Találatok a következő kifejezésre: Tegnap voltam nem (495 db)

Egyszer kiugrott vérnyomásra szoktak Dopegytet felírni? Tegnap voltam orvosnál, nem a sajátomnál, ő szabin van. A vérnyomásmérés előtt pont nagyon ideges lettem, meg zavarban voltam (dokiválasztásos kérdés miatt), erre mértek is 160/90-et.

Elmondtam, hogy az el?z? terhességem alatt volt, hogy kicsit magasabbat mértek, de otthon mindig rendeset mértem, és hogy ennél a terhességemnél mindig teljesen jó eredményeim lettek (35+3 vagyok). Azt mondta, hogy ír fel gyógyszert, ha otthon megint ilyen magas lenne, kezdjem szedni. De a végén meg azt mondta, mégiscsak kezdjem el szedni mától. De teljesen jókat mértem itthon már este is. Tudom, ? a doki, csak így, hogy ? is kétfélét mondott, nem tudom, mit csináljak. Arra gondoltam, jöv? héten megyek a saját dokimhoz, addig várok és mérek. Olvastam itt,hogy sokaknak a gyógyszerrel ennyi a vérnyomása, mint nekem a kiugrott, de nekem meg alapból 120/80 körüli szokott lenni. Nem vizesedek és a vizeletem is rendeben volt tegnap is.

Legjobb válasz: Mint ha magamat olvasnám. Én is tegnap voltam dokinál, nem a sajátomnál, mert õ szabin van. Mivel elutazunk megnézettem a méhszájamat. 141/91 vérnyomást mértek. Megnézte vizesedek-e, de nem szoktam, súlyom is oké. Azt mondta napi 3-szor mérjem, és ha akár egyszer is ennyi lesz megint, menjek vissza. Elõtte sose volt 120/70 felett, most amióta méregetem 134/73 volt. Jövõ héten megyek én is a sajátomhoz, majd megbeszéljük. Õ az orvos, de egy mérés után egybõl gyógyszert szedni? szerintem ha nem mérsz magasat, várd meg a jövõ hetet. Nem tudnál rácsörögni az orvosodra, vagy védõnõdre mit tegyél? 30h km

Mint ha magamat olvasnám. Én is tegnap voltam dokinál, nem a sajátomnál, mert õ szabin van. Mivel elutazunk megnézettem a méhszájamat. 141/91 vérnyomást mértek. Megnézte vizesedek-e, de nem szoktam, súlyom is oké. Azt mondta napi 3-szor mérjem, és ha akár egyszer is ennyi lesz megint, menjek vissza. Elõtte sose volt 120/70 felett, most amióta méregetem 134/73 volt. Jövõ héten megyek én is a sajátomhoz, majd megbeszéljük. Õ az orvos, de egy mérés után egybõl gyógyszert szedni? szerintem ha nem mérsz magasat, várd meg a jövõ hetet. Nem tudnál rácsörögni az orvosodra, vagy védõnõdre mit tegyél? 30h km
Szia! Nekem a terhesség elején a belgyógyász Dopegytet írt fel a vérnyomásomra. Aztán a 28. héten megint mennem kellett, csak akkor már más belgyógyászhoz. Kaptam egy 24 órás vérnyomásmérõt. Vegyes értékek jöttek ki. A legnagyobb 163/91, pulzus meg 122 volt. Ennek ellenére mondta a doktornõ, hogy ne szedjem tovább a Dopegytet, mert a többi érték az kb. 135 alatt volt. De szerintem kérdezz rá a védõnõdnél, hogy õ mit ajánl! Jó egészséget nektek!
Ez az ún. fehér köpeny hipertónia, ami nálad is volt. A kardiológusom szerint a betegek jelentõs része ilyen. Ezért szoktak 24 órás vérnyomásmérést csinálni. Nálam is ez a helyzet. A nõdoki felírt vérnyomáscsökkentõt ennek ellenére, hogy a24 órásim gyõnyörû szép és otthon alacsony a vérnyomásom. Beszedtem, erre az orvosnál ismét felment...:) )Szóval ez van. A dokik szerintem túlparázzák a dolgot, a kardiológus azt mondta, hogy ne szedjek semmit. Egyébként már hosszú évek óta ez van nálam terhességtõl függetlenül.
A kérdező hozzászólása: Tényleg igencsak hasonlít a történetünk, kedves elsõ! Dokit nem tudom hívni, védõnõ meg elég rutintalan, vele sokra nem szoktam menni. Amúgy azt mondta tegnap a doki, hogy még egy kontroll mérést csináljunk, amíg ott vagyok, de persze elmaradt, pedig lehet, hogy az már jobb lett volna, dehát késõ bánat. Akkor mérek, aztán majd jövõ héten megbeszélem a dokimmal. Köszi a válaszokat!

