Találatok a következő kifejezésre: Tegnap voltunk UH-on és a (24 db)

Én 25 hetes kismama vagyok tegnap voltam UH-on és a doki ezt megelőzően 2 UH-on is azt mondta, hogy kisfiam lesz most viszont tegnap közölte velem, hogy lehet még sem fiú, mert nem látja a fütykösét! Ekkorát tévedhet egy orvos?

Eddig fiú most meg talán lány?

Legjobb válasz: Én sok olyat hallottam már, hogy azt mondta a doki, h x, aztán mágis y lett a szülés után. Ezek a tévedések persze mindig a 2D-s UH alapján voltak.Szerintem a !D-s Uh lesz a biztos, addig ne éld bele magad semmibe. Ott neked is egyértelmû lesz, ha éppen mutogatja magát. Én mindig kislányt szerettem volna, a párom fiút. És nekem is fiú érzésem volt, álmomban is fiú lett. Aztán kiderült, hogy kislány lesz. És nem éreztem magam boldogabbnak tõle, és a párom sem csalódottabbnak egy pillanatig sem. Hisz az a lényeg, hogy egészséges legyen, bármennyire közhelyes is.

Én sok olyat hallottam már, hogy azt mondta a doki, h x, aztán mágis y lett a szülés után. Ezek a tévedések persze mindig a 2D-s UH alapján voltak.Szerintem a !D-s Uh lesz a biztos, addig ne éld bele magad semmibe. Ott neked is egyértelmû lesz, ha éppen mutogatja magát. Én mindig kislányt szerettem volna, a párom fiút. És nekem is fiú érzésem volt, álmomban is fiú lett. Aztán kiderült, hogy kislány lesz. És nem éreztem magam boldogabbnak tõle, és a párom sem csalódottabbnak egy pillanatig sem. Hisz az a lényeg, hogy egészséges legyen, bármennyire közhelyes is.
27 hetes kismama vagyok. A nagyobbik fiam 5 éves. És most is kisfiút várok. Nem tudom, hogy hogyan tudják félrenézni, vagy elnézni a dokik a "dolgot", mert nálam mind a kettõnél nagyon látszott hogy fütykös van:) tisztán látszott a zacsi, és a hegye is:) még fordított helyzetet el tudok képzelni, hogy elõször azt mondják lány, utána meg hogy fiú, de így.... na mindegy! tudom, könnyû azt mondani, hogy ne legyél elkeseredve, de próbáld meg! a lényeg tényleg az, hogy egészséges legyen! örülj neki, hogy ez most a legnagyobb probléma!:) boldog babavárást!
Valamelyik csatornán láttam egy mûsort, ahol mutatták a bébi fejlõdését a pocakban, és mondták is, hogy az elsõ hetekben (amikor már látszik a pici formája) mind a két nemû babának van egy kis "nyulványa" ott, ami maga az ivarszerv, és ez kislányoknál visszahúzódik.. Nem akarok nagy hülyeséget mondani, csak lehet, hogy ilyesmi az oka. Még nem biztos így sem, hogy kislány lesz, állítólag a fiúk szégyellõsebbek és lehet, hogy épp elbújt. De gratulálok nagyon, bármilyen nemû is lesz a bébi!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a biztatást nagyon jól esik! Tiszta szívembõl kívánok mindenkinek Boldog babavárást!
Szia! Mi 27 hetesek vagyunk, az elsõ 3 UH-n kisfiút láttak, majd közölte az orvos, hogy fütyinek igen nagy lenne amit lát, ( egy férfi megirigyelhetné), végül beismerte, hogy a köldökzsinórt látta.Tegnap viszont a 4Dn mondta a dr.nõ, hogy egy mozgékony pici hölgy lakik odabenn.Ilyenek elõfordulnak! További szép babavárást!

Tul vagyok az elso 12 heten, tegnap voltam UH-on es a baba izeg-mozog, ver a szivecskeje. Megnyugodhatok mar azert nagyjabol?

tokeletes a placenta es a mehem, nem vagyok veszelyeztetett terhes, sose volt verzesem, meg csak barnazas sem, es gorcseim se voltak.már genetikai okok miatt nem mehet el a babam xerintem, en meg vigyazok magamra.

