Találatok a következő kifejezésre: Tegnap voltam ultrahangon. A (43 db)

30 hetes kismama vagyok és tegnap voltunk ultrahangon a doki azt mondta hogy kb 1 kiló 80 deka a kisfiam az megfelelő vagy kicsi?

Legjobb válasz: Nekem majdnem 30 hetesen 1600 grammra becsülték a fiam, a kiírt elõtt 4 nappal született 3900 grammal. Ez alapján szép nagy babára számíthatsz Te is. Azt viszont tudd, hogy sokaknál nagyon elmérik a babákat, a becslés tévedhet.

Nekem majdnem 30 hetesen 1600 grammra becsülték a fiam, a kiírt elõtt 4 nappal született 3900 grammal. Ez alapján szép nagy babára számíthatsz Te is. Azt viszont tudd, hogy sokaknál nagyon elmérik a babákat, a becslés tévedhet.
Szia nekem a fiam a 30 hetes uh.n (4d) 1650 grammra becsülték, azt mondták hogy kicsit nagyobb így ne szedjek már terhesvitamint.
Az enyém 32 hetesen volt kb. 1939g szóval teljesen rendben van a súlya.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, megnyugtattak!
Szia! Nekem 1400grammra becsülték.... 3040grammal 53cm-vel született meg 40+5 napra:-)
Nekem 32 hetesen becsülték 1900 grammra. 41. héten született 3060 grammal és 52 cm-rel.
A kérdező hozzászólása: Kérdezõ vagyok: Köszönöm a hasznos válaszokat! Akkor nem olyan kirívó eset :) Nektek is szép szülést kívánok:) )
Megnéztem az én 33 hét+5 napos uh eredményeimet. Nálunk akkor BPD: 88 mm, OFD: 108mm, FL: 64 mm volt. Az uh egy héttel mérte idõsebbnek. Végül 38 hetesen császároztak, részben a nagy baba miatt, és 4200 g-al született meg a lányom, bár a kórházban gondolom a nagy súlyának köszönhetõen egy csepp tápszert sem adtak neki, tejem meg még nem volt, így 5 naposan 3650g-al vittem haza. Az volt a mák hogy a csecsemõsök 4000-et írtak születési súlynak a kiskönyvébe, különben gondolom haza sem engedtek volna a nagy fogyás miatt. Úgy tûnik neked is szép nagy babád lesz, olyan óriásiakat azért már nem szoktak tévedni az uh-n. Bár ilyet is láttunk már. Eddig is nagyobbnak mérték a koránál? Minden jót kívánok neked a hátralevõ kismama idõre, aztán meg szép szülést, és sok tejcsit!
Szia! Bocs az OFF- ért! Linkeld nekem, légyszives a kalkulátort! Én is(elvileg) a 33.- ban vagyok de én csak a táblázatot nézegettem és ugyebár amit én "átlagolok" az még annyira sem pontos mint egy program:) Ja, azért érdekes mert Így min. egy héttel idõsebb és miután nem tervezett baba, a menstr. is kicsit kusza, kiváncsi vagyok mit mond a gép:) Köszi!
Sziasztok! Itt a link, az én babám méretei is hasonlóak voltak a 33. héten, sõt a méhlepényem is 3. fokban érett, azóta is növekszünk, már 37 hetes vagyok, teljesen szétszakadt a hasam az elmúlt 2 hétben, pedig egy csíkom sem volt. Néha el is számolják, de valószínû nagy babánk fog születni. Könnyû szülést neked és kitartást, ne aggódj, az nem baj ha nagyobb, inkább az a gond ha kisebb. Maximum a szülést megszenvedjük, vagy nem is engedik megszülni, majd kiderül. Én már beletörõdtem, nem tudok mit tenni, pedig csupán 155 cm vagyok 48 kilóval kezdtem és most vagyok 59 kiló. Szóval nagy az esélyem a császárra. :-( Pedig még terhesvitamint sem szedtem! :-) http://www.kismamablog.hu/egyeb/kiszamolo.html
17:52es vagyok! Köszi!

Ma reggel voltam ultrahangon, a doki azt monda, kb. 24h óra alatt bekövetkezik az ovuláció. Tegnap voltam együtt a párommal. Ma is legyen akció? Mit tegyek hogy növeljem az esélyeket?