Terhes vagyok és kezd barnás folyásom lenni, de nem erősen, mi lehet ez? Ugye nem fogok elvetélni? Tegnap voltam először nőgyógyásznál és nagyon fájt a vizsgálat, lehet hogy attól valami?

Legjobb válasz: Lehetséges mert tegnap vett kenetet améhszájból egy szövetet, és lehet most van egy kis méhszájsebed. èn az elsö 12 hétben sokat barnáztam. 2x voltunk megnézetni, és a méhszáj olyan érzékeny volt hogy pl egy erösebb pukitol elkezdtem barnázni. Azt mondta az orvos míg barna és nem piros nincsen semmi baj. 12-ik hét után elmúlt, majd az utolsó trimeszterben vissza jött. Most a másodikat várom, még csak 7 hetes vagyok, remélem nem fogok barnázni, mert nagyon félelmetes dolog, pedig ugye semmi gond, csak mint egy enyhe orrvérzés.

Lehetséges mert tegnap vett kenetet améhszájból egy szövetet, és lehet most van egy kis méhszájsebed. èn az elsö 12 hétben sokat barnáztam. 2x voltunk megnézetni, és a méhszáj olyan érzékeny volt hogy pl egy erösebb pukitol elkezdtem barnázni. Azt mondta az orvos míg barna és nem piros nincsen semmi baj. 12-ik hét után elmúlt, majd az utolsó trimeszterben vissza jött. Most a másodikat várom, még csak 7 hetes vagyok, remélem nem fogok barnázni, mert nagyon félelmetes dolog, pedig ugye semmi gond, csak mint egy enyhe orrvérzés.
bocs, nem 12 napig, hanem 1-2 napig!
Akár lehet a vizsgálat miatt is, de az max 12 napig tarthat! Ilyen korai terhességnél attól is lehet barnázni, hogy kevés a progeszteron hormon a szervezetben. Erre szoktak adni pótlást. Mert lehet ettõl vetélés is. Én is barnáztam, a doki egybõl felírt utrogestant, attól még aznap meg is szûnt. Szerintem mindenképpen beszélj a dokiddal!
Szerintem ne aggódj mert azzal viszont sokat ártasz ha stresszelsz.
A kérdező hozzászólása: állítólag 5-6 hetes, mert már 1 hete nem jött meg és utoljára okt. 3-án volt, az orvos tegnap nem talált semmit, de elküldött vérvételre. Szokott fájni a hasam vagy a fejem, a mellem érzékeny és néha az is fáj, esténként elfog a fáradtság már annyira hogy lefekszem az ágyba, de gyakori vizelés meg hányingerem nincs.
hány hetes vagy? nekem 26. hét körül volt ilyen, csak megsérült a méhszájon egy hajszálér és az lehetett, mert semmit nem látott a doki uh-n. el is múlt 1 nap alatt. én rohantam amúgy a dokihoz, hogy most mi van... :) , de szerencsére nem lett semmi. nem is fájt és nem volt nagy mennyiség.
A kérdező hozzászólása: nem tudom, magnézium pezsgõtablettát kell szednem amugy is a lábamra, és szedek vashiányra is gyógyszert
szerintem nem lesz semmi baj. szedjél magnéziumot, és azért pihenyj ha tudsz. de nekem még pihenést sem írtak ki. a vicces az volt, hogy 2x rohantunk az ügyeletre, és semmit nem láttak. onnan gondolták, hogy méhszáj mert a hüvelyi UH véres volt, de belül semmi vérnek nem volt nyoma. ezért is volt csak barnázás. én is rettegtem a vetéléstöl. iszonyat rossz érzés. de most másképp állok hozzá, gondolom mert itt a kislányom. ne idegeskedj, ha gondolod menj el orvoshoz, de szerintem ez csak egy méhszáj érzekenység, lehet minden nap fogsz barnázni.
A kérdező hozzászólása: én nagyon megilyedtem, és nagyon félek a vetéléstõl is, nem akarom, annál szörnyûbb nincs remélem nem lesz semmi baj se, mert a nõgyógyász eléggé durva volt velem...
A kérdező hozzászólása: most elmúlt, csak reggel volt egy nagyon kicsi, remélem nem lesz több már