Legjobb válasz: Igen megnyugodhatsz. Ne aggodalmaskodj. Én azt mondom aminek meg kell történnie, az úgyis megfog. Mi nem tehetünk ellene semmit. Csak pozitívan. Boldog Baba várást! 27 hetes km

Igen megnyugodhatsz. Ne aggodalmaskodj. Én azt mondom aminek meg kell történnie, az úgyis megfog. Mi nem tehetünk ellene semmit. Csak pozitívan. Boldog Baba várást! 27 hetes km
Ezek nagyon jól hangzanak. Bár probléma történhet bármikor, de ilyenekre sosem szabad gondolni! A legfontosabb, hogy vigyázol magatokra, rendesen étkezel.... Én is igyekszem mindenhez pozitívan hozzá állni. Bár vérezgettem 6 hetesen, meg vannak apró kis problémák, de ha állandóan stresszelnék, azzal ártanék a legjobban! Hamarosan eljön az idõ, amikor már érzed is, ahogy mocorog! Az egy csodálatos érzés! :) Minden jót! 23 hetes kismami
Gratulálok a picihez! Én még csak 9hetes és4napos vagyok, és alig várom h láthassam már uh-on. Én a helyedben megnyugodnék...persze egy kis félelem mostmár mindig lesz benned...bennünk... 16hetes uh, genetika, koraszülés elkerülése, szülés komplikációk nélküli kimenetele, és onnatól...csak azt fogjuk kívánni, h soha ne legyen semmi baja:9 Végig aggódjuk az életünket:) De milyen csodás!! Nem igaz?
Én a 17. héten már éreztem, de csak a 18. héttõl folyamatosan. Most meg már kész kis vasgyúró. Nem kíméli az anyukáját! :) A 23 hetes kismami
Én az elsõ gyereket 18 hetesen éreztem. Nem volt túl aktív...mióta megszületett annál inkább az:)
Szia! Ilyenkor már nyugodj le és élvezd a terhességet, hisz az egy gyönyörû korszak egy nõ életében!!! Nekem a 16-dik héttöl kapirgált a lányom, ugy a 19-dik héttöl éreztem az intenzivebb mozgásokat! Boldog babavárást!!!
A kérdező hozzászólása: és az milyen erzes amikor eloszor erzi vki a babajat?en erzem, h. aktiv, igaz, nem tudom mik ezek, de olyan lukteto vagy pulzalo erzest erzek a koldokom mellett tobbnyire jobb vagy bal felin, pedi teljesen nyugalomba fekszem kozben, a szivveresem nem gyors, nem az idegek okozzak, ezek olyan lagy luktetesek. barmi is legyen, fantaxtikus, es erezteti, h. zajlik odabenn az elet
A kérdező hozzászólása: utolso valaszolonak: en is gratulalok neked, hidd el ma-holnap azt fogod exre venni, h. mar tul vagy a 12 heten es a masodik trimexterben jarx.nagyon gyorsan telnek a hetek. ha eljon a nyar mar azt vehetem exre, h. var a szules.de nem felek tole, eros no vagyok
A kérdező hozzászólása: koszonom a biztatast. en biztos vaok benne, h.megmarad, hiszen mindennel jobban vigyazok ra, es mindennel jobban szeretem. amugy hanyadik hetben kezd el erezhetoen mocorogni?
Ugyan azt mondják tapasztalt anyukák, hogy az elsõ bébit késõbb érzi csak az ember lánya, de én már a 16-ik héten éreztem.Mondjuk nem volt nehéz, mert apró mozgást nem csinált, hanem rögtön rúgott.Nagyon különleges dolog érezni azokat a pici lábakat a pocidban! :D Én most 29 hetes vagyok, és egy egész nap ficergõ kis pocilakóm van, de én nagyon élvezem.Sikeres babavárást és szülést kívánok neked!

Tegnap voltam UH-on és a BPD 83 a AC 308 becsűlt súly 2340gr.32 hét 3 naposan. Tényleg nagynak számít?

Cervix 36mm az jó?

