hetesnek az sztk, most 9 hetesnek mond a dokim és az sztk meg 8-nak. Szóval ne aggódj ez elõfordul :-)
Nyugi nekem is nagy nehezen tudta csak megnézni mert a babám éppen tojt rá a dokira...hiába köhögtettek meg paskolták gyengén a hasamat hogy mozduljon úgy hogy jól kivehetõ legyen...nem nagyon akarta! NE aggódj..nem lesz semmi baj!
Valószínûleg tényleg fiatalabb a terhességed. Valóban csak 48 mm fölött mérik a tarkóredõt.
Igen.Azért írtam, hogy elszámolták és még nincs 12.hetes a magzat.
A kérdező hozzászólása: Bízom benne hogy csak ez áll a háttérben!
Sztem tuti fiatalabb a terhesség, mi 12+6 hetesen voltunk és akkor volt a pici 65, 2mm :) Az eredmények jók lettek hála égnek, igaz a doki egy flegma tirpák volt...:)

Tegnap voltam ultrahangon. Állítólag kevesebb a magzatvíz és III. részt érett a méhlepény.2500gramm a babám. Holnap megint mennem kell. Lehet beindítják a szülést. Én jobb szeretném ha magától jönne amikor akar. Van valakinek hasonló problémája?

Legjobb válasz: Betöltött 36. héten nézték uh-val, hogy nagyon kevés a magzatvizem, befektettek, 36+2-n már csak a nyaka mellett volt egy kicsi víz. Engem császároztak, mert a köldökzsinór is rossz helyen volt. Semmi baja nem lett a babámnak. Bár a doki szerint tovább már nem lehetett volna húzni a dolgot, a baba károsodása nélkül. 2760 g-mal és 48 cm-rel született. (Azóta már jól meg is nõtt! :-D)

Betöltött 36. héten nézték uh-val, hogy nagyon kevés a magzatvizem, befektettek, 36+2-n már csak a nyaka mellett volt egy kicsi víz. Engem császároztak, mert a köldökzsinór is rossz helyen volt. Semmi baja nem lett a babámnak. Bár a doki szerint tovább már nem lehetett volna húzni a dolgot, a baba károsodása nélkül. 2760 g-mal és 48 cm-rel született. (Azóta már jól meg is nõtt! :-D)
Jobb ha megindítják, mert a baba nem kap már elegendõ oxigént, táplálékot a méhlepényen àt, szellemi fogyatékos is lehet , és elkezdhet fogyni! Làtod, a víz is kevés, nem lehet már valami buli bent lennie, ilyenkor már jobb neki kint!
Nyilván oka van annak, hogy be akarják indítani. Gondolom az, hogy elöregedett a lepényed. Ha sokat várnak vele, a gyerek nem kap oxigént és tápanyagot. Gondolom ezt te sem szeretnéd.
Nem mindegy, hány hetes vagy, de ha túl vagy már a betöltött 36. héten, akkor ne izgulj, minden rendben lesz! Van, hogy jobb már neki kint, mint bent!
3.válaszoló vagyok Most kell majd mennünk hasi- és koponya UH-ra majd a babával a kórosan kevés magzatvíz miatt. Nem tudom, hogy nálatok mondják-e majd, de kérdezz rá, érdemes megcsináltatni, hogy nem lett-e semmi probléma.
Hány hetes vagy?
a szobatársamnak voltak ilyen értékei 35 hetesen, õt befektették, 2 naponta volt uh, naponta 2 nst aztán nálam megindították a szülést, onnantól nem követtem a történteket, de azt mondták neki, hogy amíg a baba rendesen fejlõdik nem indítják meg. De a szülésig bent kell maradnia, nem engedik már ki így.
Engem 40 hetes 4 naposan indítottak kórosan kevés magzatvíz miatt. A babám több, mint 1 kg-mal nagyobb volt, mint a tiéd (3680 gr). Nekem is az utolsó napokban naponta ellenõrizték a vizet, majd egyik nap már nem lehetett halogatni. "nulláról" indultam, elég nehéz és fájdalmas szülés volt.
hágyadik hétben vagy? Sajnos ha veszélyben van a baba fejlõdése, élete akkor bekell inditsák, ne ess kétségbe emiatt. a 2500 gramm az már nagyon jó, és nemis biztos hogy annyi lehet hogy több már. Nagyon el tudják saccolni :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek :) 37.hetes terhes vagyok és megnyugtató válaszokat kaptam

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!