Tegnap voltam orvosnál, és megvizsgálta a méhszájamat. Egy újjkupnyira van nyitva. Nem fájt, viszont utána itthon vettem észre, hogy pici barna pecsételés volt. Ma már nincs, viszont fájdogál a hasam. Normális ez?

Eddig is havonta vizsgált, s?t most utoljára két hete, és eddig nem volt ilyen tünet. Ez jelezheti azt, hogy kicsit jobban kinyíltam? A 36-ik hétben vagyok.

Legjobb válasz: Legutóbb nekem is volt vizsgálat után rózsaszín váladék, de tegnap megint voltam és teljesen zárt vagyok. Igaz, én még csak 31 hetes vagyok. Vizsgálatok után ilyen elõfordulhat. A hasam nekem is szokott fájdogálni, és a te terhességi korodban szerintem, ha ez enyhe, akkor teljesen normális. Persze figyeld, hogy nem erõsödik-e. Nagyon boldog babázást kívánok Neked!

Legutóbb nekem is volt vizsgálat után rózsaszín váladék, de tegnap megint voltam és teljesen zárt vagyok. Igaz, én még csak 31 hetes vagyok. Vizsgálatok után ilyen elõfordulhat. A hasam nekem is szokott fájdogálni, és a te terhességi korodban szerintem, ha ez enyhe, akkor teljesen normális. Persze figyeld, hogy nem erõsödik-e. Nagyon boldog babázást kívánok Neked!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ. Boldog babavárást!
Igen, ez a vizsgálattól lehetett. De ha erõsödne vagy rózsaszínes lenne, görcsölne a pocid, akkor hívd fel a dokidat!

Én 25 hetes kismama vagyok tegnap voltam UH-on és a doki ezt megelőzően 2 UH-on is azt mondta, hogy kisfiam lesz most viszont tegnap közölte velem, hogy lehet még sem fiú, mert nem látja a fütykösét! Ekkorát tévedhet egy orvos?

Eddig fiú most meg talán lány?

Legjobb válasz: Én sok olyat hallottam már, hogy azt mondta a doki, h x, aztán mágis y lett a szülés után. Ezek a tévedések persze mindig a 2D-s UH alapján voltak.Szerintem a !D-s Uh lesz a biztos, addig ne éld bele magad semmibe. Ott neked is egyértelmû lesz, ha éppen mutogatja magát. Én mindig kislányt szerettem volna, a párom fiút. És nekem is fiú érzésem volt, álmomban is fiú lett. Aztán kiderült, hogy kislány lesz. És nem éreztem magam boldogabbnak tõle, és a párom sem csalódottabbnak egy pillanatig sem. Hisz az a lényeg, hogy egészséges legyen, bármennyire közhelyes is.