Legjobb válasz: Igen, kb 1.5 kg-ot még hozzáadhatsz, ha a születésit kalkulálod. De van benne tévedési lehetõség. Kicsi nem lesz, annyi biztos

Igen, kb 1.5 kg-ot még hozzáadhatsz, ha a születésit kalkulálod. De van benne tévedési lehetõség. Kicsi nem lesz, annyi biztos
A 36 mm meg több, mint jó. :)
Csak becslés a súly, ne idegeskedj miatta! Ahány ember nézi, ahányféle géppel, mindig más lesz a mért adat (nálam hárman háromfélét mértek) :)
Nem kicsi, de nekem nem is tunik nagyon nagynak. Az idosebbik fiam 3700 grammal szuletett, Neki voltak hasonlo parameterei ilyenkor. A kisebbik fiam 3100 grammal szuletett, ot 34 hetesen es par naposan becsulte 2600 grammra, ra negy hettel szuletett meg. Egyebkent egyaltalan nem volt nehezebb megszulni a nagyobbikat, sot, szebb szules volt, a kicsi nagyon gyorsan jott es repedt a mehszajam. Gatmetszesem egyikkel sem volt. Szerintem 3500-4000 gramm korul fog szuletni a babad, ha bent marad vegig es kb jo ez a becsult suly. De azert nehez kalkulalni, mert epp ugy johet 37-38 hetesen, mint 40-41. heten, illetve epp ugy hizhat 100-150 grammot hetente a vegen, mint 200 grammot. Szoval semmi sem bitos.
Nem óriásbébi, de a 3500-4000 az nekem inkább a nagyobb kategória. Reálisnak tûnik egy 3800-as súly, de plusz mínusz akár 300 grammot is el tudok képzelni

Tegnap voltam uh-on, és még mindig nem látta a doki a nemét..El vagyok keseredve! Ti mikor és hogyan tudtátok meg?

19+4-heteske

Legjobb válasz: A 18 hetes uh-n nekem sem látta a doki, mert a pici hátat fordított nekünk. Egy héttel késõbb azonban elmentünk a párommal egy 4D-s vizsgálatra, s ott már szépen látszott a kis fütyije. :)