Attol félek hogy esetleg nem termelödik elég cucc.

Legjobb válasz: Inkább holnap. A tegnapi sejtek nagy része még életképes ma. Viszont apának kell a 48 óra az újratermelésre. Szerintem több az esélyetek ha holnap akcióztok.

Inkább holnap. A tegnapi sejtek nagy része még életképes ma. Viszont apának kell a 48 óra az újratermelésre. Szerintem több az esélyetek ha holnap akcióztok.
A kérdező hozzászólása: köszi én is igy gondoltam csak annyira meg örültem a petémnek hogy azt se tudom mit kezdjek vele.

Tegnap voltam ultrahangon, és minden rendben volt a baba méreteivel! 23 hetes vagyok! Látták volna már a bajt?

az idegesít,hogy befelé fordult,vagyis csak a gerincét,és a fenekét mutatta! az arcát nem láttuk. azt korábban látták volna,ha valami nem stimmelne az arcával?

Legjobb válasz: Szerintem a 18 hetes genetikain már szóltak volna ha baj van vele. Én ajánlom a 4D- ultrahangot azon minden látszik.

Szerintem a 18 hetes genetikain már szóltak volna ha baj van vele. Én ajánlom a 4D- ultrahangot azon minden látszik.

Tegnap voltam ultrahangon! 4mm a babykém, szívműködés rendben, és 6 hetesek vagyunk! Jó ez a méret?

Legjobb válasz: Bocs, elírtam 5,6mm.Most néztem meg az ultrahang képen.

A kérdező hozzászólása: Bocs, elírtam 5, 6mm.Most néztem meg az ultrahang képen.
szia! ha megkérdezhetem mikor volt az utolsó mensid?
Az 5, 6 teljesen jó! Itt megnézheted az átlagos adatokat. http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8
A kérdező hozzászólása: Az utolsó menszim jan 29-én volt.De tudom pontosan, hogy rá egy két hétre fogant!
Nekem 7 hetesen volt 5, 5 mm, szval nagyon jók vagytok:-) Gratulálok!
Szia! Ugyanannyi idõs terhesek vagyunk, az én babám is 6 hetes, és 4 mm. (bár múlt héten voltam dokinál..)És pont akkor foganhatott õ is, mint a te bébid :)

Most akkor terhes vagyok vagy nem? Én már abszoludt nem értem ezt az egészet! Már megbolondulok a tudatlanságba! Kérlek írjatok véleményeket! Tegnap voltam Ultrahangon. Ezt írták a papíromra:

Norm uterus, endometrium 14mm vastag. Intrauterin terhesség egyértelm?en nem látszik. Az uterus körül tágult belek. Adnexumok jelenleg nem ítélhet?k meg! 2hét múlva kontroll. ez mit jelent?

Legjobb válasz: Ez annyit jelent, hogy egy megvastagodott méhnyálka hártyát lát a doki, azonkívül más terhességre utaló jelet nem lát az ultrahangon. A megvastagodott méhnyálkahártya csak gyanússá teszi a dolgot, de abból egyértelmûen terhességre következtetni nem lehet. (nincs olyan vastagság ami egyértelmûen terhességet jelent) Ha valóban terhességrõl van szó, akkor két hét múlva biztosan látni kell a babát is, ezét szoktak ilyenkor visszarendelni.