Én sok olyat hallottam már, hogy azt mondta a doki, h x, aztán mágis y lett a szülés után. Ezek a tévedések persze mindig a 2D-s UH alapján voltak.Szerintem a !D-s Uh lesz a biztos, addig ne éld bele magad semmibe. Ott neked is egyértelmû lesz, ha éppen mutogatja magát. Én mindig kislányt szerettem volna, a párom fiút. És nekem is fiú érzésem volt, álmomban is fiú lett. Aztán kiderült, hogy kislány lesz. És nem éreztem magam boldogabbnak tõle, és a párom sem csalódottabbnak egy pillanatig sem. Hisz az a lényeg, hogy egészséges legyen, bármennyire közhelyes is.
27 hetes kismama vagyok. A nagyobbik fiam 5 éves. És most is kisfiút várok. Nem tudom, hogy hogyan tudják félrenézni, vagy elnézni a dokik a "dolgot", mert nálam mind a kettõnél nagyon látszott hogy fütykös van:) tisztán látszott a zacsi, és a hegye is:) még fordított helyzetet el tudok képzelni, hogy elõször azt mondják lány, utána meg hogy fiú, de így.... na mindegy! tudom, könnyû azt mondani, hogy ne legyél elkeseredve, de próbáld meg! a lényeg tényleg az, hogy egészséges legyen! örülj neki, hogy ez most a legnagyobb probléma!:) boldog babavárást!
Valamelyik csatornán láttam egy mûsort, ahol mutatták a bébi fejlõdését a pocakban, és mondták is, hogy az elsõ hetekben (amikor már látszik a pici formája) mind a két nemû babának van egy kis "nyulványa" ott, ami maga az ivarszerv, és ez kislányoknál visszahúzódik.. Nem akarok nagy hülyeséget mondani, csak lehet, hogy ilyesmi az oka. Még nem biztos így sem, hogy kislány lesz, állítólag a fiúk szégyellõsebbek és lehet, hogy épp elbújt. De gratulálok nagyon, bármilyen nemû is lesz a bébi!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a biztatást nagyon jól esik! Tiszta szívembõl kívánok mindenkinek Boldog babavárást!
Szia! Mi 27 hetesek vagyunk, az elsõ 3 UH-n kisfiút láttak, majd közölte az orvos, hogy fütyinek igen nagy lenne amit lát, ( egy férfi megirigyelhetné), végül beismerte, hogy a köldökzsinórt látta.Tegnap viszont a 4Dn mondta a dr.nõ, hogy egy mozgékony pici hölgy lakik odabenn.Ilyenek elõfordulnak! További szép babavárást!

Tegnap hajnalban 2-3 óra fele kijött rajtam ez a hasmenéses-hányásos virus! Aznap éjjel 5 x hánytam, az utolsóhányás tegnap 7kor volt.7től tegnap már nem hánytam, de gyenge voltam fáradt stb. Ma este ihatnék alkoholt?

Ma éjjel nemvolt semmi, és most teljesen jólérzem magam. Este mehetek bulizni és ihatnék némi alkoholt, vagy az nagyon ártalmas?

Legjobb válasz: Ilyenkor krumplin és kekszen kéne élned, nem alkoholon.

Ilyenkor krumplin és kekszen kéne élned, nem alkoholon.
Az alkoholt felejtsd el. Ha gyomor bajod van akkor maximum 1 feles pálinka meg engedett hogy kicsit kitisztulj. De egyébként kekszet krumplit kéne enned, és egy normális cukormentes zöld teát kéne innod.
Fájós hasra az alkohol, kávé, cigi, koffeintea, csípõs, fûszeres, erõsen sózott, zsíros ételek nagyon ártalmasak. Eleve kerülni kellene õket, mert egészségtelenek, de ilyenkor fõképp az epét és a májat erõltetik meg, gyomorsavat kelt és hasmenést. Ha sok chilit eszel és egészséges vagy, az is önmagában hasmenést okoz. Helyette kenyér-keksz-tészta, krumpli, rizs, és zöldségleves.