A 18 hetes uh-n nekem sem látta a doki, mert a pici hátat fordított nekünk. Egy héttel késõbb azonban elmentünk a párommal egy 4D-s vizsgálatra, s ott már szépen látszott a kis fütyije. :)
22 hetes vagyok és még mindig szégyenlõs a drágám. Mondott egy olyat a doki, hogy mintha fiú lenne, de nem biztos. Már mi is nagyon kíváncsiak vagyunk. Hamarosan megyünk 4D-re, akkor már talán biztosabb lesz a dolog. :) Addig marad a várakozás. Viszont nagyon boldog vagyok, mert szépen fejlõdik a kincsem. :) 22 hetes kismami
Szia! Mi nem akartuk tudni, hogy micsoda, így mi akkor tudtuk meg, hogy kislányunk van, amikor megszületett. A barátnõmnek a 9 hónap alatt 3szor váltott nemet a babája, mert nem látta jól a doki. Egy másiknak pedig egy ultrahangos specialista nézte meg, még meg is mutatta a szülõknek a kislány méhét (!), majd kisfiúnak adott életet... Mindezt azért írtam le, mert egyikbe sem szabad beleélnie magát az embernek, mert az a biztos, amikor kibújik. Jó pár nappal ezelõtt volt itt egy olyan kérdés, hogy hogyan tudja valaki feldolgozni, ha nem fiú, hanem lány van a pocakjában (vagy fordítva). Mi ezektõl a "csalódásoktól" akartuk magunkat megkímélni.
18 hetesen szépen megmutatta magát, hogy kisfiú. Ne légy elkeseredve hamarosan megmutatja magát. Próbáljátok ki a 4d-t
Szerintem is ez legyen a legkisebb gond a babavárásodban. majd a következõnél kiderül, lényegében szerintem mindegy csak egészséges legyen. De ha mindenáron tudni szeretnéd, próbáld meg a 4D-t, felejthetetlen élmény :)
Nekem 16+3 hetesen mondták meg hogy kiscsaj :-) de nem ez a lényeg tényleg, hanem hogy egészséges. Örülj ennek és ne a neme miatt légy elkeseredve!
Nekem csak 30 hetesen mutatta meg. Addig fiúnak gondoltuk (hasam formája alapján), s Leventének is szólítottam. Csodaszép kislányom lett. Boglárka:)
Ne legyél elkeseredve.A lényeg az, hogy mindent rendben talált, és nem a neme.Ha beteg lenne akkor lenne okod a kesergésre.Örülj ha egészséges, és várd örömmel boldogan legyen akár fiú akár lány. Ha meg annyira kíváncsi vagy a nemére menj maszek dokihoz uh-ra. Boldog babavárást.
A kérdező hozzászólása: Segítsetek! Hová érdemes elmenni 4D-re?? Budapest környékén?
szia nekem sem tudták a 18 hetesen megmondani, olyan kiváncsi voltam igy 20 héten elmentünk 4d-re rögtön látták kislány, voltam most a 26 héten is 4d-n és ujra kiscsajt mondtak. most pénteken megyek a kötelezõ uh-ra 30 hetes+5 naposan remélem ott is lányt mondanak, sok kislány ruhát kaptunk. egyépként 20 hetesen nagyon vékony volt és a pofija sem volt babás még annyira de már ott is látszott hogy szép.és egészséges. a 26 hetes nagyon jo ott már baba arcú mosolyog, szopja az ujját ásit, és már 1 kg-os, nem olyan vékony. mi már többet nem megyünk 4 d-re.ha teheted menj el kétszer, de ha egyszer tudsz akkor ideális a 24-28 hétig menni. nekem a 26 nagyon szuper lett. ird meg ha tudod mit vártok.
30 hetesen már nem a legideálisabb 4D-re menni.Nekünk a 3-ik babával akkor csinálták, jobb korábban. 20-25 hét között a legalkalmasabb.
Szió! Ne legyél elkeseredve!!! Én szerettem volna tudni, hogy milyen nemû babánk lesz, de õ "úgy döntött", hogy nem mutatja meg magát. Még a 38. heti uh-t is izgatottan vártam, hogy talán megmondják, hogy mink lesz. Nem így lett, ezért csak szüléskor derült ki, hogy kislányunk van. Szerintem nem hiába történnek az ilyen dolgok. Biztos, hogy Nálatok is oka van, hogy még mindig nem látják a nemét!!! Boldog babavárást!
Kleopátra 4d uh.A lehel térnél vannak.Én nagyon meg voltam velük elégedve.Csak ne pénteken menj mert az a doki nem olyan ügyes. Írde ba a googlbe h kelopátra 4d és kidobja.
Nem szabad elkeseredni!!!Annak kell örülni h minden rendben van vele. Én voltam 4dn 15 hetesen, 18 hetsen és most amikor 24 hetsen voltunk derült ki h kislányunk lesz.Elég egyértelmû volt.Nagyon sok függ a baba helyzetétõl.Mint látod 4dn se tudják mindig megmondani ha épp nem úgy fekszik.
Hát nincs okod elkeseredni, Nekem tuti 100%-ra a 29. héten tudták megmondani. :-)
szia! mi 23 hetesen voltunk 4d-n, ott garanciát vállalt a doki arra, hogy kislány:) ) Azóta is kislány minden sima uh-n is.
Hogy mikor érdemes 4D-re menni? Azt mondják a 20-30. hét között. Én a 28. hét körül megyek, mert akkor már szed magára a drágám és még talán van elég helye, hogy mutogassa magát és ne bújjon el. Csak egyszer tudjuk kifizetni a 10000 Ft-ot sajna, így egy lehetõségünk van. Remélem jó idõt választunk ki. :) A 22 hetes kismami
Szia! Én tegnap voltam a 18.heti uh-on és megtudták mondani, hogy kislány. Ne legyél szomorú, hamarosan te is megtudod. 18 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Mikor érdemes elmenni 4D-re???
hetesen szépen megmutatta magát, hogy kisfiú. Ne légy elkeseredve hamarosan megmutatja magát. Próbáljátok ki a 4d-t
Szia! Én Újpesten voltam kétszer is 4D-s uh-án. Elöszõr a 17., majd pedig a 25. héten. Mindkétszer találomra mondták, hogy kislány. Eddig ezzel a két uh-val összesen ötször mondták, hogy talán... A dokim éppen ma mondta, hogy "mennyire vices volt tegnap a mûtõben, amikor kiszedtek egy kismamából egy fiút, amikor pedig lányt vártak"... el tudom képzelni mennyire "vicces" lehetett tényleg. 37h

30 hetes vagyok. Tegnap és ma napi egyszer kétszer enyhén görcsölt a hasam, olyan érzés volt mintha meg akarna jönni. Tegnap voltam uh-on és minden rendben volt. Normálisak ezek a kicsi görcsök?