Ez annyit jelent, hogy egy megvastagodott méhnyálka hártyát lát a doki, azonkívül más terhességre utaló jelet nem lát az ultrahangon. A megvastagodott méhnyálkahártya csak gyanússá teszi a dolgot, de abból egyértelmûen terhességre következtetni nem lehet. (nincs olyan vastagság ami egyértelmûen terhességet jelent) Ha valóban terhességrõl van szó, akkor két hét múlva biztosan látni kell a babát is, ezét szoktak ilyenkor visszarendelni.
szialeforditom nekedÍ a norm uterus: normális méh endometrium a méh nyálkahártyája intrauterin: méhen belüli uterus: méh adnexek: petefészkek szia irj majd mi van.. nem küldtek további vizsgálatra? ha terhes lennél, megnagyobbodott lenne a méhed ludtojásnyira sztem, . és tesztet csináltál? eü.
Szia! Tesztet csináltál? mert már ki kellene mutatnia, hamarabb, mint az Uh-nak! A leltedbõl az látszik, hogy a méhnyálka nem vált le. Egyébként egyetértek az elõzõ hozzászólóval mivel nincs olyan méhnyálka vastagság ami egyértelmûen terhességre utalna. Nekem múlt hónapban a ciklus 14. napján Uh-n 14 mm vastag volt a méhnyálkám. Ugyhogy ebbõl még bármi lehet. Vegyél tesztet!!!
Persze, hogy lehet, föleg, hogy a dokid is ilyesfélét mondott.Remélem sikerült.
Szia. A 14mm nyálkahártya utalhat terhességre csak ha igaz hogy késöbb volt péd akkor még uhn nem látszik de szerintem babás vagy gratula , ne idegeskedj pihenj sokat és boldogan várd a köv 2 hetet. :-DD
A kérdező hozzászólása: volt egy halvány poz.de én nem nagyon hiszek a tesztekben, úgy is az orvos mondja ki a végsõ szót!
Szia! Ez igaz, de a halvány pozitív teszt és a mensi késése együtt sokkal biztatóbb. Mert olyan lehet hogy valakinek nincsen peteérése és egy hónapban kimarad a mensije, de az nem tesztel még halvány pozitívat sem. Nekem volt olyan hónapom hogy alig volt mensim, elég volt egy tisztasági és csak 2 napig tartott, csináltam tesztet de nem volt még halványan sem pozitív, úgyhogy nem mindegy!!
utolso válaszolonak igaza van, terhes vagy tutira jo neked, gratulálok. a dokihoz akkor élrdemes legközelebb menned ha 7 vagy 8 hets leszel ( vagyis az elözö mensi elsö napjátol számitva ennyi idöre. akkor már szivhang is van:) irj majd mi van gratula mégegyszer. én is ugy örülnék egy halvány poz. tesztnek.. és azért halvány mert még kevés a hcg benned, és ez erösödik naponta megduplázodik, ne aggodj. szia

Tegnap voltam ultrahangon 16+3 napos voltam és 40 mm lett a bdb, lehet hogy idősebb? Nektek mennyi volt?

Tegnap megultrahangoztak mert volt egy kis panaszom.. És igaz más nem mértek, csak a Bdp-t az 4 cm lett... Szerintetek?

Legjobb válasz: 16 hetesen a BPD átlagosan 36mm, +-5mm. Tehát teljesen normális érték, korának megfelelõ a babád mérete.

16 hetesen a BPD átlagosan 36mm, +-5mm. Tehát teljesen normális érték, korának megfelelõ a babád mérete.
A kérdező hozzászólása: Jah azt elfelejtettem írni, hogy eddig minden ultrahangon nagyobbat mértek, (nem is értem miért nem írták át a kiírt idõpontot...) A 4d-n, a 12 hetes ultrahangon is nagyobb volt az itteni értékeknél jó pár nappal... Tudom, hogy ezek csak átlagok, de nem hiszem, hogy ennyit tévedne... http://www.hotdog.hu/babazzunk/9-honap/magzati-meretek-ossze..
A BPD-re gondolsz? Nálam 39, 9mm-t 17+6 naposan mértek. Majd a 18. heti ultrahangon megnézik más adatokkal együtt és ha nagy az eltérés, akkor majd módosítják a szülés várható idõpontját.
A kérdező hozzászólása: Igen bocsi elírtam :D
A kérdező hozzászólása: Hát a doki nem mondott semmit, csak hogy minden rendben van, :) Nekem csak az a gyanús, hogy 12 hetes ultrahangon a Crl-je meg 67 mm lett..
12 hetes UH-n a CRL nekünk 68 lett.
A kérdező hozzászólása: Na akkor pont jó :D Örülök, hogy szép nagy :D
Nálam 68, 1 mm volt a CRL, a BPD 21 mm Terhességi kor gép szerint 13 hét+ 2 nap kisfiú magzat
A kérdező hozzászólása: Hát nekem nem mondták, hogy bármennyivel is idõsebb lenne, a 12 hetesen, pedig a Bpd is 22mm lett :D nem értek én ehhez :D

Most akkor terhes vagyok vagy nem? Én már abszoludt nem értem ezt az egészet! Már megbolondulok a tudatlanságba! Kérlek írjatok véleményeket! Tegnap voltam Ultrahangon.