6h kismama vagyok tegnap voltam dokinál és azt mondta hogy 18mm a petezsák és szikhólyagot is látott de még a szive nem pulzál 2-3mm embriót látótt szerintetek ez jó? Vagy megint nem lessz már belőle semmi?

július 7-én volt meg a mesesem és 28 naposak a ciklusaim.köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Szia! Nekem Július 6.-án volt az utolsó mensim. Múlt hét pénteken voltam dokinál 5+3 naposan láttuk a petezsákban a szikhólyagot és a pár mm-es babánkat akinek már pulzált a szívcsöve! Nekem 26 napos ciklusaim voltak. 6+2 h kismama

Szia! Nekem Július 6.-án volt az utolsó mensim. Múlt hét pénteken voltam dokinál 5+3 naposan láttuk a petezsákban a szikhólyagot és a pár mm-es babánkat akinek már pulzált a szívcsöve! Nekem 26 napos ciklusaim voltak. 6+2 h kismama
a 8. hét kicsit pontatlan, az már elég késõn van...
A szívhang a 8. hétig jelenhet meg. De egyébiránt szerintem ha van szikhólyag, petezsák már jó jel! A méretek még ilyenkor "kicsik" de napok alatt is sokat nõnek odabent.
Én is tegnap voltam dokinál, nekem júli 6 az utolsó mensim.A petezsákom 15x9 mm, babaméretet nem írt rá, de szívhangot igen 120/min.Ne izgulj, pár nap, és már te is fogod látni a pulzálást.Én is már nagyon várom, kedden megint megyek, mert sajna a méhem mellett cisztám is van, úgyhogy kedden remélem már én is fogom látni :)
A kérdező hozzászólása: én meg pénteken megyek megint remélem akkor ár ketyeg a kis szive köszönöm a biztató szavakat.
Július 6-án volt nekem is az utolsó mensim. 15. nap inszem, és 6+2-n 4mm-es embrió, de a szívét még nem lehetett látni csak hallani. Lehet neked késett 1-2 napot az ovoud? A 2-3-mm-es méretbõl ítélve. Szorítok.
Szia, habár én nem vagyok kismama(csak anyuka)de nekem az elsõ ultrahangon nem irtak rá szívhangot, csak ennyit irtak a papírra:egy 11 mm-es petezsák látható.Szóval lehet hogy valahol rá írják és valahol nem.Nem kell egybõl a rosszra gondolni.
szia, ennyi idõsen nekem sem volt szívhang, de rá 3 hétre-9hetesen már másfél cm-es volt a kicsi, és volt szívhangja is:-) Nyugalom

Nem bírom tovább. Tegnap az ügyelet oltott le olyan iszonyatos hasi görcseim voltak. Nem kívánom senkinek de ez nagyon borzasztó. Chlostyt szedtem, késik 10 napja, terhes se vagyok, mi a franc van? Megyek orvoshoz és feladom.

Legjobb válasz: nekem akkor voltak ilyen görcseim amikor abban a hónapban peteérésem volt ezt a doki mondta én is bekerültem az ügyeletre aztán meg bent is tartottak de nem voltam terhes és azután mondta az orvos h peteérés miatt volt de ezt a neten is lehet olvasni dysmenorrea

nekem akkor voltak ilyen görcseim amikor abban a hónapban peteérésem volt ezt a doki mondta én is bekerültem az ügyeletre aztán meg bent is tartottak de nem voltam terhes és azután mondta az orvos h peteérés miatt volt de ezt a neten is lehet olvasni dysmenorrea
Mit mondtak az ügyeleten ? Megvizsgàltak ? Mièrt biztos , hogy nem vagy terhes ? Mèhen kívüli terhessèg vagy ciszta nem lehet ?