Legjobb válasz: ez persze hogy természetes... ezek ilyen "gyakorló" görcsök. egészen a szülésig lesznek ilyen görcseid. a szülésnél ugyan ilyet fogsz érezni csak 10x erösebben :) de ha vannak kérdéseid miért nem mész meg kérdezni az orvostól?? itt a kis babád életéröl van szó... hogy ha ugy érzed hogy valami baj van, mindig kérdezd meg az orvost, védönöt. ne várj arra hogy valaki a neten válaszoljon

ez persze hogy természetes... ezek ilyen "gyakorló" görcsök. egészen a szülésig lesznek ilyen görcseid. a szülésnél ugyan ilyet fogsz érezni csak 10x erösebben :) de ha vannak kérdéseid miért nem mész meg kérdezni az orvostól?? itt a kis babád életéröl van szó... hogy ha ugy érzed hogy valami baj van, mindig kérdezd meg az orvost, védönöt. ne várj arra hogy valaki a neten válaszoljon

Tegnap voltam uh-on, és mondta az orvos, hogy már kéne lennie embriónak 7hetesen, a szikhólyag nő a petezsák is, és 4nap múlva kell menni, hogy legyen benne embrió. Lehetséges hogy addig ott lesz? At is mondta hogy a vártnál kisebb.

Legjobb válasz: Lehetséges,hogy ott lesz.Az utolsó mensi elsõ napjától számolják a 7 hetet.Ha késõbb volt peteérésed,mint középidõ,akkor lehet kisebb.Én is így voltam,mindig 1 héttel kisebb volt a babám,és késõbb is született 1 héttel a kiírt idõponttól.:)

Lehetséges, hogy ott lesz.Az utolsó mensi elsõ napjától számolják a 7 hetet.Ha késõbb volt peteérésed, mint középidõ, akkor lehet kisebb.Én is így voltam, mindig 1 héttel kisebb volt a babám, és késõbb is született 1 héttel a kiírt idõponttól.:)
Lehet, hogy késõbb fogant! Szerintem ne izgulj!
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm, kicsit megnyugodtam, de igazából majd holnap tudok csak, mert akkor kell mennem uh-ra. szorítsatok:)

Tegnap voltam uh-on és amit cisztának hitt 23mm-es, az tüszőrepedés volt vagyis termékenység, ezt mondta. Viszont 3napot késik, és még nem lát semmit, 2hét múlva kontroll. az endometr.7mm, lehetek terhes? Nem vékony a beágyazódáshoz?

ha egyáltalán terhes vagyok,mert még semmit nem látott::(van esélyem?a ciklus 13.napján voltunk együtt,és nem védekeztünk,és nekem nem szokott késni.terhes vagyok?és most hány hetes vagyok ha esetleg terhes lennék?

Legjobb válasz: A következõt találtam (nem magánvélemény!): "Minden tüszõ egy petesejtet kell tartalmazzon, mely akkor tekinthetõ ovulációra alkalmasnak, amikor a tüszõ átmérõje eléri a minimum 17 mm-t. A méhnyálkahártya (endometrium) megvastagodása is jelzi, hogy a szervezet felkészült az embrió befogadására. Az endometrium vastagsága az ovuláció idõpontjában min. 8 mm kell legyen."

A következõt találtam (nem magánvélemény!): "Minden tüszõ egy petesejtet kell tartalmazzon, mely akkor tekinthetõ ovulációra alkalmasnak, amikor a tüszõ átmérõje eléri a minimum 17 mm-t. A méhnyálkahártya (endometrium) megvastagodása is jelzi, hogy a szervezet felkészült az embrió befogadására. Az endometrium vastagsága az ovuláció idõpontjában min. 8 mm kell legyen."
ha 3 napot késik az orvosok ugy számolnak hogy az elözö mensi elsö napjátol tehát 4 hét 3 napos vagy, de ha terhes vagy és uh-ra mész ot is máshogy számolnak.. én is voltam tegnap elött uh-n és ott azt mondta a dokim, hogy 6, 3 mm a nyálkahártyáém a 15. napon, és a 8 mmm mensi elött jo, és beágyazodáskor.. tüszörepedéskor jo nekem a 6, 3 mm azt mondta..
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat, szóval akkor nagy a valószinûsége, hogy 2hét múlva már esetleg petezsákot fogok látni??????
igen. 2 hét mulva már 6 hetesnek fogsz számitani ha nem jön meg addig.. tesztet vettél?