Ezt írták a papíromra:

Legjobb válasz: Már írtad ezt a kérdést, azóta sem lettünk okosabbak. Csak az idõ fogja eldönteni, hogy mi van. Teszteltél?

Már írtad ezt a kérdést, azóta sem lettünk okosabbak. Csak az idõ fogja eldönteni, hogy mi van. Teszteltél?
Szia. Megértem hogy kivagy. Nekem is 14mm volt a nyálkahártyám és baba volt. De ez lehet menzi elõtti is. Ha a doki azt mondta lehet terhesség akkor így van, de 2 hét múlva többet tudsz majd. Addig is csinálj tesztet és ha erõsödik a régebbihez akkor tuti baba van, csak még picike. Ilyenkor nem biztos hogy látnak mást a nyálkahártyán kívül. Ne aggódj ha a teszt már egyszer pozitív volt ott a baba.:)
teszt?
Mindenképp csinálj már 1 tesztet!Az orvos nekem se vette észre, mert a tágult bél, amit neked is irtak amögött volt a baba.!4.hónapban bújt elõ, addig azt mondták nem is vagyok terhes, pedig a tesztem is + volt.Azt ird meg mi lett a teszt eredménye!
A kérdező hozzászólása: volt egy halvány poz!Aztán egy neg.Hétfõn akarok csinálni!
Miért vársz hétfõig?Mind a kettõ teszted egyforma nevû volt?Ha igen, akkor vegyél 1 másik márkájút és azt csináld meg!Remélem + lesz!Szoritok neked!
A kérdező hozzászólása: a qupido lett poz.A másik gabriel volt!Azért gondolom hogy késõi pé volt mert halvány volt a 2.csik, ja és ma lennék 7hetes, és a doki nem látott semmit:(
Ha a doki nem látott semmit, reméljük legközelebb jobban kinyitja a szemét:) !

A terhesség idején fellépő vérzéssel tényleg nincs mit kezdeni? 9 hetesvagyok. Tegnap voltam ultrahangon, mondtam az orvosnak, hogy fél órája kicsit vérzek. Azt mondta nem jó jel, de nincs mit kezdeni vele.

Tegnap kb 2 óráig volt vérzésem este, ma délután 4t?l most 9-kor még mindig.

Legjobb válasz: Nem. Az Utrogestan pont ennek kiküszöbölésére van. Nekem is az segített megtartani a babát, már két vetélésem volt.

Nem. Az Utrogestan pont ennek kiküszöbölésére van. Nekem is az segített megtartani a babát, már két vetélésem volt.
Ott ahol az Utrogestan nem segít, ott nem progeszteronprobléma van, hanem kromoszóma probléma. Ezért mondta az orvos, hogy mást nem tehettek. Nagyon sokat pihenj! Kitartás, reméljük, minden rendben lesz! véletlenül nem most lenne a mensid? Bár ez a vérzés még ahhoz is sok... :(
A kérdező hozzászólása: December 12-én volt az utolsó menzeszem. Tavaly 3 spontán vetélésem volt:( , mindig 5 hetesen.

Tegnap voltam ultrahangon 19 hetes kismama vagyok. A doki a nemét illetően azt mondta női nemi szervet látott, de nem 100%! Akkor most mekkora az esély hogy kislány ennyi idős terhesen?

vagy minden doki hozzáteszi,hogy nem 100%?

Legjobb válasz: Hát 100%-ék csak akkor lesz ha kibújik egyébként nekem már 2X mondták hogy fiú szerintem nem tévednek..

Hát 100%-ék csak akkor lesz ha kibújik egyébként nekem már 2X mondták hogy fiú szerintem nem tévednek..
nagyon sok lánybol lett már fiu, én ugy tudom 24hét körül mondják de százra soha, csak ha meg van akkor
Nekem elsõ perctõl lányt mondtak, nekem is a 19. héten, úgy tudom 100 %-ra tényleg nem mondják, nekem azt mondták 100% hogy kislány, azóta minden uh-on rákérdezek, sõtt 4 D-én is voltunk mindenhol kislány, azt mondták tuti!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!