Tegnap nem vettem be egy tablettát, de ma pótoltam 1 nap elteltével. Tegnap voltam együtt a párommal.2. hete kezdtem a csomagot, de már szedem 1 éve. Lehet h terhes vagyok?

A gyógyszeren az van h csökken a hatása ilyenkor, de inkább akkor, ha épp azon a héten kezdtem el szedni vagy az utolsó héten. Csak aggaszt h pont akkor nem szedtem be amikor szexeltünk. Meg az is h most vagyok a ciklus közepén, tehát könnyebben lehet ekkor teherbe esni.

Legjobb válasz: kizártnak tartom. nem aznap hat, hanem a folyamatos szedés miatt, elõfordult már, hogy valaki teherbe esett így, de nagyon ritka.

kizártnak tartom. nem aznap hat, hanem a folyamatos szedés miatt, elõfordult már, hogy valaki teherbe esett így, de nagyon ritka.
Én úgy tudom hogy 12ótán belül kell bevenni az adagot hogy ne legyen baj!
Nekem az elsõ kópiám után (40. hét) minden nap jött ilyen barnás nyálkás izé. Doki azt mondta, hogy ez oké ilyenkor. 40+6-ra szültem.
a méhszájvizsgálat nem okoz ilyet, kérdezd meg az orvost
Ha görcsölsz is hozzá, akkor tutira tágulásos vérzés. Könnyû szülést:) 10 hkm.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat ! :)
A kérdező hozzászólása: köszi, a ciszta okozhat magassabb hõt? Gondolom igen
Én a menszi kimaradása után 4 nappal teszteltem pozitívat és pár nap múlva mentem dokihoz. Vmelyik oldalon volt egy cisztám , de közben babás is voltam! Nekem a dokim anno azt mondta, hogy gyakran alakul ki ciszta a terhesség elején, ami általában gond nélkül felszívódik. Így is lett! UH-n már csak a babóka látszott, a ciszta eltûnt! Én a helyedben tesztelnék pár nap múlva, mert simán lehetsz terhes csak esetleg azt még nem tudta az orvos kitapintani. Minden jót!
Szia! Én úgy hallottam, hogy a petefészek ciszták okozhatnak téves pozitív tesztet, de mivel a hõd is fent van, nem tudom. Mindenesetre elmennék egy másik dokihoz is a helyedben! Remélem segítettem!
Magasabb hõt is okozhat illetve pozitív terhességi tesztet. Sajnálom. Remélem hamar kikezelnek.
A kérdező hozzászólása: nagyon sajnálnám ha nem lenne baba. ja és clostyt szedtem
13.42-es vagyok Ezt találtam egy "orvos válaszol" oldalon : "Az esetek egy részében a petefészekben a kilökõdött petesejt tüszõjének a helyén ciszta alakul ki. Valószínûleg az Ön esetében is ez a helyzet. Ezek a ciszták általában csak mérsékelten növekednek a hormonhatások változására és a lepény kialakulása körüli idõben elmúlnak: ez a 12-14 hét körülre tehetõ. Ennek megfelelõen a javaslatom az - és ez az általam követett gyakorlat - hogy az ilyen cisztát kéthetente a terhességgel együtt ultrahanggal megnézzük, és ha nincs nagyfokú növekedés, békén hagyjuk. Százból 98 eset gond nélkül megoldódik. Ha növekszik, akkor - tapasztalatom szerint úgy 10 cm fölött - szóbajön a mûtéti megoldás - majd úgy a 16. hét után. Húszéves praxisomban eddig kettõ (!) fordult elõ." Dr. Nagy László
A kérdező hozzászólása: a doki azt mondta, hogy 2 hét múlva menjek vissza uh-ra hátha lesz ebbõl baba
A ciszta miatt lehet magas a hõd, de simán lehetsz terhes ciszta mellett! A baba állítólag elnyomja a cisztát!Sok sikert! És halkan gratulálok!
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!