Tegnapi voltam UH-on, a vérzéstől számítva ugyan 6. hetes terhes vagyok, de az orvos vél. Szerint nem valamikor december végén lehetett a fogantatás és ezért tegnap csak egy kicsi foltot - talán petezsákot láttam - ami fél cm-es, kell aggódom?

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj szerintem. Ebben a terhességi korban a fejlõdés szempontjából néhány napos eltérésnek is jelentõsége van. A fogantatás idõpontját max. nagyjából sejteni lehet, de néhány kivételtõl eltekintve ezt biztosan nem lehet tudni. Gratulálok és egy picike türelem még kell!

Szia! Ne aggódj szerintem. Ebben a terhességi korban a fejlõdés szempontjából néhány napos eltérésnek is jelentõsége van. A fogantatás idõpontját max. nagyjából sejteni lehet, de néhány kivételtõl eltekintve ezt biztosan nem lehet tudni. Gratulálok és egy picike türelem még kell!
A kérdező hozzászólása: 2. válaszolónak: Köszi a választ, ugye mennyire nehezen telnek így a napok? Én is azért félek, mert bárkitõl olvasom, mindenki írja, hogy már szívhang is van, ezért pánikolok, meg már volt is egy vetélésem, szorítok neked, rendben kell, hogy legyen minden!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi, aranyos vagy, csak félek, mert már volt egy vetélésem..
Szia! Én is ugyanebben a cipõben járok :) Viszont nekem clostis hónapom volt, szóval én tuti hogy 6 hetes vagyok és nekem hétfõn látott a doki 5 mm-es petezsákot. Annyit mondott, hogy "hááát elég pici" Én is aggódom, jövõ héten megyek megint uh-ra. Remélem minden rendben lesz nálad is!(Meg nálam is)
Szia! Nekem 12 hetesen 49mm volt.
Szia! Szerintem jó, nekem 12 hetesen és 4 naposan volt 54 mm. Gratula a babához!!
Szia! nekem 13 hét 6naposan volt 68mmm. a tiéd is jóóó!!!!
Szia! Itt megtalálod a kérdésedre a választ: http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8 Üdv, egy 13 hetes kismama
Szia! Ma voltam genetikai UH-n.(A papírmunka és a bürokrácia miatt kicsit csúszva 13hetesen és 3naposan.)Babóca 6, 13cm.Ah elnézem a többiek eredményeit, szép nagy babánk van:)
Szia! Énis tegnap voltam, 13naposan.A mi bababánk 7, 49 cm.Ez hogy lehet akkor??Eddig örültem de most hogy a tietekét látom énis beparáztam. Gratula a babához.

Mikor kell együtt lennünk? Tegnap voltam uh-on ahol egy 14 mm-es érett petét látott a doki.

Ma reggel együtt voltunk.Vajon van esélyünk?

Legjobb válasz: Szerintem ez még elég kicsi.Ebben a dologban segíthet az ovu. teszt.Bármelyik patikában vehetsz,és ez megmutatja,mikor van a tüszõrepedés.Akkor kell együtt lenni.Elõtte 3-5 napig ajánlott mellõzni a párodnak a nemi életet,hogy megfelelõen elegendõ,és érett katonája legyen.

Szerintem ez még elég kicsi.Ebben a dologban segíthet az ovu. teszt.Bármelyik patikában vehetsz, és ez megmutatja, mikor van a tüszõrepedés.Akkor kell együtt lenni.Elõtte 3-5 napig ajánlott mellõzni a párodnak a nemi életet, hogy megfelelõen elegendõ, és érett katonája legyen.
A kérdező hozzászólása: Mekkorának kell lennie?
az enyém pl 23mm-es volt.a 14 nagyon pici.(sztem) 37hkm

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!